Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki eszik, annak mi baja (2 db)

Ha valaki krétát eszik, annak mi baja lesz? Mik a tünetei?

Úgy hallotam,hogy lázas is lehet t?le lenni.

Legjobb válasz: Így van, nekem is mondták már,aki egy kicsit eszik belõle, lázas lesz. De ha esetleg ki akarod próbálni, NE TEDD, mert nagyobb bajod is lehet belõle,ha túl lõssz a célon, nem csak láz. Nekem ezt mondták.

Így van, nekem is mondták már, aki egy kicsit eszik belõle, lázas lesz. De ha esetleg ki akarod próbálni, NE TEDD, mert nagyobb bajod is lehet belõle, ha túl lõssz a célon, nem csak láz. Nekem ezt mondták.
Ez igaz, hogy lázas is lehetsz tõle, viszont ha erõs a szervezeted akkor semmi bajod nem lesz.Tapasztalatbol :) habár ez most nem azt jelenti, hogy meg kell kostolni :D
Azt mondják, hogy lázas lesz, de nekem semmi bajom se lett anno, pedig egy fél krétát megettem. Finom nem volt. Késõbbi alkalommal sós kávét ittam, attól sem lett semmi bajom, pedig ennél rosszabbat azóta sem ittam-ettem. Biztos úgy van, hogy szervezete válogatja.
Én pont tegnap ettem a suliban egy kis krétát. Nem mértem a lázam, de lehet hogy lázas voltam, mert majd megfagytam.
a krétára az ember allergiás lehet, ezért allergiás rohamokat válthat ki az emberbõl, ezért ne egyetek krétát, mert nem tudni ki allergiás rá és nem csak az allergia, hanem láz és fejfájás keletkezhet tünetnek!Krétamentes szép napot kívánok!Fõleg a tanároknak!
Miii? Mire jó ez a kréta? Nem vágom.
Mi is ettünk a barátnõmmel, csak úgy fogadásból, hogy ki meri megenni. Persze mi is hallottuk hogy lázasak lehetünk Tõle. Nem így lett :) A manapság az iskolákban használatos pormentes krétáktól nem leszünk lázasak, ezt késõbb mondta a kémia tanárunk. A régebbi fajta szögletes, bõven porzó krétákat viszont elõszeretettel ették a gyerekek, mert lázasított, és ezért otthon maradhattak. Viszont ha sokat ennél belõle tuti van valami mellékhatása.Töménytelen mész és nem finom xD
nekem szögletes van , de nem tudom az olyan fajta-e. de én nem tudom megenni olyan rossz íze van. Ha feloldom valamiben pl.: tea vagy víz akkor gyengébb lesz a hatása?
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem. Mondjuk egy fél krétát feloldasz, ugyan annyi kerül be csak feloldva.

Ha valaki sokáig nem eszik és nem iszik pl: 2 napig annak mi baja lehet vagy mik lehetnek a tünetek?

táplálkozás,betegség

Legjobb válasz: Evestol gyengesé, de folyadek nelkul kb 2 napig birja az ember, akkoris a kiszaradas tüneteit produkalva, valakinél ez ajulast, eszmeletlenseget jelenthet.

Evestol gyengesé, de folyadek nelkul kb 2 napig birja az ember, akkoris a kiszaradas tüneteit produkalva, valakinél ez ajulast, eszmeletlenseget jelenthet.
2 nap böjttõl egy normál embernék még nem nagyon lehet baja, legfeljebb elgyengül, ha olyan, vagy megerõlteti magát valami kemény edzéssel vagy munkával, akkor elájulhat.. De 2 napig nem enni az elég minimális. Egyszer 4 és fél napra kipróbáltam (5 volt a terv, de éhes lettem nagyon :) ma már egy nap se menne, de nem is kell). Érdekes volt, enyhe tudatmódosítás :) Az ivás fontosabb. Maradandó hatásokat szerintem még nem okoz 2 nap kimaradás, de valamelyest kiszárad az ember és tuti rosszul érzi magát. 2 nap? Szerintem sokan már ölnének a vízért, ha kéne... Nem tudom, ilyen eset volt-e az életemben, már 2 napig nem ivás, egyszer napszúrást kaptam és nem voltam magamnál 3 napig, akkor lehet, hogy elõfordult... Olyan eseteket tudok, hogy valaki legalább másfél napig nem ivott, abból nem volt semmi. Mondom, kiszárad, bizonyos dolgok bizonyára besûrûsödnek, nem értek ehhez, ha valakinek bármi baja van a veséjével vagy ilyesmi, akkor bizonyára okozhat nagyobb gondokat, egy egészséges emberben valószínûleg nem. De bizonyára emberfüggõ is ez.
Gondolom a másik kérdést is te írtad ki. Semmi baja nem lesz 2 naptól. Fájni fog a feje, és szédülni fog. Ha nem végez fizikai munkát, elájulni sem fog.
2 nap: kiszárad, fáj a feje, a vérnyomása leesik, legyengül. Bõséges folyadékfogyasztás után a tünetei elmúlnak.
2 nap nem evéstõl, komolyabb bajod nem lesz. 1.5 nap után hozzászoksz a tünetekhez is. Szédülés, homályos látás, fejfájás, gyomorégés-fájdalom, idegesség esetleg remegés meg ájulás. De ez egyéntõl is függ, ki milyen kondiban van és mennyire rajta az izom-zsír arány. Az ivás már komolyabb probléma, besûrûsödik a véred, kevesebb oxigén jut az agyba, hevesebb szívverés, fejfájás, izomgörcs


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!