Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki ideig nem (229 db)

Ha valaki elkap nemi betegseget pl szifilisz vagy HIV meddig szamit korai kezelesnek? Kb hany honap? Es mennyi Ido utan keso mar kezelni?

Legjobb válasz: Nincs késõn kezelés. Ha úgy gondolod, bármelyiket elkaphattad, fordulj minél elõbb orvoshoz! Azt azonban jobb ha tudod, hogy a HIV nem gyógyítható. Korai kezelés nincs, lappangási idõ van, amíg nem mutatható ki a HIV (kb. 6-8 hét), szifilisznél nem tudom mennyi idõ.

Nincs késõn kezelés. Ha úgy gondolod, bármelyiket elkaphattad, fordulj minél elõbb orvoshoz! Azt azonban jobb ha tudod, hogy a HIV nem gyógyítható. Korai kezelés nincs, lappangási idõ van, amíg nem mutatható ki a HIV (kb. 6-8 hét), szifilisznél nem tudom mennyi idõ.
Szia Szifilisz roszabb mint a hív rövid idõn belül szövödmények is lehetnek ami már visszafordithatatlan, viszont gyogyitható 3x2 penicilin

Ha huzamossabb ideig nem dohányzik valaki, és utána rágyujt, akkor rosszul lehet tőle?

Gyenge cigiröl van szó 0.1mg zöld Pall mall..Konkrétan másfél évröl van szó kb

Legjobb válasz: Ha valaki már huzamosabb ideig kibírta cigi nélkül, elég buta, ha ismét rágyújt. Én tizenévekig cigiztem, most elhatároztam, hogy leszokok róla, de nagyon nehéz. Ne gyújts rá ismét! "A világ legkönnyebb dolga, leszokni a cigirõl. Én már legalább 100x megtettem." (Mark Twain)

Ha valaki már huzamosabb ideig kibírta cigi nélkül, elég buta, ha ismét rágyújt. Én tizenévekig cigiztem, most elhatároztam, hogy leszokok róla, de nagyon nehéz. Ne gyújts rá ismét! "A világ legkönnyebb dolga, leszokni a cigirõl. Én már legalább 100x megtettem." (Mark Twain)
Saját tapasztalatomat írom le. Úgy három hétig nem gyújtottam rá, majd ugyanaz a cigi, amit elõtte is szívtam, sokkal jobban megütött, de komolyabb bajom nem lett tõle, csak elszoktam tõle a három hét alatt.
Megszédülhetsz, hányingered lehet, sõt hányhatsz is. Én azt tanácsolom, ha másfél évig nem gyújtottál rá, akkor ezek után se tedd meg! Én is dohányzom, kismilliószor próbáltam már letenni, de eddig mindig kudarcba fulladt.
Nekem olyan is volt már, hogy 1 nap nem dohányzás után mikor rágyújtottam, kicsit megzuhant a kép :D Megszédültem, de utána semmi bajom sem volt. Meg olyan is volt már, hogy szokásos reggeli kávé cigitõl elájultam. De ezek alapból is jelen lévõ vérnyomásproblémákra vezethetõk vissza, amiket a dohányzás felerõsít.

Hogy is lesz az pontosan, ha valaki idén államilag támogatottan megy egyetemre, akkor diploma után meddig nem lehet külföldre menni?

Legjobb válasz: Kimehet külföldre akár rögtön diploma után is. A képzési idõ kétszeresét kell 20 éven belül ledolgozni Magyarországon. Szóval ha 3 éves képzésre mész (és 3 év alatt el is végzed), akkor 6 évet kell ledolgozni 20 éven belül. Ebbe lehet megszakítás is. Így akár csinálhatod azt is, hogy 14 évre kimész külföldre, majd hazajössz 6 évre dolgozni (persze ez így elég logikátlan lenne, de ez csak egy példa). Vagy akár kimész 1 évre, hazajössz 3 évig dolgozni, megint kimész, megint hazajössz 2 évre és így tovább.

Kimehet külföldre akár rögtön diploma után is. A képzési idõ kétszeresét kell 20 éven belül ledolgozni Magyarországon. Szóval ha 3 éves képzésre mész (és 3 év alatt el is végzed), akkor 6 évet kell ledolgozni 20 éven belül. Ebbe lehet megszakítás is. Így akár csinálhatod azt is, hogy 14 évre kimész külföldre, majd hazajössz 6 évre dolgozni (persze ez így elég logikátlan lenne, de ez csak egy példa). Vagy akár kimész 1 évre, hazajössz 3 évig dolgozni, megint kimész, megint hazajössz 2 évre és így tovább.
Vagy kimész, és soha többé nem jössz vissza. Ezesetben ki kell fizetned a képzés díját.
A kérdező hozzászólása: Értem Csak hallottam olyat is hogy akarnak valami olyat hogy külföldön nem érvényes a diploma ilyen esetben. Akkor ez kamu?
Én ilyenrõl még nem hallottam, de nem is nagyon tudom elképzelni (hogy oldanák meg? Az összes országnak megmondják, hogy ezt meg azt az embert ne vegye fel senki?)

Miért van az, hogy ha valaki ide gyk-ra rak egy linket akkor nem jön be? Pl. kepfeltoltés, vagy bármilyen más

Legjobb válasz: Mert 500 éves témákat olvasgatsz és az adat amire a link mutat már törölve lett. Itt egy link, ez menni fog (egy darabig): http://cl.jroo.me/z3/C/-/u/d/a.aaa-Cute-funny-animals.jpg

Mert 500 éves témákat olvasgatsz és az adat amire a link mutat már törölve lett. Itt egy link, ez menni fog (egy darabig): http://cl.jroo.me/z3/C/-/u/d/a.aaa-Cute-funny-animals.jpg

HA valaki idén szeretne történelemből emeltszinten szinten érettségizni úgy hogy nem járt faktra. Megoldható? Önállóan fellehet rá készülni? Ha igen, akkor milyen könyvet tudtok javasolni hozzá?

Legjobb válasz: Szerintem simán fel lehet rá készülni, végül is a történelemhez mint tantárgyhoz ha azt vesszük, tulajdonképp nem is kell különösebb tanítás, hiszen leírt tényekrõl van szó, csak meg kell tanulni és kész, annyi, hogy emelt érettségire többet kell nyilván tanulni, ennyi. Egyik osztálytársam is emeltezett töribõl, de nem járt faktra, mert utolsó évben találta csak ki, hogy õ olyan szakra megy, ahova kellene az emelt, de így is simán megcsinálta 5-ösre, igaz, elég sokat készült rá (egyedül).

Szerintem simán fel lehet rá készülni, végül is a történelemhez mint tantárgyhoz ha azt vesszük, tulajdonképp nem is kell különösebb tanítás, hiszen leírt tényekrõl van szó, csak meg kell tanulni és kész, annyi, hogy emelt érettségire többet kell nyilván tanulni, ennyi. Egyik osztálytársam is emeltezett töribõl, de nem járt faktra, mert utolsó évben találta csak ki, hogy õ olyan szakra megy, ahova kellene az emelt, de így is simán megcsinálta 5-ösre, igaz, elég sokat készült rá (egyedül).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És nem tudod véletlenül, hogy mibõl készült fel??
Én azt gondolom, hogy a saját tanárához célszerû fordulnia, mert tõle kaphat jó tanácsokat.

Ha valaki sokáig nem eszik, mennyi idő után kezdi el a szervezete az izmot lebontani?

Úgy tudom el?bb víz,aztán a zsír megy le,aztán végs? esetben az izom.Milyen hosszú ez a folyamat?

Legjobb válasz: Nem jól tudod. A víz után a fehérje következik amit átalakít a szervezeted és azt az izmokból nyeri. Többek közt ezért nem ajánlott a drasztikus fogyókúra. Hacsak nem az Atkins diétára gondolsz, de ott meg eszel.

Nem jól tudod. A víz után a fehérje következik amit átalakít a szervezeted és azt az izmokból nyeri. Többek közt ezért nem ajánlott a drasztikus fogyókúra. Hacsak nem az Atkins diétára gondolsz, de ott meg eszel.
A-a. Víz->izom->legvégsõ esetben TALÁN egy nagyon kicsi zsír.

Ha valaki a nem várt mesi előtt pár nappal esik teherbe akkor megjön a mesi vagy sem, hanem akkor a nem várt mesi után mennyi idővel lehet uh-n látni vmit?

Legjobb válasz: szerintem nem jön meg,mert megtermékenyült a petesejt.és ugye azért van a menstruáció mert azzal távozik el az a pete amelyik megérett,de nem termékenyül meg.kitisztul a méh és folyamatát veszi a felkészülés az újabb peteérésre.

szerintem nem jön meg, mert megtermékenyült a petesejt.és ugye azért van a menstruáció mert azzal távozik el az a pete amelyik megérett, de nem termékenyül meg.kitisztul a méh és folyamatát veszi a felkészülés az újabb peteérésre.
ha a nemvárt menzi elõtt esel teherbe akkor vagy méhen kivüli lesz, vagy elmegy, mert mwegsem bir tapadni.ugyanis 7 nap a beágyazodás és ha ez nemtörténik meg akkor elmegy mert nembirja ki a menzit.De ha tényleg megtermékenyült akkor is elmegy mert csak akkor nemenne el ha beágyazodna a méhnyálkahártyába de mivel nincs rá ideje a menzi miatt ezért lelöködik a megtermékenyült petesejt.De egyépként a méhenkivüli terhesség is igy jön létre.Ha ilyenkor van peteérésed akkor ajánlatos orvoshoz fordulni.
azért vannak kivételek!például én... mensi elött kb 4-5 nappal termékenyült meg.és egészséges!mostmár 8 hónapos!
Én is mensi elõtt fogantam 2-3 nappal, és a bátyám is! :)
de ez nagyon ritka.
A bátyád is teherbe esett?Hûha:) No de komolyra fordítva a szót, mi is mensi elõtt néhány nappal babásodtunk meg.(Mivel a hónapban csak akkor votunk együtt a párommal, sajna messzevoltunk egymástól végig, így nem nehéz kitalálni, hogy mikor történt.)De nekem nem jött meg, és a mensi kimaradásától számítva 3 hét múlva már dobogott a szive.
Úh, én ma voltam nõdokinál, mert nem jött meg, a teszt szerint nincs baba. Doki kézzel nem érzett semmit, ha még két hétig nem jön meg, akkor uh. Én gyógyszert szedek, de vmikor elfelejtem. Sokszor van hasmenésem is, amikor ugye nem hat a gyógyszer. Mi is menezesz elõtt 5 nappal voltunk együtt, én biztos voltam benne, hogy nem lehetek babás, de most amiket írtatok, már nem vagyok biztos benne. Én szeretném ha az lennék, a párom viszont nem.
az elõzõ írónak!sztem ha a párod nem akarja akkor magadnak kár babát vállalnod.lehet hogy még nem komolyodott meg.nem tudja az apa" szerepet"

Ha valaki egyáltalán nem eszik, nem iszik, mennyi idő múlva halhat éhen/szomjan?

Legjobb válasz: Folyadék nélkül kb. 3 nap alatt meghalsz.

Folyadék nélkül kb. 3 nap alatt meghalsz.
Van az 1 hét is, de az biztos, hogy folyadék nélkül rövid ideig bírod. Kaja nélkül elvan a szervezet 1-2 hónapig. (Attól is függ mekkora tartalékaid vannak)
Folytatnám az elözö hozzászoló mondatát:3hónap szeretet nélkül
A 3-as szabályt tudtam: 3 perc levegõ, 3 nap folyadék, 3 hét élelem.
Ez szerintem emberfüggõ is! Nyilván egy kigyúrt sportman tovább bírja élelem nélkül, mint egy gyenge anorexiás... De alapjába véve én úgy tudom hogy a szervezet 3 napig bírja ki élelem nélkül, és a 4. naptól kezd el legyengülni...
a 3 perc levegõ nemigaz...valaki sok-sok percig is bírja

Mi a menete annak ha valaki rendőr (nem tiszt hanem rendészeti) akar lenni érettségi után? Mik a feltételek? Muszáj fősulira menni? Mennyi idő a képzés?

Legjobb válasz: Tiszthelyettes képzõ / rendészet szakközépiskola. Egészségügyi alkalmasság, és pszichológiai tesztek mindenképpen lesznek a felvételin. A helyi rendõrkapitányságon biztosan segítenek, de keress rá a belügyminisztérium vagy a rendõrség honlapjára.

Tiszthelyettes képzõ / rendészet szakközépiskola. Egészségügyi alkalmasság, és pszichológiai tesztek mindenképpen lesznek a felvételin. A helyi rendõrkapitányságon biztosan segítenek, de keress rá a belügyminisztérium vagy a rendõrség honlapjára.
a sima rendõr az szakközép iskolai végzettség. azokat kellene megkeresned, hogy miként lehet hozzájuk érettségit követõen menni.
2 éves a képzés, pszichológia / egészségügyi / fizikai alkalmassági felvételi van. Továbbá az érettségi valamint tanulmányi eredményeket is számítják, ezen kívül van még ami plusz pontot jelent (pl. ECDL, nyelvvizsga). A 2 éves képzés után bárhová beoszthatnak az országon belül asszem 2-3 évig, és ez idõ alatt munkaköteles vagy a rendõrségnél (aláíratnak szerzõdést a jelentkezéskor).

Ha valaki felmond és a felmondási idő alatt beteg lesz és nem engedi az orvos már vissza dolgozni a felomondási időre, akkoris köteles a munkáltató kifizetni az arra a hónapra járó utazáshozzájárulást?

Felmondtam egy hete és kiszabtak 30 nap felmondási id?t,ennyi volt a szerz?désben is. De kiderül,hogy gerincsérvem van,és a doki már erre a már csak 25 napra nem enged vissza dolgozni,mert nehéz fizikai munkát végzek. 5.-éig kell a bérleteket leadni,akkor fizetik ki. Akkor nekem is ki kell fizetniük?

Legjobb válasz: Ha táppénzen vagy akkor nem köteles a munkáltató az útiköltségedet állni. Nálunk táppénz esetén még a kajajegy sem járt. Viszont a táppénz beleszámít a felmondási idõdbe.

Ha táppénzen vagy akkor nem köteles a munkáltató az útiköltségedet állni. Nálunk táppénz esetén még a kajajegy sem járt. Viszont a táppénz beleszámít a felmondási idõdbe.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy beleszámít. De végülis fél hónapot bejártam dolgozni.Akkor ne is számítsak arra, hogy kifizetik a bérletemet? Szóval akkor ezek szerint saját pénzemen vettem bérletet, ez tök jó :S. Mondjuk a szerzõdésben benne van , hogy felmondás után a munkáltató köteles a bért és minden egyéb juttatást kifizetni a munkavállalónak. Akkor ezt most nem értem.
De van egy olyan is hogy a munkáltató nem köteles sem az útiköltséget sem a kajajeget állni. Adható, de nem kötelezõ. Így a munkáltató dönthet úgy, hogy ha valaki 1 hónapban minimum 2 hetet táppénzen van, akkor nem köteles kifizetni a az adható juttatásokat. De én nem aggódnék elõre, mert jobb úgysem lesz. Majd kiderül. Ha nem jár akkor úgysem kapod meg. Ha jár, akkor a munkáltató úgyis kifizeti. Kár elõre parázni ezen.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, mondjuk igazad van csak én ilyen parázós vagyok sajna. Meg hát a fene sem akart táppénzre menni...De mondjuk minden munkahelyen aki táppénzre megy az tuti szimulál és büdös neki a munka. :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!