Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki lett milyen (29 db)

Ha valaki 1959 előtt született Honoluluban, mielőtt Hawaii az USA 50. tagállama lett hivatalosan, az milyen állampolgárságot kapott?

Legjobb válasz: szerintem miután USA tagállam lett utána tuti amerikai állampolgár lett. Elötte nem tudom nézz utána a neten tuti megtalálod a választ.

szerintem miután USA tagállam lett utána tuti amerikai állampolgár lett. Elötte nem tudom nézz utána a neten tuti megtalálod a választ.

Ha valakinek trombózis hajlama van, akkor az óvszeren kívül milyen védekezés van, ami egy 19 éves lánynak jó, és érezhetem teljesen a párom? Illetve valaki ment már el trombózishajlammal DNS tesztre? Ha igen, akkor mi volt, és mi lett az eredmény?

Remélem segítetek nekem, kicsit ki vagyok akadva, nem számítottam rá, hogy ez lesz az eredmény. Papámnak trombózisa volt, illetve a n?vére is abba halt bele. Csak genetikailag lehet örökölni a hajlamot?

Legjobb válasz: A trombózishoz nem tudok hozzászólni, de ajánlom figyelmedbe a Pharmatex termékeit: http://www.pharmatex.hu/

A trombózishoz nem tudok hozzászólni, de ajánlom figyelmedbe a Pharmatex termékeit: http://www.pharmatex.hu/
a Pharmate tényleg jó, én is azt használom!
az x lemaradt:)
Patentex oval is jó!
elõzõ vagyok.szerintem peteérés környékén ne élvezzen beléd, még a kúp mellett sem, biztos ami biztos. Peteérést nyomon tudod követni: http://www.babatervezo.hu Az ott leírt minimikroszkóp nagyon jó, kiegészítésnek!
Én pharmatexet használok és ki is száll belõlem!Így a tuti szerintem!:)
Szia! Én voltam már ilyen "vizsgálaton". Sajnos már volt trombózisom. :-( Az erdményem homozigóta leiden mutáció. Mindkét szülõtõl örökölt hajlam. Soha nem szedhetek hormon tartalmú gyógyszereket. Ha 10 évvel ezelött mikor el kezdtem szedni a tabláttát elküldtek voln ilyen vizsgálatra akkor nem is szedhettem volna soha. Egy vérvégel volt az egész és után kb 2 hónapot vártam az eredményre. Én is most kutakodok megfelelõ fogamzásgátlás iránt. Most úgy tûnik találtam valamit... írj privit.

Hogy történik a megtermékenyülés? Miután a hímivarsejt bejutott a hüvelybe onnantól milyen változások jönnek létre a szervezetben? És ha valakinek terhesen megjön, az miért van? Miben más az a menstruáció? Nyálkahártyával mi lesz? Stb.

Igen, jobban oda kellett volna figyelnem biosz órán. És arról is írhatnátok hogy két féle ciklusunk van, méhnek és petefészeknek, ha jól tudom. Köszi :)

Legjobb válasz: Amikor a hímivarsejtek bejutnak a hüvelybe, a fele elpusztul a savas kémhatásnak köszönhetõen. A megmaradtak fele szintén elpusztul a méhnyaknyáknak köszönhetõen. A maradék felét maga a méh nyírja ki. Csak a legerõsebbek jutnak el a petevezetékig (max pár óra alatt), és ott dekkolnak. 2-3 napig életképesek, de akár egy hétig is elélnek kivételes esetben. Ha épp kiszabadul egy pete, akkor megtermékenyítik. Pete bármikor kiszabadulhat, de a legnagyobb az esély rá a ciklusod közepén, kb egy héttel a vérzésed vége és két héttel a vérzésed elsõ napja után. Amint a pete kiszabadult a tüszõbõl, a visszamaradt tüszõ progeszteron-hormont kezd el termelni, ez a hormon fogja megvastagítani a méhnyálkahártyádat. Ha a pete megtermékenyül, onnantól fogva a 7-12 nap között be is ágyazódik ebbe a méhnyálkahártyába, és elkezd hcg hormont termelni. A hormon mennyisége naponta megkétszerezõdik, és amint átlép egy bizonyos értéket (25), a terhességi tesztek is ki tudják mutatni. Ez a beágyazódástól számított kb egy hét múlva, a fogatntatás után kb két héttel szokott elõállni, ekkor érdemes elõször tesztelni terhesteszttel. A kialakuló méhlepény progeszteront is elkezd termelni, ezzel átveszi a tüszõ (sárgatest) szerepét, ami lassan visszafejlõdik. Ha valakinek terhesen megvan, az sokkal kevesebb, rövidebb ideig tart, inkább barnás, mint pirosas, és azért van, mert a szervezet "emlékszik". Ha a petesejt nem termékenyül meg, akkor nem ágyazódik be. A sárgatest (a volt tüszõ)Ö abbahagyja a progeszteron termelését, ettõl a méhnyálkahártya leválik és vérzéssel távozik. A méhnek nincs ciklusa külön. Az összes ivarszerveidnek van egy db közös ciklusa, ami a vérzésed elsõ napján kezdõdik, és a következõ vérzésed elsõ napjáig tart. Teherbe esni bármikor eshetsz, mert petéd bármikor érhet, elég hozzá egy mnelegfront vagy egy orgazmus, a hímivarsejtek meg jó sokáig életben mkaradnak benned, akár egy hétig is. Simán elõfordulhat, hogy a vérzésed udoltó napján szeretkezel, és egy héttel késõpbb megfogansz. A terhességet csak biztos fogamzásgátlással tudod elkerülni, de 100%-os biztonságot csak a teljes önmegtartóztatás ad. :-P

Amikor a hímivarsejtek bejutnak a hüvelybe, a fele elpusztul a savas kémhatásnak köszönhetõen. A megmaradtak fele szintén elpusztul a méhnyaknyáknak köszönhetõen. A maradék felét maga a méh nyírja ki. Csak a legerõsebbek jutnak el a petevezetékig (max pár óra alatt), és ott dekkolnak. 2-3 napig életképesek, de akár egy hétig is elélnek kivételes esetben. Ha épp kiszabadul egy pete, akkor megtermékenyítik. Pete bármikor kiszabadulhat, de a legnagyobb az esély rá a ciklusod közepén, kb egy héttel a vérzésed vége és két héttel a vérzésed elsõ napja után. Amint a pete kiszabadult a tüszõbõl, a visszamaradt tüszõ progeszteron-hormont kezd el termelni, ez a hormon fogja megvastagítani a méhnyálkahártyádat. Ha a pete megtermékenyül, onnantól fogva a 7-12 nap között be is ágyazódik ebbe a méhnyálkahártyába, és elkezd hcg hormont termelni. A hormon mennyisége naponta megkétszerezõdik, és amint átlép egy bizonyos értéket (25), a terhességi tesztek is ki tudják mutatni. Ez a beágyazódástól számított kb egy hét múlva, a fogatntatás után kb két héttel szokott elõállni, ekkor érdemes elõször tesztelni terhesteszttel. A kialakuló méhlepény progeszteront is elkezd termelni, ezzel átveszi a tüszõ (sárgatest) szerepét, ami lassan visszafejlõdik. Ha valakinek terhesen megvan, az sokkal kevesebb, rövidebb ideig tart, inkább barnás, mint pirosas, és azért van, mert a szervezet "emlékszik". Ha a petesejt nem termékenyül meg, akkor nem ágyazódik be. A sárgatest (a volt tüszõ)Ö abbahagyja a progeszteron termelését, ettõl a méhnyálkahártya leválik és vérzéssel távozik. A méhnek nincs ciklusa külön. Az összes ivarszerveidnek van egy db közös ciklusa, ami a vérzésed elsõ napján kezdõdik, és a következõ vérzésed elsõ napjáig tart. Teherbe esni bármikor eshetsz, mert petéd bármikor érhet, elég hozzá egy mnelegfront vagy egy orgazmus, a hímivarsejtek meg jó sokáig életben mkaradnak benned, akár egy hétig is. Simán elõfordulhat, hogy a vérzésed udoltó napján szeretkezel, és egy héttel késõpbb megfogansz. A terhességet csak biztos fogamzásgátlással tudod elkerülni, de 100%-os biztonságot csak a teljes önmegtartóztatás ad. :-P
én nem tudok két ciklusról :-) a megtermékenyülés általában a petevezetõben történik, ahol a hímivarsejt találkozik az érett petével, már itt elkezd osztódni, és közben vándorol a petevezetõn a méhbe, ha odaér és megfelelõ a nyálkahártya, akkor a folytatja az osztódást és belekapaszkodik a nyálkahártyába. a hormonális változás ekkor kezdõdik, lehet pár csepp beágyazódásos vérzés, gyakorlatilag ettõl a ponttól tér el ez a ciklus egy normális menszesztõl. a beágyazódás fájdalommal is járhat, de van aki még ebbõl sem vesz észre semmit. a szervezet érzékeli, hogy "valaki" megkapasztkodott a nyálkahártyában és nem válik le, hanem tovább vastagodik, és a progeszteron szint emelkedésével védi a méhet és a terhesslget, ezzel együtt nõ a HCG szint és minden terhességi tünet elõfordulhat, innnentõl a klasszikus émelygõs-hányós-fejfásós jelek és a mell tünetei jelentkezhetnek. a beágyazódás kb. a megtermékenyülést követõ 3-4 nappal következik be, az, hogy mikor jelentkeznek a tünetek, az meg maximálisan egyén függõ. ha valaki menszeszel terhesség alatt az nem igazi mensrtuáció, hanem hormonszint ingadozás, vagyis nincs elég progeszteron és HCG még a szervezetben, hogy teljesen kizárja a vérzést, van akinél hormonnal pótolják, más esetben magától elmúlik, de sajnos vetélés is lehet belõle, az elemaradt mensi idején az elsõ három hónapban terhesen is lehetnek mensis tünetek, ilyenkor nagy a verzés és sajnos a vetélés kockázata is- ez attól függ, hogy mennyire válik le a nyálkahártyáról az emberió és petezsák. remélem elég részletesen válaszoltam

Ha valaki terhes lett milyen színű a hüvelyváladék, egyáltalán van akkor?

Legjobb válasz: Nagyon jó kérdés. Lehet hogy terhes vagy? Milyen tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban?

Nagyon jó kérdés. Lehet hogy terhes vagy? Milyen tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban?
A kérdező hozzászólása: remélem, hogy terhes lettem, de még nem tudom. Eddig a menzesz elõtt nagyon sok sárgás váladék volt most pedig alig van valami, két nappal ezelõtt pedig sok sûrû fehér volt.
Nagyon jól hangzik, hanyadik napon vagy? Én a 24. napon. Tegnapelõtt még nagyon fájt a hasam, volt folyásom is, ma és tegnap már semmi, sõt a hasam se fáj!
Neked mikor kezdõdik ez a sárgás folyás mensi elõtt általában?
A kérdező hozzászólása: elõtte kb. 5 nappal kezdõdik a sárgás folyás, ha menstruálok. most járok a 21. napnál és szinte semmi nem jön, minimális. kicsit fájdogált a hasam ma, de nem a petefészeknél és 2 napja 37 felett van a hõm. reggel viszont 36, 7 volt 2 reggel.

Ha valakit a testvére bántalmazott gyerekkorában szexuálisan, annak késõbb milyen hatása lett vagy lehet felnõtt korában?

Talán errõl van valakinek tapasztalata...Hogyan élte õ ezt meg. Amikor megértette, hogy pontosan mi történt?

Legjobb válasz: Ha a gyermek sérelemként élte meg, a személyiségétõl függõen akár súlyos következménye is lehet. (Pl.: identitászavar, skizoaffektív zavar, stb.) De az is lehet, hogy semmi.

Ha a gyermek sérelemként élte meg, a személyiségétõl függõen akár súlyos következménye is lehet. (Pl.: identitászavar, skizoaffektív zavar, stb.) De az is lehet, hogy semmi.
Akkor én most leírnám a saját tapasztalataimat errõl, mert jelenleg is ez ellen küzdök. Engem nem a testvérem, hanem az unokatestvérem zaklatott szexuálisan (nem erõszakolt meg). 12 éves voltam akkor. 10 évig elnyomtam az egészet, szó szerint nem emlékeztem rá, egyáltalán, semmire. Aztán olyan 6 éve jöttek a tünetek, ami elsõsorban a szorongás volt, aztán az identitászavar: azt hittem, hogy a lányokat szeretem, nem tudtam együtt lenni egy fiúval, sem érzelmileg, sem szexuálisan (szó szerint féltem/lek a szextõl, ezért is vagyok még mindig szûz). Aztán pont egy éve fordult komolyabbra a dolog. Elkezdtem ugyanis pánikolni, hirtelen, semmi elõjele nem volt. Csak rosszul lettem a buszon és onnantól kezdve nem vagy csak nagyon nehezen tudtam/tudok buszozni. Mivel fõiskolás voltam még egy éve és busszal jártam a suliba (egy kis faluban lakom), így majdnem a diplomám is elúszott, szerencsére sikerült így is megszereznem. Egyébként én azonnal pszichológushoz fordultam az elsõ pánikroham után egy héttel elmentem, mert tudtam, hogy baj van velem, igazából már évek óta tudom. Szóval már egy éve járok, és kb. 5-6 hónapja kezdtünk el foglalkozni a "traumával", ugyanis akkor kapcsoltam és kezdtek el beugrani képek. Most sem emlékszem sok mindenre, érzéseim pedig egyáltalán nem kapcsolódnak a traumához. Vagyis igen, de nem azzal kapcsolatban, hanem mindig kivetítem valamire/valakire a félelmemet. Egyébként én elhiszem, hogy minden dolog (pánikroham, érzések, pesszimizmus, félelem, szorongás stb.) emiatt a trauma miatt van. Az agyam tudja és én is, a probléma az, hogy az érzések még nem jöttek meg hozzá. Nincs meg a kapcsolat az átélt trauma és az érzés között. Még most is rosszul vagyok, pedig már egy ideje foglalkozunk a dologgal. Sõt, talán most vagyok a legrosszabbul. Már nem csak a buszon, de akár itthon, munkahelyen is elkap a pánik. Lényegében tönkretette az életem! Egyébként én nagyon bízom, és hiszek abban, hogy a pszichológus tud segíteni. Gyógyszert nem szedek, mert attól én még ugyanúgy fogok félni egy párkapcsolattól. Nehéz, de bízom benne, hogy leszek még boldog! 22/l

Az nagy baj ha valakinek nem sokszor áll fel? Régen sokat nem mostam pirosas lett, kicsit talán el is változott néha fáj is talán a felülete is megváltozott szerintem ott lent (ha orvoshoz kell menni milyen dokit kell felkeresni? )

"csak olyan válaszoljon aki tud értelmesen segíteni" Aki segít annak thx 18/F

Legjobb válasz: Nem elõírás az,hogy sokszor állni kell neki .Akkor álljon mikor szükséges,de akkor keményen :-) A nem kellõ tisztántartás miatt begyulladhat .Természetesen ez némi fájdalommal is jár . Neogranormon vagy Betadine kenõcs jól lenne rá. Az ilyen kûlsõ problémák a bõrgyógyászra tartozik. Beutaló sem kell ide .

Nem elõírás az, hogy sokszor állni kell neki .Akkor álljon mikor szükséges, de akkor keményen :-) A nem kellõ tisztántartás miatt begyulladhat .Természetesen ez némi fájdalommal is jár . Neogranormon vagy Betadine kenõcs jól lenne rá. Az ilyen kûlsõ problémák a bõrgyógyászra tartozik. Beutaló sem kell ide .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! ma anyajeggyel voltam bõrgyógyásznál azt hittem urulógus foglalkozik ilyennekkel
sztem erdekes lehet, mit ertesz az alatt, h "gyakran" (nem) all- van valtozas a korabbiakhoz? van olyan, hogy ez egy betegseg tunete, de a mumpszon kivul mas nem jut eszembe. Van ra legalabb elvben esely, h valami STD-t elkaptal?

Liszt helyett lehet kókuszreszeléket rakni a piskótába? Valaki próbálta már? Ha igen, akkor milyen lett?

Legjobb válasz: Hááát, felesben már csináltam, úgy jó volt, sõt paníroztam is ezzel a feles keverékkel, de én is úgy vélem liszt nélkül nem állna össze.

Hááát, felesben már csináltam, úgy jó volt, sõt paníroztam is ezzel a feles keverékkel, de én is úgy vélem liszt nélkül nem állna össze.
Nem fog megállni vele a tészta, ha a teljes lisztmennyiséget kókuszra cseréled. A jellegzetes szerkezetét a liszt gluténtartalmától (is) kapja.
Én már készítettem liszt nélkül piskótát, de nem kókuszosat. Szerintem ki lehetne próbálni. Az enyémben kakaópor volt. Ha megírod miért nem akarsz lisztet használni segítek kitalálni valamit. Én cukorbeteg vagyok. A piskótát általában úgy sütöm, hogy a sima liszt egyharmadát teljes kiõrlésûre, az egyharmadát pedig darált mandulára cserélem. Cukor helyett nyírfacukrot, vagy édesítõport használok. Majdnem olyan, mint az igazi piskóta. A kakaós piskótánál a liszt nagy részét kakaóra cserélem, de megsütöttem már csak kakaóporral is. Az is nagyon hasonlított az eredeti piskótára. Kókuszreszelékkel még nem próbáltam, szerintem csak részben tudod vele kiváltani, de azt pl. el tudnám képzelni, hogy a liszt fele helyett kókusz, fele helyett pedig kakaópor. Ha jól tudom kókuszliszt is létezik. Esetleg azzal kellene megpróbálni.
Ha cukorbetegség miatt kell, akkor kiváló alapanyag lehet a tönkölyliszt, nyírfacukor, kókuszzsír, kókuszreszelék, vagy por.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Ment a pont mindenkinek! Nem vagyok cukorbeteg, sem liszt érzékeny, csak szeretek kísérletezni a konyhában. :) Lehet, hogy akkor megpróbálom úgy, hogy fele liszt, fele kókusz! Valaki írt is, hogy úgy finom! :)

17 évesen lehet esti tagozatos Tanulónak lenni? Valaki "tud" olyant, Aki 18 év alatt esti tagozatos lett? Ha igen, akkor milyen indoklással? És melyik iskolában?

Még ráadást az érdekelne, hogy Ki bír ajánlani Pesten egy esti tagozatos olyan gimnáziumot, amelyikbe valószín?leg 17 évesen is lehet Estisnek járni?

Legjobb válasz: csak 18-tól lehet estire járni. legalábbis én úgy tudom

csak 18-tól lehet estire járni. legalábbis én úgy tudom
Ezzel a fogalmazási készséggel maradj te csak nappalin, ameddig megteheted. Amúgy nem kérelmet adsz be, hanem mint mindenhol, az esti iskolákban is van a beiratkozáshoz formanyomtatvány, ahol kapásból kell az, hogy mikor születtél, plusz személyi, stb.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok, hogy nem ez volt a kérdés. Csak így tovább... Szerencse egy kalappal.
18 éves korodig tanköteles vagy, ami azt jelenti, hogy nappali tagozaton kell tanulnod. Ha betöltötted akkor oda mész ahová akarsz, azt csinálsz amit akarsz, de elõtte nem. Sõt ha decemberben töltenéd például a 18-at, akkor is el kell végezned a megkezdett évedet az iskolában.
A kérdező hozzászólása: Mi van, ha nem mondom meg kezdetben, hogy mennyi éves idõs vagyok, aztán ha elfogadják a kérelmet, és meglátják a bizonyítványom, akkor csak akkor derülne ki. Vagy kérnének személyit egybõl kezdetben?
hol láttál olyan beiratkozást, ahol nem kell adatokat megadni? :-| ha már ennyire szerencsecsomag vagy, valami kamu szöveggel érd el, hogy magántanuló legyél, amíg nem vagy 18 aztán utána mész estire. addig meg nem jelensz meg a vizsgákon. vagy beadod az üres lapot a neveddel... de mondjuk ezt se most kellene kitalálnod, hiszen középsuliba már megkezdõdött a tanév.
A kérdező hozzászólása: Jó, de teszem azt.. beadom a kérelmet, amihez még nem kérnek adatoka(?). Vagy már akkor de?
Nekem több ismerõsöm is van aki 14 éves korától estin járta végig a gimnáziumot.

Tortabevonatot szeretnék készíteni. A krémből marad 3 tojás sárgája, amit gondoltam felverek porcukorral. Mi lesz belőle Jó lesz máznak? És ha ételfestéket teszek bele? Csinált már valaki ilyet? Milyen lett? Íze?

Legjobb válasz: Nekem van egy meggyes pite receptem, aminek a tetejére ilyen mázat szoktunk tenni. Az finom, semmi gond vele, fog sikerülni. Ételfestékkel beszínezheted.

Nekem van egy meggyes pite receptem, aminek a tetejére ilyen mázat szoktunk tenni. Az finom, semmi gond vele, fog sikerülni. Ételfestékkel beszínezheted.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!