Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki küld haza (3 db)

Ha valaki külföldről küld haza sms-t, az miben különbözik attól, ha belföldröl küldte volna? Egyáltalán észre lehet venni, hogy külföldről van küldve, vagy nem?

Legjobb válasz: nem. en rendszeresen kuldok sms-t kulfoldrol haza. annyi h ha az illeto telefonjaban nem vagyok benne akkor megjelenik az orszag kod a szam elott pl +61 nekem, meg maga a telefonszam maskepp van felepitve mint mondjuk otthon. ja meg h tobb penzbe kerul. de egyebkent ugyanolyan gyorsan megkapjha a masikfel mintha belfoldre kuldenem.

nem. en rendszeresen kuldok sms-t kulfoldrol haza. annyi h ha az illeto telefonjaban nem vagyok benne akkor megjelenik az orszag kod a szam elott pl +61 nekem, meg maga a telefonszam maskepp van felepitve mint mondjuk otthon. ja meg h tobb penzbe kerul. de egyebkent ugyanolyan gyorsan megkapjha a masikfel mintha belfoldre kuldenem.
Az nem igaz, hogy megkapja az országkódot a küldõ, ha külföldi országból küldik. Azt a telefonszámot látja a fogadó ami a SIM kártyájához hozzá van rendelve. Tehát küldheti bárhonnan a szám mindig +36... formátumban (esetleg 06, üzenetközponttól függõen) fog megjelenni. Mégcsak az üzenetközpont sem lesz más, mivel a roaming során a magyar központra indítja a küldést. (Ez van beállítva alapértelmezetten.) Tehát NEM állapítható meg, hogy itthonról vagy külföldrõl küldték az sms-t. Esetleg amit én észre vettem, az az, hogy amennyiben te küldesz, és a fogadó fél külföldön van, akkor jellemzõen több a küldési és visszajelzési idõ (másodpercekkel tovább küldi a telefon). De ez ugye nem szentírás, hiszen ennek ezer oka lehet, de ha pl. Angliában vagy spanyolban van a fogadó fél, akkor ezt szoktam tapasztalni.
az elsõ válaszadó azt írta hogy ha az illetõ telefonjában nincs benne, akkor jelenik meg az országhívó szám.ami teljes mértékben igaz!!!(ez a 2.válaszadónak szólt).de neki is igaza van, mert ha rajta van a SIM-en akkor az a szám jelenik meg.de nem lehet észre venni hogy melyik országból jött.

Mi a véleményetek arról ha valaki külföldön él, dolgozik, küld haza a gyerekének 2 havonta csomagot de 1 évig nem is látja?

Legjobb válasz: Gondolom nem heppbõl ment ki egy baba mellõl, és valszeg azért is nem jön haza, hogy az út árán is spóroljon, minél kevesebb ideig kelljen kinn lennie. Én sajnálnám.

Gondolom nem heppbõl ment ki egy baba mellõl, és valszeg azért is nem jön haza, hogy az út árán is spóroljon, minél kevesebb ideig kelljen kinn lennie. Én sajnálnám.
Szükség nagy úr, gondolom azért nem árvaházba adta a gyerekeket.
Azt h eros ha igy kibirja. Es sajnalnam mert nagyon rossz lehet ha mar erre kenyszerult.
A kérdező hozzászólása: És ha azért dolgozik és él kint külföldön mert ott él de a gyerekkel nem is lakik együtt sem a volt élettársával, csak csupán csomagot küld neki és csak évente egy alkalommal mondjuk a fél nyarat tölti a gyerekkel?
Akkor minek szülte össze a levet az anya egy nem magyarral az a véleményem.
én is ilyesmit látok, hogy akkor elõre várható volt valahol ez a verzió, mégha minden szép és jó is volt, szerintem minden ember el tudja képzelni, ha vége lenne, mi lenne. tehát ez egy elõre kiszámítható helyzet volt és lett. amúgy meg sajnos mindenkinek jogában áll lelépni. még minõsíteni sem lehet, élt a jogával.

A szüleim válnak. Én már külön élek tőlük. A hugom nem akar otthon maradni, pontosabban haza sem akar ma suli után menni. Lehet e neki ebből valami problémája ha idejön hozzánk?

Esetleg arra lennék kiváncsi, hogy rend?rségi úton haza vitetheti e a hugom t?lünk? Merthogy képes rá. És nekem vagy neki lehet e ebb?l valamilyen problémája?Ja, 14-15 éves a hugom.

Legjobb válasz: Mivel kiskorú, hazaviheti a rendõrség. Esetleg beszélj anyukáddal, hogy egyezzen bele abba, hogy nálatok legyen a húgod.

Mivel kiskorú, hazaviheti a rendõrség. Esetleg beszélj anyukáddal, hogy egyezzen bele abba, hogy nálatok legyen a húgod.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy az anyukám errõl hallani sem akar! Vele nem lehet beszélni!
Ha a hivatalos gyámja lennél egy bírósági határozat alapján, nem vihetnék el tõled.Így viszont sajnos bármikor a hatóság bevonásával.
Ha nagyon rossz a helyzet akkor még most feltudsz keresni egy családügyi központot, aki akár rögtön segít. Csak hogy ez elmérgesíti a ti kapcsolatotokat még jobban. Apukádhoz nem akar menni? mert hogy szerintem apukátol nem vihetnék el, mert ö is hivatalos gyámja. Ha nagyon nagy a baj azonnal a helyi családsegítöt, ha nem városba laksz (mert ott a telefonkönyvböl kitudod nézni a számot) akkor a helyi védönöt kérdezd meg, abban a körzeti orvos segít. De ha van neted kitudod nyomozni a ti körzetetek beli családsegítöt.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy apa külföldön dolgozik, csak hazajött látogatóba. Hát elég rossz a helyzet otthon, és az én kapcsolatom már nem lehet rosszabb anyával ennél, bár én csak jót akarok mindenkinek. A húgom most kezdte a középiskolát, és az a baj, nagyon félek hogy ez az örökös civódás és veszekedés ami otthon most megy, megbélyegzi a hugom iskolával kapcsolatos dolgait is.
Gyámhatóságra kell bemenni-16 éves korától már költözhet, ha akar, 14 évesen meg fogják hallgatni.Hivatkozzatok arra , hogy otthon nem biztosítottak a körülményei ahhoz, hogy rendesen tudja a tanulmányait folytatni.a húgod meg keresse meg az iskolájában a gyermekvédelmist-az majd elindítja a húgod védelembe helyezését.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!