Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki hány (321 db)

Szép jó estét kívánok mindenkinek! Tud hogy ha valakinek hány ingere van de nincs krumpli meg keksz itthon akkor mit ehet?

Legjobb válasz: Hány inger? Krumpli, keksz inkább hasmenéskor segít. Hányingerkor azt egyél, amit kívánsz.

Hány inger? Krumpli, keksz inkább hasmenéskor segít. Hányingerkor azt egyél, amit kívánsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Mi a teendo ha valaki hanyik?

pl. tul sokat iszik

Legjobb válasz: Mit kell tenni? Bele kell kiabálni a kamionba! Szóval hányni...mi mást? Ha nincs vége, enni valamit, pl. kenyeret, ami egyrészt felszívja az alkoholt, másrészt nem hánysz epét üres gyomor esetén.

Mit kell tenni? Bele kell kiabálni a kamionba! Szóval hányni...mi mást? Ha nincs vége, enni valamit, pl. kenyeret, ami egyrészt felszívja az alkoholt, másrészt nem hánysz epét üres gyomor esetén.
A kérdező hozzászólása: Nem ha en hanyok, hanem ha mas valaki. Hogy segitsek neki?
Hány. - ik nélkül. Fogd a fejét, ill. ülj mellette, amíg nagyon mata részeg, mert a saját hányadékába bele is fulladhat, ha nincs magánál. A legjobb ilyenkor az ún. stabil oldalfekvés. Semmiképpen ne feküdjön hanyatt vagy teljesen hason, mert megfulladhat! Ha jobban lesz, és eszméleténél van, akkor nem muszáj õrizni, de oda kell rá figyelni, ha sokat hányt. Adj neki vizet, és egyébként csak hagyd, hogy kialudja magát.

Mennyire gyakori az, ha valaki 18 évesen jön össze valakivel, azzal fog összeházasodni? Ti hány évesen ismertétek meg a párotokat, hány év múlva házasodtatok össze? Hányadikok voltatok egymásnak?

Csak érdekl?döm, mert úgy érzem, hogy megtaláltam az igazit, a párom is így érzi. Én szeretném vele leélni az életemet. Rózsaszín köd talán sose volt, de a kezdetekt?l bármire kiterjed? ?szinteség, bizalom és mély szeretet/szerelem. Valahol olvastam, hogy azok a kapcsolatok tartósabbak, ahol a szerelem kezdetben nem égett nagy lánggal, mert akkor nem volt olyan nagy a kiábrándultság. Igaz ez?

Legjobb válasz: Van rá számos példa: A gimnáziumban (ahová járatam) volt több szerelmespár is, osztályon belül. De mind szétmentek, valaki csak házasság és két gyerek után. De van amelyikük csak gimi után pár évvel jött össze, de azóta is együtt vannak. Ismerek olyant, aki nagy csajozógép volt, 25 évesen megismert egy 18 éves csajt. Két év múlva esküvõ, több, mint 20 éve házasok. Másik ismerõs 17 évesen esett teherbe*, a pár évvel idõsebb barátjától - több, mint 25 éve házasok. *Azt nem kérdeztem meg tõle, hogy a házasság vagy a teherbeesés volt elõbb.

Van rá számos példa: A gimnáziumban (ahová járatam) volt több szerelmespár is, osztályon belül. De mind szétmentek, valaki csak házasság és két gyerek után. De van amelyikük csak gimi után pár évvel jött össze, de azóta is együtt vannak. Ismerek olyant, aki nagy csajozógép volt, 25 évesen megismert egy 18 éves csajt. Két év múlva esküvõ, több, mint 20 éve házasok. Másik ismerõs 17 évesen esett teherbe*, a pár évvel idõsebb barátjától - több, mint 25 éve házasok. *Azt nem kérdeztem meg tõle, hogy a házasság vagy a teherbeesés volt elõbb.
15 és 16 évesek voltunk, mikor megismerkedtünk, mindketten a "régi" fajtából, azt hittük, sosem lesz párunk a mai világban, aztán egy vihar ugyanoda zavart be minket, és beszélgetni kezdtünk. 19 és 20 évesek voltunk az eljegyzésen, még középsulis voltam, néztek a tanárok, mikor meglátták a gyûrût, kiszúrták, pedig nem dicsekedtem vele, csak örültem nagyon. 21 voltam az esküvõn, majd diploma, munkahely, albérlet, szûk évek, saját ház, egyik baba, másik baba, szerelem a mai napig. Mikor mások bulizni készülnek, mi keresünk otthon egy jó filmet, és pokrócba bújva elkuncogunk rajta, amikor a gyerekek már alszanak, ilyenkor mindig megállapítjuk, hogy egymásnak vagyunk teremtve. Azóta is mindig mondok egy hálaimát a nyári viharoknak, mert nekem a vihar hozta el ÕT :)
Köszi, tény, hogy nagyon ritka az ilyen, sõt a mai generációban nem is lesz szerintem, de nem lehetetlen csak ismerni kell a másikat, a szándékait , õ magát. Persze én sem tudom, hogy mi lesz a jövõben, már együtt nyomjuk 8 éve de még mindig olyan mint ha nemrég történt volna :)
Mikor megismerkedtünk én 18 éves voltam (lány) a párom 23 éves. 3 év múlva házasodtunk össze. Most én 26 vagyok a férjem 31 és van egy 5 éves fiúnk:)
17 évesen találtunk egymásra az interneten, máshol nem is tudtunk volna mivel mindketten konzervatívabbak vagyunk , amit róla alig tudtam elhinni, mert ahhoz képest akik ilyenek azok nem szoktak jól kinézni. 3 hónapig beszélgettünk úgy, hogy nem tudtuk hogy néz ki a másik. Bevallom õszintén elsõre nem is tetszett, már nem külsõre hanem viselkedésre. Mulya kisfiú volt, olyan igazi anyuci pici fia, de megkedveltem és a mai napig imádom. Neki nem volt gond az elsõre megtetszéssel :) Távkapcsolat volt az elsõ 2 évben mert 150 km volt köztünk, de minden nap végig beszéltük a délutánt és minden hétvégét egymással töltöttünk. 19 évesen költöztünk össze és 2 éve 23 évesen volt az esküvõnk. tervezzük az elsõ babánkat.
18 évesen voltam amikor összejöttünk, 6 éve együtt élünk, nem vagyunk házasok (talán nem is leszünk), de úgy gondolom vele leszek életem végéig és ha lesz gyerekem, akkor tõle. Most 26L és 29F:) (Miattam nem vagyunk házasok, nem tartom fontosnak, õ már elvett volna.)
Nekem vannak olyan volt osztálytársaim, akik azzal házasodtak össze, akivel középsuliban együtt jártak. A mai napig együtt vannak. Ja, az már mellékes, hogy az egyik csaj úgy ment férjhez, hogy már évekkel korábban mentek a pletykák, hogy a kapcsolatuk egy rakás kaki, a másik csajnak meg látleletei voltak arról, hogy bántalmazta a pali. de biztos boldogok, én meg csak irigykedhetek rájuk.
Én voltam 18, õ 20. 6 éve vagyunk együtt, fél éve együtt élünk, júliusban esküvõ, és remélem nagyon-nagyon sokáig együtt leszünk még. :) Bár mi az elején iszonyat nagy lángon "égtünk", ma már annyira nem, de szeretjük egymást. Ezt is megbeszéltük, tisztában vagyunk vele, hogy nincs már egyikünknek sem rózsaszín köd, de szeretjük egymást, nagyon egy hullámhosszon vagyunk, és azért vannak néha idõszakok, amikor újra-újra "fellobban" az a régi láng, és bizonyos ideig megint nagy szerelemben vagyunk. Ez elég hülyén hangzik, de tényleg ilyen változó ez nálunk :D
19 évesek voltunk, amikor megismerkedtünk a férjemmel 1999-ben. Gyakorlatilag rögtön összeköltöztünk, mert úgyis albérletben laktam az egyetem miatt (évfolyamtársak voltunk). 25 évesen házasodtunk össze, most 33 évesek vagyunk és van egy 6 hónapos kislányunk. Én még mindig szerelmes vagyok a férjembe és egy nagyon nagyfokú szeretet és tisztelet is kialakult mellé. Mindkettõnknek volt kapcsolata korábban, de inkább olyan diákszerelmek, amilyen 16-17 évesen lehetett.
A kérdező hozzászólása: Utolsó kettõnek: nagyon sajnálom, ami veletek történt. Remélem az élet kárpótol titeket ezért.
17:33 Hat nem hiszitek el mi ujra osszejottunk es ujra egymassal elunk mindent megbocsajtottunk egymasnak.Igaz kelett hozza az a 20 sok ev :) ) Imadom a ferjem aki az elso nagy szerelmem volt es ujra az.
Bárcsak én is így lennék majd, olyan jó ezeket a történeteket olvasni:) ) Van barátom több mint egy éve, az elsõ komoly, hiába vagyok már 20 éves, igaz õ kicsit fiatalabb nálam. Nem tudom hova fog sodorni minket az élet, egymás mellett maradunk-e, de valamiért úgy érzem õ az igazi.. ha meg nem így lesz, majd visszajövök ehhez a kérdéshez pár év múlva és megírom :P
A kérdező hozzászólása: Utolsó: szurkolok nektek! Utolsó elõtti: örülök, hogy újra egymásra találtatok!
mi 2009 május 30-án jöttünk össze, az én 18. szülinapom elõtte novemberben, az övé azév januárjában volt. most töltöttük a 22-t, és októberben volt az esküvõnk :)
29 voltam amikor megismertem a férjem, õ 22. Most babát várunk, 5 év után. Mielõtt megismertem kiéltem minden perverziómat, és õ is elég durva dolgokon esett át, de elõtte soha nem voltam annyira szerelmes. Nem kell mindenkinek végigjárni ezt a kálváriát, a pasihegyeken át, de a sors keze bármilyen útra vezethet. Ha úgy érzed õ az igazi, talán igazad van, talán csak megtéveszt az ifjú szíved. A nagy láng, amirõl beszélsz, emberfüggõ. Van aki nem tud lángolás nélkül élni, van aki sose lángol. Ezekre ne alapozz, persze ha valakit sose szerettél nem lehet belõle kiábrándulni. Neked kell tudnod, hogy a lángolás, vagy a biztonság az, ami fontosabb neked. A kettõ között persze lehet egyensúlyt teremteni. Ha megvan a láng, akkor akarod a másikat.
Én 18 évesen ismertem meg a férjemet. Õ akkor volt 27, én max 23-nak néztem. :) Akkor szakítottam a gimis barátommal, õ is nemrég jött ki az elsõ kapcsolatából. Így másodikak lettünk egymásnak és 2, 5 év múlva össze is házasodtunk. Én nem éreztem olyan gimis nagy szerelemnek, mint az elõzõt. Inkább olyan nyugodt volt minden, ami sokkal jobb volt, mint egy nagy fellángolás.
Csatlakozom 3 ev utan 19 es 21 evessen hazasodtunk aztan 2 ev mulva a gyereke szuletese elott otthagyott terhessen egy 2 gyerekes elvalt anyukat gyurt Ennek 26 eve.
Annyi szépet olvastam..:) ) Ezért már nem is kéne leírnom az én történetemet. Leszek illuzió romboló.. 17 évesen ismertük meg egymást. 3 év mulva házasodtunk. Nekem õ volt az elsõ.. Aztán összejött anyámmal.. elváltunk. Lánya születése elõtt lelépett. Azóta sem láttam. Ennek több, mint 30 éve...
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek üzenem, hogy szerencsések vagytok. :)
A kérdező hozzászólása: Hát 18 évesen jöttünk össze. Ma 19L és 22F
A kérdező hozzászólása: 5. válaszoló: örülök nektek és sok boldogságot :)
Ismerek olyat, hogy 17L és 25F voltak, amikor a fiú udvarolni kezdett a lánynak, aki eleinte nem szerette. De sikerült meghódítania, 19/27 esküvõ, ma szép, háromgyermekes család, 39/47 évesek... :) Nem tudom, mekkora szerencse kell ehhez, de engem ez elkerült... :(
Elõzõ vagyok: Viszont ismerek olyanokat is, akik évekig együtt jártak, majd esküvõ, majd pár éven belül válás.
Ja bocs, nem "elõzõ", hanem 9-es voltam, csak kissé gyorsan pereg a topik!
A kérdező hozzászólása: Örülök mindenkinek, aki már megtalálta a párját, sok boldogságot és fel a fejjel annak, aki még nem. Egyszer mindenkit megtalál.
Én is örülök, hogy megtaláltátok a párotokat ilyen fiatalon, de pár éves házasság önmagában még nem jelent semmit, majd ha 30 év múlva is együtt lesztek még, na akkor igen. A házasságok több mint fele válással végzõdik.
nálunk az osztályban 3 szerelmes pár is volt. illetve van is a mai napig. ebbõl ketten, tehát tulképp 4en összeházasodtak, a harmadik pár még nem, de a lány már örülne egy eljegyzésnek. ja, és az érettségi évében jöttek össze mindannyian, és mivel 8 osztályos volt a gimi, így tényleg szinte gyerekként ismerték meg egymást. bízom benne, h tartós lesz a házasságuk, egyelõre úgy tûnik menni fog a dolog :) nekem ez a 18 évesen megtalálom életem szerelmét nem jött össze, amit igazából nem is bánok, de azért még így is elég fiatal voltam mikor a párommal elkezdtünk járni. 5 éve vagyunk együtt, kezdetben hatalmas, lángoló bolond szerelem volt köztünk, de ez mára sem hunyt ki, inkább csak érettebb lett. értelemszerûen nem viselkedünk úgy mint 2 20 éves, az életünkben is sok változás történt, de kitartunk egymás mellett, és családot tervezünk. házasságot nem, mert feleslegesnek tartom. 25 L
én 24 voltam a férjem másfél hónappal késõbb töltötte a 21-et mikor összejöttünk elõtte nagyjából 2 héttel ismerkedtünk meg. 25 és 22 évesek voltunk mikor összeházasodtunk 1 év együttlét +fél év együttélés után. nyár elején leszünk 3 évesek és nagyon boldogok vagyunk:9 babát is szeretnénk. nekem õ volt a 7. férfi az életemben mivel valamivel idõsebb vagyok. neki én vagyok az elsõ kapcsolata:) 27/N


Annyival, amennyi a rádióengedélyben engedélyezett. Elõtte a rádióhálózatot meg kell terveztetni egy erre jogosult tervezõvel (feltéve hogy rendes, átjátszós félduplex URH rendszert akarsz). Nagy általánosságban egy UHF sávon mûködõ kézirádióra 2 W teljesítményt szoktak engedélyezni. A rádiók tudnak akár 4-5 wattot is. Amúgy legtöbbször szimplexben dolgoznak, valamelyik országos közös frekvencián a 458.480 - 458, 5625 MHz tartományban, elvileg maximum 2 W teljesítménnyel. Átjátszóval a hatótávolság akár néhány tíz km lehet, szimplexben kedvezõ terepviszonyok esetén pár km, épületen belül néhány száz méter, több fém, vagyvasbeton falon vagy födémen keresztül ennek töredéke (tipikus példa a fémszerkezetû és falú gyártócsarnok, remekül árnyékol)
Lassú voltam, 5BRG oldalán jóval szabatosabban, pontosabban le van írva minden.
A kérdező hozzászólása: És kb. mennyibe kerül havonta? Tegyük fel, hogy lesz egy házibuli és én leszek a biztonsági õr. Lesz néhány haverom akivel rádión tartjuk a kapcsolatot. Akkor ez kb. mennyi?
A freeband sávon semmibe. Szabadon használhatod 0, 5 W -tal a 446 MHz -es sávot. Ezek a kis adóvevõk amit mindenfelé lehet kapni. http://www.argep.hu/kat2-43.html Ezek egy házibuli területét jó eséllyel lefedik.
A kérdező hozzászólása: Ennyit én is tudok. Nem erre gondoltam! Belvárosban lennénk. Ott nincs 2 perc amikor ne szólalna meg valaki egy csatornán.
Ez az országos szimplex frekvenciára is igaz. Ott sem árt valami CTCSS vagy digitális zajzár. Többször volt, hogy kábeleket mértünk volna, de a közeli nagy építkezés darukezelõi, egyéb darukiszolgáló személyzet szinte folyamatosan használta a csatornákat.
Elõzõ is jó cég, de vannak még páran, ha rákeresel. Pl õk: http://www.dnd.hu/index.php?page=info&action=szolgaltatasaink

Ha valaki megszerzi az A korlátlan nagymotoros jogositványát akkor mindegy hogy hány köbcentis motorra ül rá az ember? Nincs itt korlátozás? Teljesítménybe vagy köbcentibe?

a kérdést azért tettem fel mert én már sok mindent hallottam hogy nem lehet rögtön egy 1000 ccm es motorra ülni friss A-s jogsival meg ilyenek de közbe meg olvastam h nem igy van szóval már nem értem igazán... nekem jelenleg robogóm van és tervbe van véve majd kés?bb a nagy motoros jogsi :D

Legjobb válasz: "Ha valaki megszerzi az A korlátlan nagymotoros jogositványát akkor mindegy hogy hány köbcentis motorra ül rá az ember? Nincs itt korlátozás? Teljesítménybe vagy köbcentibe?" Gondolkodj, ha KORLÁTLAN, akkor miért kérdezed meg, hogy van-e benne KORLÁTOZÁS? Egyébként robogó után nem tanácsos S1000RR-re ülni, egy 250-es ETZ is sok

"Ha valaki megszerzi az A korlátlan nagymotoros jogositványát akkor mindegy hogy hány köbcentis motorra ül rá az ember? Nincs itt korlátozás? Teljesítménybe vagy köbcentibe?" Gondolkodj, ha KORLÁTLAN, akkor miért kérdezed meg, hogy van-e benne KORLÁTOZÁS? Egyébként robogó után nem tanácsos S1000RR-re ülni, egy 250-es ETZ is sok
A kérdező hozzászólása: jolvan nem kell mingyárt anyázni de mint irtam több féle képp hallottam ezért kérdeztem....
1. nem anyáztam 2. ha elolvastad volna a kérdésedet rájöttél volna, ez kb olyan kérdés volt, mintha ezt kérdeztem volna: milyen színû az a fekete kutya?
A KRESZ-ben benne van feketén-fehéren mire jó, mire nem... És így akarsz te jogsit

Mit is jelent ha valaki 24/48 órás műszakban dolgozik? úgy értem, általában hány órától, hányig tart a munkaideje?

Legjobb válasz: Azt jelenti,hogy 24 órán keresztül dolgozik,és 48 órában szabad.A hánytól-hányig pedig a munkától függ. Lehet reggel 8-tól másnap reggel 8-ig,vagy éjféltõl éjfélig is.

Azt jelenti, hogy 24 órán keresztül dolgozik, és 48 órában szabad.A hánytól-hányig pedig a munkától függ. Lehet reggel 8-tól másnap reggel 8-ig, vagy éjféltõl éjfélig is.
A férjem is így jár : Reggel 6- másnap reggel 6-ig/ez 24 óra/amikor reggel hazajön, az a nap, és a következõ, szabad. Az utána való napon megint megy 6-6ig.

Hány pályát kell teljesíteni, hány stílusponttal, hogy B2-be lehessen menni? Utána B3-ba, A1-be, stb. Megköszönném, ha valaki leírná.

Legjobb válasz: Ha azóta nem változott, akkor 8 pályát, 6 stiluspont feletti eredménnyel. De ha biztosat akarsz akkor hivd fel a lovasszövetséget, õk azonnal meg tudják mondani ezt.

Ha azóta nem változott, akkor 8 pályát, 6 stiluspont feletti eredménnyel. De ha biztosat akarsz akkor hivd fel a lovasszövetséget, õk azonnal meg tudják mondani ezt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! esetleg valaki a többit tudná, hogy hogy vannak a szintlépések?
Díjugrató Szabályzatban benne van, azt meg le tudod tölteni a http://www.dijugratoszakag.hu-ról

Hány éves kortól "fura", ha valaki még szűz?

Legjobb válasz: ezt a kérdést szinte mindig itt látom, ha erre tévedek..:D és mindig leírom, hogy "ugyan kit érdekel?" ha valaki szûz mondjuk 20 fölött is szûz, annak megvan az oka.. mégpedig általában az, hogy nehezen talál párt.. ennek lehetnek külsõ vagy belsõ okai, az most mindegy "mindenki maga dönti el, hogy mikor akarja elveszíteni".. az igaz.. de hogy ténylegesen mikor veszti el, ez másoktól függ:D "fura".. nem merted azt írni, hogy "gáz":D pedig ha valami, akkor az a gáz, hogy emberek ekkora hangsúlyt helyeznek arra, hogy valaki esetleg 20 fölött még szûz... legyen 35 éves szûz! engem nem érdekel!:D maximum érdekelne, hogy hol szúrja el állandóan a kapcsolatait... a szüzesség a legkevesebb, inkább egy normális kapcsolat kellene.. a 18 éves marhák meg mennek prostizni, hogy elveszítsék a szüzességüket.. jobb lesz ettõl? juhú, az elsõ szexuális élményed egy herpeszes lotyótól van, aki még el is kért tõled egy SzentIstvánt.. jobb ember lettél? nem! rosszabb? hát ha a herpeszt belevesszük...

ezt a kérdést szinte mindig itt látom, ha erre tévedek..:D és mindig leírom, hogy "ugyan kit érdekel?" ha valaki szûz mondjuk 20 fölött is szûz, annak megvan az oka.. mégpedig általában az, hogy nehezen talál párt.. ennek lehetnek külsõ vagy belsõ okai, az most mindegy "mindenki maga dönti el, hogy mikor akarja elveszíteni".. az igaz.. de hogy ténylegesen mikor veszti el, ez másoktól függ:D "fura".. nem merted azt írni, hogy "gáz":D pedig ha valami, akkor az a gáz, hogy emberek ekkora hangsúlyt helyeznek arra, hogy valaki esetleg 20 fölött még szûz... legyen 35 éves szûz! engem nem érdekel!:D maximum érdekelne, hogy hol szúrja el állandóan a kapcsolatait... a szüzesség a legkevesebb, inkább egy normális kapcsolat kellene.. a 18 éves marhák meg mennek prostizni, hogy elveszítsék a szüzességüket.. jobb lesz ettõl? juhú, az elsõ szexuális élményed egy herpeszes lotyótól van, aki még el is kért tõled egy SzentIstvánt.. jobb ember lettél? nem! rosszabb? hát ha a herpeszt belevesszük...
Olyan 22 felett szerintem ildomos elveszíteni, de mindenki magának érzi, hogy mikor jött el az ideje.
Abszolút magánügy nincs rajtad cetli emiatt kár görcsölni. Szerintem am a kutyát nem érdekli.
jó végülis nem is a betegségeken van a hangsúly.. ha valaki szûz, annak az oka a kapcsolat hiánya, vagy rossz mûködése és azzal, ha prostizik, akkor sem lesz elõrébb.. mert a problémát nem oldja meg.. vagyis csak gyakorlatilag nem lesz szûz, de ha pl megkérdezik, hogy "hány barátnõdet dugtad meg eddig?" akkor ugyanúgy szûz marad:D
7: tejóég....
Harmadik vagyok, meghatározom neked: 17-18 fölött kb. #4: Kissé elferdítve látod a dolgokat. Nem minden prosti igénytelen, herpeszes meg nem tudom milyen. Egy egyéjszakás kapcsolatra szórakozóhelyen összekukázott lány/nõ is lehet ugyanolyan nemibeteg vagy igénytelen, sõt.
A kérdező hozzászólása: ha téged nem érdekel, az tök jó, de nem erre voltam kíváncsi, csak kb korra.:D olyanoktól, akik betudják határozni.
A kérdező hozzászólása: azért nem írtam gáznak, mert nem gáznak tartom, hanem furának.ha mondjuk valaki még 30év körül is az..hát sztem az nem normális, ott van valamiféle baj. kíváncsi voltam, kihogyan látja. ezért érdekelt, hogy kb hány évesket mondanak.
Gimibõl való elballagás után már mindenképpen.
Nem tudom, de több "fura" szûz van a környezetedben, mint gondolnád.
Szerintem 18-20 de ha késõn erõ típus akkor max 22-23 de nem korhoz kötött . Meg kell találni azt az embert akivel szívesen teremt szexuális kapcsolatot. Azért olyan 24 fölött felkap

Honnan lehetne megtudni, hogy valaki hány óra hány perckor született, ha már nem él az anyukája?

Anyukám sajnos elég hamar elvesztette a szüleit, és nem tudta megkérdezni, pontosan mikor született. Nem olyan életbevágó, de kíváncsi rá. :) Vajon vezetik ezt valahol?

Legjobb válasz: Talán a kórházban, ahol született, meg tudják mondani. Nem tudom, meddig õrzik meg az eféle adatokat, de ha utána nézel, nem vesztesz vele semmit. Az emberek többsége, nem tudja az órát és a percet, amikor született.

Talán a kórházban, ahol született, meg tudják mondani. Nem tudom, meddig õrzik meg az eféle adatokat, de ha utána nézel, nem vesztesz vele semmit. Az emberek többsége, nem tudja az órát és a percet, amikor született.

Igaz az hogy ha valaki zsoké szeretne lenni akkor megvan hogy hány cm-magas lehet és hány kiló?

zsoké

Legjobb válasz: na látom megint van 1-2 galopp "szakértõ"... Tréner szeretõi :xd ezen jót nevettem pffff

na látom megint van 1-2 galopp "szakértõ"... Tréner szeretõi :xd ezen jót nevettem pffff
A magasság kizárólag a súly szempontjából számít, mivel értelemszerûen könnyebb 150 centisen 50 kilónak lenni, mint 170 centisen. A magasságot nem méregetik, a súly és a lovaglás számít. Valami nagy szakértõ írhatta azt a könyvet, senki nem méregeti centivel se a zsokékat, se a lovasokat. Mégis hogy lehetne akár 60 kg is az IDEÁLIS zsoké súly? A ló vihet annyit, de igencsak leszûkítené a zsoké lehetõségeit, ha õmaga 60 kg lenne. Pont az írta a példájában, hogy 60 kg is belefér, aki említette, hogy adott ló adott futamban 56.5 kg-ot vitt. 60 kg-os zsokéval mégis hogy a fenébe lehetne ennyi a vitt súly felszereléssel együtt? A Magyar Derbyben is 55, 5, 57 kg-ot visznek a lovak, tehát a kancák zsokéja nem lehet több, mint 54 kg, nem hogy 60. Nehéz megérteni?
meg ne derbivel gyere, nézzél meg egy hendikeppet.
te rajtad nem segít semmi! Nézzed már meg , hogy a pálya legjobbjai mennyi súllyal mennek...
Ha valaki nem érti, hogy az 54-55-56-57 kg kevesebb, mint a 60 kg, azok már semmi nem segít.
fogj egy turfot és nézzél bele, mennyit lovagolnak a jó zsokék és rájössz! De te már úgy "foglalkoztál" telivérekkel orosházán, biztos jobban tudod, úgy , mint a múltkor is.
Igaz. Azt hiszem, 150-160 centi és 60 kg? A kg az a telivér erõsségétõl függ, de figyelembe kell venni, hogy az angol telivérek bár izmosak, a galopp versenyen figyelembe kell ezt venni. Azt hiszem 150 centi a magasság határ, 160 centivel csak munkalovas lehetsz. Ott a kg tökmindegy.
lószart, nem számít a magasság, és persze a tréner szeretõinek a kg se...szeretem az okoskodó könyvben olvasott szarokat..
Az utolsóhoz annyit, hogy pont ezért azokat a nyergeket ólmozzák... Elég nagy gondban lennének, ha minden lóhoz fixen annyi kg-s zsoké kéne, amennyit a lónak vinnie kell...
A magasság annyiban számít, hogy ha valaki 210 centi, nem biztos, hogy jó, ha 50 kg... Egyébként a súly az elsõdleges, ennek környékét szeretik, a 60 már a legteteje.
hogyne számítana a magasság? Már megint valletta, ugyanazt csinálod , mint a múltkori galoppos kérdésnél! A súlyelosztás úgy van , hogy a jobb lovak visznek többet , azok viszik a topsúlyt általában, a gyengébbek a kevesebbet. Amelyik a legkevesebbet viszi az a "mezítlábas". Még az 56-60 is belefér versenyen, jakub pavlicek lovagolt a kisbér díjban 56, 5 kg ot, kerekes, georgiev, kozma 62 kg-ot. Legjobb lovasokról beszélünk.
A magasság is számít, mellesleg pedig ezeket egy könyvbõl vettem! És igenis számít mert 150-160 cm és 50-60 kg az ideális zsoké méret. Vannak alacsonyabbak és magasabbak és kövérebbek és könnyebbek is de ez az ideális. És felõlem vitába szállhatsz a könyvekkel de én ezt találtam benne.
Elsõ ezeket te honnan vetted? Soumillon ezek szerint nálad csak munkalovas (vagy még az sem?) lehetne a cirka 170 centis magasságával. Nem számít a magasság, csak a súly, olyan +/- 50 kg körüli súly az ideális, munkalovasoknál lehetõleg ne legyen több 60 kg-nál.
Az atlagos zsoke meret 150-160 cm kozott van. Ez nem jelenti azt hogy ennel magasabb mar nem lehet zsoke. Akkor en a 165 centimmel nem vagyok zsoke? Ne rohogtessetek. A sulyon van a hangsuly. birom ezt a sok galopp szakertot:')


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!