Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki babát, az (115 db)

Érdekes kérdés: ha valakinek babák vannak a bögréjén, az utalhat arra, hogy babát szeretne?

Még nincs gyereke egyébként ennek az illetőnek...

Legjobb válasz: Nekem az egyiken kenguru van a másikon télapó. Egyiket sem szeretnék itthonra. Nem hiszem, hogy ennyire nagyon bele kell ebbe merülni. Rá kell kérdezni, ha a párod: Akarsz babát?

Nekem az egyiken kenguru van a másikon télapó. Egyiket sem szeretnék itthonra. Nem hiszem, hogy ennyire nagyon bele kell ebbe merülni. Rá kell kérdezni, ha a párod: Akarsz babát?
Ez leginkább arra utal, hogy szomjas.
Ez tényleg érdekes kérdés, további kérdéseket is felvet...
Nekem meg macik vannak rajta, akkor maci akarok lenni ? Lehet nem is õ vette hanem kapta.

Ha valaki babát szeretne de mindenki azt mondja hogy ne akarjuk görcsösen de ha szeretnék babát akkor mi másra gondoljak?

Legjobb válasz: Na latod ez egy jo kerdes ezt mar en is fel akartam tenni kivancsi vagyok a valaszokra.

Na latod ez egy jo kerdes ezt mar en is fel akartam tenni kivancsi vagyok a valaszokra.
szia. mi már három éve szeretnénk babát nem sok sikerrel, már a reményt is feladtam, de ebbe a hónapban újra megpróbáltuk, és én már ugy vagyok vele, hogy vagy sikerül vagy nem, elõbb utóbb belefárad az ember és már nem akarja annyira nem foglalkozik vele olyan görcsösen. ha nagyon görcsölsz nem csak a baba nem jön össze de a lelked is tönkre teszed. én is így voltam
lessz hát még akkor isdha sokat gondolsz rá! nem babonaság ez egy kicsit? lehet sokszoor stressz az oka de nem mindenkinél.
A kérdező hozzászólása: Hát rossz is nagyon hogy mindig azon aggodnak nálunk is! De én sem tudok másra gondolni csak a babyre:DD! Már nagyon szeretnék :) !Most szeretnénk lakást venni majd remélem hogy igy nem gondolok rá annyit:D!
nem igaz hogy nem lehet babank ha mindig arra gondolunk!en minden percben aval stresszeltem magam mikor lessz mar babam es megis lessz..9 hetesek vagyunk, hiaba mondta anyukam ne mind gondoljak ra...
Sziasztok!Nekünk is mindenki azt mondja mikor lesz már baba...?Igy azért nem könnyü "nem"gondolni rá, hogy minden nap valaki megkérdezi na rajta vagytok a projecten?Igen hogy ne lennénk rajta, már élesbe megy 6hónapja!Lányok!!!Akkor tényleg próbáljunk meg kevesebbet gondolni RÁ!Bár nem tudom, hogy lehet valamit ugy akarni, hogy magamnak azt hazudom nem is akarom:) )?
Én is így vagyok vele. Nem tudok nem erre gondolni rögtön felkelés után, a buszon, a munkahelyemen stb. De olvasva az elõttem hozzászólókat ez idõvel kicsit tompul, kevésbé leszünk görcsösek! Idõ, légy velünk!!!!!! :)
7 éve vagyok férjnél, egybõl próbálkoztunk, és nem sikerült. Eltelt 3 év elmentem orvoshoz, megmûtöttek és azt mondták felejtsem el hogy valaha terhes leszek. Nos mire lemondtunk róla és már eszünkbe sem volt még a lombikkal próbálkozni sem, akkor derült ki hogy 6 hetes terhes vagyok, most 18 vagyok!!! És minden rendben. Tudom hogy milyen érzés, nálam az úgynevezett "remény is meghalt" de itt van és már mocorog is:) ))))) Légy türelemmel, de ne görcsölj rajta, élvezd pároddal az együttléteket, törödj magaddal, a munkáddal, hagyd magad sodrodni.... és meglátod ha megnyugszol jönni fog!!!! sok sikert
Arra gondolj, hogy lehet hogy pont azért nem jön össze mert stresszeled magad.Erre minden olyan nõ rá jön magától is, aki mondjuk kb fél éve próbálkozik.Mi is fél évet próbálkoztunk, görcsösen vártam, mértem a hõmet, ovul teszte használtam. Ha fáradtak is voltunk pé idején akkor is együtt voltunk.Utána belefáradtam, a folyamatos steresszbe, abba hagytam a mérést, ha pé volt is de nagyon fáradtak voltunk, inkább aludtunk. Nem vettem ovul tesztet, és nem sokra rá, elfelejtettem hogy megkellett volna jönnie, és 7 hetes terhes voltam már.Úgy hogy próbáld így fõl fogni, de persze ez a stressz ez normálisnak mondható, aki babát szeretne.Úgy hogy hajrá.38 hetes kismama
nekünk is nagyon nehéz ez! Már 2 éve nem jön össze a baba! Nagyon nehéz nem a babára gondolni mert mindig eszembe jut valamirõl! Mindenki azt mondja ne akarjuk ennyire görcsösen!De aki nem volt még ilyen helyzetbe az nem tudja milyen érzés!mellesleg a páromnál olygozoospermiát állapítottak meg!Ami nehezíti nagyba a teherbeesést!
nekem nem egyformák a napok
A kérdező hozzászólása: Van olyan, mikor alig érzed, aztán pedig jobban?
Igen van hogy a ruha is fáj hason nem tudok feküdni, és van mint most is hogy semmit nem érzek...(elsõ voltam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál. nekem ma van a 27. ciklusnapom, és tegnap nagyon fájtak a melleim, ma reggel is, de aztán megszûnt. Nyomásra persze érzékenyek. Tudom, hogy nincs erre mit adni, csak ugye reménykedem :)
Teljesen változó. Van, hogy csak az egyik fáj, van, hogy egyszer-egyszer belenyilall, aztán annyi, van, hogy egész nap kellemetlen és alig várom, hogy hazaérjek és levegyem a melltartót. Tök változó.
Én is így vagyok vele kedves kérdezõ! Egyik nap nagyon fáj hosszú ideig, aztán vagy belenyilall egyet egyet vagy megfeszül, de ma meg nem érzek semmit csak ha erõsebben megnyomom. Holott 2 napja még aludni nem tudtam tõle. Remélem hogy én is babás vagyok, drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Akkor szorítsunk egymásnak! Te mikorra nem várod?

Miért nem ajánlott kávézni ha valaki babát szeretne? Mit okoz a kávé ami gátolja vagy nehezíti a fogamzást? A férfiaknál azt hallottam élénkíti a spermákat! Igaz ez?

Legjobb válasz: Hát ezt eddig én még nem hallottam hogy nem ajánlott... Én úgy tudom ha jól esik és nincs undorod tõle akkor napi 1-2 nem túl erõs kávé nem árthat, de én nem vagyok doki...

Hát ezt eddig én még nem hallottam hogy nem ajánlott... Én úgy tudom ha jól esik és nincs undorod tõle akkor napi 1-2 nem túl erõs kávé nem árthat, de én nem vagyok doki...
Nincs hozzá köze, ettõl még teherbe lehet esni. Ilyen alapon minden árt, mert a levegõ meg koszos, a gyümölcsök hûtõházból valók a víz klóros stb. Ne aggódj, ez nem gátol semmiben! Mi mindketten kévézunk és nem sokára szülök.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Nem tudom már hol olvastam de két év hasztalan próbálkozás után szeretnék mindent kizárni ami gátolhat!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!Köszönöm a választ!Akkor le szokok az evésrõl is!:) Igyekszem mindent kizárni ami árthat és használni ami jó hátha segít!
Én meg a teherbe esés elõtt is kávéztam minden nap, volt hogy 2x is, meg a terhesség alatt is ittam néha, amikor kívántam. Most lesz 6 hónapos a fiam. Nyugodtan igyál, ha jólesik, csak mértékkel.

Milyennek kell lennie a folyásnak menszi elött, ha valaki babát vár? Illetve ha meg fog jönni, akkor milyen az "állaga"?

Legjobb válasz: Na én is erre lennék kíváncsi, úgyhogy én is várom a válaszokat:) Nekem csak szerdán nem kellene megjönnie, de nincs testápolószerû folyásom. Akkor már nem is lehet baba, vagy csak ezután lesz olyan a folyásom?

és neked milyen a folyásod? most valamiért ez a folyás dolog aggaszt:) nektek fehér testépolószerû? amúgy lehet még tényleg korán teszteltünk...
2. válaszoló vagyok. A megjön érzés nekem is megvan, de már kb 4 napja, azon kívül semmi, a mellem sose fájt, már van egy kisfiam, vele se éreztem, viszont ez a megjön érzés fura... De a folyásom nem fehér, hátha az lesz:)
Elsõ válaszoló. Bocsi úgy tûnhet, hogy a kommentre válaszolotam, amit másnak címeztél. De nem . :)
Na én is erre lennék kíváncsi, úgyhogy én is várom a válaszokat:) Nekem csak szerdán nem kellene megjönnie, de nincs testápolószerû folyásom. Akkor már nem is lehet baba, vagy csak ezután lesz olyan a folyásom?
A kérdező hozzászólása: Szia!Hát, ma kellet volna megjönnie....még semmi.A cicim még fájdogál, a folyásom pedig átválott tejes-álagra...kevés van, de szerencsére még nem vizesedik....kicsi has-szurkám is van...A párom tegnap azt mondta hogy nagyobb a cicim, és teltebb.Nem tudom...jó lenne ha baba lenne, a fiam kapna egy kistesót:) Kedves vagy hogy érdeklõdsz:) Bármi lesz írok!!!!pusza
A kérdező hozzászólása: Szia Andy:) Valóban fehér, nálam is olyan, csak egy kicsit vizesedett az álaga.....hát nem tudom menyi az esély, mert itt azt olvastam, hogy testápolós marad végig....bár nem vagyunk egyformák...mint ahogyan két egyforma terhesség sincsen....az esély nálad is megvan, nem feladni!!!!Szerdáig még sok van, türelem!
nos bea akkor nincs mit tenni mint hogy várunk....:)
A kérdező hozzászólása: Így van...bér ilyenkor ez a legnehezebb....:( Szerintem én kb.kedd-szerda körül fogo tesztelni, ha nem jön meg....majd megírom mi lett:) Neked nagyon drukkolok, remélem majd te is írsz, hogy babás vagy-e?
kb én is kedd körül tesztelek, vagy már hétfõn:) de mindenképpen megírom mi lett az eredmény. de addig nem stresszelek rajta, lesz aminek lennie kell:)
Sziasztok! Nekem mensi elött semmilyen folyásom nem volt teljesen száraz voltam!! Sok sikert kivánok nektek hogy baba legyen:) )! 8 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia Andy!Hát...ma reggel megjött:(Ez van...majd legközelebb.ami késik nem múlik!!!Aranyos vagy hogy drukkoltál, neked sok sikert a babához!!! Remélem majd még beszélünk.Szia
Szia Bea! Mizujs veled? Nálam hírek vannak, ma reggel megjött, de már éreztem. Nem keseredtem el mert ez volt az elsõ próbálkozás, igaz a fiammal elsõre sikerült, nah de majd jövõ hónapba rástartolunk:) Neked drukkolok, azért majd írj, mi lett az eredmény:)
Ketteske vagyok:( ANDY És a testápolószerû folyás az fehér igaz? Akkor ezek szerint az nem mensi elõtt alakul ki, ha valaki babás, hanem már jóval elõtte. Én is így tudom, akkor viszont nálad nagyobb az esély hogy baba van a dologban. Drukkolok!:)
A kérdező hozzászólása: A kérdezõ vagyok...de Beának hívnak... Nekem eddig testápolós volt, de nagyon kevés, csak 1-2 csepp.Aztán tegnap este felé vizes-testápolósra váltott, de a menyisége változatlan.Pedig ilyenkor azért egy kicsivel több szokott lenni....
A kérdező hozzászólása: Én vasárnapra nem várnám, tegnap este óta vizes-testápolós a folyásom, de alig észrevehetõ a menyiség....Ilyenkor már akkor ne is reménykedjek??
A kérdező hozzászólása: Szia!A kérdezõ vagyok....neked vannak tüneteid?? Nekem már 2 hete fáj a cicim, tegnap pedig olyan erõs megjön-érzésem volt, ami kisugárzott a hüvelybe, ami olyan volt, mintha ki akarna szakadni mindenem... Jó lenne ha baba lenne, õ lenne a második:)
elsõ válaszolo ismét. Hát nem tudom. Én úgy voltam most, hogy nagyon híg, nagyon-nagyon kevés volt a mensi elõtti 1-2 napon. (elõtte sûrûbb és több) És sajna meg is jött. Bár itt olvastam, olyan választ is már, hogy a folyást egyáltalán nem lehet terhességi tünetként értelmezni. Hát nem tudom... Mióta próbálkoztok? Eddig hogy volt nálatok?
Jah és én reggel csináltam egy tesztet ami negatív lett:( Igaz még van 4 nap a nemvártig, de sztem már ilyenkor kimutatná nem?
A kérdező hozzászólása: Hát....elõször is....igazából nem próbálkozunk, ez most így alakult, hogy nem védekeztünk, de ha baba lenne belõle, akkor nagyon örülnénk neki. A fiamnál nem éreztem semmit, csak nem jött meg, 4-ik napon már pozitívat teszteltem. gyébként most én is néztem egy tesztet, kedd reggel, de neg.lett sajnos...szerintem korai volt.A kettes válaszolónak is ezt tudnám mondani...szerintem jobb megvárni a menszit, és ha késik akkor utánna 2-3 nappal, már mutat v.mit.... Igazából nekem a2 hete tartó cici fájás a gyanús, mert enyivel elõtte soha nem fájt még....
utolsó válaszolónak mondanám énis csináltam tesztet de még van egy pár napom mensi elött és nekem is negatív lett bár fura érzésem nekem is van mert valami nincs rendben
A kérdező hozzászólása: Remélem mindanyiunknak baba van!!!!!Szorítok mindenkinek!!!!
Szia! Én úgy tudom, hogy ha babát vársz, akkor sûrû krémes, ha mensi jön akkor pedig vizes állagú. Sok siker.
Sajnálom, hogy nem sikerült:( Na de semmi elkeseredés, elõttünk az élet:) Majd jövõ hónapban:) Ha nem akkor meg utána:) Amúgy nekem is a 2. lenne, és a 7 éves kisfiam már nagyon várja:)

Ha valaki babát vár, a hajfestés ártalmas? A hajszinező vagy az ammóniamentes hajkrém is veszélyes?

Legjobb válasz: Azért én válaszolok. Az én fodrászom azt mondta, hogy nem ajánlatos hajat festeni, fõleg a sötétebb színeket. A fodrászom elmondta még, hogy õ nem is szokta elvállani a hajfestést ha kismamáról van szó. Azonban szerintem talán van már olyan hajfesték, vagy színezõ ami nem okoz problémát. Én azért biztos ami biztos lenövesztettem ahajam, mert én amúgy feketére festettem ahajamat már évek óta (10 év). (A férjem most látott elõször az eredeti hajszínemmel, mivel még csak 6 éve ismerjük egymást:-))))

Szia! Én sem mertem befesteni a hajamat vegyszeres festékekkel. Menj el egy bio-boltba, és vegyél hennás hajszínezõt.Olcsóbb is, és tuti nem teszel vele rosszat! A szõkén kívül mind tuti! Üdv.:10 hetes kismami
Azért én válaszolok. Az én fodrászom azt mondta, hogy nem ajánlatos hajat festeni, fõleg a sötétebb színeket. A fodrászom elmondta még, hogy õ nem is szokta elvállani a hajfestést ha kismamáról van szó. Azonban szerintem talán van már olyan hajfesték, vagy színezõ ami nem okoz problémát. Én azért biztos ami biztos lenövesztettem ahajam, mert én amúgy feketére festettem ahajamat már évek óta (10 év). (A férjem most látott elõször az eredeti hajszínemmel, mivel még csak 6 éve ismerjük egymást:-))))
Fodrász vagyok.Hogy a hajfestéssel ilyesztgetik az embereket azért ez már kicsit gázos.Ha be akaros festeni fesd be nyugodtan.Ne legyél közvetlen a gõzében de festesd.Nagyon sok kismamát festek, kicsit kinyitom rájuk az ablakot és ennyi, sztem jobb mint lenõtt hajjal közlekedni.Ne hagyd hogy elrémítsenek.Sok olyan dolog van amit nem szabadna de errõl nem szól a fáma.Tovább jó egészséget. 17 hetes kismama.
Látod, megoszlanak a vélemények. A festékek (sminkek, lakkok, stb) gõzét tilos belélegezni, mert az felszívódik. Én személy szerint minden olyat kihagytam, aminél akár csak a gyanú is felmerülhet, hogy káros lehet, vagy nem bizonyították az ellenkezõjét. Nem tudtam volna megbocsájtani magamnak, ha bajt csinálok. A cigirõl is leszoktam azonnal, pedig sokan legyintenek. Két egészséges gyerekem van, nem tudom, mi lett volna, ha...
A képzõdõ gázok belélegzése árt a picinek fõleg akkor, ha a terhesség elején van. Kismamának tilos például fertõtlenítõszerekkel dolgozni, azok erõs gázát belélegezni, ugyancsak ebbõl az okból kifolyólag. Véleményem szerint egy egészséges babát szeretne mindenki, ezért az ilyen "jelentéktelen" dolgokról igazán lemondhatunk egy idõre.
Az elsõ trimeszterben nem ajánlott, de nézz körül rengeteg kismama festi a haját.A médiában dolgozók furin néznének ki lenõtt hajjal mégsincs aemmi baja a megszületett babóknak.Nekem is festve van.Az egyik festék még a Kismama újságban is benne volt valamelyikben.Én is azzal csináltam de a nevére már nem emlékszem.Ja meg hennát is használhatsz de az csak árnyalatot ad.Amúgy ha megnyugtat a fodrászomnak 3 gyereke van és végig festett hajat a terhesség alatt (sajátot és másét is), az összes gyereke normális.Maszkot sem használt.Bár a jól szellõzõ helyiség nem árt.Nekem egy nedves türcsi volt az arcom elõtt és próbáltam nem mélyeket szippantani.18 hetes kismami
Nekem a doki mondta h lehet! Én azért megvártam vele a 4.hónapot, de ahogy nézem a kismamákat más se mondott le róla! Sztem nem ártalmas vagy "csak" annyira mint a kipufogófüst stb! A fodrászom is fest több kismamahajat.
En is rakerdeztem a doktornal es azt mondta hogy amiota o orvos meg nem talalkozott olyan esettel hogy egy babanak baja lett volna a hajfestestol vagy attol hogy a kismama kimosta a wc-t domesztosszal. Legtobben az elso hetekben nem is tudjak hogy babat varnak es csinalnak mindenfelet. Tobbet arthat egy peneszes sajt vagy egy nem jol atsutott hus megevese mert attol tenyleg baja lehet a babanak.
milanoban elek es mikor festetni akartam minden fodrasz akinel jartam elkuldott mert nem csak a goze hanem azok a kemiai osszetevok amikbol alla festek boron at is felszivodnak.a szulesfelkesziton es a korhazban egyetlen kismamat v frissen szult not nem lattam festett hajjal, es szoptatas alatt sem vallatak mert meg a tej izere is hatassal van, baratnom hazilag befestette a gyerek egesz nap elutasitotta a tejet, szerintem egy jo erzesu fodrasz nem fest hajat terhes nonek, es en nem bantam meg h lenovesztettem.ja egyebkent nekem javasolta h gyogynoveny kivonatbol vannak olyan szerek amivel ha megmosod a hajad ad egy halvany arnyalatot, minden hajra barnara vorosre es szokere is.es a hennat is hasznalhattam amig le nem nott, aztan mar nem is gondolok ra h festegetni kene.dontsd el h te h teszel, nem tudom h tenyleg karos e de gyanus h ennyien ellenzik es eddig egy FODRASZ javasolta csak, nem?
kb 50 ilyen kérdést tettek már fel az elmúlt idõben! Nézz utánna a keresõbe!

Igaz az a legenda, hogy ha valaki babát vár, sokkal érzékenyebb, hisztisebb? Pl. Hamarabb elsírja magát?

Legjobb válasz: igaz! egyértelmûen a hormonok miatt. régebben is ugyanígy volt, csak nem volt idejük, és nem foglalkoztak vele. tény, hogy ma néhány kismama esetleg jobban elengedi magát, mert mondjuk otthon van, nem dolgozik, van ideje "agyalni", stb.

hát ha alátámasztják a tudósok, ha nem, én tuti érzékenyebb voltam, és szülés után még ez volt, talán a nõ szociálisabban (gyermekbántalmazások) utána is az marad.
Nem legenda, hanem hormonhatás. Én pl. érzékenyebb lettem, de a menstruáció elõtti hiszti-szintet még egyszer sem értem el a terhesség alatt. Mindenkin más jön ki.
igaz! egyértelmûen a hormonok miatt. régebben is ugyanígy volt, csak nem volt idejük, és nem foglalkoztak vele. tény, hogy ma néhány kismama esetleg jobban elengedi magát, mert mondjuk otthon van, nem dolgozik, van ideje "agyalni", stb.
Igen
igaz, a hormonok miatt. de biztosan vannak kivételek.
Nem. Csak ma sokan fogják a hisztijüket a hormonokra. Nagyanyáink azt sem tudták, hogy léteznek hormonok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ha valakinek van valamilyen tapasztalata, írjatok még :)
Nàlam ez nem igaz. Sokkal erõsebb lettem lelkileg a terhesség hatására, nehezebb megbántani, kiakasztani engem. Sokkal kevesebbet is bõgök. Valahogy nem érdekel senki és semmi a babámon, a férjemen és a családomon kívül. Ez nem azt jelenti, hogy bunkó lettem, hanem, hogy kevésbé viselnek meg a mindennapi gondok, butaságok. :-)
Én az egész terhesség alatt 2x, ha sírtam, egyáltalán nem vagyok se hisztis, se érzékeny. 33 hkm
Hát én egyáltalán nem voltam hisztisebb, de azt mondják hogy ilyenkor a hormonok miatt érzékenyebb az ember.
Ez teljesen egyénfüggõ, mint ahogyan minden más terhestünet, attól függõen hogy kire mennyire hatnak a hormonok. Elég nagy butaság azt mondani, hogy nem igaz, mert x meg y nem volt érzékenyebb. Mert akkor én meg mondhatnám, hogy a terhességi hányinger meg émelygés csak legenda, mert nekem nem volt. Nagyanyáink közül is voltak érzékenyebbek, ezért is nevezik õsidõk óta másállapotnak a terhességet. Csak a hormonális magyarázatot nem ismerték. "Hivatalosan" 4 ilyen idõszak van a terhesség alatt: 2 enyhébb: 4-12. hét között, illetve a 24. hét környékén 2 erõsebb: szülés elõtt, szülés után Nálam az elsõ nem jött ki. Most 25 hetes vagyok. Hisztis nem vagyok, de nagyon könnyen elérzékenyülök filmjeleneteken, vagy ha a kisbabámról beszélek. És elõfordult hogy a férjemmel nem egyezett a véleményünk, nem veszekedtünk, csak eltérõ véleménnyel voltunk valamirõl, és elsírtam magamat. Van aki pedig hiperérzékeny ezekre a hormonokra, jobban meg is viseli a terhesség.
Az érzékenység nálam is jellemzõ volt, leginkább az elsõ trimeszterben, de azután is megmaradt, pontosan olyan formában ahogy az elõttem szóló válaszoló írta, ha a párom rossz hangsúllyal szólt hozzám, vagy eltérõ volt sírtam, ha a munkahelyemen igazságtalannak éreztem a cseszeg~tést, sírtam. Ha az Édes Kisfiam c.számot hallgattam Cserhátitól, sírtam.Ha édes kisbabás képeket néztem altatódal kíséretében és belegondoltam, hogy én is nem sokára a kezemben tarthatom a kisfiamat sírtam, na és szülés után, ami nagyon érdekes volt...Borzalmasan elkezdtek tombolni a hormonjaim, talán megkockáztatom, jobban, mint a terhességem alatt.3 napon keresztül, ha csak nem jól néztek Zalánra sírtam és dühkitörésem volt.A düh kitörés csak a szülés után volt 3 napig.Hát ez az én tapasztalatom, dehát mindenki más és másként éli meg a dolgot!

Ha a babám, az uh alapján 1 héttel fejlettebb a koránál, az jelentheti azt, hogy hamarabb fog megszületni? Járt valaki így?

24+2 hetesen voltunk uh-n,és ahogy mérték az értékei mindig 25 hét fölött voltak.

Legjobb válasz: Az enyém végig nagyobb volt a koránál egy héttel, de a 40. héten szültem. Igaz, 4200 grammal.

Az enyém végig nagyobb volt a koránál egy héttel, de a 40. héten szültem. Igaz, 4200 grammal.
Az én elsõ babámra is azt mondták hogy fejlettebb a koránál túl hordtam 1 héttel és nagy baba lett 3920grammal született.
Én is hasonló helyzetben vagyok, az én babám paraméterei alapján mindig kb 2 héttel nagyobb a korához képest...rákérdeztem a dokinál, és õ mondta, hogy ez nem jelenti azt, hogy nagy baba lesz, vagy hogy hamarabb fog születni, mert lehet, hogy a terhesség utolsó heteiben már nem fog ekkora tempóban fejlõdni, és végül korának megfelelõ méretekkel, és idõben fog születni. Igazság szerint semmi nem garantált, ha mégis hamarabb szülsz, az nem feltétlenül emiatt következik be, mert fejlettebb a baba. 32+4 hkm
Semmit nem jelent, az enyémnek a méretei alapján már meg kellett volna születnie, menstruáció alapján 38 hetesek vagyunk. Sehol semmi.
Hát, a remény hal meg utoljára:-))Fiam 3 héttel nagyobb volt a koránál az utolsó UH-n.40+10 napra meginditották mert még akkor sem akart kibujni.4430gr és 61cm.

Ha valaki megfogta az újszülött babám új, kifőzött használatlan cumiját szalmonellás kézzel, megél rajta a baci?

Még nem adtam oda a babámnak,de igy már nem merem.Elég ha mégegyszer alaposan kif?zöm,vagy dobjam ki?

Legjobb válasz: egyetértek az utolsó válaszolóval, és a kérdésével is

Ha kezet mosott, ha nem, nem kéne fogdosnia a babád cumiját. Persze, gondolom nem te adtad a kezébe :-) Nagyon alaposan fertõtleníts újra a biztonság kedvéért.
egyetértek az utolsó válaszolóval, és a kérdésével is
Fõzd ki újra. Attól még a közelében lévõ betegtõl nagy eséllyel fogja összeszedni veled együtt.
Nehogy kidobd! Fõzd ki akkor steril lesz.
Elég ha kifõzöd, 5 percig, akkor elpusztulnak. De én vamilyen hülye vagyok, én is kidobnám.
Nem kell kidobni. Sterilizálod, és kész. Elpusztulnak a bacik, nyugi. (Egyébként bocs a kérdésért, de mit keres nálatok egy szalmonellás ember?) B.
1/ miért kell egy ujszülöttnek cumi? 2/ egy cumi 3-400 ft, ne már ezen múljon...
A kérdező hozzászólása: Nem biztos hogy szalmonellás volt a keze, a szomszéd kisfiú volt nálunk, teknyõcei vannak, egész nap nyúlkál be hozzájuk.Csak eszembe jutott mi van ha nem mosta meg a kezét.Úgy hallottam, a viziteknõsök vizében lehet sok a szalmonella baci... :(
Ki kell fõzni, akkor nem lesz semmi baj.
Az enyémnek azért kellett cumi, mert állandóan a mellemen lógott, amibõl ömlött a tej és már az orrán folyt vissza.
Minek egy újszülöttnek cumi? Nehéz kérdés szerintem cumizni. Mert egy újszülött még nem fog és nem játszik és a llátása sem jó. Így szerintem egy dologra tudja használni- cumizásra. Én kidobnám, bár persze mibõl gondolod, hogy szalmonellás lehet a gyerek, meg rárakódtak a bacik... De ha már felmerült, úgyse hagy nyuugodni. szerintem cseréld le és legközelebb figyelj jobban, mertha ezt a cumit odaadod úgyse tudsz nyugodtan aludni. Most 300 Ft-ot nem ér meg, hogy vizsgálgasd a kakiját, most megy a hasa vagy nem, meg a többi.
szia! elég ha kifõzöd, 5 percig bugyogó vízben, de én is kidobnám. amúgy meg (és ezt nem kioktatásnak szánom!!!! csak tapasztalat) cumit ne hagyj olyan helyen amit kisgyerek elér mert ahogy meglátja egybõl megfogja és a babád szájába akarja nyomni :) édesek, de újszülött babánál még jobb erre figyelni. boldog babázást :)

Ha egy babara azt mondja valaki hogy atalussza az ejszakat akkor azt ugy kell erteni hogy este lefektetik es megszakitas nelkul alszik reggelig? Mert akkor en nagyon irigykedek.

Het es fel honapos babam elalszik este fel kilenc korul ha nyolckor furdetjuk,alszik megszakitas nelkul ugy kettoig,majd felorankent felsir,akkor tea,vagy egy kis szopi,ritkan visszaalszik ha a cumit a szajaba teszem,vajon ehes?Most,hogy kap tapszert egy honapja korul,ejjel nem nagyon akar szopni,dejak egy kis tapit neki?

Legjobb válasz: Kisfiam most 5 hós, elsõ itthon töltött éjszakától kezdve egyszer kelt éjszaka enni, változó idõben. Aztán a 6. héten elkezdte végigaludni az éjszakát (szó szerint kell érteni, reggel fél 6-kor arra riadtam, hogy egész éjszaka aludtunk, és rohantam a gyerek szobájába, hogy mi van vele). Most pár hete fejlõdési ugrás és fogzás miatt elkezdett fél óránként, óránként sírdogálni. Adtam neki fogzásra és alvászavarra is homeopátiás bogyót, és most ismét este 8-tól reggel 6-ig egyfolytában alszik (bár ma éjjel kétszer is felsírt, foga és a szél miatt). Pár korty tea, cumi vagy hüvelykujj a szájba, fejsimi, és már aludt is tovább. B.

Kisfiam most 5 hós, elsõ itthon töltött éjszakától kezdve egyszer kelt éjszaka enni, változó idõben. Aztán a 6. héten elkezdte végigaludni az éjszakát (szó szerint kell érteni, reggel fél 6-kor arra riadtam, hogy egész éjszaka aludtunk, és rohantam a gyerek szobájába, hogy mi van vele). Most pár hete fejlõdési ugrás és fogzás miatt elkezdett fél óránként, óránként sírdogálni. Adtam neki fogzásra és alvászavarra is homeopátiás bogyót, és most ismét este 8-tól reggel 6-ig egyfolytában alszik (bár ma éjjel kétszer is felsírt, foga és a szél miatt). Pár korty tea, cumi vagy hüvelykujj a szájba, fejsimi, és már aludt is tovább. B.
Lányom 6 hetesen aludta végig az éjszakát, ami akkor azt jelentette, hogy este 11-tõl reggel f6-6-ig. Utána 8, 5 hónapos koráig 12 órákat aludt általában (volt, hogy 11-et, olyan is, hogy 13-at), majd jött egy másfél hónapos idõszak, amikor 2-3 óránként ébredt enni. Most kb 1 hónapja megint végig alussza, kb este 9-tõl reggel f7-ig (ma n6-kor pattant ki a szeme, és nem is akart visszaaludni).
Ja, azt kihagytam, hogy kezdettõl fogva tápszert is kapott (kevés tejem volt csak), ami így sokkal jobban ellakatta a pociját, mint az anyatej. B.
Szia! Az én kislányom 3 hetes korától alszik éjszaka. Eleinte este 7kor fürdetés, szopizás, elaludt, 10kor felébredt szopizni, aztán aludt reggel fél hétig. Késõbb megmaradt a 7 órai fürdetés, szopizás, fél 8 - 8kor elaludt, reggel 6kor ébredt. 12, 5 hós koráig szopizott. Amikor megkezdtük a hozzátáplálást (6 - 7 hósan), estére már tejpépet és anyatejet kapott. Sosem ébredt fel inni vagy szopizni. A fogzáskor volt pár álmatlan éjszakánk, de ki lehetett bírni. Kb. 1 - 1, 5 hónapja viszont nagyon sokszor ébred éjjel, szintén a fogai kínozzák és ez a mostani szeles idõ egyszerûen megõrjíti. Egész nap csak sírdogál, nyûgösködik, semmi nem jó neki, éjjel is hajnali 2 - tõl fél óránként felébred. :( Nem hiszem, hogy éhes, mert csak a cumit kell visszatenni a szájába és már alszik is. Lehet a Te babád azért ébred, mert éhes. Próbálj valami laktatóbbat adni vacsira, hátha ez a gond. 17 hós baba anyukája
Szia! A fiam hat hónapos.Egy hónapos koráig kétszer kelt éjszaka, két hónaposig egyszer, azóta egyszer sem.Ez azt jelenti, hogy este nyolckor leteszem a kiságyába a szobájába, magától elalszik, majd 5-6 között ébred enni.Eszik aztán még visszaalszik.Volt már olyan, hogy fél hétkor, vagy hétkor kelt, akkor már nem aludt vissza. /Z/
az én kislányom 3 hós korától este 8-tól reggel 8-ig aludt. nappal 4 alkalommal aludt kb 1 órát. a kisfiam kibabrált velünk. most 2 éves, de éjjelente 2-4 alkalommal kelt minket, nappal 1 alkalommal alszik 1 órát. 1 éves koráig éjjel 10-12 alkalommal felsírt minket, nappal 1 alkalommal aludt negyed órát. gyilkos korszak volt, de már talán túlesünk az éjszakai nem alvásokon. tehát én az érem két oldalát tapasztaltam meg. sajnos mindkettõ tápszert kapott cici helyett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!