Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki görcsöl (20 db)

Ilyen ha valakinek görcsöl a hasa?

Olyan mintha a hasánál beszorulna a leveg??

Legjobb válasz: Igen ilyesmi. Azért más érzés mint mikor a lábad görcsöl, mert ezek különbözõ izmok. A lábadban a harántcsíkolt izomszövet húzódik össze, a hasadban meg a méhfala ami simaizomszövet. Mostanában jött meg elõször?

Igen ilyesmi. Azért más érzés mint mikor a lábad görcsöl, mert ezek különbözõ izmok. A lábadban a harántcsíkolt izomszövet húzódik össze, a hasadban meg a méhfala ami simaizomszövet. Mostanában jött meg elõször?
A kérdező hozzászólása: Nem.Kb 1 éve csak nem akar beállni...eleinte nem görcsölt, fájt a hasam csak nagyon minimálisan és nagyon rövid ideig.Mostanában jött ez rám. :(
jelen :) mikor kéne megjönnie? lehet érdemes lenne tesztelni :)
Nekem olyan szinten görcsölt egy éjszakán át, hogy kínomban sírtam....szó szerint.
Nekem is annyira görcsölt, hogy no-spa-t kellett bevennem, biztos voltam benne h megjön....aztán nem:-) De az elõzõ terhességeimnél meg el is felejtettem, h menstruálnom kellene. Õk lányok, ez a picike meg kisfiú lesz :-) Írd majd meg mi lett hátha van köze hozzá. 34 hkm
A kérdező hozzászólása: Na, túl korán írtam ki. A 40. napomon vagyok és végre tényleg elkezdhettem reménykedni, erre most az elõbb megjött... Legközelebb! Nagyon köszönöm a válaszokat, és gratulálok nektek! Örömteli babavárást! :)
sajnálom :( de majd a következõ hónapban :) mielõbbi babásodást! :) (elsõ voltam)
Kedves harmadik, nekem is görcsölt és nekem is kisfiam lett, bár nem hiszem hogy van összefüggés :)
megint elsõ.. én is nagyon görcsöltem, és kislányom lesz. szerintem nincs összefüggés :)

Hogyan nez ki, ha valaki elveszti a babajat? Görcsöl, nem görcsöl? Erösen verzik? Piros a ver vagy barnas?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 11. héten halt el a babám, minimális görcsöt éreztem, és nagyon kevés barnás folyásom volt. Rohantam orvoshoz, az ultrahangon állapítoták meg, hogy nincs szívhang. Másnap reggelig haza mehettem, nem történt semmi. Mûszeresen fejezték be a terhességet.:(

Szia! Nekem a 11. héten halt el a babám, minimális görcsöt éreztem, és nagyon kevés barnás folyásom volt. Rohantam orvoshoz, az ultrahangon állapítoták meg, hogy nincs szívhang. Másnap reggelig haza mehettem, nem történt semmi. Mûszeresen fejezték be a terhességet.:(
nem feltétlenül görcsöl és vérzik. Én is azt hittem. Nekem a 12 hetes UH-n derült ki, hogy nincs baba... Elhalt, pedig még elõzõ reggel is hányingerrel ébredtem... A doki fejezte be:(
A vetélést észreveszed, vérzéssel és görccsel jár. Azt viszont nem veszed észre ha elhal a baba, mert ha nem mész uh.-ra akár hetekig is tünetmentes lehetsz. A vetélés nem egyenlö a missed ab.-al vagyis a befejezetlen vetéléssel. Mert az elsõnél ki ürül a magzat, a másodiknál pedig elhal és el is marad az ürülése. A vetélésnél tehát, mikor ki is ürül a magzat erõs piros vérzés, alhasi görcs a tünet. Nekem sajna mindkettö volt már. Nagy valószinûséggel mindkettõt mûvi uton fejezik be.
a gép elé???
Na énis ezt csináltam és tényleg nem találtam senkit.
hát ez igaz. két ok miatt is, egyik lehet maga a felfogás. a másik, hogy esély sincs arra hogy valakivel összehozza a sors, ha mindig ezen morfondírozik, és mondjuk a gép elõtt ül.

Ha valaki nagyon görcsöl azon, hogy terhes és már lassan be is meséli magának. Az produkálja a tüneteket és csak azért sem fog megjönni?

felvagyok puffadva, szoval megkéne jönnie. meg fáj a hasam is... de már szinte annyira bemesélem magamnak, hogy hihetetlen... védekeztünk. nem szakadt ki semmi... nem is élvezett el... miért van az, hogy ennyire parál az ember ilyenkor??

Legjobb válasz: A nõi lélek már csak ilyen. Képes produkálni a terhesség összes tünetét terhességtõl való félelem miatt, de akkor is ha nagyon akarja a babát.

A nõi lélek már csak ilyen. Képes produkálni a terhesség összes tünetét terhességtõl való félelem miatt, de akkor is ha nagyon akarja a babát.
a stressz amúgy is ilyen hatással van az emberre. a másfajta is.
Nekem is ez van, folyton ezen izgulok és jönnek a tünetek és nem hiszek a tesztnek és hiába jön meg (mert amúgy mindig rendszertelen) nem tudok megnyugodni...Szóval csak annyit tudok mondani, hogy nem vagy egyedül. :(

Ha valaki repülés elõtt annyira ideges, hogy görcsöl a hasa, majd elkapja a hasmenés felszállás elõtt közvetlen, akkor semmiképp se mehet be a WC-re?

Legjobb válasz: Nem, a flyertalk.com címû angol nyelvû repülõs blogon írta pont a múltkor valaki, hogy felszállás közben lett hasmenése, nem engedték, hogy felálljon, és beszaratták az ülésbe, nem vicc.

Nem, a flyertalk.com címû angol nyelvû repülõs blogon írta pont a múltkor valaki, hogy felszállás közben lett hasmenése, nem engedték, hogy felálljon, és beszaratták az ülésbe, nem vicc.
"nem engedték, hogy felálljon, és beszaratták az ülésbe, nem vicc." Még mindig jobb, mintha feláll és esetleg megsérül. Ha valakinek ilyen baja van, akkor pelenkázza be magát, vegyen be repülés elõtt egy marék hasfogót stb. Én amúgy (fapadoson!) olyat már láttam, hogy boarding közben szólt valaki az ajtóban álló sztyuvinak, hogy a kisgyermekének nagyon kell pisilni és simán beengedte a wc-re. Nyilván ez más, mert itt még állt a gép, konkrétan felszállás-leszállás közben azért egész más helyzet, az a repülés legveszélyesebb része.
hülyeség simán kimehetsz a wc-re, felszállás közben is, saját felelõsségedre persze
[link] Én amúgy arra tippelek, hogy ha annyira gáz a helyzet, hogy nagyon megy a hasa valakinek, akkor fel sem engedik a gépre, mert a sztyuvi nem orvos, õ nem fog diagnosztizálni, hogy nagyon ideges az illetõ vagy fertõzõ beteg. Egyszer egy nõ felszállás elõtt nagyon nem érezte jól magát (fejfájás, szédülés), necces volt, hogy leszállítják a géprõl. Picit csúsztunk is miatta, pár percet, körbeállták, hogy mennyire van rosszul, el merjenek-e indulni vele. Ha te félsz, hogy ilyen megtörténik veled, akkor ne egyél sokat, csak kevéske falatokat hogy ne legyél rosszul, de ne is legyél tele és legyen nálad pl. Immodium.
3: ez egyszerûen nem igaz, a stewardessek elég szigorúan veszik azt, hogy felszállás alatt és leszálláskor mindenki üljön és még a biztonsági öveket is ellenõrzik, hogy be van-e kötve mindenki.
Nem a stewardessek veszik ezt komolyan hanem a repulesugyi hatosag. Ha valaki elhagyja az uleset mikozben a gep gurul akkor a gepnek meg kell allnia. Ez az eloiras. A stewardessel veszekedni felesleges, az allasat kockaztatja ha az eloirast nem tartatja be. Ha a gep meg nem mozog akkor *elvileg* nem lehet gond abbol ha a mosdot hasznalni akarod. Mas kerdes hogy amig nem ulsz a helyeden becsatolva addig a gep nem indulhat el tehat a stewardess nem fog szeretni ha mar (majdnem) mindenki a helyen van te meg felugrasz... Es igen, borzaszto pocsek tud lenni hasi problemakkal repulni.
A kérdező hozzászólása: Wow, hát köszönöm a válaszokat. Az azért nagyon nagyon kellemetlen lehetett annak, akire ráparancsoltak és nem bírta ki a felszállás utánig a wc -t. Szegény.
Én elég ideges vagyok, utazáskor állandóan görcsöl a gyomrom, de felszálláskor nem volt még soha gondom, az annyira nem hosszú idõ. A gond nálam a reptérre vezetõ taxiút, na ott néhányszor kegyetlen hasgörcseim voltak a reptéren egyenesen az elsõ utam a klotyi volt..
A kérdező hozzászólása: Jaj istenem. :D Én is elég ideges típus vagyok utazások elõtt, hiába voltam a buszozáshoz is szokva. Repülõn még nem ültem, minden félelmet összeszedek még csak a gondolatára is. Pedig meg kell emberelnem magam.

Ha valaki keményedik vagy görcsöl, miért javasolják a láb felpolcolását?

Legjobb válasz: Nem, a belsõ hõ állandó, hiszen a lázad sem megy fel attól, hogy meleg vízben ücsörögsz. A magzatvíz sem tud csak úgy felmelegedni. A fürdõzést talán a felszálló fertõzések miatt nem javasolták Neked. Nekem most nemrég voltak görcseim, és direkt rákérdeztem az orvosnál, hogy nem lehet-e ebbõl gond, és mondta, hogy 45 fokon akár egész éjjel is melegíthetem, ha jól esik.

Nem, a belsõ hõ állandó, hiszen a lázad sem megy fel attól, hogy meleg vízben ücsörögsz. A magzatvíz sem tud csak úgy felmelegedni. A fürdõzést talán a felszálló fertõzések miatt nem javasolták Neked. Nekem most nemrég voltak görcseim, és direkt rákérdeztem az orvosnál, hogy nem lehet-e ebbõl gond, és mondta, hogy 45 fokon akár egész éjjel is melegíthetem, ha jól esik.
Én ezt még nem hallottam. Nekem csak a melegítõpárnát javasolta az orvos, és az tényleg segít is.
Szerintem is dagadás ellen javasolják a láb felpolcolását.
Bocs ha off, de szülés elõtt kifejezetten ajánlják a forró fürdõt(na nem túl forró, de kellemesen meleg vizes fürdõt vagy zuhanyt), mert leállítja a jósló fájásokat is. És ezt tapasztalatom is igazolja. A rendes fájásokat meg felerõsíti, de az nem is baj, ha már beindult a szülés. A fájdalmat meg remekül csillapítja. Én vajúdtam kádban sokat.
A forró fürdõt azért nem javasolják, mert méhösszehúzódást okoz!
A kérdező hozzászólása: Áhááá, köszi a válaszokat. Mentek a zöld kezek. Egy párnát beszerzek én is :) Jó babavárást
Szerintem a gravitáció miatt. Ha valaki görcsöl, nyílhat a méhszája, erre a baba súlya is rásegít, de ha fel van polcolva a lába, akkor a baba nem nyomja úgy a méhszájat.
Én oedema ellen hallottam a láb felpolcolását.
A kérdező hozzászólása: Melegítõpárna? Nem gondoltam volna, a forró fürdõt sem ajánlják, magzatvíz melegedhet fel
Igen szülésnél jó a meleg fürdõ, mert sokat segít, de az orvosok(legalábbis az enyém)tiltják a kismamáknak szülés elõtt, mert méhösszehúzódást csinál!

Ha valaki terhes, és úgy jön meg neki, akkor az miben más? Mennyiség, minőség, szín? Mert nekem kevesebb mint szokott, de ugyanolyan állagú, meg színű. Ja és a hasam is görcsölt.

Legjobb válasz: szerintem nem vagy terhes... nekem is elõfordult, hogy kevesebb volt a mennyisége! azt mondják, ha terhes vagy és úgy menzeszelsz, akkor az kb 2-3 napig tart, és legtöbbször más a színe is! de hogy megnyugodj vegyél magadnak egy tesztet, az a legbiztosabb, kapsz 800 ft-ért is a megfelelõ helyen. kívánom, hogy úgy legyen,ahogy szeretnéd!

szerintem nem vagy terhes... nekem is elõfordult, hogy kevesebb volt a mennyisége! azt mondják, ha terhes vagy és úgy menzeszelsz, akkor az kb 2-3 napig tart, és legtöbbször más a színe is! de hogy megnyugodj vegyél magadnak egy tesztet, az a legbiztosabb, kapsz 800 ft-ért is a megfelelõ helyen. kívánom, hogy úgy legyen, ahogy szeretnéd!
Ha terhes vagy akkor nem jön meg -.-" Ha megtermékenyül a petesejted(terhes vagy) akkor nem menstruálsz(nem jön meg)
utolsó, akár milyen hihetetlen, vannak nõk akik úgy is menstruálnak, hogy terhesek, barátnõm éppen így maradt terhes, mert még a gyanú sem merült fel benne, hogy az lehet, mert ugyanúgy menstruált és a 4. hónap maradt ki neki amikor már késõ volt...
bizony én két ilyen nõt is ismerek mint akikrõl az utolsó ír, a menzesz simán megvan a nõk elég nagy részének az elsõ hónapokban. és ezekben más amikben te kérdezõ leírtad. de mivel én még nem voltam terhes így nem tudom hogy milyen...

Milyen érzés ha valaki vastagbélgyulladástól görcsöl?

Nem tudom eldönteni hogy mi bajom lehet. Állítólag nőgyógyászatilag nincs gondom (a doki elvileg nem látott semmit) de mégis nyilalgatnak a petefészkeim, és ott állandósult a fájdalom ahol a vastagbélgyulladásosoknak fáj. A köldökömtől jobbra érzem. Görcsölésnek nem mondanám, inkább szúró fájdalomnak. Hányingerem szokott lenni meg étvágyam se mindig van. Lázam nincs szerencsére. Szerintetek elmenjek holnap a sebészetre?

Legjobb válasz: Mindenképpen menj orvoshoz!!!

Mindenképpen menj orvoshoz!!!
mi lehet a balyom ?
A kérdező hozzászólása: hát igen mi lehet a bajom??
variocele pl. el kell menned urulógushoz megnézetni nem fog kinevetni ne fogja letépni mindeki parázik amikor kint vár szal szedd össze magad és menj el a dokihoz, nem kell hozzá beutaló sem
A kérdező hozzászólása: már megyek magánrendelésre jövõhét szerdán és ht kíváncsi leszek hogy milehet vele..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!