Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki lehet magas (19 db)

Ha valaki dohányos, túlsúlyos és magas a vérnyomása, lehet babája? Valamint még annyit, hogy kezdő próbálkozók vagyunk. Mikor érdemes próbálkozni? Kb menzesz után hány nappal lehet peteérés?

Legjobb válasz: Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.

Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.
lehet babátok, de ha az embernek semmilyen panasza nincs, akkor is érdemes életmódot választani a pár mindkét tagjának: sok zöldség, gyümölcs fogyasztás, folsav szedésének elkezdése, esetleg elõtte 2-3 hónappal méregtelenítés, testmozgás bevezetése, káros szenvedélyek felfüggesztése. Érdemes felkeresni a nõdokidat is, hogy mit tud nektek javasolni a családtervezéshez.
elõsször is . ha én babát akarok. és azt is akarom hogy egészséges legyen akkor elõször leszokom a dohányzásrol. lehet babád de menj orvoshoz hogy a magas vérnyomáshoz ö mitszol. a tulsúllyal kapcsolatban. más is lett már igyterhes.
Mindeképpen az lenne a jó, ha leszoknál a cigirõl, nekem magamtól sikerült, 10 év után, napi 1 dobozról... De segít ebben is és a másik kettõben is a háziorvosod. Viszont az, hogy nem lesz agya vagy végtagjai???! Hát azért ez kicsit meredek! Igen, nõ a kockázat, de hány nõ szült már egészséges babát dohányzás mellett? Azt olvastam, hogy sokkal jobban árt a magzatnak az, ha vki terhesen próbál meg leszokni a dohányzásról és közben emiatt elvonási tünetei vannak, mint ha dohányzik a terhesség alatt. Persze nekem sem tetszik, amikor egy kismami szájából lóg a cigi! Sztem ha igazán gyereket akartok, igazán megéri akár gyógyszeres segítséggel is megpróbálni leszokni, nem csak a baba miatt, hanem miattad is!!! Sok szerencsét!
Hmmm... Lehet baba - de az már nem garantált, hogy keze vagy agya is lesz neki. Egy nagyon komoly (orvos által felügyelt) diéta, vérnyomás beállítása és felügyelete, és ezalatt a dohányzásról leszokás is kell a normális babához. Nem lesz könnyû.

Ha valakinek a terheléses cukor (0-120p) vizsgálat teljesen jó, még lehet hogy cukorbeteg? Előfordulhat, hogy nem minden esetben van magas érték? Nekem 0 és 120 percnél nézték, de olvastam 0, 60 és 120 percesről is. Vajon melyik a pontosabb?

Legjobb válasz: Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.

Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.
Bocsi, lemaradt, ha pl a családba van cukorbeteg stb, akkor esetleg késõbb lehet megnézik mégegyszer. De ha nem vagy terhességi cukros akkor sem árt figyelni mit eszel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Sajnos van a családban cukorbeteg. És van egy csomó bizonytalan tünetem: hasfájás, gyomorfájás, viszketés, torokszárazság, visszatérõ hüvelyi és húgyuti gyulladások, erõs puffadás, bõrproblémák stb. Alul-felül tükröztek, nõdoki és urológus egyéb problémát nem talált. A nõgyógyásznak jutott eszébe, hogy esetleg cukor lehet, de a terhelés- mint írtam-jó lett.
ugyan nem terhesség miatt, de nekem néztek 60 p-t is és az magas lett (11 feletti), bár még nem tudom, hogy ez jelent-e majd valamit (pl. cukorbetegséget)
A kérdező hozzászólása: Úgy érted, hogy csak a 60 perces lett magas, az éhgyomri és a 120p nem?
A kérdező hozzászólása: Lehet, nem voltam világos az elején BOCS! Én nem terhes, hanem terheléses cukor vizsgálaton voltam. Persze terhes is mehet terheléses cukor vizsgálatra, de én nem vagyok az.

Magas prolaktin mivel csökkenthető? Homeopátiás vagy természetes dolgok is érdekelnek! Ha rendeződik lehet baba? Esett már valaki magas PRL-nal teherbe?

Legjobb válasz: Szia! A magas prolaktinra én Bromot kaptam, mellette Barátcserjét szedtem és a következõ hónapban (most) sikerült is a baba. Te nem kaptál rá Bromot? Nekem már 1 hónap Letrox és Bromo után jók lettek az értékeim, sõt a Bromoból eleinte reggel-este 1-et szedtem, 1 hónap után már elég volt a fél-fél is. Ha ezek jók lesznek, bármikor jöhet a baba is.

Szia! A magas prolaktinra én Bromot kaptam, mellette Barátcserjét szedtem és a következõ hónapban (most) sikerült is a baba. Te nem kaptál rá Bromot? Nekem már 1 hónap Letrox és Bromo után jók lettek az értékeim, sõt a Bromoból eleinte reggel-este 1-et szedtem, 1 hónap után már elég volt a fél-fél is. Ha ezek jók lesznek, bármikor jöhet a baba is.
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek nekem Premens tabit kell szednem mivel a 738-as Prolaktin csak enyhén emelkedettnek számít. kettõt szedhetek belõle naponta?
Szia! Nekem 670 körül volt az értékem és felírták a Bromocripint, napi 1/2 szemet kell szednem. Az értékem már a következõ hónapban lement a referenciatartomány felére. A Premenset nem használtam, még régen volt a Zafír barátcserje kapszula, ugyanaz a hatóanyag elvileg mind a kettõben, de az nekem semmit nem használt, csak kitolta a ciklusom pár nappal. Most tartok a 4. havi Bromo szedésnél és 2, 5 év után úgy tûnik, van két pozi tesztem :) , remélem velünk marad a kicsi baba. Ezt azért írtam le, mert jók a homeós bogyók, de én kérném helyedben a Bromot.
A kérdező hozzászólása: Értem, tehát a Bromo nem helyettesíthetõ.Mellette szedhetõ a Premens?
Szerintem ha felírják a Bromót, akkor fölösleges a Premens, de én nem vagyok orvos, úgyhogy csak gondolom...
de a magas homlok szexi!! amúgy más frizurával optikailag kicsinyítheted a homlokod.
vágass frufrut
Kitudja, manapság már mindent lehet. De az is hülye aki ilyet csináltat, a homlokod hajjal eltakarható, pont most a legnagyobb divat a mindenféle frufru. A mûtét meg hegekkel jár.
A magas homlok eleve jobban mutat, mint az alacsony? Minek neked "rövidebb" homlok?
Ez nagy butaság :) Semmi baj nincs a magas homlokkal, de ha mégis zavar, akkor ne csatold fel a hajad a homlokodhoz, mert azzal csak még magasabb lesz, inkább vágass frufrut, egyeneset, vagy féloldalasat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!Aranyosak vagytok!!!!

Ha valaki terhes lehet magas a vernyomasa (gyorsan ver a szivem) es szedulhet egy kicsit? Normailis lehet ez?

3 napja kesik!

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy csak a terhesség késõbbi szakaszában léphet fel változás a vérnyomásban. De ha 3 napja késik, akkor miért nem csináltál még tesztet? Lehet, hogy a témán való stresszelés váltja ki a magasabb vérnyomást.

Én úgy tudom, hogy csak a terhesség késõbbi szakaszában léphet fel változás a vérnyomásban. De ha 3 napja késik, akkor miért nem csináltál még tesztet? Lehet, hogy a témán való stresszelés váltja ki a magasabb vérnyomást.

Ha valaki teherbe esik, mennyire lehet magas a hője, illetve mennyire lehet alacsony?

Ha valaki teherbe esik, mennyire lehet magas a h?je, illetve mennyire lehet alacsony? Mindenképp magasnak kell lennie? Mi számít magasnak? És ha alacsony, akkor tutira nem terhes? Kb. mi számít alacsonynak amibe még belefér a terhesség?

Legjobb válasz: sorban: ált.37.2,37.3 szokott lenni max. alacsony? van akinek 36.7-tel is sikerül de ritka. igen az alaphõnél mindig egy fél fokkal magasabb ha várandós leszel. ha alacsony mint az alaphõ - ami az az érték amit általábam mérsz - akkor nem vagy várandós. a már emlitett 36.7 lehet babás hõ de neki biztosan 36.2 az alaphõje.

sorban: ált.37.2, 37.3 szokott lenni max. alacsony? van akinek 36.7-tel is sikerül de ritka. igen az alaphõnél mindig egy fél fokkal magasabb ha várandós leszel. ha alacsony mint az alaphõ - ami az az érték amit általábam mérsz - akkor nem vagy várandós. a már emlitett 36.7 lehet babás hõ de neki biztosan 36.2 az alaphõje.
Ha terhesnek gondolod magadat, akko végezz terhestesztet. Terhesség esetén az ébredési hõ a szokásosnál kb fél fokkal magasabb, legalább 16 napig, és ekkor rendszerint már a vérzés is késik. (A nappali hõ nem számít.) De mivel te nem mérted a hõdet a ciklusod elejétõl fogva, így nem is tudsz mihez viszonytani, ugyanis SAJÁT MAGADHOZ KELL, mások hõjéhez nem lehet. Szóval egy dolog marad: a terhesteszt. Megveszed, megcsinálod, és kiderül, hogy babás vagy-e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem, nem érzem magam terhesnek, csak tudni szerettem volna, mert mérem a hõmet és babát szeretnék.

Mit "csinál" a Tesztoszteron hormon a szervezetben? Mi van ha valakinek magas vagy alacsony? Teherbe lehet esni?

Nekem mindigis pattanásos volt az arcom,ezért a tesztoszteron hormon a felel?s?Terhes lehetek igy?Fél éve probálkozunk.24 vagyok.

Legjobb válasz: A tesztoszteron egy férfi nemi hormon, ami a nõi szervezetben is jelen van, a haj és szõrzet kialakuláshoz szükséges. A tesztoszteron túlsúlyos nõkre a túlzott szõrösödés jellemzõ inkább. A tesztoszteron okozhat meddõséget Igazából csak a többi hormonszint alakulásával együtt érdemes vizsgálni. Önmagában csak a tesztoszteron szintbõl nem lehet olyan következtetést levonni, hogy biztos ezért nem esik valaki teherbe.

A tesztoszteron egy férfi nemi hormon, ami a nõi szervezetben is jelen van, a haj és szõrzet kialakuláshoz szükséges. A tesztoszteron túlsúlyos nõkre a túlzott szõrösödés jellemzõ inkább. A tesztoszteron okozhat meddõséget Igazából csak a többi hormonszint alakulásával együtt érdemes vizsgálni. Önmagában csak a tesztoszteron szintbõl nem lehet olyan következtetést levonni, hogy biztos ezért nem esik valaki teherbe.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak.Köszi hogy megírtad.Alacsony sárgatest hormonra szerintem tudnak majd adni valami gyógyszert.Remélem nem lesz veletek semmi probléma.Sok sikert a Babához!
Szia! Bocsi, hogy nem a válaszra válaszolók csak engem is érdekelne a kérdésed.Nekem is patanásos az arcom és fõleg a hátam az aztán ott sok van és nagyon szokott vizskedni.Holnap lesz meg az eredmény a hormonokról közte a tesztoszteron.Ezért is érdekel engem is.
Az elsõ válaszolónak: Nekem is voltak ilyen problémáim, nem csak kóros hízás, de kóros fogyás is elõállt, meg ciszta is. Igazából ezt részben az elõzõ orvosomnak is köszönhetem, aki fittyet hányt mindenre, mivel érzékelte, hogy a túlsok tesztoszteron miatt rendszertelen a menzeszem, illetve ez okozza a többi problémát is, felírt nekem ilyen lórúgásnyi nõi hormonokat. Na, az aztáb végleg leterített, lett cisztám is, 1 hónap alatt csontig fogytam, etc. Azt tudom javasolni, hogyha neked is ilyen 10 napos hormonokat akarnak felírni, inkább kérd, hogy gyengébbõl írjanak fel olyat, amit több napon át kell szedni, igaz, hosszabb idõn keresztül is. Nekem most egy fogamzásgátló bevált, szépen helyrerakott mindent - az új nõgyógyászom is kedves, aranyos, örültem, hogy õ legalább arra is odafigyelt, hogy mi történik majd a kezelés után.
Szia! Elsõ válaszoló vagyok! Megigértem, hogy leíróm mi lett az eredmény. szuperszenz.THS:1, 072 Follikulus stim.hormon:3, 90 Luteinizáló hormon:4, 44 Progeszteron:3, 73 Ösztradiol::158 Prolaktin:8, 8 Totál tesztoszteron:2, 33 Azt mondta a doki hogy alacsony a sárgatest hormonom. Hétfön kell mennem az urologiához az orvossal megbeszélni a dolgokat és a férjemnek kell sperma vizsgálat.
Második vagyok. Minél több tüneted igaz annál nagyobb a valószínûsége a PCOS-nak, de nem jelenti azt, hogy biztos az vagy. Igazából ez is egy lehetséges ok lehet és ha ez ügyben nem történt még semmilyen vizsgálat akkor érdemes utána járni.
Második válaszolónak:Köszi az oldalt megcsináltam rögtön és az eredmény:PCO szindróma valószínûsége nagy. Tehát ezek szerint pco-s vagyok?
Elsõ válaszoló:Oké megíróm holnap.Nem tudom, hogy pco-os vagyok-e.De gondolom, holnap kiderül.Szerintem veled minden rendben van mert rendszeres a menszid, nem vagy kövér.Sajnos velem elég sok a probléma:rendszertelen a ciklusom, szörös a hasam, sok pattanás pláne a háttamon, folyamatos hízás pedig alig eszek, és nem sikerül a baba.Cisztám szerencsére nincs még.Szerintem ha 1és fél évig nem sikerül a baba menj el dokihoz.lehetnek.Lehet, hogy a pároddal van gond és ezér t nem esel teherbe.ne is várj 2évet ha nagyon szeretnétek menj inkább orvoshoz.Jobb minél hamarabb tudni mi van.
A kérdező hozzászólása: A PCO-s tesztbõl rám csak az arcon lévõ pattanás jellemzõ.Szerintetek kéne aggódnom?
Második vagyok. Nem állítom, hogy biztos ez áll a problémáitok hátterében, de nem is lehet egyértelmûen kizárni. http://www.pcos.hu/pcos_survey.html?q1=N&q2=Y&q3=N&q4=Y&q5=N..
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolonak, nem lehet hogy neked PCO-d van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az elsö válaszolonak írom:Majd írjad meg létszi hogy mit mondtak az eredményeidre.Remélem minden rendben lesz nálad.Nekem csak az arcom pattanásos, legjobban mensi elött.A Börgyógy mondta hogy a hormonoktól van.Nem vagyok tulsúlyos meg szõrös sem, cisztám sincs, a mensim is rendszeres.Lehet szerintetek valami bajom?
Elsõ válaszoló vagyok! Na nálam ez is van túlsúly, pedig nem voltam gyerekkoromban kövér, sok szõr pláne a hasamon.És persze nem sikerül a baba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.a duphaston erös?Sikerülhet vele a baba?

Ha valakinek magas a cukra, annak lehet gyakori vizelési ingere? Valamint ha valakinek szurkál a bal melle az mire utalhat?

Legjobb válasz: A cukorbetegség egyik tünete a nagy fokú szomjúság,sok folyadék fogyasztás, ezáltal a sok vizelés is.

A cukorbetegség egyik tünete a nagy fokú szomjúság, sok folyadék fogyasztás, ezáltal a sok vizelés is.

Lehet baba vagy nem? A dokim azt mondta nem az a lényeg kinek milyen magas a hője, hanem az, hogy ovuláció után elinduljon felfelé. (azért írtam le, ha valaki azt mondaná, hogy nagyon alacsony a hőm) Nőként változik a hő is.

mostani görbém:

Legjobb válasz: lehet baba és lehet mensi... tudom milyen végignézni 1000 görbét, hogy találj olyat, amelyik hasonlít, de hidd el: semmi értelme. csak a kimaradó mensi napján (max. elõzõ nap) fog kiderülni legkorábban, hogy sikerült-e... addig felteheted ide a görbédet minden nap többször is, akkor sem fogunk tudni mást mondani...

lehet baba és lehet mensi... tudom milyen végignézni 1000 görbét, hogy találj olyat, amelyik hasonlít, de hidd el: semmi értelme. csak a kimaradó mensi napján (max. elõzõ nap) fog kiderülni legkorábban, hogy sikerült-e... addig felteheted ide a görbédet minden nap többször is, akkor sem fogunk tudni mást mondani...
Ezt mi is tudtuk. Ez már hányadik ilyen kérdésed??? Unatkozol?
A kérdező hozzászólása: Ha úgy gondolod, hogy unatkozom, akkor miért írsz? Különben nem unatkozom! Csak arra gondolok, hogy vannak itt olyan emberek akik segítenek nem csak kritizálnak.
Persze, de nem kell egy kérdést ezerszer feltenni. És idegesít, hogy állandóan a te görbédbe botlok
Látom más is unja a kérdéseid:-)

Igaz az hogy ha valaki zsoké szeretne lenni akkor megvan hogy hány cm-magas lehet és hány kiló?

zsoké

Legjobb válasz: na látom megint van 1-2 galopp "szakértõ"... Tréner szeretõi :xd ezen jót nevettem pffff

na látom megint van 1-2 galopp "szakértõ"... Tréner szeretõi :xd ezen jót nevettem pffff
A magasság kizárólag a súly szempontjából számít, mivel értelemszerûen könnyebb 150 centisen 50 kilónak lenni, mint 170 centisen. A magasságot nem méregetik, a súly és a lovaglás számít. Valami nagy szakértõ írhatta azt a könyvet, senki nem méregeti centivel se a zsokékat, se a lovasokat. Mégis hogy lehetne akár 60 kg is az IDEÁLIS zsoké súly? A ló vihet annyit, de igencsak leszûkítené a zsoké lehetõségeit, ha õmaga 60 kg lenne. Pont az írta a példájában, hogy 60 kg is belefér, aki említette, hogy adott ló adott futamban 56.5 kg-ot vitt. 60 kg-os zsokéval mégis hogy a fenébe lehetne ennyi a vitt súly felszereléssel együtt? A Magyar Derbyben is 55, 5, 57 kg-ot visznek a lovak, tehát a kancák zsokéja nem lehet több, mint 54 kg, nem hogy 60. Nehéz megérteni?
meg ne derbivel gyere, nézzél meg egy hendikeppet.
te rajtad nem segít semmi! Nézzed már meg , hogy a pálya legjobbjai mennyi súllyal mennek...
Ha valaki nem érti, hogy az 54-55-56-57 kg kevesebb, mint a 60 kg, azok már semmi nem segít.
fogj egy turfot és nézzél bele, mennyit lovagolnak a jó zsokék és rájössz! De te már úgy "foglalkoztál" telivérekkel orosházán, biztos jobban tudod, úgy , mint a múltkor is.
Igaz. Azt hiszem, 150-160 centi és 60 kg? A kg az a telivér erõsségétõl függ, de figyelembe kell venni, hogy az angol telivérek bár izmosak, a galopp versenyen figyelembe kell ezt venni. Azt hiszem 150 centi a magasság határ, 160 centivel csak munkalovas lehetsz. Ott a kg tökmindegy.
lószart, nem számít a magasság, és persze a tréner szeretõinek a kg se...szeretem az okoskodó könyvben olvasott szarokat..
Az utolsóhoz annyit, hogy pont ezért azokat a nyergeket ólmozzák... Elég nagy gondban lennének, ha minden lóhoz fixen annyi kg-s zsoké kéne, amennyit a lónak vinnie kell...
A magasság annyiban számít, hogy ha valaki 210 centi, nem biztos, hogy jó, ha 50 kg... Egyébként a súly az elsõdleges, ennek környékét szeretik, a 60 már a legteteje.
hogyne számítana a magasság? Már megint valletta, ugyanazt csinálod , mint a múltkori galoppos kérdésnél! A súlyelosztás úgy van , hogy a jobb lovak visznek többet , azok viszik a topsúlyt általában, a gyengébbek a kevesebbet. Amelyik a legkevesebbet viszi az a "mezítlábas". Még az 56-60 is belefér versenyen, jakub pavlicek lovagolt a kisbér díjban 56, 5 kg ot, kerekes, georgiev, kozma 62 kg-ot. Legjobb lovasokról beszélünk.
A magasság is számít, mellesleg pedig ezeket egy könyvbõl vettem! És igenis számít mert 150-160 cm és 50-60 kg az ideális zsoké méret. Vannak alacsonyabbak és magasabbak és kövérebbek és könnyebbek is de ez az ideális. És felõlem vitába szállhatsz a könyvekkel de én ezt találtam benne.
Elsõ ezeket te honnan vetted? Soumillon ezek szerint nálad csak munkalovas (vagy még az sem?) lehetne a cirka 170 centis magasságával. Nem számít a magasság, csak a súly, olyan +/- 50 kg körüli súly az ideális, munkalovasoknál lehetõleg ne legyen több 60 kg-nál.
Az atlagos zsoke meret 150-160 cm kozott van. Ez nem jelenti azt hogy ennel magasabb mar nem lehet zsoke. Akkor en a 165 centimmel nem vagyok zsoke? Ne rohogtessetek. A sulyon van a hangsuly. birom ezt a sok galopp szakertot:')

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!