Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki lesz, akkor kerülhet (2 db)

Ha valaki öngyilkos lesz, akkor kerülhet még a mennybe?

Legjobb válasz: Ha szigorúan szó szerint vesszük a keresztény tanítást, akkor nem. De ma már átértékelik a régi elutasítását például a temetéseknek is, mivel nem tudhatjuk, mi történik, amikor az öngyilkos találkozik Istennel. Nem tudhatjuk, mi zajlik az öngyilkos fejében, a halála elõtti pillanatban. Vagy akár a pillanat törtrészében. Mi nem tudjuk. Isten igen. És Õ végtelenül irgalmas. Egy öngyilkos az utolsó pillanat utolsó töredékében is ráébredhet, hogy ezt nem kellett volna. Valószínûnek tartom, hogy ott és akkor, amikor már világosan látja, mit tett, megbánja a tettét. És akkor Isten megbocsát, mert Õ végtelenül jó!

Ha szigorúan szó szerint vesszük a keresztény tanítást, akkor nem. De ma már átértékelik a régi elutasítását például a temetéseknek is, mivel nem tudhatjuk, mi történik, amikor az öngyilkos találkozik Istennel. Nem tudhatjuk, mi zajlik az öngyilkos fejében, a halála elõtti pillanatban. Vagy akár a pillanat törtrészében. Mi nem tudjuk. Isten igen. És Õ végtelenül irgalmas. Egy öngyilkos az utolsó pillanat utolsó töredékében is ráébredhet, hogy ezt nem kellett volna. Valószínûnek tartom, hogy ott és akkor, amikor már világosan látja, mit tett, megbánja a tettét. És akkor Isten megbocsát, mert Õ végtelenül jó!
"Az oké, hogy a középorban még hittek ilyenekben, de ma már szerintem ez elég gáz..." Szerintem meg a középkorban nem volt újraélesztés Jézus? korregressziós hipnózis kábítószer ó, dehogynem... hatékony meditációs technika kérdeznéd meg a tibetieket, vagy a Védikus korban élõket... média (arra hogy megbeszéljék a tapasztalatokat) "Ezért van az, hogy manapság sokkal TÖBBEN tudják, " Nem tudják, max feltételezik. Akkor is voltak már guruk, akik mindenfélét tudtak. Más kérdés, hogy õk nem dicsekedtek vele.
"Az oké, hogy a középorban még hittek ilyenekben, de ma már szerintem ez elég gáz..." Szerintem meg a középkorban nem volt újraélesztés korregressziós hipnózis kábítószer hatékony meditációs technika média (arra hogy megbeszéljék a tapasztalatokat) Ezért van az, hogy manapság sokkal TÖBBEN tudják, hogy van élet az élet után. Ez nem ugyanaz, mint a menny és pokol, de LÉTEZIK és amennyire én tudom és emlékszem, elég barátságos hely. (Viszont a legnagyobb [email protected]ásokat kitõl szoktuk kapni? Igen, a barátainktól. És a lelkiismeretfurdalás is elég [email protected] érzés.)
Pontosan olyan vagy, mint az iszlámok, akik emberek ezreit ölik meg bûntudat nélkül, mert a papjaik azt mondják nekik, hogy Allah ezért megbocsát. Használd a józan eszedet! A mennyország egy olyan mankó amire a gyengéknek van szükségük. Az oké, hogy a középorban még hittek ilyenekben, de ma már szerintem ez elég gáz...
Valóban nem tudhatjuk ezt pontosan. Csak egy valaki tudhatja, és az maga a Teremtõ Isten. Arról is írtak, és én is így látom, hogy vannak személyek, akiket nem tudni, mi vezérelt arra, hogy ezt elkövessék. Nem szabad elfeledkeznünk a démonok befolyásáról sem. Viszont az élet szent Isten szemében, és aki ezt eldobja, nem tartja annak. Szóval nem tudom, de úgy gondolom, ezt hagyjuk a Teremtõnkre. Õ bizonyára látta annak a személynek a szíve minden indítékát.
Nem tudom miért hagyjátok figyelmen kívül azt, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy ki milyen okból lett öngyilkos. Ha valaki egészséges és csak úgy nincs kedve élni, minden különösebb ok nélkül eldobja az életét, nos az tényleg nagyot hibázott, de a megbocsátás kétségtelen akkor is. Ha valaki iszonyúan és reménytelenül beteg, fájdalmai vannak stb. annak elég oka van rá, és nem jár érte nagy bünti. Ha valaki annyira beteg, hogy ráadásul nagy terhet is jelent a családjának, és nagy könnyebbséget a halálával, akkor az õ tette szinte dicséretes hõstett, ugyanígy mi mást lehet mondani azokra a hõsökre, akik életüket adják a szeretteikért, pl. Dugovics Titusz, Kuckó király és sok társuk. (A Biblia szerint sincs nagyobb szeret annál, mint amikor valaki életét adja a szeretteiért.) Non plus ultra: Jézus tudta elõre, hogy elkapják és megölik, ez végsõ soron nem öngyilkosság? Nem szabad hát vakon ítélkeznünk, van erre sokkal hivatottabb fórum, ahol majd megítélik tetteinket.
Nem mondj olyat hogy menny és pokol nem létezik. Tedd hozzá azt hogy "szerintem", és máris igaz lesz az állításod ;) A Biblia szerint az öngyilkosság bûn, és a bûn zsoldja a halál... pl ezért szerencsétlen a szájbalövõs módszer, mert nincs ideje az esetnek megbánnia... Ha valaki leugrik a hídról, zuhanás közben szerintem 99% hogy megbánja hogy ilyen hülye volt :) Én hiszek a szellemvilágban, így abban is hogy van Menny És Pokol is.
Isten igazságos, ezeket a döntéseket hagyjuk rá. Én csak annyit tennék hozzá: Az Isten Élet-adó Isten, és senkinek nincs joga az életet kioltani, még akkor sem, ha az õ sajátja. Az élet a legnagyobb kincs! Az legalább a tiéd :-)
Menny és pokol nem létezik .Egy magasabb szintû létforma igen én hiszek az újjászületésben és a karmikus rendben.Ha öngyilkos leszel a következõ életedet úgy kell majd választanod , hogy ezt a rossz karmát kijavítsd, tehát lehet hogy a következõ lesz a pokol, vagy éppen ez volt az és azért lettél öngyilkos, ezért a következõ lesz a menny!Ki tudja, hogy a földi élet nem -e egy másik élet pokla?
Nem kerülhet! Még a legvégsõ esetben sem szabad ilyet tenni.
Nem kerülhet a biblia szerint. De õket sohasem értettem...ha félnek attól, hogy pokolra kerülnek, akkor miért nem öletik meg magukat valakivel, ha úgyis el akarnak patkolni?
Létezik az az úgynevezett utolsó kenet... :) Jól kell idõzíteni az öngyilkosságot, valami "lassabb halálmódot" választani, kérni egy papot, hogy adja fel az utolsó kenetet (ennek feladását nem tagadhatja meg!)... a többi "magától értetõdik". A kicsit kifinomultabb keresztény gondolkodás pedig azt mondja, hogy nem tudni, hogy "bejutsz-e" a mennybe öngyilkosként, de az biztos, hogy oda "üres kézzel térsz be". Nem mindegy, hogy mit viszel a földi életedbõl oda.
Senki sem tud semmit
Ha Magyarországon szül, akkor a gyerek a férj nevére kerül.
Ha itthon születik és az apa tesz elismerõ nyilatkozatot, akkor a nevére kerül. A kinti törvényeket nem ismerem.
Feleség itthon. Apu kint megdöntötte az új nénit, aki élettárs, terhes. Aput érdekli, kaphatja-e kint a nevét a kölök, és kaphatja-e itthon. NAgy vonalakban. :)
Hogy ki van hol? Kinek van élettársa? a pasinak, vagy a feleségnek? Ki szül? A feleség vagy a szeretõ? Bakker, jobb lenne, ha pl. vesszõkkel tagolnád a mondatokat, és minden tagmondatba tennél egy alanyt, mert így nehéz kibogarászni, hogy mi a bánatod.
Ha nem házasok, akkor apasági nyilatkozat kell. Írjam le lassabban?
Én se értem, mi ez a fattyúzás meg kölközés, legalább a meg nem született gyereknek járna a tisztelet.
Nos a tény. Van egy férj és feleség akik házasok (papíron) Mindketten magyarok. A férj kint dolgozik Franciaországban, ahol együtt él egy nõvel. A nõ gyermeket vár. (feltételezem, hogy a nõ is magyar) Teljesen mindegy hogy a baba Franciaországban vagy Magyarországon születik. Ugyanis ha magyarok a szülõk akkor magyar állampolgár lesz a baba is, így a magyar törvények érvényesek a baba születésével kapcsolatban is. Vagyis az apukának nyilatkozatot kell írnia, hogy õ az apuka. A feleségnek (aki papíron van) semmi köze nincs az egészhez, így õ nem is folyik bele ebbe..
Kedves kerdezo a feleseg es a ferj addig ferj es feleseg amig a birosag magayr birosag ki nem mondja a valast. Addig az uj holgy hivatalos megnevezese hazassagon kivuli kapcsolat vagyis szereto ez az igazsag. Hogy erzelmileg mi van az nem erdekli a jogot. Tehat otthon szulj es az apa ismerje el a gyereket. Ha a gyerek apjanak van meg masik gyereke is a hazassagban akkor GYT fog fizetni a valas kimondasa utan.
akkor is fizetni kell ha a gyerek nem az ove de az o hazassaguk alatt szuletett igy automatikussan a ferj nevet kapjak jogilag az ove.
Igen kaphatja.az apasàg mem függ össze a házassággal az apa részérõl. Ha a feleség lenne terhes az a gyerek automatikusan kapja a férj nevét. De ha egy másik nõ is terhes lesz és a férj apasági nyilatkozatot tesz akkor ugyan ugy kerülhet a gyerek a férfi nevére.
Aki ilyen összevisszaságban él, annak tényleg számít a gyerek neve? Nem az lenne fontosabb, hogykét független emger válalljon gyereket és nevelje együtt? A neve a fontos? És ha az anyja nevét kapja??? Attól az apuka büszke lesz, jah...azt elfelejtette, hogy õ még házas, csak nem a gyerek anyjáva a feleség??? Ostobák vagytok!
Franciaorszagban elek. A kovetkezo tortenik: ha kint szuletik a gyerek, akkor acte de naissance (szuletesi anyakonyvi kivonat) lesz kiallitva Fro-ban. Mivel nem hazasok, ezert mar ez elott egy nyilatkozatot kell tennie az apanak, hogy ne père inconnu-t irjanak bele hanem ot (reconnaissance vagy hogy hivjak, nem tudom), de lenyeg hogy van hivatalos kivonat arrol hogy kik a gyerek szulei. Idaig a dolog egyszeru. Ezutan az apa beballag a kovetsegre, es keri a szuletes hazai anyakonyvezeset, amihez eloszor apasagi elismero nyilatkozatot vesznek fel, majd kb ket honap mulva meglesz a magyar szuletesi anyakonyvi kivonat. Ezen termeszetesen azon a neven fogjak a gyereket anyakonyvezni, ami a francia anyakonyvi kivonatban szerepel. Ha Magyarorszagon szul az elettars, akkor is kerdezni fogjak hogy ki az apa (mivel elettarsno nem hazas, ezert nincs alapvelelem), de gondolom itt is el az hogy elozeteesen apasagi elismero nyilatkozatot tesz a gyerek elkovetoje. Szoval minden tokugyanugy zajlik mintha a ferfi nem lenne nos. Forditott esetben vannak csak gondok (tehat ha ferjezett no szuli mas gyereket), mivel a hazassag apasagi velelmet keletkeztet, tehat ha egy ferjezett no szul, akkor a ferjet tekinti a magyar cstv apanak, ami velelem megdontesere pert kell inditani.
Szerintem ez a fogalmazás nem helyes.
Szerintem el kéne válj a feleségedtõl a lehetõ leggyorsabban. Már régen el kellett volna válni. Viszont ha Franciaországban nem tudod így a nevedre venni, akkor szerintem a legjobb, ha itt szül az élettársad. Utána kéne gy kicsit kutakodj, hogy mi a helyzet a franciáknál. Akik pedig itt fattyúztak meg hasonlók, szégyelljék magukat. Lehetne kulturáltan is válaszolni szerintem.
A kérdező hozzászólása: De fattyuztak meg lotyoztak csak bejelentettem es leszedtek a moderatorok
A kérdező hozzászólása: Ezt nem ertem h fizetni fog az ex gyerekeire?
szerintem senki nem fattyúzott, a kölökkkel meg végképp semmi baj, a babócánál klasszisokkal jobb kifejezés a gyerekre.
A kérdező hozzászólása: tanulj már meg olvasni!!!!!! A no meg a ferfi nincsenek egyutt! A nonek is van mas mar reg ota meg neki is es mi kozod van hozzza te zibbi.... zabborommek
De gond lesz franciaorszagban a csaladjog szerint nos pasi nem ismerhet el hazassagon kivuli gyereket a szeretojet. Magyarban nem lesz gond de a pasi fizetni fog az ex esetleges gyerekeire.
A kérdező hozzászólása: Es ebbol nem lesz problema a hivatalnal vagy akarhol hogy felesege van es gyereke masik notol van?
A kérdező hozzászólása: Szval valaki tudja pontosan hogyha a lany mo.on szul ott kerulhet e a gyerek az apja nevere vagy mivel van felesege igy nem, es ha kint szuli meg a gyereket akkor?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen ;) es akit erdekel egy kicsit is a kerdes az felfogja :)
A kérdező hozzászólása: A ferfinek van felesege igen, , , , , de mar negy eve nincsenek egyutt. De meg nem valtak el. Es van egy elettarsa kint fr.o.ban es annak lesz gyereke es nem kolke! (Normalisan is lehetne ha nem tudod pontosan mi van) ;) es az a kerdes ha az elettarsa kint szul vagy magyarba kerulhet e a ferfi nevere?
Hogy összefoglaljam: A francia törvények szerint - az apa személyi igazolványával és franciára hivatalosan lefordított születési anyakönyvi kivonatával felszerelve - a lakása szerinti "mairie"-n (ez olyasmi, mint régen a tanácsháza, ma az önkormányzat) bejelenti élettársa gyermekének elismerését. Ezt megtehetti a terhesség harmadik hónapjától kezdve, akár az anya jelenlétében, akár egyedül. Senkit nem érdekel, hogy az illetõ apa nõs-e vagy sem. Évekig voltam hivatalos fordító (traducteur officiel), rengeteg ilyen papír került a kezembe... Az idevonatkozó mai magyar törvényeket viszont sajnos nem ismerem, úgyhogy ebben nem tudok segíteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!