Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki eszik, (386 db)

Mit kell tenni, ha valaki ész nélkül vezet a környezetünkben?

Sokszor megyek annyival, amennyi a megengedett sebesség, mert nagyon drága a büntetés, és pl 90. nél elmegy mellettem záró vonalon, el?zni tilos táblánál 140-nel beláthatatlan kanyarban.

Legjobb válasz: "Foglalkozzak a saját dolgommal?" Ott a pont kedves kérdezõ. Nem kell önkéntes rendõrkdni. Lehet, hogy siet, lehet, hogy jobbak a képességei, vagy csak fiatal és vakmerõ lehet, hogy csak egyszerûen ilyen. Valószínûleg van keret a büntetésre is. Ha, majd Téged veszélyeztet, akkor rá lehet villantani, vagy nyomni rá egy kûrtöt ezzel jelezve, hogy hé' haver ésszel közlekedünk. Amíg másnak nem árt, addig úgy vagyok vele, hagy menjen. Az bunkózzon le engem vagy az ilyeneket elõsször aki még egyetlen egyszer sem szabálytalankodott. Ugye, hogy volt ilyen. Közút, nem játszótér.

"Foglalkozzak a saját dolgommal?" Ott a pont kedves kérdezõ. Nem kell önkéntes rendõrkdni. Lehet, hogy siet, lehet, hogy jobbak a képességei, vagy csak fiatal és vakmerõ lehet, hogy csak egyszerûen ilyen. Valószínûleg van keret a büntetésre is. Ha, majd Téged veszélyeztet, akkor rá lehet villantani, vagy nyomni rá egy kûrtöt ezzel jelezve, hogy hé' haver ésszel közlekedünk. Amíg másnak nem árt, addig úgy vagyok vele, hagy menjen. Az bunkózzon le engem vagy az ilyeneket elõsször aki még egyetlen egyszer sem szabálytalankodott. Ugye, hogy volt ilyen. Közút, nem játszótér.
Hofi Géza azt mondta a vasúti fénysorompó piros/tilos jelzésén áthaladókra : Hagyjátok õket, ezek szép lassan úgyis elfogynak.
neki kell menni. úgyis õ lesz a hibás :D
Minek dudalnal? Akkor dudalj ha radhuzza a kormanyt, nem fersz el tole stb, tehat ha kozvetlen veszelyhelyzet van. Amikor mar elrepesztett melletted, akkor ez nem all fenn, tehat nem kell dudalni. Lakott teruleten kivul tovabba lehet dudalni elozesi szandek jelzesere is. Esetedben ez sem all fenn, tehat minek dudalni? A kerdesre annyi a valasz: igyekezni kell eltavolodni a szabalytalankodo kozelebol. Esetedben ez a 90 tartasaval gyorsan es magatol megvalosul. Szoval semmilyen teendod nincs.
Magasabb büntetési tételek kellenének, és több traffipax. Majd ha 1 nap 2db 50.000Ft-os csekket fizet be, akkor megtanulja, hogy a szabály az szabály.

Tanulókártya ötletek? Szeretnék csinálni kislányomnak tanulókártyákat és ehhez szeretnék témaköröket, nagyjából leírom, hogy mik jutottak eszembe, ha valakinek eszébe jut még valami, megírná?

Vagy esetleg ha lehet kapni olyan kész tanulókártyát, vagy könyvet, amiben ezek bennevannak, akkor megírná a címét? Tehát: gyümölcsök, zöldségek, italok, élelmiszerek, bútorok, színek, formák, háziállatok, vadállatok, kisállatok, madarak, fák és növények, betűk, számok, közlekedés, foglalkozások, háztartás,épületek...

Legjobb válasz: Ilyeneket lehet kapni és szépek. Nem csinálnék ilyeneket.

Ilyeneket lehet kapni és szépek. Nem csinálnék ilyeneket.
Én szerintem nagyon jó hogy csinálsz ilyeneket. :-) Bár minden anyuka ilyen kreatív lenne! A gyermeked is szerintem jobban fogja értékelni (legalábbis a késõbbiekben) hogy neki te csináltad. Egy gyógypedagógus
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, általában mindent én csinálok neki, szeretek ilyesmivel foglalkozni. Egyszer mondta is, csak úgy magától a Mamának, hogy Anya ügyes, szépeket fest nekem! (üvegmatricákra). Amúgy csak kinyomtatom egy A/4-es lapra témánként és lelaminálom, vagy spiráloztatom, és akkor magunkkal vihetjük, mint egy könyvet!
A kérdező hozzászólása: Ha lehet kapni, akkor megírnád a nevét elsõ válaszoló? Mert amiket néztem neten, azok olyanok, hogy szerintem sok felesleges van közte, például a közlekedési eszközöknél "oldtimer", meg ilyenek. Bõven elég szerintem a busz, a villamos, az autó...stb. Egy olyan könyv lenne a legjobb, mint annak idején nekünk az ablakzsiráf, de senki nem tud nekem ilyet mondani... :-( De mivel szeretek ezzel foglalkozni, így megcsinálom!

Ha valaki eszik halat, akkor az miért lenne már vegetáriánus?

Meg mi az, hogy valaki félig vega, mert csak csirkét eszik??? WTF?

Legjobb válasz: A hal és a csirke is hús. Aki húst is eszik, az már nem vega.

A hal és a csirke is hús. Aki húst is eszik, az már nem vega.
Én is utálom, hogy közlöm, hogy vegetáriánus vagyok és visszakérdeznek, hogy de halat eszem, ugye? Vazze! És a sajt meg a tojás nálam sem számít élõlénynek. A sajt? Azzal nem ártok élõlénynek. Tojásból csak olyat veszek, ami nincs megtermékenyítve, tehát azzal sem ártok senkinek.
Már egy ideje én sem eszem, csak csirke-meg halhúst. De nem tartom magam vegának, és akkor se lennék vega ha csak halat ennék. Mi ez, diszkirminálják a szegény halakat, hogy õk már nem is állatok, és meg lehet õket enni??? :-)))
Sztem olyan nincs hogy fél vega vagy eszik húst vagy nem. Aki csirkét eszik az nem vega hiszen az is hús. Én sem eszem húst mert szeretem az állatokat. Sztem az illetõ nem bír nem enni húst
Ezt én sem értettem soha. :) Nekem még szakácstanárom is mondta, hogy õ még azt is megmosolyogja, ha valaki vega és rántottsajtot eszik. (tojás, sajt) Az ilyeneket hívják a szakmában divatvegának. :)
Lehet, hgy a család elõtt egyszerûbb azt mondani "fél-vega vagyok", mint belátni, hogy csak finnyás...(mert a halat, meg a csirkemellet azért megeszi, de a családi összejöveteleken csak túrkálja a kaját, ha nem az elõbb felsorolt 2féle kaja van).
a csirke és a hal az fehér hús szóval egészségesebb mint a többi zsírospl:disznó
A kérdező hozzászólása: Tehát ha megölték, akkor már nincs arca és megeszed?
Azt mondtam, nem eszek olyat, aminek arca VOLT. = nem eszek húst. Miért kell félremagyarázni a szavaimat? Te is csak okoskodni akarsz?
Szerintem itt a kérdezõ van fogalomzavarban:) :)
Épületes viták kerekednek ki ebbõl a vega-húsevõ ellentétbõl. Nem értem, miért kell errõl egymást gyõzködni. Mintha a homokos gyõzködne egy heterot, hogy a s..bekukinál nincs felemelõbb érzés. Elhinné? Kötve hiszem. Mindenkinek lehetnek sajátos elvei, de ezzel kérkedni, hittéríteni nem ildomos.
A kérdező hozzászólása: skarma, nem okoskodok, csak nem értettem:SSS
A kérdező hozzászólása: Kifejtenéd, hogy miért is vagyok fogalomzavarban?:DD
Már megint egy agresszív vegetáriánus. Már egymást se hagyjátok békén?! Ha az egyiknek ez jelenti a vegaságot, a másiknak meg az, akkor miért nem hagyjátok már rájuk, és ti meg úgy táplálkoztok, ahogy az szerintetek a legjobb?! Miért van az, hogy most már nemcsak a mindenevõk, hanem a saját társaitok ellen is vagytok, és elmondjátok õket mindennek?!
Utolsó hozzászóló véleményét osztom. Itt már lassan zöldségvega támad gyümivegára! Há-há-há!!! :)
Tenyleg ez mar a masodik vegas kerdes amit olvasok es ebbol is veszekedes lett, olyan mint a politika. Ha ennyire kiborit h valami ismerosod (nem tudom ki volt aki nem tudta h a csirke is allat XD)fogalomzavaros akkor nyugodtan magyarazd el neki talan meg orul is neki. Kene egy uj kategoria amikor-kedvem-van vegetarianus. Azert nem kell ennyire kibukni ne foglalkozz veluk. amugy nem ertek egyet a nem artok felfogassal hiszen a novenyek is elolenyek sot meg oxigent is termelnek. Csak szegeny kis repa nem tud elszaladni, hiaba bujik a fold ala... Egyel finomakat es keresd azok tarsasagat akikkel jol erzed magad.(mi legalabb megtehetjuk)
a csirke és a hal az fehér hús szóval egészségesebb mint a többi zsírospl:disznó én ezt írtam és ztmondtad hogy ez nem válasz de én ezt tudtam ezért miért kell lepontozni??????
Nem nagyon értem az egészet de állítólag vannak olyan vegetáriánusok akik megeszik a halat. Nem tom, talán arra gondolnak hogy abból úgyis sok van és nagyon finom...:D
A tojásnak meg a sajtnak nincs arca... ezekre értettem. Állatot, úgy mint disznót, csirkét, marhát, halat, stb. nem eszem. Ezeknek volt arcuk amíg le nem öldösték õket.
A kérdező hozzászólása: Tessék!! Lakto-ovo vegetáriánus – a növényi élelmiszereken kívül tejet és tojás is fogyasztanak. Lakto-vegetáriánusok – növényi élelmiszerek mellett fogyasztanak tejet is, tojást viszont nem. Vegán, totális vegetáriánusok – csak növényi eredetû élelmiszereket fogyasztanak. Szemi-vegetáriánusok – a növényi élelmiszerek mellett halat (pescovegetáriánus) és csirkét (pollovegetáriánus) is fogyasztanak. A vegetáriánizmus definíciójából következõen ezt a csoportot >>>>> NEM soroljuk a vegetáriánus étrenden élõk közé <<<<<, bár nagyon sok ember, aki csupán halat fogyaszt a húsfélék közül, vegetáriánusnak tekinti magát.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, ez nem válasz. Attól, hogy fehér hús és azt eszi, még nem vega! Kiver a víz, ha valaki mondja, hogy "haha én vega vagyok, szeretem az állatokat, hmm nyamiii csirkemell *zabazabaaa*!" Aki megeszik bármilyen állatot, (a hal szerintem állat!), akkor az nem vega. Ezt miért nem fogják fel? Meg unokatesóm elkezdi, hogy vega, mert nem enne meg disznót. Erre anyuja csinálja a húsgombócot a darált disznóhúsból és két arcra falja....-.- Én vega vagyok, mivel 12 éve nem ettem semmilyen állatot... De mindig idegesítenek a "félig vegák"..:S
A kérdező hozzászólása: A tej és a tojás az más, az nem élõlény. Ha mama tyúkjai tojnak tojást és én azt megeszem, azzal nem ártok, fõleg akkor, ha nincs kakas köztük.:) Én ovo-lakto vegetáriánus vagyok.
A kérdező hozzászólása: Úgyúgy! Tõlem is megkérdezik, hogy de akkor halat se? pff.. Meg az is, és ha nem látszik húsnak? Ez milyen kérdés!?:D
Sajnos az a tévhit, hogy a vega azt jelenti, hogy valaki nem eszik húst. De igazából azt jelenti, hogy melegvérû állat húsát nem eszi. A hal hidegvérû, így ha valaki csak halat eszik, mint hús, akkor õ vega. (Ettõl függetlenül valaki a halról is lemond...) Jajj drágáim, tessék felpontozni!!! :)
14:39 vagyok, még valami: Sokan azt is hiszik, hogy egy vega semmilyen állati eredetût nem eszik (tojás, tej.) De ismétlem, vega=melegvérû állat húsát nem fogyazstó emberke.
Sokan itt nincsenek tisztában a vetetarianizmus fogalmával. A vega nem ÉLÕLÉNYT, ÁLLATOT nem eszik, hanem ÁLLATI EREDETÛ élelmiszert! A sajt és a tojás is ezek közé tartozik. Abba meg most ne menjünk bele, hogy "ezzel nem ártok 1 állatnak se ha ezeket megeszem" Szerinted miért ad több tejet a tehén, mint ammennyi a borjai felneveléséhez szükséges lenne? Azért mert a tehén gondolt a vegákra, vagy azért, mert nem húshibrid hanem tejhibrid? A csirke dettó. Szóval gondolkodjunk emberek mielõtt kinyitjuk a szánkat!
14:48 butaságot írtál.
Jól van, hogy ne legyen vita, itt és most kijelentem, hogy nem vagyok vega, csak nem eszek olyat, aminek arca volt! Így megfelel mindenkinek? :)
A kérdező hozzászólása: Neked kellene utolsó gondolkodni...:SSS Ismétlem a Te kedvedért: ovo-lakto vegetáriánus vagyok. (ha nem tudnád az ovo tojást, a lakto pedig tejet jelent, azokat eszem!) Oké, hogy fogyasztok tejet (nem sokat), de abba NEM HAL BELE! Aki semmilyen állati eredetû ételt nem fogyaszt az a vegán. Te vagy fogalomzavarba, de legalább ne oszd az észt, mert kínos helyzetbe kerülhetsz, mivel hülyeséget beszélsz.:S
A kérdező hozzászólása: ma 14:48-nak szólt! akkor még õ volt az utolsó melyik állatnak nincs arca?
A kérdező hozzászólása: ma 14:39, te is butaságokat beszélsz. amit te mondasz, az a vegetáriánusság egyik válfaja. a szemi vegákra igaz, hogy nem fogyasztanak melegvérû állatot, így halat igen. szerintem olvasgass a témakörben, mert te is fogalomzavarban vagy. olyanok válaszát várom, akik az alapvetõ fogalmakkal tisztában vannak és nem okoskodnak, amikor ....:S
Aki halat is eszik, az nem nevezheti magát vegetáriánusnak. A vegetáriánusok SEMMILYEN ÁLLAT HÚSÁT NEM FOGYASZTJÁK. Tejet és tojást (vagy csak egyiket a kettõ közül) igen, mert az nem okozza az állatok halálát.


A légpuskára kell valamilyen engedély vagy ha valaki észre veszi megbüntethet érte és letudok vele lőni egy fácánt?

Legjobb válasz: 18 év felett magánterületen szabadon tartható és használható , ha 7,5J alatti . Ha 7,5J feletti ahhoz engedély kell . Magyarországon fácánra vadászni tilos légfegyverrel vadászni és köz terülten csak tokban és töltetlenül szabad hordani . Tehát megbüntetnek , ha közterületen használod és el is veszik a légpuskádat . Egyébként egy 7,5J-os légpuskával nem igen lehet lelõni vele egy fácánt .

18 év felett magánterületen szabadon tartható és használható , ha 7, 5J alatti . Ha 7, 5J feletti ahhoz engedély kell . Magyarországon fácánra vadászni tilos légfegyverrel vadászni és köz terülten csak tokban és töltetlenül szabad hordani . Tehát megbüntetnek , ha közterületen használod és el is veszik a légpuskádat . Egyébként egy 7, 5J-os légpuskával nem igen lehet lelõni vele egy fácánt .
Egy jobb fajta légpuskával kábé 8-10 méterrõl lehet eltalálni egy 20 Ft-os érmét. A puska ennél pontosabb használatra a kialakításánál fogva nem alkalmas. A fácán feje nagyjából 20 Ft-os méretû. A fácán más testrészét egy légpuskával eltalálva semmilyen komolyabb sérülést nem lehet neki okozni, tehát marad a feje célpontként. Nos, ha egy légpuskával a kezedben be tudsz cserkészni egy fácánt 10 méteren belülre, és rá bírod venni hogy ne mozdítsa el a fejét míg becélzod, akkor van esélyed agyondurrantani, egyébként 99% hogy elviszi. Egy jobb fajta csúzlival és megfelelõ tölténnyel (pl. csapágygolyó, vágott ólom, stb.) 20-30 méterrõl agyon lehet lõni egy fácánt. 20 méterrõl még eltalálni se nehéz. Egy csúzlit pedig sokkal feltûnésmentesebben lehet magadnál hordani, és az újratöltése is gyorsabb és kevésbé körülményes, mint egy légpuskáé, ezért nem igazán szoktak fácánra légpuskával vadászni. Engedély valóban nem kell hozzá (ha az általa kilõtt lövedék torkolati energiája nem haladja meg a fentebb említett 7, 5J energiát), és magánterületen szabadon használhatod is (amíg más szabályt, pl. vadászati szabályt nem sértesz vele). Közterületen se töltött, se felhúzott, se csomagolatlan állapotban nem tarthatod, mert az már szabályba ütközik, és büntetnek érte.
Légpuskával mamutot is lõhetsz. Kell rá engedély, de én megengedem neked.

Az ananász édesíti a spermát. Ha valaki eszik. Akkor csak aznap lesz édes amikor ette? Vagy utánna is egy darabig?

Legjobb válasz: Ha jól tudom csak aznap. De egész nap azt kell ennie illetve nem csak azt. Sört és más kesernyés ételt inkább ne egyen olyankor.

Ha jól tudom csak aznap. De egész nap azt kell ennie illetve nem csak azt. Sört és más kesernyés ételt inkább ne egyen olyankor.
Egész életedre.
ha ez igaz, akkor nyilvan aznap. ugyanolyan mint a ver: ha iszol vizet, higabb lesz egy darabig.
az ananászlé is ugyanúgy megteszi!! a 100%-os ! nem csak maga a gyümölcs. Amúgy igen, egy pár óráig tart a hatása csak sajnos..
De csak a bõrétõl!A belsejétõl keserû lesz.
Viszont a legfontosabbat mindenki elfelejti: hámozatlan ananászt kell enni + frissen facsart citromlevet kell rá inni!!! S kerüld az édesítõszereket, ezek különben is károsak.
Létezünk! Meglátogassunk?
Igen tényleg hat! Minden nap lefekvés elõtt egyél meg egy fél tõ verbénát, majd a virágfölddel kend be a felsõtested, és így állj fejen három percig. Hidd el védett leszel a vámpírok ellen. De vigyázz, a farkasember ellen nem véd, arra a pitypang a hatásos.
A kérdező hozzászólása: jolvan a helyesírásomat azt nenézétek mert szlovák vagyok és a helyesírásom még egy döglött hintalóét sem éri fel
"eszt" nem tudom, hogy inkább sírjak vagy nevessek ezen.
Nem, nem hat. És vámpírok nem léteznek. Ahogy a Télapó meg a Húsvéti Nyuszi sem.
A fézer elég hatásos ellenük...
Ahogy minden gyógynövénynek, ennek is megvan a maga története. [link] De nem értem, mi köze lenne ennek a vámpírokhoz. Nem kéne mindent a Vámpírnaplókon keresztül látni. Az egy fiktív történet.
"eszt"?
Jó magam is az vagyok, de ha nagyon gyorsan nem keresed elõ a helyesírási könyvet, akkor meglátogatlak nem lesz jó vége... még a verbéna sem fog segíteni rajtad!!
Nem
Már bocs de a pitypang mérgezõ!

Ha valaki ésszel használ szteroidot is lesz mellékhatása?

Úgy értem ha valódi szereket orvosi felügyelet mellett megfelelõ edzéssel és étrenddel használ, akkor mi baj történhet? A versenyzõk úgy tûnik köszönik jól vannak és nem kopaszodnak és lesznek inpotensek, mint ahogy azt sokan mondják. Akkor mégis miért ellenzik annyira sokan a szteroidok használatát?

Legjobb válasz: Szerintem azért mert könnyen észrevehetõ, általában a szteroidosok ki vannak pattogva nagyon. Fõleg a váll , felkar , hátuk.

Szerintem azért mert könnyen észrevehetõ, általában a szteroidosok ki vannak pattogva nagyon. Fõleg a váll , felkar , hátuk.
Utolsó 7 szóra válaszolva. Azért mert szteroid. a türelmetlen, gyenge embernek, edzéshez, küzdelemhez való segédeszköz. Egyfajta drog. Melyik drog egészséges, még akkor is, ha rendszerességgel szeded, orvos által?
A kérdező hozzászólása: Most ez a kérdés olyanra vonatkozik, aki minimum 5 éve edz naturálba, szeretne versenyezni és minden adott. Genetika, étrend, edzés, háttér megvan mégis van, aki azt mondja nem éri meg.
Ezt hívják paradoxonnak, mivel ésszel nem használ senki szteroidot. Láthatsz sok versenyzõt, akiknek a szervezete aránylag jól tolerálja, de azokat az embereket nem látod, akik nem jutottak el odáig, mert problémákat okozott náluk a szteroid. Ismerek olyan gyereket, aki két hétig nyomta csak és a kórházban kötött ki májproblémák miatt. Azt nem tudhatod melyik impotens, itt is volt nem egy kérdezõ korábban, akiknek okozott ez már gondot, kúra után évekkel se úgy mûködött a dolog, mint korábban. Ha valóban jó minõségû és orvosi felügyelet mellett megy a dolog kisebb a kockázat, de akkor is van. Ez viszont hobbi szinten nem igazán teljesül
1 a szteroidok nem drogok hanem gyógyszerek! 2. Minden megöl ha ész nélkül csinálod! 3. Aki szteroidokkal edz az sokkal keményebben edz mint aki naturbaban edz A szteroidtól nem lesz könnyû az edzés, nem a szteroid fog lemenni edzeni nap mint nap, és nem elég egy üveg tesztoszteron hogy megválsd a világot
Ez így biztos hogy igaz? :) "1 a szteroidok nem drogok hanem gyógyszerek! "
gyógyászati célra lettek csinálva, az már más kérdés hogy ki mire használja, hatását, estleges mellékhatását

Milyen szakmát érdemes tanulni, ha valaki észak európai országokban szeretne dolgozni? (Németország, Finnország. Stb)

Olyan kéne ami nem egészségügyi.

Legjobb válasz: pincér, szakács + nyelv természetesen Amit még megfizetnek kõmûves, burkoló, asztalos, szobafestõ. Mûszaki végzettségek pl. gépészmérnök, villamosmérnök,

pincér, szakács + nyelv természetesen Amit még megfizetnek kõmûves, burkoló, asztalos, szobafestõ. Mûszaki végzettségek pl. gépészmérnök, villamosmérnök,

Mi az oka annak hogy ha valaki eszik akkor belülről a szájába beleharap folyton?

Legjobb válasz: Nem tudom, de velem is állandóan ez van.. :\

Nem tudom, de velem is állandóan ez van.. :\
Az, hogy nem figyel.
rosszul kezelt agresszivitás.
Én is szoktam néha. Próbálj lassabban, nyugodtabban enni.

Ha valakinek eszébe jut többször is egy nap az öngyilkosság akkor az baj?

Azt mondja , hogy sokkal könnyebb lenne neki , és hogy nem látja értelmét annak hogy éljen, meg hogy sosem lesz olyan mint a bátyja ,akinek 30 évesen már saját háza van .

Legjobb válasz: Igen ez a depresszió,érdemes lenne orvoshoz fordulni amíg nem késõ.

Igen ez a depresszió, érdemes lenne orvoshoz fordulni amíg nem késõ.
Semmi gond nem kell feladni a REMÉNYT mert kialakul a helyzet csak kell egy kis türelem, ..
Nekem is rendszeresen eszembe jut. Két dolog tart vissza, az egyik, hogy gyáva vagyok, a másik, hogy belül még él a remény, hogy talán valamikor megváltozhat a helyzetem. Az ok: 30 éves vagyok, Fõiskolát végeztem, mégsem vittem semmire és csak tengõdöm egyik napról a másikra. Fogalmam sincs, lesz-e még barátnõm valaha és lehet-e majd vajon családom. Amikor látok más fiatalokat boldogan és önfeledten, vagy amikor a szobámban ülök egyedül, na akkor a legrosszabb.
sürgõsen szakember segítségére van szüksége. egyáltalán nem normális, ha egy ember ilyenekre gondol, fõleg nem ha napi jelleggel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!