Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki lett (276 db)

Ha valakit öngyilkosságra kényszerítenek, akkor az bűnös; aki így öngyilkos lett?

Ha valaki a tolvajtól a saját tulajdonát lopja vissza, akkor az b?nnek számít?

Legjobb válasz: "Ha valakit öngyilkosságra kényszerítenek, akkor az bûnös; aki így öngyilkos lett?" Nem. Bár ezt ennél szerintem sokkal összetettebben kell vizsgálni. Helyzet, ok, elmeállapot stb.. "Ha valaki a tolvajtól a saját tulajdonát lopja vissza, akkor az bûnnek számít?" Nem, csak bajba kerülhet és egyéb bûnt követhet el közben. "Az bûnös, aki a halálos ítéletet végrehajtja?" Nehéz kérdés. Talán a legnehezebb. Mert ölni bûn. Inkább az a kérdés, hogy kinek a felelõssége az egész és mi történne, ha az ölés nem történne meg. Szerintem helytelen. De megmondom, hogy miért nem bûn és miért üdvözölhetnek ezek az emberek (persze csak ha nem élvezik a gyilkolászást és kegyetlenkednek). Mert az önvédelem nem mindig bûn. Van amikor tényleg nem oldható meg ölés nélkül. Ha pedig ahhoz tartanánk magunkat, hogy nem kell önvédelem, világvége lenne és ezt sokan kihasználnák. A börtönök meg fognak telni. És miért jobb elzárva valaki (aki gonosz), mint holtan? Hú, nem valami meggyõzõ érvek. Mondhatjuk, hogy keresztény ember dugja oda a másik arcát és akkor ki leszünk írtva, de akkor azt is mondhatnánk, hogy ha a bûnös megbánta bûnét, börtönbe sem kell mennie. Ha tényleg megbánta. Márpedig ez elég ritka eset vagy csak azért bánják meg, mert lebuktak. Nem tudom. Mi ne ítélkezzünk és kerüljük az ölést!

A kérdés nagyon jó. Mindenképpen el kell vinni szakemberhez - még akkor is, ha nem tûnik komolynak, valósnak, mert ház sosem lehet tudni, igen, ez 'jól ismert' családtagokra is vonatkozik - onnantól kezdve van egy _szakvélemény_. Tehát bármi is történik, az orvos vállán a felelõsség onnantól fogva. Nem feltétlenül kerül pénzbe, minden városban/körzetben van területileg illetékes. Viszont családsegítõ által kirendelt szociális munkás véleménye ilyenkor nem elég. Tehát: szakember.
es ha zsarolasra hasznalja a szandeka hangoztatasat? milyen beavatkozast var el a torveny?
Szerintem is, kicsit erõltetett lett.:D Azt hiszem kevesebbõl is megértettük volna a mondandódat.:D Ami azt illeti igazad van, adódhat és adódott is ilyen helyzet, mármint, hogy öngyilkosságra kényszerítsenek valakit.Én úgy vélem, nem, körülményfüggõ, igen,
"Ha valakit öngyilkosságra kényszerítenek, akkor az bûnös; aki így öngyilkos lett?" Nem. Bár ezt ennél szerintem sokkal összetettebben kell vizsgálni. Helyzet, ok, elmeállapot stb.. "Ha valaki a tolvajtól a saját tulajdonát lopja vissza, akkor az bûnnek számít?" Nem, csak bajba kerülhet és egyéb bûnt követhet el közben. "Az bûnös, aki a halálos ítéletet végrehajtja?" Nehéz kérdés. Talán a legnehezebb. Mert ölni bûn. Inkább az a kérdés, hogy kinek a felelõssége az egész és mi történne, ha az ölés nem történne meg. Szerintem helytelen. De megmondom, hogy miért nem bûn és miért üdvözölhetnek ezek az emberek (persze csak ha nem élvezik a gyilkolászást és kegyetlenkednek). Mert az önvédelem nem mindig bûn. Van amikor tényleg nem oldható meg ölés nélkül. Ha pedig ahhoz tartanánk magunkat, hogy nem kell önvédelem, világvége lenne és ezt sokan kihasználnák. A börtönök meg fognak telni. És miért jobb elzárva valaki (aki gonosz), mint holtan? Hú, nem valami meggyõzõ érvek. Mondhatjuk, hogy keresztény ember dugja oda a másik arcát és akkor ki leszünk írtva, de akkor azt is mondhatnánk, hogy ha a bûnös megbánta bûnét, börtönbe sem kell mennie. Ha tényleg megbánta. Márpedig ez elég ritka eset vagy csak azért bánják meg, mert lebuktak. Nem tudom. Mi ne ítélkezzünk és kerüljük az ölést!
Nem tudom, egyedi esettõl függ; nem tudom, de általánosságban inkább nem; valószínûleg igen, mert a halálos ítélet bajosan lehet "igazság"-szolgáltatás.
Pl ha az egyhaz kuld meghalni az martirsag... Hosieseg... Csak attol fugg ki mondja... A fonnokre hivatkozok mindig a nem sjat oldalukat tekintik bunnek...
Öngyilkosságról NEM lebeszélni valakit esetét is jegyzi a BTK, a rábeszélni büntetési tétele erõsen konvergál az elõre megfontolt emberöléséhez, kényszeríteni meg... jó ég.
> rubberjohn válasza: Öngyilkosságról NEM lebeszélni valakit esetét is jegyzi a BTK, a rábeszélni büntetési tétele erõsen konvergál az elõre megfontolt emberöléséhez, kényszeríteni meg... jó ég. Mit ertessz a NEM lebeszeles jegyzese alatt?
..de volt is erre precedens, nem egy, olyan is, amit a médiában is láthattunk. Fórumon összeverbuválódott 3 fiatal öngyilkossági szándékkal. Egy elkezdte az öngyilkosságot, mire másik kettõ meggondolta magát, aztán lelépett. Emberünk meghalt. Hû társai bizony most javítóban vannak. Azt értem alatta, hogy nem beszéled le. Hogy hallgatólagosan a meg nem akadályozással hozzájárulsz, hogy véghezvihesse tervét, ha vélelmezhetõ, hogy egyértelmûen tudtál a szándékáról és nem akadályoztad meg, akkor bizony felelõsség terhel. És nem csak emberileg. Ez így mûködik.
Tényleg elnézést a kicsit durvább dolgokért, de anélkül nem lehetne úgy átérezni. Még annyival kiegészítem, hogy téged nem akarnak megölni. 2-2 év kínzás után elengednek, csak munkát nem fogsz kapni többet sehol. Ez a kiegészítés azért fontos, hogy ne lehessen ezen viatkozni, hogy nem mindegy, hogy gyors vagy rövid halál? Mondjuk szerintem nem.
"Hogyan lehet valakit öngyilkosságra kényszeríteni." Gondolj egy 7 tagú családot. Apa, Anya, Nagyi, 4 gyerek. Ebbõl az egyik 1 éves, a másik 8 éves, a harmadik 15 és az ötödik 21. Tegyük fel, hogy te vagy apuka. Egyiknap elfogják az egész családod a legjobb barátoddal együtt és azt a papot vagy lelkészt, akit nagyon bírsz. Az egész családot kínozzák napokon keresztül és aludni sem engednek titeket. kb 2 hétig megy ez. Aztán 2-3 napot sötétben kell lennetek egy hideg pincében élelem és ital nélkül. Egyiknap kihoznak titeket egy terembe. A papot lassan ledarlják és végig kell hallgatnotok, ahogy kiabál, könyörög, sír. Aztán a legjobb barátod élve mumufikálják. 3 nap kínzás megint a családodnak. A kínzások után megjelenik egy fekete ruhás elmebeteg ember, aki megfogja egyik gyereked a babát és lerágja a fejét. Húú..Eltévedtem egy kicsit. Fenébe, ebbõl önfeláldozás lenne. Mondjuk inkább azt, hogy mindenkit megöl brutálisan, csak téged nem. A rádióaktív kínzásoktól és a rajtad elvégzett kísérletektõl összeszedtél mindenféle halálos nyavaját. Kapsz egy válsztási lehetõséget. Leugrassz 50 m magasról vagy pedig engeded tovább a játékot, a kínzásod? Ráadásul ha aznap nem öntöd ki a kakót, akkor nem történt volna meg ez az összes dolog... Bocsi, ha kicsit brutál lett.
Az elsõt nem tudom értelmezni. Hogyan lehet valakit öngyilkosságra kényszeríteni. Megfenyegetem pisztollyal? Másodikat nem tudom. Harmadik: ha az állam nevében, igazságos eljárás után (tehát nem valami koncepciós per félében) teszi, akkor nem. Ugyanis az állam Isten által lett létrehozva, és eredetileg egyetlen célja volt: a bûnözõk megbüntetése. "Nem ok nélkül viseli a fegyvert" mondja Pál.
MInden válasz ami helyes a bibliában van. A teremtõ nem hatalmazott fel senkit arra, hogy mások életét elvegye, sõt tovább megyek, igazából a saját életérõl sem dönthet, mert azt ajándékba kapta a teremtõtõl. Igy bûn az ilyesmit elkövetni, mert sok tanításban ezért nincs feltámadása egy öngyilkosnak, mert saját maga mondott le az életérõl. De, ebbe azért amint egy elõttem szóló, írta megvizsgálandó, az egyén elmebeli állapota is, mert nem valószínû, hogy tiszta volt az elméje. De ezt csak a teremtõ látja, mi nem dönthetjük, el, mert nem vagyunk minden tudók.
Igazad van hable teljesen. Hiszen így lenne helyes. Most az a kérdés csak, hogy betudod-e bizonyítani, hogy az ellopott cucc a tiéd volt-e? Nyílván lopásnak számit a törvények alapján, ha nem tudod bebizonyítani, hogy a tiéd volt. Viszont a lopásban szerintem nem az a bûn, hogy lopsz, hanem az, hogy a másik embert megkárosítod. De jobb mindig a törvényesen eljárni, mert akkor nem lehet baj.
De mért nem számít bûnösnek az, ha a tolvajtól lopod el a saját cuccod sutyiban? Hisz akkor ugyanolyan tojvaj vagy te is. Viszont ha a tolvaj elé állsz korrekten és visszaveszed azt ami a tiéd, az nem bûn, mert az igazságszolgáltatás. És ha nem hajlandó visszaadni, arra van a rendõrség.
nem, igen, igen
Tolvajtól lopni nem bûn. A hóhér nem bûnös, kivéve ha koncepciós perben halálra ítéltet végez ki. A kényszerítés minden bûnt csökkent, akár teljesen át is vihet a kényszerítõre. Az öngyilkosságra kényszerítés helyzete: A rab felébred börtönében. Fogva tartója odaküldi egy fegyveres szolgáját, hogy ha nem issza ki a méregpoharat, vagy nem dõl bele a kardba, akkor megkötözve elhurcolják, és középkori kínzóeszközökkel fogják kegyetlenül halálra kínozni. Ha eddig nem ijedt meg a rab, akkor a szolga megmutatja az eszközöket, mellettük egy csuklyás alakkal, aki már alig várja a móka kezdetét. Nemsokára az úr is megjelenik, és láthatóan el van szánva õ is a kínzásra. Megkérdi a hóhért, hogy készen áll-e, és az úgy válaszol, hogy igen. Az úr odanyújtja a kupát, és ráparancsol: Idd ki! Ezzel a mesével csak azt akartam megmutatni, hogy lehet akár öngyilkosságra kényszeríteni, ha a kényszerítõ elszántnak látszik arra, hogy ha a másik nem lesz öngyilkos, akkor megkínozza, megcsonkítsa, és megölje.
1.Ha valakit öngyilkosságra kényszerítenek, akkor a kényszerítõ a bûnös, hisz a másiknak eszébe sem lett volna meghalni. 2.Ha a tolvajtól visszalopom a tulajdonom, az nem lopás!Egyszerûen visszavettem jogos tulajdonomat! 3.Aki a halálos ítéletet végrehajtja, természetesen bûnös, akár hogy is nézzük, gyilkolt.Erre nincs mentség.Vissza is utasíthatta volna, hogy ezt tegye!
szerintem nem lehet valakit öngyilkosságra kényszeríteni akkor úgyis megöli aki kényszeríti a másikat mer amaz nem teszi meg a tolvajtól visszalopásra az enyém a bosszúállás én megfizetek bibliai részlet jut eszembe aki halálos ítéletet hajt végre az meg szolga, parancsot teljesít
Ez egyéni nézõpontok kérdése. Nekem nem, nem, igen.

Ha valakinek több facebook fiókja is van, mert mondjuk mûvész és ahhoz külön hozott létre oldalt, akkor összevonva kapja meg a kommentekrõl az értesítéseket?

Legjobb válasz: Ha 2 profilt hozott létre, azok teljesen függetlenül mûködnek. Ha a profilja mellé egy oldalt hozott létre, akkor az oldalra érkezõ kommentekrõl is kap értesítést, éppúgy mintha a profilján levõ dolgokra kommentelnének. De az oldal admin felületén is van egy külön értesítés lista és számláló, ami csak az oldal értesítéseivel foglalkozik.

Ha 2 profilt hozott létre, azok teljesen függetlenül mûködnek. Ha a profilja mellé egy oldalt hozott létre, akkor az oldalra érkezõ kommentekrõl is kap értesítést, éppúgy mintha a profilján levõ dolgokra kommentelnének. De az oldal admin felületén is van egy külön értesítés lista és számláló, ami csak az oldal értesítéseivel foglalkozik.

Ha valaki 1959 előtt született Honoluluban, mielőtt Hawaii az USA 50. tagállama lett hivatalosan, az milyen állampolgárságot kapott?

Legjobb válasz: szerintem miután USA tagállam lett utána tuti amerikai állampolgár lett. Elötte nem tudom nézz utána a neten tuti megtalálod a választ.

szerintem miután USA tagállam lett utána tuti amerikai állampolgár lett. Elötte nem tudom nézz utána a neten tuti megtalálod a választ.


Huszonéves fiúk! Ha egy 14-15 éves lány kezdeményezne kapcsolatot veletek (akármilyen jellegűt) mit tennétek? Ha valaki volt már ilyen helyzetben, mi lett belőle?

Legjobb válasz: Hát az lett, hogy miután kiderült hány éves is vagyok, azt mondta neki sok ez a korkülönbség, és visszatáncolt. Bár én nem zárkózok el semmi elõl. Ki tudja mi lesz belõle alapon, érted :) 23F

Hát az lett, hogy miután kiderült hány éves is vagyok, azt mondta neki sok ez a korkülönbség, és visszatáncolt. Bár én nem zárkózok el semmi elõl. Ki tudja mi lesz belõle alapon, érted :) 23F
hát ha egy ilyen lány kezdeményezne akkor finoman visszautasítanám de ha csak barátságról lenne szó akkor szívesen beszélgetnék meg barátkoznék vele 28f
egyéntõl függ, vannak pedofilok akik 30évesen is élvezik, ha egy tizenéves kezdeményez, meg vannak olyanok is akik azt gondolják ez már sok :)
ha normális gondolkodású és persze jól néz ki akkor tõlem akármi lehetne 21/F
szerintem most még ez az 5-6 év sok de majd 3-4 év múlva persze 20/f
felvenném a rideg viselkedésemet amivel elutasíthatom, de nem bántanám meg, keressen fiatalabbat! 25/F
Vigyázz, ezért lecsukható vagy. Mellesleg az ilyen fiatal lányok nem is igazán nõiesek.
Magyarországon a beleegyezési korhatár betöltött 14. életév http://hu.wikipedia.org/wiki/Beleegyez%C3%A9si_korhat%C3%A1r
Húsz éves vagyok, de nem keverednék össze ilyen fiatalokkal. Ez szerintem nagy korkülönbség.

Ikrekkel ki mikor szült meg? Gondolok itt a terhességi hétre. Ha valaki sokkal korábban szült a kiírt időpontnál lett valami bajuk a piciknek?

Legjobb válasz: Anyumnak a tesvéremmel volt ikerterhessége. Bár sajnos az egyik baba elhalt a 25. héten, a testvéremet ki tudta hordani a 40. hétig és a (természetes) szülésnél mindkettõjüket megszülte. Meg van egy ismerõsöm, akinek hármas ikrei lettek volna, de az elsõ trimeszterben az egyik baba elhalt és fel is szívódott, majd a terhesség vége felé a második baba is elment. A harmadikat megszülte,(nem tudom hányadik héten), de sajnos nagyon beteg lett a baba. Már otthon vannak. Nem elrettenteni akartalak. De ez volt a kérdés. Ha ikrekkel vagy terhes, a legjobb amit tehetsz, hogy nem idegeskedsz és bízol a legjobbakban. Az már fél siker. Nem lesz semmi gond. :)

Anyumnak a tesvéremmel volt ikerterhessége. Bár sajnos az egyik baba elhalt a 25. héten, a testvéremet ki tudta hordani a 40. hétig és a (természetes) szülésnél mindkettõjüket megszülte. Meg van egy ismerõsöm, akinek hármas ikrei lettek volna, de az elsõ trimeszterben az egyik baba elhalt és fel is szívódott, majd a terhesség vége felé a második baba is elment. A harmadikat megszülte, (nem tudom hányadik héten), de sajnos nagyon beteg lett a baba. Már otthon vannak. Nem elrettenteni akartalak. De ez volt a kérdés. Ha ikrekkel vagy terhes, a legjobb amit tehetsz, hogy nem idegeskedsz és bízol a legjobbakban. Az már fél siker. Nem lesz semmi gond. :)
Jaj, bocsi. Most látom, hogy úgy volt a kérdés, hogy szülés után volt-e baj? Szerintem nem baj, ha elõbb szülsz a kiírt idõpontnál. A mai orvostudoány olyan fejlett, ha pár héttel elõbb is szülsz, az sem gond.
Az elméletileg provokációnak számít.
Tele van a net ilyenekkel. Középkorú perverz barom és tini lánynak adja ki magát...
Attól függ, hogy mennyire vezet félre másokat szerintem... de miért érdekel? Téged átvert valaki?
A kérdező hozzászólása: Volt rá eset amikor az volt az érzésem, hogy hülyét csináltak belõlem. Nem vettem szívre csak az érdekelt, hogy ez unatkozó embereknek megengedett? Ha megengedett az se túl nagy gond mert letilthatom az üzeneteket.
Megértelek. Tapasztaltam már hasonlót, csakhogy nálam idõben lebukott. Hogy derült ki, hogy átvertek? Képet kértek rólad vagy micsoda?

Õszintén, van itt olyan, aki kikönyörögte az eljegyzést? Hogyan? Miért? Lett belőle esküvő? (ha valaki nem teregetné ki, privátban is várom a válaszokat)

Legjobb válasz: Én 3 ilyen párt ismerek...tényleg szó szerint kiharcolták a gyûrût..az egyik pár 1 hónap után adta be a válópapírokat, a másik pár kemény 3 évig húzta, a harmadik most szakított, el sem jutottak az esküvõig, februárban lett volna.

Én 3 ilyen párt ismerek...tényleg szó szerint kiharcolták a gyûrût..az egyik pár 1 hónap után adta be a válópapírokat, a másik pár kemény 3 évig húzta, a harmadik most szakított, el sem jutottak az esküvõig, februárban lett volna.
Én csak mondtam neki hogy vagy házasodjunk össze vagy különköltözünk .másnap mentünk bejelntkezni az anyakónyvvezetõhöz 1 honapra rá esküvõ és17 éve hazasok vagyunk
Biztos, hogy van olyan. De az elég szánalmas dolog.
Én csak annyit mondtam már az elején, hogy gyereket csak házasságba.Éltünk együtt szépen, amikor is megfogalmazódott, jó lenne egy baba.Akkor mondtam, tudod hogy gyereket csak házasként.Ott helyben letérdelt és megkérte a kezem. 15 éves a lányunk. Nem kihisztiztem, akkoriban nem volt divat, csupán elmondtam normálisan az elvárásaimat. Ma sem lenne baj, és hiszti, ha a felek elmondanák hogy mit szeretnének.
Off leszek, de a 6-osnak üzenem: Hiába mondják el a felek - legalábbis én lányként -, hogy mik a jövõbeni terveim, vagy válaszra sem méltatnak, vagy eleve el sem jutunk a kérdések kifejtéséig - tehát hiába van meg a szándék a beszélgetésre... a magukat 'férfiaknak' nevezõk nem fogékonyak rá!!!
Az eljegyzés teljesen váratlanul ért, nem is beszéltünk róla soha. Sõt, mindketten azon a véleményen voltunk, hogy a házasság csak egy papír, nem attól lesz egy kapcsolat jó/jobb. Mégis kaptam gyûrût váratlanul. De házasságot még mindig nem terveztünk, egyikõnk sem. Ezért talán nem is mondhatnám eljegyzési gyûrûnek, inkább amolyan szándék/érzelem kimutatására volt. Évekkel késõbb mondtam talán vagy kétszer viccelõdés közben poénosan, de sok hónap különbséggel, hogy mostmár készen állok a házasságra, ha õ is úgy gondolja. Ha ezt kikönyörgésnek nevezzük, akkor a házasságot kikönyörögtem, de szerintem ezt nem lehet annak mondani.
)-es, hát nem tudom, érdemes-e maradni egy ilyen kapcsolatban, ahol a jövõrõl való gondolkodás, beszéd tilalmas dolog.
Õszintén? Szerintem nem. Võlegényem szerint sem(legalabbis ezt mondja:P) Gyakori kérdések válaszadói szerint, akik ugye nem látnak bele semmibe, igen. Még 2 hónap van az esküvõig. Bõvebben most nincs türelmem leírni, ha lesz akkor leírom.
*Gyereket meg nem akarunk de 1-2 éven belül az is lesz (30N, 33F) Ez komoly? Ha nem akartok, akkor minek? Csak azért, mert a szomszédnak is van?
Talán én, de nem is pontosan ki könyörgtem hanem apukám erõltette. Négy év után mondta döntsünk mit akarunk, mert itt az ideje a házasságnak, gyereknek így nem jó. El mondtam a páromnak hogy apunak ez. Így nem jó. Megbeszéltük, összeházasodtunk. Gyereket meg nem akarunk de 1-2 éven belül az is lesz (30N, 33F)
folyamatosan ez volt a téma, csak ezt hajtogatták, sõt az egyik még a gyûrût is megvette magának. (az elsõ) Lényegében burkoltan majd nyíltan is kijelentették csak így maradnak a férfi mellett.... Az utolsó még anyukával is szövetkezett....
A kérdező hozzászólása: 7-es: mivel könyörögték ki?
A kérdező hozzászólása: Kedves 2-es! Nem ítélkezés miatt kérdeztem, nem vitát akarok szítani, csak kíváncsi vagyok!
nálunk még csak elõ-elõfordul témaként, de konkrétan nem hiszem, hogy tudni fogok róla mikor jött el az idõ :) a másik az, hogy a baráti társaságban az elmúlt évben 2 eljegyzés is volt (részleteket nem ismerek szerencsére), de ez egy kicsit visszahúzó dolog, mert emiatt megszakadt a kapcsolat a házasulókkal... úgyhogy én egyelõre várok, ami szerintem még nem baj :) van idõnk, felesleges hisztizni érte. ha akarja úgyis elvesz, ha nem és mégis, úgyis válás lesz...

18 évesen még ki lehet nőni, ha valaki gimis korában könnyen ájulós típus lett?

Legjobb válasz: Konzultálj az orvosoddal, hogy miért lettél ájulós. Biztos van valami oka.

Konzultálj az orvosoddal, hogy miért lettél ájulós. Biztos van valami oka.

A facebook oldalon ha valaki meg lett jelölve azt az ismerősök automatikusan látják?

facebook

Legjobb válasz: Arra gondolok, hogy a kezdõoldalon a híreknél a meg lett jelölve egy képen azt mások is látják ? Vagy azt is le lehet korlátozni egyénenként ?

A kérdező hozzászólása: Arra gondolok, hogy a kezdõoldalon a híreknél a meg lett jelölve egy képen azt mások is látják ? Vagy azt is le lehet korlátozni egyénenként ?
Akit megjelöltél, az természetesen látja, mások nem.

Ha valaki mentőgépkocsi vezető és magas lett a vérnyomása, valamint cukorbeteg lett, akkor elvesztheti az állását? Köszönöm.

Legjobb válasz: a cukor le veszi az édes életet, a hivatásos jogsinak lõttek!c,d,e,kategóriára is!

a cukor le veszi az édes életet, a hivatásos jogsinak lõttek!c, d, e, kategóriára is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!