Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki kívüli terhes (5 db)

Menstruációm alatt szeretkeztem barátommal és lehet terhes vagyok. Ha valaki így esik teherbe lehet méhen kívüli terhes?

Legjobb válasz: A kettõnek semmi köze egymáshoz.Ez nem befolyásolja hogy méhen kivüli lesz e.Az én lányom a menstruációm alatt fogant.Köszöni szépen jól van.10 hónapos most.Nem lett méhen kivüli.

A kettõnek semmi köze egymáshoz.Ez nem befolyásolja hogy méhen kivüli lesz e.Az én lányom a menstruációm alatt fogant.Köszöni szépen jól van.10 hónapos most.Nem lett méhen kivüli.
Honnan veszed, hogy terhes vagy? Mi utal rá?
Hogy eshet valaki teherbe a menstruáció alatt? Peteérés általában középidõben van, a ciklus meg a menstruációnál indul? A kettõnek egyébként tényleg semmi köze egymáshoz. Szerintem ez egy kamukérdés.
Kedves utolsó.Simán teherbe lehet esni mensi alatt, elõtt után..mindegyikre volt már példa. A közép idei peteérés csak egy átlag.. a nagy átlagnak akkor van, de van akinek 2 is jut 1 ciklusra... Szóval kedves kérdezõ, akár teherbe is eshettél ha nem védekeztetek! A méhen kívüli terhességnek tényleg nincs ehhez köze. Vannak tüneteid? Teszt???

Ha valaki méhen kívüli terhes, azt a babát hogyan "veszik el"?

Legjobb válasz: Megmutik laparoszkopiaval.

Megmutik laparoszkopiaval.
Vagy, felvágják a hasát, úgy, mintha császározták volna. Attól függ, hány hetes terhesség, mennyire roncsolódott a petevezeték. Nekem most volt, 5 hete sajnos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Az utlsónak pedig sajnálom.Te hogyan vetted észre hogy terhes vagy és hány hetes voltál?
Általában laparoszkóppal.
Attól függ hogy hol van a terhesség. Lehet laparoszkóppal mûteni, de bizonyos esetekben lehet gyógyszerrel (metotrexáttal) is.

Mit csinál az orvos ha valaki méhen kívüli terhes?

Legjobb válasz: Elküldi kórházba és ott megmûtik.

Elküldi kórházba és ott megmûtik.
Azonnali mûtét; nagyon veszélyes a méhen kívüli terhesség(és fájdalmas is)
Életveszélyes is lehet ésazonnali mûtétet igényel. És iszonyú fájdalmas is. De álltalában legalább még két orvos meg kell hogy erõsítse ezta tényt de akkor is gyorsan és alapossan kell hogy eljárjanak.
Megmûti! Miért, az vagy? nem hiszem, ha az lennél a dokid felvilágosított volna a következõ lépésekrõl.
Nekem az elõzõ terhességem méhen kívüli volt. Elõszor is többször vért vesznek, hogy valóban fejlõdik-e odabent egy terhesség és ultrahangoznak is. Ha megbizonyosodnak róla, hogy méhen kívüli a terhesség, akkor laporoscopiás mûtét következik, a terhesség megszakítása. Az esetek kicsi százalékában elõfordúl hogy el kell távolítani az egyik petefészket akkor komolyabb mûtét szükséges. Nekem egy összenövést távolítottak el a jobb petevezetékembõl, ehhez elég volt a laporoscópia. Nem mindig jár egyébként fájdalommal, nekem pl. nem fájt egyáltalán, igaz én korán elmentem orvoshoz.

Ha valaki méhen kívüli terhes akkor annak vannak jelei?

Legjobb válasz: Ugyanazok a jelek mint normal terhessegi esetben,csak sokkalta erosebbek!Ha mensi szeru gorcsod van akkor sokkal erosebb,fajdalmasabb..

Ugyanazok a jelek mint normal terhessegi esetben, csak sokkalta erosebbek!Ha mensi szeru gorcsod van akkor sokkal erosebb, fajdalmasabb..
Lehetnek ugyanolyan tünetek mint normál terhességnél. De elõfordulhatnak hasi fájdalmak és vérezgetés is. Nem szabad mindig a legrosszabbra gondolni!
Mibõl gondolod hogy neked az van?Mik a tünetek?Ne ess pánikba.Nem kell egybõl a legrosszabbra gondolni!!Nyugi
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy az van-e, de a mensi idejében barnázásom volt 1 napos vérzéssel, és azóta egy-egy csepp barna minden nap van a tisztasági betéten! Mi lehet? Baba? Méhenkívüli? Még várom a válaszokat.
Nekem csak nagyon szúrt a hasam és azt mondta az orvosom, hogy 99% hogy méhen kívüli terhességem van. Három nap múlva kellett visszamennem UH-ra és ott meg kiderült, hogy minden rendben van. A legfontosabb, hogy ne aggódj! Ha ninsenek erõs görcseid, nem lesz baj. A hüvelyi UH már kimutatja. 6 hetes kismama

Kb. hány hetes terhesen derülhet ki, ha esetleg valakinek méhen kívüli terhessége van?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy tünetei is vannak. Elõfordulhat vérzés erõs görcsök, erõs szúrások ott ahol a baba tapad. Viszont az 1. Uh vizsgálaton minden kiderül. A terhességet úgyis orvos állapítja meg hivatalosan, tehát látni fogja az ultrahangon. Ezért érdemes pozitív teszt után mihamarabb dokihoz menni. Elmaradt menses után 2 héttel már látni szokták a petezsákot. Én is addig vártam.

Akkor pontosabban: Ebben az esetben 6-7 hetesen éreznéd, ha bibi lenne.
Én úgy tudom, hogy tünetei is vannak. Elõfordulhat vérzés erõs görcsök, erõs szúrások ott ahol a baba tapad. Viszont az 1. Uh vizsgálaton minden kiderül. A terhességet úgyis orvos állapítja meg hivatalosan, tehát látni fogja az ultrahangon. Ezért érdemes pozitív teszt után mihamarabb dokihoz menni. Elmaradt menses után 2 héttel már látni szokták a petezsákot. Én is addig vártam.
Megint én! Nem biztos, hogy bármi gond van, nekem is volt , sõt nem csak rózsaszín, hanem piros vér is. Nekem sem volt méhen kívüli, viszont gyógyszert (UTROGESTAN) írtak fel. A baba most 34 hetes pocilakó, kutya baja. Pihenj és próbálj lazítani! Ha tudsz, szerezz be magnéziumot, mert az is segíthet.
pontosan ahogy írták. ha már a doki ultrahangon lát valamit, azt is látja hol van. mert ugye vagy a méhben van, vagy a petevezetékben. és nagyon fájdalmas, régen ebbe bele haltak.
A kérdező hozzászólása: Az szuper, ugyanis tegnap este kórházi ügyeleten dekkoltam 2óra hosszát, mert meló után rózsaszín folyásom volt, meg 1csepp piros vér a sok cipekedéstõl. Utána egész éjjel görcsölgettem, jobban mint eddig a mindjárt megjön érzés, amire azt mondják normális, plusz éles fájdalom is volt néha, picit tegnap is , meg ma is. De itt nincs uh 12.hét elõtt. Most szerdán megyek uh-ra, de csak azért mert volt az a kis vérzés. Megijedtem, mi van ha esetleg méhen kívüli, de szerdáig megeszem a kalapom az idegtõl, sok víz lefolyik még addig a Dunán. :(
1. és 3. válaszoló vagyok. E szerint a cikk szerint is a 6-7. héten jelentkeznének a tünetek. http://209.85.129.104/search?q=cache:aqfQKYXOS6sJ:www.babazo..
A kérdező hozzászólása: Úgy értem mi a legkorábbi és legkésõbbi idõpont (terhességi hetekben számolva), amikor kiderül(het), ha vkinek méhen kívülije van?
A kérdező hozzászólása: A tüneteket én is ismerem nagyjából, de én azt szeretném tudni mikor derül ki legkésõbb véletlenül. Ergó itt nincs uh 12.hét elött, most 7hetes vagyok. Honnan a manóból derül ki, majd ha már kesõ lesz, vagy hogy?
A kérdező hozzászólása: Jó, de azért kérdeztem, mert én külföldön élek. Itt nincs a 12.hét elõtt uh. Ezért szeretném tudni a választ a feltett kérdésemre.
A kérdező hozzászólása: Köszi. El fogok akkor menni a körzetihez, de nem tudom, h. uh elõtt, vagy után menjek. Azt hiszem jobban járok, ha inkább elõbb megyek, hátha itt is van duphaston, vagy utrogestan ebben az országban. Próbálok pihenni, de még szerdáig nem tudom hogy bírom ki, hogy megtudjam minden oké. :(((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!