Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki esett (249 db)

Rezia fogamzasgatlot szed valaki? Esett mar valaki teherbe fogamzasgatlo mellett? Ha igen hogyan történt mármint milyen baki?

Kicsit fèlek mert ez az elsõ hònapom tabival. A helyzet az hogy már az 5. Nap nem hasznaltunk mast, de csak 8. Naptol lehetett volna ugye. A másik pedig h minden deggel megy a hasam bár a gyogyszert este veszem be. Félek hogy babas leszek bar ez sem lenne akkora problema.

Legjobb válasz: na most akkor akarsz gyereket vagy nem? ha nem baj a gyerek, akkor meg minek szedsz fogamzásgátlót? ha nem akarsz gyereket, akkor meg minek kezdtetek hamarabb gumi nélkül szexelni? a menzesz elsõ napján kezdted szedni? mert akkor már az elsõ naptól védett voltál ha viszont csak a 2-5. napon, akkor kellett volna egy hét kiegészítõ védekezés (ebben az esetben miért nem bírtatok még pár napot várni?)

na most akkor akarsz gyereket vagy nem? ha nem baj a gyerek, akkor meg minek szedsz fogamzásgátlót? ha nem akarsz gyereket, akkor meg minek kezdtetek hamarabb gumi nélkül szexelni? a menzesz elsõ napján kezdted szedni? mert akkor már az elsõ naptól védett voltál ha viszont csak a 2-5. napon, akkor kellett volna egy hét kiegészítõ védekezés (ebben az esetben miért nem bírtatok még pár napot várni?)

Mennyinek kell lennie a hőnek abban az esetben, ha valaki terhes?

Nálam már egy hete késik a mensi, de szeretném elkerülni a rengeteg teszt vételt, ezért kérdezném, hogy lehet-e következtetni valamit a h?b?l, hogy mennyinek kéne lennie ilyenkor? Egyébként tüneteim még nem igazán vannak, leszámítva hogy picit érzékenyek a melleim, illetve ma reggel el?ször hányingerem volt(de gondolom ez azért másnak is lehet a jele). Most olyan 36.4-5 körül mozog jelenleg a h?m. Azt olvastam, hogy általában valami testnyílásban kell mérni. Namost eddig én csak hónaljban mértem, és így volt kb 36.4-5 körül. Így hogy ott mértem okozhat annyi "csalást" a mér?, hogy ez mondjuk szájban mérve felmenjen esetleg 37-ig is? Vagy ekkora h?mérséklet különbség azért nincs a kétfajta mérési mód között?

Legjobb válasz: Nincs olyan test hõmérséklet amibõl egyértelmûen terhességre lehet következtetni.Alap esetben is emelkedik a hõ a ciklus második felében, akkor is ha nem vagy terhes. Egy hetes késés esetén (ha nincsenek extra hosszú ciklusaid) már érdemes lenne megkockáztatni egy tesztelést.

Nincs olyan test hõmérséklet amibõl egyértelmûen terhességre lehet következtetni.Alap esetben is emelkedik a hõ a ciklus második felében, akkor is ha nem vagy terhes. Egy hetes késés esetén (ha nincsenek extra hosszú ciklusaid) már érdemes lenne megkockáztatni egy tesztelést.
Hõbõl akkor lehet következtetni, ha hónapok óta (minimum 2) méred reggel ébredéskor ugyanabban az idõben ugyanott. Saját alaphoz lehet csak hasonlítani. Szerintem hét után nem felesleges tesztelni. Reggeli pisi a legtutibb, de most már kb bármikor kimutatja. Ha negatív akkor irány a nõgyógyász, aki megnézi mitõl késik. Nem érdemes sokáig várni fõleg ha negatív a teszt, mert késhet sok mindentõl!

Nem ironikus kicsit? A Btk. Szerint ha valaki megtagadja a katonai szolgálatot - gyakorlatilag ha úgy vesszük, adott esetben megtagadja mások meggyilkolását - azt 15 év szabadságvesztéssel büntethetik. Büntetési tétele hasonló, mint az emberölésé.

Értem én, hogy az államnak elsődleges érdeke nem a polgárok erkölcsi védelme, hanem saját létének biztosítása, de azért elgondolkodtató, hogy az, ha valaki lelép, mert nem akar gyilkolni, súlyosabb bűn, mint ha megkéselne valakit.

Legjobb válasz: "Erkölcs csak akkor van, ha nincs nagy baj. Bajban túlélés van, minden áron." Ez nem feltétlenül igaz. Vannak háborús hõsök, akik azért haltak meg, hogy megmentsék bajtársaikat, vagy a nem harctéri esetek között akik visszamentek még az égõ házba valakiért.

"Erkölcs csak akkor van, ha nincs nagy baj. Bajban túlélés van, minden áron." Ez nem feltétlenül igaz. Vannak háborús hõsök, akik azért haltak meg, hogy megmentsék bajtársaikat, vagy a nem harctéri esetek között akik visszamentek még az égõ házba valakiért.
Kérdezõ nem tudom ország melyik részében laksz, de én egy olyan városban, ahol elsõnek a németek, majd az oroszok vonultak végig... El se tudjuk képzelni milyen érzés az, ha bombákat dobnak városra csak azért mert ott élsz! El se tudjuk képzelni, milyen az amikor hadifoglyokat szednek a civilekbõl csak azért, mert a szovjet hadvezetés nem tudott eleget összeszedni az ellenségbõl...
Háborúban honvédelem során, ezt te is másként látnád, mikor otthonodat véded, olyan emberektõl, akiknek az a céljuk, hogy elfoglalják kirabolják a hazádat.
Erkölcs csak akkor van, ha nincs nagy baj. Bajban túlélés van, minden áron.
Azért van fizetett hadseregünk, mert az õ dolguk a haza védelme. Pék Sanyit elviszik katonának, mert valami hülye miatt "hadiállapot" alakul ki, mit érnek vele? Semmit, Pék Sanyit az elsõ golyó fejen találja, mert nem hivatásos. Õ a kenyérsütéshez ért, nem a katonáskodáshoz. Aki tud és akar, az jelentkezzen katonai szolgálatra, de nem látom értelmét harci helyzetben olyan alakulatok létrehozásának, amiket max. golyófogónak lehet felhasználni, mert az nem az ellenség, hanem a magyar hadvezetés részérõl gyilkosság. Vagy ha nagyon ragaszkodnak ehhez az igen hülye ötlethez, akkor legyen a Honvédségnek jó kiképzõ rendszere, mert a jelenlegi sem minõségében, sem mennyiségében nem lenne alkalmas a feladatra. 2013-at írunk, a honvédelem rég nem arról szól már, hogy kezedbe adnak egy gépfegyvert amivel lövöldözzél. Igen komplex rendszereket és technikákat kell ismerni, amit egy pár hetes (max. hónapos) kiképzés alatt nem lehet megismertetni egy átlag polgárral.
Antimod: nem így értettem és a kérdés sem erre vonatkozott. Nem az egyén erkölcsösségérõl van szó, hanem az állam által hozandó törvények értékrendjérõl. Fõleg ugye, hogy akik hozzák ezeket a törvényeket, azokra nem igen vonatkoznak.
Nem ironikus. 1. A haza védelme minden állampolgárnak kötelessége. (Nem árt ezzel is tisztában lenni.) 2. Jelenleg (békeidõben) önkéntes a katonai szolgálat, tejhát ilyen esetre csak hadiállapotban, háború esetén kerülhet sor. Akkor pedig senki nem fog azzal szórakozni, hogy egy dezertõrt börtönbe kísérgessen. Simán helyben agyonlövik.
Étrisyon! melyik ország melyik évben érvényes Btk-rol beszélsz?
A kérdező hozzászólása: Most le lehet szólni, hogy mennyire nem vagyok hazafi, de számomra persze, fontos a haza, és igyekszem munkámmal és cselekedetemmel erõsíteni (különben tudásom alapján már rég leléphettem volna külföldre dolgozni), de azért az értékrendem szerint az élet mégis csak jóval magasabb erkölcsi kategóriát képvisel, mint az "elnyomó hatalom" érdekében a parancsszóra gyilkolás.
"Nem az egyén erkölcsösségérõl van szó, hanem az állam által hozandó törvények értékrendjérõl. Fõleg ugye, hogy akik hozzák ezeket a törvényeket, azokra nem igen vonatkoznak." Ezzel így egyetértek. Sajnos az állami törvénykezés sok esetben igen távol esik az alapvetõ értékrendtõl is.
Kérdezõ, kicsit el vagy tévedve, a katonai szolgálat nem egyenlõ mások meggyilkolásával!
"2. Jelenleg (békeidõben) önkéntes a katonai szolgálat, tejhát ilyen esetre csak hadiállapotban, háború esetén kerülhet sor. Akkor pedig senki nem fog azzal szórakozni, hogy egy dezertõrt börtönbe kísérgessen. Simán helyben agyonlövik." Pontosan így van. Az a 15 év csak azért van oda írva, hogy ez a paragrafus se maradjon üres, de általában tarkón szokták az ilyet lõni.
"Azért van fizetett hadseregünk, mert az õ dolguk a haza védelme." Ne hazudj! Azért van fizetett hadseregünk, hogy hadiállapotban a bevonulókat ki tuja képezni valaki.
"Ne hazudj! Azért van fizetett hadseregünk, hogy hadiállapotban a bevonulókat ki tuja képezni valaki." Ne nevettes már, a hivatásosokat normálisan kiképezni sincs pénz, akkor ha egy fél országot behívnának mégis milyen lesz az a kiképzés? Nem tudom voltál-e katona, de ha nem halgass meg egy két sorkötelezettet, hogy milyen állapotok uralkodtak anno a Honvédségnél. Kamionosoknak többynire nem volt gázolaj, tölténnyel csak a lõgyakorlat végén lõhettek, mert spóroltak vele, satöbbi. Ezt a "ne hazudj" stílust meg lehet, hogy valaki tûri felétek, de ha kultúr emberekkel vitázni akarsz ajánlom, hogy hanyagold, mert parasztnak néznek.
A kérdező hozzászólása: Azért ne vonjuk egy kalap alá azt, amikor konkrétan a tömegmészárlás elõl véded a lakóhelyedet, azzal, amikor a "háborúsdi" célja pusztán egy szimbolikus vonal (gy.k.: határ) odébbhelyezése. (Amitõl még ugye mind a támadó, mind a támadott haderõ erõvel berángatott elesettjei békében tovább élhettek volna... már ha nem lett volna kiadva a parancs, hogy gyilkolj...) Tegyük fel, jön valami agyament, akinek épp háborúzhatnéka támad, megparancsolja, hogy gyilkold le az "ellenséget", akinek a tagjai mondjuk hozzánk hasonló hétköznapi emberek, mi elõnyöd szrmazik belõle, ha kioltod másnak az életét? Gyilkoltál egy agyament marha parancsára. Vagy ha téged gyilkolnak le? Hangsúlyozom, a kérdésem, illetve észrevételem nem azon esetre vonatkozik, amikor mondjuk a lakóhelyedet véded a földig rombolástól, meg a családodat a lemészárlástól. Azzal is tisztában vagyok, hogy a katonai szolgálat nem (mindig) egyenlõ mások meggyilkolásával. De azért valljuk be... végsõ soron, közvetetten vagy közvetlenül, de sajnos errõl szól a "katonásdi". Nem römizni fogják behívni a hadköteleseket. Tényleg ne higyje senki, hogy ne lenne bennem hazafiság... csak az én értékrendemben azt, ha valaki (nem hivatásos, tehát szimpla hétköznapi ember) elfut azon "kötelessége" elõl, hogy - adott esetben - értelmetlen cél érdekében más életét kiontsa, és/vagy a sajátját veszélyeztesse (ezzel mondjuk nem kis veszteséget okozva pont a saját hozzátartozóinak), erkölcsileg nem tartom bûnnek.

Egy komoly kapcsolatban el kell mondani, ha valakinek (vagy férfi esetében a partnerének) volt abortusza? Ti mit godnoltok erről? Joga van tudni a másik félnek házasság előtt?

Legjobb válasz: Én nem mondanám el, csak ha rákérdez a párom, akkor viszont õszintén válaszolnék. Nekem nem volt még abortuszom, de egy sürgõsségi tablettás esetem már igen, ami eszméletlenül megviselt. Nem hirdetem a dolgot, de amikor a párom rákérdezett konkrétan, hogy voltam-e már "meleg" helyzetben, akkor elmondtam neki, miért is titkoljam? Szeretem õt és ha õ is igazán szeret, akkor elfogad a múltammal együtt.

Én nem mondanám el, csak ha rákérdez a párom, akkor viszont õszintén válaszolnék. Nekem nem volt még abortuszom, de egy sürgõsségi tablettás esetem már igen, ami eszméletlenül megviselt. Nem hirdetem a dolgot, de amikor a párom rákérdezett konkrétan, hogy voltam-e már "meleg" helyzetben, akkor elmondtam neki, miért is titkoljam? Szeretem õt és ha õ is igazán szeret, akkor elfogad a múltammal együtt.
Szerintem igen, ha a nõ õszinteséget vár el akkor õ is legyen az.
Ha szóba kerül, rákérdez akkor elmondanám. Amúgy nem hiszem, hogy muszáj lenne beszámolni róla.
Ja és hozzáteszem, szerintem egy ilyen ügy legalább annyira a férfi dolga is, mint a nõé, akkor is, ha nem az õ testével történnek a dolgok... ergo, elvárnám a páromtól, hogy ha ilyen történt az életében és én rákérdezek, akkor õszinte legyen. Nõként pedig bármikor jöhet orvosi kezelések alatt olyan kérdés, hogy volt e már abortuszon, szerintem elég ciki úgy bólintani, ha a párja ott van mellette, aki errõl mit sem tud. :)
Istenem, már megint ez az emeletes baromság, hogy abortusz után nem lehet gyereke a nõnek! Szerintem nem kell, de illik. Inkább csak a miértje miatt. Vagy inkább azt kellene kérdezni:"Volt már abortuszod, úgy, hogy a magzat apja nem tudta, hogy terhes voltál?" Ez lényegesebb kérdés szerintem. Ezt joga van tudni mindenkinek.
Igen.
Nekem volt abortuszom, és bár azzal házasodtam össze, akivel akkor is együtt voltam, ha új párom lett volna, nem hiszem, hogy elmondtam volna, max., ha szóbakerül, vagy konkrétan rákérdez. Illetve ha nem lehetett volna gyerekem, akkor mondtam volna, hogy talán az is közrejátszott. De ezt én is hülyeségnek tartom, hogy még ma is egyenlõnek veszik az abortuszt a meddõséggel. Érdekes módon nekem a fogamzásgátló abbahagyása után már pozitív lett a tesztem... És nem 1 vagyok az 1000-bõl. Inkább fordított az arány. 1000-bõl 1-nek nem lehet gyereke abortusz után, de még az sem biztos, hogy az abortusz következménye, millió más oka is lehet.
nekem is volt 72órás tabim, egyetlen egyszer, mikor elszakadt a gumi. párommal azért rendesen pánikba estünk, körberohantuk a fél várost, mert nem tudtam pontosan, h ügyeleten vagy kórházban kapok receptet. viszont egyáltalán nem viselt meg, a párom végig velem volt, segített, megnyugtatott, kifizette a gyógyszert. megmarad az a nap az emlékeimben, de inkább a vicces bénázás, ahogy már a 3. EÜ-s dolgozónak mesélem el, h mivel telt az elmúlt estém :) azóta is együtt vagyunk, korábbi partnereimmel pedig ilyen élmények közelében sem voltam. mindig nagy figyelmet fordítottam a védekezésre, és elvártam a másiktól is, h vegye komolyan.
Ha egy férfi exének volt abortusza, az szerintem nem tartozik a jelenlegi párjára (mármint a férfi új partnerére). Ha nekem lett volna abortuszom, én elmondtam volna a võlegényemnek, már csak azért is, hogy tudja: nem biztos, hogy lehet még gyermekem. 26N
Tudományos tény, hogy az abortusznak lehet ilyen mellékhatása. Addig örüljön a 2-es számú válaszoló, amíg nem szembesül vele. http://noinet.hu/babazo/349
A 72 órás tabletta nem abortusztabletta, és ez a betegtájékoztatójában is benne van. Azért egy 72 órás tabit ne hasonlítsunk már egy altatásban végzett kaparáshoz. Se fizikailag, se lelkileg.
Off: tabi, Jesszus ez a szó...
Én elképzelhetetlennek tartom, hogy egy olyan kapcsolatban, ahol szóba kerül együttélés, házasság, ne mondanám el, hogy ilyen történt velem... Igaz, abortuszom nem volt, és remélem nem is lesz (jelenlegi helyzetemben ezt csak beteg magzat esetén tenném meg), de a párom MINDENT tud rólam. ÉS én is róla. Kivéve ha hazudott nekem, de nem hiszem :D Szóval nem tudom elképzelni, hogy pont egy ilyen téma ne kerülne elõ.
Már a kérdés sem tetszik. Mi az, hogy el KELL-e mondani. Nem, nem kell. Más kérdés, ha igazán szeretem a páromat, és vele akarom leélni az életemet, akkor azt AKAROM, hogy mindent tudjon rólam.
Nem _kell_, de szerintem érdemes. Egyrészt mert bizalom nélkül nem valószínû, hogy jól mûködõ lesz az a kapcsolat, másrészt amit írtak föntebb, ha esetleg meredeken ellentétes a két fél álláspontja ilyen fontos témákban, az inkább hamarabb derüljön ki, mint amikor már késõ, meg azért nem árt tudni ha mondjuk nemkívánt terhesség becsúszna (kifelejtett tabletta, vagy tabletta mellet mégis gyerek pl, a kiszakadó gumi nyilván elég feltûnõ hogy eseményutániért rohanjanak), akkor melyik fél hogy állna hozzá. Oké, utóbbihoz nem muszáj megosztani a konkrét tapasztalatokat, elég az álláspontot, de azért szerintem érdemes.
Igen. Ez minden esetre igaz.
Igen. Még ha traumáról van szó, akkor is. Egyedül annyi, hogy a helyzetnek megfelelõen esetleg minimálisan módosul a processz: pl. ha el van tömõdve a légút, nem kell a lélegeztetéssel szórakozni, olyankor csak mellkaskompresszió van; illetve ha potenciális gerincsérültrõl van szó, lehetõleg Eschmark-féle fogással biztosítasz légutat, de a lényeg mindig ugyanaz. Az újraélesztés nem arra van, hogy tényleg "újraéleszd" az illetõt, ez a legritkább esetben sikerül. Arra van, hogy maradjon valamicske keringése, amíg a mentõk ki nem érnek. A mentõk aztán a defibrillátorral meg gyógyszerekkel meg egyéb eszközeikkel talán visszahozzák az életbe, de ha nem kezded el az újraélesztést, akkor semmi esélye nincs a sérültnek, mert az alatt az idõ alatt keringés nélkül túlságosan sérül az agy.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Igen, felnõtt esetében mindig a 30 mellkaskompressziót és 2 befúvást kell alkalmazni. Második hozzászólónak mondanám, hogy laikusnak nem kell törõdni a légút elzáródással, ha nem tudja kivenni, akkor is meg kell kísérelni a befúvást, hisz a mellkaskomprimálása közben a légúti akadály mozoghat annyit, hogy a befújt levegõ a hörgõkig eljut. Az Eschmark-féle mûfogást reanimálásnál el kell felejteni, ez a gerinctörött eszméletlen légútbiztosítási módja. Újraélesztésnél a hátrahajtott fej akár gerinctörött akár nem az alkalmazandó! Az újraélesztésnek, ahogy a neve is írja az a célja, hogy újraéleszd a sérültet, de mellkaskompresszióval és befúvással az esély kicsi, de megvan. A mentõk nem minden esetben sokkolják a sérültet! Két sokkalandó ritmus van a pulzus nélküli kamrai tachycardia (VT) és a kamrafibrilláció (VF). Áramütésnél és infarktusnál nagyobb az esélye a defibrillátor használatának, de ezt csak pontos EKG analízis után lehet megmondani, hogy szükséges-e! A mentõknél mi az egyéb eszköz amivel visszahozzák? Maximum a Lucas gép lehet egyéb eszköz, meg az intubálás. De ez ugyanazt szolgálja mint a laikustól elvárható mellkaskompresszió (Lucas) ugyanezt csinálja, hogy komprimállja a mellkast, csak azt nem emberi erõ hajtja és nem fárad el. Intubálás lényege, hogy a befúvást mellõzzük és ballonnal tudjuk lélegeztetni. Ezáltal a 21%-os oxigénkoncentrációt megkapja ami a levegõben van és nem 11-12%-ot amit kilégzéskor produkálunk. Viszont a lélegeztetést a mentõk lehetõleg 100%-os oxigénnel végzik. Gyógyszer (Az  adrenalin  adása  javítja  a  mellkasi  kompressziók  során  elérhetõ  koszorúér  perfúziós  nyomást  és  javítja  a spontán  keringés  helyreállásának  valószínûségét. A  hosszú távú túlélésre kifejtett hatása egyelõre bizonytalan || Az  amiodaron  a  terápia  rezisztens  vagy  visszatérõ  kamrafibrilláció  illetve  kamrai  tachycardia  esetén  javítja  a  spontán  keringés  helyreállását. Ez akut magas vérnyomást okozhat! || Magnézium csak tachycardia esetén javallt! || Calcium csak hypercalaemia esetén javallt, amikor a vérben a kálium koncentrációja alacsony || + még folyadékot kell adni infúzió formájában) adása nem minden esetben indokolt! Viszont ami fontos, hogy a meg nem kezdett újraélesztéshez riasztott mentõk 80-85%-ban már nem tudják visszahozni a klinikai halottat maradandó agykárosodás nélkül. Visszatérve a kérdésre: 30 mellkaskompresszió - 2 befúvás minden esetben! És nem 2 befúvás - 30 mellkaskompresszió! Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Milyen összegű a bírság abban az esetben, ha valaki nem jelentkezik ki az oepnél külföldre költözés esetén?

Úgy értem, hogy nem jelentkezik ki, külföldre megy, ahol van biztosítása, de szeretné rendezni a papírjait, a külföldi biztosítását tudja igazolni a tb felé, tehát visszamenőleg a tb-t nem fizettetik ki gondolom, de a büntetést igen, hogy elmulasztotta ezt bejelenteni évekkel ezelőtt.

Legjobb válasz: Nem kell kijelentkezni az OEP-nél, hol hallottál ilyesmirõl? Ha van EU-n belül bejelentett állásod, azzal automatikusan biztosított vagy, semmilyen tennivalód nincsen.

Nem kell kijelentkezni az OEP-nél, hol hallottál ilyesmirõl? Ha van EU-n belül bejelentett állásod, azzal automatikusan biztosított vagy, semmilyen tennivalód nincsen.
Dehogy nincs... Tb-bõl jelentkezz ki. Nem bírságolnak szerintem, de kettõs biztosításod nm lehet. Csináld meg utólag és kérd a Nav-ot hogy vizsgálja felül az átfedett idõszakot. Mert így feleslegesen kellene fizetned. Elõfordulhat, hogy ugyan kijelentkezel, de ugyanúgy számláz nekünk is így volt tavaly. Akkor is be kel menni felülvizsgálatot kérni, és lesz a 60 ezres tartozásból pár ezres túlfizetés... Márciustól bejelenteni elvileg nem kell, hogy elmész, de Tb-bõl lépjél ki. http://index.hu/belfold/2013/03/26/raijesztettek_a_kulfoldon..
A kérdező hozzászólása: tb-bõl tudom, hogy ki kell jelentkezni, ezt kiköltözésunkkor elmulasztottuk. Nem mentegetõzöm, ez van, el lett felejtve. Kiköltözésunkkor férjem rögtön kapott biztosítást, én csak 1 év múlva. Ez több éve volt, most szeretném elintézni a kijelentkezést. Nekem valószínûleg ki kell majd fizetnem 1 évnyi tb-t, amikor még itt kint nem voltam biztosítva, de otthon sem volt már fizetve a tb-m, de a köv. évekre, ill. a férjemnek egyáltalán nem kell, hisz bizonyítani tudjuk, hogy itt kint volt. Csak írnak bejelentési kötelezettség elmulasztása esetén bírságról, csak annak összegérõl nem, mert ha azt kifizettetik, és 100 ezres nagyságrendû, akkor idõben a bónusz-kifizetésünkhöz mérten jelentenénk be, hogy ki tudjuk fizetni.

Mit jelent, ha valakinek menstruáció idején csak barna folyás jelentkezik? Ez minden esetben gyermekvárást jelent?

Legkorábban holnap kell megjönnie vagy vasárnap,mert legtöbbször 26naposak a ciklusaim,de szokott 28,29napos is lenni,legutóbb pedig 23napra jött meg.

Legjobb válasz: Nem minden esetben. Nekem volt olyan, hogy két éven keresztûl minden második hónapban ilyen volt a menstruációm. Ha nem vagy biztos, akkor vegyél tesztet.

Nem minden esetben. Nekem volt olyan, hogy két éven keresztûl minden második hónapban ilyen volt a menstruációm. Ha nem vagy biztos, akkor vegyél tesztet.
át akár lehet terhesség is:S

Milyen esetben tartanátok zaklatásnak ha valaki csak beszélgetni akar veletek interneten?

Vagyis milyen esetben lenne számotokra valaki interneten zaklató személy, nem kívánatos társaság?

Legjobb válasz: Ha nem akarsz valakivel beszélni, nem beszélsz. Számtalan módja van a letiltásnak, és minden oldalon van lehetõség panaszt emelni. Ha nem vagy akaratgyenge, nem tudnak zaklatni (a való életben sem).

Ha nem akarsz valakivel beszélni, nem beszélsz. Számtalan módja van a letiltásnak, és minden oldalon van lehetõség panaszt emelni. Ha nem vagy akaratgyenge, nem tudnak zaklatni (a való életben sem).
A kérdező hozzászólása: Utolsó, nem ez volt a kérdés
Nálam mondjuk ha szexuális jellegü témákat firtatnának azonos nemüek! 27/F
Nem kívánatos társaság akkor, ha nincs kedvem vele beszélni. Zaklató személy akkor, ha feltûnõen nem akarok vele beszélni/megmondtam, hogy ne írjon, és õ mégis ír. Zaklatás, ha letiltottam, minden tõlem telhetõt megtettem, hogy ne tudjon velem kapcsolatba lépni, és õ mégis megtenné.
Az a zaklatás, hogy ha annak ellenére csinál valamit, hogy Te nem akarod. Ha pl. azt mondod, hogy hagyjon békén, és akkor is keres, az a zaklatás. Ha megérti, hogy hagyjon békén és békén is hagy, az nem zaklatás.
Elõzõ vagyok. Az is zaklatás, ha Te azt mondod, hogy egy bizonyos témáról nem akarsz beszélni, de õ mégis erõlteti. Ha megérti, hogy Te nem akarsz arról a témáról beszélni, és többet nem hozza szóba, akkor az nem zaklatás.
Nálam onnantól zaklatás, ha folyamatosan keres, még akkor is, ha megmondtam neki, hogy elég. Ha bizalmas infókat kérdez, név, telefonszám, lakcím. Ha arról kérdez, hogy feküdtem-e már le valakivel, hova szoktam járni a szabadidõmben/címre pontosan/, erõlteti a találkozást, fenyeget.

A családi adókedvezmény egy gyerekre max 120. 000 ft/év, 2 gyereknél 240. 000 Ft/év lehet, de ez a 750. 000 adóalap esetén van? Ha valakinek az éves jövedelme pl.1900. 000 Ft, akkor a két gyerek után mennyit ígényelhet vissza?

Előre is köszi, ha valaki leírná nekem.

Legjobb válasz: Szia! Kettõ gyerek után 2*12*62.500=1.500.000-rel csökkentheted az adóalapod. Ez konkrétan 2*12*10.000=240.000 forint-tal csökkented az adódat+erre még rájön az adójóváírás is, tehát ilyen jövedelem esetén nincs adófizetési kötelezettséged.

Szia! Kettõ gyerek után 2*12*62.500=1.500.000-rel csökkentheted az adóalapod. Ez konkrétan 2*12*10.000=240.000 forint-tal csökkented az adódat+erre még rájön az adójóváírás is, tehát ilyen jövedelem esetén nincs adófizetési kötelezettséged.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, bár nem igazán értem, miért nincs adófizetési kötelezettségem. Az év közben ígénybe vettem 145200 Ft. adójóváírást+ a két gyerek után járna a 2*120.000 Ft. Valahol olvastam, hogy maximálisan 750 000 Ft-ig leírható az adóból a különbözõ kedvezmények, vagy nem? Bocsi, hogy értetlenkedek... :(
Nem, nincs ilyen korlát. Szerintem arról olvashattál, hogy egy gyermek után 750ezer Ft adóalap kedvezmény érvényesíthetõ (62500*12) éves szinten, és ezt értelmezhetted félre. 2 gyerek esetén a duplája érvényesíthetõ.

A FRANCIA és az OLASZ nyelv hasonlósága előny, vagy inkább hátrány lehet abban az esetben, ha valaki közel egyszerre kezdi tanulni a kettőt?

Például franciából már tud alapmondatokat, a kiejtéséhez már hozzászokott, az olaszt pedig még soha nem tanulta, és most venné fel a francia mellé?

Legjobb válasz: Inkább elõny. Jó kiejtés esetén nem fogod keverni õket.

Inkább elõny. Jó kiejtés esetén nem fogod keverni õket.
Teljesen más az olasz és a francia kiejtés, szerintem a két nyelv nem hasonlít egymásra.
A nyelvtan és a szavak keveredhetnek, úgyhogy vigyázni kell.
A kérdező hozzászólása: Nyelvtanilag értettem a hasonlóságot... :)
Szerintem abszolút elõny. Olasz kéttannyelvûbe járok, második nyelvnek spanyolt akartam, de lebeszéltek róla. Az olasz-spanyol sokkal inkább keverhetõ egymással. Viszont az olasz-francia szerintem abszolút segíti egymást, mert a nyelvtan nagyon hasonló, és a szavak írásmódja is, csak a kiejtés más. És ez így pont jó nekem (a francia a második nyelvem). :) Szerintem nagyon nagy elõny!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!