Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki egy (4996 db)

Ha valaki egy szobában alszik veletek és álmában dumál vagy kérdez valamit ti vissza mertek válaszolni?

Az a baj, hogy én nem max minimálisan pedig rendesen válaszolnak is (másnap nyilván nem emlékeznek meg akkor is baromságokat mondanak)... van ilyen sztoritok?

Legjobb válasz: Kérdezõ- te vagy ebben az " alvabeszélõ " szerepben ? :D Mert ha igen, akkor esetleg utánaolvashatnál a dolognak, számos információ és alternatív módszer is van, valamint olyan személyek, akik kikezelték magukat ebbõl vagy valamilyen szinten legalább kontrollálni tudják magukat. Több elmélet is van arra, hogy miért alakul ki adott személynél az ilyesmi. Az én véleményem az, hogy az álmodási szakasz még kiaknázatlan terület, tudjuk azt, hogy agyi folyamatok játszódnak le, de hogy pontosan miért, minek hatására és minek függvényében, azt már nem olyan egyszerû meghatározni. Az viszont biztos, hogy itt is mindennek oka van. Nem véletlenül vannak valakinek rémálmai, nem véletlenül szenved valaki álmatlanságban és nem véletlenül vannak alvajárók. Tudat alatt van kapcsolat az álombeli viselkedés és az ébrenléti viselkedés között, noha látszatra nem egyértelmû, hogy mi is az. Amúgy igen, volt tapasztalatom olyan személlyel, aki álmában beszélt, de hagytam tovább aludni és egyúttal magamat is. Alapvetõen nincs mit kezdeni az ilyen helyzettel, elméletileg sorozatba illõ jelenet lehetne, viszont gyakorlatban... " - Tisztelt bíróság ! Ügyfelem hûtlenséggel vádolja férjét, bizonyítékául szolgál az, hogy egy döntõ szombati éjszakán mindketten a hálószobában tartózkodtak és a férj tudattalanul, félálom állapotban elmondta feleségének, hogy egy szõke cicával enyelgett a hátsó ülésen. " - Ez arról jutott eszembe, amit az egyik válaszoló írt, miszerint " rajtakapta " álmában a võlegényét, hogy megcsalta.

Kérdezõ- te vagy ebben az " alvabeszélõ " szerepben ? :D Mert ha igen, akkor esetleg utánaolvashatnál a dolognak, számos információ és alternatív módszer is van, valamint olyan személyek, akik kikezelték magukat ebbõl vagy valamilyen szinten legalább kontrollálni tudják magukat. Több elmélet is van arra, hogy miért alakul ki adott személynél az ilyesmi. Az én véleményem az, hogy az álmodási szakasz még kiaknázatlan terület, tudjuk azt, hogy agyi folyamatok játszódnak le, de hogy pontosan miért, minek hatására és minek függvényében, azt már nem olyan egyszerû meghatározni. Az viszont biztos, hogy itt is mindennek oka van. Nem véletlenül vannak valakinek rémálmai, nem véletlenül szenved valaki álmatlanságban és nem véletlenül vannak alvajárók. Tudat alatt van kapcsolat az álombeli viselkedés és az ébrenléti viselkedés között, noha látszatra nem egyértelmû, hogy mi is az. Amúgy igen, volt tapasztalatom olyan személlyel, aki álmában beszélt, de hagytam tovább aludni és egyúttal magamat is. Alapvetõen nincs mit kezdeni az ilyen helyzettel, elméletileg sorozatba illõ jelenet lehetne, viszont gyakorlatban... " - Tisztelt bíróság ! Ügyfelem hûtlenséggel vádolja férjét, bizonyítékául szolgál az, hogy egy döntõ szombati éjszakán mindketten a hálószobában tartózkodtak és a férj tudattalanul, félálom állapotban elmondta feleségének, hogy egy szõke cicával enyelgett a hátsó ülésen. " - Ez arról jutott eszembe, amit az egyik válaszoló írt, miszerint " rajtakapta " álmában a võlegényét, hogy megcsalta.
1. vagyok. Nem kell kiforgatni a szavaimat, nem úgy "kaptam rajta", hogy mindent elmondott, hanem elõször csak a nevet mondogatta, majd én ahogy kérdezgettem, szavakkal bár, de válaszolt. Itt nem arról volt szó, hogy álmában lefolytattunk egy beszélgetést, hanem arról, hogy kérdezgettem, és röviden, de válaszolt. így tudtam meg hogy a lány neve A.... és egy külföldi bevásárló úton történt meg köztük a dolog. Ennyi. Semmi más nem volt, és ne fordultam vele a bíróságra sem, mert szakítottunk, miután már ébren, napok múlva elismerte, hogy igen, igaz. Hihetetlen, hogy válaszol valaki egy kérdésre, és egy másik hozzászóló kiforgatja rögtön. A történet sem mostani, hanem 20 éves "sztori".
El kell menni alváslaborba, én is voltam. Ha budapesti az illetõ, a Honvéd kórházban van, de a háziorvostól kell beutalót kérni, ha fura dolgokat mûvel álmában. Az alvásvizsgálat abból áll, hogy egy éjszakát bent töltesz, közben mindenféle elektródát rád raknak, és mérik az agyhullámaidat, vagy nem tudom, mit. Aztán kapsz gyógyszert. Az ok egyébként valószínûleg az, hogy nem jó az alvásszerkezete, amelyet apnoe-nak hívnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi kedves vagy :D de nem velem vannak gondok hanem szobatársam szokott igen aktívan álmodni, van, hogy kiabál, káromkodik, sõt fel is ül és néz, tegnap ""külsõ fekete lyukakra"" panaszkodott egy fizika feladatban... csak én meg általában nem merek semmit mondani neki pedig úgy elbeszélgetnék egyszer vele így ezért írtam ki a kérdést, hogy más csinált-e ilyet :D
Régen én így tudtam meg hogy a volt võlegényemnek volt egy alkalmi kapcsolata mellettem. Õ már aludt, én még nem, elkezdett beszélni, arra lettem figyelmes, én meg kérdeztem. Mindenre válaszolt! Örjöngve ébresztettem fel, és teljesen ki volt akadva, hogy honnan tudok ilyen részletesen mindent!
A kérdező hozzászólása: elhiszem.. :(
1. vagyok. Nekem ne volt olyan vicces, elhiheted!
A kérdező hozzászólása: elsõ: na én is ettõl rettegek hogy elszólom magam álmomban egyszer :DD
Persze, de vegyétek is fel a beszélgetést, majd töltsétek fel a youtube-ra. :D
Azért ne húzd fel magad :D. Nem is személyeskedésnek szántam, csak felhasználtam amit írtál ahhoz, hogy azért szemléltessem, hogy efféle helyzetekben nem kell semmit komolyan venni, mert ilyenkor az agy nem úgy mûködik, mint ébrenléti állapotban.

Az éjel nappal budapestböl Marcinak van egy csillag tetoválás a karján, nah arrol kellene egy kép nekem, ha valaki egy képet mutatna nekem? Az fasza lenne.

Kövári Marci tetkója kell

Legjobb válasz: *éjjel *budapestbõl *na *arról *+sok vesszõ és rossz szóhasználat http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/71427.. http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/94667..

Ha valaki egy szoborhoz beszél egyből hívő, ha valaki magában beszél az miért bolond?

Ha egy ember megy az utcán és magában beszél mert épp gondolkodik pl azon, hogy édesanyja rákos és műteni fogják és teljesen ki van mert nem akarja anyját elveszteni arra mások azt mondják hogy bolond és intézetben a helye. Mert magában beszél. Vagy valami máson töpreng... Kinézik az emberek ..... De ha egy idióta a templomban beszél egy szoborhoz és nemlétező dolgokról beszél az jaj de [email protected] gyerek stb... jaj de rendes hívő. Ez miért van?

Legjobb válasz: Nem tudom, milyen templom az, ahol szoborhoz beszélnek, de mindegy is. Én olyat is láttam (illetve, hallottam) már, hogy valaki ment az utcán, és közben olyan volt, mintha verset mondott volna. Én nem tudom, lehet, hogy ivott elõtte, lehet, hogy nem... De nekem még szimpatikus is volt. Hogy van jelleme, vagy nem is tudom. A másik meg az, hogy amúgy sem lehet manapság tudni, hogy épp nem-e telefonon beszél valaki. Ami pedig azt illeti, nem õrült, aki magában (akár hangosan) beszél. Mert szerintem mindenki beszél magában. Egyrészt, mert ha valaki mérges, akkor hangosan azt fogja mondani, hogy "a *****!". Tudniillik, az indulatokat könnyebb úgy kezelni, ha nem fojtjuk el õket teljesen, hanem hangot adunk nekik. Másrészt, vannak olyan emberek, akik a hallott dolgokat jobban meg tudják jegyezni, vagy meg tudják érteni. Ezért én, mielõtt elindulok otthonról a boltba, néha mondom magamnak hangosan, hogy "kenyér, paradicsom, cukor", mert amúgy elfelejtem a dolgokat. :P Meg ha otthon meg kell értenem valami bonyolult dolgot, akkor a gondolataimat hangosan is el szoktam mondani, mert különben össze-vissza kalandoznak a gondolatok, és soha nem leszek kész semmivel.

Nem tudom, milyen templom az, ahol szoborhoz beszélnek, de mindegy is. Én olyat is láttam (illetve, hallottam) már, hogy valaki ment az utcán, és közben olyan volt, mintha verset mondott volna. Én nem tudom, lehet, hogy ivott elõtte, lehet, hogy nem... De nekem még szimpatikus is volt. Hogy van jelleme, vagy nem is tudom. A másik meg az, hogy amúgy sem lehet manapság tudni, hogy épp nem-e telefonon beszél valaki. Ami pedig azt illeti, nem õrült, aki magában (akár hangosan) beszél. Mert szerintem mindenki beszél magában. Egyrészt, mert ha valaki mérges, akkor hangosan azt fogja mondani, hogy "a *****!". Tudniillik, az indulatokat könnyebb úgy kezelni, ha nem fojtjuk el õket teljesen, hanem hangot adunk nekik. Másrészt, vannak olyan emberek, akik a hallott dolgokat jobban meg tudják jegyezni, vagy meg tudják érteni. Ezért én, mielõtt elindulok otthonról a boltba, néha mondom magamnak hangosan, hogy "kenyér, paradicsom, cukor", mert amúgy elfelejtem a dolgokat. :P Meg ha otthon meg kell értenem valami bonyolult dolgot, akkor a gondolataimat hangosan is el szoktam mondani, mert különben össze-vissza kalandoznak a gondolatok, és soha nem leszek kész semmivel.
A mai világban már nem biztos, hogy bolond az, aki az utcán, vagy kocsiban "magában beszél"! Elõször én is azt hittem, hogy bolonddal találkoztam, amikor 2 nap alatt 3 ilyen ember jött velem szemben. Aztán jöttem rá, hogy csak a legújabb telefonját használja! :) ))
Szia! Véleményem szerint aki egy szoborhoz beszél az nem hívõ, hanem bálványimádó. Teljesen normális dolog, ha az ember magában beszél, én például a Metrón olvastam el a kérdésedet, és a hozzá fûzött kommenteket, és amíg átjöttem az aluljárón magamban fogalmaztam meg azt, hogy mit fogok neked válaszban írni. A legtöbb ember képes ezt a magában beszélést hang nélkül megoldani, persze ezen emberek többsége is, ha egy komolyabb hirtelen stersszhatás éri, sokszor hangosan is kimondja amit gondol. Én nem hiszem, hogy joga lenne bákinek is elítélni téged azért, mert hangosan gondolkodtál... Üdv. Péter
Ha valaki egy szoborhoz beszél a templomban, õ tulajdonképpen nem a szobrnak beszél, hanem annak a szentnek a lelkével próbál kommunikálni, amihez szobor sem kellene. Az illetõt azért nem nézik ki, mert a templomban többen is ezt csinálják, vagy többnyire értelmes emberek járnak oda, akiknek nem az van a fejükben, hogy a másikat kinézzék. Ha az utcán beszél magadban sem kellene cikinek lenni, hisz a mai modern világban akár telefonálhatnál is. Ki néz úgy a fejdbe, hogy ezt eltudja dönteni, hogy magaddal vagy mással beszélsz?? Én azt sem nézem ki, ha valaki magában beszél. Én mindig szoktam, csak gondolatban, ami megterhelõ. Ne foglalkozz a HÜLYE emberekkel, akik mindig kinéznek valakit. u.i. A hívõket is kinézik ezek, megnyugtatlak.
Elõször is... látszik, hogy nem jársz templomba, mert ott senki se szokott szobrokhoz beszélni (legalábbis a keresztény vallásban még nem láttam ilyet). Másodszor, az attól függ, hogyan csinálja. Pl: Ha te otthon az összes berendezési tárgyadat megszólítod, akkor senki sem néz hülyének, vagy már megszokták a többiek. Ha viszont az úton elkezdesz egy fához beszélni, hát akkor igen csak elgondolkodik az aki arra sétál. A keresztény vallás a kommunizmus óta egyre nagyobb számban támadják, mert az akkori kor vezetõi nem akarták, hogy nekik egy állítólagos feljebbvaló utasításokat küldjön. Ezért is volt az, hogy a keresztény vallás hazánkban igencsak vesztett az erejébõl. Amúgy te melyik vallásban hiszel?
Mert õk azt hiszik, hogy léteznek azok a dolgok, amikhez beszélnek, és szerintük az teljesen normális...
Gáz, mikor a fanatikus hívõk töröltetik a nekik nem tetszõ "ateista hozzászólásokat"..
Amirõl tudod, hogy létezik, a már nem hit. Ezért büntette Isten annyiszor azokat, akik tudták, hogy van, ám mégis ellene tettek. Nem hiszem, hogy minden busman egybõl a pokolba jut, hisz õk nem ismerik ezt az istent, de ezért nem is úgy ítélkezik felettük.
A kérdező hozzászólása: wááá kitört a vallásháború xD de hogy lehet olyanban hinni ami nem létezik? Most az a bolond aki nem hisz, vagy az aki hisz? Am ha léttezik, akkor miért hagyja, hogy gyilkolják egymást azok amiket teremtett? Miért nem akadályozza meg pl a több isten hitet ha annyira létezik? Vagy miért engedi hogy sok gyerek szülessen? Szóval akkor ez a bizonyos mindenható egy szemétláda aki azért teremtett minket hogy nevessen és élvezkedjen? Az egész mítoszos vallási elvileg történelmi maszlag tele van ellentmondásokkal. jah isten bölcs..... am miért nem jelenik meg ha már õ teremtett és mindenható? jééézusom xD
Nekem egy egyszerûbb kérdésem lenne isten létezésével kapcsolatban: hol a bizonyíték? Bizonyítékok hiányában nem lehet kijelenteni valamirõl, hogy létezik.
Amit az utolsó válaszoló írt, annak van alapja. Amit te írtál most kérdezõ, az nem túl hasznos. Látszik is, hogy a fájdalom beszél belõled. Te leírtad, hogy mit gondolsz Istennek és leírtad azt, hogy ez nem létezik xy dolgok miatt, amiket gondolsz. Azta, milyen profi vagy. Aztán ha megkérdezem, hogy mi van, akkor jössz majd azzal, hogy semmi. És akkor mi mondunk egyszerû válaszokat, mert lusták vagyunk gondolkodni.
Ha anyukád rákos, akkor jobbulást kívánok neki és puszilom, ha nem veszed zaklatásnak és sértésnek.
Már miért beszélne a kérdezõbõl a fájdalom?? Ez valami vallásos maszlag? Ha valaki nem hisz semmiféle felsõbb hatalomban, már biztosan FÁJ neki valami? :D Nevetséges :D. Úgy két hete becsöngetett hozzánk két hittérítõ nénike:D. Na az már majdhogynem fizikai fájdalmat okozott, mennyire elvakultak és nem gondolkodnak. Csak pár kérdés azok közül amiket a közel +/! órás beszélgetés során feltettem nekik(mondanom sem kell, minden erejükkel azon voltak, hogy meggyõzzenek az "igazukról"): Ha Isten annyira bölcs, jó stbstb, miért halnak meg balesetekben az emberek?- Oké, emberi hülyeség, figyelmetlenség-de akkor miért nem maradhat életben a pl anyósülésen utazó nénike? Miért halnak meg gyerekek a születésük után pár órával, szülés közben? Miért vetél el egy nõ? Isten így bünteti a bûnös(Jézus nem azért halt meg, hogy lemossa a régi, jelen és jövõbeli bûneinket? :O Hogy is van ez?)szülõket- egy ártatlan emberi élet kioltásával? Azt mondják, Isten nem avatkozik bele a történésekbe- ám addig nem kerül az "információ"(=üdvösség?) a birtokodba, míg Õ rá nem bólint. Tehát rákényszerít valamire mert tudja, hogy valakinek az kell és addig nem kapja meg, míg úgy nem ugrál, ahogy Õ akarja..Rohadtul manipulál! Azt mondják, a hitet nem lehet megvásárolni(az egyházak mégis ezt teszik). Gondoljunk csak bele az Etiópiában lévõ misszionárius tevékenységekre. Szerencsétlen õslakosok akkor kapnak orvosi ellátást, oktatást ha felveszik azt a bizonyos vallást- kilóra megveszik az embereket! Az antibiotikumért cserébe hittanra kell járniuk, kereszténynek kell vallaniuk magukat mindezt azért, hogy az adott egyház elmondhassa:"nekünk több hívünk van, így a mi vallásunk az igazi". És Isten ezt mégis hogy hagyhatja??:O Ui: Nem, még mielõtt ismét rázendítene valaki, nem fáj semmim, nem vesztettem el senkit stbstb csak látom azokat a kritikus pontokat melyek valahogy nem egészen úgy történnek, ahogy a vallás megideologizálja.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy fájdalomról beszélek már, de ez a buta elvakultságuk már fáj.
És az nem buta elvakultság, hogy csak heccbõl irkálod, hogy van-e Isten? Ahhoz képest, hogy nem érdekel egy vallás sem, ahhoz képest feltetted ezt a kérdést. Ráadásul szorgosan válaszolgatsz is rá. Kérdem én, miért tesz fel egy kérdést, ha nem képest belátni, hogy más vélemény is létezhet, nem csak az övé? Ha van, akkor van; ha nincs akkor nincs. Te nem vesztesz semmit sem, nem igaz? Ha a többi embernek meg ez kidobott idõ, akkor sem a te idõd. Hagy imádkozzon mindenki a maga istenéhez, úgy ahogy tud. Néha jobb hinni, hogy van túlvilág, mint beletörõdni, hogy egyszerûen halálunk után egy rakat trutyivá válunk. A hit amúgy sem földi, hanem mentális dolog. Amúgy sem azért nézik az embert bolondnak, ha az utcán hangosan töpreng azon, hogy , jaj most mi lesz! Hanem azért ha ez a nagy hangos elmélkedése, csak magába motyogás. Vagy ha valaki imádkozik, vagy énekel, akkor tudja többi ember, hogy összpontosít, kér, vagy vidám. De ha csak beszél magába, mi több, párbeszédet folytat magával, akkor az egyértelmûen dilis.
Az a személy aki szoborhoz beszél, az bálványt imád.Még megtudhatja, hogy az Isten élõ. Aki megfeledkezik magáról, és magában beszél, mert biztos valami trauma érte. Bárkivel elõfordulhat. Ha anyukád beteg, gyógyulást kívánok neki.
Nem, de Mózes se azért törte össze elõször a kõtáblákat, mert szobrokat imádtak, hanem mert visszafordultak az õsi egyiptomi bika istenhez, Ápiszhoz. A szobor mint mondtam közvetítõ, nem pedig az imádat tárgya. Lehetett volna az akár Garfield-os szobor is, ez csak azt bizonyítja, hogy akkor Garfield lett volna az istenük. A hit az amit nem látsz, de szeretnél, hogy úgy legyen. Isten pedig megnyilvánította magát elõttük, ezért büntette õket Mózes, úgy hogy összetöri.
"Igazából bálványimádás nem létezik" Bocsi, de én olvastam róla a bibliában. Akkor most Isten szava téved, vagy?
Téves megállapítás! Ha valaki beszél egy szoborhoz, azt is jelentheti, hogy õ azt hiszi, hogy amit mond úgy gyorsabban eljut az adott szobrot ábrázoló istenséghez. Igazából bálványimádás nem létezik, mert ott sem a tárgyakat, hanem a tárgyban látható istenséget próbáljuk elhinni. Remélem érthetõ voltam, csak kissé kacifántosan fogalmaztam.
Szerintem egyikben sem hisz:D.
A kérdező hozzászólása: Én? Egy vallásban sem hiszek. Igazából [email protected] az egész vallásra és egyházra. Szerintem nem létezik fölöttünk álló Isten"" aki majd megmondja mi helyes és mi nem. Isten kb nekem annyit jelent... öm semmit De ha errõl van szó akkor isten" nekem inkább a fejlõdést, evolúciót jelentené. Nem egy elvileg létezõ valamit ami teremtette a világot -.-
Ki bántott?
Inkább nem írom le az egész vallás-hitgyülekezet-felekezet kombóról a véleményem mert az eddigi megválaszolt kérdéseknél a metál-hívõ vonal mindig töröltette azokat. :D De azért utalok rá: BULLSHIT! :D
Hülye senkiházi 16 éves kötsög vagy, igy röviden tömören!
A kérdező hozzászólása: nem bántott senki xD Csak annyira qrvára elegem van abból, hogy folyamatosan a vallási [email protected]ágokat hallom látom mindenhol szinte.
xDDD Nem kellene ezt a topicot olvasgatni és akkor nem látnád. De miért zavar?
Öhm, de ha nem érdekel a vallás, akkor miért írsz róla?
Szia! Én hívõ vagyok, én is beszélek magamban, sõt néha hangosan is - szerintem nincs ezzel gond, szeretek jó társaságban lenni! Amúgy a szobrokhoz való beszédet - akár magában, akár kimondva - én is gáznak tartom! Ezt lehet magyarázni, de egyszerû bálványimádás / mindegy, hogy keresztény vagy buddhista teszi/ = értelmetlen.
"Ha anyukád beteg, gyógyulást kívánok neki." Miért kellene, hogy beteg legyen? Valaki csak akkor kételkedhet az egészben ha valami trauma érte vagy beteg valakije? :D


Mi lehet a következménye, ha valaki egy az egyben forrásból lenyúlja a bejegyzésemet?

Nyilván google szempontból értem, tehát mindent úgy hagy, a képekre való hivatkozások is az én oldalam alapján mennek... Hogyan lehet ellene védekezni? És kell-e egyáltalán? Mikor érzékeli ezt a google duplikációnak?

Legjobb válasz: Az internetes "plágium" nem ritka dolog. Nem bûncselekmény ha valaki idéz mástól vagy forrásként nevez meg, a lényeg hogy ne saját forrásként tüntesse fel. Más tészta a jogvédett képek videok...gondolom nem védettél le semmit.Légy büszke hogy a te anyagoddal példálóznak. Itt http://www.plagium.com/ leellenõrizheted hogy az általad leírt szöveget hányan plagizálták.

Az internetes "plágium" nem ritka dolog. Nem bûncselekmény ha valaki idéz mástól vagy forrásként nevez meg, a lényeg hogy ne saját forrásként tüntesse fel. Más tészta a jogvédett képek videok...gondolom nem védettél le semmit.Légy büszke hogy a te anyagoddal példálóznak. Itt http://www.plagium.com/ leellenõrizheted hogy az általad leírt szöveget hányan plagizálták.
A kérdező hozzászólása: Kösz a linket. Igazából nem zavar, hogy egy az egyben átvette már több oldal a cikkeimet, mert forrást jelöltek. Csak google miatt kérdeztem, hogy nem sorol-e hátra emiatt. De gondolom figyelembe veszi, hogy az én oldalamon jelent meg elõször a cikk, és látogatott a weblap.

Mit jelent pontosan az, ha valaki egy "energia vámpír"? Honnan lehet tudni, ha esetleg az lennék és mégis mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy ha valamilyen élõlényhez közel kerülsz, mindegy, hogy direkt vagy akaratlanul, de elkezded szívni az energiáját! Ritka de létezik ilyen. Én is ilyen vagyok ugyhogy tudok segíteni...:) Onnan lehet tudni, pl én ilyenekrõl jöttem rá, hogy ha sokáig fogod egy növénynek a levelét akkor az nemsokára elhervad (mármint nem rögtön hanem mondjuk, másnapra) vagy valakinek megfogod a kezét akkor az érzi is, hogy fgy az energiája, meg ilyenek!:) Ezellen nincs mit tenni, ez így marad... Ha úgygondolod, hogy te is az vagy, nyugodtan írj, szívesen segítek!

Azt jelenti, hogy ha valamilyen élõlényhez közel kerülsz, mindegy, hogy direkt vagy akaratlanul, de elkezded szívni az energiáját! Ritka de létezik ilyen. Én is ilyen vagyok ugyhogy tudok segíteni...:) Onnan lehet tudni, pl én ilyenekrõl jöttem rá, hogy ha sokáig fogod egy növénynek a levelét akkor az nemsokára elhervad (mármint nem rögtön hanem mondjuk, másnapra) vagy valakinek megfogod a kezét akkor az érzi is, hogy fgy az energiája, meg ilyenek!:) Ezellen nincs mit tenni, ez így marad... Ha úgygondolod, hogy te is az vagy, nyugodtan írj, szívesen segítek!
Elsõ: és a fiúd "energiáját" is leszívod? Hogy esik neki a dolog?
Elsõnek nem sok energiája lehet, ha a növény is nyomban elhervad tõle:)
Utolsó: Téged meg gondolom egy agyvámpír szívott ki ennyire :)
...Õszintén ... Télleg léteznek energia vámpírok, konkrétan az emberek azok és a másik "élõlény" energiáját "szívják el".röviden, csak hogy az elözõekben annyira nem hittünk az elsõnek!:/ egyépként bõvebben:www.demonvilage.lapunk.hu rengeteg misztikus lénnyel kapcsolatos infót találsz + kikeresheted az energiavámpírt is!:P:) ;)

Szerintem ha valaki egy közösségi oldalra felteszi magát, és sok sok képet tesz ki, akkor önbizalomhiányban szenved, vagy legalábbis elvárja, hogy dícsérjék. Erre megy ki. Mit gondoltok?

Miért nem elég 1-2 kép? Gondolom azért, amit már kifejtettem a kérdésben..

Legjobb válasz: ha egyedül, és magamutogatós jellegû, akkor egy ostoba, kérkedõ liba... majd megy a napiszar.com-ra, ha valaki megleli :-)

ha egyedül, és magamutogatós jellegû, akkor egy ostoba, kérkedõ liba... majd megy a napiszar.com-ra, ha valaki megleli :-)
ennek sok oka lehet, például.. ha régiek a képek tesz fel újat a felhasználó.. meg szerintem nem szenved önbizalom hiányba ha van fent róla 100 kép.... inkább az szenved önbizalom hiányba akinek csak 1-2 képe van, mondjuk , hogy ha már felteszi akkor elvárja , hogy a barátok, haverok kommentáljanak szerintem! nekem ez a véleményem nem biztos, h igazam van
2 dolgot láthatsz: Jókép, láwollak stb, vagy semmit. Na? Amúgy ha jól megnézed, akkor aki folyamatosan frissíti képeit, annak folyamatosan írják hogy jókép, szépvagy. Aki nem, annak nem. (pl 4 éve fent van 1 kép..)
Rólam sincs egy kép sem, mert önbizalom hiányos vagyok. Akirõl sok van, az jól érzi magát a bõrében.
Én a visszaélések miatt nem rakok fel képet magamról. (óvatosság, támadási felület csökkentése)
A kérdező hozzászólása: vagy éppen önbizalomyhiányos és arra vár, hogy kommentálják a képeit mennyire jók..
Én meg még igazolványképet sem rakok fel. (önbizalomhiány) Szóval, aki felrak magáról 100 képet az csak magamutogató, de semmikép sem önbizalom hiányos.
elõzõ vagyok amúgy azért teszem fel mert jók a képek...
nálam 100 kép van a lovamról, rólam nagyjából 5 :D
Szerintem akinek önbizalom hiánya van egy képet se tesz fel, aki büszke magára az sok képet rak fel magáról mert lássák, hogy õ milyen menõ. 100 képet csak saját magáról tesz fel, õ nyilván kiváncsi véleményekre melyiken néz ki jól, melyik kép tetszik. Vannak akik modellkednek és azért tesznek fel sok képet, büszkék képeikre illetve a munkájukra.
A kérdező hozzászólása: tegyük fel, hogy minden képen egyedül van
Tegyük fel, õ egy csaj, akkor a fiú hol nézheti meg jól? Na ugye..
szerintem attól függ, mi van a sok képen. Ha valaki mozgalmasan él, sokat kirándul, utazik, túrázik miért ne tehetne fel mindig pár képet róla. Esetleg a hobbijáról? Pl. fest. stb. Elég sokat össze is gyûjthet így. Ez szerintem nem gáz. Ha viszot a 100 képen csak egyedül õ van, egyszer jóbbról, majd balról, lentrõl, fentrõl, pirosban, sárgában, zöldben...akkor magamutogató, esetleg pasit akar fogni, esetleg irigyeket akar, hogy õ milyen szép stb. Na és az aki szexelõs képeket tesz ki? :)
A kérdező hozzászólása: Oké de minek tesz fel 100 képet? Aki ismeri kép nélkül is ismeri
Szerintem nem feltétlen. Nekem nagyságrendileg 20 képem van a 2 vezetõ közösségi oldalon, és mindegyiket más miatt láttam fontosnak - egyiken barátommal vagyok, másikon barátnõkkal, harmadik a tablófotóm, negyedik a macskámmal, ötödik a szülinapom... plusz gyakran felrakok egy friss eseményrõl 1-2 képet, mert tetszik, aztán meg nem törlöm ki egy ideig mert minek. Azért ha valakinek több 100 képe van és mindegyiken önmagát fotózza csini ruhában, 5 kg sminkben, az tényleg furcsa.
En a gyerekemrol teszek fel kepeket, hogy az apja lassa, ha mar eloben nem nezi meg./ott nezegeti, mert tudok rola/

Mire kell figyelni, ha valaki egy végrehajtás alatt álló ingatlant készül megvásárolni?

Egy olyan ingatlanra szeretnék ajánlatot adni, ami az ingatlanközvetít? szerint végrehajtás alatt áll. Miben különbözik ez a helyzet attól, mintha simán a tulajdonostól venném meg az ingatlant? Valamilyen jogom csorbul emiatt? Példaként, már többször hallottam, hogy a "végrehajtásos" lakásokat nem lehet személyesen megtekinteni, ill. csak készpénzes fizetés jöhet szóba, de ezeket senki sem indokolta meg, miért vannak...

Legjobb válasz: Végrehajtásos ingatlant csak úgy tudsz hitelre megvenni, ha elõtte kifizeted a tulajdoni lapra bejegyzett összes olyan tartozást, ami miatt a végrehajtás indult. Amíg ez nem történik meg, egyetlen bank sem fog hitelezni. Belülrõl azért nehézkes a megtekintés, mert a benne lakó régi tulaj, aki ellen végrehajtás indult, nem szabad akaratából válik meg a tulajdonától, hanem kényszerbõl. Ha õ nem segítõkész, akkor az eladást valóban tudja oly módon késleltetni, hogy nem enged be senkit az ingatlanba. Sokan nem hajlandók tudomásul venni, hogy azzal, ha késleltetik a végrehajtók munkáját, még rosszabb helyzetbe kerülnek, mert további költségeket számolnak fel nekik és így is, úgy is bekövetkezik a végrehajtás, csak az idõhúzással még rosszabbul járnak.

Végrehajtásos ingatlant csak úgy tudsz hitelre megvenni, ha elõtte kifizeted a tulajdoni lapra bejegyzett összes olyan tartozást, ami miatt a végrehajtás indult. Amíg ez nem történik meg, egyetlen bank sem fog hitelezni. Belülrõl azért nehézkes a megtekintés, mert a benne lakó régi tulaj, aki ellen végrehajtás indult, nem szabad akaratából válik meg a tulajdonától, hanem kényszerbõl. Ha õ nem segítõkész, akkor az eladást valóban tudja oly módon késleltetni, hogy nem enged be senkit az ingatlanba. Sokan nem hajlandók tudomásul venni, hogy azzal, ha késleltetik a végrehajtók munkáját, még rosszabb helyzetbe kerülnek, mert további költségeket számolnak fel nekik és így is, úgy is bekövetkezik a végrehajtás, csak az idõhúzással még rosszabbul járnak.

Mi a helyzet akkor, ha valaki egy olyan eszközt akar piacra dobni Európában, amelynek egyik lényeges alkatrészére már valaki más rendelkezik szabadalommal, de csak az USA-n belül?

Van-e joga az amerikai szabadalmasnak arra, hogy utólag (látva, hogy Európában használják az õ alkatrészét) beadjon Európában is szabadalmat, és ezáltal kiüsse a nyeregbõl azt az európai forgalmazót, aki az õ alkatrészét felhasználó eszközt ad el? Hivatkozhat-e arra, hogy õ az USA-ban korábban már beadta erre a szabadalmat?

Legjobb válasz: Nem a szabadalmaztatás is rendelkezik területi hatállyal, ha az EU-n belül nem szabadalmaztatta, vagy nincs folyamatban a szabadalmaztatás, akkor az EU-n belül a másik lesz a tulajdonosa.

Nem a szabadalmaztatás is rendelkezik területi hatállyal, ha az EU-n belül nem szabadalmaztatta, vagy nincs folyamatban a szabadalmaztatás, akkor az EU-n belül a másik lesz a tulajdonosa.
[link]
Látni nem lehet, a hangján lehet hallani. Vannak különbözõ trükkök, pl: telefonos beszélgetés során, megvárja míg a hívott fél szól bele. Összesen 2 másodperc kell, hogy tükrözni tudjon.

Ha valaki egy nagyvállalat igazgatója akar lenni, ahhoz milyen diploma kell?

Meg mi a multicégek által legkeresettebb, legjobban fizetett végzettség?

Legjobb válasz: a multicégek által legkeresettebb, legjobban fizetett végzettség - a nagyon jó informatikus (BME- Vill. Kar Informatika) "Ha valaki egy nagyvállalat igazgatója akar lenni" - és nem a tudásért szeret tanulni, a képességeit a lehetõ legmagasabb szintre fejleszteni, akkor könnyen a híd alatt találja magát.

a multicégek által legkeresettebb, legjobban fizetett végzettség - a nagyon jó informatikus (BME- Vill. Kar Informatika) "Ha valaki egy nagyvállalat igazgatója akar lenni" - és nem a tudásért szeret tanulni, a képességeit a lehetõ legmagasabb szintre fejleszteni, akkor könnyen a híd alatt találja magát.
A kérdező hozzászólása: Bár mondjuk azt nem csinálnám, de elméletileg úgy is lehetséges lehet. Meg hallani olyan sikersztorit is, hogy valaki takarítóból lett a cég vezetõje.
A kérdező hozzászólása: És mi van ha valaki miközben végzi a felsõoktatási dolgát, belép egy pártba és heti pár órát cédulákat gyûjt és szór ki? Akkor lesz tök könnyen ismeretsége mindenféle születés nélkül és ha végez tuti állással várják, nem?
A születni kell alatt azt értem, hogy apád legyen befolyásos ember, aki benyom egy vállalathoz. Pl nálunk a város polgármesterének a fia tesiszakos diplomával egybõl egy állami cég vezérigazgatója lett nettó 1, 5 millás kezdõfizetéssel. Most az, hogy te alapítasz egy céget, és az nagyvállalat lesz, annak elég kicsi az esélye, de egy közepes méretû magyar vállalkozásban a fõnök azért nem keres már rosszul. De ahhoz kell egy jó ötlet, merészség, vásárlóerõ és alaptõke. Ezek hiányában sajnos csak alkalmazottnak mehetsz el, és jelenleg egy diplomás, nyelveket beszélõ ember jó ha megkapja a nettó 200-250.000 forintot alkalmazottként.
Nem csak olyan helyek vannak, ahol papírokat kell tologatnod és 120 kezdõfizut kapsz, vannak ennél sokkal komolyabb lehetõségek, amelyek jobban is fizetnek. De ahogy fentebb írták ebbe kb. születni kell, mert arra, h ismeretlenül/ismertség nélkül felvesznek vhová dolgozni és egyszer majd vezérigazgató leszel nem nagy az esély, nullához közeli. Fõleg úgy, ha ilyen jellegû kérdéseid vannak. Több jólmenõ vállalkozást is egy nagyon jó ötlet indított el, pl. Facebook, szal nem feltétlen muszáj, h legyen rohadt nagy kezdõtõkéd (persze anélkül jóval nehezebb), mert ha tényleg jó ötleted van, akkor lehet találni támogatókat.
A kérdező hozzászólása: Ha meg ismeretség kérdése, akkor hol kell ismerkedni, ahol valaki vezetõ beosztású emberekkel össze tud barátkozni?
A kérdező hozzászólása: Na most összezavarodtam, akkor ha szerzek egy gazdasági diplomát akkor hogyan tovább, elmegyek egy kis céghez papírtologatónak, aztán hogy építem akkor ezzel fel a céget? Meg hogyan alapítsak céget, ha lediplomáztam a havi 120 ezer forintos fantasztikus kezdõfizetésekbõl? Azt nem hinném, hogy csak születni kell, szerintem biztosan van olyan, hogy valaki a legiskolázottabb a cégnél és akkor õ lesz a nagygóré. De nem tudom, azért kérdezem..
Ehhez nem kell diploma, csak akkor ha alkalmazotti pozíciót pályázol, ha te építed fel a vállalatot a 0 ról, akkor a kutyát se érdekli milyen diplomád van.
Ki kell, hogy ábrándítsalak, ahhoz, hogy egy nagyvállalat igazgatója lehess, ahhoz születni kell. Jelenleg Magyarországon nagyon sok nyelveket beszélõ, diplomás, tapasztalt szakember van, aki nemhogy nem lett igazgató, de még munkát sem nagyon talál. Sajnos nagyon sok már a diplomás ember, és kevés az állás, legnagyobb százalékban ismerõsökkel töltik be. Szerintem az informatikus eléggé elcsépelt, gépészmérnök legyél inkább, õket jobban keresik. De adj lejjebb az igényekbõl, mert nagy csalódások fognak mér érni.
Kell egy gazdasági diploma, meg egy cég profiljába illõ végzettség (pl. ha gépipari cég, akkor gépészmérnök; elektronikai cég - villamosmérnök/informatikus stb.)
Multi igazgatója valszeg nem leszel, hacsak te nem alapítasz egy vállalkozást, ami multivá lesz. A multiknál általában nem szokás igazgatót váltogatni, ha igen, akkor meg megvan rá az emberük már elõre. A diploma kérdése attól is függ, h mi az adott cég profilja és mire van szüksége. De egy ideje az infósokat elég jól megfizetik, még a sok tapasztalattal nem rendelkezõket is, nameg a gazdasági ügyekkel foglalkozó fejeseket.
Nálunk nemrég volt egy sikeres cég igazgatója tartani egy ilyen elõadást. De ugye rögtön úgy kezdte, hogy fõnök lett, mondta is, hogy meg is ijedt a feladattól egy kicsit. Képzelem, hogy az állásinterjún hogy bizonygatta, hogy õ a legrátermettebb, amikor még életében nem dolgozott elõtte. Szívem szerint megkérdeztem volna, hogy ki nyomott be, de aztán nem tettem. Aztán olyan dolgokat mondott, hogy röhögni lett volna kedvem. Hogy tûzzek ki karriercélt, és menjek be a fõnökömhöz, hogy mit kell ezért csinálnom. Hát, ha azt akarom, hogy kirúgjanak... Nyilván haveroknak is lehet jó állást beajánlani. De azért olyan komoly állásod attól még nem lesz, csak ha apád a polgármester.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!