Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki kezdve (14 db)

Ez igaz? Ha valaki tinikorától kezdve szedte a fogamzásgátlót a gyerekvállalás előtt akkor nagyobb az esély, hogy baja lesz a kicsinek?

Legjobb válasz: Én nem hiszem, hoyg a kicsinek lesz baja, inkább csak nehezebben fog teherbe esni. Én 19 éves koromtól kezdve szedtem csak, és nem is sokáig, 4évig. Mégis nagyon nehezen jött össze a baba. Hogy a gyógyszer zavart be? Ki tudja...

Én nem hiszem, hoyg a kicsinek lesz baja, inkább csak nehezebben fog teherbe esni. Én 19 éves koromtól kezdve szedtem csak, és nem is sokáig, 4évig. Mégis nagyon nehezen jött össze a baba. Hogy a gyógyszer zavart be? Ki tudja...
Szia! Szeruintem nem igaz.Én 16 éves korom óta szedtem a gyógyszert.Amikor úgy döntöttünk, hogy baba lesz akkor voltam 28 éves.Abbahagytam és vártunk 3 hónapot, aztán ment élesben a dolog.3 hónapra rá terhes lettem, és most 29 évesen egy gyönyörû, egészséges kisfiam van.
én 10 évig szedtem a fogamzásgátlót, aztán a 3. hónapban terhes lettem.most 25 hetes kismama vagyok és úgy néz ki, eddig nincs baja és szépen fejlõdik.
Egy korábbi válaszban valaki írta ezt, de nem igazán kell mindent autentikus véleményként elfogadni amit itt olvasol. A fejlõdési rendellenességeknek alapvetõen három oka lehet: 1. genetika 2. valamilyen fertõzés 3. valamilyen környezeti hatás Tisztán genetikai eredetû rendellenesség nem sok van, de talán az az egy eset amikor egyértelmûen ki derül az ok. Az esetek zömében a 3 ok különbözõ mértékben játszik szerepet, és utólag nem is mindig szokott kiderülni, hogy a tényleges ok mi volt. Érdekes dolgok ezek, mert pl ikreknél is elõfordul, hogy csak az egyik baba beteg. Egy petéjû ikrek még genetikailag is azonosak és ugyanott voltak és ugyanazok a hatások érték õket. Nincs arra semmi magyarázat, hogy az egyik baba miért lesz beteg és a másik miért lesz egészséges.
Nekem a barátnõm abbahagyta a gyógyszert és rögtön teherbe is esett. Most született kedden egy egészséges kislánya. De sok olyat is hallottam, hogy fogamzásgátló mellett lett terhes valaki, megtartotta és egészséges gyereke született. Én áprilisban hagytam abba, mert már úgy éreztem elég volt. Jövõ áprilistól (esküvõ után) fogunk próbálkozni a babucival, remélem elsõre összejön. Már alig várom! :)
Maga a fogamzásgátló nem okoz a gyerekben semmi9féle károsodást, akkor sem, ha gyógyszerszedés közben történik a "baleset", csúszik be a terhesség. Egyes nõk azonban úgy reagálnak a gyógyszerleállásra, hogy nem áll vissza azonnal a saját, természetes hormonegyensúlyuk: egy ideig nincs peteérés, összevissza van mensruáció, felborulnak a hormonszintek, nem vastagodik meg kellõen a méhnyálkahártya. Még nehezebb helyzetben vannak azok a nõk, akiknek x évvel ezelõtt a "ciklusuk rendezésére" írták fel a fogigátlót. Õk most szembesülnek azzal, hogy a gyógyszer nem javított az állapotukon, csak elfedte a tüneteket, amiket még annak idején kezelni kellett/lehetett volna.
Én 6 évig szedtem a gyógyszert. Abbahagytam, és a 2. hónapban teherbe estem. Most a 14. hétben vagyok, eddig minden rendben.

Ha valaki megkapja a magyar állampolgárságot, akkor onnantól kezdve nincs szüksége a Magyarországon való tartózkodáshoz vízumra?

A párom Magyarországra költözik végleg,június 10-én teszi le az állampolgársági esküt és június 20-án jár le a vízuma.

Legjobb válasz: Nem, pontosan ugyanolyan jogokkal rendelkezõ állampolgár lesz, mint bármely más magyar. Sõt, külföldön is magyarként kezelik (csináltasson majd magyar útlevelet), tehát ha olyan országból jött, amelyiknek vízum kell pl. az EU-ba, akkor magyar állapolgárként ugyanúgy utazhat Ausztriába, bárhová, mint mi.

Nem, pontosan ugyanolyan jogokkal rendelkezõ állampolgár lesz, mint bármely más magyar. Sõt, külföldön is magyarként kezelik (csináltasson majd magyar útlevelet), tehát ha olyan országból jött, amelyiknek vízum kell pl. az EU-ba, akkor magyar állapolgárként ugyanúgy utazhat Ausztriába, bárhová, mint mi.
Természetesen nem kell.
Nem, nincs szüksége rá.

Na most; ha valaki nem néz ki túl jól, az el van ítélve az első perctől kezdve a lányok szemében? Nem lehet vele mit csinálni?

Az ilyesmi, hogy vágd a körmöd, meg mosakodj ezeken kívül nem lehet tenni semmit a jobb kinézetért? :)

Legjobb válasz: Ne gondold azt, hogy a gyengébbek jutnak neked! Lehet, hogy mondjuk egy... ehem... nem túl szép lánynak nagyon tetszel, talán azért, mert sármos vagy, de az inkább jobb lenne, ha önmagadért szeretnének. És lehet, hogy egy szép bombacsajnak is tetszel, viszont õ egy bunkó [email protected], és épp, hogy a kicsit csúnya lány a jólelkû. Tehát ne aggódj, nem tudom hogy hány éves vagy :)

Ne gondold azt, hogy a gyengébbek jutnak neked! Lehet, hogy mondjuk egy... ehem... nem túl szép lánynak nagyon tetszel, talán azért, mert sármos vagy, de az inkább jobb lenne, ha önmagadért szeretnének. És lehet, hogy egy szép bombacsajnak is tetszel, viszont õ egy bunkó [email protected], és épp, hogy a kicsit csúnya lány a jólelkû. Tehát ne aggódj, nem tudom hogy hány éves vagy :)
A kérdező hozzászólása: 17 :D csak hát elég sok visszajelzést kaptam a külsõmmel kapcsolatban (negatívumot)
A kérdező hozzászólása: Hát megtaláltok facebook-on...egy van belõlem: BeszedtemValamit László Csonka néven :) )
Ööö, kicsit bõvebben fejtsd ki mi is a probléma! :) Akit én ismerek, és tetszik jelenleg, az sem egy fúú de nagy szám kinézetre, mert 14 éves létére még mindig eléggé kölyökképe van és szerintem nem is nagyon foglalkozik ilyenekkel - szóval ezt úgy értem, hogy nem napi 2 órát tölt a tükör elõtt meg a fürdõszobában, hogy rendbe hozza magát. Érdekes, mégis megtetszett, és önmaga miatt, természetesen foglalkozik magával valamilyen szinten, de nem túl sokat, de ápolt, stb... De fejtsd ki légyszíves bõvebben, hogy mi is a baj ;))
A kérdező hozzászólása: Nos..nem tudom belsõleg hogy állnak hozzám a nekem jó kinézetû lányok, de tudom, hogy milyen lányoknak jövök be és hát õk nekem nem nagyon tetszenek és a számomra szép és kedves lányoknak pedig nem vagyok elég jó.....vagy inkább kicsit sem. Nem tudom elmondani, hogy szerintem hogyan is nézek k, mert magát mindenki máshogy látja...ezért kezdem úgy érezni, hogy nekem csak a gyengébbek jutnak :(
Hogy nézel ki? Küldesz nekem egy képet privátban? Így eléggé nehéz bármit is mondani, vagy tanácsolni tudod :/
Nem küldesz nekem is képet?
Nekem is küldhetsz egy képet. Egyébként az önbizalmon is sok múlik, aki csunya annak még lehet jó csaja, ha a személyisége nagyon megfogó és ad magára.

Szerintetek normális ha valaki gyerekkorától kezdve rémálmokkal küzd? Okozhat ilyet valamilyen betegség, gondolok itt alvászavarra, légzési elégtelenségre?

A páromnak hetente háromszor rémálmai vannak. Leggyakrabban azt álmodja, hogy egy kéz kuszik fel a testén, vagy azt, hogy közeledik egy nyitott szekrény felé, és benn sötét van. Amikor kinyitja az ajtót és benéz, akkor sikoltozva felébred. Szerintem itt valami nincs rendben. Szerinte ennek fizikai okai vannak, lásd fenn, de én azt mondom, hogy ezek az álmok gyerekkora óta vannak, és azóta nem laszik ugyanúgy, ugyanabban a szobában etcetc. Szerintetek mi lehet ez?

Legjobb válasz: Valami biztosan történt gyerekkorában.Lehet,hogy csak egy játék során nagyon megijesztették,de az is lehet,hogy valami komolyabb.Egy pszichológus biztosan ki tudná deríteni,ha szánna rá idõt,és energiát.

Valami biztosan történt gyerekkorában.Lehet, hogy csak egy játék során nagyon megijesztették, de az is lehet, hogy valami komolyabb.Egy pszichológus biztosan ki tudná deríteni, ha szánna rá idõt, és energiát.
Szerintem inkább pszichológusnak tegyétek fel a kérdést. Mondjuk ráadásul itt a lehetô legrosszabb helyen van. Mibôl gondolod, néhány retardált kisóvodás segíteni tud? Akkor már inkább a tudomány topik, ott mindenki felette van a szobapapucsnak. Itt nem biztos.
nekem teljesen normális gyerekkorom volt, mégis, amióta az eszemet tudom, rémálmaim vannak. Néha mindennap, néha egy hónap is eltelik nélkülük. Szerintem egyszerûen túl élénk a fantáziám, de aztán lehet segít egy pszichomókus, én úgy vagyok vele, hogy ha már ez jutott, együtt élek vele.
véletlennül nem az elm utcában laktok és a süleitek nem égetek el egy félkezû pszihopatát aki rajtatok álboszút?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Nekem gyerekkoromban voltak rémálmaim, de mivel ezek hasonlóak, illetve az érzés hasonló volt, egy idõ után megjelent a reflex, hogy ez csak álom. Nyugis volt a gyerekkorom, tehát a való életben félnem nem kellett. Szóval rájöttem, hogy ha valami borzalmas dolog történik, az csak álom, így innentõl kezdve buli volt az egész. Most felnõttként is vannak nagyon ijesztõ, rémisztõ álmaim, de ez nem okoz rémületet...inkább izgalmas. És õszintén szólva, nehéz megérteni, hogy egy egészséges felnõtt ember hogy sz#rhat be ennyire. Elnézést a kifejezésért, tudom, milyen rossz érzés ez, emlékszem gyerekkoromból. De már felnõttek vagytok! Egyébként a fentiekbõl okulva, ha visszatérõ a rémálom, elõbb-utóbb ki kell alakulnia a reflexnek nálatok is, hogy felismerjétek, ez csak álom.
Ha van még kérdés, esetleg tudok segíteni, a tudatos álmodást is meg lehet tanulni.
Egy, kettõ, Freddy érted jõ!!!
Ha elérte a korhatárt miért kapna rokkantságit?
Mivel õ is rokkantnyugdíjas, biztos, hogy fog kapni tájékoztatást már csak azért is, mert ugye átnevezték a rokkant nyugdíjat ellátásnak és errõl is volt pár sor a levélben! Nem mindenki egyszerre kapja ugyanazon a napon kapja meg....
Hogyha valamelyik hozzátartozód az akkor fog kapni errõl tájékoztatást a napokban ahogy a szüleim is ma kaptak levelet ennek ide vágó szövege: "Abban az esetben ha Ön az 57. életévét 2011. december 31-ig betöltötte, az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követõen, amennyiben azt kéri, az Önt megilletõ rokkantsági ellátást változatlan összegben öregségi nyugdíjként fogják tovább folyósítani."
A szüleim rokkantnyugdíjasok és a tájékoztató levélben ami ma jött ott az volt írva, hogy kérhetik azt, hogy öregségi nyugdíjként kapják meg a pénzt..... Egyébként mi a rokkantnyugdíj ( vagy ellátás vagy minek nevezték át) meg az öregségi nyugdíj közt a különbség mert összegben ugyanannyi a kettõ szerintem (vagy talán írja is) csak a neve más...
A kérdező hozzászólása: Végül is igazad van, de hivatalosan azért elég más a kettõ. Mert pl. vki 25 évesen is lehet rokkantnyugdíjas(leszázalékolt), míg az öregségi nyugdíj akkor jár, ha valaki betölti a nyugdíjkorhatárt vagy korkedvezménnyel elmegy nyugdíjba. Összegben sem mindig egyenlõ a kettõ.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem közben rokkantnyugdíjas volt majdnem 20 évig
A kérdező hozzászólása: Hozátartozómról van szó, igen. Nem kapott ilyesmi értesítést, szóval akkor nála más a helyzet, úgy látszik.
A kérdező hozzászólása: Ilyen esetben mindig az öregségi nyugdíj jár tovább (a rokkantsági helyett)?
Én úgy értettem a változtatás magyarázatát, hogy a megnevezés változik, az összeg nem.
Sajnos, aki 2012. 01.01.után tölti be a korhatárt, annak kérnie kell az öregségi nyugdíjat, õ nem kapja automatikusan a rokkantsági ellátás helyett.

Ha valaki x hetes terhes azt honnantól kezdve számolják?

Legjobb válasz: Rossz lehetsz matekból. A nem várt napján 4 hetes vagy, ha 2 hete késik akkor vagy 6 hetes.

Rossz lehetsz matekból. A nem várt napján 4 hetes vagy, ha 2 hete késik akkor vagy 6 hetes.
Az utolsó menstruáció 1. napjától.
(1.)amikor még nem is vagy terhes...
A kérdező hozzászólása: ?????? Én azt gondolnám, hogy a beágyazódástól, vagyis a nem várt napjától. Nem?
Nem. Az egyetlen biztos és pontos dátum amit ismerünk az utolsó mensi elsõ napja, se a peteérést se a beágyazódást nem tudhatod biztosan.
az utolsó menzesz elsõ napjától! Nem minden nõ tudja mikor esik teherbe, mikor van a beágyazódás, én azt sem tudtam az 5. hétig hogy terhes vagyok ezért egységesen az utolsó menzesztõl számolnak az orvosok!
A kérdező hozzászólása: Vagyis ha nekem a a 14. napon van peteérésem, és a 28. napon jönne meg, akkor már 6-7 hetes terhes vok? Vagyis ha valaki azt írja, hogy ne a nem várt napon tesztelj hanem 6 hetesen az ugyanaz????
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi. Ja a beszólást is...
Utolsó mensi elsõ napjától, mert ez az egy biztos.Általában középidõben van ugyan a peteérés, de ez sincs kõbe vésve, mert jöhet spontán is, ezen kívül napok is eltelhetnek a megtermékenyítésig.Általában a nem várt napján már mutat valamit a teszt, de ez sem biztos(mert lehetett késõbb peteérérs).A dokim mindig azt mondta, hogy nem várt után egy héttel teszteljek, az a biztos.Hát persze, hogy sosem tudtam megvárni:) )

Szerintetek miért lehet az, hogy ha valakinek párja lesz, abszolút [email protected] a baráti körét innentől kezdve?

A baráti körömben néhány embernek lett pár hónapja nője/pasija, de inkább a pasija a jellemző (sok lány ismerős révén), és azóta a megszokott társaság sem jár össze úgy ,mint előtte? Anno másfél havonta csináltunk egy nagy bulit, kibéreltünk egy helyet 20-25 en, most már hétvégente sincs semmi kohézió. A fäszom ki van ezzel. Miért kell ennek így lennie?

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt a helyzet...A pasim mindig engem hozott fel,h én nem akarok menni sehova,de egyszer kiderült és felvilágosítottam a barátokat,h ez nem így van....Szabályosan zavartam,h mennyen hozzájuk és ne hanyagolja õket....Végül már velem se akart sehova se menni...Többek között ez lett az oka,h szakítottam vele.Nem akarok nyugdíjas életet élni 22 évesen...

Nálunk is ez volt a helyzet...A pasim mindig engem hozott fel, h én nem akarok menni sehova, de egyszer kiderült és felvilágosítottam a barátokat, h ez nem így van....Szabályosan zavartam, h mennyen hozzájuk és ne hanyagolja õket....Végül már velem se akart sehova se menni...Többek között ez lett az oka, h szakítottam vele.Nem akarok nyugdíjas életet élni 22 évesen...
Nálunk ilyen nem volt. Mi együtt mentünk hol az õ baráti körével, hol az enyémmel. Persze néha külön. Ha kanbuli volt náluk vagy csajos este nálunk akkor külön mentünk. Nem szabad elhanyagolni a barátainkat a kapcsolatunk miatt már csak azért sem mert a barátok azok akik egy szakitás esetén vigasztalják az embert. Tovább tart a barátság mint a párkapcsolat.
mert a napi szinten fent tartott baráti kör elsõsorban egy pótszer arra, hogy éppen nincs nõd. a nõk meg alapból ki nem állhatják egymást, uh náluk nem oszt nem szoroz az ilyesmi.
Olyan van, hogy a baráti köre nem akarja onnantól tovább látni, hogy kapcsolatban van. Mert lehet a párja nem szimpatikus nekik és nem akarják maguk közt tudni. Akkor az embert sem hivják. De itt a forditottjáról van szó, nem? Amikor a pár hanyagolja el a barátait a kapcsolata miatt. Egyik sem jó.
Nálunk is ez van baráti társaságban és nem értem miért...mi a párommal nem vagyunk ilyenek és én nem is voltam soha ilyen..ezt sose fogom megérteni!
Nyugi az elsö pár hónap lessz csak ilyen ... majd utána mindegyikük a pasijától "szabit" fog kèrni ès visszaáll minden ugy mint règ. kivève hogy nekik lessz párjuk. fel a fejjel. :)
Ez valamilyen szinten ilyen, az elsõ 2 hozzászólóval is egyetértek, bár azért 100%-ban elhanyagolni a barátokat nincs értelme :)
Nálunk is ez van a baráti társaságban és rohadtul nem tudom megérteni :/
Pfu de lepontoztak :D Amúgy ezzel csak arra céloztam, hogy az ember inkább van a szerelmével , mint a barátjával (de õket sem szabad elhanyagolni). Mondjuk lehet, hogy másképpen látnád ezt kérdezõ, ha te lennél a helyükben.
A kérdező hozzászólása: KÖSZ a válaszokat. Én pasi vagyok, tisztázzuk. Igen arról van szó, hogy eddig tök jól összejött a baráti kör, de ott volt egy pár, akik szakítottak, utána kicsit bomlott a légkör, mára már új párja van a srácnak is és a csajnak is. A srác már nem is jár a társaságba az új nõjével, pedig anno én és egy haverom vígasztaltuk, amikor szakított ezzel a közös társaságos lánnyal. Szóval ennyit ért a vígasztalásunk. Egyszerûen csak széthullik minden. És ezt nem tudom hova tenni. Huszonévesek vagyunk már, nem dedós tizenévesek. Most már meg sem kérdezi senki a másiktól, hogy mi van veled, talán már csak ezek a 2 havi bulik maradnak meg, vagy lehet ez sem, majd kíváncsi leszek rá.

Ha valaki ad nekem mondjuk egy teáskészletet ajándékba és abban pénz van elrejtve akkor az onnantól kezdve az enyém?

Tehát ha az illet? oda rejtette el a pénzét és elfelejti és oda ajándékozza nekem a teáskészletet akkor utána visszakérheti és nekem kötelességem visszaadnia pénzt vagy azt úgy veszik,hogy a teáskészlettel odaadta örökre?

Legjobb válasz: Mivel az ajándékozás is egyfajta szerzõdés, így elég nyilvánvaló, hogy a felek szándéka nem az ajándékba rejtett, ottfelejtett dolgok átadására irányult. Tehát visszajár.

Mivel az ajándékozás is egyfajta szerzõdés, így elég nyilvánvaló, hogy a felek szándéka nem az ajándékba rejtett, ottfelejtett dolgok átadására irányult. Tehát visszajár.
A rejtett tárgy mindig azé, aki elrejti.
Akár le is tagadhatod, hogy nálad van, és akkor senki se tehet semmit. A lelkiismereteden múlik inkább, hogy visszaadod-e, nem a jogon.
A jogalap nélküli gazdagodásról: http://jog.wb.hu/jogicikk/46
En biztosan visszavittem volna a "rejtett pénzét", az is lehet, hogy próbára tett.
Nem, azaz APEH-é
A kérdező hozzászólása: Csak feltételezés volt, nem tesz próbára senki senkit:DD

Ha valaki születésétől kezdve vak, az miről/mit álmodik? Mivel fogalma sincs mi, hogy néz ki, csak tapintás segítségével tudja max. "elképzelni".

Legjobb válasz: Igazából sose tudod meg, azt se, hogy mit lát egy vak ember. Kérdeztem már többtõl is, de tekinve, hogy sose látták a dolgokat, ezért nem tudják azt se elmagyarázni, hogy egy nagy kék gömböt látnak, mert azt se tudják, milyen a kék, a gömböt is csak mutogatva, tapintásra ismerik, szóval van némi kommunikációs hiba.

Igazából sose tudod meg, azt se, hogy mit lát egy vak ember. Kérdeztem már többtõl is, de tekinve, hogy sose látták a dolgokat, ezért nem tudják azt se elmagyarázni, hogy egy nagy kék gömböt látnak, mert azt se tudják, milyen a kék, a gömböt is csak mutogatva, tapintásra ismerik, szóval van némi kommunikációs hiba.
Én úgy gondolom, hogy hangokat, szagokat, tapintással kapcsolatos érzéseket, ízeket álmodnak. Tehát minden olyat, amivel amúgy rendelkeznek.

Milyen jellegű károsodást okozhat a számítógép, ha valaki, mondjuk én 6 éves kortól kezdve gépezek 1 és 5 óra közönként idő eltöltésként és néha túlzásba is viszem. És hogyan lehet ezt az ártalmat megszüntetni?

Legjobb válasz: A számitógépezés fõleg a szemnek nagyon ártalmas,valamint a gerincnek sem tesz jót a sok ülés.Hát,ugy lehet ,hogy kevesebbet szgépezel.:D

A számitógépezés fõleg a szemnek nagyon ártalmas, valamint a gerincnek sem tesz jót a sok ülés.Hát, ugy lehet , hogy kevesebbet szgépezel.:D
1. függõséget okozhat, ha túlzásba viszed, de ha próbálod kordában tartani, akkor nem lehet nagy baj, ami ebbõl a szempontból fontos, hogy a baráti kapcsolataidat személyesen is tartsd fenn, és legyen más elfoglaltságod is, most hideg van, jobb bent lenni, de jobb idõben legyél szabad levegõn is (én pl. 4 éves koromban ültem elõször számítógép elé, se egér se grafikus képernyõ, nagyon gyorsan megtanultam használni, eltelt x év, most 24 éves vagyok, és végzõs informatikus fõiskolán, és nõ vagyok) 2. a szemre már nem a monitor sugarai a károsak (mint a régieknél, a lapmonitorokban ezt kiküszöbölték), hanem az, hogy elfárad a szemed tõle, ahogy attól is, ha éjszakába nyúlóan könyvet olvasol (11-12 éves koromban lett szemüvegem, mert nagyon sokat olvastam éjszakába nyúlóan is, nem pihentettem eleget) 3. a gerincnek a sok ülés valóban nem használ, mozogj idõnként, én nem bírok egy helyben ülni huzamosabb ideig, úgyhogy nekem ezzel nincs gondom Próbáld betartani azt, hogy óránként tartasz 10 perc szünetet, és éjjel már ne nagyon számítógépezz, legyen elég idõd pihenni, a barátaiddal másképp is tarts kapcsolatot, ha van rá mód. Ha egyébként nagyon érdekel, és jó vagy benne, akár a szakmád, munkaeszközöd is lehet ez késõbb, szóval sose tudhatod, bajnak nem baj, csak tudj mértéket tartani, és ésszel használd.
Harmadik hozzászóló vagyok ismét. Még annyit hozzátennék, hogy ha a munkád/tanulás/egyéb miatt kell éjszakánként használni a gépet, akkor azt tanácsolom, hogy legyen valami háttérvilágítás, vagy egy íróasztali lámpa, ami nem közvetlen a szemedbe világít. Jobb így a szemnek, hogy nem közvetlen csak a monitor világít a szemedbe, hanem van egy kis háttérfény hogy a környezetedbõl is érzékeld a formákat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!