Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki magát, akkor (212 db)

Ha valaki lediplomázik, akkor az magával vonz fizetés emelést? Nem közszféra, hanem versenyszférában vagyunk, több lent.

A cég fizette a sulit, egyik legnagyobb egyetemen idén végzett, 7 éve az adott cégnél dolgozó munkatársról van szó. Van egy vele egy szinten lév? kolléga, aki egy éve van a cégnél, ugyanaz a munkájuk és ? 60e Ft-tal keres többet nettóban.

Legjobb válasz: Amennyiben a cég fizette az egyetemet, akkor tanulmányi szerzõdést kellett kötni a dolgozóval. Ebben a t.szerzõdésben rögzítik, hogy milyen jogai ill. kötelezettségei vannak a "tanuló" dolgozónak. Ha fizették az egyetemet, akkor a munkáltatónak tervei vannak a dolgozóval, mert csak úgy nem taníttat senkit. Tehát várható a béremelés, ill. megfelelõ besorolási fokozatba ha van náluk ilyen)történõ átsorolás.

Amennyiben a cég fizette az egyetemet, akkor tanulmányi szerzõdést kellett kötni a dolgozóval. Ebben a t.szerzõdésben rögzítik, hogy milyen jogai ill. kötelezettségei vannak a "tanuló" dolgozónak. Ha fizették az egyetemet, akkor a munkáltatónak tervei vannak a dolgozóval, mert csak úgy nem taníttat senkit. Tehát várható a béremelés, ill. megfelelõ besorolási fokozatba ha van náluk ilyen)történõ átsorolás.
Németországban ez tuti így van, sõt, 1/3-nyi fizetéskülönbség a BSc és az MSc között. Magyarországon viszont max alkupozíciónak jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Még várok válaszokat. Fontos lenne!
Tanulmányi szerzõdésben általában nem kötnek ki béremelést, a munkáltató kötelezettséget vállal a tandíj kifizetésére, szabadidõ biztosítására, a munkavállalót pedig kötelezi, hogy x ideig nem hagyhatja el a céget, csak a tandíj visszafizetése mellett. Ezek általánosságok! Épp elég a cégnek azt a kötelezettséget vállalni, hogy fizeti pl. a tandíjat, a könyveket, az utazást, nemhogy még béremelésre is szerzõdne!! Ez szerintem ritka. Kérdésedre válaszolva: nem vonz magával kötelezõen fizetésemelést, amennyiben önmagában a munkakör nem kívánja meg az adott végzettséget. A versenyszféra már csak ilyen, sok a szubjektív tényezõ, amit nem feltétlenül az igazságosság mércéjével mérnek!
ha fizette a tanulást akkor tényleg ritka ha béremelést is ad, na dfe a szerzõdésben ennek benne kéne lennie, .. ha meg nincs, akkor tárgyaljatok róla, soha nem lehet tudni, hiszen alapjában a válasz IGEN, na csak ez a tandíjfizetõsdi szerzõdés bekavar ebbe a képbe
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Csak az az igazságtalanság, hogy ugyanabban a munkakörben, ugyanazt a feladatot elvégezve, semmi, de semmi különbség nincs a két munkatárs között (csak ketten vannak egyébként az osztályon), és 60e Ft a fizetés különbség. Ez bérfeszültség, nem?
A kérdező hozzászólása: Harmadik válaszoló: ezt honnan tudod ilyen biztosan?
Versenyszférában a fizetés gyakorlatilag semmihez sincs kötve, csak a munkáltató és munkavállaló közötti szerzõdéshez. Alapesetben csak munkaszerzõdés, illetve kollektív szerzõdés van, most nálatok a tanulmányi szerzõdés is. Ebben valóban nem szoktak kikötni béremelést a tanulmányok elvégzésével. Lehet persze ezt is beleírni, de egyáltalán nem kötelezõ. Az alap elemeit már leírták, az tökéletesen igaz. Összességében: nem feltétlen vonz magával fizetésemelést a tanulmány elvégzése.
Harmadik vagyok: onnan tudom biztosan, mert én kötöm a tanulmányi szerzõdéseket és jelentõs beleszólásom van a béremelésbe. Fõkönyvelõ vagyok. Tudom, nem biztató a válaszom, de a gyakorlatban ez így mûködik. :(

Ha vágja valaki magát, akkor lehet valami gond?

itt valami fert?zésre gondoltam... ha valaki vágja magát, akkor annak lehet valami következménye?

Legjobb válasz: persze h igen...elég súlyos bajok lehetnek ah vmi véletlen bekerül a vérkeringésedbe...meg elfertõzõdik...remélem nem akarod megtenni..mert még jól meg is vernek..

persze h igen...elég súlyos bajok lehetnek ah vmi véletlen bekerül a vérkeringésedbe...meg elfertõzõdik...remélem nem akarod megtenni..mert még jól meg is vernek..
igen, súlyos következményei lehetnek.ne próbáld ki!
Alapvetõen nem normális, ha valaki vagdossa magát! Úgyhogy igen, mér ebbõl kiindulva is komoly problémái lehetnek, a fertõzések csak hab a tortán!
Persze hogy lehet. Pl vérmérgezés, vagy sima fertõzés esetleg valami súlyosabb is. De el is lehet vérezni. De én sose tenném.
A kérdező hozzászólása: nem én vágom magam...
Azt hogy elkapj egy fertõzést könnyû megelõzni... Én a helyedben inkább azon gondolkodnék el, hogy orvoshoz kéne fordulnom...Tapasztalatból beszélek! Bõvebben priviben ha akarod. [email protected]
énis vágom magam 3 éve kb és még semmi bajom nem volt. Az igaz hogy volt szilánk a kezembe de az mellékes xd

Ha valakivel jól érzem magam, akkor ő is jól érzi magát velem?

Legjobb válasz: Ha valakibe szerelmes vagyok,õ is szerelmes belém? Kb ilyen jellegû a kérdésed,ha nem látod rajta,hogy jól érezné magát veled....akkor NEM!

Ha valakibe szerelmes vagyok, õ is szerelmes belém? Kb ilyen jellegû a kérdésed, ha nem látod rajta, hogy jól érezné magát veled....akkor NEM!
Az koránt sem biztos.
Nem biztos. Ez egy nagyon nagy fail szokott lenni. Észre sem veszed, te jól elröhögcsélsz, közbe pedig halálra untatod a csajt, és nem veszed észre. Van ilyen, és nagyon gáz.

Aki külföldön él, hogyan szülhet itthon állami kórházban - elég, ha befizeti maga után a tb-t? Akkor csak gyes jár? És ha valaki munkanélküli itthon?

Legjobb válasz: Ha külföldön élsz, szüljél külföldön, gondolom ott is be vagy jelentve, ott is jár szülési szabi meg ilyenek. GYES alanyi jogon jár minden kismamának 3 évig akinek nem volt itthon munkaviszonya, vagy nincs meg a GYED-hez szükséges ledolgozott idõ. Itthon vagy munkanélküli ez is kettéválik. Elsõ verzió: kapod az álláskeresési támogatást, ekkor biztosított vagy. Ha ez lejár felajánlanak közmunkát akkor is biztosított vagy. Ha nem kapsz semmi álláskeresési támogatást, nincs munkád, otthon vagy, akkor kötelezõ egészségügyi járulékot fizetned magad után minden hónapban kb 6000 FT, ez a természetbeni eü ellátásokra ad lehetõséget, vagyis orvosi ellátásra, szülésre. Ha nem fizetsz magad után semmit, akkor fizetni kell a szülésért is.

Ha külföldön élsz, szüljél külföldön, gondolom ott is be vagy jelentve, ott is jár szülési szabi meg ilyenek. GYES alanyi jogon jár minden kismamának 3 évig akinek nem volt itthon munkaviszonya, vagy nincs meg a GYED-hez szükséges ledolgozott idõ. Itthon vagy munkanélküli ez is kettéválik. Elsõ verzió: kapod az álláskeresési támogatást, ekkor biztosított vagy. Ha ez lejár felajánlanak közmunkát akkor is biztosított vagy. Ha nem kapsz semmi álláskeresési támogatást, nincs munkád, otthon vagy, akkor kötelezõ egészségügyi járulékot fizetned magad után minden hónapban kb 6000 FT, ez a természetbeni eü ellátásokra ad lehetõséget, vagyis orvosi ellátásra, szülésre. Ha nem fizetsz magad után semmit, akkor fizetni kell a szülésért is.

Ha valakinek volt zsidó a családjában, ezt felvállalja de nem büszkeségből akkor mit mondhat annak az embernek, aki szídja a zsidókat, ha ő maga nem érzi magát zsidónak?

Legjobb válasz: Szerintem az teljesen mindegy, ki minek érzi magát. Az a lényeg - ismétlem, szerintem -, hogy ha most lehet szidni a zsidókat meg a cigányokat, akkor holnap kire kerül a sor? Elõször jönnek majd a szõkék, a kék szemûek, aztán majd szidhatjuk a sántákat, a beszédhibásokat és egyszer csak hipp-hopp mire észrevesszük magunkat már nincs is olyan társadalmi csoport aki ne utálna egy másikat, illetve amelyiket ne utálnák mások. Mire jó ez? Sokkal jobb lenne - szerintem - valamennyiünknek normálisan együttélni és elfogadni egymást olyannak, amilyenek vagyunk: zsidónak, négernek, cigánynak, színes bõrûnek, kék szemûnek, diplomásnak és WC-s néninek, alacsonynak és magasnak.

Szerintem az teljesen mindegy, ki minek érzi magát. Az a lényeg - ismétlem, szerintem -, hogy ha most lehet szidni a zsidókat meg a cigányokat, akkor holnap kire kerül a sor? Elõször jönnek majd a szõkék, a kék szemûek, aztán majd szidhatjuk a sántákat, a beszédhibásokat és egyszer csak hipp-hopp mire észrevesszük magunkat már nincs is olyan társadalmi csoport aki ne utálna egy másikat, illetve amelyiket ne utálnák mások. Mire jó ez? Sokkal jobb lenne - szerintem - valamennyiünknek normálisan együttélni és elfogadni egymást olyannak, amilyenek vagyunk: zsidónak, négernek, cigánynak, színes bõrûnek, kék szemûnek, diplomásnak és WC-s néninek, alacsonynak és magasnak.
Nekem is van nem egy zsidó felmenõm és majdnem ugyanazzal a problémával küzdök, mint te. Tarts ki!
Tudod, most, hogy végigolvastam a problémádat és a kommenteket, csak azt tudom tanácsolni, hogy mielõtt ilyen kérdést felteszel foglalkozz kissé behatóbban három dologgal: 1. Ki az aki téged lezsidózott, fontos-e számodra az õ véleménye, megnyilatkozása. 2. Olvass és tanulj még nagggyon sokat a zsidókról, a kisebbségekrõl egyáltalán, a kirekesztésrõl és a szegregációról. 3. Érdeklõdj a szüleidtõl, nagyszüleidtõl a zsidó életformáról, neveltetésükrõl és vésd az eszedbe, amit hallasz tõlük. Aztán újra olvasd el, miket is írtál itt. Amúgy meg gratulálok a felmenõidnek és a történelemtanáraidnak.
A kérdező hozzászólása: hogymondjam, ha sorrendet kéne állítani ki irritál jobban akkor valahogy így nézne ki a dolog közértes nénik 0 kopogtató ügynökök 2 zsidók 6 szélsõséges nácik 8 cigányok 10 tehát nem vagyok cionista, viszont valahogy úgy érzem mindhárom fajta kártékony,
Mit mondhat annak az embernek? Ha igaza van, akkor helyeseljen, ha nincs igaza, akkor meg cáfold meg valamivel. Tegnap volt egy film a tv-ben, amiben elhangzott egy mondat Golda Meir-rõl. Valami olyasmi volt benne, hogy képes volt a diplomáciát a vérontás elé helyezni :D Azt hittem szétröhögöm az agyam, kicsit kiakadtam. Egyébként meg mindig azt a tilos szidni, aki az elnyomó.
A TOLERANCIA az elfogadás lényeges eleme az együttélésnek.
Semmit. Hallgatok. Meggyõzni nem fogom tudni, de eléggé félek ahhoz, hogy csöndben maradjak.
Megértem, hogy mit mondasz...nem faji alapon különbözteted meg az embereket, csak ha egyszerûen mindig ugyanazzal a csoporttal (jelen esetben a cigánysággal) van rossz tapasztalatod, akkor nem csoda, hogy így gondolkodsz, de tudod, hogy mit nem értek? Én még az életben soha nem mondtam senkinek, hogy ezt vagy azt utálok. Milyen emberek vesznek téged körül, hogy simán bármilyen ember elõtt szidnak különbözõ népcsoportokat? Egyébként az az ember, aki elõtted szidja a zsidókat, tudja, hogy te is vér szerint az vagy valamelyest? Mert valószínû, hogy téged akar provokálni, mert nem szeret. Másként miért mondana elõtted ilyet?
A kérdező hozzászólása: éjjel 1 van, cigányok üvöltöznek az utcán... nem látom õket, de kimondom, hogy cigányok, az életemet fel merném rá tenni, mert hallani a hagjukon. Akkor én most rasszista vagyok?
A kérdező hozzászólása: nem tudom ki pontozott le, és aki lepontozott miért nem írt választ, a lényeg az, hogy nem én voltam. Viszont én sem értek egyet azzal amit mondasz, mert a cigánybûnözés már ijesztõ méreteket ölt, illetve a zsidók kezében van a felsõvezetés... a sántákat, kékszemûeket, wc-s néniket nem kéne belekeverni.
a hitleri nürnbergi törvények szerint az a zsidó, akinek legalább egyik nagyszülõje zsidó volt. tehát akinek az egyik nagyszülõje csak fézlsidó volt és a tisztavérû zsidó õs legkorábban a dédszülõknél jelentkezik, az már nem minõsül zsidónak. ezek alapján döntsd el, h meik csoportba tartozol. ergõ, ha csak a dédszüleid között volt zsidó és a nagyszüleid között nem, akkor minek is vállalnád föl? hisz akkor nem minõsülsz annak (még Hitler szerint se minõsültél volna annak)

Mi van akkor ha valaki beleszeret magába?

De KOMOLYAN. mi lesz a kiábrándulással?

Legjobb válasz: Én is szeretem magam, de nem szerelembõl, ilyen biztosan nincs, még ha meleg lennék se. Ha valaki azt mondja, hogy szerelmes vagyok önmagamba, azt képletesen érti, hogy mennyire szereti magát.

Én is szeretem magam, de nem szerelembõl, ilyen biztosan nincs, még ha meleg lennék se. Ha valaki azt mondja, hogy szerelmes vagyok önmagamba, azt képletesen érti, hogy mennyire szereti magát.
Amíg nem tudod szeretni magad, addig más se tud szeretni téged.
A narcizmus nem is olyan ritka!!
én mindig arra gondolok, hogy ott állok magam elõtt, és intenzív alkaredzést végzek...:) Nos, ettõl úgy beindulok, hogy a tükör elõtt meg is esik az eset általában.
Az jó. Nem kell sokat pedálozni a másik fél megnyeréséért.
1. válasz: ha hermafrodita az illetõ, dupla élvezet. Különben elég uncsi. :) 2. válasz: ma már tudják gyógyítani.

Ha valakinek sz. R, akkor most én is érezzem magam sz. Rul? Akkor ne örüljek semminek se és legyek én is szürke egér?

A tesómról van szó, aki 30 éves. Én 28 vagyok. Mind a ketten lányok. Arról lenne szó, hogy nekem általában összejönnek randik, meg jó kapcsolatok az életben, a tesóm már 4 éve egyedül van. Ma ismét felcsesztem az agyamat rajta. Meséltem neki, hogy elhívott találkozni engem egy olyan srác, akit én mutattam neki, hogy tetszik. Erre szokásosen fanyar pofával csak annyit kérdezett, hogy hogyan kerültünk mi kapcsolatba, mire elmeséltem, hogy bejelöltem egy közösségi portálon (mivel el?tte már egy szórakozóhelyen bemutatkoztam neki). Erre semmi gratuláció vagy öröm, hogy hajrá akkor, hanem csak fanyar k.csög megjegyzés, hogy én minden pasira rárepülök. Hát Istenem! Élek! Most miért gond ez? Nem d.gni megyek vele, hanem már levelezünk egy pár napja és rendes srácnak t?nik, elhívott kávézni. Most miért gond ez neki? Miért nem tud örülni a másik örömének?

Legjobb válasz: Bár jóval fiatalabb vagyok, mint ti, talán tudok segíteni, vagy legalábbis ötleteket adni, hogy hogy kezeld a problémát. Szerintem semmi gond nincs a te viselkedéseddel abból ítélve, amit leírtál. Valóban, egy életünk van, éljünk.:D Ha õ nem akar, az az õ dolga. Próbáltál már beszélni vele errõl? Õszintén, szemtõl szembe, mint húg a nõvérrel, leülsz vele, és elmondod neki mit érzel. Volt ilyen? Ha nem, érdemes megpróbálni. Ha ez nem hatja meg, és folytatja ezt a rideg stílust, hát legyél te is ilyen, mutass tükröt elé. Ha hallgatsz, és lenyeled ezeket a dolgait, és csak magadat idegesíted velük, attól õ még nem fog megváltozni. Hatni kell rá, méghozzá erõsen.

Bár jóval fiatalabb vagyok, mint ti, talán tudok segíteni, vagy legalábbis ötleteket adni, hogy hogy kezeld a problémát. Szerintem semmi gond nincs a te viselkedéseddel abból ítélve, amit leírtál. Valóban, egy életünk van, éljünk.:D Ha õ nem akar, az az õ dolga. Próbáltál már beszélni vele errõl? Õszintén, szemtõl szembe, mint húg a nõvérrel, leülsz vele, és elmondod neki mit érzel. Volt ilyen? Ha nem, érdemes megpróbálni. Ha ez nem hatja meg, és folytatja ezt a rideg stílust, hát legyél te is ilyen, mutass tükröt elé. Ha hallgatsz, és lenyeled ezeket a dolgait, és csak magadat idegesíted velük, attól õ még nem fog megváltozni. Hatni kell rá, méghozzá erõsen.
Most akkor jól néz ki vagy szürke?
A kérdező hozzászólása: Annyira elegem van ebbõl a szürkesésébõl, hogy már az agyam elmegy tõle. Komolyan mondom, hogy már jót tenne neki is egy pasi, mert neki ez idõ alatt még egy randija se volt, de hát hogy legyen, ha SZÜRKE? Pedig amúgy jól néz ki, tök jó csaj.....de hiába jó csaj valaki ennyire negatív!!!!!! Mindig minden sz.r, mindenki k.csög, minden lány k.va. Az unokahúgomat (23) is utálja, mert szerinte ribanc. (Természetesen szeirntem nem ribanc, csak õ is vidám, szeretik a pasik, mert k.vajó alakja van, stb.stb.)
Ezt miért nem vele beszéled meg?
A kérdező hozzászólása: Azért, mert már ezerszer elmondtam neki ezt mindenhogyan! Ugyanígy is már, ezer féle stílusban!
A kérdező hozzászólása: Neki erre meg csak akkor is az a válasza, hogy én minden pasit felszedek (azaz burkoltan fogalmazva qva vagyok...stb.stb.). Unom már nagyon. Szóval csak a saját igazát mondja és akkor még rámfogja, hogy én õt egy társaságban elnyomom. AZ oké, hogy én jobban az középpontban vagyok, mert hát ha jó kedvem van akkor TERMÉSZETES, hogy nevetek, vicceket mesélek, sztorizok stb.stb.
Vannak embererk akikkel nem lehet mindent megbeszélni. Te olyan csacsogónak tûnsz, nyilván õ nem ilyen s belül is máshogy kezeli ezeket mint te, s inkább dicsekvésnek is gondolhatja, hogy te ennyit beszélsz mivel más személyiség vagy mint õ. Lehet inábbhagyni kéne nem erõltetni vele ezt a pasizós témát, van akivel jó volna de nem lehet.
Az számít cigánynak aki annak vaja magát!
A szociológia meghatározása szerint az a cigány akit a környezete annak tart. Tehát az a cigány akit a körülötte lévõ emberek annak tartanak.
Teljesen mindegy, hogy apja anyja, magyar szlovák, cigány, román, orosz. Cigány az, aki nem képes a saját háza táján tisztaságot tartani..Ehhez nem kell pénz, hogy valaki fogjon egy szemetes zsákot, és egy seprût. Cigány az, aki csak azért vállal gyereket, hogy több pénzt kapjon utánuk.-Ha a pénzt tényleg a gyerekre költené ezzel nem lenne baj. Cigány az, aki nem képes gyermekét megnevelni, tolvajnak, rossz embernek neveli, aki iskolában, óvodában kikezdi már társait. Cigány az, akit próbálsz elkerülni, mivel már láttad egyszer kétszer, és hallottad a stílust ahogy beszél. Cigány az aki parasztozik, ha gyermekére rászólnak, 30 emberrel veri agyon a tettest. Ehhez hasonló rengeteg gondolatsort lehet még írni. Még egyszer: MINDEGY, HOGY MILYEN LESZÁRMAZOTTJAI VANNAK AMÚGY.Aki ilyeneket csinál cigány.Õk a a cigánybûnözéshez tartoznak. Mindegy, ismét hogy cigány, magyar, szlovák, román, svéd. Ha elfogadja a többség által elfogadott normákat, próbál a társadalomba beilleszkedni.Tisztaságot tart maga körül, a fent említett szinte minden pont hamis állítás rá, az magyar állampolgár. Én így gondolom. Lehet leszavazni. Jobbikos voltam.
Hát ez érdekes kérdés. A cigányság, az egy népcsoport. De én ismerek olyat is, aki cigány, viszont normális életet él, dolgozik, neveli a gyerekeit, és teljesen beilleszkedett.A dolog pikantériája az, hogy bár õ is cigánynak vallja magát, ki nem állhatja a cigányokat. :D A saját családját sem bírja többek között. Már gyerekorában is arra hajtott, hogy dolgozzon. Rendesen tanult, és mióta kikerült a suliból dolgozik. Középkorú most, a kisebbik fia most megy fõiskolára.
Az , h cigány kétértelmû szó.Jelent etnikumot és lehet jelzõ. Az etnikumra jellemzõ a sötétebb bõr, bár vannak fehér bõrûek és kék szemûek .Indiából , Egyiptomból, Pakisztánból vándoroltak be a XIV.századtól mostanáig igen kis létszámban.Kultúrájukra jellemzõ, h szeretnek könnyen élni és zenélni.Többnyire zenészként tengõdtek de voltak ekhós kocsival járó kereskedõk is.A XX. század végén szaporodásuk látványosan fellendült.Nincs egységes nyelvük történelmük , hagyományaik ad hoc jellegûek.A nyugati társadalomba beilleszkedni a többségük nem akar és ebben éli meg etnikai hovatartozását. A cigánynak egyéb etnikumok felé nincs toleranciája és többnyire olyan dolgokat mûvel és úgy él amit az európai nálánál 800 évvel fejlettebb társadalom nem tud tolerálni. Innen ered a cigány mint jelzõ értelmezés amit értenek arra az emberre aki cigánykodik(alkudozik), hazudik, lop csal egyszóval bûnöket követ el és nincs fejlett etikai, morális képessége. Vannak köztük elenyészõ számban akik be tudnak illeszkedni jószántukból de a többség csak kényszerítõ erõ hatására fog.Mint ahogy kisebb nagyobb sikerrel megtörtént már a kommunizmus idején. Addig amíg nem törõdnek velük , segélyeket kapnak és a börtönökben (továbbképzõ intézményeikben)jó dolguk van, nem várható változás. Az cigány mint etnikum akit annak tart a környezete és az cigány mint jelzõ aki olyat tesz , h kiérdemli bõrszítõl függetlenül.
ma 16:49 Azt akartam mondani, hogy egy magyar is lesüllyedhet arra a szintre, és élhet cigányok között sajnos. Így igen, én õket hozzásorolom.kész.
Szerintem ki kellene már találni egy olyan jelzõt, amelyik nem félreérthetõ; tehát nem egy népcsoportot jelöl, hanem egy bizonyos viselkedésformát, amit itt részleteztetek. Ötlet?
Orkok
Még egyszer: MINDEGY, HOGY MILYEN LESZÁRMAZOTTJAI VANNAK AMÚGY.Aki ilyeneket csinál cigány.Õk a a cigánybûnözéshez tartoznak. Mindegy, ismét hogy cigány, magyar, szlovák, román, svéd. Tehát a cigánybûnözés valójában nem az amikor a romák bûnt követnek el?Ilyen megközelítést még nem hallottam...
A kérdező hozzászólása: egyesek nagyon viccesek...amúgy nem vagyok cigány, sváb vagyok, csak érdekel a jogszabály szerinti álláspont...amúgy ha már ennyire rasszista a hangnem, akkor szerintem az cigány aki annak született....nem mindenki cigány aki annak vallja magát....itt meghúzódnak érdekek is :DDD
én magyar vagyok de cigány szeretnék lenni... sokkal jobb nekik itt nálunk, mint a magyaroknak

Az milyen, ha valaki sajnáltatja magát? Ha az ember elmondja a gondjait valakinek, akkor már sajnáltatja magát? Ha nem, akkor mi számít annak?

Legjobb válasz: Az, amit például a barátnõm csinál: lehorzsolta a lábát kötélmászás közben, két hétig más téma sem volt, mint az õ sebe, hogy mennyire fáj, hogy ki milyen gyógymódot javasolt stb. Vagy ha kap egy négyest, mindenkinek elmondja, hogy õ milyen szerencsétlen, annak is, aki mondjuk egyest kapott ugyanarra a dogára...

Az, amit például a barátnõm csinál: lehorzsolta a lábát kötélmászás közben, két hétig más téma sem volt, mint az õ sebe, hogy mennyire fáj, hogy ki milyen gyógymódot javasolt stb. Vagy ha kap egy négyest, mindenkinek elmondja, hogy õ milyen szerencsétlen, annak is, aki mondjuk egyest kapott ugyanarra a dogára...
Embere válogatja. Sokan már a panaszkodást hallgatni sem bírják, nemhogy sajnálnák az illetõt. Ezt azért nem teljesen értem, mert akkor szívesebben hallgatnák azt, hogy hány karátos arannyal van az ember fürdõkádja befuttatva?! :)
szerintem is érdekes ez , mert amikor azt mondom valakinek, hogy olyan kövér vagyok és ezt elismétlem 10-szer akkor azt hiszik, hogy sajnáltatom magam, pedig én azt akarom elérni ezzel, hogy tanácsot adjanak ..ezt nem értik meg sokan..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!