Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki lesz, akkor milyen (14 db)

Ha valaki várandós lesz, akkor milyen gyakran kell járnia vizsgálatokra?

A PÁROMMAL MÁR SZERETNÉNK BABÁT DE ÉN MOST TANFOLYAMRA JÁROK ÉS MÁJUSIG CSAK 14 NAPOT LEHET HIÁNYOZNI.DE MI MÁR KARÁCSONYRA SZERETNÉNK EGY POCILAKÓT, EZÉRT ÉRDEKELNE A VIZSGÁLATOK GYAKORISÁGA, HOGY MEGOLDHATÓ-E EZ A DOLOG.

Legjobb válasz: Alapvetõen havonta egyszer kell menni, de mivel vannak idõponthoz (pontosabban a pocaklakó korához) kötött vizsgálatok, ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy van olyan hónap, amikor többször is kell menni. A vége felé meg már hetente, sõt a legvégén még gyakrabban. Nem tudom,meddig tart a tanfolyam. Szerintem úgy tudnád a legjobban megoldani, ha magánrendelére mennél olyan helyre, ahol tudnak fogadni akár hétvégén, akár hétköznap este, amikor már vége a sulinak. Igaz, így többe kerül. Mondd el a dokinak a helyzetet, mert így lehet, hogy vele kell elintézned iolyan dolgokat is, amit egyébként a védõnõvel kellene. (Azért a védõnõt is meg kell látogatni legalább párszor, de így talán rugalmasabb a dolog)

Alapvetõen havonta egyszer kell menni, de mivel vannak idõponthoz (pontosabban a pocaklakó korához) kötött vizsgálatok, ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy van olyan hónap, amikor többször is kell menni. A vége felé meg már hetente, sõt a legvégén még gyakrabban. Nem tudom, meddig tart a tanfolyam. Szerintem úgy tudnád a legjobban megoldani, ha magánrendelére mennél olyan helyre, ahol tudnak fogadni akár hétvégén, akár hétköznap este, amikor már vége a sulinak. Igaz, így többe kerül. Mondd el a dokinak a helyzetet, mert így lehet, hogy vele kell elintézned iolyan dolgokat is, amit egyébként a védõnõvel kellene. (Azért a védõnõt is meg kell látogatni legalább párszor, de így talán rugalmasabb a dolog)
szia!ha szeretnél babát akkor rengeteg energiádba fog kerülni!sokat kell vérvételre járni ultrahangra vagy 5x azt hiszem vagy kinél mennyi mert ha valakinek a terhessége alatt probléma merül fel akkor többször kell járni orvoshoz és vizsgálatra.védõnõhöz legalább 4 hetente járni kell mert õ nézi a vizeletet, súlyodat, vérnyomást, meg a leleteidet õ irja be a terhes kiskönyvedbe! a legtöbb vizsgálat délelõtre esik! ha te d.u -ra jársz tanfolyamra még szerencséd is van!nagyon kevés ami délutánra tesznek de szerintem ez majd számodra megoldható lesz!üdv:34hetes kismama:)
Hát igen, általában havonta kell menni, de ezek a vizsgálatok eléggé rendszertelenül vannak. Azért az orvosok általában rugalmasak, mondjuk egyik napról a másikra át lehet tenni egy vizsgálatot meg ilyesmi.
Szia a vérvétel, védõnõ, UH-ot délelõtt szokták elvégezni! az UH-ra kérhetsz idõponot az orvosdtól de a többire pontosan kell megjelenni...pl a 16hetes vérvétel és a 24 hetes vércukorterhelés. Minden jót sok sikert..egy 17 hetes kismama:)
Szia! Azért ilyenkor az is felmerül(het)-szerintem-, hogy mi van ha rosszul viseled a terhességed elsõ pár hónapját (ami persze nem törvnyszerû, de megeshet). Lehet, hogy a rosszullétek miatt nem is tudsz mindig bejárni a suliba... Hangsúlyozom, lehet, hogy elkerül-sõt, legyen úgy.

Szerelem nélkül házasodók, milyen motivációk álltak ennek a hátterében? Mi van akkor, ha valaki nem lesz szerelmes soha? Ne kössön házasságot? Vagy ez nem "hátrány"?

Érdekelne, hogy az intimitás szerelem hiányában hogy m?ködik szerelem nélküli házasságban?

Legjobb válasz: Szerelem nélkül házasodni olyan mint ha fûszer nélkül készítenénk ételt. Lehet hogy külsõre mások elõtt jól néz ki de ha megkostolód ízetlen. A pénz nem mondom hogy rossz de soha nem fogja pótolni az igazán fontos dolgokat az életben. Inkább ébredjek szegényen egy olyan ember mellett akit szívbõl szeretek és akinek minden érintésétõl megborzongok. S aki viszont szeret kérdés és feltétel nélkül, még akkor is ha tudom minden egyes centért meg kell majd dolgoznom. Mint hogy egy olyas valaki mellett éljem le az életem akinek ugyan sok pénze van de rideg akár egy jég szobor. Inkább vagyok szegény mint boldogtalan, mert van amit pénzen nem lehet megvenni.

Szerelem nélkül házasodni olyan mint ha fûszer nélkül készítenénk ételt. Lehet hogy külsõre mások elõtt jól néz ki de ha megkostolód ízetlen. A pénz nem mondom hogy rossz de soha nem fogja pótolni az igazán fontos dolgokat az életben. Inkább ébredjek szegényen egy olyan ember mellett akit szívbõl szeretek és akinek minden érintésétõl megborzongok. S aki viszont szeret kérdés és feltétel nélkül, még akkor is ha tudom minden egyes centért meg kell majd dolgoznom. Mint hogy egy olyas valaki mellett éljem le az életem akinek ugyan sok pénze van de rideg akár egy jég szobor. Inkább vagyok szegény mint boldogtalan, mert van amit pénzen nem lehet megvenni.
Nem hátrány, ha a partnernek sok pénze van, és ki is néz valahogyan. Meg lehet vele jelenni bárhol, nem bunkó, és uninteligens.
Szia! Anyukám egyik barátnõje választotta ezt az utat mert már benne volt az idõben és gyereket szeretett volna. Nem találta meg 35 éves korára sem az igazit-egy igaz szerelme-aki megborzonadhatta volna úgy igazán. Társkeresõn írt rá egy férfi. Egy orvos, nagy házzal, nyaralókkal, külföldi utakakkal, vitorlással. Randizgattak, a férfi pedig beleszeretett és megkérte a kezét. Most együtt vannak és van egy gyönyörûszép kislányuk. A férfi szerelmes, a nõ pedig nagyon szereti de nem úgy, hogy felforrjon a vére. Viszont azt mondja boldog, hiszen mindene megvan. Szeretik, megtudja teremteni a legjobb feltételeket a picinek és bár nekem ez furcsa-de végülis Õ is szereti a férfit. Én nem tudom, hogy bele mernék-e vágni egy ilyenbe:S L/19
A kérdező hozzászólása: A kérdező hozzászólása: Én 29 éves koromban voltam szerelmes egy pasiba, aki nem a férjem lett. Azóta nem voltam szerelmes, csak max annyi, hogy X pasira azt mondhattam, "na, jól néz ki", de nem több. Most 39 éves vagyok, szingli. Nem zavar ez az állapot, nem errõl van szó, csak mi lenne akkor, ha pl. gyerekre, gyerekekre, családra vágynék, de szerelem sehol? Nem áll szándékomban férjhez menni úgy, hogy nem vonzódom szerelemmel az esetleges jövõbeli páromhoz.

Ha valaki nem ivott szinte sose alkoholt, akkor milyen lesz az elsõ nagy ivászata? :D

Igazából ittam már, de csak itthon 1-2 pohár valamit. Sose ittam még buliba, de nem sokára megyünk és úgy gondoltuk hogy iszunk. Inkább párom gondolta ezt :D

Legjobb válasz: Semmi komoly. jó kedved lesz. HA egyszer nagyon bebaszol, akkor majd fogod tudni hol van az a mérték, ameddig szabad inni.

Semmi komoly. jó kedved lesz. HA egyszer nagyon bebaszol, akkor majd fogod tudni hol van az a mérték, ameddig szabad inni.
Viszont van az ennél is rosszabb rész. Amikor már mindent kihánytál magadból, de ha csak a csuklódat megmozdítod már jön az inger, de már semmi nem jön ki belõled, de a tested akkor is pumpál... eddig a szintig viszont ne juss el.
Ha sokat iszol, akkor másnap igencsak báni fogod... de a 10dik után megszokod. Ha kevered a piákat, akkor ütüd ki magad igazán.
A kérdező hozzászólása: Hellóka Tivald ! :D Már úgyis rég írtál. :D
Én 18.szülinapom elõtt 1 héttel voltam elõször részeg.Azelõtt sosem ittam.(max beleiszogattam apum piájába) Úgy voltam vele, hogy áh most sem iszom, nem nagyon vonz.Aztán mindenki tök ismeretlen volt (1 ismerõsöm volt ott), gondoltam egy kis vodkanarancs oldja a gátlásokat.Na aztán olyan jó volt, hogy ittam és ittam.Aztán beleiszogattam pálinkába, borba.:D Nagyon fura volt részegnek lenni.Aztán baromi hányingerem lett, belehánytam egy kukába, aztán jó volt minden.:D
A kérdező hozzászólása: haha :D na én a pálinka illatát se bírom szóval azzal nekem nem lesz gondom :D nem leszünk barátok :D
Nekem az elsõ komoly berúgásom 10.-es osztálykiránduláson volt. Csak 1L boroskólát ittam, de sikerült úgy leinnom magam, hogy talán egy fél órára emlékszek arról az estérõl. Felkeléskor nem volt semmi komoly, csak egy kis másnaposság, de elviselhetõ volt. Azóta volt pár esetem :D Engem nem érdekel a mértéktartás, ha iszok, akkor már rendesen iszok. Most már 2 üveg bor is lemegy úgy, hogy csak egy kicsit csiccsentek be. Volt olyan, hogy megittam egy üveg csokilikõrt, a végére természetesen már KO voltam, de arra emlékszek, hogy utána elkezdtem inni hp-t is, hát a másnap nem volt kellemes. 5-ször sikerült kiadni magamból a már nem létezõt is :DxD De egyébként még csak 3 alkalommal hánytam a jópár ivászatból, másnapos pedig a hányós alkalmak kivételével még nem voltam, szóval elég jól bírom azért. Ha lehet ne keverd, mert abból vannak az igazán nagy bajok :D
Ja és egyébként hiába nem bírod a pálinkát, ha elérsz egy szintet, akkor már mindegy lesz, hogy mi, csak pia legyen :D
A kérdező hozzászólása: Végülis annyira nem akarok inni lány létemre csak egy kis hangulatig. :D
Engem pl. rá nem tudnának venni, hogy igyak... Egyedül szilveszterkor hagyom, hogy töltsenek 1 pohár pezsgõt, de az is fél óra mire megiszom:D
A kérdező hozzászólása: na a pezsgõt én is egy fél óráig iszom kb. borzasztó az íze :D
Nekem elég jó volt, összevissza ittam mindent, lehánytam a kanapét, összetörtem vagy hat karácsonyfadíszt (januárban volt a buli), mezítláb rohangáltam a hóban, mindenféle baromságot írtam ki osztálytársam facebookjára, meg ilyenek (mondjuk a felére nem is emlékszem, csak a többiek mesélték) :D Aztán olyan másnapos voltam reggel, hogy az hihetetlen.
A kérdező hozzászólása: na igen :D ez igaz :D
Nyugi kérdezõ, ha annyit iszol, akkor eszedbe nem jut az, hogy nem szeretnél hányni, sõt örülni fogsz hogy kijött.
A kérdező hozzászólása: Szeretem ha ilyen jó fejek válaszolnak :D Párommal megyek, meg haverjaival, de hát :D
ütõõõõõs :D
én pl ha sokat iszom hányok és utána tök józan leszek. lehet kezdeni elõrõl. csak elég nagy pazarlás így..:D
Én meg egy ivós, magamba fordulós ember vagyok. Na puff, sok haszna van:D Szal közösségi elvárások miatt kár magadra erõltetni az extrovertáltságot, ált nem ér annyit. Amúgy ha eddig alig ittál, elég könnyen becsípsz majd. Csak jöjj rá mikor kell abbahagyni az ivászatot, s nem lesz gond:)
a másnap mindig érdekesebb :D
Lehet, hogy nem véletlen, hogy ebbe a témakörbe írtad. :D
Attól függ mennyire tudod kordában tartani magad, én például sokat is ittam már eléggé, de mindig tudtam hol kell megállni.És még soha nem volt olyan, hogy hánytam volna vagy ne emlékeztem volna mindenre.Pedig voltak ivászatok, csak tudtam hol a határ. :)
Én nem emlékszem semmire csak a másnapi beszámolókra. Utolsó emlékem az volt, hogy az asztalnál nyomom a feleseket majd felébredtem az ágyamban. Legalább az osztálytársaim jó fejek voltak és hazahoztak.
A kérdező hozzászólása: Csak hányni nem szeretnék :DD
A kérdező hozzászólása: Ment mindenkinek a zöldpacsi ! :D
Ahhoz, hogy tudd hol a határ egyszer nem árt átlépni. Anélkül is sejtheted, de a tapasztalat jobb. :D Persze ezt megfelelõ társaságban kell véghezvinni, akik elõtt csinálhatsz hülyét magadból anélkül, hogy késõbb leégne az arcodról a bõr. :D
Az elsõ ilyen nagy ivászatom, egy egész éjjel tartó házibuliban volt, reggel hattól aludtam délig, de még az ébredés után is kb olyan részeg voltam mint elõtte... hogy hogyan keveredtem haza az jó kérdés, de még a felmosóvödröt is odakészítettem magamnak... persze nem sikerült kihánynom, és még jó ideig gyötört a hatása. Ez volt a legelsõ és legdurvább piálásom, azóta tudom, hogy mit és mennyit. Viszont ez ember függõ is hogy ki mennyire lesz rosszul, haverom pl szinte minden piálásnál hány, pedig alig iszik. Én ha a legelsõ nagynál nem is, de hánytam már nem is egyszer amikor kivételesen nem tudtam, hogy hol a határ, de az esetek többségében nagyon rosszul sem szoktam lenni.
Nem tudom már milyen volt az elsõ nagy ivászatom. tudok egy piát amitõl úgy belehet rúgni hogy azt se tudod hol vagy. Én nem is hánytam tõle pedig nagyon részeg voltam. Másnap nem voltam jól de ezt meg lehet elõzni ha buli elõtt veszel be 500-1000mg c-vitamint. Ha érdekel hogy melyik ez a pia akkor írj rám. Ez egy koktél.
Nem okoz problémát a babánál. Nem lesz tõle semmi baja.
0 %. Az égvilágon semmi esély rá, hogy a Pharmatex hatással legyen a babára. A Pharmatex helyileg hat, nem szívódik fel a szervezetedbe, s néhány órán belül teljesen kifolyik, elhagyja a szervezetedet. Mire a fogantatás létrejön (1-3 nap), a Pharmatex már nincs sehol.
Ez a védekezési forma nincs hatással a késõbbi teherbeesésre. Teljesen veszélytelen a magzatra nézve.
nem lesz semmi baja ettõl a babának!
2-szer így estem teherbe, tudtam, hogy nem 100%-os módszer, bár egyik sem az, mint tudjuk. De semmi baja nem lett egyik gyerekemnek sem.

Ha még soha nem estem le lóról de már 4 éve lovagolok akkor megfog történni? Vagy van olyan hogy soha nem esel le? Vagy ha valaki leesik milyen gyakori hogy törése lesz?

Legjobb válasz: Elõbb-utóbb le fogsz esni. Csak meg kell találni hozzá a megfelelõ lovat, ha érted mire gondolok. :) Az esések meg általában rosszabbul néznek ki, mint amilyenek. Ettõl függetlenül persze elképzelhetõ, én is szereztem már kisebb-nagyobb sérüléseket 10 év alatt, de nagyon kicsi az esélye, hogy komoly törés lesz a vége (attól függetlenül, hogy sokan ijesztgetnek vele).

Elõbb-utóbb le fogsz esni. Csak meg kell találni hozzá a megfelelõ lovat, ha érted mire gondolok. :) Az esések meg általában rosszabbul néznek ki, mint amilyenek. Ettõl függetlenül persze elképzelhetõ, én is szereztem már kisebb-nagyobb sérüléseket 10 év alatt, de nagyon kicsi az esélye, hogy komoly törés lesz a vége (attól függetlenül, hogy sokan ijesztgetnek vele).
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ utolsó :) jobbulást neked és lehet hogy igen én is így fogok járni ! :) De igaz ha egyszer felülsz többet nem fogsz tudni leszálni:)
A kérdező hozzászólása: Igazatok van köszi a választ ! :)
Azt mondják az az igazi lovas, aki már legalább tízszer esett le lóról. Egyébként nem gyakori a törések száma.
Két fajta lovas van: Aki leesett és aki le fog
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat :) Sokat segítettetek ! :)
Igazából , aki régóta lovagol, az már számolni sem tudja hányszor esett le. Ez vele jár, lefogsz esni valamikor.
19 éve lovagolok, kb. 15-ször estem, törésem egyszer sem volt, a legsúlyosabb sérülés egyszer egy kisebb agyrázkódás, de ez is elkerülhetõ lett volna kobakviseléssel. A statisztikai esélye annak, hogy valaki soha nem esik le, minimális. Viszont ha a potenciális veszélyforrásokat kerülöd (hordasz kobakot, nem ülsz közveszélyes lóra, ha tele van, lefutószárazod, mielõtt ráülsz stb.), azzal mindent megteszel, amit csak megtehetsz az esés elkerülése érdekében. Hallottam már olyat, hogy szállt le a huszonéves ismerõsöm a buszról, rosszul lépett és eltörött a lába, tehát ilyen is van. De normális körülmények között lóról eséskor elég ritka a törés.
23 éve lovagolok, 5 éve van saját lovam, csak tippelni tudok, de szerintem kb. 20-30x estem le, zúzódásaim voltak, meg olyan, hogy elpukkant egy ér, de törésem lovas esésbõl még nem volt. esni meg biztos fogsz majd, ha rendszeresen lovagolsz és nem csak szuper cukimuki 25 éves iskolalovakon. esni terepen szokás elsõsorban, ha sokat jársz terepre és majd bevállalsz valami tudásszintedet meghaladó lovat, akkor nagyon jó esélyed lesz az esésre! :)
Aki lóra ül az bizony egyszer le is esik, a lovaglás ezzel jár. Ha rosszul esel akkor eltörhet csontod, de nem gyakori. Én már nagyon sokszor estem egyszer eltörtem mind két kezem, mûteni kellett és egyszer szilánkosra törtem a lábszáramat, mert a ló rám eset és ezt össze kellett szegecselni. DE ezek nem gyakoriak, csak én voltam ilyen "szerencsés".
Ló nélkül lehet élni, de minek?

Van itt valaki aki a baloldali koalícióra fog szavazni? Ha igen ugyan miért, milyen változások lesznek ha nyernének?

Legjobb válasz: Kedves utolsó, engem rohadtul nem érdekelnek a 2000-es meg 2006-os és a többi adatok, ugyanis most 2013 van, tehát fikarcnyit sem érnek. A mostani helyzetben tökmindegy, hogy ki kerül hatalomra, úgysem lesz hiphop kánaán.

# 8/8 ma 17:15! A linket ragd már ide be nekünk ahonnan idézed ezt az adatsort, mert így kiragadva a szövegkörnyezetbõl elég hiteltelen ez.
Kedves utolsó, engem rohadtul nem érdekelnek a 2000-es meg 2006-os és a többi adatok, ugyanis most 2013 van, tehát fikarcnyit sem érnek. A mostani helyzetben tökmindegy, hogy ki kerül hatalomra, úgysem lesz hiphop kánaán.
Oda szavazok ahol Bajnai lesz. Elegem van a kontárokból.
Én arra az oldalra szavazok, ahol a legtöbb hozzáértõ szakértõ van, ha ez a baloldali koalíció, akkor rájuk.
Én igen, ideológiai okokból, mivel nem fekszik nekem ez a fene nagy konzervatívság. Gazdasági szempontból meg úgyis tökmindegy kire szavaz az ember.
Egyetértek, szintén.
Én, mert ami most van még annyira sem tetszik, mint az "elmútnyócév", valamint nem akarom, hogy a Fidesznek 2/3-a legyen, ha már úgyis megint nyernek.
"Én arra az oldalra szavazok, ahol a legtöbb hozzáértõ szakértõ van" Az elmúlt 20 év alatt elég sok szakértõ megfordult a politikában, és mire mentél vele? Ott tartasz mint 20éve. Vagy még ott sem.
Én azt várom a baloldal gyõzelmétõl, hogy megszüntetik a gazdagok segélyezését és a szegények megnyomorítását, továbbá beszüntetik az EU cseszegetését, nem akarnak állandó jelleggel mindenkivel harcolni, nem hoznak visszamenõleges törvényeket, nem teszik bele a tantervbe a náci írókat, nem mocskolódnak, és mindezekkel vonzóbbá teszik az országot a befektetõk számára is.
Oké, de akkor sem érdekel senkit az államadósság adat. Három év alatt csökkent a szám, hurrá. Nekem viszont a fizetésem egy jottányit nem változott a három év alatt, sõt az értéke még csökkent is. És tartok tõle, hogy ez a folyamat nem is fog változni az elkövetkezõ pár évben, akárki is szerez többséget a parlamentben. Ergo marad az ideológiai alapú választás 2014-ben. Szarban van a gazdaság, nincs növekedés, a költségvetést viszont egyensúlyban kell tartani. Ehhez megszorítások kellenek, kimondhatjuk ezt nyíltan vagy kitalálhatunk hangzatos neveket, mint különadó, meg csúnya multik, végeredményben úgyis az átlagpolgár fizeti meg a cuccot. Persze nagyon jó, hogy vannak, akiket vígasztal, hogy valami dögunalmas statisztikai honlapon 157-bõl 128 lett egy még unalmasabb adatsorban.
9-es, a 2013-as adat is ott van, csak nem számmal van kiírva, hanem úgy, hogy "jelenleg". Utolsó, itt a link! http://sdw.ecb.europa.eu/quickview.do?SERIES_KEY=118.DD.Q.HU.. Kérek véleményt is, miután megnézted a weblapot!
Elsõ, gazdasági szempontból mindegy, kire szavaz az ember? Akkor ezt nézd: az Európai Központi Bank adatai (államadósság): 2002: 55%-os eladósodottság 100% GDP-hez mérve 2010: 157%-os eladósodottság 100% GDP-hez mérve 2012: 128%-os eladósodottság 100% GDP-hez mérve.... Fidesz: 2000 (67%) > 2002 (56%) – 2 év alatt Medgyessy: 2002.05 (56%) < 2004.09 (69%)- 2, 5 év alatt Gyurcsány: 2004.10 (69%) < 2009.04 – (138%) – 4, 5 év alatt Bajnai: 2009.04 (138%) < 2010.05 (157%) – 1 év alatt Fidesz: 2010.05 (157%) > jelenleg: (128%) – 3 év alatt
A kérdező hozzászólása: Az ilyesmit amit a fennti válaszoló irt hogy lehet megállapítani? Az ilyen akkor derül ki amikor az illetõ gyakorlatban is megmutatja mire megy a tudásával, hogyan reagál nem várt gazdasági eseményekre.A válság kezelése, a megelõzésére fordított intézkedések hiánya azt hiszem elég volt arra hogy mindenki lássa a fene nagy hozzáértést és a szagemberséget !
12-es, senkit nem érdekel az államadóssági adat? Akkor légy szives téged se érdekeljen a hiteled, meglátom, mi lesz belõle. És hogyan változott volna a fizetésed, ha az országot ellehetetlenítve vette át a Fidesz? Látod te is az Európai Központi Bank adatait, és elárulom: így nem lehet gazdaságot élinkíteni, kérlek, olvass egy kis közgazdaságot! Az eladósodottság meg csak akkor csökkent mindig is, amikor a Fidesz volt hatalmon. És ezt az Európai Unió közös bankja mutatta ki! 13-as, sajnos pont az MSZP miatt élnek így a szegények ma, ahogy, mert mindennek van következménye. Hidd el, ha a szociknak jó gazdaságpolitikájuk lenne, én is gondolkoznék azon, hogy rájuk szavazzak-e, vagy a Fideszre. Az EU meg az olaszoknál is bepróbálkozott, csakúgy, mint most a magyaroknál, csak ott volt társadalmi összefogás, és nem hagyták. Az olaszoknak sem jó, de tessék, az EU-nak még rosszabb lett így. Hosszú távon az olaszok jót tettek ezen út választásával, ezzel nagyjából minden józan közgazdász egyetért (persze csak az EU nem). 14-es, ez neked kiragadott adatsor? Ebben semmi kiragadás nincs, szinte csak számok vannak az oldalon! A MANYUP pénzek hozamának részleges elvonása meg szerinted tényleg akkora összeget képvisel, hogy a 198, 1 milliárd dolláros, azaz 45959, 2 MILLIÁRD FORINTOS GDP-be beleszámíthat?? És azon dolgok nagy részét, amiket te leírtál, sajnos nem a Fidesznek köszönhetjük, hanem a rossz gazdaságpolitikának, amit meg ugye az MSZP folytatott. Mindennek van következménye, ezt kellene látni! Olvasgass közgazdasági könyveket kérlek, mert érveid tisztán ideológiak, és még csak véletlenül sem tartalmaznak semmiféle szakmai alapot!

Segitene vki? Kemiat nem ertem vagyis a kovalens kotestol a dativ kotesen at milyen toltes. Stb Ha valaki ram tudja szanni a draga idejet az kerem irjon mert penteken kivegzesem lesz kemiabol. Nagyon halas leszek azoknak akik segitenek nekem.

kemiat nem ertem vagyis a kovalens kotestol a dativ kotesen at milyen toltes... stb

Legjobb válasz: Kovalens kötés: közös elektronpárral kialakított kötés. Azaz van két darab atom, és azok egy-egy elektronjai összekapcsolódnak. Datív kötés esetén egy atomról származik mindkettõ elektron.

Kovalens kötés: közös elektronpárral kialakított kötés. Azaz van két darab atom, és azok egy-egy elektronjai összekapcsolódnak. Datív kötés esetén egy atomról származik mindkettõ elektron.
A kérdező hozzászólása: mondasz vagy irsz példát is?
Jajj, így már nehezebb. De a legtöbb molekula kovalens kötéssel jön létre. pl. etil-alkohol (C2H5-OH). A lényege annyi, hogy adott két atom (nem nemes gáz, mert azoknak stabil az elektronhéj szerkezetük, így nem tudnak vegyületet alkotni), és amikor találkoznak, a két elektron pályája egyesül, ezáltal összekapcsolódik a két atom. Datív kötés van pl. a szén-monoxidban. Fusd át ezt, egész érthetõ: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kovalens_kötés

Ha valaki rendszeresen dohányzik és egy napig nemtud elszívni egy szál cigit sem akkor mit érez, milyen tünetei lesznek?

Legjobb válasz: Volt, vagyis még van egy haverom, akivel mindig együtt cigiztünk. Én mindig multit szívtam, kéket, de már eléggé régóta. Az elején még õ is azt szívta, de kis kora óta passzívdohányzásban élt, folyamatosan váltotta egyre erõsebbre a cigiket, most piros bondból elszív egy dobozzal egy nap, mellette meg még 20 Mg-os nikotin tartalmú elektromos cigit is szív, kb. két patronnal egy nap. Egyszer nem volt nála cigi a suliban, se elektromos, se normális, és nem tudott cigizni. kb. 10 percre rá elkezdett szédülni, hányingere lett, le kellett hogy üljön, és összerántott a gyomra. Aztán adtam neki egy cigit, bement a wc-be, elszívta és semmi baja nem volt. Kb. Ilyenek a tünetek az erõs nikotin függõknél.

Volt, vagyis még van egy haverom, akivel mindig együtt cigiztünk. Én mindig multit szívtam, kéket, de már eléggé régóta. Az elején még õ is azt szívta, de kis kora óta passzívdohányzásban élt, folyamatosan váltotta egyre erõsebbre a cigiket, most piros bondból elszív egy dobozzal egy nap, mellette meg még 20 Mg-os nikotin tartalmú elektromos cigit is szív, kb. két patronnal egy nap. Egyszer nem volt nála cigi a suliban, se elektromos, se normális, és nem tudott cigizni. kb. 10 percre rá elkezdett szédülni, hányingere lett, le kellett hogy üljön, és összerántott a gyomra. Aztán adtam neki egy cigit, bement a wc-be, elszívta és semmi baja nem volt. Kb. Ilyenek a tünetek az erõs nikotin függõknél.
Enyhe tüdõelégtelenség és némi vágy a rágyújtásra.
egyéntõl függ, nálam a remegésen keresztül a szédülésig minden van már pár óra után, olyan hogy egész nap, olyan nem nagyon volt az elmúlt 10 évben pont ezért.
Idegesség, köhögés, szédülés remegés verejtékezés ilyesmi.

Ha valakinek 17évesen kiveszik a heréit akkor azon kívül hogy nem lehet gyereke, milyen következményei lesznek? Változik valami?

Legjobb válasz: Gondok lehetnek a hormonjaival, esélyes hogy nehezebben fogja kívánni a szexet és lehetnek gondok a szexuális életével.

Gondok lehetnek a hormonjaival, esélyes hogy nehezebben fogja kívánni a szexet és lehetnek gondok a szexuális életével.
Elég erõteljesen változhat a személyisége is...
ha nem kap különösebb hormonkezelést, akkor elvékonyodik a hang, megduzzadnak a mellek, a szexet egyáltalán nem kívánják...
Inkább csak az 1 est helyesbíteném, sexuális gondjai egyátalán nem lesznek , ahogy már írták is .Aki tanult történelmet az hallott a török hárem õrökrõl is .
jah, de a kámaszutráròl is hallottunk, aminek az eredetijében nincs sok szó nõkrõl, fõleg heréltekrõl szól...
igen, teljesen impotens lesz, az izomzata elsatnyul, elgyengül, megváltozik a vérnyomása/pulzusa, még a szaglása is, érdeklõdése, kedvetlen lesz, életunt, csak úgy elvan, totál közönyösen...még öngyilkosnak se lesz kedve lenni. Pár nõnél van ilyen, ha jobban megfigyeled.
ez nem igaz, nem satnyúlnak el az izmok, nem lesz impotens, csak nem lesz akkora a libidó mint egy férfinak. a történelem folyamán rengeteg hálóõr volt kasztrálva, de ezek az emberek általában izomkolosszusok voltak... a nyugati világ 17-18.századi "rocksztárok" operaénekesek többsége is kasztràlva voltak, mégis végigkufircolták az életüket...
1 herével is lehet gyereket nemzeni, ha van elég spermája az illetõnek

Ha valaki most lesz első éves az egyetemen, akkor honnan tudja meg hogy milyen órákat kell felvenni, s mit jelent a kreditrendszer?

Az egyetem amire bejutottam PTE-ETK egészséggondozás s prevenció

Legjobb válasz: Nálunk van minta tanterv amit érdemes felvenni és követni.(ez minden évre van) de nem kötelezõ, csak jó ha ezt csinálod. Bár nálunk a gólyák alapból megkapják az órarendet, az elaõt

Nálunk van minta tanterv amit érdemes felvenni és követni.(ez minden évre van) de nem kötelezõ, csak jó ha ezt csinálod. Bár nálunk a gólyák alapból megkapják az órarendet, az elaõt
Fogsz kapni levelet az egyetemtõl, amiben ez is le lesz írva. Addig kár ezen agyalni, egyetemfüggõ, hogy az órákat neked kell felvenni vagy felveszik-e neked, és hogy a tanulmányi és vizsga szabályzat (aka. TVSZ) hogyan érhetõ el. Valószínûleg neten, és akkor lesz hozzá link, ahol el tudod olvasni hogy mit jelent 1 kredit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!