Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki de mellete (17 db)

Ha valakinek van 3 gyereke de nem bír egyszerűen velük, nem pusztán anyagilag hanem pszichésen, lelkileg, fizikailag, ki van bukva, állandóan sír, pszichológus nem segít, pszichiáter meg csak begyógyszerezi ami mellett szintén nem tudja ellátni őket?

Akkor mi történik? Apuka van de egyfolytában dolgozik. Ilyenkor első körben körülnéznek a családban ki tudná gondozni a gyerekeket? Nagyszülők közül 2 alkoholista és gyógyszereken él, magát se tudja fenntartani. A szülők testvérei közül egyik nagyon fiatal egzisztenciája nulla, másiknak magának is van 3 gyereke? Olyan elképzelhető hogy csak egyet vesznek el tőlük, kettőt náluk tartanak? Vagy mi történik ilyenkor?

Legjobb válasz: Ezt mind a bezártság teszi. Ha egy pár órára elmenne dolgozni vagy magára fordíhatna egy kis idõt teljesen más lenne. Tudom,hogy nehéz 3 gyerek mellett. 4 gyerkõc anyukája

Ezt mind a bezártság teszi. Ha egy pár órára elmenne dolgozni vagy magára fordíhatna egy kis idõt teljesen más lenne. Tudom, hogy nehéz 3 gyerek mellett. 4 gyerkõc anyukája
Na ezért nem vállalok én 3. gyereket. Néha a kettõ is feladja a leckét. De komolyan, gondolom már kettõvel is nehezen bírt, ha már ott tart az anyuka, hogy orvos kell, minek vállaltak három gyereket? Szerintem ha elveszik, akkor az összeset elveszik, nem csak egyet. Anyuka nem dolgozik. Talán ha kiszabadulna az otthoni légkörbõl, az segítene a dolgon.
Jó pénzért felfogad segítõt.
Csak azt nem értem, mint az elõttem válaszoló, hogy milyen gyógyszer az amit felír és úgy elkábítja, hogy nem tudja a gyerekeket ellátni.Mert az antidepresszánsoktól tényleg csak jobban lesz.Én 2 hónapig szedtem, de kifejezetten jól éreztem magam s ki voltam virulva.Egyéb mellékhatás miatt viszont abbahagytam, mert a tejem is visszajött és iszonyatos fülzúgást kaptam, ami a mai napig nem múlt el, pedig ennek már 7 hónapja. Ha megtalálja az orvos a megfelelõ gyógyszert a számára, szerintem csak jobban lehet.Ezeknek a gyógyszereknek ez a lényegük, hogy szorongáaoldó, kedélyjavvítók. 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: Nem tudom milyen BETEGSÉGE van, nem is írtam ilyesmit, mivel nem tudom beteg e, csak a tüneteket látom. Ezt õ mondta hogy nyugtatókat kap a pszichiátertõl és sógorom elmondása szerint nem szedi be mert akkor alszik és nem ébred fel a gyerekekhez mikor sírnak stb. És ezt a begyógyszerezi témát sem én találtam ki hanem õk fogalmaznak így, meg a sógornõm is, hogy járt pszichiáternél IS de az szerinte oda se figyelt rá csak felírt egy halom gyógyszert amit õ nem szed be.
Nem tudom melyik gyógyszert kapta, de a fronton 0, 25-bõl, ha bevesz napi 1 vagy 2-szer felet sokkal-de sokkal jobban lesz s ami a lényeg, hogy nem álmosodik el és el tudja látni a gyerekeket. Én is szedtem s 4 gyereket elláttam + egy 20 éve fekvõbeteg nagymamát.Háziorvossal íratassa ki. Nézz utánna a frontin tényleg jó és ez a gyengébb változata. Én volt, hogy csak 1 hétig szedtem s csak napi felet s tényleg jobb volt.Azt mondják ez annyira gyenge, hogy nem szokik hozzá az ember. Vagy amit felírt nyugtatót az orvos neki vegyen be belõle kevesebb adagot, ha úgy érzi, hogy tényleg eltompítja. A munka keresést viszont ne adja fel, mert ez tipikus gyes betegség!
nem tudom, milyen nyugtatót kap, a mitõl elalszik. esetleg az elsõ napokban álmosabb lehet a bevétel után, de aztán... (én is szedtem már nyugtatót) pedig szerintem antidepresszáns kellene neki. nem hiszem amúgy, hogy elveszik tõlük agyerekeket, bár arra nem válaszoltál, hogy mennyire súlyos a helyzet pl. ad-e nekik enni, veszélyezteti-e õket, agresszív-e, vagy csak rosszkedvû, lehangolt, elege van az otthonlétbõl?
A kérdező hozzászólása: Utánanézek, meg megkérdezem miket kapott pontosan. Bár az a baj, hogy így elzárkózik tõle mondván álmos tõle, alszik és nem szedi be a gyerekek mellett. Meg nem tudom, az alap problémáját mennyire oldja ez meg, hogy a 3 kicsi gyereket ellátja és éjszakázik évek óta meg kimerült stb. Átérzem amiket mond pedig nekem sokkal nagyobb különbség van korban a gyerekeim között, és a férjem is tud segíteni de néha nem könnyû.
A kimerültségtõl is ide tud jutni valaki, fõleg, ha nagyon picik a gyeekek.Nagyon le tudják strapálni az embert. Majd írd meg mi van velük. Minden jót! 4 gyerkõc anyukája
Mekkorák a gyerekek?És õ hány éves? Talán többet kellene kimozdulniuk a játszótérre ott õ is tudna egy kicsit beszélgetni anyukákkal.
Sajnos a mai világba nem egyszerû munkát taláni.Mostanába én se vagyok a toppon, de hozzáteszem én már 15 éve gyesen vagyok. A kicsi dec-be lsz 3 éves, de most elérkezett a pillanat mikor már azt mondtam elég s el kell menjek dolgozni. Hidd el nem egyszerû ám neki se 3 gyerekkel otthon.Én azt mondom sokkal fáradtabb vagyok, mintha dolgoznék. A gyógyszereket valahogy mwllõzni kellene, mert az csak eltompítja a tüneteket, de nem gyógyul meg tõle. 4 gyerkõc anyukája
szülés utáni depressziója van? mennyire szar a helyzet? miben nyilvánul meg? a pszichiáter egyébként nem begyógyszerezi, hanem a megfelelõ gyógyszert írja fel neki. mi az a gyógyszer, ami miatt nem tudja ellátni õket? mert pl. az antidepresszánstól pont hogy jobban lesz. de légyszi, konkrétan írd már le, milyen betegsége van az anyukának.
A kérdező hozzászólása: Állítólag keres a szakmájában de nem talál munkát meg a kicsi még nagyon kicsi 8-9 hónapos, a középsõ se túl nagy de õt gondolom bölcsõdébe bevennék, ha õ dolgozna.
A kérdező hozzászólása: 250 kmre lakunk... amennyire tudom próbálok segíteni nekik, de egyrészt nem hagyja mert azt hajtogatja hogy neki kell megoldania meg hogy akkor a gyereke majd minket jobban fog szeretni mint õt ha elhozzuk . Felajánlottuk már hogy a 3 közül (elég kicsik) akármelyiket küldheti hozzánk heti 1szer vagy havi 2 hétvégére tudom nem sok de nekem is van 3 és épp hogy megélünk meg én is dolgozok hétközben, a férjem is. Mondtam neki hogy havi 1szer akár mindet is "küldheti" ha gondolja, de mindig van valami kifogás. Erõlködni, rámászni nem akarok nyilván de közben meg halljuk-látjuk milyen állapotban van/vannak.
Vidd le a gyerekeit a játszótérre, hadd pihenjen addig az anyukájuk. Vagy takaríts ki néha vagy beszélgess vele vagy sétáljatok együtt.
A kérdező hozzászólása: Jézusom dehogy "fáj a fogam" a gyerekre...sógoromékról van szó. Napról napra egyre rosszabb a helyzet. Próbálnánk segíteni de nem igazán lehet/tudunk.
Te kije vagy?????? Kicsit úgy tûnik, mintha a gyerekekre fájna a fogad...
A kérdező hozzászólása: az apuka épp azért dolgozik annyit (2 állás) hogy épp mindenre elég legyen, hiteleik is vannak stb.
A kérdező hozzászólása: Annyi pénzük nincs hogy felfogadjanak állandó vagy legalább huzamosabb idõre segítõt.
Anyukának szülés utáni depije van e miatt még nem veszik el a gyereket hisz a nõk 80%-a ugyanígy van. Az lenne a jó ha néha anyukát elvinné a család sportolni kikapcsolódni, fontos lenne ha magnéziúmot, halolajat, citromfû teát kapna az anyuka.

Az ének hang, mitõl függ, hogy jó lesz-e vagy rossz lesz-e az adott emberben? Lehet-e fejleszteni, ha valakinek rossz adottságai vannak, de jó hallása e mellett?

Mindig szerettem volna énekelni, de sajnos hallom, hogy nincsen jó hangom, tanár tudna ezen segíteni? Illetve mondjuk az is érdekelne, hogy pl.: Michael Jacksonnak meg a hozzá hasonló nagy énekeseknek, hogyan maradhatott mutálás után is jó hangjuk? ( Nekem pont ezzel van bajom, hogy miután kialakult a férfias hangom, már nem bírok magas hangokat kiénekelni abszolút, sõt recsegõssé vált a hangom ).

Legjobb válasz: Mintha Bozsek Márk interjúban mondott volna ilyet, hogy nem volt valami jó hangja; de érzett ilyen késztetést, hogy énekeljen is, és elkezdett vele foglalkozni; Shakirának meg asszem azt mondták, hogy maradjon inkább a táncnál ,de nem adta fel, és énekesnõ lett. Amúgy nem baj, hogyha recsegõs a hangod, plusz, Katy Perry sem tud valami nagy hangterjedelemben énekelni szerintem, mégis vannak jó számai.

Mintha Bozsek Márk interjúban mondott volna ilyet, hogy nem volt valami jó hangja; de érzett ilyen késztetést, hogy énekeljen is, és elkezdett vele foglalkozni; Shakirának meg asszem azt mondták, hogy maradjon inkább a táncnál , de nem adta fel, és énekesnõ lett. Amúgy nem baj, hogyha recsegõs a hangod, plusz, Katy Perry sem tud valami nagy hangterjedelemben énekelni szerintem, mégis vannak jó számai.
Saját tapasztalatból mondom: Nem biztos, hogy rossz a hangod mutálás után, csak furcsa hallani, mivel hozzászoktál a magas hangodhoz. Nekem is ez volt a bajom. Próbálj olyan dalokat keresni, amelyeket mutálás elõtt nem tudtál kiénekelni. Szerintem ezt próbáld meg: Sam Smith - Stay With Me. (Csak egy oktávval lejjebb) Sok szerencsét ;)

Ha valaki kondizik de mellete szeretne valamien önvédelmi vagy másmien sportot űzni ezeka a sportok gátolnák-e hogy pl: hizzon vagy jobbal fejlődjenek az izmai a sok mozgás miatt?

Legjobb válasz: Hello! Szerintem Ha már nagyon izmos vagy akkor az növédelmi sportban pl kickbox, box, Akkor kicsit lassitana de, amugy meg növeli az ütõ erõt szoval jó. De nem gátolják hogy jobban fejlõdjenek az izmaid inkább jobban leszálkásit.Sok mozgás jót tesz.Szóval szerintem az izom fejlõdést inkább csak segítik.

Hello! Szerintem Ha már nagyon izmos vagy akkor az növédelmi sportban pl kickbox, box, Akkor kicsit lassitana de, amugy meg növeli az ütõ erõt szoval jó. De nem gátolják hogy jobban fejlõdjenek az izmaid inkább jobban leszálkásit.Sok mozgás jót tesz.Szóval szerintem az izom fejlõdést inkább csak segítik.
ne edzd túl magad mert akkor elgyengülnek az izmaid!!! hány éves vagy? lehet hogy tudok ajánlani valamit
Nem gond, de a regeneráció problémás lehet. Javíthatja is az edzésteljesítményedet, ha olyan sportot választasz, amelyik növeli a szív-tüdõ kapacitást és a mozgáskoordinációt. Én gyúrás mellet montizok, és nem látom kárát.
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok
Ösztöndíj, vagy az önkormányzat ad pár ezer forintos lakás fenntartási támogatást, de sajnos más nem nagyon lesz, amit csak úgy odaadnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: tehát, ha már zsibbadnak a végtagjai, meg õzfejkéztartás van, stb., akkor lehet, ugye?
Ha hiperventillál, akkor lehet. De ugye azért van egy fontossági sorrend :)
A kérdező hozzászólása: meg ez egyenlõ ilyenkor egy pánikrohammal, vagy az más?

Facebook! :/ Ha valakinek a neve mellett csak egy szürke teló jel van, de perc nincs odaírva, az mit jelent?

Miért nem írja ki hogy hány perce volt fenn?

Legjobb válasz: hívj fel.

hívj fel.
Nekem a facebook azt írja hogy web, mobil, ès telójel akkor most mi van
Lépj ki és vissza, töröld a böngészõ gyorsítótárat, lehet csak "ottragadt" az ikon.
A perc a telomelet aszt jelenti hogy xy perce volt utoljara aktiv cheten! Semi mas egyebet nemjelent! Bocsesz telorol irok!
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem kikapcsolhatta. :')
A kérdező hozzászólása: Az 1p alatt azt értitek h xp? :DD Vagy csak 1p?
Ha csak teló jel van az azt jelenti hogy: 1, Mobilról van, de csak pár embernek van bekapcsolva a chat.. 2, eltelt 5 óra azóta hogy mobilról volt fent... Ha egyik sem, akkor bocsesz.
Aham. Chat beállításnál a fogaskerékre rámész és elvileg be kellene dobnia , hogy chat bekapcsolása: - mindenkinek kivétel - személyek számára - senkinek Az 1p-t akkor jelzi , ha le van rejtve vagy telóról van fent , de ugyanúgy nem aktív állapotban.
A kérdező hozzászólása: Am tuti hogy telóról volt fenn...de az elõbb mikor néztem még ott volt h 2 órája volt fenn...most meg semmi nincs ott csak a teló.
# 6 eree én is kiv vok
A kérdező hozzászólása: Asszem nem. :D
Lehet olyat, hogy csak egy bizonyos személy ne lássa ha fent vagyok?
A kérdező hozzászólása: "Azt tudom , hogy ha rejtettben van , vagy neked nem látható az 1p" Ööö...ezt nem értem. :S
Vagyis körülményes.
Szerintem az , hogy telóról volt fent... Azt tudom , hogy ha rejtettben van , vagy neked nem látható az 1p
A kérdező hozzászólása: Kérem szépen, ne értsétek félre direkt a kérdést, és ne kezdjétek hogy "lépjetek ki a burokból" mert nem ismeritek a körülményeket. :)
elõfordulhat ha pc -n nem lép ki közben telón belép.

Ha Skypeon letörlök valakit, de nem tiltom le, mit fog látni a nevem mellett a listáján?

Legjobb válasz: kérdõjelet,mintha még nem jelölted volna vissza...

kérdõjelet, mintha még nem jelölted volna vissza...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Fiúk! Baj hogy ha szeretnék barátot mert olyan jó lenne hogy van melletem valaki de még nem szeretnék semmi olyan dolgot?

Még csak 14 éves vagyok és egyszer volt .. de ilyen gyerek szerelem.. késfogás,meg puszi,meg párszor smár.. és hiányzik hogy nincs valaki igy melletem.. de az az illető azt mondta hogy valamit csinálni kell egy kapcsolatban...de én nem nagyon szeretnék csinálni ..

Legjobb válasz: Késfogás? Elég komoly kapcsolat lehetett.

Késfogás? Elég komoly kapcsolat lehetett.
nem árt a szex:D csak persze nem 14 évesen.....
Semmi baj azzal, hogy nem akarsz szexelni 14 évesen. Ha csak ezért szakított veled, akkor nem szeretett igazán.
A késfogás közösen sok dolgot megkönnyít... pl a hagymaszelést nagyon romantikussá varázsolja :D... Aranyos nyugi és értem mire gondolsz. 14 évesen (a körül) a fiúk még nem nagyon nyitottak a romantikára többnyire úgy tapasztaltam. Vagy még nem érdekli õket/untatja a téma vagy kefélni akarnak teljes gõzzel... Nálunk az elõbbi állt fenn nagy arányba a társaságomban, és sok csaj volt úgy mint te hogy már unta a babázást, szerintem itt van a legnehezebb dolgunk mert itt a korosztályunk a velünk egykorú fiúkétól marhára elüt. Kb mintha kivágnának minket a holdra egy halom holdkóros közé.. legalább is én így éreztem magam minden nap. Elképzelni sem tudtam hogy ezek között az idióták között valaha találok bárkit aki jó lenne. Én csatlakoztam inkább mindenféle elvetemült klikkekhez és kiéltem bennük a hülyeségeim. Volt egy barátnõm aki viszont befûztek idõsebb pasik, õ meg belement hogy romantikázik aztán kb mindegyik felpróbálta. Hogy ettõl neki rosszabb volt e?.. nem hinném mert mellé komoly párkapcsolatot "gyakorolt" ezekkel a tagokkal arra a pár hónapra, most meg boldog házasságban él évek óta és van két tündéri pici lánya + jó feleség, én meg egyik szar kapcsolatból esek a másikba. A fiúk többségének a kapcsolat fiatalon a folyamatos és fix szexbõl áll. Az idõsebbeknél ez más de õk is elvárják hogy elfeküdhessenek a barátnõjükkel... viszont õk már alapoznak rád (ez meg azért ökörség 14évesen, a fenének kell akkor már a letelepedésen gondolkodni. Itt még álmodni kell) Az idõsebb pasiknak másik rákfenéje hogy van pár trükk a tarsolyában amivel ki tud hámozni a bugyidból akkor is ha ezt nem tervezted... ez van. Ha nem akarod ezt a kapcsolattól akkor válasz fiatal pasit, lehetõleg töketlent. Azok nem fognak hozzád nyúlni se mert be vannak tojva... Ettõl függetlenül jó társak tudnak lenni de ha elég talpraesett vagy akkor te határozhatod meg a nemi életét. Évekig elvannak a srácok szex nélkül :P (haveri körbõl tapasztalat. Sok játsza az eszét hogy hú egy hónapja nem voltam senkivel, alig bírom...stb de jó 2-3 évig is elvan a legtöbb anélkül hogy megdugna bárkit) Amit tanácsolni tudok hogy éld túl... kibszttul nem könnyû, néha szétveti az embert a reményetelenség/ideg/valami megmagyarázhatatlan... a társ nem segít ezen se csak elüti az idõt. Nézz körül a kedves félénk fiú barátaid között és próbáld meg befûzni az egyiket. Pár pusziért/csókért szerintem örömmel vigyáz majd rád amíg átvészeled ezt a kort + ki tudja késõbb még több is kialakulhat. Csak érezzétek jól egymás tárasaságát és legyen olyan akiben megbízhatsz.
Aki komolyan szeret az várni fog rád aki pedig nem az elhagy így ki lehet szürni azokat akiknek csak szexre kellesz várjál még vele még gyerek vagy
A kérdező hozzászólása: Uhuu köszönöm a választ.. de már nem járunk.. mert mondtam hogy nem szeretném.. de miota nem vagyunk együtt néha néha vissza probál jönni.. de elutasitom mivel mutkor halottam amikor a háta mögött voltam.. es nem vett észre és a haverjának mondta hogy csak kurni fog a barátnõjével.. par nap mulva irt h nem e talizunk erre talizunk azt be hazudik a szemembe hogy szeret es h várna rám és sosem hagyna el es nem használna ki.. ugyhogy hagyom õt
Helyes
Jól teszed :)
Helyes! Ha nem szeretnéd akkor utasítsd el (ez a normális!)! :) Ismerkedj és elõbb-utóbb biztos találsz majd olyat, aki nem a puncidért fog szeretni! :)
Akkor is megmondtam volna ezt, ha nem hallottad volna exbarátod szájából. Csak barátkozz emberekkel és majd jön magától. Várj a megfelelõre és ne ilyen pinavadászokra.
Csak szexre kellettél neki. Ne hagyd már magad!
Várj vele. Amúgy a gondolattal nincs baj
Mire gondolsz, hogy mit nem akarsz csinálni? Ez egy kicsit magas.
szexet, mit teee:D
Leesett :D
A kérdező hozzászólása: 12-13 éves voltam meg oda os irtam h gyerek szerelem.. de õ már 17 éves és hát mondta hogyha egy kapcsolatban kell csinálni ezt azt( pl szopás, újazás vagy hasonló) es ezeket meg engethetném?
ezt miert tolunk kerdezed?
Ha ezt tõlünk kérdezed akkor szerintem várjál még vele. Valószinûleg a 17 éves barátod ezt nem fogja elviselni, ezért keres majd helyetted mást, de ne sajnáld! Várjál még vele!
A kérdező hozzászólása: Azért kérdem mivel.. hogy nem e nézne ilyen könnyen kaphatónak
A kérdező hozzászólása: Amugy meg köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszotokat :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!