Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki listára (34 db)

Ha valaki szervezetét vírus támadja meg például a máját és egyre rosszabb már listára kerülhet?

Legjobb válasz: Ez nagyon sok mindentõl függ, pl. máj állapota, életkor, általános állapot, gyógyulás esélye. Azt, hogy felkerülhet-e valaki a listára egy transzplantációs bizottság dönti el a kezelõorvos javaslata szerint.

Ez nagyon sok mindentõl függ, pl. máj állapota, életkor, általános állapot, gyógyulás esélye. Azt, hogy felkerülhet-e valaki a listára egy transzplantációs bizottság dönti el a kezelõorvos javaslata szerint.
A kérdező hozzászólása: ha 90% károsodott már kerülhet listára?
Nem ettõl függ, leírta az elsõ válaszoló is. Pl. hepatitises alkoholista, hatvan éves embernek nem lesz transzplantmája, függetlenül attól, hogy 90%-ban, vagy mennyiben károsodott.

Ha valaki felkerül a BAR listára, arról mindenképp kap értesítést?

Nem magamról beszélek.

Legjobb válasz: nem feltétlen. Bankja válogatja. Érdemes megnézni, hogy szerzõdéskötéskor csak joga van a pénzintézetnek, hogy listára feltegyen, vagy kötelezettséget vállal értesítésre is.

nem feltétlen. Bankja válogatja. Érdemes megnézni, hogy szerzõdéskötéskor csak joga van a pénzintézetnek, hogy listára feltegyen, vagy kötelezettséget vállal értesítésre is.

Ha valaki BAR listára kerül egy hitel törlesztőrészleteinek nem fizetése miatt, lekerül onnan, ha valahogy mégis visszafizeti azt?

Legjobb válasz: egy idõ után igen. van egy értékhatár (passz mennyi) ha ennél kevesebb volt a tartozásod, akkor a visszafizetést követõ 1 évig vagy még a listán, ha e fölötti, akkor 5 évig. talán a minimálbér kétszerese a határ, de nem biztos

egy idõ után igen. van egy értékhatár (passz mennyi) ha ennél kevesebb volt a tartozásod, akkor a visszafizetést követõ 1 évig vagy még a listán, ha e fölötti, akkor 5 évig. talán a minimálbér kétszerese a határ, de nem biztos
Ha már egyszer felkerültél, 5évig ott is maradsz, csak már passziv BAR-osként.

Igaz az, hogy ha valaki Bár listán van, 5 év után elévül?

Legjobb válasz: Az 5 évet onnantól kell számolni, hogy minden tartozást és kamatot visszafizettél. Akkor kerülsz át aktívból passzív bárosba. Ha letelik a passzív 5 év, akkor elévül, de egy bizonyos listára akkor is rákerül a neved és a pontozásos hitelbírálatnál kevesebb pontot kapsz miatta.

Az 5 évet onnantól kell számolni, hogy minden tartozást és kamatot visszafizettél. Akkor kerülsz át aktívból passzív bárosba. Ha letelik a passzív 5 év, akkor elévül, de egy bizonyos listára akkor is rákerül a neved és a pontozásos hitelbírálatnál kevesebb pontot kapsz miatta.
Jól írja az elsõ, minden ponton helyes a válasza.

Valaki megtudja mondani, hogy youtube-on, ha lejátszási listához akarok adni egy zenét, miért nem lehet a lista elejéhez adni?

Vagyis hol van az a funkció? Már ilyet nem is lehet csinálni? Mivel állandóan variálnak meg újítanak... Eddig be tudtam állítani, de most sehol semmi, és nagyon idegesít :D

Hogy tudom feloldani, ha valakit beraktam blokkolási listába? ( freemail)

Nem biztos, hogy ez a gond, csak én tudok írni neki, ? nem tud nekem.

Legjobb válasz: Valahol a beállításokban van egy Blokkolási Lista rész, valószínûleg ott szerepel az illetõ e-mail címe, vagy egy teljes domain. Töröld ki onnan.

Valahol a beállításokban van egy Blokkolási Lista rész, valószínûleg ott szerepel az illetõ e-mail címe, vagy egy teljes domain. Töröld ki onnan.
A kérdező hozzászólása: Épp azért kérdeztem, mert nem tudom, hogy kell. Nincs ilyen, hogy blokkolási lista törlése, vagy hasonló. Kitöröltem az email címet és újra fölvettem, de a helyzet változatlan. úgyhogy köszi, de ezzel nem lettem okosabb.
A freemail web felületén a levelezés/szûrök menüpontot néztd át! Egyébként ilyenkor az a leggyakoribb hiba hogy a parnered hibásan vette fel a címlistájába a te címedet.
A kérdező hozzászólása: Sikerült!!! Köszönöm a segítséget!!

Mi a véleményetek arról, hogy a korházszövetség javaslata szerint, ha valaki fizet a műtétért akkor leveszik a listáról és soron kívül megműtik, a többiek akik utána voltak a listán előrébb kerülnének?

Legjobb válasz: Dehogy kerülnének elõbbre a többiek. Épp hogy hátrébb kerülnének mert a fizetõs betegeket kéne elõbb megmûteni, ha õk meg vannak akkor jöhetnek csak a szegényebbek. Ez pedig anyagi helyzet alapján történõ DISZKRIMINÁCIÓ.

Dehogy kerülnének elõbbre a többiek. Épp hogy hátrébb kerülnének mert a fizetõs betegeket kéne elõbb megmûteni, ha õk meg vannak akkor jöhetnek csak a szegényebbek. Ez pedig anyagi helyzet alapján történõ DISZKRIMINÁCIÓ.
Mindenképpen jó ötletnek tartom. Mondjuk nekem az is tetszene, ha a kórházak csinálnának olyan beruházást, hogy pl. felhúznak egy új "luxusosztályt", egyágyas kórtermekkel, minõségi berendezéssel, felvennének plusz ápolókat, szóval pofásan megcsinálnák, aztán azt mondanák, válassz! Vagy ingyen ellátnak a mostani rendszer szerint, vagy mittudomén napi 15 ezer forintért kaphatsz ilyen luxuskórtermet. Igazságtalannak tûnik, de hosszútávon mindenkinek jó lenne, ha az árakat úgy állapítják meg, hogy plusz bevételt hozzon, akkor azt fordíthatják másra, pl. több mûtét elvégzésére, vagy az ingyenes ellátás javítására. Sajna nálunk ez tuti nagy ellenállásba ütközne, pedig ha belegondolnánk, egy win-win helyzetet teremtene. Csak persze néhány embernek bökné a csõrét, hogy ez diszkrimináció. Így inkább mindenkinek rossz, de az egyenlõen :D
Engem ez eleve nem érint, minden bajom ami volt, (mûtét, stb) azt egy kulturált magánklinikára mentem, mert a magyar állami kórházakba be nem fekszek az is biztos.
Egy jó elképzelés. Kérdés hogy az így, üzleti alapon befolyt pénzt mire akarják költeni? Ha a korház költségvetésébe kerûl be úgy hogy az alap állami költségvetése nem csökken, és így tudnak fejleszteni stb, akkor van alternatívája. Ha csak az állam akar kevesebbet fizetni, akkor cseverbõl-vederbe, és semmi értelme az egésznek, csak társadalom mégnagyobb legatyásítása.
""Dehogy kerülnének elõbbre a többiek. Épp hogy hátrébb kerülnének mert a fizetõs betegeket kéne elõbb megmûteni, ha õk meg vannak akkor jöhetnek csak a szegényebbek. Ez pedig anyagi helyzet alapján történõ DISZKRIMINÁCIÓ. Nem feltétlen! Ezért írtam ezt: Kérdés hogy az így, üzleti alapon befolyt pénzt mire akarják költeni? Ha a korház költségvetésébe kerûl be úgy hogy az alap állami költségvetése nem csökken, és így tudnak fejleszteni stb, akkor van alternatívája. Ha csak az állam akar kevesebbet fizetni, akkor cseverbõl-vederbe, és semmi értelme az egésznek, csak társadalom mégnagyobb legatyásítása. Ugyanis ha pénzt vonnak ki, annyit ami befolyik. Akkor a várólisták az égigfognak érni, mert nem lesz rá gepa. Ha nem vonnak ki hanem bonuszba kapja az intézmény, akkor több jut a nemfizetõs szolgáltatások magasabb színtû kiszolgálására is. Ugyanis kapacitás az ma is lenne, csak limitálva vannak az intézmények a pénzhiány miatt. "csak emlékezz hogy hisztizett a fidesz a várólisták ellen"
Számolj. Nem kilencedik lesz, "csak" elõbb mûtik meg. Mondjuk naponta egy mûtétet végeznek el. Így õ tíz munkanap, azaz két hét múlva kerül sorra. De ha a hetedik emberke azt mondja, hogy fizet azért, hogy a kedvéért szombaton is bemenjenek a dokik és megmûtsék, akkor a néni már nem tíz, csak kilenc munkanapot kell várjon. Tipikus magyar mentalitás.. nem gondolkozunk, csak fröcsögünk.
Jó ötlet! Így van ez pl. az USA-ban is, ha nem tudsz/akarsz várni, akkor leperkálod a pénzt és megmûtenek/megvizsgálnak.
A kérdező hozzászólása: "Vagyis most azt magyarázod be nekem, hogy ha a sorban egy ember áll elõttem, én vagyok a második, és még egy embert "leszámláz" az eladó (mondjuk egy havert), akkor én egy embernyi idõt vártam, nem pedig kettõt? Nincs annyi orvos ember, és nincs annyi hétvége bakker amirõl te beszélsz!" Baszod nem az orvosok mennyiségével van a legnagyobb probléma, hanem a pénzzel. Mondták lenne arra kapacitás, hogy megmûtsék. Csak pénz nincs amit az OEP fizet. AZért kell várni. nem azért mert nincs elég ember és idõ. Hanem mert nincs pénz.
Jahh. Mint Jobbikos nagyon rühellem a projektív prejudikálást, mert itt nap mint nap van benne részem, érdemtelenûl. Amíg én hajlamos vagyok, addig nem vagyok jobb azoknál akik ezt teszik velem szemben. Ezért elutasítom, és csak a tények alapján foglalok állást.
A kérdező hozzászólása: "Mivel te fizetsz már eleve egy szolgáltatásért "jelzem egészségesen a munkáddal és nem is biztos hogy kihasználod" és ÍGY nincs arra mód, hogy értelmes idõn belül, te egészségügyi ellátásban részesülj, akkor HA MÉG ELÉD IS VÁGNAK a fizetõsek, végképp le fogják [email protected] a fejed mert állami vagy." Téged semmi hátrány nem ér. Mert ha hétfõn és szerdán van mûtét és akkor fizetik. Neked szerdán lenne. VAlaki fizet és õt megmûtik kedden a SAJÁT pénzén, akkor téged nem fognak szerdán megmûteni? dehogynem. Fizetjük a TB-t. Meg is kapjuk érte a szolgáltatást, de ha többet fizetünk listán kívül kapjuk meg akkor mikor van ídõ és orvos. Az pedig van.
""Ha visszaforgatja és garantálja, és ha az állam nem nyúlja le! Csak én egy lépéssel elõrébb jártam...Hol a hiba? Nézd, én feltételes módban írtam az elejétõl és szerintem világosan, sõt tõlem szokatlan kevész helyesírási hibával. Nem ismerem a finanszírozási feltételeket, ezért írtam feltételesen mint eseti lehetõségekkel számolva!
Erti o, csak nehez beismerni, h fas.zsagot mondott. Azt elfelejti, h egy komolyabb mutet akar tobb millio forint is lehet. Na szerinted aki minimalbert keres az mikor fizet annyi tb-t, h egy ilyen mutetet alljon? Es ott a sok munkanelkuli... Mindegy, hulye vagy, frocsogni tudsz, aztan cso!
Fater akkor csak egyrõl beszélünk! Egy uuumva nagy HA és még egy uuumva nagy HA-ról? Ha visszaforgatja és garantálja, és ha az állam nem nyúlja le! Csak én egy lépéssel elõrébb jártam...Hol a hiba?
""Magyarul majd HA ki van festve a kórterem, és a mûtõ, és az orvos megkapja a fizetést, és HA NEM 70.000-ért dolgozik az ápoló, + két fizetõs között és ráadásul van elõtted vagy 50 szegény, ha neked találnak majd helyet hát gratulálok! Komolyan! Én tényleg nem vagyok egy liberális agymenés, de van a rendszerben logika. Pontosan ott van az eb elhantolva hogy mire is költik a pénzt? Nem tudsz olvasni, mert már kifejtettem. Mégegyszer! HA A FIZETÕS "VENDÉGSZOLGÁLATOT" ÁLLAMILAG GARANTÁLVA VISSZAFORGATJÁK RÉSZBEN A NEM FIZETÕS, AZ AZ ALANYI SZOLGÁLTATÁSOKBA, AKKOR JOBBÁ VÁLIK. lESZ BÉREMELÉS, FESTÉS, ÉS CSILI-VILI MÛSZEREK. Azért részben, mert nyílván való hogy aki a befizetése mellett "mert õ is fizet TB-t" még meg is fejeli, az valami extár csak elvárhat, hiszen ilyen az a kacifántos tõkés társadalom. Az az ÉN """"ÉN """ ketté osztanám a bevételt és a fele az eggyi a másikfele a másik szektor fejlesztésébe menne. Ha meg 2-3 év múlva azt látnám hogy nagyon szakad a külömbbség, akkor 60-40, vagy 70-30% ra emlném az elosztás mértékét a nem megfelelõen fejtõdõ javára. Ha meg az állam, beakarja nyelni a plusz gepát, akkor semmi értelme, mert tényleg nõnének a listák, és el kell küldeni Orbánt az annyába.
Elég ostoba ötlet. Aki tud fizetni egy mûtétért, az elmegy egy magán kórházba.Vagy az államiban is fizet hálapénzt az orvosnak. Ha nem a szabad idejükben kellene ezeket a mûtéteket végezni, akkor talán menne is a dolog. De nehezen tudom elképzelni, hogy szabadidejükben ingyen mûtsenek, csak azért, hogy a kórháznak több bevétele legyen. A nõgyógyászok különösen nem fognak belemenni.
"30-470% Bocsi 30-40%
Vagyis most azt magyarázod be nekem, hogy ha a sorban egy ember áll elõttem, én vagyok a második, és még egy embert "leszámláz" az eladó (mondjuk egy havert), akkor én egy embernyi idõt vártam, nem pedig kettõt? Nincs annyi orvos ember, és nincs annyi hétvége bakker amirõl te beszélsz!
9- es jól írja! Akkor mia francért fizeti az ember a TB-t? Mi az anyuk seggére fonják?Idõsek meg már így eleve 40-60-80 éve fizetik, akkor õk fel is fordulhatnak mert nyugdíjból erre nem telik?De a nyugdíjból is adózzon már? Hogy is van ez?
Jó ötlet, ÁLLAMI kórházban amiért eleve FIZETSZ? Megrövidül a várakozás? Hát hogyne! Na Béláim! Ha ma jelentkezik Ödönnéni egy agyhugykõeltávolításra amire várnak 10-en....Eddig stimm? És ö lesz a tizedik, akkor ha fizet, hogy a fenében lesz a kilencedik, kilencedik a mûtéti listán, ha nem tud fizetni és ha elé áll valaki? Agyrém hogy az emberek beveszik ezt a sok marhaságot, agyrém!!!!!!
Szerintem jó ötlet.
A kérdező hozzászólása: "Dehogy kerülnének elõbbre a többiek. Épp hogy hátrébb kerülnének mert a fizetõs betegeket kéne elõbb megmûteni, ha õk meg vannak akkor jöhetnek csak a szegényebbek. Ez pedig anyagi helyzet alapján történõ DISZKRIMINÁCIÓ." Attól, hogy nem érted még nem rossz. Nem azért van várólista mert nincs elég idõ megmûteni. Bõven van. Csak pénz nincs. Ugyanis az OEP kifizet havi (pl) 15 térdmûtétet. Ezt elosszák és így 2 naponta tartanak 1-et. Letudják 1-2 óra alatt. Aztán csak 2 nappal késõbb lesz a következõ, mert az OEP akkor fogja fizetni a következõt, de közben azonnal lehetne csinálni a következõt mert hely az van. Így berakják õket az üres helyekre vagy hétvégére (mint azt tenni szokták).
A kérdező hozzászólása: "Na szerinted aki minimalbert keres az mikor fizet annyi tb-t, h egy ilyen mutetet alljon? Es ott a sok munkanelkuli." És ez a lényeg. Pl egy gerincmûtét 4 millió. Mikor fog annyit befizetni? 50 év alatt. De neki 30 évesen kell. Akkor a többi ember által befizetettbõl állják. De így a többinek is várni kell míg neki is összegyûlik a pénz. Persze a legtökéletesebb ha nincs TB, hanem mindenki magának fizet. Akkor nincs lista, csak ugye van aki meghal.
csak akkor, ha nem tiltott le egyúttal a törléssel
Igen, kivéve ha egyben le is tiltott. Ha csak törölt, te láthatod az állapotát. Ha pedig ráírsz, ugyanúgy megjelenik nála a beszélgetõablak, és a WLM felkínálja hogy újból felvegyen a partnerlistájára.
A kérdező hozzászólása: értem és köszönöm a válaszokat
szerintem nem. pont ez a lényege. ha valaki téged töröl azt szeretné ha te nem is látnád azt hogy õ épp online van e. vagyis azt nem láthatod akkor ha épp bejelentkezik.
jaj "vagyokakilehetek" , a "szerinted" dolgokat hagyd már, amikor látod, hogy más meg "tudja", kérlek, feleslegesen zavarod össze szegényt. igen, jól mondták, látható.

Ha valaki rákerül a KHR, / BAR /listára, akkor a többi meglévő kölcsöne is felmondásra kerül, vagy azzal nincs összefüggésben?

Legjobb válasz: Ha pl. ugyanannál a banknál van 3 kölcsönöd és egyet nem fizetsz, akkor igen a többit is felmondják, hisz szerzõdésegyüttkezelés van érvényben. Viszont, ha nem ugyanannál a banknál van a kölcsön nem lesz gond, csak fizesd tovább.

Ha pl. ugyanannál a banknál van 3 kölcsönöd és egyet nem fizetsz, akkor igen a többit is felmondják, hisz szerzõdésegyüttkezelés van érvényben. Viszont, ha nem ugyanannál a banknál van a kölcsön nem lesz gond, csak fizesd tovább.
szerintem azzal nincs összefüggésben. mért is lenne? ha a többit fizeted rendesen nem mondhatják fel, még akkor sem, ha egy baknál van. szerzõdést nézd meg, nem hinném, hogy bele van írva, hogy ha bar-ra kerülsz más kölcsönbõl kiolyólag akkor felmondják a hitelt.
Akkor fordul elõ, ha egy banknál több hiteled van. De így, hogy az egyik folyószámla hitel a másik lakáshitel nem hiszem, hogy gond lesz. Meg kell kersni a szerzõdésben, hogy van-e szerzõdésegyüttkezelés. Ez azt jelenti, hogy minden egyes szerzõdés felel a másikért. Pl. 2 autóhitel ugyanannál a banknál, az egyiket nem fizeted a másikat igen, akkor is felmondják mindkét szerzõdést.
A kérdező hozzászólása: Ez szomorú, mert ez OTP bankkártya, 400 ezer forint, viszont itt van a lakáshitelünk is. És az már nagyon gáz lenne, további véleményeket is várok. Köszönöm.

Ha valaki a khr listán passzívan szerepel, az lehet a fundamentánál adóstárs?

Legjobb válasz: A feltételek tekintetében ott is történtek változások, emlékezetem szerint régen ez nem volt probléma.

A feltételek tekintetében ott is történtek változások, emlékezetem szerint régen ez nem volt probléma.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!