Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki lesz, mennyi idő után (6 db)

Ha valaki meghal, mennyi idő után mondják meg, hogy mikor lesz a temetése?

Legjobb válasz: Attól függ hogy hal meg,hol temetik,mennyire gyors a temetkezési vállalat,mikorra kérik a rokonok,stb.

Attól függ hogy hal meg, hol temetik, mennyire gyors a temetkezési vállalat, mikorra kérik a rokonok, stb.
Sok mindentõl függ. Úgy tudom 48 órának a halál beállta után mindenképpen el kell telnie a temetésig. Voltam már olyan temetésen, hogy vasárnap reggelre találták holtan az illetõt, szerdán már temették is. Ha felmerül valami idegenkezûségre utaló ok, akkor boncolni kell, ez lehet akár 1-2 hét is. És persze igazodni kell a temetkezési vállalathoz, paphoz stb...
Mindig az eltemettetõ dönti el. A kórház megadja, hogy mikor adja ki a halottat(boncolásnál) Az eltemettetõ eldönti, hogy hova és miként temetik, ehhez képest vállalja a temetõ, hogy mikorra ad idõpontot (nagyobb városi temetõknél) , a pap, hogy mikor ér rá, stb. De hamvasztás után a búcsúztató akár hónapokkal késõbb is lehet, ha egy külföldrõl érkezõ rokont meg akarnak vele várni.
A kórházban csak azt mondják meg, hogy mikortól tudják "kiadni" a testet. A rokonság szervezi úgy a temetést, hogy attól a naptól kezdve lehet bármikor: ahogyan a sírhelyet intézni tudja, ahogyan a vidéki/külföldi rokonság meg tud érkezni, ahogyan a búcsúztatás idõontját akár az egyházzal, akár a polgári szertartást végzõvel tudja egyeztetni. Valójában a hozzátartozók tûzik ki az idõpontot, de a kórház, és az egyéb "körzemûködõk"-kel való idõpont-egyeztetés alapján.
Anyám tavaly július 15-én halt meg. A temetése augusztus 8-án volt. 1 hétig tartott míg a boncolási eredményeket megkaptuk, utána a temetkezési vállalkozóval egyeztetve augusztus 8-a volt az a nap amikor belefért a temetésbe.. Az hogy mikor temetik, az tõletek és a temetkezési vállalkozón múlik akikkel intézitek a temetést.
Egy kb idõpontot már néhány nappal az elhalálozás után is megmondhatják. Pontosat viszont csak azután tudnak mondani, hogy a kórház megmondja mikor adja ki a holttestet, a temetkezési vállalat pedig idõpontot egyeztet a temetõvel, a pappal, illetve a saját vállalatával is ha úgy nézzük. Ha az elhalálozás körül nincsenek bizonytalanságok, akkor 1-1, 5 héten belül azért elszokták temetni az elhunytat. A nagypapám idõs volt, legyengült, természetes úton hunyt el, még is volt boncolás. 1 hétre temettük a halál idõpontjától számítva.
Hát leginkább attól függ a család mikora tudja összeszedni a temetési költségeket, és attól van e hivatalos boncolás az idõs nagyit aki elalszik az ágyában valószinûleg nem boncolják de aki fiatalon szivrohamban megy el azt igen. Kisebb településeken ahol nincs hütõház és összetartobbak a családok pár nap alatt zajlik minden. A nagyobb településeken többet kérnek a temetésért ott több hónap is lehet az idõtartam.

Ha valaki terhes lesz, mennyi idő után kezd el fáji a has? Mikor jönnek az első tünetek és mik azok? És mégis hol fáj a hajam?

Valaki azt mondja, hogy úgy fáj, mintha megakarna jönni, valaki azt hogy középen csikar, még is mit kell érezni?

Legjobb válasz: Anyám 2 éve volt terhes de nem mondta, hoy fáj a haja:S

Anyám 2 éve volt terhes de nem mondta, hoy fáj a haja:S
A kérdező hozzászólása: has akart lenni
Nekem sosem fájt terhesség alatt a hasam. Az elsõ tünetek az adott aktus után kb. 10-14 nappal jöhetnek, mert akkorra történik meg a beágyazódás. De attól tartok - a kérdésedbõl ítélve - hogy nem sokat értesz abból, amit leírtam.
A kérdező hozzászólása: értettem és köszönöm :)
nekem nem fájt egyáltalán. Sürü szagtalan fehér folyásom volt, utána kimaradt a menstruációm. Nekem ezek voltak. De amúgy egyénfüggö mert van, akinek fáj. Arra gyanakszol, hogy az vagy? Akkor vegyél tesztet, 300 ft-ért lehet tízes érzékenységüt venni. 22/L egy kislány anyukája
nõvéremnek nem fájt, menstruált, és 4hónapos terhes volt mikor kiderült, mert már nem jött meg neki... jó mi?

Ha valaki terhes lesz, mennyi idő után (hány hónaposan) kap kiskönyvet?

És ugye jól tudom, hogy után lehet menni szülési szabadságra? És ez egyébként hogy m?ködik? Tulajdonképpen mit takar a szülési szabi? Még nem vagyok terhes, de szeretnék és érdekel a téma!

Legjobb válasz: Nekem a 7.héten derült ki, elküldött a doki laborra, ahol meg állapítják a vércsoportodat, mert az szükséges, és a lelettel együtt mentem a védõnõhõz, és a 9.hétbe már ki is állították. De gondolom ha a doki már tuttira látja az embriót, szív verrésel, akkor el küld labrra, és az eredménnyel már mehetsz is a védõnõhõz. Grat a babóhóz. 39 hetes kismama

Nekem a 7.héten derült ki, elküldött a doki laborra, ahol meg állapítják a vércsoportodat, mert az szükséges, és a lelettel együtt mentem a védõnõhõz, és a 9.hétbe már ki is állították. De gondolom ha a doki már tuttira látja az embriót, szív verrésel, akkor el küld labrra, és az eredménnyel már mehetsz is a védõnõhõz. Grat a babóhóz. 39 hetes kismama
Bocsi nem olvastam végig a kérdésed.Dehogy lehet menni szülési szabira. A szülési szabidat a szülés elõtt 4 héttel igényelheted, addig csak táppénzre mehetsz.
A szülési szabival kapcsolatban igaza van az elõttem szólónak. Kiskönyvet pedig a védõnõ állít ki akkor, amikor már orvosilag bizonyított a terhességed.
általában, ha bebizonyosodott az élõ terhesség / van szívhang, ez kb. a 7.héttõl hallható /, akkor kell menned a védõnõhõz, õ állítja ki a kiskönyvet.és akár egybõl kérheted magad táppénzre.ha igazoltan terhes vagy és úgy vagy táppénzen nem rúghatnak ki.a szülési szabadság 168nap.ebbõl 24napot a várható szülés ideje elött ki lehet venni. remélem segítettem http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. itt olvashatsz a táppénzrõl, gyedrõl , gyesrõl, mindenrõl. sok sikert a babához
6-10. hét között adják ki legjobb tudomásom szerint! Gratula!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még nem vagyok kismama - sajnos - csak érdekel a téma, mert remélem hamarosan szükségem lesz ezekre az információkra! Köszönöm még 1x!

Ha valaki hánytatja magát, annak mennyi idő után lesznek maradandó sérülései? Vagy mennyi idő után lesz bármilyen sérülése? (pl. nyelőcsőnél meg ilyenek)

Legjobb válasz: Elég hamar, mivel a szervezet nem kap elég tápanyagot. A nyelõcsõ kilyukadása már a végsp stádium.

Elég hamar, mivel a szervezet nem kap elég tápanyagot. A nyelõcsõ kilyukadása már a végsp stádium.
Egyetlen hányástól is sérül picit a nyelõcsöved, plusz attól, hogy a koszos ujjaiddal ott matatsz.

Valaki segítsen? Magam után fizetem a tb-m, ha megszületik a baba akkor az állam fizeti utánam, vagy továbbra is magamnak kell? Ha igen mennyi ideig fizeti? És automatikusan folyamatosan lesz tb-m vagy intézni kell valahogy?

Legjobb válasz: Nem kell fizetned, akkor gyesen leszel így tb támogatott is leszel. Majd amikor ezeket intézed a MÁK-nál kérdezz rá, õk megmondják, kell e kitöltened valamit, de nekem nem kellett.

Nem kell fizetned, akkor gyesen leszel így tb támogatott is leszel. Majd amikor ezeket intézed a MÁK-nál kérdezz rá, õk megmondják, kell e kitöltened valamit, de nekem nem kellett.
Az kimaradt, hogy addig leszel támogatott, amíg gyesen vagy. Azaz 2-3 évig.
Szia! Én is magam után fizetem 16 éves koromtól. Vagyis anyám fizeti utánam, utalással, a mai napig. Tavaly született a kislányom és továbbra is kell fizetnem magam után. Söt! Pont ezen a héten küldött az APEH nekem egy levelet tele csekkekkel és egy listát az éves tb járulékról. Ami márciustól 5100 forint lesz. Szóval módosítani kell az állandó utaláson. Nem örültem neki :( De igen folyamatosan kell fizetni és folyamatos lesz a tb. Csak a piciét fizeti az állam. 23/N
Szívesen :)
Köszi szépen az lesz!! Nagyon sokat segítettél!!!:)
Próbáld meg felhívni õket! Lehet, hogy valamennyit vissza tudnak fizetni... bár, sajnos a törvény nem ismerete nem mentesít... Remélem, sikerrel jársz!
APEH-nak nem, csak a MÁK tud róla, mert mindent oda kellett beadnom. Ezek szerint az adóhivatalnak is be kellett volna? A fene egye meg, miért nem állnak kapcsolatban egymással ezek a szervek :(
Nem jelentetted be, hogy közben szültél?
09:40-nek: Komolyan? Te mostanában intézted? Akkor nem értem minek küldözgetnej nekem egy évre elöre csekkeket. Melyik hivatalhoz menjek? De jó tudni hogy fél éve feleslegesen fizetem :(
1. vagyok. Nekem nem kell fizetnem, mivel hivatalosan is a gyessel együtt jogosult vagy a tb-re. Menj be a hivatalba és kérdezd meg, ott megmondják neked. Én még ott kaptam is egy papírt, hogy tb támogatott vagyok!
09.40 vagyok. Suli után fizettem magamnak a tb-t 1 évig, aztán terhes lettem, bementem a hivatalba, hogy ez meg ez van és kaptam egy papírt, hogy jogosult vagyok a tb-re így nem kell magamnak fizetnem. 5 hónapja szültem, semmi papírt nem kaptam sehonnan, az állam fizeti a tb-met. Kérdezzétek meg a MÁK-nál vagy a hivatalban, nekem segítettek. Nem mindegy az a havi pár ezer forint sem!

Ha pl. valaki elszív egy szál cigit, létezik hogy pl. utána egyből tüdőrákos lesz, és megérzi egyből? Mennyi az az idő, ami után biztosra tudod, hogy nem lettél tüdőrákos attól az utolsó cigitől?

Legjobb válasz: Ez nem ilyen egyszerü. A rák attól alakul ki hogy a tüdöt eltömíti a kátrány ami a cigiben van, ezt a tüdö próbálja folyamatosan tisztítani, azért is köhögnek a dohányosok, vagy pl abba hagyod pár napra még joban köhögsz. De ez sejt sérüléssel jár, a "beteg" sejtet kidobja és növeszt újat, de ez az új lehet nem egészséges hanem rákos sejt lesz. vagy is minél régebb óta minél többet cigizel annál nagyobb a veszélye hogy biztosan lesz tüdö rákod. De ahogy írták elöttem mástól is kialakulhat tüdö rák, nem csak a dohányzástól. de lehet olyan hogy gyerek korodban cigiztél aztán nem, és idösebb korodra teljesen mástól leszel tüdörákos. A dohányzás elösegíti a rákot, de nem csak attól lehet.

Ez nem ilyen egyszerü. A rák attól alakul ki hogy a tüdöt eltömíti a kátrány ami a cigiben van, ezt a tüdö próbálja folyamatosan tisztítani, azért is köhögnek a dohányosok, vagy pl abba hagyod pár napra még joban köhögsz. De ez sejt sérüléssel jár, a "beteg" sejtet kidobja és növeszt újat, de ez az új lehet nem egészséges hanem rákos sejt lesz. vagy is minél régebb óta minél többet cigizel annál nagyobb a veszélye hogy biztosan lesz tüdö rákod. De ahogy írták elöttem mástól is kialakulhat tüdö rák, nem csak a dohányzástól. de lehet olyan hogy gyerek korodban cigiztél aztán nem, és idösebb korodra teljesen mástól leszel tüdörákos. A dohányzás elösegíti a rákot, de nem csak attól lehet.
pl. olyan is lehet tüdõrákos aki sohase cigizett
Egy szál cigitõl a rák veszélye annyira kicsi, hogy lehetetlen számokkal kifejezni (0, 000000...1%)!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!: ) Nem egy szál volt, 2éve cigizek, hogy hogyha pl vki elszivja az x századikat, és pont az x százegyediket sizvta el, és az kellett a rákhoz, akkor azt egybõl megérzi?
Nem érzi meg. Alattomos betegség, lassan alakul ki, és mire -vizsgálat nélkül is- tüneteket okoz, arra már veszélyes mértékû.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!: )
Ha tüdõrákot kapsz, azt megérzed azonnal. De a gégerákkal nehezebb a helyzet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!