Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki csinálja (354 db)

Ha valaki csinál ultrahang diagnosztikát, akkor az egyenlő azzal, hogy csinál genetikai ultrahangot?

Legjobb válasz: Az én orvosom kíséri a terhességemet és végig csinál is UH-ot, méri a méreteket, stb. De a 12-ik és a 18-ik heti genetikai UH-ot nem õ csinálja (kell hozzá valami magasabb képesítés), azt kórházban csinálják nekem, õ küld el a genetikus kollégájához és idõpontot is õ kért nekem.

Az én orvosom kíséri a terhességemet és végig csinál is UH-ot, méri a méreteket, stb. De a 12-ik és a 18-ik heti genetikai UH-ot nem õ csinálja (kell hozzá valami magasabb képesítés), azt kórházban csinálják nekem, õ küld el a genetikus kollégájához és idõpontot is õ kért nekem.

Alufelni tükörpolírozás házilag megoladható, hogy szép és tartós legyen? Valaki csinált már? Sok helyen keresgéltem de nem találtam konkrét választ rá. Esetleg ha valaki csinált írja le mi kell hozzá és persze a folyamatot is.

Legjobb válasz: Egyszerû formájú felniknél megoldható, csak rengeteg idõ kell hozzá - no meg kézügyesség és gyakorlat. Bonyolultabb mintáknál (Y-küllõ, "pókhálós" BBS RS-replikák, stb.) már sok gyakorlás kell, hogy ne alakítsd át a felni bordáit. A tartósság már más kérdés: fél évnél tovább ritkán bírja a felni, addigra már láthatóan mattul, de addig is érdemes vigyázni rá. A folyamatot most nincs kedvem részletezni, a vwdepo.hu oldalon van egy leírás, én is hasonló módon polírozok, ha épp kedvem szottyan hozzá.

Egyszerû formájú felniknél megoldható, csak rengeteg idõ kell hozzá - no meg kézügyesség és gyakorlat. Bonyolultabb mintáknál (Y-küllõ, "pókhálós" BBS RS-replikák, stb.) már sok gyakorlás kell, hogy ne alakítsd át a felni bordáit. A tartósság már más kérdés: fél évnél tovább ritkán bírja a felni, addigra már láthatóan mattul, de addig is érdemes vigyázni rá. A folyamatot most nincs kedvem részletezni, a vwdepo.hu oldalon van egy leírás, én is hasonló módon polírozok, ha épp kedvem szottyan hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, és a linket is. Nekem egy egyszerûbb O-Z felnim van, a kézügyességel sincs probléma, idõm meg tavaszig bõven akad, ezért is jött ez az ötlet. Akkor mondhatni kicsit durván fogalmazva, egy nyári gumis szezont kibír..:) meglesem a linket, és lehet belevágok. Köszi mégegyszer.!:)
Pontosan: a polírozott alkatrészeket idõnként újra kell polírozni. Lehet házilag is elfogadhatót csinálni, viszonylag egyszerûen: festék eltávolít, megcsiszol több lépésben (600-ig elég), utána rongykorong meg paszta. Ez utóbbit kell ismételni ha mattulni kezd. Akár egy fúrógépbe fogható ún. csapos rongykorong is eleg lehet alapszinten - attól függ mennyire zegzugos a forma. De ha elfogadsz egy tanácsot: kérj ilyennel foglalkozóktól árajánlatot mielõtt beyzerzed hozzá a felszereléseket. Megeshet hogy olcsóbban vállalják, mint amennyibe a cuccok kerülnek a feladathoz.

Transformice-ban szeretnék készíteni fan art-ot de nem tudom hogy, hogy kezdjek hozzá és hogy hogyan csináljam!? Esetleg ha valaki csinált már ilyet, vagy tudja hogy kell az segítene?

A válaszokat előre köszönöm. Ilyesmire gondoltam:

Legjobb válasz: hühh... hát én, én tudok fanartolni, de nem ilyen szépet. egyébként ha van SAI-d, akkor javaslom, készíts több lineartot, míg meg nem csinálod azt a vonalat, amit csinálni fogsz ^-^

hühh... hát én, én tudok fanartolni, de nem ilyen szépet. egyébként ha van SAI-d, akkor javaslom, készíts több lineartot, míg meg nem csinálod azt a vonalat, amit csinálni fogsz ^-^


SEGÍTSÉG Valaki segítsen nekem a Föld világnapjára kell egy "plakátot" rajzolnom? Ha valaki csinált már ilyet vagy interneten tudna jó képeket, linkeket küldeni az nagyon meg köszönném

SEGÍTSÉG Valaki segítsen nekem a Föld világnapjára kell egy "plakátot"(igazából csak egy képről lenne szó) rajzolnom?? ha valaki csinált már ilyet vagy interneten tudna jó képeket,linkeket küldeni az nagyon meg köszönném Fontos lenne!!

Legjobb válasz: http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/376233_2132920..

Valaki rajzolt már falra? Nekem nem a legjobb a kézügyességem így projektorral szeretném megoldani, ha valaki csinált már hasonlót, hogyan csinálta és, mivel rajzol? Milyen rajzoló eszközt használt, Köszönöm .

Legjobb válasz: Én festettem egy budapesti gyermekotthon belsõ udvarának falára. Nagyon lerobbant állapotban volt, ezért az intézmény lealapoztatta, lelkes önkéntesek pedig vidámra pingálták. Tehát alapozó festék + kültéri festék kell, minél több színû, illetve ecsetbõl minél több méretû, meg valami védõruha. Esetleg higító a végén, mert úgyis összekened magad. Nem akkora ördöngõsség, vágj bele nyugodtan, és meglátod, klassz lesz.

Én festettem egy budapesti gyermekotthon belsõ udvarának falára. Nagyon lerobbant állapotban volt, ezért az intézmény lealapoztatta, lelkes önkéntesek pedig vidámra pingálták. Tehát alapozó festék + kültéri festék kell, minél több színû, illetve ecsetbõl minél több méretû, meg valami védõruha. Esetleg higító a végén, mert úgyis összekened magad. Nem akkora ördöngõsség, vágj bele nyugodtan, és meglátod, klassz lesz.

Kis akvában egy hal a vízminőség miatt nem nő meg. De ha valaki csinál egy hiper-szuper vízcserélő rendszert hozzá, akkor megnő?

Szerintem ugyanúgy nem.

Legjobb válasz: jó kérdés. szerintem kicsit nõne, de már ha rosszul érezné magát, akkor begolyózna, és kiugrana. ha pedig nem tud kiugrani, akkor a stressz vinné el.

jó kérdés. szerintem kicsit nõne, de már ha rosszul érezné magát, akkor begolyózna, és kiugrana. ha pedig nem tud kiugrani, akkor a stressz vinné el.
A kérdező hozzászólása: Elég abszurdan hangzik, de lehet, hogy mégis látja. A tengeri halaknál olvasom mindig pl hogy tengerben 30 centisre nõnek, fogságban meg 8 centire max. De mért, fogságban mindenképpen ammónia mérgezésben élnek? Ha valaki ott lakik a tenger mellett és minden nap hordja nekik a vödör vizet, akkor is? Szóval én nem tudom.
Lehet több paraméter is van, ami meghatározza a méretet, de önmagában az üvegbúra mérete nincs hatással a biológiára szerintem.
Saját példámból írom, hogy nem nõnek meg. Nálam a 140-esben a sügereim egy éves korukban megálltak a fejlõdésben, ezenkívül a Sinkó könyv is (gondolom nem kell bemutatni senkinek a sügéresek bibliáját) említi, hogy nem megfelelõ méretû helyen a halak megragadnak a fejlõdésben. Hosszú ideig stagnáltak a halaim, a vízminõség felõl nincs kétségem, stresszelve se voltak, meg lehetett simogatni a halakat, harapdálták az ujjam. Amióta átkerültek a 334 literesbe, elkezdtek tovább nõni, és nem kicsit.
Viszont olyan példát is hallottam(itt nemrég), hogy 18 literesben az anci 9 centisre nõtt. Ha igaz ez az akvárium mérete határozza meg a hal méretét, akkor nem lehetne ellenpélda. Az én meglátásom az az, hogy több tényezõ is közrejátszik abban, hogy mekkora méretûre nõnek a halak. Lehet, hogy egy fontos tényezõ épp az akvárium méretével van szoros kapcsolatban, de akkor sem maga az akvárium mérete a döntõ, hanem amit az okoz. Gondolj bele, egy panellakásban is ugyanakkorára nõ az ember, meg egy 500 nm-es palotában is.
Pendulum92! Az összes hülyeségedre nincs idõm válaszolni, ezért csak erre reagálok: "...nincs hatással a biológiára szerintem." Ha csak szerinted, (és igen csak szerinted) akkor ne állíts tényként kitalációkat. Nem nõ meg, az akvárium mérete miatt. (És egyrészt a szakzsargonban ezt bonszáj nevelésnek hívják, másrészt akármilyen hihetetlen, valóban van összefüggés a 2 dolog között.
Ki is fejtenéd, hogy hogyan mûködik ez a dolog, vagy csak random lehülyéztél?
Az akvarisztikában is tévhitként kezelik ezt a nézetet. De várom a pontos kifejtést arról, hogy hogyan hatnak szerinted az akvárium befoglaló méretei a halak növekedésére. Ha valami olyannal hozakodsz elõ, hogy az akvárium mérete pl befolyásolja azt, hogy a hal mennyit tud úszni egyhozamban, mennyire érzi magát otthon, el fogom hinni is akár. Tényleg nem nõ meg sok hal kis akváriumban, persze van ellenpélda is, tehát van mögötte valami mechanizmus. Várom a magyarázatodat.
Bocsi, de itt éppen a tévhitekrõl beszél, és a cikk nevében lévõ állítás a tévhit. Magyarul önmagad cáfoltad így kapásból. Egy szóval nem említi, hogy a kis akvárium méret miatt nem nõne meg a hal. Egyetlen egy félreérthetõ mondatot tartalmaz: "A legtöbb hal akváriumban nem nõ meg akkorára, mint amekkorára a természetben nõne, de egy egészséges hal a megfelelõ méretû akváriumban eléri az adott faj átlagos méretét" Késõbb utal arra, hogy mit nevez megfelelõ méretû akváriumnak: " A minimális méretû akváriumnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a hal képes legyen teljesen megfordulni anélkül, hogy a testét meg kellene hajlítania, és olyan hosszúnak, hogy képes legyen a testhosszának többszörösét is leúszni." Ez már legalább egy kézenfekvõ leírás. "Az ilyen halak stresszesebbek" Ezek alapján úgy tudnám megfogalmazni, hogy az, hogy nem tud egy kört normálisan leúszni, mindig fordulnia kell, stresszt okoz nála, és ez miatt nem tud megnõni. De ez akkor sem a kis akvárium miatt van, hanem egy az által okozott hatás(stessz) következménye.
A szobanövényeknél én is megfigyeltem, amelyiket sûrûn metszettem, kisebb leveleket hoztak. Gondolom ez egy stresszreakció a vágásokra.
Ez nem kákán csomókeresés, hanem az ok pontos meghatározása.(A tudomány errõl szól, mindennek a végére járni, pontosan) "Ha a kis akvárium miatt van a stressz, amitõl nem nõ, akkor nem a kis akváriumtól nem nõ???!!! " Közvetve igaz, de közvetlenül nem. Ha egy kis akváriumban például az ammóniaszint magas, ami krónikus mérgezést okoz, az ammóniamérgezéstõl nem fog megnõni, nem a kis akvárium miatt. A kis akváriumban kevés a víz, a hal könnyen leterheli, esetleg a szûrés is gyenge. Ez a pontos ok, nem a kis akvárium, pedig abból következik. Tehát te tulajdonképpen azt állítod, hogy a kis akváriumban a hal nem nõ meg nagyra, mert alkalmazkodik(hormonálisan, stb...). Szerintem meg azért nem nõ meg, mert szenved. Én is találkoztam amúgy ezzel a jelenséggel, de én eddig az ammóniának tulajdonítottam. Ez a hormonális dolog új nekem, amit állítasz. Esetleg biológus vagy, és ez a kutatási területed, vagy tudsz mutatni tudományos cikkeket, ami a témával foglalkozik?
"Tehát te tulajdonképpen azt állítod, hogy a kis akváriumban a hal nem nõ meg nagyra, mert alkalmazkodik(hormonálisan, stb...). Szerintem meg azért nem nõ meg, mert szenved." A kettõ nem zárja ki egymást. Attól, hogy a befolyás hormonális, nem egy jó dolog, ami a hallal történik. Nem tudok hivatkozást mutatni. Csak azt tudom, hogy így van.
Ja és a lényeg lemaradt: azért mert a hal alkalmazkodik és hormonális úton marad kicsi, az egésznek az az oka hogy permanensen [email protected] érzi magát. Szóval ettõl még elítélendõ dolog. Vannak persze fokozatai, mert nem mindegy hogy egy diszkosz lesz 5 centivel kisebb az 1000 literben, vagy egy pangasius 100 centivel a 100-ban.
Az elsõ kommentemnél még félreértettem a kérdést. Igen, ha kis akváriumban megfelelõek a vízértékek, nem stresszeled, megfelelõ táplálékot kap, ugyanúgy megnõ.
Szerintetek látja a hal, ó hogy kicsi a helyem, nem növök meg? :D Ti is megnõttök 1 négyzetméteres szobában is, ha a mozgásotok biztosított(nem sorvadnak el az izmaitok).
A bonsai az teljesen más. Ott fizikailag és a metszés miatt nem nõ meg a növény. Egy halnál pedig ilyen nincs. Ez egy tévhit.
Biztos hogy nem nõne meg nagyra mert attól hogy jó a víz még szarul érezné magát. Plush Polyp neked meg bocsánat zöld kezet akartam nyomni de közbe nem figyeltem és pirosat nyomtam :(
néha én is vagyok így, amikor telóról akarom megnyomni, mégis rosszra megy rá. :D
A kérdező hozzászólása: jó akkor nyomok neki egy pirosat, ellensúlyozásként
A kérdező hozzászólása: vagyis zöldet :D
Szerintem ha egy hal hosszú ideig rossz körülmények között él, aminél fogva nem fejlõdik kellõ mértékben, nem tudja bepótolni ezt a késõbbi jobb körülmények közé helyezés után sem.
Hogy egy mai példát is hozzak: a mai tizenévesek nem esznek megfelelõen, ennek folytán 20-on évesen is egy 10-en éves testi szintjén fognak állni(alkatilag, stb). Hiába esznek késõbb normálisan, már alulfejlett testük nem fog tudni helyreállni.
18 literben a 9 cm-es ancistrus nagynak számít?
Jézusom!!!!!! Borzasztó.
30 liter alatt nem tartunk halat!
Az anci most 100 literben van, kaptam már 5-6 éve, épp a nagysága miatt adtak túl rajta anno.
Nem megfelelõen tágas helyen úgyse érik el a kifejlett méretüket.
Nem nõ meg, és nem a vízminõség miatt. Ezt hívják bonszáj nevelésnek. A kis térfogat miatt "besült" fejletlen marad a hal.
Én is így tudtam, hogy az akvárium méretének nincs köze ehhez, inkább az ammóniának. Az, hogy kis akváriumban jó szûrés mellett megnõhetnek a halak, cáfolja ezt, és alátámasztja az ammóniás elméletet.

Mi a legsúlyosabb büntetés ha valaki csinál egy sms warezt?

Tehát ha létrehozok egy sms warezt, és lebukok, akkor engem vonnak felel?sségre? És mi a legsúlyosabb büntetés ha még nem vagyok nagykorú?

Legjobb válasz: Miota a coldfusion kft-t tavaly a rendorok lenyomták és 6 embert elkaptak, egy meg meglépett, és állítólag öngyilkos lett romániában, azóta nem érdemes. De ha mégis, érdeklõdj a Deninet Kft.-nél õk ebben nagyon profik (még le nem csukják õket is), amúgy azért sem éri meg, mert 1600 plusz ÁFA sms árából te 160-at kapnál csak meg, a többit a Deninet megtartja magának... gondolkodj el rajta.

Miota a coldfusion kft-t tavaly a rendorok lenyomták és 6 embert elkaptak, egy meg meglépett, és állítólag öngyilkos lett romániában, azóta nem érdemes. De ha mégis, érdeklõdj a Deninet Kft.-nél õk ebben nagyon profik (még le nem csukják õket is), amúgy azért sem éri meg, mert 1600 plusz ÁFA sms árából te 160-at kapnál csak meg, a többit a Deninet megtartja magának... gondolkodj el rajta.
Ha már létrehozol, érdemesebb valami saját rendszert létrehozni... Paypal alapon mondjuk, vagy franc se tudja.
A kérdező hozzászólása: Ez a Deninet Kft. úgy nézem hostinggal foglalkozik. Ez a rendszer azért nem lenne jó, mert akk ugye kell ftp is, meg stb.

Ha valaki csinál egy facebook-ot egy híresség nevében, akkor honnan szerez privát képeket?

A privátot úgy értem, hogy pl az illető eszik, iszik, tükörben pózol, stb, amik nem igazán szoktak a nyilvánosságra kerülni. Pl Palvin Barbinak is van ilyen face, de biztos nem ő üzemelteti, az ilyet nem büntetik?

Legjobb válasz: Twitterre, Instagramra felteszik az ilyen képeket is, mivel egy (okos)telefon és internetelérés kell csak hozzá, így bármelyik momentum a napból felkerülhet a netre egybõl, nincs PC-hez és vezetékhez kötve (hogy "haza" kell menni és feltölteni). Elõfordul olyan is, hogy egy híresség egy neki megbízható/kedvelt rajongói kört ellát saját képekkel. Vagy õk osztják azt meg, és onnan már egy sokadik oldal átveszi.

Twitterre, Instagramra felteszik az ilyen képeket is, mivel egy (okos)telefon és internetelérés kell csak hozzá, így bármelyik momentum a napból felkerülhet a netre egybõl, nincs PC-hez és vezetékhez kötve (hogy "haza" kell menni és feltölteni). Elõfordul olyan is, hogy egy híresség egy neki megbízható/kedvelt rajongói kört ellát saját képekkel. Vagy õk osztják azt meg, és onnan már egy sokadik oldal átveszi.
Ha Barbikád feljelentést tesz, akkor igen! Amúgy meg attól hogy nem Õ üzemeltetheti, még lehetnek más adminok is, akik posztolnak, írnak, stb!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!