Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki küld haza (2 db)

Ha valaki külföldről küld haza sms-t, az miben különbözik attól, ha belföldröl küldte volna? Egyáltalán észre lehet venni, hogy külföldről van küldve, vagy nem?

Legjobb válasz: nem. en rendszeresen kuldok sms-t kulfoldrol haza. annyi h ha az illeto telefonjaban nem vagyok benne akkor megjelenik az orszag kod a szam elott pl +61 nekem, meg maga a telefonszam maskepp van felepitve mint mondjuk otthon. ja meg h tobb penzbe kerul. de egyebkent ugyanolyan gyorsan megkapjha a masikfel mintha belfoldre kuldenem.

nem. en rendszeresen kuldok sms-t kulfoldrol haza. annyi h ha az illeto telefonjaban nem vagyok benne akkor megjelenik az orszag kod a szam elott pl +61 nekem, meg maga a telefonszam maskepp van felepitve mint mondjuk otthon. ja meg h tobb penzbe kerul. de egyebkent ugyanolyan gyorsan megkapjha a masikfel mintha belfoldre kuldenem.
Az nem igaz, hogy megkapja az országkódot a küldõ, ha külföldi országból küldik. Azt a telefonszámot látja a fogadó ami a SIM kártyájához hozzá van rendelve. Tehát küldheti bárhonnan a szám mindig +36... formátumban (esetleg 06, üzenetközponttól függõen) fog megjelenni. Mégcsak az üzenetközpont sem lesz más, mivel a roaming során a magyar központra indítja a küldést. (Ez van beállítva alapértelmezetten.) Tehát NEM állapítható meg, hogy itthonról vagy külföldrõl küldték az sms-t. Esetleg amit én észre vettem, az az, hogy amennyiben te küldesz, és a fogadó fél külföldön van, akkor jellemzõen több a küldési és visszajelzési idõ (másodpercekkel tovább küldi a telefon). De ez ugye nem szentírás, hiszen ennek ezer oka lehet, de ha pl. Angliában vagy spanyolban van a fogadó fél, akkor ezt szoktam tapasztalni.
az elsõ válaszadó azt írta hogy ha az illetõ telefonjában nincs benne, akkor jelenik meg az országhívó szám.ami teljes mértékben igaz!!!(ez a 2.válaszadónak szólt).de neki is igaza van, mert ha rajta van a SIM-en akkor az a szám jelenik meg.de nem lehet észre venni hogy melyik országból jött.

A szüleim válnak. Én már külön élek tőlük. A hugom nem akar otthon maradni, pontosabban haza sem akar ma suli után menni. Lehet e neki ebből valami problémája ha idejön hozzánk?

Esetleg arra lennék kiváncsi, hogy rend?rségi úton haza vitetheti e a hugom t?lünk? Merthogy képes rá. És nekem vagy neki lehet e ebb?l valamilyen problémája?Ja, 14-15 éves a hugom.

Legjobb válasz: Mivel kiskorú, hazaviheti a rendõrség. Esetleg beszélj anyukáddal, hogy egyezzen bele abba, hogy nálatok legyen a húgod.

Mivel kiskorú, hazaviheti a rendõrség. Esetleg beszélj anyukáddal, hogy egyezzen bele abba, hogy nálatok legyen a húgod.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy az anyukám errõl hallani sem akar! Vele nem lehet beszélni!
Ha a hivatalos gyámja lennél egy bírósági határozat alapján, nem vihetnék el tõled.Így viszont sajnos bármikor a hatóság bevonásával.
Ha nagyon rossz a helyzet akkor még most feltudsz keresni egy családügyi központot, aki akár rögtön segít. Csak hogy ez elmérgesíti a ti kapcsolatotokat még jobban. Apukádhoz nem akar menni? mert hogy szerintem apukátol nem vihetnék el, mert ö is hivatalos gyámja. Ha nagyon nagy a baj azonnal a helyi családsegítöt, ha nem városba laksz (mert ott a telefonkönyvböl kitudod nézni a számot) akkor a helyi védönöt kérdezd meg, abban a körzeti orvos segít. De ha van neted kitudod nyomozni a ti körzetetek beli családsegítöt.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy apa külföldön dolgozik, csak hazajött látogatóba. Hát elég rossz a helyzet otthon, és az én kapcsolatom már nem lehet rosszabb anyával ennél, bár én csak jót akarok mindenkinek. A húgom most kezdte a középiskolát, és az a baj, nagyon félek hogy ez az örökös civódás és veszekedés ami otthon most megy, megbélyegzi a hugom iskolával kapcsolatos dolgait is.
Gyámhatóságra kell bemenni-16 éves korától már költözhet, ha akar, 14 évesen meg fogják hallgatni.Hivatkozzatok arra , hogy otthon nem biztosítottak a körülményei ahhoz, hogy rendesen tudja a tanulmányait folytatni.a húgod meg keresse meg az iskolájában a gyermekvédelmist-az majd elindítja a húgod védelembe helyezését.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!