Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki hány hónapos (7 db)

Ha valaki 3 hónapos akkor hány hetes?

Ha 4 hónapos? Ezeket nem értem.

Legjobb válasz: Kedves válaszolók, akkor 9x4=40?? Mert sztem nem... 1-sõ hónap 1-4 hét, 2. hónap 5-8 hét, 3. hónap 9-13 hét, 4.hónap 14-17 hét, 5.hónap 18-22 hét, 6.hónap 23-27 hét, 7.hónap 28-31 hét, 8. hónap 32-35 hét, 9.hónap 36-40 hét,

Kedves válaszolók, akkor 9x4=40?? Mert sztem nem... 1-sõ hónap 1-4 hét, 2. hónap 5-8 hét, 3. hónap 9-13 hét, 4.hónap 14-17 hét, 5.hónap 18-22 hét, 6.hónap 23-27 hét, 7.hónap 28-31 hét, 8. hónap 32-35 hét, 9.hónap 36-40 hét,
1. hónap: 1-4. hét a mensi 1. napjától számítva, ennek a hónapnak a végén derül ki, hogy babát vársz. 2. hónap. 5., 6., 7., 8. hét. 3. hónap: 9-12. hét 4. hónap. 13-16. hét és így tovább. A terhességet holdhónapban számolják, amik 28 naposak, így a 9 hónap 40 hét.
Egy hónap az 4 hét.Innentõl csak matematika 3x4=12 4x4=16 De nem ez a fontos, hanem hogy ultrahangon mit lát.Onnan számolja ki.És határozza meg a nõgyógyász a szülés idejét.
Mintha én is ugyanezt írtam volna... elsõ voltam.
hát nem pont ugyanezt írtad... :)
igen logikusnak tunik, de...... szerintem egyikotoknek sincs igaza. mert egy honap max negy het es par napbol all, de valaki itt azt allitja hogy ot het az egy honap. szerintem a 40 het felosztasa a 10holdhonapra vonatkozi.de csak szerintem
Szerintem: ha január 1-én volt az utsó mensi 1. napja, akkor febr.1tõl leszel a másodikban, március 1tõl a 3.ban. Ez nem pontos, mivel egy hónap lehet 28, 30, 31 napos is. Gondolom ezért számolják hetekben, az tuti mindig 7 nap :) PL. én most 8 hét 1 napnál tarok, akkor a 9. hétben vagyok, az elvileg a 3. hónap már, de 26án van váltás, tehát onnan leszek a harmadikban.
Utolsónak tök igaza van...a hónapokat az utolsó mensid dátumától nézd.... Ha márc 10.-én volt meg utoljára akkor: április 10.-én 1 hónapos vagy május 10. én 2 hónapos.....

Ha 5 hónaposan kezdi valaki a hozzátáplálást, akkor melyik étkezést hány hónaposan kellene kiváltani és mivel?

Legjobb válasz: Hogy kellene, nem tudom. De én 4.5 hónaposan kezdtem a gyümölcsöket. 5 hónaposan a délelõtti evést kiváltottuk. Majd délután tejpépet kapott. Most 7,5 hónapos, 6 hónaposan kezdtem a zöldségeket, fõzelékeket délután adni (tejpép helyett). 7 hónaposan a húsokat (csikre-pulykamell) kezdtem adni. 8 hónaposan tervezem, hogy a fõzeléket délben ebédre fogja kapni, délután meg tejpépet. A többi marad tápszer.

Hogy kellene, nem tudom. De én 4.5 hónaposan kezdtem a gyümölcsöket. 5 hónaposan a délelõtti evést kiváltottuk. Majd délután tejpépet kapott. Most 7, 5 hónapos, 6 hónaposan kezdtem a zöldségeket, fõzelékeket délután adni (tejpép helyett). 7 hónaposan a húsokat (csikre-pulykamell) kezdtem adni. 8 hónaposan tervezem, hogy a fõzeléket délben ebédre fogja kapni, délután meg tejpépet. A többi marad tápszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

A bárányhimlő elleni oltást ha valaki be akarja adatni a gyerekének hány hónapos korban oltják be?

Legjobb válasz: Az én lányom most kapta, 19 hónapos. A gyerekorvosunk azt mondta erre a kérdésre, hogy akkor, amikor közösségbe megy, mert akkor lesz nagyobb esélye, hogy elkapja...

Az én lányom most kapta, 19 hónapos. A gyerekorvosunk azt mondta erre a kérdésre, hogy akkor, amikor közösségbe megy, mert akkor lesz nagyobb esélye, hogy elkapja...
Mi másfél évesen oltattuk be a gyereket, még mielõtt ment a bölcsibe. Az orvos így tanácsolta.
Én megkérdeztem a gyerekorvost és a védõnõt is, és nekünk nem ajánlották, mert a mellékhatása még nem ismert gyakorlati tapasztalatokkal. Nektek mit mondott az orvos?
Fú, én is most a 18 hónapos oltással együtt adattam be, lehetett volna elõbb is, de nem emlékszem pontosan, hogy mennyivel. Nekem is azt javasolták, hogy akkor érdemes az elsõt beadatni, mielõtt közösségbe megy (október közepén kezdené a bölcsit). Miért kérdezed, mennyi idõs a kicsid? (Oltatni amúgy szinte bármikor lehet, a két oltás közt kell asszem 3 hónap szünet.
3
A kérdező hozzászólása: En is gratulalok a tiedhez! Az en agyam is folyton az evesen jar:) A lanyommal nem volt igy, megis majdnem 20 kilot szedtem fel:) Kivancsi vagyok most mi lesz. Nekem tenyleg semmi tunetetm nincs, meg hanyingerem sem.
Én is Nov 26-ra vagyok kiírva :) Gratulálok a lányodhoz és persze a pocaklakóhoz, most mit szeretnél? Nálam is a farkas éhség a jellemzõ, ha nem eszem hányok.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! Nov 26-ra vagyok kiirva. Nincs szinte semmilyen tunetem, folyton ehes vagyok viszont :) . Amugy mar 9 hetes korom ota eszreveszik, hogy terhes vagyok (a puffadas miatt, ami zavaro). MAsodik baba, a lanyommal teljesen mas volt. Te hogy vagy?
Szia! Én is 12 hetes vagyok épp ma. Te mikorra vagy kiírva ha nem titok? Hogy bírod a terhességet?
Nekem állandóan beleokoskodott anyukám is, anyósom is, apósom is. Amikor hetekben számolva átszámítottam hónapokra, pl. a 12 hetesre azt mondtam 3 hónapos, és beleléptem a 4. hónapba akkor csak nevettek, hogy "hogy lennél már annyi", "nem tudsz számolni" "dehogy tartasz ott" stb. Rohadt idegesítõ volt, mondtam is nekik, hogy asszem jobban tudom mint õk, mert jelenleg én vagyok terhes.. De általában véve õk azt hiszik mindent jobban tudnak a koruknál fogva.
Amihez kedved van. Általában a régi generáció az, aki hónapokban számol, mert a hetek számolása új keletûbb dolog. Mondhatsz 3-at, vagy hogy beléptél a 4-be. Szerintem ezen nem múlik semmi. Aki szakember (orvos/védõnõ), az úgyis a heteket számolja... Boldog babavárást!
Én ezért szoktam mindig a hetek számát mondani ilyen kérdés esetén is, aztán az illetõ majd kiszámolja, ha akarja. Egyébként a te esetedben 3 hónap, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Baratnommel egy nap kulonbseggel irtak ki minket. Amikor kerdeztek tolunk tegnap, hogy "hany honaposak vagytok" es harmat, o pedig kettot mondott :)
Ha elosztod néggyel a hetek számát és azt mondod teljesen jó, nem kell azzal törõdni, hogy nem pontosan négy hét egy hónap. A másik módszer, hogy a teherbe esés hónapjához számolod a hónapokat. Az sem lesz pontos, de ez nem is igazán lényeg.
Én a "hány hónapos" kérdésre mindig gyorsan rászámoltam: mivel október 31 volt az utolsó mensi, így dec 1-én volt egy hónapos, jan.1-én 2, február 1-én három:) MOst május 12 van, így még 6 és fél hónapot mondok. A hónap második felében meg majd 7 hónapot:)

Hány hónaposan tudják már nyújtani a kezüket a babák ha azt akarják valaki felvegye, vagy át vegye?

Legjobb válasz: 5-6honapos kortol szerintem,ahogyan emlekszem.De ez is babafuggo mint sok minden mas.

5-6honapos kortol szerintem, ahogyan emlekszem.De ez is babafuggo mint sok minden mas.
szia, az én fiam 8-9hónaposan adogatta oda a játékokat, majd kérte vissza.
Én is úgy emlékszem, h' kb. fél éves korától kezdte így jelezni, amikor már tudott ülni.
Az én babám 8 hónaposan kezdett felénk nyújtózni.
Az én kisfiam 3, 5 hónapos és ha a kiságyban van "sok" ideig (utál a kiságyban lenni, szeritem) és odamegyek hozzá, mindig nyújtogatja a kezét, de ha jól érzi magát, akkor nem csinálja ezt, de lehet, hogy csak én gondolom be ezt és csak véletlenül nyúl felfelé ilyenkor.
Szia! Az én kisfiam 5, 5 hónapos kora óta csinálja.Annyira aranyos..:-)

Ha valaki terhes lesz, mennyi idő után (hány hónaposan) kap kiskönyvet?

És ugye jól tudom, hogy után lehet menni szülési szabadságra? És ez egyébként hogy m?ködik? Tulajdonképpen mit takar a szülési szabi? Még nem vagyok terhes, de szeretnék és érdekel a téma!

Legjobb válasz: Nekem a 7.héten derült ki, elküldött a doki laborra, ahol meg állapítják a vércsoportodat, mert az szükséges, és a lelettel együtt mentem a védõnõhõz, és a 9.hétbe már ki is állították. De gondolom ha a doki már tuttira látja az embriót, szív verrésel, akkor el küld labrra, és az eredménnyel már mehetsz is a védõnõhõz. Grat a babóhóz. 39 hetes kismama

Nekem a 7.héten derült ki, elküldött a doki laborra, ahol meg állapítják a vércsoportodat, mert az szükséges, és a lelettel együtt mentem a védõnõhõz, és a 9.hétbe már ki is állították. De gondolom ha a doki már tuttira látja az embriót, szív verrésel, akkor el küld labrra, és az eredménnyel már mehetsz is a védõnõhõz. Grat a babóhóz. 39 hetes kismama
Bocsi nem olvastam végig a kérdésed.Dehogy lehet menni szülési szabira. A szülési szabidat a szülés elõtt 4 héttel igényelheted, addig csak táppénzre mehetsz.
A szülési szabival kapcsolatban igaza van az elõttem szólónak. Kiskönyvet pedig a védõnõ állít ki akkor, amikor már orvosilag bizonyított a terhességed.
általában, ha bebizonyosodott az élõ terhesség / van szívhang, ez kb. a 7.héttõl hallható /, akkor kell menned a védõnõhõz, õ állítja ki a kiskönyvet.és akár egybõl kérheted magad táppénzre.ha igazoltan terhes vagy és úgy vagy táppénzen nem rúghatnak ki.a szülési szabadság 168nap.ebbõl 24napot a várható szülés ideje elött ki lehet venni. remélem segítettem http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. itt olvashatsz a táppénzrõl, gyedrõl , gyesrõl, mindenrõl. sok sikert a babához
6-10. hét között adják ki legjobb tudomásom szerint! Gratula!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még nem vagyok kismama - sajnos - csak érdekel a téma, mert remélem hamarosan szükségem lesz ezekre az információkra! Köszönöm még 1x!

Ha valaki terhes hány hónapos koráig érzi a menstruációs érzéseket?

nekem késett,és már fáj a mellem is,de már 2hete menstruációs érzéseim vannak.Remélem terhes vagyok.

Legjobb válasz: Én még a hetedik hétig biztos éreztem...addig vártam a mensire.Aztán nem emlékszem. Reméled?A tesztnek már mutatnia kellett volna valamit!

Én még a hetedik hétig biztos éreztem...addig vártam a mensire.Aztán nem emlékszem. Reméled?A tesztnek már mutatnia kellett volna valamit!
Szia En kb.a 8 hetig ereztem, aztan mar csak neha van ilyen erzesem, akkor eleg sokaig, es sokszor fordult elo. Drukkolok, h babas legyel! 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Még nem vettem tesztet, mert vártam hogy majd megjön.Meg persze féltem a negatív eredménytõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!