Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki magát, (672 db)

Ha valaki egy szoborhoz beszél egyből hívő, ha valaki magában beszél az miért bolond?

Ha egy ember megy az utcán és magában beszél mert épp gondolkodik pl azon, hogy édesanyja rákos és műteni fogják és teljesen ki van mert nem akarja anyját elveszteni arra mások azt mondják hogy bolond és intézetben a helye. Mert magában beszél. Vagy valami máson töpreng... Kinézik az emberek ..... De ha egy idióta a templomban beszél egy szoborhoz és nemlétező dolgokról beszél az jaj de [email protected] gyerek stb... jaj de rendes hívő. Ez miért van?

Legjobb válasz: Nem tudom, milyen templom az, ahol szoborhoz beszélnek, de mindegy is. Én olyat is láttam (illetve, hallottam) már, hogy valaki ment az utcán, és közben olyan volt, mintha verset mondott volna. Én nem tudom, lehet, hogy ivott elõtte, lehet, hogy nem... De nekem még szimpatikus is volt. Hogy van jelleme, vagy nem is tudom. A másik meg az, hogy amúgy sem lehet manapság tudni, hogy épp nem-e telefonon beszél valaki. Ami pedig azt illeti, nem õrült, aki magában (akár hangosan) beszél. Mert szerintem mindenki beszél magában. Egyrészt, mert ha valaki mérges, akkor hangosan azt fogja mondani, hogy "a *****!". Tudniillik, az indulatokat könnyebb úgy kezelni, ha nem fojtjuk el õket teljesen, hanem hangot adunk nekik. Másrészt, vannak olyan emberek, akik a hallott dolgokat jobban meg tudják jegyezni, vagy meg tudják érteni. Ezért én, mielõtt elindulok otthonról a boltba, néha mondom magamnak hangosan, hogy "kenyér, paradicsom, cukor", mert amúgy elfelejtem a dolgokat. :P Meg ha otthon meg kell értenem valami bonyolult dolgot, akkor a gondolataimat hangosan is el szoktam mondani, mert különben össze-vissza kalandoznak a gondolatok, és soha nem leszek kész semmivel.

Nem tudom, milyen templom az, ahol szoborhoz beszélnek, de mindegy is. Én olyat is láttam (illetve, hallottam) már, hogy valaki ment az utcán, és közben olyan volt, mintha verset mondott volna. Én nem tudom, lehet, hogy ivott elõtte, lehet, hogy nem... De nekem még szimpatikus is volt. Hogy van jelleme, vagy nem is tudom. A másik meg az, hogy amúgy sem lehet manapság tudni, hogy épp nem-e telefonon beszél valaki. Ami pedig azt illeti, nem õrült, aki magában (akár hangosan) beszél. Mert szerintem mindenki beszél magában. Egyrészt, mert ha valaki mérges, akkor hangosan azt fogja mondani, hogy "a *****!". Tudniillik, az indulatokat könnyebb úgy kezelni, ha nem fojtjuk el õket teljesen, hanem hangot adunk nekik. Másrészt, vannak olyan emberek, akik a hallott dolgokat jobban meg tudják jegyezni, vagy meg tudják érteni. Ezért én, mielõtt elindulok otthonról a boltba, néha mondom magamnak hangosan, hogy "kenyér, paradicsom, cukor", mert amúgy elfelejtem a dolgokat. :P Meg ha otthon meg kell értenem valami bonyolult dolgot, akkor a gondolataimat hangosan is el szoktam mondani, mert különben össze-vissza kalandoznak a gondolatok, és soha nem leszek kész semmivel.
A mai világban már nem biztos, hogy bolond az, aki az utcán, vagy kocsiban "magában beszél"! Elõször én is azt hittem, hogy bolonddal találkoztam, amikor 2 nap alatt 3 ilyen ember jött velem szemben. Aztán jöttem rá, hogy csak a legújabb telefonját használja! :) ))
Szia! Véleményem szerint aki egy szoborhoz beszél az nem hívõ, hanem bálványimádó. Teljesen normális dolog, ha az ember magában beszél, én például a Metrón olvastam el a kérdésedet, és a hozzá fûzött kommenteket, és amíg átjöttem az aluljárón magamban fogalmaztam meg azt, hogy mit fogok neked válaszban írni. A legtöbb ember képes ezt a magában beszélést hang nélkül megoldani, persze ezen emberek többsége is, ha egy komolyabb hirtelen stersszhatás éri, sokszor hangosan is kimondja amit gondol. Én nem hiszem, hogy joga lenne bákinek is elítélni téged azért, mert hangosan gondolkodtál... Üdv. Péter
Ha valaki egy szoborhoz beszél a templomban, õ tulajdonképpen nem a szobrnak beszél, hanem annak a szentnek a lelkével próbál kommunikálni, amihez szobor sem kellene. Az illetõt azért nem nézik ki, mert a templomban többen is ezt csinálják, vagy többnyire értelmes emberek járnak oda, akiknek nem az van a fejükben, hogy a másikat kinézzék. Ha az utcán beszél magadban sem kellene cikinek lenni, hisz a mai modern világban akár telefonálhatnál is. Ki néz úgy a fejdbe, hogy ezt eltudja dönteni, hogy magaddal vagy mással beszélsz?? Én azt sem nézem ki, ha valaki magában beszél. Én mindig szoktam, csak gondolatban, ami megterhelõ. Ne foglalkozz a HÜLYE emberekkel, akik mindig kinéznek valakit. u.i. A hívõket is kinézik ezek, megnyugtatlak.
Elõször is... látszik, hogy nem jársz templomba, mert ott senki se szokott szobrokhoz beszélni (legalábbis a keresztény vallásban még nem láttam ilyet). Másodszor, az attól függ, hogyan csinálja. Pl: Ha te otthon az összes berendezési tárgyadat megszólítod, akkor senki sem néz hülyének, vagy már megszokták a többiek. Ha viszont az úton elkezdesz egy fához beszélni, hát akkor igen csak elgondolkodik az aki arra sétál. A keresztény vallás a kommunizmus óta egyre nagyobb számban támadják, mert az akkori kor vezetõi nem akarták, hogy nekik egy állítólagos feljebbvaló utasításokat küldjön. Ezért is volt az, hogy a keresztény vallás hazánkban igencsak vesztett az erejébõl. Amúgy te melyik vallásban hiszel?
Mert õk azt hiszik, hogy léteznek azok a dolgok, amikhez beszélnek, és szerintük az teljesen normális...
Gáz, mikor a fanatikus hívõk töröltetik a nekik nem tetszõ "ateista hozzászólásokat"..
Amirõl tudod, hogy létezik, a már nem hit. Ezért büntette Isten annyiszor azokat, akik tudták, hogy van, ám mégis ellene tettek. Nem hiszem, hogy minden busman egybõl a pokolba jut, hisz õk nem ismerik ezt az istent, de ezért nem is úgy ítélkezik felettük.
A kérdező hozzászólása: wááá kitört a vallásháború xD de hogy lehet olyanban hinni ami nem létezik? Most az a bolond aki nem hisz, vagy az aki hisz? Am ha léttezik, akkor miért hagyja, hogy gyilkolják egymást azok amiket teremtett? Miért nem akadályozza meg pl a több isten hitet ha annyira létezik? Vagy miért engedi hogy sok gyerek szülessen? Szóval akkor ez a bizonyos mindenható egy szemétláda aki azért teremtett minket hogy nevessen és élvezkedjen? Az egész mítoszos vallási elvileg történelmi maszlag tele van ellentmondásokkal. jah isten bölcs..... am miért nem jelenik meg ha már õ teremtett és mindenható? jééézusom xD
Nekem egy egyszerûbb kérdésem lenne isten létezésével kapcsolatban: hol a bizonyíték? Bizonyítékok hiányában nem lehet kijelenteni valamirõl, hogy létezik.
Amit az utolsó válaszoló írt, annak van alapja. Amit te írtál most kérdezõ, az nem túl hasznos. Látszik is, hogy a fájdalom beszél belõled. Te leírtad, hogy mit gondolsz Istennek és leírtad azt, hogy ez nem létezik xy dolgok miatt, amiket gondolsz. Azta, milyen profi vagy. Aztán ha megkérdezem, hogy mi van, akkor jössz majd azzal, hogy semmi. És akkor mi mondunk egyszerû válaszokat, mert lusták vagyunk gondolkodni.
Ha anyukád rákos, akkor jobbulást kívánok neki és puszilom, ha nem veszed zaklatásnak és sértésnek.
Már miért beszélne a kérdezõbõl a fájdalom?? Ez valami vallásos maszlag? Ha valaki nem hisz semmiféle felsõbb hatalomban, már biztosan FÁJ neki valami? :D Nevetséges :D. Úgy két hete becsöngetett hozzánk két hittérítõ nénike:D. Na az már majdhogynem fizikai fájdalmat okozott, mennyire elvakultak és nem gondolkodnak. Csak pár kérdés azok közül amiket a közel +/! órás beszélgetés során feltettem nekik(mondanom sem kell, minden erejükkel azon voltak, hogy meggyõzzenek az "igazukról"): Ha Isten annyira bölcs, jó stbstb, miért halnak meg balesetekben az emberek?- Oké, emberi hülyeség, figyelmetlenség-de akkor miért nem maradhat életben a pl anyósülésen utazó nénike? Miért halnak meg gyerekek a születésük után pár órával, szülés közben? Miért vetél el egy nõ? Isten így bünteti a bûnös(Jézus nem azért halt meg, hogy lemossa a régi, jelen és jövõbeli bûneinket? :O Hogy is van ez?)szülõket- egy ártatlan emberi élet kioltásával? Azt mondják, Isten nem avatkozik bele a történésekbe- ám addig nem kerül az "információ"(=üdvösség?) a birtokodba, míg Õ rá nem bólint. Tehát rákényszerít valamire mert tudja, hogy valakinek az kell és addig nem kapja meg, míg úgy nem ugrál, ahogy Õ akarja..Rohadtul manipulál! Azt mondják, a hitet nem lehet megvásárolni(az egyházak mégis ezt teszik). Gondoljunk csak bele az Etiópiában lévõ misszionárius tevékenységekre. Szerencsétlen õslakosok akkor kapnak orvosi ellátást, oktatást ha felveszik azt a bizonyos vallást- kilóra megveszik az embereket! Az antibiotikumért cserébe hittanra kell járniuk, kereszténynek kell vallaniuk magukat mindezt azért, hogy az adott egyház elmondhassa:"nekünk több hívünk van, így a mi vallásunk az igazi". És Isten ezt mégis hogy hagyhatja??:O Ui: Nem, még mielõtt ismét rázendítene valaki, nem fáj semmim, nem vesztettem el senkit stbstb csak látom azokat a kritikus pontokat melyek valahogy nem egészen úgy történnek, ahogy a vallás megideologizálja.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy fájdalomról beszélek már, de ez a buta elvakultságuk már fáj.
És az nem buta elvakultság, hogy csak heccbõl irkálod, hogy van-e Isten? Ahhoz képest, hogy nem érdekel egy vallás sem, ahhoz képest feltetted ezt a kérdést. Ráadásul szorgosan válaszolgatsz is rá. Kérdem én, miért tesz fel egy kérdést, ha nem képest belátni, hogy más vélemény is létezhet, nem csak az övé? Ha van, akkor van; ha nincs akkor nincs. Te nem vesztesz semmit sem, nem igaz? Ha a többi embernek meg ez kidobott idõ, akkor sem a te idõd. Hagy imádkozzon mindenki a maga istenéhez, úgy ahogy tud. Néha jobb hinni, hogy van túlvilág, mint beletörõdni, hogy egyszerûen halálunk után egy rakat trutyivá válunk. A hit amúgy sem földi, hanem mentális dolog. Amúgy sem azért nézik az embert bolondnak, ha az utcán hangosan töpreng azon, hogy , jaj most mi lesz! Hanem azért ha ez a nagy hangos elmélkedése, csak magába motyogás. Vagy ha valaki imádkozik, vagy énekel, akkor tudja többi ember, hogy összpontosít, kér, vagy vidám. De ha csak beszél magába, mi több, párbeszédet folytat magával, akkor az egyértelmûen dilis.
Az a személy aki szoborhoz beszél, az bálványt imád.Még megtudhatja, hogy az Isten élõ. Aki megfeledkezik magáról, és magában beszél, mert biztos valami trauma érte. Bárkivel elõfordulhat. Ha anyukád beteg, gyógyulást kívánok neki.
Nem, de Mózes se azért törte össze elõször a kõtáblákat, mert szobrokat imádtak, hanem mert visszafordultak az õsi egyiptomi bika istenhez, Ápiszhoz. A szobor mint mondtam közvetítõ, nem pedig az imádat tárgya. Lehetett volna az akár Garfield-os szobor is, ez csak azt bizonyítja, hogy akkor Garfield lett volna az istenük. A hit az amit nem látsz, de szeretnél, hogy úgy legyen. Isten pedig megnyilvánította magát elõttük, ezért büntette õket Mózes, úgy hogy összetöri.
"Igazából bálványimádás nem létezik" Bocsi, de én olvastam róla a bibliában. Akkor most Isten szava téved, vagy?
Téves megállapítás! Ha valaki beszél egy szoborhoz, azt is jelentheti, hogy õ azt hiszi, hogy amit mond úgy gyorsabban eljut az adott szobrot ábrázoló istenséghez. Igazából bálványimádás nem létezik, mert ott sem a tárgyakat, hanem a tárgyban látható istenséget próbáljuk elhinni. Remélem érthetõ voltam, csak kissé kacifántosan fogalmaztam.
Szerintem egyikben sem hisz:D.
A kérdező hozzászólása: Én? Egy vallásban sem hiszek. Igazából [email protected] az egész vallásra és egyházra. Szerintem nem létezik fölöttünk álló Isten"" aki majd megmondja mi helyes és mi nem. Isten kb nekem annyit jelent... öm semmit De ha errõl van szó akkor isten" nekem inkább a fejlõdést, evolúciót jelentené. Nem egy elvileg létezõ valamit ami teremtette a világot -.-
Ki bántott?
Inkább nem írom le az egész vallás-hitgyülekezet-felekezet kombóról a véleményem mert az eddigi megválaszolt kérdéseknél a metál-hívõ vonal mindig töröltette azokat. :D De azért utalok rá: BULLSHIT! :D
Hülye senkiházi 16 éves kötsög vagy, igy röviden tömören!
A kérdező hozzászólása: nem bántott senki xD Csak annyira qrvára elegem van abból, hogy folyamatosan a vallási [email protected]ágokat hallom látom mindenhol szinte.
xDDD Nem kellene ezt a topicot olvasgatni és akkor nem látnád. De miért zavar?
Öhm, de ha nem érdekel a vallás, akkor miért írsz róla?
Szia! Én hívõ vagyok, én is beszélek magamban, sõt néha hangosan is - szerintem nincs ezzel gond, szeretek jó társaságban lenni! Amúgy a szobrokhoz való beszédet - akár magában, akár kimondva - én is gáznak tartom! Ezt lehet magyarázni, de egyszerû bálványimádás / mindegy, hogy keresztény vagy buddhista teszi/ = értelmetlen.
"Ha anyukád beteg, gyógyulást kívánok neki." Miért kellene, hogy beteg legyen? Valaki csak akkor kételkedhet az egészben ha valami trauma érte vagy beteg valakije? :D
Ha maga rak össze..
ha te rakod össze akkor az van benne amit te akarsz viszont lehet hogy úgy egy kicsit drágább szerintem a laptop.hu-n keress magadnak gépet ott te adod meg hogy mit szeretnél hogy benne legyen.

Mit gondoltok arról, ha valaki magára tetováltatja az állatát?

Imádom a nyulakat és régóta foglalkoztat,hogy csináltatok egy ilyen tetoválást.Eleinte csak egy sima nyuszis tetkóra gondoltam. Van is egy nyuszim,így eszembejutott aztán,hogy mi lenne ha őt varratnám fel.

Legjobb válasz: És ha meghal a szegény nyuszid, ránézel a tetkódra, eszedbe jut, és sírsz majd. Én magamból indultam ki, lehet, te nem vagy ilyen, én nem tudhatom. Én nem tetováltatnám magamra. Szerintem fura.

És ha meghal a szegény nyuszid, ránézel a tetkódra, eszedbe jut, és sírsz majd. Én magamból indultam ki, lehet, te nem vagy ilyen, én nem tudhatom. Én nem tetováltatnám magamra. Szerintem fura.
Szerintem meg nem
nekem is egybõl ez a szó jutott eszembe: túlzás. akkor inkább tetováltass magadra valami jelképet, ami azt mutatja, hogy mennyire szereted az állatokat. de ne pont azt a nyulat.
Szerintem aranyos
Imádom az állatokat. Kutyával alszom. De ez szerintem túlzás. Mondjuk eleve nem vagyok tetoválás-párti, de egy állat képe a bõrön, hát elég fura lenne...
Ha neked tetszik, csináld. Senkinek sem ártasz vele.


Miért tartják azt súlyos elmeállapotnak, ha valaki magában beszél?

Hülyeségnek gondolom,mert az,hogy valakit pont leszar a társadalom,és senki nem hallgatja meg,miért baj az,ha elpanaszolja magának?Én is magamnak panaszkodok,és mindig megnyugszom t?le...

Legjobb válasz: Én is mindig ezt mondom magamnak :)

Én is mindig ezt mondom magamnak :)
Szerintem nem baj ha valaki magában beszél és is sokáig voltam így, lett egy macskám és már neki beszélek folyton :)
A macska nem lett depressziós?:D Én is szoktam beszélgetni magammal, magamban. De rém csökönyös vita partnerem vagyok.:D
Mert azt hiszik hogy skizofrén, közben cska vannak gondolatai másokkal ellentétben.
Amíg tudatában van az illetõ, hogy itt õ beszél saját magának és a saját gondolatait fogalmazza meg esetleg hangosan is, az szerintem nem baj. Én nem is tudok másképpen gondolkodni. Folyton beszélek magamban, és ha nincs a közelben senki, gyakran hangosan is elmondom amit gondolok. Ha azt hiszi, többen vannak, az már probléma.

Mennyibe kerül ha valaki magán nőgyógyászhoz akar jáni és mennyivel másabb az mint ha simához menne? Miben jobb?

Legjobb válasz: Ez a téma még nem érintett,de egyre közeleg és csak érdekelne.

A kérdező hozzászólása: Ez a téma még nem érintett, de egyre közeleg és csak érdekelne.
A kérdező hozzászólása: Én szûzek esetében 2 féle vizsgálati módról hallottam a hüvelyi úton történõ idõsebb, középiskolás v. még idõsebb korosztálynál, úgy tudom ilyenkor csak pálcikával mintát, kenetet vesznek és nem használják a kacsát sem és a végbelen keresztüli kitapogatásról ezt általános iskolásoknál szokták csinálni. De hallottam hogy nálunk(Szûzeknél) is van rákszûrésre lehetõség, de nem tudom hogyan is intézik el. De sajnos részletesen nem tudok ezekrõl a dolgokról.
Elõzõ válaszoló vagyok. Aki szûz annak tudtommal, nem nyúlnak fel a hüvelyébe csak nagyon indokolt esetben. Rákszûrést ilyenkor még nem csinálnak csak akkor ha már nemi életet él a nõ. (vagyis nekem ez a tapasztalatom)
A kérdező hozzászólása: Igazából azért is érdekelt, mert én alapból nagyon szégyenlõs vagyok és ilyen kellemetlen vizsgálatnál nagyon zavarna, ha még valaki ott lenne bennt vizsgálat alatt.Szóval az egyik íróval teljesen egyetérttek ebben.A másik hogy évente egyszer ki lehet bírni ezt az összeget, most hogy tudom már kb. mennyi. Köszönöm a válaszokat. És egy 23 éves szûz aki eddig még nem járt dokinál, tudom hogy kellett volna már, mire számítson?Szerintettek ha elmegyek sima vizsgálatott csinál v. rákszûrést is akar és azt hogy lehet nálam megoldani, fájdalaom mentesen, kisebb rugalmassabb eszközzel? Ha tudtok kérlek erre is válaszoljatok! Mindenkinek köszönöm a választ!!
Én is körzeti orvoshoz járok, ugyanis nem engedhetem meg magamnak a magán orvost. =( Nekem semmilyen rossz tapasztalatom nincs. Kicsit lassan halad a rendelés és néha vannak gyanús egyének is, de ettõl függetlenül az orvosom nagyon rendes, türelmes. Amikor legelõször voltam akkor kb 20 percig beszélgettünk mire feloldódtam annyira, hogy felfeküdjek a kezelõasztalra (szûz voltam, de strandon elkaptam egy fertõzést) Persze ezt embere válogatja. Biztos vannak bunkó orvosok az ilyen helyeken. A pénzes doki meg általában kedvesek, hisz a pénz beszél...:)
A szakrendelés is este 8-ig van, tehát ez nem lehet probléma. És amig nincs különösebb bajod, addig a gyógyszert felirni a szakrendelés is jó.
Nekem 6000-be kerül egy vizsgálat magánnõgyógyásznál. De voltam szakrendelésen is ugyanannál a dokinál. Magánban a keresztnevemen szólít és mosolyog, de szerintem ugyanúgy vizsgál. Több idõ van kérdezni, közvetlenebb az orvos. És magánrendelésen nincs asszisztens(legalábbis tapasztalataim szerint), csak te vagy és az orvos. Szerintem ez is jó. A magánrendelések általában délután vannak a szakrendelés pedig 8 és 4 között. Tehát ha dolgozol általában a délután praktikusabb.
egy ideig magánhoz jártam, 6ezer/alkalom...aztán nem lett rá pénzem, azota sztk-s, de szinte semmi különbség, ugyanugy felirja a gyogyszert, normálisan vizsgál, válaszol, sosem siet
több idõ van kérdezned, õ is alaposabban megvizsgál.a hangulat személyesebb, kevésbé feszélyezõ. nekem 7000egy vizsgálat
A magánnõgyógyász nem olcsó mulatság. Egy vizit orvostól függõen 7-10ezer Ft. Egy biztos, sokkal jobban odafigyel rád, mint a körzeti rendelõben, ahol futószalagon vizsgálják a nõket, és se idõ, se energia nincs a betegekre. Persze azért ott is van kivétel.
Az ár szerintem 5000-tõl a csillagos ég, én mindig oda járok, sokkal normálisabb az orvos, türelmesebb.
szia. tudom hogy nagyon régi a kérdés, de ha még emlékszel elmondanád hogy mi volt hogy zajlott?

Mit gondoltok arról, ha valaki magára tetováltatja a szerelme nevét?

Legjobb válasz: Hülyeség! Soha nem lehet tudni meddig lesz szerelmes! És utánna?

Hülyeség! Soha nem lehet tudni meddig lesz szerelmes! És utánna?
Egyaltalan nem jo dolog. Mert sose 100% hogy egyutt maradtok es mindig o lesz a szerelmed.
Semmi értelme.
hülyeség.
Hát ez akkora hülyeség, h az nem igaz... :D A barátnõm és a barátja már 3 éve jegyesek, ezalatt a gyerek egyszer félre kefélt másodszor meg egy csaj bugyijába matatott és most meg egymás nevét akarják magukra tetováltatni, h azzal erõsítsék meg a kapcsolatukat.. -.-''
Butának tartom az ilyen embert. Nem lesznek együtt örökké, utána meg mit csinál a tetkóval?
Marhaság. Mi van, ha véget ér a kapcsolat? A következõ szerelme kénytelen lesz az ex nevét olvasgatni a párja testén? Persze, ameddig valaki szerelmes, addig úgy van vele, hogy "örökké tart". Ami vagy bejön, vagy nem. A legtöbb szerelem nem tart örökké. Ez lehet, hogy antiromantikus gondolat, de reális. #5: ezt tartom az egyik legnagyobb ostobaságnak. Egy kapcsolatot nem úgy kell erõsíteni, hogy ilyen módon kötik magukat egymáshoz. Amelyik kapcsolat enélkül nem elég erõs, azt talán nem kéne mesterségesen, kényszerrel egyben tartani. Ennél már csak az az ismerõsöm gázabb, aki a válságban levõ kapcsolatát egy gyerekkel próbálta megmenteni.
"Nincs kivétel?" De, van. De a lehetõsége mindig ott van, hogy esetleg véget ér. Aztán majd utána lehet keseregni, hogy mit kezdesz a rádvarrt névvel.
Elképzeltem a látványt: szeretlek Józsi (áthúzva) Géza (áthúzva) Béla (áthúzva) XD
De ugye nem te vagy az, aki a szeméremdombjára tetováltatta az exe nevét??
A kérdező hozzászólása: Nem.
#12: vélhetõen a felesége nevét a házasság után varratta magára. Házasság után meg jóval ritkább, hogy véget érjen egy kapcsolat.
A kérdező hozzászólása: Én kérdeztem azt is.
65 éves bácsit ismerek akinek a karján van a felesége neve, tehat van kivétel.. nekem pl a számban van baratom neve, amitcsak annak mutatok meg, akinek akarom, csak par embernek mondtam el, nem leszünk együtt örökké de imádom hogy ott van es mikor szakítottunk sem fordult meg a fejemben hogy azt valahogy is eltüntessem onnan, õ az életem része most is, mert újból együtt vagyunk, miert bánnám hogy ott van ? ez nem vadidegen emberek véleményén múlik, vagy szamolasokon hogy 10bõl 9 megbánja, ez csakis emberfuggo, de mondjuk én se tetovaltattam volna a hátamra vagy akárhova, ott senki sem látja, akinek nem mondom nem is tud róla, ez nekem és míg velem van párom, neki szól, nem másnak, ez az én bõröm, azt hordok rajta ami a szívemhez közel áll, mindenkinek jutott saját, dõntsék el, ki mit akar vele kezdeni:)
hány ilyet kell letakarnom más tetoválással, ne tudjátok meg... Kivételek mindig vannak, de kb százból egy... Hülyeség, ha csak egy percre is reálisan végiggondolja valaki.
Ne a nevét, hanem valami olyat, ami kettõtökkel kapcsolatos. Ha esetleg véget ér, lesz egy emlék, amit átéltél, ami az életed része, viszont nem kell magyarázkodni senkinek. (Nekem is van egy ilyenem, bár pont a legsza.rabb kapcsolatomról, de ha úgy lenne, mással ugyanúgy megtenném.)
A kérdező hozzászólása: Nincs kivétel?
5.vagyok: 8-as! Igaz! Én is ezen a véleményemen vagyok! Ha az eljegyzés nem volt elég kapcsolatmegerõsítõ, akkor egy tetoválás sem lesz az és hiába az a mondat rá, h "De az örökké rajtam marad", mert nem. Manapság már az úgymond "takarással" eltudják rejteni és volt nincs "True Love" és ugyan úgy mindenki élheti tovább a csalfa életét...

Mit lehet érteni az alatt, ha valaki magába fordul?

Legjobb válasz: hogy olyan lesz mintha depressziós lenne. Ahhoz hasonló.

hogy olyan lesz mintha depressziós lenne. Ahhoz hasonló.

Ha valaki magában beszél, az baj?

Legjobb válasz: semmi baja, trollkodik ×D

semmi baja, trollkodik ×D
A kérdező hozzászólása: Én is magamban beszélek néha, de ebbõl nem adódik semmi problémám, normális vagyok.
upp... nem ezen akartam irni.. most elb*sztam XD
Szánalas, hogy az emberek abban lelik örömüket hogy weboldalakat tesznek tönkre a hülyeségeikkel. Nézd már meg, hogy a nevében nahybetûkkel ott van hogy TROLL...-.-"
hát ez rohadt nagy... :D:D ez most bearanyozta a napomat. :D
A kérdező hozzászólása: szerintem nem trollkodik csak szimplán hülye
tudathasadásod van
Igen.
A kérdező hozzászólása: ti nem rokonlelkek vagytok hanem hülyék
A kérdező hozzászólása: ba*zkii.. énis :O
A kérdező hozzászólása: Azta.. mi rokonlelkek vagyunk.. én is szoktam magamban beszélni :)
Attól függ, mennyit és mit beszél. :D
Nem, de fura.
Bocsi, ez engem is érdekel :)
En 3 here szultem nala. Sztk-ban egyszer sem voltam, a rendelesen vervetelt es ctg-t is megcsinaljak. Elvileg 50-70e a tarifa, mi 80-at adtunk neki, nagyon kedves volt velem, nekem nagyon bejott. Ha valami erdekel vele kapcsolatban, szivesen valaszolok.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, a honlapját olvasgatva nekem is elég szinpatikusnak tûnik http://www.szuleszet.com/
Szia, Én 3 évig jártam hozzá, illetve 14 hétig terhesgondozásra.Nagyon kedves, rendes orvos.Kiderült, hogy szülésem idõpontjában, pont 3 hét szabadságon lesz.Így kértem javasoljon valakit kórházon belül.Lengyel Mária dr.nõt ajánlotta, végül is vele szültem:) Õ is egy fiatalabb, nagyon aranyos, tündéri Doktornõ, nem erõletett rám semmit, és gátvédelemmel született meg a lányom(6 hónapja).Mi 60 e ft-ot adtunk neki(Kassai dr.nõnél is ekörül van a tarifa)Kérdés esetén írj nyugodtan.
Itt pontosan meg lehet nézni Kassai Enikõ árait: http://joszules.hu/

Mi a véleményetek arról, ha valaki hirdeti, hogy magán angolórát ad, közben pedig csak egy középfokúja van?

Legjobb válasz: Én nyelvtanár vagyok. Többféle tanítási módszerrõl tanultam, és ezeket én magam igyekszem tudatosan ötvözni, és a különbözõ nyelvi készségeket egyaránt gyakoroltatni, amiket alapból mondjuk nem tudnék, hogy így kell. Pl. tudom, hogy van, aki a nyelvtani ismeretekre tesz nagy hangsúlyt, és van, aki a szóbeli készségekre. Én igyekszem mindkettõt figyelembe venni. Meg sok apróság, amibe talán nem gondolna bele, akinek nincs ilyen végzettsége, mert nem hallott még ilyenekrõl. Szerintem tényleg csak az kéne, hogy tanítson, akinek ilyen végzettsége van. Igaz, az is tudhat jól tanítani, magyarázni, akinek nincs ilyen végzettsége, és az is lehet rossz nyelvtanár, akinek tanári végzettsége van. Más. Szerintem jobb esetben ha jelentkezik valaki ilyen hirdetésre, megkérdezi a tanárt, milyen végzettsége van. Tõlem egyszer megkérdezték (vagy talán többször is, már nem tudom). Vagy még jobb, ha eleve így hirdeti magát az ember, hogy a végzettség is fel van tüntetve. Mindenesetre azt a tanulónak tényleg tudnia kellene, hogy akinél tanul, az hogyan van ezzel. Bár, jóhiszemû a feltételezés, hogy csak az hirdeti magát, aki tanár.

Én nyelvtanár vagyok. Többféle tanítási módszerrõl tanultam, és ezeket én magam igyekszem tudatosan ötvözni, és a különbözõ nyelvi készségeket egyaránt gyakoroltatni, amiket alapból mondjuk nem tudnék, hogy így kell. Pl. tudom, hogy van, aki a nyelvtani ismeretekre tesz nagy hangsúlyt, és van, aki a szóbeli készségekre. Én igyekszem mindkettõt figyelembe venni. Meg sok apróság, amibe talán nem gondolna bele, akinek nincs ilyen végzettsége, mert nem hallott még ilyenekrõl. Szerintem tényleg csak az kéne, hogy tanítson, akinek ilyen végzettsége van. Igaz, az is tudhat jól tanítani, magyarázni, akinek nincs ilyen végzettsége, és az is lehet rossz nyelvtanár, akinek tanári végzettsége van. Más. Szerintem jobb esetben ha jelentkezik valaki ilyen hirdetésre, megkérdezi a tanárt, milyen végzettsége van. Tõlem egyszer megkérdezték (vagy talán többször is, már nem tudom). Vagy még jobb, ha eleve így hirdeti magát az ember, hogy a végzettség is fel van tüntetve. Mindenesetre azt a tanulónak tényleg tudnia kellene, hogy akinél tanul, az hogyan van ezzel. Bár, jóhiszemû a feltételezés, hogy csak az hirdeti magát, aki tanár.
Van, akinek nyelvtanárival is inkább birkákat kellene terelgetnie (senkit nem szeretnék megbántani, de tényleg van ilyen...) és van, aki középfokúval is zsigerbõl "tud" tanítani... Egy papír nem sokat jelent, szerintem. De nyilván a szerencsés kombináció az az, amikor olyasvalakinek van mondjuk nyelvtanárija/felsõfokúja... aki középfokúval is mesterien mûvelné a dolgot! És persze attól is függ, mit akarsz: egy általános iskolást korrepetálni tökéletesen elég lehet egy középfokú is, ha az a középfokú tudás ténylegesen és biztosan megvan... Szerintem.
Attól függ, kinek adja az órát. Ha egy kisiskolás 4-esnek/ egy teljesen vagy majdnem kezdõnek középfokú nyelvvizsgával azért meg lehet tanítani a fõbb igeidõket, szavakat, egyszerûbb szituációs helyzeteket...stb. Így szerintem nincs baj ezzel, de azért középfokú nyelvvizsgával túlzás hirdetni, hogy érettségire/középfokú nyelvvizsgára vagy netán emelt érettségire vállal felkészítést. Most olyanokról beszélek, akiknek épphogy meglett a középfokú nyelvvizsgája, és még azon a szinten vannak. Én felsõfokú nyelvvizsgával is csak általános iskolásokat tanítok, mást nem is vállalnék.
Anno ifjú koromban egy alkalommal megbuktam matekból. Szégyen vagy nem, ez van. 3-os voltam a szakközépbe. És egy másodikos gimnazistához jártam nyáron, hogy le tudjam tenni a pótvizsgát. Szerintem nincs azzal gond, ha tényleg beszéli a nyelvet.
Ha aki tanul, az is tudja, hogy kinél tanul, akkor rendben van. Mondjuk egy 4. osztályost tanítani még nehezebb, ahhoz nem is egyszerû nyelvtanár, hanem tanító kell, a kisebbek külön világ nyelvtanítás szempontjából is. De ha mindkét fél részérõl áll a dolog, akkor rendben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!