Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki lehet járni (9 db)

Ha valaki (lehet rosszakaróm) azt mondja, hogy a tesója meghalt (aki nekem tetszik), mert lehet a tesója se akar velem dumálni, akkor annak hogy lehet utána járni, hogy igaz-e, amit mondott (mármint, hogy halott)?

Legjobb válasz: Esetleg tájékozódj a közösségi oldalakon, hogy mikor jelentkezett be utoljára, hivatalos iratot errõl nem kérhetsz ki.

Esetleg tájékozódj a közösségi oldalakon, hogy mikor jelentkezett be utoljára, hivatalos iratot errõl nem kérhetsz ki.
A kérdező hozzászólása: És a gyászjelentésekkel mi van? Az esetleg fenn van neten?

Ha valakinek eltörik a lába és begipszelik a gipsztől úgyanugy lehet normális járni?

Legjobb válasz: Van fekvõgipsz és járógipsz. Ahhoz hogy járni lehessen össze kell forrni a csontnak legalább részlegesen.

Van fekvõgipsz és járógipsz. Ahhoz hogy járni lehessen össze kell forrni a csontnak legalább részlegesen.
A kérdező hozzászólása: és akkor elöször CSAK fekvögipszet adhatnak ? az meddig tart? és a járógipsszel már normálisan lehet járni mint rendesen? amúgy *normálisan
Általában két hét a fekvõgipsz, utána négy hét a járógipsz, de lehet több is, ha pl. nem forr össze rendesen a csont. A járógipsszel már szvsz lehet "normálisan" járni, de egyrészt cipõt nem tudsz rá húzni, másrészt azért súlya is van, plusz a súlyodat sem tudod még teljesen ráterhelni, szóval azért ne gondold, hogy szaladni fogsz, amint megkapod :)
Ja és igen, hogy a kérdésedre is válaszoljak: lábtörésnél elõször mindig fekvõgipszet adnak, kivéve nyílt törések, mert itt sokszor elõször még gipszelni sem tudnak. Járógipszet ahogy az elsõ válaszoló is írta, csak akkor kaphatsz, ha már valamennyire összeforrt a csont.
Járógipsszel már mehetsz normálisan, van rajta a talp alatt egy járósarok, azzal lehet már mászkálni. Ha fáj továbbra is ránehezedni, akkor meg mankóval tudsz járni vele. Én egyébként bicikliztem is a járógipsszel gyerekkoromban :) De mondjuk nem ez a követendõ példa.
A kérdező hozzászólása: olyan nem is létezik hogy egyböl járógipsz?
Nekem gyerekkoromban volt, de manapság már mindig fekvõgipsz van elõször, meg vérhigító hasinjekció végiig a gipsz alatt :( Mi történt a lábaddal?

Ha valaki megváltoztatja a Vatera felhasználónevét, akkor hogy lehet megtudni, hogy mi lett az új felhasználóneve? Hogy lehet utána járni, hogy mire változott a régi felhasználóneve?

Vaterával kapcsolatos kérdés

Legjobb válasz: Nem lehet megváltoztatni. Újraregisztrálni lehet más néven, de ha az elsõ nevével kitiltották, és van kimutatható egyezés (IP cím stb) akkor az újat is tiltják.

Nem lehet megváltoztatni. Újraregisztrálni lehet más néven, de ha az elsõ nevével kitiltották, és van kimutatható egyezés (IP cím stb) akkor az újat is tiltják.
Kivéve ha összevonta a TV-s fiókjával.
A kérdező hozzászólása: és abban az esetben, ha valakit nem kitiltottak, hanem õ akart más néven lenni, arra van lehetõség? vagy elvész az addig szerzett rengeteg, pozitív értékelése?


Ha valaki szoptat lehet járni szoláriumba? Ha nem miért?

Egy 9 napos baba anyukája

Legjobb válasz: Nem tudom biztosra, de szerintem ha nem viszed túlzásba, nem lehet baj. Heti egy-két alkalom max. 10 perc tutira nem árthat. Kellemes szépülést és jó babázást!

Nem tudom biztosra, de szerintem ha nem viszed túlzásba, nem lehet baj. Heti egy-két alkalom max. 10 perc tutira nem árthat. Kellemes szépülést és jó babázást!
szia nekem a kozmetikusom azt mondta, terhesség alatt nem javasólja, viszont szoptatásnál már lehet, sõt még a tejet is beindítja.
Én is szeretnék menni, de mostánabán annyit hallok arról, hogy bõrrákot okoz. Mi igaz ebbõl? Olyan sápadt vagyok, úgy elmennék.
Ha sápadt vagy, vidd le a babádat sétálni, és ülj le egy padra. Nekem is így lett szép színem:) Módjával tuti nem árt. Irigyellek, h 9 napos baba mellett erre is lenne idõd. Valamit rosszul csináltam...:(
OOOh, miért ne lenne ideje :) Aki akar magára egy kis idõt spórolni, az tud is. Nekem is a férjem segít rengeteget, elvileg szoptatni 3 óránként is lehet, közte egy 9 napos baba még alszik és a papa is tud rá vigyázni ;) Nem rontottál el semmit, max nem volt jó segítséged. Szoli... én is járok, 1 hónaposak vagyunk ;) Szóval lehet járni, nyugodtan menj, ne veszítsd el nõiességed és ez a legkevesebb, egy kellemes 10-15 perc relax egy frissen szült anyának! Hasznos, mert szép lesz a bõröd, hasznos mert beindul a tej, hasznos, mert ki tudsz kapcsolni! Miért nem lehet? Ezt ki mondta ezt a hülyeséget? :) Sok boldogságot egyébként a picúrhoz!

Ha valaki nappalin jár egyetemre, fősulira mennyi ideje marad dolgozni? Vagy lehet egyáltalán? És minden nap be kell járni vagy ez hogy működik?

Legjobb válasz: Na azért ez sem ilyen egyszerû. Sokan hiszik azt, hogy majd hétköznap reggeltõl estig suli, de hétvégén meg meló aztán szépen pár hét után kikészülnek. Nem véletlenül találták fel azt a hétvégét. Fõleg, ha az ember kemény szakon van. Én, ha minden igaz szeptembertõl gyógyszerészetet fogok tanulni, viszont 2 éve tanítok angolt, amit suli mellett is csinálni fogok, de nem intenzíven. Új tanítványokat egyelõre biztos nem fogok vállalni, csak azt a párat, aki most is van. Egész szép kis zsebpénzem van belõle, viszont mivel nem tudom mire számíthatok majd suliban, emiatt inkább nem vállalom túl magam. Viszont én elég sok helyen dolgoztam már, volt hogy egyszerre 2 helyen is, így nem új tõlem egyik helyrõl a másikra rohanni. Ha Te viszont ezt még nem próbáltad, elõbb azt nézd meg mennyit bírsz. És 1 szabad napot mindig hagyj magadnak a héten!

Na azért ez sem ilyen egyszerû. Sokan hiszik azt, hogy majd hétköznap reggeltõl estig suli, de hétvégén meg meló aztán szépen pár hét után kikészülnek. Nem véletlenül találták fel azt a hétvégét. Fõleg, ha az ember kemény szakon van. Én, ha minden igaz szeptembertõl gyógyszerészetet fogok tanulni, viszont 2 éve tanítok angolt, amit suli mellett is csinálni fogok, de nem intenzíven. Új tanítványokat egyelõre biztos nem fogok vállalni, csak azt a párat, aki most is van. Egész szép kis zsebpénzem van belõle, viszont mivel nem tudom mire számíthatok majd suliban, emiatt inkább nem vállalom túl magam. Viszont én elég sok helyen dolgoztam már, volt hogy egyszerre 2 helyen is, így nem új tõlem egyik helyrõl a másikra rohanni. Ha Te viszont ezt még nem próbáltad, elõbb azt nézd meg mennyit bírsz. És 1 szabad napot mindig hagyj magadnak a héten!
Szaktól, várostól függ.
Ez teljes mértékben szakfüggõ, hogy lesz-e idõd dolgozni vagy sem. A másik kérdésre is ugyan ez a válasz. Valahol a gyakorlati órákat is el lehet lébecolni, valahol meg csak orvosi igazolással (azt is csak 3-szor).
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm! Végülis ott a hétvége!
Ha a hétköznapi tanulás elég lesz...

Budapesten a Corvinus egyetem államilag támogatott? Fizetni kell, ha valaki oda fog járni? Nyelvvizsga vagy emelt szintű nyelv érettségi nélkül nem is lehet bejutni? Nekünk azt mondták, hogy bejutni nem nehéz csak ott maradni

Legjobb válasz: Ez nem így mûködik, hogy az egyik egyetem államilag támogatot, a másik meg nem... Mindenhol vannak költségtérítéses és támogatott szakok, attól függ, hogy fizetni kell-e, hogy melyikre vesznek föl. (Nyilván a támogatott képzésre magasabb a ponthatár)

Ez nem így mûködik, hogy az egyik egyetem államilag támogatot, a másik meg nem... Mindenhol vannak költségtérítéses és támogatott szakok, attól függ, hogy fizetni kell-e, hogy melyikre vesznek föl. (Nyilván a támogatott képzésre magasabb a ponthatár)
Ahogy az elõzõ is írta, vannak állami finanszírozású szakok is - ami azt jelenti, hogy tandíjat nem kell fizetned, de egyéb költségek vannak, pl. lakhatás, étkezés, szórakozás, könyvek, jegyzetek stb. Viszont kaphatsz szociális és tanulmányi ösztöndíjat. Bekerülni nehéz, mert magasak a ponthatárok (persze a szakok között vannak eltérések). Nekem pl. nincs olyan csoporttársam, aki ne 2 nyelvvizsgával és emelt érettségivel érkezett volna. Ezt a bent maradni könnyû/nehéz dolgot sosem értettem. Nem mond el semmit az oktatás színvonaláról és a diploma értékérõl, hogy mennyien esnek ki a szakról. A kiesés pedig úgy mûködhet, hogy rossz átlag/kevés megszerzett kredit miatt áttesznek költségesre, amit nem tudsz kifizetni, vagy pedig 3 tárgyfelvétellel sem sikerül az adott tárgy, ami miatt automatikusan el kell köszönnöd a sulitól. Na mármost ehhez vagy iszonyú lustának kell lenni, vagy pedig olyan oktatók vannak, akik direkt szivatják a diákokat (mûszaki képzéseken gyakran megesik) - és ez szerintem értelmetlen, mert a tudás átadása, értelmiségiek képzése a célja a felsõoktatásnak, nem pedig a bekerült diákok leamortizálása vagy az, hogy a kedves tanár villoghasson a hatalmával.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindkettõtöknek a válaszokat !

A műszempillák meddig tartanak ki? Lehet velük uszodába járni? Tehát ha valaki egy héten 2x jár úszni, annak nem jön le tőle?

Legjobb válasz: A 3d bírja a legtovább, viszont ez a legdrágább is. A tincses és soros pillákkal én nem mennék úszni...

A 3d bírja a legtovább, viszont ez a legdrágább is. A tincses és soros pillákkal én nem mennék úszni...
Soros, tincses, 3D?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, én most tetetek fel elõször. Melyiket érdemes? És bírja a vizet?
Nekem tincses pillám szokott lenni és nagyon sokmindent kibírt. Legalábbis nekem. Már nem is tudom hányszor rakattam fel. Voltam vele 1 hétig tengerparton, képembe ment a sós víz tiszta vörös volt a szemem de a szempillámnak meg se kottyant. Egy hátrányát látom, hogy mikor leszedetem akkor alig marad szempillám és úgy nézek ki mint egy zombi. :D De aztán hamar visszanõ. Szoktam csak a végére tetetni tincsest, az is jól néz ki igazi cicás szemet csinál. Ezzel a módszerrel nem hullik ki a szempillám. A soros csak egy napot bír, olyat 2x tetettem fel az elsõ leesett még aznap este, amikor meg másodjára rakattam fel akkor meg túlélte az egész bulis éjszakát. :) 3D-t még nem próbáltam de biztos az a legjobb csak drága.
A kérdező hozzászólása: Esetleg még Kickbox is érdekelne.
nem sok lehetõséged van egyik az mvsc pálya ott edz a thai box szakegyesület a másik meg a metropol edzõterem közelében van egy küzdõsport terem, ha mész a belvárosból a metropol felé ugyanazon az oldalon lesz és jiujitsu meg MMA felirat lesz az oldalán ezt a kettõt tudom de ezek sem karatét oktatnak
Ha választhatsz, akkor boxot szeretnél tanulni. Nem érnél sokat a mai sportkaratéjokkal. Küzdõsportnak is gyengék, csak az ízületeidet tennéd tönkre. És azt sem kell gondolni, hogy majd harcmûvészetet tanul az ember karate edzésen. Sajna ez van. Kickboxolás helyett pedig.. érdemes megtanulni valóban ütni. Tehát ökölvívás.
A kérdező hozzászólása: Érdekelne a box is igazából, csak nemtudok helyet miskolcon ahová járhatnék. M1 fitnessbe néztem 2ezer/alkalom a személyi edzés...azt egy kicsit sokallom.MMA edzésre járok jelenleg, thai boxot + jiu jitsut tanulok. A karatét csak gyerekkkori nosztalgia képp gondoltam hogy eljárnék.
Akkor edzel te eleget.. Csak személyi edzés van? Én megértem, ha drága, mert a jól oktatott ökölvívás eredményes, tehát el lehet kérni érte a pénzt.. De a helyzet az, azért is nagyon jó mert egy megfizethetõ edzés szokott lenni, még a fõvárosban is. 5-6 ezer forintból már havonta sok edzésre le lehet menni általában.
Van Miskolcon shito-ryu karate edzés!Nem is egy helyen!Valamint shotokna és hayashi ha shito-ryu is a bíróságnál!

Egyszer voltam Dr. Tekse Istvánnál a kórházban és pozítív tapasztalataim vannak! Szeretnék a magánrendelésére járni, ha van. Segítene valaki, hogy hogy lehet elérni vagy megtalálni a kórházon kívül?

Legjobb válasz: Hát sztem akkor kellett volna megkérdezned, hogy fogadna-e? Biztos hogy vannak magánbetegei, mert amikor kórházban voltam láttam hogy járnak hozzá. Sztem az sem gáz, ha elkéred a nõvérpultnál a telefonszámát. Amúgy tényleg jó fej! :-)

Hát sztem akkor kellett volna megkérdezned, hogy fogadna-e? Biztos hogy vannak magánbetegei, mert amikor kórházban voltam láttam hogy járnak hozzá. Sztem az sem gáz, ha elkéred a nõvérpultnál a telefonszámát. Amúgy tényleg jó fej! :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!