Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki kér, (768 db)

Pontosan. Felveszi a szék alakját, a test alkalmazkodik.
A kérdező hozzászólása: Találtam neten egy 8perces gyakorlatsorozatot. Ha minden nap megcsinálom, eredményes lesz? http://www.youtube.com/watch?v=2Gd1GMWb6aM
Hát ez igazából fost sem ér, ha nem kajálsz mellé rendesen. Nem tudom, hogy te már a lapos fenék státuszban vagy, vagy csak megelõzni szeretnéd a problémát.
A fenékformád alapvetõen nem változik (alkatilag értem), de jelentõs zsírpárnácskát termelhet az ülõmunka, amitõl igen, olyan "tepsi forma" alakulhat ki. A legjobb lenne, ha napközben fel tudnál állni és megmozgatni a tagjaidat egy kicsit... De amit linkeltél az jó, csak 8 óra ülést nem nagyon fog tudni ellensúlyozni, mert az ülõmunka nem csak a feneket formálja át. Derekat (szép úszógumi), gyengül a gerinced melletti tartoizom, hasad pöttyedté válhat...sajnos.
A kérdező hozzászólása: Még nem lapos, de érzem, hogy eltunyultam.:S Az étkezésre figyelek, csak a mozgás hiányzik az életembõl. :S Sajnos nincs idõm több mozgásra, mint minden izmomat 20percben átmozgatom, és a fenékre szánom pluszba ezt a 8 percet. Azok akik ülõmunkát végeznek, hogy tartják karban testüket?
A te esetedben az úszás lenne a legjobb, mert mindent átmozgat... Este 9-ig nyitva vannak az uszodák...legalábbis a legtöbb..
este munka után lemegyek és futok 5 km-t.

Ha valaki kér tőled pénzt az utcán, adsz neki?

Legjobb válasz: Nem. Csak akkor (mármint az utcán), ha mondjuk zenél, vagy ilyesmi. Dolgozzon meg érte, én sem kapom csak úgy a pénzt a levegõbõl.

Nem. Csak akkor (mármint az utcán), ha mondjuk zenél, vagy ilyesmi. Dolgozzon meg érte, én sem kapom csak úgy a pénzt a levegõbõl.
Másik suliba iratkoztam át múlt évben, és a városon kellett átmennem a sulihoz minden reggel. Az elsõ 3 hétben elköltöttem rájuk minden aprómat, ami közel 5.000 FT volt. Miután kifogytam a pénzbõl, bûntudatot éreztem. Aztán 1 héttel rá megláttam két koldust akiknek sokszor adtam pénzt, miközben cigiztek. Azóta nem érzek bûntudatot. Bár ha látom, hogy valaki tényleg nem tud máshogy pénzt szerezni, és nem költi hülyeségre, nem issza el, akkor adok neki. Sokszor adtam pl. az egyik aluljáróban egy vak bácsinak, hosszú, õsz haja volt, és látszott hogy fázik és nincs hova mennie, mindig adtam neki 100-200 FT-ot, de miután jöttek télen a hosszú, hideg éjszakák, utána nem láttam többet szegényt. És úgy érzem, hogy jót tettem vele, mert õ megérdemelte azt a pénzt, bárhogy is lett hajléktalan.
Nekem van pár heroinfüggõ, meg más drogfüggõ ismerõsi köröm, õk hajléktalanok és ha találkozok valamelyikõjükkel, akkor adok 1-1.5e ft-ot neki/k Cserébe én is kérek egy beszélgetést, mert elég kalandos életük van és szeretem hallgatni. De olyannak nem szoktam, akin látom h halálrészeg ígyis úgyis, és többet soha se látom. 19/F
Félreérthetitek, ugyanis csak barátok, és a pia nálam nem indok arra hogy pénzt adjak bárkinek is. Az õ dolgok számomra nyomósabb, és régóta ismerem õket.
Hogyne. Az összes pénzemet elosztogatom, mert ilyen jófej vagyok.
En a multkor voltam pesten es a pär napban ketszer is jöttek hozzäm, hogy adjak egy kis penzt es en adtam.Bär könnyen beszel egy 16 eves aki nem dolgozik.De szerintem segitsünk egymäson ha tudunk es akkor lesz valami ebböl az orszägbol
Okés, szerintem is oltsál be, amiért 16 vagyok csak.
Nem szoktam. Utána mindig büntudat-félét érzek. Ha van nálam valami étel (nem szokott lenni), akkor inkább azt felajánlom. 16/l
Nem. 10-bõl 9-nek piára/cigire kell, az 1-tõl meg elveszik a rokonai, és ugyanarra megy, mint a másik 9-nél.
Egyszer adtam egy embernek az állomáson, hogy 10 cent hiányzik a vonatjegyéhez. 10 cent nem a világ vége és hihetõ volt az is hogy mire kell neki, szóval adtam. Ha nem hihetõ a dolog amire kell neki, akkor nem adok, fõleg ha 50centtõl többet kér.
elõbb beszélgetek vele. ha látom, hogy normális, és jó helyre kerül az a 100ft, akkor adok. ha van nála újság, akkor néha 200at is megeresztek, elvégre kapok valamit a pénzemért. ennyit kibírok, de rendszert nem csinálok belõle, mert akkor nekem sem lenne mit ennem. volt egyszer a villamoson egy öreg bácsi, amint megláttam, éreztem, hogy adnom kell neki. kb 50ft-ot adtam, és olyan hálás volt. azt mondta, h a tenger is cseppekbõl van, és hogy neki ez is segítség. jó érzés volt, h még ezt is meg tudta becsülni. viszont ha látom, h munkaképes, fiatal férfi, akkor tuti nem adok, el lehet menni építkezésre melózni, keresse meg magának a pénzt.
Ha már fiatal akkor rögtön heroin- és drogfüggõ? Ezt a logikát -.-
Off: 14:48-as! Szóval alkoholistáknak nem adsz, de heroin-és drogfüggõknek igen... értem a logikát... :D (még ha a haverjaid is..)
Sosem szoktam adni!! A városunkban van egy hajléktalan bácsi, ha vele futok össze és van 5 percem, akkor beugrok a boltba, veszek pár kiflit meg néhány szelet párizsit, esetleg valamilyen üdítõt. Õ ezért iszonyat hálás szokott lenni, szóval neki szívesen adok. A többi tudom hogy alkoholra költi, a kaját az ember után hajítja.... Egyetlen egyszer történt meg, hogy vasútállomáson összefutottam egy fiatalokból álló csoporttal, ahol egy csávó leszólított, hogy iszonyat hülye helyzet, de 50 forintra lenne szüksége ahhoz hogy meglegyen a vonatjegyének az ára. Lehet kamu volt, de nekem hihetõnek tûnt, így adtam neki... 50 forint egyszer nem a világ vége.
Soha. Nem érdekel, mit mondanak, miért kérik, úgyse arra kell nekik, hanem piára, cigire.
Sohasem adok pénzt. Ételt viszont már többször adtam nekik.
Adnék de nekem sincs, majd ha magamnak tudok normális kaját venni akkor állom a csövesek kajáját (borát) is.
Én azért nem szoktam adni, mert sokat lehetett hallani a hajléktalan-maffiáról, hogy elszedik tõlük a pénzt. Inkább ha konkrétan kell neki valami, abban segítek. Volt, hogy valaki egyik nyáron úgy kért, hogy csak vizet szeretne venni. Oké, akkor vettem neki vizet. manju
Nem, megmondom neki, hogy nincs olyan, hogy felesleges pénz és eleget dolgozok a pénzért.
Ha szimpatikus, szoktam. Legtöbbször piros lámpánál.
Nem adok, nekem sincs annyi, hogy osztogassam, kell az a kevéske. Naponta többször szólítanak le, és sokszor balhéznak velem, hogy pár forintot sajnálok tõlük, és még akkor is nekik áll feljebb, amikor ezt közlöm velük, hogy maga a hatodik ma, nincs, nem, hagyjon békén. Amikor recepttel akar valaki kunyerálni, akkor a kezeim mutatom, mert beteg a bõröm, vegye a lapot, nekem is kell gyógyszerre pénz. (havi fél kiló kenõcs + a gyulladáscsökkentõk rá)

Ezeket a feladatokt nem értem ha valaki kérm irja meg a választ mert nagyon sürgöös lenne?

1. Volt-e . A punoknak csapóhidas hadihajójuk? Igen-Nem? Szicília a rómaiak els? provincijája igen-nem? Teljes polgárjoga egy gladiátornak igen- nem? 2. Igaz-e hogy* a. ) a marathóni csatában Leónidasz vezette a görög csapatokat? IGAZ-NEM IGAZ, MERT: b) Pallasz athéné 12 métr magas szobra Pheidasz m?ve? IGAZ-NEM MERT: c) A thermopülai csatában Dareiosz Vezette a perzsa csapatokat? IGAZ-NEM IGAZ MERT: d) A legnagyobb görög történetíró Héraklész volt? IGAZ-NEM MRT: e) Az öttusa az ókorban a kötelez? sportágakból állott :futás, birkózás, diszkoszvetés, ökölvívás, gerelyhajitás? IGAZ-NEM MERT :

Legjobb válasz: [email protected], csapd fel azt a történelemkönyved, olvasd el a leckét /ha megtanulod, bónuszpont jár érte/, és válaszold meg! A lusta mindenedet! Annyi idõ alatt, míg ezt leírtad, elolvashattad volna vagy akár meg is guglizhattad volna te észlény! Ha meg nem bírod értelmezni a kérdéseket, akkor szövegértésbõl egyes.:|

[email protected], csapd fel azt a történelemkönyved, olvasd el a leckét /ha megtanulod, bónuszpont jár érte/, és válaszold meg! A lusta mindenedet! Annyi idõ alatt, míg ezt leírtad, elolvashattad volna vagy akár meg is guglizhattad volna te észlény! Ha meg nem bírod értelmezni a kérdéseket, akkor szövegértésbõl egyes.:|
Gondolom már úgyis késõ, mert nyílván mára volt házi. De komolyan minden rosszindulat nélkül mondom, hogy - ha valóban nem lustaság volt - akkor tanulj meg neten keresni, mert ezeket kereken 8 perc alatt meg lehet találni mindet, kipróbáltam. (Persze Héraklészt pl. tényleg illik tudni, de rááldoztam 30 másodpercet, hogy vajon meg lehet e találni. :) ) Bocsi az off-ért, de ha arra nem is lesz soha szükséged, hogy pl. Dareiosz élt-e egyáltalán a Thermopülai csata idején (nem), arra, hogy neten tudj keresni, arra tuti.
A 2e-t meg ne is említsük.
Nézd meg a 300-at és a Spartacust. 3 kérdésre benne van a válasz. Pont azok amiket játszva kiad az google. A 2d pedig olyan alap, hogy azt el sem tudom mondani.
Szivesen valaszolnek a kerdesedre, de lusta vagyok.
Ne mondd már, hogy ezeket nem találtad meg a gugli segítségével... Ha tényleg így van, akkor nagyon szerencsétlen lehetsz:D Tanuld meg használni a keresõt, hasznodra fog válni.
jajj ne akard már beadni, hogy a marathoni csata nincs benne a könyvedben:P
Arra nem veszed a fáradtságot, hogy kicsit utánnajárj a neten? Majd itt válaszol valaki mi? Remélem nem! Nyáron abaromság ment itt télen meg a jókis házifeladataitokat oldjuk meg?
A kérdező hozzászólása: De abba a rohadt könyve nincs benne ** na és a neten sincs mert minden szart kiad csak azt amit keresek azt nem......
Ebbõl is láthatjátok, mennyire sanyarú sorsa volt a szüleiteknek a Google nélkül. Képzeljétek el, akkor még figyelni kellett az összes órán. Borzalmas volt.
A kerékpárosok képesek összeverekedni, mert egyszerre csak 8 bringa szállítható. Köztük próbálnak igazságot tenni.
Rég utaztam már fogaskerekûn, szóval nem tudom, pontosan hogy megy. De úgy sejtem, hogy õk nem szúrópróbaszerûen ellenõriznek, mint az ellenõrök, hanem alapból ott vannak az állomások vagy jármûvek területén, és nem is engedik utazni azokat, akiknek nincs jegyük vagy bérletük. Ezért nem is nagyon lenne értelme büntetniük. Egyébként ez a jobb módszer, bár a BKK még mindig azt preferálja, hogy minél több utast meg tudjanak büntetni az igazi ellenõrök, miközben jegyet venni csak elég kevés helyen lehet.

Mit jelent ha valaki kerül engem? (többi lent)

Sziasztok! Van valaki aki nagyon tetszik nekem és én úgy gondolom, hogy ezt sejti. Azt vetten észre, hogy kerül engem, természetesen nem látványosan de én úgy érzem. Ez engem nagyon zavar, frusztrál és ezen töröm a fejem, hogy vajon miért?! Én nem vagyok tapadós, nyomulós típus sőt ellenkezőleg, inkább túl visszahúzódó, félénk lány vagyok. Azt is tudom, hogy köztünk nem lesz semmi de annak nem szeretném leírni az okát mert hosszú és bonyolult lenne. Annyi legyen elég, hogy nem lesz köztük semmi. Én ezt már elfogadtam, és én jöttem rá személyesen nem ő vagy bárki más tudatta velem. Nem tudom, hogy miért kerül engem. Mert ha nyomulnék, állandóan rajta lógnék akkor megérteném de így nem tudom. Pedig itt nem társalgási kerülésről van szó, csupán annyiról ha találkozok vele a folyosón akkor megfordul és a másik irányba megy. Ti voltatok már ilyen vagy ehhez hasonló helyzetben? Ha igen akkor mi a tapasztalatotok véleményetek? Természetesen azoknak is nagyon várom a véleményét, kíváncsi vagyok a hozzászólására aki még nem volt ilyen, vagy ehhez hasonló helyzetben. :-) *.*

Legjobb válasz: Bocsi, hogy egy kicsit hosszú lett!

A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy egy kicsit hosszú lett!
én folyton ezt teszem azzal aki tetszik. ne kérdezd miért, mert én sem tudom az okát.de ha megszólítana vagy ilyesmi tuti örülnék:)
Ne legyél biztos hogy nem tetszel neki. Lehet hogy nagyon visszahúzódó típus, és félénk
14:54-es : Én is így vagyok ezzel.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem abban vagyok a biztos, hogy nem tetszek neki hanem abban, hogy köztünk nem lesz semmi. Amúgy, hogy tetszek a neki vagy sem fogalmam sincs nem látok bele a fejébe sajnos. Pedig annyira kíváncsi lennék vajon mit gondol bizonyos helyzetekben, szituációkban. De nem hiszem, hogy félénk lenne vagy visszahúzódó. Szerintem nem akarja magát kellemetlen helyzetbe hozni vagy engem. Vagy visszataszító vagyok vagy ilyesmi... De ha most bele gondolok a helyzetébe lehet, hogy hirtelen én is azt tenném. Egyébként köszi a válaszokat. De azért még írjatok... :P
semmi sem biztos. csak bemagyarázod magadnak, még az is lehet. az embereknek álarcaik vannak. lehet hogy azt látod, hogy nem visszahúzódó fajta. honnan veszed? írtad, hogy nem látsz a fejébe..ne ítélj amíg nem ismered. lehet arra vár amire te.kapd össze magad!sok sikert!írjál neki sms-t akármit. mit veszíthetsz?
Mert , ha tudom valakirõl hogy tetszek neki de viszont már nem akkor inkább próbálom kerülni a társaságát vagy a túl közeli helyzeteket , én sem tom miért ! Szerintem van vali aki tetszik neki és nem akar elõtte a te társaságodban mutatkozni , mert amúgy örülne ha van valaki aki szereti !

Csak én nem értem miért olyan vicces, ha valaki kér egy Mekis menüt cola ligh-tal?

Mindig azzal jönnek, hogy nah az ital meg a fogyókúra. Arra senki nem gondol, hogy valaki cukorbeteg?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy cukorbetegek ehetnek mekis menüt, abban elég sok szénhidrát is van.

Nem hiszem, hogy cukorbetegek ehetnek mekis menüt, abban elég sok szénhidrát is van.
Naiv vagy kérdezõ.
Azért, mert ez egy szemét. Több kárt okozol ezekkel a mekis kajákkal és kólákkal, mint hasznot.
Azt kérdezted, miért vicces. Leírtam. Egyébként ugyanaz van benne, csak ráírják, hogy light. Ezzel több vevõt szereznek. [email protected] õk a te egészségedre.
A kérdező hozzászólása: A light-ban nincs kcal!!!
ha cukorbeteg vagy ne ilyen vackokkal tömd magad. tudhatnád hogy a legtöbb cukorpótló édesítõ anyag nem természetes, sõt betegségek kialakítója lehet (mérgek). ha nem lenne az elég, hogy a kóla a magában is rettentõ káros a fogakra, emésztésre. lehet hogy nem ez a kérdés, de ez akkor is fontos, és ha már valaki ki akar röhögni akkor talán emiatt teszi. a kóla és az egészség két világ.
Szia! Mekiben dolgozom. :) Hidd el, nem rosszindulatból mosolyogják meg, tényleg csak az ironikus benne, hogy ugye a mekis kaja hírhedten egészségtelen, stb., tehát oly mindegy, mit iszol hozzá. A dolog iróniáján nevetnek, nem rajtad. :) Pl. ha valaki dupla royal nagymenüt rendel (ez a lehetõ legnagyobb szendvics és menü az étlapon), 90%, hogy light kólával kéri. De tényleg, tapasztalat. Mindenki azt iszik, ami jólesik, ha pedig emiatt a szemedbe nevetne bárki is, nyugodtan tedd szóvá. Egyébként pedig a gyorséttermekben is LIGHT, vagyis cukormentes a light kóla. Pontosan azért, mert ha egy cukorbeteg bejön, és csak egy pohár kólát szeretne, akkor az étterem nem engedheti meg magának, hogy a vendég rosszul legyen. Nincs semmi üzlet abban, ha kiírják, hogy light kóla, közben meg sima.
Ez csak egy poén, a lényege, hogy az a cola light már semmit sem fog változtatni a mekis menü kalóriatartalmán. Ilyenkor nem kalkulálják bele, hogy figyeljenek a cukorbetegekre, light kólát kedvelõkre, ez csak egy poén, és kész :) ne törõdj vele, nem érdemes. :)
Nagyon ritkán eszem mekis menüt, de én lighttal iszom, mert jobban szeretem. Ennyi erõvel, ha étterembe mész, akkor sem kellene lightot innod, mert általában ott sem a legegészségesebb ételt fogyasztod. És igaz, ha egy dl normál kóla 45 ccal, és, ha a menü pl fél liter itallal van, az már jelentõs.
Én azért kérek Cola Lightot, mert jobban szeretem, mint a sima kólát. Ennyi.
A light kólában nincs cukor. Amikor anorexiás voltam, képes voltam felforralni, onnan tudom.
A kérdező hozzászólása: MIért lennék naiv?
A kérdező hozzászólása: Nem az volt a kérdés, hanem az hogy miért vicces, hogy cola ligh-tal kérik, hogy jaj azt hiszik majd attól kevesebb kalóriát visznek be.
A kérdező hozzászólása: De ehetnek ;) Cukorbeteg vagyok, egy menü belefér az ebéd szénhidrát adagomba!
az is számít 2dl már 100kcal
A kérdező hozzászólása: Dehogy van ugyanaz benne. Nincs benne cukor ;)
A kérdező hozzászólása: Jaj de okosak itt, most miért fáj nektek, hogy kb. évente 2x eszek-iszok ilyet?

Ha valaki megcsalta a párját, és utána tanácsot kér ezen az oldalon, miért hordják le?

Én sem helyeslem sem a hazugságot, sem a megcsalást. Ha valaki kérdezi, hogy megtegye-e, mindig azt írom, hogy ne.

Legjobb válasz: Szerintem ne utana kerje a tanacsot, hanem elobb gondolkozzon. Eso utan koponyeg! Lelkifurdalasa van? Hat legyen. Az a minimum. Nem varhatod el senkitol, hogy vigasztalja ot, mert megbantott valakit nem pedig ot bantottak. Ennyi. Tudod megcsalni valakit nagyon csunya dolog es ha normalis emberek ilyet hallanak, mindig elitelik azt aki megtette mert valakinek ezzel fajdalmat okozott.

Szerintem ne utana kerje a tanacsot, hanem elobb gondolkozzon. Eso utan koponyeg! Lelkifurdalasa van? Hat legyen. Az a minimum. Nem varhatod el senkitol, hogy vigasztalja ot, mert megbantott valakit nem pedig ot bantottak. Ennyi. Tudod megcsalni valakit nagyon csunya dolog es ha normalis emberek ilyet hallanak, mindig elitelik azt aki megtette mert valakinek ezzel fajdalmat okozott.
Ebben egyetértek veled, ha tudok tanácsot adni, akkor adok, mert az illetõ nem a véleményemet kérte, hanem hasznos TANÁCSOT. Ha véleményemet kérte volna, leírom hogy ejnye-bejnye. Volt itt valahol egy kérdés, hogy egy fiatal srác mûkörmöt akart, hogy milyen a legjobb. Csomóan lehordták, meg elküldték anyukájában, én csak leírtam, hogy nekem melyik vált be. Ugyanis ezt kérdeztem, nem azt hogy mi a véleményem, a fiúk mûkörmérõl. Na erre engem is elküldtek ide meg oda... Úgy van ez, hogy más szemében a gerendát is, a sajátjában meg a szálkát sem....
Most õszintén, arra, h megcsaltam az ezmegazom, mit tegyek, mit lehet válaszolni? Sztem 2 dolgot: Jól tetted, vagy fordulj föl. Én naponta többször is benézek ide, de olyan mennyiségû hülyeséget tudnak kérdezni az emberek amire a: Nem lehet értelmesen válaszolni, csak unalmukban írnak választ, vagy h +pontokat kapjanak, csak az adott oldalon már 3X föltették a kérdést. De töménytelen olyan is van amitõl minden értelmes ember a hasát fogja a röhögéstõl. Bár akad olyan is, ami tök értelmetlen, esetleg annyira teli van helyesírási hibákkal, hogy föl sem fogom, pedig nekem is iszonyat ramaty a helyesírásom. U.I.: És még azt vettem észre, hogy a kérdezõk nagy része csak azt a véleményt fogadja el, ami azonos az övével, mindenki más hülye, meg kapja be.
Igen, én pl biztos vagyok benne hogy sosem teszek ilyent.
Talán mert aki ilyet tett az érzelmileg meg szellemileg is egy sivár tapló, vagy ócska kurva. Aki eddig jut annak tisztában kellene lennie a következményekkel, vagy egyszerûen elfelejteni a barátját mert aki megcsalja az nem érdemli meg hogy legyen neki bárkije is. Azt meg ne is gondolja hogy majd itt sok eggyüttérzõ lélekre fog találni, hogy aztán majd ráhelyeseljenek aztán azt mondják hogy jól van kislányom menjél csak vissza sírd ki magad a vállán, meséld el hogy annyira lucskos volt a pinám hogy valakivel azonnal be kellett tömetnem, aztán minden rendbe fog jönni. NEM, erre nincs bocsánat, és ha valaki ezt tenné velem anélkül hogy elõtte nem képes azt az egyet kimondani hogy bocsi vége, mást kívánok, akkor az többé nem létezik a számomra. Egy ilyen baromság kérdéssel csak legfeljebb fölbasszák az emberekben az ideget, mikor látják mennyi ilyen könnyûvérû fazon van, és esetleg saját emlékek is rájátszanak! Egyszerûen tudomásul kell venni hogy aki ilyet tett az viselje a következményeket és legyen mersze szembenézni velük!
Az minimum hogy lelkiismeret furdalása van, de nem mondják meg hogy miért csalta meg azért leszidják! Mert vannak olyan esetek amikor már nem jöhet szóba semmi csak a megcsalás! Pl ha valaki nagyon leakarja koptatni a másikat és nem fogja fel hogy vége akkor az a megcsalás elnézhetõ. Meg ha valaki megcsal valakit akkor nem csak a másik hibás hanem az is akit megcsaltak. ez a dolog nem csak 2 emberen múlik hanem a 3. is ott van. Szerintem ha valakit megcsalnak azért gondolkozzon el azon hogy mi váltotta ki. mert akár õs is lehet a hibás mindenért. Akárki megkövezhet de szerintem nekem ebben igazam van!
Azért, mert sokkal könnyebb név nélkül ítélkezni és mások felett bíráskodni. Lehet, hogy abban a helyzetben õ is megtette volna, vagy már meg is tette a saját párjával, de itt olyan jól esik anyázni kicsit.
Na az uccsó hsz-t biztos, hogy valami ba....tlan fap...a írta aki ráadásul erénycsõsz vénkisasszony. Én is elítélem gondolatban az ilyen tettet, de NEM FELEJTEM El, hogy én is csak gyarló ember vagyok. Ahogy itt mindenki.
Aki leírja ide, hogy megcsalta a barátnõjét, szerintem azért teszi, mert lelkiismeret-furdalása van, a bûnhöz meg hozzátartozik a bûnhõdés: bûnhõdni vágyik. Amikor leírja a sztorit elõre tudja, hogy vissza fogják küldeni az anyjába, de tudat alatt igényli ezt, mert enyhíti a bûntudatát.
Igazat adok a kérdezõnek. Hogy is van az a bibliai idézet? Az dobja rá az elsõ követ... vagy valami ilyesmi.Senkit nem szabad elítélni, amit tesz, mert senki nem tudja mit hoz a holnap. Ahány ember, annyiféle. Különben is a szerelemben az a szabály, hogy nincs szabály. (Na most nagyon "okos" voltam...) Megcsalt és megcsaló mindig volt és mindig lesz. Az ember állandóan keresi a boldogságot.
megcsalás és megcsalás között is van különbség. pl van egy csaj akinek a pasija más csaj mellét megfogja. ez a csajnak nagyon szarul esik de a pasi szerint ez semmiség. a csaj erre úgy dönt hogy szakít a pasijával és elmegy ahoz akit már régóta szeret. ekkor megtudja hogy az illetõ viszont szereti, és elkezdik tervezgetni hogy együtt legyenek. viszont az expasi visszakönyörgi magát a csajhoz és azzal fenyegetõzik hogy öngyilkos lesz ha a csaj szakít vele. a csaj meg nem tud mást tenni minthogy megcsalja a pasit azzal akit szeret, mert hiába mondja a párjának hogy szakítani kéne meg minden, a pasi nem fogadja el, szerinte az a megoldás ha a csaj szerelmét megutáltatja mindenkivel és megpróbálja megveretni. ez nyilván nem ugyanaz mintha a csaj egyszerûen változatosságra vágyik és félrekúr. tehát valóban vannak akik csak azér kérdeznek arról amit tettek hogy legyen mit kérdezniük vagy mittomén akármilyen célból de vannak akik tényleg tanácsra vágynak. és tényleg nem az a legjobb ha gondolkozás nélkül leosztják õt, de még ha meg is érdemli az illetõ, akkor is kultúráltan kéne. meg mindenki meg fogja tapasztalni egyszer hogy senki sem tökéletes.
Ezt én sem értem - bár még nem követtem el ilyen hibát -. Hahó, emberek vagyunk és hibázunk. Néha túl lövünk a célon, de mindent helyre lehet hozni (ha hiszitek, ha nem). És attól, mert ezt elkövette UGYANOLYAN EMBER marad, mint mi csak plussz egy hibával. És aki nem követte el ezt a bûnt, az valami mást, szóval nem hiszem, hogy oka lenne rá, hogy lehordja. - Másrészrõl: szerintem azért ilyen bunkók (bocsánat a kifejezésért), mert szerintük õk tökéletesek és a másik tahó paraszt csak azért, mert hibázik. És tanácsot kérni sosem késõ. Tükörbe lehet nézni.
még*
A kérdés(ek)re válaszolva, szerintem egyszerûen jól esik mindenkinek már rátenni egy lapáttal... másban tényleg könnyû meglátni csak a rosszat. Plusz sok emberbe szerintem nuku empátia. És mégis válaszolnak. A másik gond az lehet, hogy maga a "kérdezõ" sem veszi túl komolyan a saját bûnét, lazán leírja ide, hogy megcsalta, .. most nem tudja mi legyen.. stbi stbi... Legtöbben, -azért valjuk be- nem igazán bánták meg és nincs lelkiismeretfurdalásuk. Ez sok embert dühíthet, kicsit jogosan. 1. Ha már megtette... 2. Ha már kiírta a kérdését.. 3. És még mindig nem bánja eléggé. ) Sokak szemébe ez így tûnhet. Szerintem.
Én végtelenül elítélem azokat, akik megcsalják a párjukat! Ennél nagyobb szemétség kevés van, amit a pároddal tehetsz! Ha az adott személy annyira kívánja azt, aivel megcsalná a párját, akkor feküdjön le vele, de legyen benne annyi gerinc, hogy elõtte szakít a párjával! Olyan nincs, hogy "elragadtak az események" stb. Ez mind hazugság! Azért vagyunk emberek, mert képesek vagyunk gondolkodni és legyõzni ilyen esetekben az ösztöneinket. Ha ezt nem tesszük meg és megcsaljuk a párunkat, akkor egy utolsó mocskos patkányok vagyunk!! Ennyi!!
A kérdező hozzászólása: "Most õszintén, arra, h megcsaltam az ezmegazom, mit tegyek, mit lehet válaszolni? Sztem 2 dolgot: Jól tetted, vagy fordulj föl." Szerintem pont hogy nem csak ez a két válasz van, hanem például ilyesmi is lehet: "Úgy gondolom, hogy nagyon rosszul tetted, hogy megcsaltad a férjed. Annak idején sok ember elõtt megfogadtad, hogy mindig hûséges leszel hozzá. Ha tisztességes akarsz lenni, soha többet ne tegyél ilyet. Most azonban rendezni kell valahogy a helyzetet, amiben vagy: 1. szakíts meg minden kapcsolatot azonnal azzal, akivel megcsaltad 2. valld be a párodnak, hogy mit tettél, kérj õszintén bocsánatot és ha megbocsát, akkor dolgozz teljes erõddel azon, hogy helyrehozd a kapcsolatotokat. Ha ezek után szakítani akar, sajnos annak a következményeivel is szembe kell nézned Egy ilyen jellegû és stílusú válasz például nem is az, hogy 1. igen kefélj szét mindenkit, ne is törõdj a hûséggel és nem is az, hogy 2. dögölj meg te ócska k
:-)
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi a válaszokat. Valószínûleg én azért vagyok megértõbb, mert fiatalkoromban én is elkövettem ilyesmit. Rá is ment a kapcsolatom, meg is bántam, pocsékul is éreztem magam, persze, akit megcsaltam, szintén. Aztán õ is boldog lett más férfival, én is más nõt vettem feleségül. Megváltozott a gondolkodásom, már abszolút nem úgy látom a világot, mint akkor, és ma semmiképpen sem tennék ilyet a feleségemmel. De megmaradt bennem az emlék, hogy milyen volt, amikor utálod magad és jogosan, és még ráadásul mindenki más is téged utál (szintén jogosan). Szóval én ezért próbálok megértõbb lenni azokkal akik ilyesmit követtek el, persze úgy, hogy attól nehogy bárki azt érezze, hogy egyetértek a dologgal és nem tartom nagyon súlyos bûnnek. Akik ennyire elítélik az ebbe esett embert, õszintén kívánom, hogy saját maguk sose kerüljenek hasonló helyzetbe.
A kérdező hozzászólása: Jó, de azok, akik így elküldik az illetõt a búsba, soha nem tettek ilyent és biztosak abban, hogy olyan jók, hogy soha nem is fognak?
Ez azért van mert kell hogy legyen az emberben egy olyan általános igény az erkölcsösségre amirõl úgy érzi hogy mindenkinek kötelessége azt képviselni. Ha valakit megcsalnak akkor kötelességed legalább egy kis részben legalább átérezned a felszarvazott helyzetét, sokkal inkább mint a bûnösét. Egy érdekes morális kérdés ez, de fogd fel úgy hogy az emberekben még megvan az igény a jóra, az erkölcsösségre. A társadalom neveli önmagát és a helyes viselkedésre akar rábírni mindenkit, bár ezt tudat alatt teszi. Szerintem ez önmagában dícséretes. A bûntudat ugyanenek a másik oldala és ez is dícséretes. Az emberek hibáznak és még fognak is, de az emberek tudnak tanulni is a hibáikból és ha a bûnöket elítéljük(következetesen), legyünk akár bûnösök akár szenvedõk, akkor jók vagyunk :)

Ti nem utáljátok ha valaki pénzt kér kölcsön tõletek? Hogyan utasitsátok el?

Pl családtagot.

Legjobb válasz: Azt mondom, hogy bocsi, de nincs. Ez legtöbbször igaz is, mert szinte soha nincs elég pénzem, ha még is van , maximum a szüleimnek adok. (Amúgy nagyon ritka, ha valaki pont tõlem kér, mert tudják, hogy csóró vagyok. )

Azt mondom, hogy bocsi, de nincs. Ez legtöbbször igaz is, mert szinte soha nincs elég pénzem, ha még is van , maximum a szüleimnek adok. (Amúgy nagyon ritka, ha valaki pont tõlem kér, mert tudják, hogy csóró vagyok. )
Ha családtag kér, akkor nem. Sõt. Ha éppen úgy jövök ki a hónapban, hogy bõven marad pénzem, akkor megkérdezem szüleimet hogy kell-e nekik - és nem kölcsönbe -, mert tudom hogy nekik nagyobb szükségük van rá, mint nekem. Családon belül szerintem a pénz az nem kölcsön, hanem segítség. A család attól család hogy segítünk egymáson, és nem csak addig, amíg ez a teregetésbõl, és mosásból áll, hanem ha kell akkor akár anyagilag is. Ha ismerõs, barát kér tõlem kölcsönt, és ismerem, és nem csak akkor fordul hozzám ha pénz kell, hanem tudom, hogy fordított helyzetben õ is adna, akkor szívesen adok.
azt mondom, hogy nincs nálam vagy nincs nálam annyi vagy nincs apróm
Nem utálom. De szeretem tudni, mire kéri és hogy milyen eséllyel tudja visszaadni. Elõfordult már, hogy nem tudták megadni... de csöviknek is szoktam adni aprót, a családomnak miért ne?
pénzt nem adok, és nem kérek kölcsön. van félretett pénzem, ha váratlan kiadás jön, akkor abból fedezem, nem szeretnék hónapról hónapra élni. mondjuk egy ezrest jobb barátnak bármikor adok, de többet nem. az ilyen dolgokból mindig csak kellemetlenségek származnak. nem tartom magam emiatt sem szemétnek, sem irigynek. szûk a családom, legalábbis azok az emberek, akiket a családomnak nevezek.
Napi 20%

Az iszlám szerint, ha valaki meghal, és a Paradicsomba kerül, akkor 72 szűz várja. Ha egy nő kerül oda, akkor 72 macsó srác várja? Mert ha 72 lány, akkor én inkább elmegyek bűnözőnek.

Legjobb válasz: De jó... akkor egy nõnek nem is érdemes betartani az iszlám törvényeket, minek, ha úgysem kerül a Paradicsomba? (Oké, ez egy sarkított dolog volt, hiszen az is számít, hogy mi lesz ebben az életben, nem csak az, hogy mi lesz a halál után.)

De jó... akkor egy nõnek nem is érdemes betartani az iszlám törvényeket, minek, ha úgysem kerül a Paradicsomba? (Oké, ez egy sarkított dolog volt, hiszen az is számít, hogy mi lesz ebben az életben, nem csak az, hogy mi lesz a halál után.)
De az le van írva, hogy a pasikat 72 nõ várja? Mert mi van, ha pl. szûz férfiak várják majd? :D
Nem jól mondod. Az iszlám szerint aki feláldozza az életét a hazájáért, az kerül a paradicsomba, és azt várja 72 szûz. Mivel a nõk nem vehetõek emberszámba (sokszor még a születésük sincs sehol rögzítve) így õ náluk nem lényeges hova kerülnek.
72 szexuálisan teljesen tapasztalatlan szûz, akik ráadásul öregek, prûdek, kövérek és rondák. De a részletek nem számítanak, az araboknak az is jó lesz.
A 72 szûz a férfiaknak van. A nõknek pedig az, hogy megszabadulnak a férfiaktól.
3-as, ez jó :-DDDD
Ez azoknak jar akik az iszlamert halnak meg, pl.: ha megolik omethitukert ( aki hazajaert, vagy barmi mas okbol, de haboruba, vagy terrorista akcioban hal meg az nem szamit martirnak) mivel a nok nem harcolnak eppen ezert, a kerdesnek nincs ertelme, ok is ugyan ugy a mennybe kerulhetnek mint a ferfiak, az iszlamban nonek es ferfinak csak a szerepe kulonbozo, de a ferfi semmivel sem erteksebb akakrmennire is ezt akarja elhitrtni a media, nemely muszlim orszagnak hamarabb volt noi elnoke/szavazati joga a noknek, mint sok europaiban.

Ha valaki szünetet kér, mit jelent?

Van egy barátom, nagyon jól megvoltunk, de aztán egyre többet veszekedtünk. azt mondta, tartsunk szünetet. Ezek után mennyi az esélye, hogy mellettem dönt és nem a szakítás mellett?:(

Legjobb válasz: Az esély meg van rá hogy nem fog szakítani veled, viszont ha már idáig fajult a dolog, hogy szünetet kér, akkor ez máskor is megtörténhet, aminek már nem biztos hogy az lesz a vége, hogy folytatjátok. Ha egy férfi egyszer szünetet kér, az azért van mert már elege van belõled, és elõbb vagy utóbb azt mondja hogy vége. Ha rám hallgatsz, akkor keresel mást, ez a férfi már nem szeret úgy mint eleinte.

Az esély meg van rá hogy nem fog szakítani veled, viszont ha már idáig fajult a dolog, hogy szünetet kér, akkor ez máskor is megtörténhet, aminek már nem biztos hogy az lesz a vége, hogy folytatjátok. Ha egy férfi egyszer szünetet kér, az azért van mert már elege van belõled, és elõbb vagy utóbb azt mondja hogy vége. Ha rám hallgatsz, akkor keresel mást, ez a férfi már nem szeret úgy mint eleinte.
Ha nem tartotok szünetet, akkor garantáltan szakítás lesz belõle. Kell egy kis idõ, hogy lenyugodjatok.
Sajnos a tapasztalataim szerint ebbõl már nem lesz kapcsolat, Sõt megmondom õszintén én is kértem már szünetet, majd egy idõ után visszamentem a pasihoz, de kb 2hét és lõttel az egésznek:S
Szerintem át akarja dondolni értékelni a dolgokat, azért h jól tudjon dönteni!
Saját tapasztalatom, hogy szünet után a szakítás következik.Ha vissza is jön hozzád, nem lesz már olyan a kapcsolat mint régen.Nem akarlak elkeseríteni.Természetesen azt kívánom hogy ne így legyen, de sajnos a környezetemben is csak negatív példákat látok.
Ha szünetet akar az nem túl jó jel. Én így szoktam elõkészíteni a szakítást.
velem is ez volt h szünetet kért...egész nyáron csajozott azzal a mondattal h szünet van és utána vissza akart jönni:S
Bizony szakítás. Csak gyáva ahhoz, hogy rögtön a szemedbe mondja... :(
A szünet után általában az jön h beszélni szeretne veled, általában felhív telefonon a pasi és közli, ilyenkor szakítani akarnak általában.De a szünet sztem hülyeség ha vki szereti a másikat hiába is veszekednek sokat nincs olyan h szünet, ha van szünet akkor mondjuk miért ne feküdhetne le egy másik lánnyal?!Stb.
Nálunk én kértem a 'szünetet'. Illetve nem is szünet volt, csak nekem egy kis pihenõ, hogy elbújjak a világ elõl és átgondoljak mindent velünk kapcsolatban. Ott tartok, hogy egy esélyt adatok neki (mert mindenki megérdemli, õt meg nagyon szeretem) de ha ezután sem fog változtatni... akkor vége lesz a dolognak. De ahogy észrevettem (ez ilyen nõi taktika, akármilyen sunyinak is tûnik) észrevette magát és képes lesz a változásra, mert SZERET. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. õ szakított velem és nem ad másik esélyt, tehát nem szeret.. én biztos adnék annak, akit szeretek. na mind1
Sajnálom:(
Én is ilyen helyzetben vagyok a barátom szünetet kért és most azt se tudom mire véljem.. nekem nagyon hiányzik és már napok óta gondolkodom hogy van-e még remény mert nagyon szeretném felkeresni... de nem merem mert úgye szünet az szünet de azt se beszéltük meg mennyi a szünet. Félek nem szeretném elveszíteni. Segítsetek! Lenne értelme felkeresni?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!