Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki babát, az hogyan (55 db)

Érdekes kérdés: ha valakinek babák vannak a bögréjén, az utalhat arra, hogy babát szeretne?

Még nincs gyereke egyébként ennek az illetőnek...

Legjobb válasz: Nekem az egyiken kenguru van a másikon télapó. Egyiket sem szeretnék itthonra. Nem hiszem, hogy ennyire nagyon bele kell ebbe merülni. Rá kell kérdezni, ha a párod: Akarsz babát?

Nekem az egyiken kenguru van a másikon télapó. Egyiket sem szeretnék itthonra. Nem hiszem, hogy ennyire nagyon bele kell ebbe merülni. Rá kell kérdezni, ha a párod: Akarsz babát?
Ez leginkább arra utal, hogy szomjas.
Ez tényleg érdekes kérdés, további kérdéseket is felvet...
Nekem meg macik vannak rajta, akkor maci akarok lenni ? Lehet nem is õ vette hanem kapta.

Ha valaki babát szeretne de mindenki azt mondja hogy ne akarjuk görcsösen de ha szeretnék babát akkor mi másra gondoljak?

Legjobb válasz: Na latod ez egy jo kerdes ezt mar en is fel akartam tenni kivancsi vagyok a valaszokra.

Na latod ez egy jo kerdes ezt mar en is fel akartam tenni kivancsi vagyok a valaszokra.
szia. mi már három éve szeretnénk babát nem sok sikerrel, már a reményt is feladtam, de ebbe a hónapban újra megpróbáltuk, és én már ugy vagyok vele, hogy vagy sikerül vagy nem, elõbb utóbb belefárad az ember és már nem akarja annyira nem foglalkozik vele olyan görcsösen. ha nagyon görcsölsz nem csak a baba nem jön össze de a lelked is tönkre teszed. én is így voltam
lessz hát még akkor isdha sokat gondolsz rá! nem babonaság ez egy kicsit? lehet sokszoor stressz az oka de nem mindenkinél.
A kérdező hozzászólása: Hát rossz is nagyon hogy mindig azon aggodnak nálunk is! De én sem tudok másra gondolni csak a babyre:DD! Már nagyon szeretnék :) !Most szeretnénk lakást venni majd remélem hogy igy nem gondolok rá annyit:D!
nem igaz hogy nem lehet babank ha mindig arra gondolunk!en minden percben aval stresszeltem magam mikor lessz mar babam es megis lessz..9 hetesek vagyunk, hiaba mondta anyukam ne mind gondoljak ra...
Sziasztok!Nekünk is mindenki azt mondja mikor lesz már baba...?Igy azért nem könnyü "nem"gondolni rá, hogy minden nap valaki megkérdezi na rajta vagytok a projecten?Igen hogy ne lennénk rajta, már élesbe megy 6hónapja!Lányok!!!Akkor tényleg próbáljunk meg kevesebbet gondolni RÁ!Bár nem tudom, hogy lehet valamit ugy akarni, hogy magamnak azt hazudom nem is akarom:) )?
Én is így vagyok vele. Nem tudok nem erre gondolni rögtön felkelés után, a buszon, a munkahelyemen stb. De olvasva az elõttem hozzászólókat ez idõvel kicsit tompul, kevésbé leszünk görcsösek! Idõ, légy velünk!!!!!! :)
7 éve vagyok férjnél, egybõl próbálkoztunk, és nem sikerült. Eltelt 3 év elmentem orvoshoz, megmûtöttek és azt mondták felejtsem el hogy valaha terhes leszek. Nos mire lemondtunk róla és már eszünkbe sem volt még a lombikkal próbálkozni sem, akkor derült ki hogy 6 hetes terhes vagyok, most 18 vagyok!!! És minden rendben. Tudom hogy milyen érzés, nálam az úgynevezett "remény is meghalt" de itt van és már mocorog is:) ))))) Légy türelemmel, de ne görcsölj rajta, élvezd pároddal az együttléteket, törödj magaddal, a munkáddal, hagyd magad sodrodni.... és meglátod ha megnyugszol jönni fog!!!! sok sikert
Arra gondolj, hogy lehet hogy pont azért nem jön össze mert stresszeled magad.Erre minden olyan nõ rá jön magától is, aki mondjuk kb fél éve próbálkozik.Mi is fél évet próbálkoztunk, görcsösen vártam, mértem a hõmet, ovul teszte használtam. Ha fáradtak is voltunk pé idején akkor is együtt voltunk.Utána belefáradtam, a folyamatos steresszbe, abba hagytam a mérést, ha pé volt is de nagyon fáradtak voltunk, inkább aludtunk. Nem vettem ovul tesztet, és nem sokra rá, elfelejtettem hogy megkellett volna jönnie, és 7 hetes terhes voltam már.Úgy hogy próbáld így fõl fogni, de persze ez a stressz ez normálisnak mondható, aki babát szeretne.Úgy hogy hajrá.38 hetes kismama
nekünk is nagyon nehéz ez! Már 2 éve nem jön össze a baba! Nagyon nehéz nem a babára gondolni mert mindig eszembe jut valamirõl! Mindenki azt mondja ne akarjuk ennyire görcsösen!De aki nem volt még ilyen helyzetbe az nem tudja milyen érzés!mellesleg a páromnál olygozoospermiát állapítottak meg!Ami nehezíti nagyba a teherbeesést!

Miért baj az, ha valaki megkérdezi itt, hogy "szerintetek jól fejlődik a babám? "?

Sok ilyen kérdés van, és általában az lesz a vége,hogy a kisgyerekek nagyon is koruknak megfelelően vagy annál kicsit gyorsabban fejlődnek, és tuti,hogy jönnek olyan válaszok,hogy anyuka nagyképű,csak azért kerdezi,mert dicsekedni akar.

Legjobb válasz: Nekem nincs ezekkel semmi bajom. Tény, hogy sok ilyet olvasok itt. Olyan gyakoriak, mint a hozzátáplálás, szopás vs. tápszer vagy a "hány hetes vagyok és fiú vagy lány" kategóriás kérdések. Ha nem akarok rájuk válaszolni, akkor tovább görgetem azt a bizonyost. Volt, hogy válaszoltam arra, hogy milyen az X hónapos gyerekem, de nekem sosem mondták, hogy nagyképû lennék, mert 8 hónaposan felállt és 9,5 hónaposan járni kezdett. Én tudom, hogy a gyerekem egyedi, mint én vagy bárki más. Olyan, mint az ujjlenyomat .. megismételhetetlen! Van aki ebben, van aki abban jobb! És ez a gyerekeknél látszik a legjobban. Nem olyan biztos, hogy egy lángész lesz az a gyerek, aki 3 hónaposan már szobatiszta volt .. már ha érted mire gondolok .. :)))

Nekem nincs ezekkel semmi bajom. Tény, hogy sok ilyet olvasok itt. Olyan gyakoriak, mint a hozzátáplálás, szopás vs. tápszer vagy a "hány hetes vagyok és fiú vagy lány" kategóriás kérdések. Ha nem akarok rájuk válaszolni, akkor tovább görgetem azt a bizonyost. Volt, hogy válaszoltam arra, hogy milyen az X hónapos gyerekem, de nekem sosem mondták, hogy nagyképû lennék, mert 8 hónaposan felállt és 9, 5 hónaposan járni kezdett. Én tudom, hogy a gyerekem egyedi, mint én vagy bárki más. Olyan, mint az ujjlenyomat .. megismételhetetlen! Van aki ebben, van aki abban jobb! És ez a gyerekeknél látszik a legjobban. Nem olyan biztos, hogy egy lángész lesz az a gyerek, aki 3 hónaposan már szobatiszta volt .. már ha érted mire gondolok .. :) ))
Én is tettem már fel itt kérdést, a nagyobbik gyermekem hiperaktív és igen korán voltak ennek jelei amire mindenki csak legyintett(már másfél éves korában én konkrét kimondtam, hogy ez a gyanúm, 3 évesen már megjártunk mindenféle szakembereket, mert az oviban is szóltak, hogy gond van, most 6 éves és arról szól az életünk java, hogy õt hogyan fejlesszük, hogy minél jobban be tudjon illeszkedni), a kicsinél most jobban aggódom, hogy nehogy nála is probléma legyen és nekem segít, ha megnyugtatnak, hogy életkori sajátosság ez, vagy az és nem jelent semmi olyant amibõl már súlyos következtetéseket kellene levonnom , hogy vele is probléma lenne. Lehet, hogy nálam is kérkedésnek tûnt mikor megkérdeztem a kissebb gyermekemrõl, hogy ha 6 hónaposan felállt nem hiperaktív e-vagy megkérdeztem mikor 9 hónaposan elindult, hogy ugye ettõl még nem lesz õ is hiperaktív ...szakemberek riogattak, hogy figyelemfelhívó jelek ezek, pláne, hogy a testvérével is gond van, hogyha túl gyors a kicsi mozgásfejlõdése is és ezért szükségem volt innen reális visszajelzésekre, tapasztalatokra, hogy megnyugodjak.
Attól kérdezd meg aki ilyenkor lehurrogja a másikat.Én is tettem fel ilyen kérdést mert gyógypedagógiát ajánlottak a lányomnak.Felsoroltam miket tud és megkérdeztem más gyereke miket.Erre az egyik anyuka :hogy az õ gyereke nem számol és NEM IS KELL NEKI !Hát az enyémnek sem kell, de mégis számol.szóval tök bunkó volt.én nem dicsekvésbõl írtam tényleg aggódtam hogy le van e maradva a gyerem.

Igaz az a legenda, hogy ha valaki babát vár, sokkal érzékenyebb, hisztisebb? Pl. Hamarabb elsírja magát?

Legjobb válasz: igaz! egyértelmûen a hormonok miatt. régebben is ugyanígy volt, csak nem volt idejük, és nem foglalkoztak vele. tény, hogy ma néhány kismama esetleg jobban elengedi magát, mert mondjuk otthon van, nem dolgozik, van ideje "agyalni", stb.

hát ha alátámasztják a tudósok, ha nem, én tuti érzékenyebb voltam, és szülés után még ez volt, talán a nõ szociálisabban (gyermekbántalmazások) utána is az marad.
Nem legenda, hanem hormonhatás. Én pl. érzékenyebb lettem, de a menstruáció elõtti hiszti-szintet még egyszer sem értem el a terhesség alatt. Mindenkin más jön ki.
igaz! egyértelmûen a hormonok miatt. régebben is ugyanígy volt, csak nem volt idejük, és nem foglalkoztak vele. tény, hogy ma néhány kismama esetleg jobban elengedi magát, mert mondjuk otthon van, nem dolgozik, van ideje "agyalni", stb.
Igen
igaz, a hormonok miatt. de biztosan vannak kivételek.
Nem. Csak ma sokan fogják a hisztijüket a hormonokra. Nagyanyáink azt sem tudták, hogy léteznek hormonok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ha valakinek van valamilyen tapasztalata, írjatok még :)
Nàlam ez nem igaz. Sokkal erõsebb lettem lelkileg a terhesség hatására, nehezebb megbántani, kiakasztani engem. Sokkal kevesebbet is bõgök. Valahogy nem érdekel senki és semmi a babámon, a férjemen és a családomon kívül. Ez nem azt jelenti, hogy bunkó lettem, hanem, hogy kevésbé viselnek meg a mindennapi gondok, butaságok. :-)
Én az egész terhesség alatt 2x, ha sírtam, egyáltalán nem vagyok se hisztis, se érzékeny. 33 hkm
Hát én egyáltalán nem voltam hisztisebb, de azt mondják hogy ilyenkor a hormonok miatt érzékenyebb az ember.
Ez teljesen egyénfüggõ, mint ahogyan minden más terhestünet, attól függõen hogy kire mennyire hatnak a hormonok. Elég nagy butaság azt mondani, hogy nem igaz, mert x meg y nem volt érzékenyebb. Mert akkor én meg mondhatnám, hogy a terhességi hányinger meg émelygés csak legenda, mert nekem nem volt. Nagyanyáink közül is voltak érzékenyebbek, ezért is nevezik õsidõk óta másállapotnak a terhességet. Csak a hormonális magyarázatot nem ismerték. "Hivatalosan" 4 ilyen idõszak van a terhesség alatt: 2 enyhébb: 4-12. hét között, illetve a 24. hét környékén 2 erõsebb: szülés elõtt, szülés után Nálam az elsõ nem jött ki. Most 25 hetes vagyok. Hisztis nem vagyok, de nagyon könnyen elérzékenyülök filmjeleneteken, vagy ha a kisbabámról beszélek. És elõfordult hogy a férjemmel nem egyezett a véleményünk, nem veszekedtünk, csak eltérõ véleménnyel voltunk valamirõl, és elsírtam magamat. Van aki pedig hiperérzékeny ezekre a hormonokra, jobban meg is viseli a terhesség.
Az érzékenység nálam is jellemzõ volt, leginkább az elsõ trimeszterben, de azután is megmaradt, pontosan olyan formában ahogy az elõttem szóló válaszoló írta, ha a párom rossz hangsúllyal szólt hozzám, vagy eltérõ volt sírtam, ha a munkahelyemen igazságtalannak éreztem a cseszeg~tést, sírtam. Ha az Édes Kisfiam c.számot hallgattam Cserhátitól, sírtam.Ha édes kisbabás képeket néztem altatódal kíséretében és belegondoltam, hogy én is nem sokára a kezemben tarthatom a kisfiamat sírtam, na és szülés után, ami nagyon érdekes volt...Borzalmasan elkezdtek tombolni a hormonjaim, talán megkockáztatom, jobban, mint a terhességem alatt.3 napon keresztül, ha csak nem jól néztek Zalánra sírtam és dühkitörésem volt.A düh kitörés csak a szülés után volt 3 napig.Hát ez az én tapasztalatom, dehát mindenki más és másként éli meg a dolgot!

Ha a babám, az uh alapján 1 héttel fejlettebb a koránál, az jelentheti azt, hogy hamarabb fog megszületni? Járt valaki így?

24+2 hetesen voltunk uh-n,és ahogy mérték az értékei mindig 25 hét fölött voltak.

Legjobb válasz: Az enyém végig nagyobb volt a koránál egy héttel, de a 40. héten szültem. Igaz, 4200 grammal.

Az enyém végig nagyobb volt a koránál egy héttel, de a 40. héten szültem. Igaz, 4200 grammal.
Az én elsõ babámra is azt mondták hogy fejlettebb a koránál túl hordtam 1 héttel és nagy baba lett 3920grammal született.
Én is hasonló helyzetben vagyok, az én babám paraméterei alapján mindig kb 2 héttel nagyobb a korához képest...rákérdeztem a dokinál, és õ mondta, hogy ez nem jelenti azt, hogy nagy baba lesz, vagy hogy hamarabb fog születni, mert lehet, hogy a terhesség utolsó heteiben már nem fog ekkora tempóban fejlõdni, és végül korának megfelelõ méretekkel, és idõben fog születni. Igazság szerint semmi nem garantált, ha mégis hamarabb szülsz, az nem feltétlenül emiatt következik be, mert fejlettebb a baba. 32+4 hkm
Semmit nem jelent, az enyémnek a méretei alapján már meg kellett volna születnie, menstruáció alapján 38 hetesek vagyunk. Sehol semmi.
Hát, a remény hal meg utoljára:-))Fiam 3 héttel nagyobb volt a koránál az utolsó UH-n.40+10 napra meginditották mert még akkor sem akart kibujni.4430gr és 61cm.
ennél nagyobb baj ne legyen a gyermeked egészsége ezerszer fontosabb hidd el.
Ja, hogy nem kutyád van. Figyelmesen olvastam, egybõl láttam, hogy állatot írtál, de azért kíváncsi lennék, hogy egy tengerimalactól, görénytõl, haltól vagy bármilyen bogártól mikor kapsz annyi szeretetet mint egy kutyától! Teljesen természetesnek vettem, hogy kutyáról beszélsz, ha annyira tudod, hogy milyen kapcsolata lehet a gazdival.
1, nem kutyám van, olvass figyelmesebben! 2, és meg tudod indokolni, a bogár miért ér kevesebbet?
:) )) Sajnálatos ha egy kutyát egy bogárhoz hasonlíthatsz. :) ) Nagyon szerethet téged a kutyád.
Örülök, hogy meglett, de azért ha valakinek majdnem olyan fontos a kutyája, mint a gyereke, ott baj van. Nem egészséges. Nekem is van állatom, lehet õket szeretni, tilos bántani, de akkor is CSAK állat. De aki vitatkozni akar, az simogasson egy svábbogarat is, legyen következetes :-))
A kérdező hozzászólása: Koszonom!:)
Az elsõnek üzenem, hogy nem kívánom neki, hogy megtudja, hogy milyen érzés az, amikor a kutyád majdnem olyan fontos, mint a születendõ gyereked. Nekem 2 kutyám van, 4 ill. 3 éve, babát szeretnénk évek óta, most szerencsére összejött, de még mindig annyira fontosak, hogy tuti belebetegednék, ha eltûnnének. Szóval ne mondjon ilyet, hogy ennél nagyobb baj ne legyen!!! Kedves Kérdezõ! Örülök, hogy meglett a kutyus, szeretgesd meg õt ha hazavittétek! :)
A kérdező hozzászólása: Kepzeljetek, ma reggel hivott egy no, hogy nem-e hianyzik Ancsika?Meglett!!!A szomszedos faluba koborolt at...este megyunk erte:) )))))Koszonom az egyutterzeseket!
Nyugodj meg, mert az idegeskedés nem tesz jót a babának és Neked sem, és attól hogy kiborulsz, még nem fog elõkerülni a kutyus. A mi kutyusunk 1 hete elment az örök vadászmezõkre úgy, hogy semmi elõjele nem volt annak, hogy baj van. Én is tiszta ideg voltam, de muszáj volt valamennyire megnyugodni. De még ma is sírtam, maikor megláttam az udvaron azt a helyet, ami a kedvence volt.
A kérdező hozzászólása: Tegnap tunt el videken-de o pesti kutya-vegigjartuk az utcakat...Holnap kirakunk egy par , szorolapot!Sose volt ejszakara szabadon...Riasztottunk par embert.Igaz a telefonszamom a nyakaba van...Koszonom az erdeklodest...
Elõször is nyugodj meg, mert az tényleg nem tesz jót, bár tudom ezt könnyû mondani, én is biztos nagyon ki lennék borulva. Mikor tûnt el? Szórólapoztatok már? Hívtad a kutyapanziókat, menhelyeket? Legtöbbször elõkerülnek, velünk is volt már ilyen, nálunk elõkerült! Ugyhogy fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: Nyugi csajok Ancsika meglett, es ez a lenyeg:) ))

Ha egy babara azt mondja valaki hogy atalussza az ejszakat akkor azt ugy kell erteni hogy este lefektetik es megszakitas nelkul alszik reggelig? Mert akkor en nagyon irigykedek.

Het es fel honapos babam elalszik este fel kilenc korul ha nyolckor furdetjuk,alszik megszakitas nelkul ugy kettoig,majd felorankent felsir,akkor tea,vagy egy kis szopi,ritkan visszaalszik ha a cumit a szajaba teszem,vajon ehes?Most,hogy kap tapszert egy honapja korul,ejjel nem nagyon akar szopni,dejak egy kis tapit neki?

Legjobb válasz: Kisfiam most 5 hós, elsõ itthon töltött éjszakától kezdve egyszer kelt éjszaka enni, változó idõben. Aztán a 6. héten elkezdte végigaludni az éjszakát (szó szerint kell érteni, reggel fél 6-kor arra riadtam, hogy egész éjszaka aludtunk, és rohantam a gyerek szobájába, hogy mi van vele). Most pár hete fejlõdési ugrás és fogzás miatt elkezdett fél óránként, óránként sírdogálni. Adtam neki fogzásra és alvászavarra is homeopátiás bogyót, és most ismét este 8-tól reggel 6-ig egyfolytában alszik (bár ma éjjel kétszer is felsírt, foga és a szél miatt). Pár korty tea, cumi vagy hüvelykujj a szájba, fejsimi, és már aludt is tovább. B.

Kisfiam most 5 hós, elsõ itthon töltött éjszakától kezdve egyszer kelt éjszaka enni, változó idõben. Aztán a 6. héten elkezdte végigaludni az éjszakát (szó szerint kell érteni, reggel fél 6-kor arra riadtam, hogy egész éjszaka aludtunk, és rohantam a gyerek szobájába, hogy mi van vele). Most pár hete fejlõdési ugrás és fogzás miatt elkezdett fél óránként, óránként sírdogálni. Adtam neki fogzásra és alvászavarra is homeopátiás bogyót, és most ismét este 8-tól reggel 6-ig egyfolytában alszik (bár ma éjjel kétszer is felsírt, foga és a szél miatt). Pár korty tea, cumi vagy hüvelykujj a szájba, fejsimi, és már aludt is tovább. B.
Lányom 6 hetesen aludta végig az éjszakát, ami akkor azt jelentette, hogy este 11-tõl reggel f6-6-ig. Utána 8, 5 hónapos koráig 12 órákat aludt általában (volt, hogy 11-et, olyan is, hogy 13-at), majd jött egy másfél hónapos idõszak, amikor 2-3 óránként ébredt enni. Most kb 1 hónapja megint végig alussza, kb este 9-tõl reggel f7-ig (ma n6-kor pattant ki a szeme, és nem is akart visszaaludni).
Ja, azt kihagytam, hogy kezdettõl fogva tápszert is kapott (kevés tejem volt csak), ami így sokkal jobban ellakatta a pociját, mint az anyatej. B.
Szia! Az én kislányom 3 hetes korától alszik éjszaka. Eleinte este 7kor fürdetés, szopizás, elaludt, 10kor felébredt szopizni, aztán aludt reggel fél hétig. Késõbb megmaradt a 7 órai fürdetés, szopizás, fél 8 - 8kor elaludt, reggel 6kor ébredt. 12, 5 hós koráig szopizott. Amikor megkezdtük a hozzátáplálást (6 - 7 hósan), estére már tejpépet és anyatejet kapott. Sosem ébredt fel inni vagy szopizni. A fogzáskor volt pár álmatlan éjszakánk, de ki lehetett bírni. Kb. 1 - 1, 5 hónapja viszont nagyon sokszor ébred éjjel, szintén a fogai kínozzák és ez a mostani szeles idõ egyszerûen megõrjíti. Egész nap csak sírdogál, nyûgösködik, semmi nem jó neki, éjjel is hajnali 2 - tõl fél óránként felébred. :( Nem hiszem, hogy éhes, mert csak a cumit kell visszatenni a szájába és már alszik is. Lehet a Te babád azért ébred, mert éhes. Próbálj valami laktatóbbat adni vacsira, hátha ez a gond. 17 hós baba anyukája
Szia! A fiam hat hónapos.Egy hónapos koráig kétszer kelt éjszaka, két hónaposig egyszer, azóta egyszer sem.Ez azt jelenti, hogy este nyolckor leteszem a kiságyába a szobájába, magától elalszik, majd 5-6 között ébred enni.Eszik aztán még visszaalszik.Volt már olyan, hogy fél hétkor, vagy hétkor kelt, akkor már nem aludt vissza. /Z/
az én kislányom 3 hós korától este 8-tól reggel 8-ig aludt. nappal 4 alkalommal aludt kb 1 órát. a kisfiam kibabrált velünk. most 2 éves, de éjjelente 2-4 alkalommal kelt minket, nappal 1 alkalommal alszik 1 órát. 1 éves koráig éjjel 10-12 alkalommal felsírt minket, nappal 1 alkalommal aludt negyed órát. gyilkos korszak volt, de már talán túlesünk az éjszakai nem alvásokon. tehát én az érem két oldalát tapasztaltam meg. sajnos mindkettõ tápszert kapott cici helyett.

Igaz az hogy ha valaki babát vár akkor nincs folyása, vagy hogy is van?

Legjobb válasz: nekem volt. és még most is van . 25 heteskismami.

nekem volt. és még most is van . 25 heteskismami.
Én úgy tudom, hogy általában növekszik a folyás terhesség esetén. Ha pedig nem sikerült, akkor mensi elõtt jön egy kis szárazság. De errõl bõvebb infot találsz a http://www.babatervezok.otthona.net oldalon!
Aki babát vár annak megnövekszik a folyása is. Minden terhes nõnek bõvebb a hüvelyváladéka.

Ha valaki szeretne babát, az hogyan oldja meg hogy ne görcsöljön annyira rá a témára?

Én már nem tudok mit kitalálni, egész nap a babán jár az eszem... :( Tudom hogy nem szabadna... MIT CSINÁLJAK??

Legjobb válasz: Sajna én is vok vele. Mindenki csak azt mondogatja, hogy foglaljam el magam valamivel, de a fenében is ...olyan nehéz. Gyakran éjszaka is alig birok elaludni ez miatt. De szerintem mindkettõnknek valahogy meg kéne nyugodni. Bocs, hogy én is panaszkodom.

Sajna én is vok vele. Mindenki csak azt mondogatja, hogy foglaljam el magam valamivel, de a fenében is ...olyan nehéz. Gyakran éjszaka is alig birok elaludni ez miatt. De szerintem mindkettõnknek valahogy meg kéne nyugodni. Bocs, hogy én is panaszkodom.
Szia. Megértelek, mert én is nagyon akrartam. 1 hónapja próbálkoztunk már, de én mindig tesztet csináltam, holott tudtam hogy nem is vagyok terhes. Majd megfogadtam, hogy nem fogom számolgatni a napokat, próbáltam a figyelmemet másra terelni, majd a következõ hónap végén nem jött meg és ott volt a 2 csík a teszten. Akkor legyetek együtt amikor jól esik. Meglátod egyszer, mikor majd nem is várod, sikerülni fog. Ha stresszelesz ezzel befolyásolod a peteérésedet és a megtermékenyíthetõségedet. Hidd el. Nyugalom és lesz majd eredménye. Majd szorítok :-) Üdv. egy 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást, de mivel tereljem el a figyelmemet?
Szia! Én is hónapokig görcsöltem a "témán". Aztán egyszer csak jött egy gondolat, hogy nem görcsölök rajta tovább hiszen minél jobban akarom annál inkább nem sikerül. Ez a legnehezebb pont, hogy ki tudd mondani hogy minden legyen úgy ahogy lennie kell. Ha eljutsz erre a pontra akkor fogod megérteni, hogy mivel is tereld el a gondolatod. Erre nincs semmi jó tanács. Neked kell meghozni a döntést, hogy nem görcsölsz tovább. Miután én is elhatároztam ezeket akkor sikerült nekem is teherbe esnem. Sok türelmet és kitartás kivánok!
Ha nincs valami olyan dolog, ami eltereli a figyelmedet: munka, hobbi, akkor próbálj magadnak keresni valami elfoglaltásot: tanfolyam, regény, tánc, buli, akármi... Nekünk ez a próbálkozás 3. hónapja, de úgy érzem, nem vagyok rágörcsölve, mert a munkám, a hobbim, a háztartás + sok egyéb leköt. Ha pedig a párommal vagyunk együtt eszembe sem jut, hogy éppen bébiprodukt van. Szeressétek egymást! Remélem, hamarosan én is + eredményrõl számolhatok be...
Szia!Én úgy fogtam fel, hogy majd jön ha jönni akar!Azért én is sokat gondoltam rá, vártam, hogy megbetegszem e!Próbálj meg arra gondolni, ha nem most jön össze, akkor annak biztos oka van!Pár hónapon belül jönni fog, amikor neki a legjobb!:) Addig meg élvezd tovább utolsó baba nélküli hónapjaid, heteid!:) Menj el fürdeni valahova, azt utánna már úgysem teheted meg!:) Fogadd el, hogy nem akkor jön amikor te akarod, hanem amikor õ akar!Akkor viszont csodás érzés lesz!:) Mi az a pár hónap az eltelt évekhez képest?!Nem is beszélve a vele eltöldendõ évekhez képest!:)
Szia. Ugyanebben a cipõben járok a 9. hónapja. Én most azt találtam ki, hogy tök jó recepteket (sütiket, nem annyira hizlalósakat) próbálok ki, ha gondolod, veled is megosztom õket, plusz azt fogom csinálni ettõl a hónaptól kezdve, hogy ha az esetleg elmaradó menstruáció elsõ vagy második napján nem pozitív a teszt, akkor úgy veszem, hogy meg fog jönni, nem reménykedem. Ugyanis ebben a hónapban egy héttel késõbb jött meg és nagyon kiborultam! Nem élem bele magam még egyszer ennyire (az elõzõ módszer segítségével)! Szia Sok sikert! Ja, nekem néhány kérdéssel lejjebb ajánlottak teákat! Olvasd el!

Más a babához való viszonya az anyukának, hogy ha előirányzott császárral, egy perc vajúdás nélkül születik a baba, mintha természetes úton, fájdalmakkal hozza világra a gyermekét?

Van aki minkett?t megtapasztalta? ( Mármint, nem olyan császárra gondolok,ahol 19 óra vajúdás után végül császár lett, hanem ahol anyuka nem érzett szülési fájdalmat, mert megcsászározták.)

Legjobb válasz: Én nem betervezetten, de császárral szültem. Elfolyt a magzatviz, de a nagylány még nem nagyon akart kibújni pedig 1 nappal szültem korábban a kiirtnál. Nagyon ragaszkodom hozzá. Sõt!! Oda sem adnám senkinek, de azért nagyon jó, hogy anyukám segit nekem, mert néha nagyon elfáradok. Imádni való kis drágaság, akit nagyon vártam. 36 évesen az elsõ babám, de évekkel ezelõtt megállapitották, hogy nem is lehet babám, és mégis lett. Lehet, ezért ragaszkodom annyira hozzá. Üdv. 9 hónapos "nagylány" anyukája

Én nem betervezetten, de császárral szültem. Elfolyt a magzatviz, de a nagylány még nem nagyon akart kibújni pedig 1 nappal szültem korábban a kiirtnál. Nagyon ragaszkodom hozzá. Sõt!! Oda sem adnám senkinek, de azért nagyon jó, hogy anyukám segit nekem, mert néha nagyon elfáradok. Imádni való kis drágaság, akit nagyon vártam. 36 évesen az elsõ babám, de évekkel ezelõtt megállapitották, hogy nem is lehet babám, és mégis lett. Lehet, ezért ragaszkodom annyira hozzá. Üdv. 9 hónapos "nagylány" anyukája
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok. A császáron már túl vagyunk. :o) Álmomban nem gondoltam, hogy ez fog történni, de így eset.
Én mindkét gyermekemet fájdalommal, természetes úton szültem. A barátnõm viszont programozott császárral. Most lesz 6 hónapos a babája. Azt mondta, hogy kb egy hónapig nem tudott mit kezdjen a babával, annyira idegen volt. Az elsõ gyereke is császáros volt, de már megindult vajúdás végén döntött a mûtét mellett a doki. Tehát õ nem érezte azt az erõs anyai kötõdést, mint az elsõ szülésekor. De szerintem ezt ne vedd általánosságnak. Ez csak egy eset a több ezerbõl. Nem gondolom, hogy egy programozott császár miatt az anyák automatikusan késõbb kezdik átélni az anyaság érzését.
Semmihez sem fogható csoda végigélni a szülést, annak minden kínjával együtt. Örülök, hogy nekem megadatott, pedig nem volt könnyû szülésem. Azt gondolom, elképzelhetõ, hogy az elsõ pillanatokban, vagy az elsõ napokban könnyebb anyának érezni magát annak, aki természetes úton szült. Ettõl függetlenül, ha komoly indok van rá, hogy programozott császár legyen, ne aggódj, így is imádni fogod a babádat, az egészségetek pedig mindennél fontosabb. Csak megfelelõ indok nélkül ne engedd, hogy császározzanak. Sok boldogságot! Egy otthon született kislány anyukája
Szia! Egy Anyának nem lesz más a viszonya a babájához, csupán azért, mert császárral vagy esetleg természetes úton szült. A baba ígyis-úgyis a tied, a te testedbõl lett, benned nõtt 9 hónapig. A fiamat császárral szültem, a lányomat és a harmadik gyermekemet is természetes úton szültem.Különbség nálam nem volt. A legjobbakat!
Szia. Egyetértek az utolsó válaszolóval. Teljesen mindegy hogy szzületett a baba, szenvedtél-e érte szülés közben vagy nem. Én 13 nap túlhordással szültem császárral. Sejteni lehetett hogy az lesz, de nem volt elõre programozott. 9, 5 hónapig nem volt egy db haskeményedésem, és fájásom sem. Infuzióra sem indult meg a szülés, így egyszerûen betoltak a mûtõbe és kivették a babám. Attól a pillanattól fogva imádom Õt. Akkor sem szerethetném jobban, ha másképp történnek a dolgok. 2 hónapos kisfiú boldog anyukája
Erdekes a kerdes, marcsak azert is, mert szerintem a gyermeked irant erzett szeretet, kotodes nem az atelt vagy nem atelt fajdalomtol fugg. Nekem 20 ora vajudas utan (ebbol 8 ora volt fajdalmas, utana kertem epiduralt) vegul csaszarral szuletett a fiam. Nem az elso 8 ora fajdalma miatt imadom, hanem "csak ugy". Sot, a legfajobb az egesz szulesben az volt, amikor kivettek a hasambol es elvittek megmosdatni, feloltoztetni, es en meg nem foghattam a karomban. Alig birtam ki azt a par percet, annyira vagytam mar ra, hogy magamhoz olelhessem. :)
Én császárral szültem, faros volt a baba, viszont a kiírt idõpontnál 20 nappal korábban indult el a szülés. Annyira gyorsan zajlottak az események, hogy egyszercsak ott volt a kisfiam a karomban. Nekem ez furcsa volt, pár napig nem is akartam elhinni, hogy nekem már van egy babám, de ez az érzés pár nap elteltével elmúlt és azóta egyszerûen IMÁDOM õt. Szóval szerintem legfeljebb az elején lehet némi különbség a császáros és a természetes úton szült anyák között, utána ez a nem-is-tudom-mit kezdjek-vele érzés elmúlik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!