Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki listára kerül (2 db)

Ha valaki BAR listára kerül egy hitel törlesztőrészleteinek nem fizetése miatt, lekerül onnan, ha valahogy mégis visszafizeti azt?

Legjobb válasz: egy idõ után igen. van egy értékhatár (passz mennyi) ha ennél kevesebb volt a tartozásod, akkor a visszafizetést követõ 1 évig vagy még a listán, ha e fölötti, akkor 5 évig. talán a minimálbér kétszerese a határ, de nem biztos

egy idõ után igen. van egy értékhatár (passz mennyi) ha ennél kevesebb volt a tartozásod, akkor a visszafizetést követõ 1 évig vagy még a listán, ha e fölötti, akkor 5 évig. talán a minimálbér kétszerese a határ, de nem biztos
Ha már egyszer felkerültél, 5évig ott is maradsz, csak már passziv BAR-osként.

Ha valaki rákerül a KHR, / BAR /listára, akkor a többi meglévő kölcsöne is felmondásra kerül, vagy azzal nincs összefüggésben?

Legjobb válasz: Ha pl. ugyanannál a banknál van 3 kölcsönöd és egyet nem fizetsz, akkor igen a többit is felmondják, hisz szerzõdésegyüttkezelés van érvényben. Viszont, ha nem ugyanannál a banknál van a kölcsön nem lesz gond, csak fizesd tovább.

Ha pl. ugyanannál a banknál van 3 kölcsönöd és egyet nem fizetsz, akkor igen a többit is felmondják, hisz szerzõdésegyüttkezelés van érvényben. Viszont, ha nem ugyanannál a banknál van a kölcsön nem lesz gond, csak fizesd tovább.
szerintem azzal nincs összefüggésben. mért is lenne? ha a többit fizeted rendesen nem mondhatják fel, még akkor sem, ha egy baknál van. szerzõdést nézd meg, nem hinném, hogy bele van írva, hogy ha bar-ra kerülsz más kölcsönbõl kiolyólag akkor felmondják a hitelt.
Akkor fordul elõ, ha egy banknál több hiteled van. De így, hogy az egyik folyószámla hitel a másik lakáshitel nem hiszem, hogy gond lesz. Meg kell kersni a szerzõdésben, hogy van-e szerzõdésegyüttkezelés. Ez azt jelenti, hogy minden egyes szerzõdés felel a másikért. Pl. 2 autóhitel ugyanannál a banknál, az egyiket nem fizeted a másikat igen, akkor is felmondják mindkét szerzõdést.
A kérdező hozzászólása: Ez szomorú, mert ez OTP bankkártya, 400 ezer forint, viszont itt van a lakáshitelünk is. És az már nagyon gáz lenne, további véleményeket is várok. Köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!