Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki kérhet (9 db)

Igaz az, ha valaki az elsőt császárral szülte, akkor ha a második sima lesz akkor nem kérhet semmilyen fájdalomcsillaptót?

Legjobb válasz: Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.

Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.
Nem.
persze, hogy nem
A kérdező hozzászólása: köszi
Ez hülyeség, semmi köze a kettõnek egymáshoz. Csásdzármetszés elõtt is csillapítanak fájdalmat, lásd érzéstelenítés, vagy altatás.
A kérdező hozzászólása: ok, de pont itt olvastam, hogy nem adnak, de akkor megnyugodtam, edát is remélem...
A kérdező hozzászólása: a méh és a hasfalheg miatt irták
Mi az, hogy lemondót, hogyan, elég furcsa kérdés részletesebben írd le.
Na akkor hogy te is tudd. A gyerekrõl csak úgy nem lehet lemondani. Kijelentheti az apuka, hogy nem hajlandó a gyerekével kapcsolatban lenni, mondhatja, hogy "õ nem az én kölyköm" DE NEM MONDHAT LE, csak abban az esetben szüntetheti meg az apaságát, ha az édesanyád új férje a nevére veszi a gyereket. Ha ez történik (más férfi veszi nevére a gyereket) akkor a biológiai apa minden joga, és kötelezettsége megszûnik. Vagyis nem ragaszkodhat a láthatáshoz, és nem kell gyerektartást sem fizetnie. Amennyiben nem történt jogi úton új apasági nyilatkozat vagyis nem vette a gyermeket senki a nevére, akkor a biológiai apa hivatalosan nem teheti meg, hogy megszüntesse az apai jogait, kötelezettségeit. Ha látogatja a gyereket ha nem, akkor is kell gyerektartást fizetnie. Elég érthetõ voltam?
A kérdező hozzászólása: eléggé.nagyon szépen köszönöm :)
Csak akkor mondhat le az apaságról, ha van valaki más, aki örökbe fogadja a gyereket. (Ez a "névre vétel" így hülyeség, a gyerek neve nem számít.) A kérdésedhez: Az illetõ magyar állampolgár? A gyerek milyen állampolgár? Hogyan mondott le a gyerekrõl? Kétlem, hogy bármelyik EU országban ilyent lehet.

Ha valaki hivatásos katona, kérhet e katonai esküvőt?

Gondolok itt esküvői egyenruhára, katonai sorfalra stb...

Legjobb válasz: Bizonyám, meg a díszsortûz! De szép is az!

Bizonyám, meg a díszsortûz! De szép is az!
Azt magadnak kell megszervezni. A kollégáid állnak sorfalat, a fehér egyenruhát pedig megvásárolod a pénzeden.
Hogyne!


Ha valakinek nincs fogadott orvosa, attól kérhet epidurális érzéstelenítőt?

Nekem sem az els? gyereknél sem most nincs fogadott orvosom. Mivel tudom mire számíthatok, mindenképpen szeretném kérni a fájdalomcsillapítót. Annak idején meg sem kérdezték. Szerintetek ha kérem fogadott orvos nélkül, nem küldenek el a fenébe? Még egy kérdésem lenne: az apa bejöhet? Mert az uh-ra nem engedték be...

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem volt fogadott orvosom csak szülésznõm és kaptam Eda-t : )))) pedig nem kértem csak mondtam,hogy csináljanak valamit mert nagyon fáj, és már tolták is a kis kocsit : ))) Szerintem még az elején szóljál,hogy szeretnél kérni:)

Szia! Nekem nem volt fogadott orvosom csak szülésznõm és kaptam Eda-t : )))) pedig nem kértem csak mondtam, hogy csináljanak valamit mert nagyon fáj, és már tolták is a kis kocsit : ))) Szerintem még az elején szóljál, hogy szeretnél kérni:)
Minden kórházban van ügyeletes orvos, akinek lehet jelezni, hogy kérsz fájdalomcsillapítást. Az EDA-t viszont csak aneszteziológus csinálhatja. Általában abból szokott lenni a gubanc, ha nincs állandó ügyeletes anesztes vagy ha van, akkor épp mûtõben van (a második gyerekemnél ez volt, mind a kettõ épp császáros mûtéten volt). Azt azért nem árt elõre megkérdezni, hogy van-e éjjel, hétvégén lehetõség rá, ezt meg tudják mondani a kórházban. Az, hogy bemehet-e apa, az illetékes kórháztól kell megkérdezni, ha jól emlékszem pl. a zalaegerszegi (?) kórházban csak h1n1-es oltási lappal engedik be apát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Remélem megoldható minden amit szeretnék, mivel megyei kórház (gyõri)
nekem volt orvosom, de nem õ adta be az EDÁ-t.
EDÁ-hoz aneszteziológus kell, mezei nõgyógyász nem adhatja be.
akkor nálunk nem tudom hogy volt, mert a doki, aki beadta nekem, 2 perccel korábban egy szülést vezetett le a mellettem lévõ szobában... második voltam
Nekem is az orvosom adta be. A fájdalomcsillapításhoz egyénileg van jogod (persze, ha a körülmények engedik) , nem függ össze azzal, hogy fogadott-e az orvosod vagy sem.

Igaz az, ha valaki tavaly örökölt egy kis pénzt, az nem kérhet idén gázártámogatást? Vagy kinek nem adnak?

Legjobb válasz: Jövedelmi sávhatárok vannak , ezek a rendszeres havi bevételek, nyugdíj, bér, fizetés. Öröklésnek semmi köze ehhez. Ilyen alapon a meglévõ vagyont is számítana.

Jövedelmi sávhatárok vannak , ezek a rendszeres havi bevételek, nyugdíj, bér, fizetés. Öröklésnek semmi köze ehhez. Ilyen alapon a meglévõ vagyont is számítana.

Ha valaki szoptat kérhet a fogászaton érzéstelenítőt?

Legjobb válasz: Igen kérhetsz. De azért szólj az orvosnak,hogy szoptatsz.

Igen kérhetsz. De azért szólj az orvosnak, hogy szoptatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

16 évesen kérhet valaki fizetési meghagyást ha tartozik neki valaki?

Legjobb válasz: Nem. A törvényes képviselõje kérhet esetleg.

Nem. A törvényes képviselõje kérhet esetleg.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a törvénynek, nagyon jól védi a kiskorút...
A kérdező hozzászólása: Más rokontól kapott zsebpénz lepapírozott kölcsönkérésérõl van szó. Akkor hivatalosan zsebpénzem se lehetett s ilyen módon kölcsön se adhattam, s az egész szerzõdés úgy ahogy van nem ér semmit?
Neked 18 éves korod alatt nincs vagyonod, minden felett a törvényes gyámod rendelkezik. Ez alól 1 kivétel van - mégpedig az örökség. Az örökségedrõl is a törvényes gyámod rendelkezik, de a gyámhatóság felügyeletével, azért, hogy a gyámhatóság ellenõrizze, hogy az örökség esetleges felhasználása csakis az örökös érdekében történjen. Vagyis vagy leírod egész pontosan, hogy: - Ki? - Kb. milyen összeggel - milyen körülmények között (szerzõdés? vagy mi? Nem is köthetsz 18 alatt érvényes szerzõdést...) tartozik neked akkor tudok segíteni. De amúgy elsõ tikkre a válasz egyértelmû nemnek tûnik.
A kérdező hozzászólása: Igen, minden megvan másképp nem lenne a kérdés. Igazából csak a kor a kérdés illetve az hogy ha a válasz nem, akkor 18 évesen kérhetek e fizetési meghagyást 18 éves kor eljött keletkezett tartozásról. vagy van e valami egyéb mód.
És van valami hivatalos dokumentumod róla, hogy tartoznak neked? Mert jogállam ide vagy oda, azzal, hogy te csak mondod, hogy kölcsön adtál x összeget Y-nak, nem érsz semmit.
A kérdező hozzászólása: Amúgy utolsó, ez nem diktatúra hanem jogállam. Törvények vannak, nem pedig "ennyi".
A kérdező hozzászólása: Nem egészen... 18 éves koromtól behajthatom?
Szüleidnek hozzá járultál a tartásodhoz, ennyi.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy pont õ tartozik...
A kérdező hozzászólása: Ja kellett a szeszre... Amit a gyerek zsebpénzébõl kellett fedezni... Amugy van rajta határidõ, fizetésig s van dátum is. ez akkor nem jó határidõ? A fizetésig szó benne van. De több ilyen papir van s van ahol dátum szerepel, egy bizonyos hónap nap másodika. Akkor a papiroknak csak egy része jó?

Mesterséges megtermékenyitést-csak olyan kérhet akinek nem lehet gyereke? és ha igen akkor valaki privátba megkeresne egy korrekt orvos nevével-akinek eredményes volt

Legjobb válasz: Szerintem csak olyan, akiknél a pár legalább egyik felénél gond van, vagy nincs gyereke, és nõ, és szeretne. Fel kell hívni egy intézetet, mindegyiknek fent van a neve, és a legközelebbihez elmenni. Szerintem mindegyik intézetnél megvan az esélye, hogy nem jön össze, mindegy kihez megy az ember. Van, aki a Dévay intézetre esküszik, van aki a Kaálira. Ha Pesti vagy, akkor még bõvül a választható intézetek száma.

Szerintem csak olyan, akiknél a pár legalább egyik felénél gond van, vagy nincs gyereke, és nõ, és szeretne. Fel kell hívni egy intézetet, mindegyiknek fent van a neve, és a legközelebbihez elmenni. Szerintem mindegyik intézetnél megvan az esélye, hogy nem jön össze, mindegy kihez megy az ember. Van, aki a Dévay intézetre esküszik, van aki a Kaálira. Ha Pesti vagy, akkor még bõvül a választható intézetek száma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!