Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki lesz, mennyi idő (17 db)

Ha valaki meghal, mennyi idő után mondják meg, hogy mikor lesz a temetése?

Legjobb válasz: Attól függ hogy hal meg,hol temetik,mennyire gyors a temetkezési vállalat,mikorra kérik a rokonok,stb.

Attól függ hogy hal meg, hol temetik, mennyire gyors a temetkezési vállalat, mikorra kérik a rokonok, stb.
Sok mindentõl függ. Úgy tudom 48 órának a halál beállta után mindenképpen el kell telnie a temetésig. Voltam már olyan temetésen, hogy vasárnap reggelre találták holtan az illetõt, szerdán már temették is. Ha felmerül valami idegenkezûségre utaló ok, akkor boncolni kell, ez lehet akár 1-2 hét is. És persze igazodni kell a temetkezési vállalathoz, paphoz stb...
Mindig az eltemettetõ dönti el. A kórház megadja, hogy mikor adja ki a halottat(boncolásnál) Az eltemettetõ eldönti, hogy hova és miként temetik, ehhez képest vállalja a temetõ, hogy mikorra ad idõpontot (nagyobb városi temetõknél) , a pap, hogy mikor ér rá, stb. De hamvasztás után a búcsúztató akár hónapokkal késõbb is lehet, ha egy külföldrõl érkezõ rokont meg akarnak vele várni.
A kórházban csak azt mondják meg, hogy mikortól tudják "kiadni" a testet. A rokonság szervezi úgy a temetést, hogy attól a naptól kezdve lehet bármikor: ahogyan a sírhelyet intézni tudja, ahogyan a vidéki/külföldi rokonság meg tud érkezni, ahogyan a búcsúztatás idõontját akár az egyházzal, akár a polgári szertartást végzõvel tudja egyeztetni. Valójában a hozzátartozók tûzik ki az idõpontot, de a kórház, és az egyéb "körzemûködõk"-kel való idõpont-egyeztetés alapján.
Anyám tavaly július 15-én halt meg. A temetése augusztus 8-án volt. 1 hétig tartott míg a boncolási eredményeket megkaptuk, utána a temetkezési vállalkozóval egyeztetve augusztus 8-a volt az a nap amikor belefért a temetésbe.. Az hogy mikor temetik, az tõletek és a temetkezési vállalkozón múlik akikkel intézitek a temetést.
Egy kb idõpontot már néhány nappal az elhalálozás után is megmondhatják. Pontosat viszont csak azután tudnak mondani, hogy a kórház megmondja mikor adja ki a holttestet, a temetkezési vállalat pedig idõpontot egyeztet a temetõvel, a pappal, illetve a saját vállalatával is ha úgy nézzük. Ha az elhalálozás körül nincsenek bizonytalanságok, akkor 1-1, 5 héten belül azért elszokták temetni az elhunytat. A nagypapám idõs volt, legyengült, természetes úton hunyt el, még is volt boncolás. 1 hétre temettük a halál idõpontjától számítva.
Hát leginkább attól függ a család mikora tudja összeszedni a temetési költségeket, és attól van e hivatalos boncolás az idõs nagyit aki elalszik az ágyában valószinûleg nem boncolják de aki fiatalon szivrohamban megy el azt igen. Kisebb településeken ahol nincs hütõház és összetartobbak a családok pár nap alatt zajlik minden. A nagyobb településeken többet kérnek a temetésért ott több hónap is lehet az idõtartam.

Ha valaki terhes lesz, mennyi idő után kezd el fáji a has? Mikor jönnek az első tünetek és mik azok? És mégis hol fáj a hajam?

Valaki azt mondja, hogy úgy fáj, mintha megakarna jönni, valaki azt hogy középen csikar, még is mit kell érezni?

Legjobb válasz: Anyám 2 éve volt terhes de nem mondta, hoy fáj a haja:S

Anyám 2 éve volt terhes de nem mondta, hoy fáj a haja:S
A kérdező hozzászólása: has akart lenni
Nekem sosem fájt terhesség alatt a hasam. Az elsõ tünetek az adott aktus után kb. 10-14 nappal jöhetnek, mert akkorra történik meg a beágyazódás. De attól tartok - a kérdésedbõl ítélve - hogy nem sokat értesz abból, amit leírtam.
A kérdező hozzászólása: értettem és köszönöm :)
nekem nem fájt egyáltalán. Sürü szagtalan fehér folyásom volt, utána kimaradt a menstruációm. Nekem ezek voltak. De amúgy egyénfüggö mert van, akinek fáj. Arra gyanakszol, hogy az vagy? Akkor vegyél tesztet, 300 ft-ért lehet tízes érzékenységüt venni. 22/L egy kislány anyukája
nõvéremnek nem fájt, menstruált, és 4hónapos terhes volt mikor kiderült, mert már nem jött meg neki... jó mi?

Ha valaki terhes lesz, mennyi idő után (hány hónaposan) kap kiskönyvet?

És ugye jól tudom, hogy után lehet menni szülési szabadságra? És ez egyébként hogy m?ködik? Tulajdonképpen mit takar a szülési szabi? Még nem vagyok terhes, de szeretnék és érdekel a téma!

Legjobb válasz: Nekem a 7.héten derült ki, elküldött a doki laborra, ahol meg állapítják a vércsoportodat, mert az szükséges, és a lelettel együtt mentem a védõnõhõz, és a 9.hétbe már ki is állították. De gondolom ha a doki már tuttira látja az embriót, szív verrésel, akkor el küld labrra, és az eredménnyel már mehetsz is a védõnõhõz. Grat a babóhóz. 39 hetes kismama

Nekem a 7.héten derült ki, elküldött a doki laborra, ahol meg állapítják a vércsoportodat, mert az szükséges, és a lelettel együtt mentem a védõnõhõz, és a 9.hétbe már ki is állították. De gondolom ha a doki már tuttira látja az embriót, szív verrésel, akkor el küld labrra, és az eredménnyel már mehetsz is a védõnõhõz. Grat a babóhóz. 39 hetes kismama
Bocsi nem olvastam végig a kérdésed.Dehogy lehet menni szülési szabira. A szülési szabidat a szülés elõtt 4 héttel igényelheted, addig csak táppénzre mehetsz.
A szülési szabival kapcsolatban igaza van az elõttem szólónak. Kiskönyvet pedig a védõnõ állít ki akkor, amikor már orvosilag bizonyított a terhességed.
általában, ha bebizonyosodott az élõ terhesség / van szívhang, ez kb. a 7.héttõl hallható /, akkor kell menned a védõnõhõz, õ állítja ki a kiskönyvet.és akár egybõl kérheted magad táppénzre.ha igazoltan terhes vagy és úgy vagy táppénzen nem rúghatnak ki.a szülési szabadság 168nap.ebbõl 24napot a várható szülés ideje elött ki lehet venni. remélem segítettem http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. itt olvashatsz a táppénzrõl, gyedrõl , gyesrõl, mindenrõl. sok sikert a babához
6-10. hét között adják ki legjobb tudomásom szerint! Gratula!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még nem vagyok kismama - sajnos - csak érdekel a téma, mert remélem hamarosan szükségem lesz ezekre az információkra! Köszönöm még 1x!

Az epertől ha csalános lesz valaki, kb. mennyi idő alatt múlik el a kiütés?

Legjobb válasz: egy nap kb, kenegesd Sudocrem-mel. cink tartalmú.

egy nap kb, kenegesd Sudocrem-mel. cink tartalmú.
Eper az a szamóca, én is allergiás vagyok rá.
Én is sajnos. De magától elmúlik, ha nem eszel megint...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! De arra lennék pontosan kíváncsi, hogy hány nap alatt tûnnek el a kiütések! Írjatok légyszi!
Nekem is volt eper allergiám, régebben pár óra alatt elmúlt. Néhány évig nem ettem epret egyáltalán és elmúlt. Mostmár semmi bajom, ha esetleg eszek valamennyit.

Ha valaki hánytatja magát, annak mennyi idő után lesznek maradandó sérülései? Vagy mennyi idő után lesz bármilyen sérülése? (pl. nyelőcsőnél meg ilyenek)

Legjobb válasz: Elég hamar, mivel a szervezet nem kap elég tápanyagot. A nyelõcsõ kilyukadása már a végsp stádium.

Elég hamar, mivel a szervezet nem kap elég tápanyagot. A nyelõcsõ kilyukadása már a végsp stádium.
Egyetlen hányástól is sérül picit a nyelõcsöved, plusz attól, hogy a koszos ujjaiddal ott matatsz.

Ha valaki terhes lesz annak mikor lesz teje? Csak akkor amikor megszületik a baba? És mennyi idig lesz valakinek teje?

Legjobb válasz: Elõtejem a 20. héttõl van, a "rendes" anyatej a szülés után pár nappal indul be. Az, hogy meddig van valakinek teje, alkat függõ, van, akinek csak hetekig, de olyat is hallottam, aki 2-3 éves koráig is szoptatta még a gyermekét.

Elõtejem a 20. héttõl van, a "rendes" anyatej a szülés után pár nappal indul be. Az, hogy meddig van valakinek teje, alkat függõ, van, akinek csak hetekig, de olyat is hallottam, aki 2-3 éves koráig is szoptatta még a gyermekét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Nekem 4 gyerekem van.Az elsõ háromnál egy csepp se volt, a negyediknél szülés után pár nappal úgy megindult, hogy 16 hónapi vitték s anyatejlesdó lettem.Havi 30 litert vittek.A végén már sírtam annyira fájt a mellem s elasztotta az orvos gyógyszerrel. 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Nekem is néha csöpög az elõtejem. Most 24 hetesek vagyunk, kb 3 hete kezdõdött. Hogy mennyi ideig lesz nem tudom, mert az elõzõ babám 22 hetesen elment.

Ha feljelentettem valakit, és megvolt a szembesítés is, mennyi idő, míg kiderül, hogy lesz-e tárgyalás, illetve bírósági ügy lesz-e belőle?

Legjobb válasz: ebbõl így semmit se lehet mondani,ismerni kéne a részleteket,illetve van e annyi bizonyíték hogy tovább tudják e adni vádemelési javaslattal.

ebbõl így semmit se lehet mondani, ismerni kéne a részleteket, illetve van e annyi bizonyíték hogy tovább tudják e adni vádemelési javaslattal.
Elõször is a nyomozás határidejét beszokták tartani ami általában 3o nap vagy lehet több is indokolt esetben.A nyomozás befejezésérõl vagy megszüntetésérõl értesitést kapsz.Ha befejezik akkor vádemnelési javaslattal teszik át az ügyészségre ha pedig megszüntetik valamely okból arról is értesitenek. Egyébként ha bármikor is bemész az ügy elõadójához személyesen akkor tájékoztat az ügy állásáról...

Hallottam, hogy ha valaki élesztőt eszik nagyon szép lesz a bőre. Mennyi idő alatt hat, és mennyit kell belőle enni?

Alapozó használata helyett inkább ápolni szeretném a b?röm,ezért érdekel annyira...:) A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Én az élesztõrõl azt hallottam ,hogy a hajra hatásos.

Én az élesztõrõl azt hallottam , hogy a hajra hatásos.
ez így van:) viszont van mégegy jó megoldás, ami nem más mint a szalicilsav:) remélem segítettem:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!