Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki lehet magas a (16 db)

Ha valaki teherbe esik, mennyire lehet magas a hője, illetve mennyire lehet alacsony?

Ha valaki teherbe esik, mennyire lehet magas a h?je, illetve mennyire lehet alacsony? Mindenképp magasnak kell lennie? Mi számít magasnak? És ha alacsony, akkor tutira nem terhes? Kb. mi számít alacsonynak amibe még belefér a terhesség?

Legjobb válasz: sorban: ált.37.2,37.3 szokott lenni max. alacsony? van akinek 36.7-tel is sikerül de ritka. igen az alaphõnél mindig egy fél fokkal magasabb ha várandós leszel. ha alacsony mint az alaphõ - ami az az érték amit általábam mérsz - akkor nem vagy várandós. a már emlitett 36.7 lehet babás hõ de neki biztosan 36.2 az alaphõje.

sorban: ált.37.2, 37.3 szokott lenni max. alacsony? van akinek 36.7-tel is sikerül de ritka. igen az alaphõnél mindig egy fél fokkal magasabb ha várandós leszel. ha alacsony mint az alaphõ - ami az az érték amit általábam mérsz - akkor nem vagy várandós. a már emlitett 36.7 lehet babás hõ de neki biztosan 36.2 az alaphõje.
Ha terhesnek gondolod magadat, akko végezz terhestesztet. Terhesség esetén az ébredési hõ a szokásosnál kb fél fokkal magasabb, legalább 16 napig, és ekkor rendszerint már a vérzés is késik. (A nappali hõ nem számít.) De mivel te nem mérted a hõdet a ciklusod elejétõl fogva, így nem is tudsz mihez viszonytani, ugyanis SAJÁT MAGADHOZ KELL, mások hõjéhez nem lehet. Szóval egy dolog marad: a terhesteszt. Megveszed, megcsinálod, és kiderül, hogy babás vagy-e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem, nem érzem magam terhesnek, csak tudni szerettem volna, mert mérem a hõmet és babát szeretnék.

Ha valaki terhes lehet magas a vernyomasa (gyorsan ver a szivem) es szedulhet egy kicsit? Normailis lehet ez?

3 napja kesik!

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy csak a terhesség késõbbi szakaszában léphet fel változás a vérnyomásban. De ha 3 napja késik, akkor miért nem csináltál még tesztet? Lehet, hogy a témán való stresszelés váltja ki a magasabb vérnyomást.

Én úgy tudom, hogy csak a terhesség késõbbi szakaszában léphet fel változás a vérnyomásban. De ha 3 napja késik, akkor miért nem csináltál még tesztet? Lehet, hogy a témán való stresszelés váltja ki a magasabb vérnyomást.

Ha valaki dohányos, túlsúlyos és magas a vérnyomása, lehet babája? Valamint még annyit, hogy kezdő próbálkozók vagyunk. Mikor érdemes próbálkozni? Kb menzesz után hány nappal lehet peteérés?

Legjobb válasz: Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.

Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.
lehet babátok, de ha az embernek semmilyen panasza nincs, akkor is érdemes életmódot választani a pár mindkét tagjának: sok zöldség, gyümölcs fogyasztás, folsav szedésének elkezdése, esetleg elõtte 2-3 hónappal méregtelenítés, testmozgás bevezetése, káros szenvedélyek felfüggesztése. Érdemes felkeresni a nõdokidat is, hogy mit tud nektek javasolni a családtervezéshez.
elõsször is . ha én babát akarok. és azt is akarom hogy egészséges legyen akkor elõször leszokom a dohányzásrol. lehet babád de menj orvoshoz hogy a magas vérnyomáshoz ö mitszol. a tulsúllyal kapcsolatban. más is lett már igyterhes.
Mindeképpen az lenne a jó, ha leszoknál a cigirõl, nekem magamtól sikerült, 10 év után, napi 1 dobozról... De segít ebben is és a másik kettõben is a háziorvosod. Viszont az, hogy nem lesz agya vagy végtagjai???! Hát azért ez kicsit meredek! Igen, nõ a kockázat, de hány nõ szült már egészséges babát dohányzás mellett? Azt olvastam, hogy sokkal jobban árt a magzatnak az, ha vki terhesen próbál meg leszokni a dohányzásról és közben emiatt elvonási tünetei vannak, mint ha dohányzik a terhesség alatt. Persze nekem sem tetszik, amikor egy kismami szájából lóg a cigi! Sztem ha igazán gyereket akartok, igazán megéri akár gyógyszeres segítséggel is megpróbálni leszokni, nem csak a baba miatt, hanem miattad is!!! Sok szerencsét!
Hmmm... Lehet baba - de az már nem garantált, hogy keze vagy agya is lesz neki. Egy nagyon komoly (orvos által felügyelt) diéta, vérnyomás beállítása és felügyelete, és ezalatt a dohányzásról leszokás is kell a normális babához. Nem lesz könnyû.

Ha valakinek a terheléses cukor (0-120p) vizsgálat teljesen jó, még lehet hogy cukorbeteg? Előfordulhat, hogy nem minden esetben van magas érték? Nekem 0 és 120 percnél nézték, de olvastam 0, 60 és 120 percesről is. Vajon melyik a pontosabb?

Legjobb válasz: Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.

Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.
Bocsi, lemaradt, ha pl a családba van cukorbeteg stb, akkor esetleg késõbb lehet megnézik mégegyszer. De ha nem vagy terhességi cukros akkor sem árt figyelni mit eszel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Sajnos van a családban cukorbeteg. És van egy csomó bizonytalan tünetem: hasfájás, gyomorfájás, viszketés, torokszárazság, visszatérõ hüvelyi és húgyuti gyulladások, erõs puffadás, bõrproblémák stb. Alul-felül tükröztek, nõdoki és urológus egyéb problémát nem talált. A nõgyógyásznak jutott eszébe, hogy esetleg cukor lehet, de a terhelés- mint írtam-jó lett.
ugyan nem terhesség miatt, de nekem néztek 60 p-t is és az magas lett (11 feletti), bár még nem tudom, hogy ez jelent-e majd valamit (pl. cukorbetegséget)
A kérdező hozzászólása: Úgy érted, hogy csak a 60 perces lett magas, az éhgyomri és a 120p nem?
A kérdező hozzászólása: Lehet, nem voltam világos az elején BOCS! Én nem terhes, hanem terheléses cukor vizsgálaton voltam. Persze terhes is mehet terheléses cukor vizsgálatra, de én nem vagyok az.
de a magas homlok szexi!! amúgy más frizurával optikailag kicsinyítheted a homlokod.
vágass frufrut
Kitudja, manapság már mindent lehet. De az is hülye aki ilyet csináltat, a homlokod hajjal eltakarható, pont most a legnagyobb divat a mindenféle frufru. A mûtét meg hegekkel jár.
A magas homlok eleve jobban mutat, mint az alacsony? Minek neked "rövidebb" homlok?
Ez nagy butaság :) Semmi baj nincs a magas homlokkal, de ha mégis zavar, akkor ne csatold fel a hajad a homlokodhoz, mert azzal csak még magasabb lesz, inkább vágass frufrut, egyeneset, vagy féloldalasat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!Aranyosak vagytok!!!!
ha lesz olyan ember aki tudja is használni, akkor miért írjon?
A kérdező hozzászólása: mert kiszeretném egésziteni a hiányos ismereteimet. meg több ember jobban halad mintha egyedül végezném a kutatásaimat.
egész pontosan mit értesz a vizualizáció alatt?
A kérdező hozzászólása: a vizualizáció az amikor részletesebben elképzelsz valamit és közben öszpontosítaszz valamire. ez igencsak le tudja fárasztani az ember agyát kezdetben azután ezt lehet fejleszteni több tárgy részletes eképzelésével végül akár egész szobákat és utcákat is lehet vizualizálni. persze ezt csak évek alatt lehet kifejleszteni.
Valamit vizionálni, elképzelni lehetséges ehhez nem kell más mint megtanulni erõsen egy valakire koncentráltan gondolni. DE CSAK GONDOLNI, AGYI KÉPEKBEN! azt kivetíteni a valóság terébe, vagy a lecsukott szemhéjadra, az viszont nagyon veszélyes!! mert elmebetegséget vált ki !! egy idõ után még pedig, skizofréniát, !!! ami hallucinációt is jelent.!!! Hagyd abba ezt a buta gyakorlatot ez afféle vallási marhaság- fõleg a hindu eszement guruk terjesztették a világban és a bigott kereszténység és egyéb eszement!!
Minek kell olyan személy, aki magas szinten ért ehhez?:) Gyakorlással és idõvel részletesebben fog menni.Utolsónak meg üzenem, hogy hülyeség, amit írt...Egyszer volt egy érdekes élményem vizualizációval kapcsolatban :) Én nagyon gyakran szoktam úgy álmodni, hogy nem tudom elfelejteni az álmaimat, mai napig emlékszek, visszamenõleg legalább 5 álmomra és bármikor tudom vizualizálni azokat az álmaimat ugyan olyan részletgazdagon, mint amilyenek voltak.Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy a vizualizációt úgy is fel lehet használni, hogy egy megtörtént dologra visszaemlékszel, egy eseményre és azt vizualizálod, újra átéled gondolatban, újra tanulsz belõle, a lehetséges alternatívákkal is átélheted azokat és ha jól csinálod, akkor a lehetséges alternatívákból is tanulhatsz.Ha ez megy, akkor szerintem elég jó az az ember, aki csinálja.
6/ az utolsó nem írt hülyeséget, Te nem értetted meg mit kért a Kérdezõ. Emlékezni még a hûje is tud az álmaira, ahhoz nem kell magas szintû képesség. A kérdezõ is épp úgy emlékszik minden valamire való álmára-- ehhez felesleges lett volna segítséget kérnie. Javíts ki kérdezõ, ha netán tévednék.....
Mami ne mond már nekem, hogy ahhoz, hogy gondolatban visszamész az álmodba és újra átéled ( nem csak emlékszek rá, újra szerepet játszok benne, csak gondolatban ) ahhoz nem kell vizualizáció...:) Ha ennyi nem lenne elég, akkor meg jöhetnék a százalékokkal :) Jobban lepontoznak téged, mint engem, szóval el lehet gondolkodni, hogy melyikõnk ad hasznosabb válaszokat...Valamint én már több éve foglalkozok ezotériával, szóval nagyon sok mindent tanultam és az, hogy a valóságba kivetíti valaki a vizualizációját az nem vezet elmebetegséghez..:)

Ha valakinek magas a cukra, annak lehet gyakori vizelési ingere? Valamint ha valakinek szurkál a bal melle az mire utalhat?

Legjobb válasz: A cukorbetegség egyik tünete a nagy fokú szomjúság,sok folyadék fogyasztás, ezáltal a sok vizelés is.

A cukorbetegség egyik tünete a nagy fokú szomjúság, sok folyadék fogyasztás, ezáltal a sok vizelés is.

Ha egy gyerek anyja magas IQ-val rendelkezik, míg az apja átlag alattival, akkor mire lehet számítani a kicsinél?

Legjobb válasz: Az IQ részben genetikai dolog, nagyrészben fejleszthetõ, fõleg kicsi korban.

Az IQ részben genetikai dolog, nagyrészben fejleszthetõ, fõleg kicsi korban.
az IQ igenis örökletes, azonban populációnként eltérõ arányban örökletes. ha osztódással szaporodnánk és mindenki egyforma lenne, azonos tanulmányokkal az IQ örökletességi együtthatója 1 lenne, azaz csak örökletes tényezõktõl függene. mennél színesebb a társadalom, mennél több tudásanyaghoz férünk hozzá annál kisebb szerepe van az örökletességnek. pl egy elzárt törzsnél sokkal magasabb az örökletességi együttható, mint nálunk. a mi populációnknál azt hiszem kb 0, 5, azaz az öröklés 50%-ban felelõs a végleges IQ-ért. így en az esetben nem lehet biztosat mondani, de az elmondható, hogy a gyerek IQ-ja fejleszthetõ.
:) aranyos kérdés, tehát mi van akkor ha egy okos nõ, meg e egy buta férfi találkozik? Kb harmadrész esély van rá, h magas lesz az iq-ja, ugyanannyi h alacsony és 3-részt lehet h "átlagos" lesz. De ez csak egy séma, mert lehet ha képességeit nem is a szüleitõl fogja örökölni, hanem a 4 diplomás nagyapjától, akkor meg gond van az elméletben :D
1.iq örökletes , fejleszthetö iq ra , én átlagos eszü anyuka vagyok, férjem diplomás magas iq férfi , fiaim kitünö tanulok igen jó eszü gyerekek de eszüket fejlesztetük .
Az iq szerintem sem öröklõdik...a férjemnek és nekem is viszonylag magas, magasan képzettek vagyunk, mégis a kisfiunk átlagosnak mondható, iq és tanulmányok terén. De nem baj, õ másban jó.
Az IQ nem genetikától függ, hanem mûveltségtõl.

Mit "csinál" a Tesztoszteron hormon a szervezetben? Mi van ha valakinek magas vagy alacsony? Teherbe lehet esni?

Nekem mindigis pattanásos volt az arcom,ezért a tesztoszteron hormon a felel?s?Terhes lehetek igy?Fél éve probálkozunk.24 vagyok.

Legjobb válasz: A tesztoszteron egy férfi nemi hormon, ami a nõi szervezetben is jelen van, a haj és szõrzet kialakuláshoz szükséges. A tesztoszteron túlsúlyos nõkre a túlzott szõrösödés jellemzõ inkább. A tesztoszteron okozhat meddõséget Igazából csak a többi hormonszint alakulásával együtt érdemes vizsgálni. Önmagában csak a tesztoszteron szintbõl nem lehet olyan következtetést levonni, hogy biztos ezért nem esik valaki teherbe.

A tesztoszteron egy férfi nemi hormon, ami a nõi szervezetben is jelen van, a haj és szõrzet kialakuláshoz szükséges. A tesztoszteron túlsúlyos nõkre a túlzott szõrösödés jellemzõ inkább. A tesztoszteron okozhat meddõséget Igazából csak a többi hormonszint alakulásával együtt érdemes vizsgálni. Önmagában csak a tesztoszteron szintbõl nem lehet olyan következtetést levonni, hogy biztos ezért nem esik valaki teherbe.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak.Köszi hogy megírtad.Alacsony sárgatest hormonra szerintem tudnak majd adni valami gyógyszert.Remélem nem lesz veletek semmi probléma.Sok sikert a Babához!
Szia! Bocsi, hogy nem a válaszra válaszolók csak engem is érdekelne a kérdésed.Nekem is patanásos az arcom és fõleg a hátam az aztán ott sok van és nagyon szokott vizskedni.Holnap lesz meg az eredmény a hormonokról közte a tesztoszteron.Ezért is érdekel engem is.
Az elsõ válaszolónak: Nekem is voltak ilyen problémáim, nem csak kóros hízás, de kóros fogyás is elõállt, meg ciszta is. Igazából ezt részben az elõzõ orvosomnak is köszönhetem, aki fittyet hányt mindenre, mivel érzékelte, hogy a túlsok tesztoszteron miatt rendszertelen a menzeszem, illetve ez okozza a többi problémát is, felírt nekem ilyen lórúgásnyi nõi hormonokat. Na, az aztáb végleg leterített, lett cisztám is, 1 hónap alatt csontig fogytam, etc. Azt tudom javasolni, hogyha neked is ilyen 10 napos hormonokat akarnak felírni, inkább kérd, hogy gyengébbõl írjanak fel olyat, amit több napon át kell szedni, igaz, hosszabb idõn keresztül is. Nekem most egy fogamzásgátló bevált, szépen helyrerakott mindent - az új nõgyógyászom is kedves, aranyos, örültem, hogy õ legalább arra is odafigyelt, hogy mi történik majd a kezelés után.
Szia! Elsõ válaszoló vagyok! Megigértem, hogy leíróm mi lett az eredmény. szuperszenz.THS:1, 072 Follikulus stim.hormon:3, 90 Luteinizáló hormon:4, 44 Progeszteron:3, 73 Ösztradiol::158 Prolaktin:8, 8 Totál tesztoszteron:2, 33 Azt mondta a doki hogy alacsony a sárgatest hormonom. Hétfön kell mennem az urologiához az orvossal megbeszélni a dolgokat és a férjemnek kell sperma vizsgálat.
Második vagyok. Minél több tüneted igaz annál nagyobb a valószínûsége a PCOS-nak, de nem jelenti azt, hogy biztos az vagy. Igazából ez is egy lehetséges ok lehet és ha ez ügyben nem történt még semmilyen vizsgálat akkor érdemes utána járni.
Második válaszolónak:Köszi az oldalt megcsináltam rögtön és az eredmény:PCO szindróma valószínûsége nagy. Tehát ezek szerint pco-s vagyok?
Elsõ válaszoló:Oké megíróm holnap.Nem tudom, hogy pco-os vagyok-e.De gondolom, holnap kiderül.Szerintem veled minden rendben van mert rendszeres a menszid, nem vagy kövér.Sajnos velem elég sok a probléma:rendszertelen a ciklusom, szörös a hasam, sok pattanás pláne a háttamon, folyamatos hízás pedig alig eszek, és nem sikerül a baba.Cisztám szerencsére nincs még.Szerintem ha 1és fél évig nem sikerül a baba menj el dokihoz.lehetnek.Lehet, hogy a pároddal van gond és ezér t nem esel teherbe.ne is várj 2évet ha nagyon szeretnétek menj inkább orvoshoz.Jobb minél hamarabb tudni mi van.
A kérdező hozzászólása: A PCO-s tesztbõl rám csak az arcon lévõ pattanás jellemzõ.Szerintetek kéne aggódnom?
Második vagyok. Nem állítom, hogy biztos ez áll a problémáitok hátterében, de nem is lehet egyértelmûen kizárni. http://www.pcos.hu/pcos_survey.html?q1=N&q2=Y&q3=N&q4=Y&q5=N..
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolonak, nem lehet hogy neked PCO-d van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az elsö válaszolonak írom:Majd írjad meg létszi hogy mit mondtak az eredményeidre.Remélem minden rendben lesz nálad.Nekem csak az arcom pattanásos, legjobban mensi elött.A Börgyógy mondta hogy a hormonoktól van.Nem vagyok tulsúlyos meg szõrös sem, cisztám sincs, a mensim is rendszeres.Lehet szerintetek valami bajom?
Elsõ válaszoló vagyok! Na nálam ez is van túlsúly, pedig nem voltam gyerekkoromban kövér, sok szõr pláne a hasamon.És persze nem sikerül a baba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.a duphaston erös?Sikerülhet vele a baba?

Lehet baba vagy nem? A dokim azt mondta nem az a lényeg kinek milyen magas a hője, hanem az, hogy ovuláció után elinduljon felfelé. (azért írtam le, ha valaki azt mondaná, hogy nagyon alacsony a hőm) Nőként változik a hő is.

mostani görbém:

Legjobb válasz: lehet baba és lehet mensi... tudom milyen végignézni 1000 görbét, hogy találj olyat, amelyik hasonlít, de hidd el: semmi értelme. csak a kimaradó mensi napján (max. elõzõ nap) fog kiderülni legkorábban, hogy sikerült-e... addig felteheted ide a görbédet minden nap többször is, akkor sem fogunk tudni mást mondani...

lehet baba és lehet mensi... tudom milyen végignézni 1000 görbét, hogy találj olyat, amelyik hasonlít, de hidd el: semmi értelme. csak a kimaradó mensi napján (max. elõzõ nap) fog kiderülni legkorábban, hogy sikerült-e... addig felteheted ide a görbédet minden nap többször is, akkor sem fogunk tudni mást mondani...
Ezt mi is tudtuk. Ez már hányadik ilyen kérdésed??? Unatkozol?
A kérdező hozzászólása: Ha úgy gondolod, hogy unatkozom, akkor miért írsz? Különben nem unatkozom! Csak arra gondolok, hogy vannak itt olyan emberek akik segítenek nem csak kritizálnak.
Persze, de nem kell egy kérdést ezerszer feltenni. És idegesít, hogy állandóan a te görbédbe botlok
Látom más is unja a kérdéseid:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!