Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki babát, (308 db)

Érdekes kérdés: ha valakinek babák vannak a bögréjén, az utalhat arra, hogy babát szeretne?

Még nincs gyereke egyébként ennek az illetőnek...

Legjobb válasz: Nekem az egyiken kenguru van a másikon télapó. Egyiket sem szeretnék itthonra. Nem hiszem, hogy ennyire nagyon bele kell ebbe merülni. Rá kell kérdezni, ha a párod: Akarsz babát?

Nekem az egyiken kenguru van a másikon télapó. Egyiket sem szeretnék itthonra. Nem hiszem, hogy ennyire nagyon bele kell ebbe merülni. Rá kell kérdezni, ha a párod: Akarsz babát?
Ez leginkább arra utal, hogy szomjas.
Ez tényleg érdekes kérdés, további kérdéseket is felvet...
Nekem meg macik vannak rajta, akkor maci akarok lenni ? Lehet nem is õ vette hanem kapta.

Ha valaki babát szeretne de mindenki azt mondja hogy ne akarjuk görcsösen de ha szeretnék babát akkor mi másra gondoljak?

Legjobb válasz: Na latod ez egy jo kerdes ezt mar en is fel akartam tenni kivancsi vagyok a valaszokra.

Na latod ez egy jo kerdes ezt mar en is fel akartam tenni kivancsi vagyok a valaszokra.
szia. mi már három éve szeretnénk babát nem sok sikerrel, már a reményt is feladtam, de ebbe a hónapban újra megpróbáltuk, és én már ugy vagyok vele, hogy vagy sikerül vagy nem, elõbb utóbb belefárad az ember és már nem akarja annyira nem foglalkozik vele olyan görcsösen. ha nagyon görcsölsz nem csak a baba nem jön össze de a lelked is tönkre teszed. én is így voltam
lessz hát még akkor isdha sokat gondolsz rá! nem babonaság ez egy kicsit? lehet sokszoor stressz az oka de nem mindenkinél.
A kérdező hozzászólása: Hát rossz is nagyon hogy mindig azon aggodnak nálunk is! De én sem tudok másra gondolni csak a babyre:DD! Már nagyon szeretnék :) !Most szeretnénk lakást venni majd remélem hogy igy nem gondolok rá annyit:D!
nem igaz hogy nem lehet babank ha mindig arra gondolunk!en minden percben aval stresszeltem magam mikor lessz mar babam es megis lessz..9 hetesek vagyunk, hiaba mondta anyukam ne mind gondoljak ra...
Sziasztok!Nekünk is mindenki azt mondja mikor lesz már baba...?Igy azért nem könnyü "nem"gondolni rá, hogy minden nap valaki megkérdezi na rajta vagytok a projecten?Igen hogy ne lennénk rajta, már élesbe megy 6hónapja!Lányok!!!Akkor tényleg próbáljunk meg kevesebbet gondolni RÁ!Bár nem tudom, hogy lehet valamit ugy akarni, hogy magamnak azt hazudom nem is akarom:) )?
Én is így vagyok vele. Nem tudok nem erre gondolni rögtön felkelés után, a buszon, a munkahelyemen stb. De olvasva az elõttem hozzászólókat ez idõvel kicsit tompul, kevésbé leszünk görcsösek! Idõ, légy velünk!!!!!! :)
7 éve vagyok férjnél, egybõl próbálkoztunk, és nem sikerült. Eltelt 3 év elmentem orvoshoz, megmûtöttek és azt mondták felejtsem el hogy valaha terhes leszek. Nos mire lemondtunk róla és már eszünkbe sem volt még a lombikkal próbálkozni sem, akkor derült ki hogy 6 hetes terhes vagyok, most 18 vagyok!!! És minden rendben. Tudom hogy milyen érzés, nálam az úgynevezett "remény is meghalt" de itt van és már mocorog is:) ))))) Légy türelemmel, de ne görcsölj rajta, élvezd pároddal az együttléteket, törödj magaddal, a munkáddal, hagyd magad sodrodni.... és meglátod ha megnyugszol jönni fog!!!! sok sikert
Arra gondolj, hogy lehet hogy pont azért nem jön össze mert stresszeled magad.Erre minden olyan nõ rá jön magától is, aki mondjuk kb fél éve próbálkozik.Mi is fél évet próbálkoztunk, görcsösen vártam, mértem a hõmet, ovul teszte használtam. Ha fáradtak is voltunk pé idején akkor is együtt voltunk.Utána belefáradtam, a folyamatos steresszbe, abba hagytam a mérést, ha pé volt is de nagyon fáradtak voltunk, inkább aludtunk. Nem vettem ovul tesztet, és nem sokra rá, elfelejtettem hogy megkellett volna jönnie, és 7 hetes terhes voltam már.Úgy hogy próbáld így fõl fogni, de persze ez a stressz ez normálisnak mondható, aki babát szeretne.Úgy hogy hajrá.38 hetes kismama
nekünk is nagyon nehéz ez! Már 2 éve nem jön össze a baba! Nagyon nehéz nem a babára gondolni mert mindig eszembe jut valamirõl! Mindenki azt mondja ne akarjuk ennyire görcsösen!De aki nem volt még ilyen helyzetbe az nem tudja milyen érzés!mellesleg a páromnál olygozoospermiát állapítottak meg!Ami nehezíti nagyba a teherbeesést!
nekem nem egyformák a napok
A kérdező hozzászólása: Van olyan, mikor alig érzed, aztán pedig jobban?
Igen van hogy a ruha is fáj hason nem tudok feküdni, és van mint most is hogy semmit nem érzek...(elsõ voltam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál. nekem ma van a 27. ciklusnapom, és tegnap nagyon fájtak a melleim, ma reggel is, de aztán megszûnt. Nyomásra persze érzékenyek. Tudom, hogy nincs erre mit adni, csak ugye reménykedem :)
Teljesen változó. Van, hogy csak az egyik fáj, van, hogy egyszer-egyszer belenyilall, aztán annyi, van, hogy egész nap kellemetlen és alig várom, hogy hazaérjek és levegyem a melltartót. Tök változó.
Én is így vagyok vele kedves kérdezõ! Egyik nap nagyon fáj hosszú ideig, aztán vagy belenyilall egyet egyet vagy megfeszül, de ma meg nem érzek semmit csak ha erõsebben megnyomom. Holott 2 napja még aludni nem tudtam tõle. Remélem hogy én is babás vagyok, drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Akkor szorítsunk egymásnak! Te mikorra nem várod?

Miért nem ajánlott kávézni ha valaki babát szeretne? Mit okoz a kávé ami gátolja vagy nehezíti a fogamzást? A férfiaknál azt hallottam élénkíti a spermákat! Igaz ez?

Legjobb válasz: Hát ezt eddig én még nem hallottam hogy nem ajánlott... Én úgy tudom ha jól esik és nincs undorod tõle akkor napi 1-2 nem túl erõs kávé nem árthat, de én nem vagyok doki...

Hát ezt eddig én még nem hallottam hogy nem ajánlott... Én úgy tudom ha jól esik és nincs undorod tõle akkor napi 1-2 nem túl erõs kávé nem árthat, de én nem vagyok doki...
Nincs hozzá köze, ettõl még teherbe lehet esni. Ilyen alapon minden árt, mert a levegõ meg koszos, a gyümölcsök hûtõházból valók a víz klóros stb. Ne aggódj, ez nem gátol semmiben! Mi mindketten kévézunk és nem sokára szülök.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Nem tudom már hol olvastam de két év hasztalan próbálkozás után szeretnék mindent kizárni ami gátolhat!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!Köszönöm a választ!Akkor le szokok az evésrõl is!:) Igyekszem mindent kizárni ami árthat és használni ami jó hátha segít!
Én meg a teherbe esés elõtt is kávéztam minden nap, volt hogy 2x is, meg a terhesség alatt is ittam néha, amikor kívántam. Most lesz 6 hónapos a fiam. Nyugodtan igyál, ha jólesik, csak mértékkel.

Milyennek kell lennie a folyásnak menszi elött, ha valaki babát vár? Illetve ha meg fog jönni, akkor milyen az "állaga"?

Legjobb válasz: Na én is erre lennék kíváncsi, úgyhogy én is várom a válaszokat:) Nekem csak szerdán nem kellene megjönnie, de nincs testápolószerû folyásom. Akkor már nem is lehet baba, vagy csak ezután lesz olyan a folyásom?

és neked milyen a folyásod? most valamiért ez a folyás dolog aggaszt:) nektek fehér testépolószerû? amúgy lehet még tényleg korán teszteltünk...
2. válaszoló vagyok. A megjön érzés nekem is megvan, de már kb 4 napja, azon kívül semmi, a mellem sose fájt, már van egy kisfiam, vele se éreztem, viszont ez a megjön érzés fura... De a folyásom nem fehér, hátha az lesz:)
Elsõ válaszoló. Bocsi úgy tûnhet, hogy a kommentre válaszolotam, amit másnak címeztél. De nem . :)
Na én is erre lennék kíváncsi, úgyhogy én is várom a válaszokat:) Nekem csak szerdán nem kellene megjönnie, de nincs testápolószerû folyásom. Akkor már nem is lehet baba, vagy csak ezután lesz olyan a folyásom?
A kérdező hozzászólása: Szia!Hát, ma kellet volna megjönnie....még semmi.A cicim még fájdogál, a folyásom pedig átválott tejes-álagra...kevés van, de szerencsére még nem vizesedik....kicsi has-szurkám is van...A párom tegnap azt mondta hogy nagyobb a cicim, és teltebb.Nem tudom...jó lenne ha baba lenne, a fiam kapna egy kistesót:) Kedves vagy hogy érdeklõdsz:) Bármi lesz írok!!!!pusza
A kérdező hozzászólása: Szia Andy:) Valóban fehér, nálam is olyan, csak egy kicsit vizesedett az álaga.....hát nem tudom menyi az esély, mert itt azt olvastam, hogy testápolós marad végig....bár nem vagyunk egyformák...mint ahogyan két egyforma terhesség sincsen....az esély nálad is megvan, nem feladni!!!!Szerdáig még sok van, türelem!
nos bea akkor nincs mit tenni mint hogy várunk....:)
A kérdező hozzászólása: Így van...bér ilyenkor ez a legnehezebb....:( Szerintem én kb.kedd-szerda körül fogo tesztelni, ha nem jön meg....majd megírom mi lett:) Neked nagyon drukkolok, remélem majd te is írsz, hogy babás vagy-e?
kb én is kedd körül tesztelek, vagy már hétfõn:) de mindenképpen megírom mi lett az eredmény. de addig nem stresszelek rajta, lesz aminek lennie kell:)
Sziasztok! Nekem mensi elött semmilyen folyásom nem volt teljesen száraz voltam!! Sok sikert kivánok nektek hogy baba legyen:) )! 8 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia Andy!Hát...ma reggel megjött:(Ez van...majd legközelebb.ami késik nem múlik!!!Aranyos vagy hogy drukkoltál, neked sok sikert a babához!!! Remélem majd még beszélünk.Szia
Szia Bea! Mizujs veled? Nálam hírek vannak, ma reggel megjött, de már éreztem. Nem keseredtem el mert ez volt az elsõ próbálkozás, igaz a fiammal elsõre sikerült, nah de majd jövõ hónapba rástartolunk:) Neked drukkolok, azért majd írj, mi lett az eredmény:)
Ketteske vagyok:( ANDY És a testápolószerû folyás az fehér igaz? Akkor ezek szerint az nem mensi elõtt alakul ki, ha valaki babás, hanem már jóval elõtte. Én is így tudom, akkor viszont nálad nagyobb az esély hogy baba van a dologban. Drukkolok!:)
A kérdező hozzászólása: A kérdezõ vagyok...de Beának hívnak... Nekem eddig testápolós volt, de nagyon kevés, csak 1-2 csepp.Aztán tegnap este felé vizes-testápolósra váltott, de a menyisége változatlan.Pedig ilyenkor azért egy kicsivel több szokott lenni....
A kérdező hozzászólása: Én vasárnapra nem várnám, tegnap este óta vizes-testápolós a folyásom, de alig észrevehetõ a menyiség....Ilyenkor már akkor ne is reménykedjek??
A kérdező hozzászólása: Szia!A kérdezõ vagyok....neked vannak tüneteid?? Nekem már 2 hete fáj a cicim, tegnap pedig olyan erõs megjön-érzésem volt, ami kisugárzott a hüvelybe, ami olyan volt, mintha ki akarna szakadni mindenem... Jó lenne ha baba lenne, õ lenne a második:)
elsõ válaszolo ismét. Hát nem tudom. Én úgy voltam most, hogy nagyon híg, nagyon-nagyon kevés volt a mensi elõtti 1-2 napon. (elõtte sûrûbb és több) És sajna meg is jött. Bár itt olvastam, olyan választ is már, hogy a folyást egyáltalán nem lehet terhességi tünetként értelmezni. Hát nem tudom... Mióta próbálkoztok? Eddig hogy volt nálatok?
Jah és én reggel csináltam egy tesztet ami negatív lett:( Igaz még van 4 nap a nemvártig, de sztem már ilyenkor kimutatná nem?
A kérdező hozzászólása: Hát....elõször is....igazából nem próbálkozunk, ez most így alakult, hogy nem védekeztünk, de ha baba lenne belõle, akkor nagyon örülnénk neki. A fiamnál nem éreztem semmit, csak nem jött meg, 4-ik napon már pozitívat teszteltem. gyébként most én is néztem egy tesztet, kedd reggel, de neg.lett sajnos...szerintem korai volt.A kettes válaszolónak is ezt tudnám mondani...szerintem jobb megvárni a menszit, és ha késik akkor utánna 2-3 nappal, már mutat v.mit.... Igazából nekem a2 hete tartó cici fájás a gyanús, mert enyivel elõtte soha nem fájt még....
utolsó válaszolónak mondanám énis csináltam tesztet de még van egy pár napom mensi elött és nekem is negatív lett bár fura érzésem nekem is van mert valami nincs rendben
A kérdező hozzászólása: Remélem mindanyiunknak baba van!!!!!Szorítok mindenkinek!!!!
Szia! Én úgy tudom, hogy ha babát vársz, akkor sûrû krémes, ha mensi jön akkor pedig vizes állagú. Sok siker.
Sajnálom, hogy nem sikerült:( Na de semmi elkeseredés, elõttünk az élet:) Majd jövõ hónapban:) Ha nem akkor meg utána:) Amúgy nekem is a 2. lenne, és a 7 éves kisfiam már nagyon várja:)

A mellek belázasadhatnak? Ha valaki babát vár, ugyanúgy fáj a melle mint mensi előtt?

2 nap mulva esedékes a mesis, tegnap óta azt vettem észre mintha égnének este a melleim. Ez nem olyan mint az általános mell feszülés sokkal jobban fáj még érintés nélkül is.

Legjobb válasz: Nem,nekem sokkal jobban fajt,es meg mindig faj is,igaz kis idore abba maradt,akkor meg is ilyedtem,mert olvastam itt,h ha hirtelen megszunnek a panaszok akkor lehet,h baj van.De szerencsere semmi baj nem volt,csak nem torvenyszeru,h vegig szenvedjuk ezt a 9 honapot. Csinlaj tesztet,es majd irj,h mi lett az eredmeny. Kivanom,h az legyen amit szeretnel. 10 hetes kismama

Nem, nekem sokkal jobban fajt, es meg mindig faj is, igaz kis idore abba maradt, akkor meg is ilyedtem, mert olvastam itt, h ha hirtelen megszunnek a panaszok akkor lehet, h baj van.De szerencsere semmi baj nem volt, csak nem torvenyszeru, h vegig szenvedjuk ezt a 9 honapot. Csinlaj tesztet, es majd irj, h mi lett az eredmeny. Kivanom, h az legyen amit szeretnel. 10 hetes kismama
Nekem is sokkal jobban fájtak , olyan mintha be lenne gyulladva én 6hetesen a mellfájdalom által tudtam meg a babát, meg akkor már kb 3 napot késett, de folyamatosan fáj, kicsit enyhültek de ha hozzáérek még most is fáj.Vannak napok, hogy iszonyatoosan vannak, hogy kevésbé.És totál megnõttek...stb. Engem még a melltartó is zavart amikor fájt.De én a helyedben megvárnám, hogy késsen a mensid egy pár napot és utánna csinálnék tesztet, mert lehet, h.ez csak a mensitõl van.
Nekem még 4 nap mensiig, de már két-három napja nekem is nagyon fájnak a melleim, sokka jobban mint máskor mensi elõtt.Megjelent néhány kék ér is a melleimen, érintés nélkül is fáj, valóban mintha lázasak lennének! Szerintem babásak vagyunk! üdv

Ha valaki babát vár, a hajfestés ártalmas? A hajszinező vagy az ammóniamentes hajkrém is veszélyes?

Legjobb válasz: Azért én válaszolok. Az én fodrászom azt mondta, hogy nem ajánlatos hajat festeni, fõleg a sötétebb színeket. A fodrászom elmondta még, hogy õ nem is szokta elvállani a hajfestést ha kismamáról van szó. Azonban szerintem talán van már olyan hajfesték, vagy színezõ ami nem okoz problémát. Én azért biztos ami biztos lenövesztettem ahajam, mert én amúgy feketére festettem ahajamat már évek óta (10 év). (A férjem most látott elõször az eredeti hajszínemmel, mivel még csak 6 éve ismerjük egymást:-))))

Szia! Én sem mertem befesteni a hajamat vegyszeres festékekkel. Menj el egy bio-boltba, és vegyél hennás hajszínezõt.Olcsóbb is, és tuti nem teszel vele rosszat! A szõkén kívül mind tuti! Üdv.:10 hetes kismami
Azért én válaszolok. Az én fodrászom azt mondta, hogy nem ajánlatos hajat festeni, fõleg a sötétebb színeket. A fodrászom elmondta még, hogy õ nem is szokta elvállani a hajfestést ha kismamáról van szó. Azonban szerintem talán van már olyan hajfesték, vagy színezõ ami nem okoz problémát. Én azért biztos ami biztos lenövesztettem ahajam, mert én amúgy feketére festettem ahajamat már évek óta (10 év). (A férjem most látott elõször az eredeti hajszínemmel, mivel még csak 6 éve ismerjük egymást:-))))
Fodrász vagyok.Hogy a hajfestéssel ilyesztgetik az embereket azért ez már kicsit gázos.Ha be akaros festeni fesd be nyugodtan.Ne legyél közvetlen a gõzében de festesd.Nagyon sok kismamát festek, kicsit kinyitom rájuk az ablakot és ennyi, sztem jobb mint lenõtt hajjal közlekedni.Ne hagyd hogy elrémítsenek.Sok olyan dolog van amit nem szabadna de errõl nem szól a fáma.Tovább jó egészséget. 17 hetes kismama.
Látod, megoszlanak a vélemények. A festékek (sminkek, lakkok, stb) gõzét tilos belélegezni, mert az felszívódik. Én személy szerint minden olyat kihagytam, aminél akár csak a gyanú is felmerülhet, hogy káros lehet, vagy nem bizonyították az ellenkezõjét. Nem tudtam volna megbocsájtani magamnak, ha bajt csinálok. A cigirõl is leszoktam azonnal, pedig sokan legyintenek. Két egészséges gyerekem van, nem tudom, mi lett volna, ha...
A képzõdõ gázok belélegzése árt a picinek fõleg akkor, ha a terhesség elején van. Kismamának tilos például fertõtlenítõszerekkel dolgozni, azok erõs gázát belélegezni, ugyancsak ebbõl az okból kifolyólag. Véleményem szerint egy egészséges babát szeretne mindenki, ezért az ilyen "jelentéktelen" dolgokról igazán lemondhatunk egy idõre.
Az elsõ trimeszterben nem ajánlott, de nézz körül rengeteg kismama festi a haját.A médiában dolgozók furin néznének ki lenõtt hajjal mégsincs aemmi baja a megszületett babóknak.Nekem is festve van.Az egyik festék még a Kismama újságban is benne volt valamelyikben.Én is azzal csináltam de a nevére már nem emlékszem.Ja meg hennát is használhatsz de az csak árnyalatot ad.Amúgy ha megnyugtat a fodrászomnak 3 gyereke van és végig festett hajat a terhesség alatt (sajátot és másét is), az összes gyereke normális.Maszkot sem használt.Bár a jól szellõzõ helyiség nem árt.Nekem egy nedves türcsi volt az arcom elõtt és próbáltam nem mélyeket szippantani.18 hetes kismami
Nekem a doki mondta h lehet! Én azért megvártam vele a 4.hónapot, de ahogy nézem a kismamákat más se mondott le róla! Sztem nem ártalmas vagy "csak" annyira mint a kipufogófüst stb! A fodrászom is fest több kismamahajat.
En is rakerdeztem a doktornal es azt mondta hogy amiota o orvos meg nem talalkozott olyan esettel hogy egy babanak baja lett volna a hajfestestol vagy attol hogy a kismama kimosta a wc-t domesztosszal. Legtobben az elso hetekben nem is tudjak hogy babat varnak es csinalnak mindenfelet. Tobbet arthat egy peneszes sajt vagy egy nem jol atsutott hus megevese mert attol tenyleg baja lehet a babanak.
milanoban elek es mikor festetni akartam minden fodrasz akinel jartam elkuldott mert nem csak a goze hanem azok a kemiai osszetevok amikbol alla festek boron at is felszivodnak.a szulesfelkesziton es a korhazban egyetlen kismamat v frissen szult not nem lattam festett hajjal, es szoptatas alatt sem vallatak mert meg a tej izere is hatassal van, baratnom hazilag befestette a gyerek egesz nap elutasitotta a tejet, szerintem egy jo erzesu fodrasz nem fest hajat terhes nonek, es en nem bantam meg h lenovesztettem.ja egyebkent nekem javasolta h gyogynoveny kivonatbol vannak olyan szerek amivel ha megmosod a hajad ad egy halvany arnyalatot, minden hajra barnara vorosre es szokere is.es a hennat is hasznalhattam amig le nem nott, aztan mar nem is gondolok ra h festegetni kene.dontsd el h te h teszel, nem tudom h tenyleg karos e de gyanus h ennyien ellenzik es eddig egy FODRASZ javasolta csak, nem?
kb 50 ilyen kérdést tettek már fel az elmúlt idõben! Nézz utánna a keresõbe!

Ha valaki babát szeretne, akkor lehet sportolni? Pl. Biciklizés, futás, úszás, aerobic? Vagy inkább semmit?

Legjobb válasz: Már miért ne lehetne? Sõt, bizonyos sportokat még kismamaként is lehet csinálni, csak nyilván az állapotnak megfelelõen.

Már miért ne lehetne? Sõt, bizonyos sportokat még kismamaként is lehet csinálni, csak nyilván az állapotnak megfelelõen.
A feleségem 6. hónapig bringával járt munkába minden nap. De eleve, ha valaki sportol elõtte, közben, az gyorsítja a szülés utáni regenerációt.
Én kb. a 6.hónapig bicikliztem, akkor már kezdett fárasztani, de amúgy jól esett. Sõt, még a Balatonban is úszkáltam terhesen. Meg kirándulgattunk. Ha különösebb oka, mozoghatsz még terhesen is, elõtte meg miért ne?
Nekem azt mondta a doki, hogy amit és amennyit eddig sportoltam azt tegyem nyugodtan továbbra is, aztán ha sikerül megnézi hogy jó helyen van-e a baba, a méhlepény, méhszáj. Ugyanezt mondta az evésre is, ha eddig nem diétáztam , most se kezdjek bele. Szóval csináld ahogy eddig, aztán ha sikerül kérdezed meg a dokid, mert minden terhesség más.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Most már akkor kicsit bátrabb leszek :)
hmmm...én 23 éve futok, minden nap, és ez alól terhesség napjai sem voltak kivételek az elsõ 7 hónapban. Aztán már nehéz volt. Aerobicra is jártam terhesen. Csak a szülés napján nem edzettem, akkor már éreztem, hogy másra kell az energia.
Ez nagyon személyre szabott, nagyon fontos, hogy a lepény jó helyen helyezkedik-e el. Nekem megtiltották a sportot pont ebbõl az okból kifolyólag. Szerencsére azóta már pozitív irányban változott ez a dolog, úgyhogy már lehet mozognom. :) A futás illetve az aerobic-ot nem szokták javasolni az orvosok.
Nekem az orvosom már csak a kismamajógát, kismama pilatest és az úszást javasolta, amikor terhes lettem. Elõtte bármit sportolhattam.
Sõt jobb ha sportolsz, könnyebben megszülöd és utána is kisebb eséllyel robban le a derekad.
Miért ne lehetne?
Bármit lehet.
Az elsõ fiammal 20 évesen lettem terhes, végigtornaztam a 7.hónapig. Nem ugrálósat, meg hasizmot sem, egy 20-25 percet naponta. Aztán a 7. Hónapban majdnem megszültem. Akkor gyorsan el lettem tiltva a tornától. A múlt nyáron ismét terhes voltam, még viszonylag az elején 7-8-10 hetesen bicikliztünk a férjemmel. Nem sokat, csak fagyizni jártunk el bringával...de minden alkalommal barnás pecsételõ vérzést tapasztaltam. Akkor magnéziumot kellett szednem...és nyilván a biciklit is töröltük... Szóval vigyázz, ha kiderül hogy terhes vagy, és szeretnéd is a babát. Terhességig pedig mindent bele, mert ha jó kondiban vagy könnyebben terhes leszel...

Igaz az a legenda, hogy ha valaki babát vár, sokkal érzékenyebb, hisztisebb? Pl. Hamarabb elsírja magát?

Legjobb válasz: igaz! egyértelmûen a hormonok miatt. régebben is ugyanígy volt, csak nem volt idejük, és nem foglalkoztak vele. tény, hogy ma néhány kismama esetleg jobban elengedi magát, mert mondjuk otthon van, nem dolgozik, van ideje "agyalni", stb.

hát ha alátámasztják a tudósok, ha nem, én tuti érzékenyebb voltam, és szülés után még ez volt, talán a nõ szociálisabban (gyermekbántalmazások) utána is az marad.
Nem legenda, hanem hormonhatás. Én pl. érzékenyebb lettem, de a menstruáció elõtti hiszti-szintet még egyszer sem értem el a terhesség alatt. Mindenkin más jön ki.
igaz! egyértelmûen a hormonok miatt. régebben is ugyanígy volt, csak nem volt idejük, és nem foglalkoztak vele. tény, hogy ma néhány kismama esetleg jobban elengedi magát, mert mondjuk otthon van, nem dolgozik, van ideje "agyalni", stb.
Igen
igaz, a hormonok miatt. de biztosan vannak kivételek.
Nem. Csak ma sokan fogják a hisztijüket a hormonokra. Nagyanyáink azt sem tudták, hogy léteznek hormonok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ha valakinek van valamilyen tapasztalata, írjatok még :)
Nàlam ez nem igaz. Sokkal erõsebb lettem lelkileg a terhesség hatására, nehezebb megbántani, kiakasztani engem. Sokkal kevesebbet is bõgök. Valahogy nem érdekel senki és semmi a babámon, a férjemen és a családomon kívül. Ez nem azt jelenti, hogy bunkó lettem, hanem, hogy kevésbé viselnek meg a mindennapi gondok, butaságok. :-)
Én az egész terhesség alatt 2x, ha sírtam, egyáltalán nem vagyok se hisztis, se érzékeny. 33 hkm
Hát én egyáltalán nem voltam hisztisebb, de azt mondják hogy ilyenkor a hormonok miatt érzékenyebb az ember.
Ez teljesen egyénfüggõ, mint ahogyan minden más terhestünet, attól függõen hogy kire mennyire hatnak a hormonok. Elég nagy butaság azt mondani, hogy nem igaz, mert x meg y nem volt érzékenyebb. Mert akkor én meg mondhatnám, hogy a terhességi hányinger meg émelygés csak legenda, mert nekem nem volt. Nagyanyáink közül is voltak érzékenyebbek, ezért is nevezik õsidõk óta másállapotnak a terhességet. Csak a hormonális magyarázatot nem ismerték. "Hivatalosan" 4 ilyen idõszak van a terhesség alatt: 2 enyhébb: 4-12. hét között, illetve a 24. hét környékén 2 erõsebb: szülés elõtt, szülés után Nálam az elsõ nem jött ki. Most 25 hetes vagyok. Hisztis nem vagyok, de nagyon könnyen elérzékenyülök filmjeleneteken, vagy ha a kisbabámról beszélek. És elõfordult hogy a férjemmel nem egyezett a véleményünk, nem veszekedtünk, csak eltérõ véleménnyel voltunk valamirõl, és elsírtam magamat. Van aki pedig hiperérzékeny ezekre a hormonokra, jobban meg is viseli a terhesség.
Az érzékenység nálam is jellemzõ volt, leginkább az elsõ trimeszterben, de azután is megmaradt, pontosan olyan formában ahogy az elõttem szóló válaszoló írta, ha a párom rossz hangsúllyal szólt hozzám, vagy eltérõ volt sírtam, ha a munkahelyemen igazságtalannak éreztem a cseszeg~tést, sírtam. Ha az Édes Kisfiam c.számot hallgattam Cserhátitól, sírtam.Ha édes kisbabás képeket néztem altatódal kíséretében és belegondoltam, hogy én is nem sokára a kezemben tarthatom a kisfiamat sírtam, na és szülés után, ami nagyon érdekes volt...Borzalmasan elkezdtek tombolni a hormonjaim, talán megkockáztatom, jobban, mint a terhességem alatt.3 napon keresztül, ha csak nem jól néztek Zalánra sírtam és dühkitörésem volt.A düh kitörés csak a szülés után volt 3 napig.Hát ez az én tapasztalatom, dehát mindenki más és másként éli meg a dolgot!

Ha valaki babát akar, akkor miért figyelgeti a hőjét? Mi ebben a jó?

Legjobb válasz: Én pl. azért, mert a fogamzásgátló után nem tért vissza a ciklusom, és az orvos kérte, hogy egy kis ideig figyeljem, van-e egyáltalán peteérés, ovulációs tesztre pedig még nem akarok pénzt áldozni :) Nem a legbiztosabb módszer, de több mindennel kombinálva (hüvelynyák, méhszáj állapota) jó jelzést adhat a peteérés idõpontjáról. De szerintem senki sem így kezdni, csak néhány sikertelen hónap után szeretne minél biztosabbra menni.

Én pl. azért, mert a fogamzásgátló után nem tért vissza a ciklusom, és az orvos kérte, hogy egy kis ideig figyeljem, van-e egyáltalán peteérés, ovulációs tesztre pedig még nem akarok pénzt áldozni :) Nem a legbiztosabb módszer, de több mindennel kombinálva (hüvelynyák, méhszáj állapota) jó jelzést adhat a peteérés idõpontjáról. De szerintem senki sem így kezdni, csak néhány sikertelen hónap után szeretne minél biztosabbra menni.
Hát, ha figyeled a hõdet, és pontosan vezeted a diagramot, akkor megtudod, hogy van-e egyáltalán peteérésed... Vagy ha van is, akkor nincs-e túl késõn (hány napos a luteális szakaszod)... Jó ezeket tudni, hiszen ha probléma van, ebbõl kiderül, és nem idegeskedik és próbálkozik "feleslegesen" a pár, hanem orvoshoz tudnak fordulni...
Itt minden kérdésedre választ kapsz: http://www.pocaklako.hu/ha-nem-jon-a-baba/hogorbe/ Elõször olvasd el, és ha marad még kérdésed, akkor írj újra! :) ))
A kérdező hozzászólása: Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. More information about this error may be available in the server error log. Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. nem tudtam megnyitni :(
én 6 hónap után keztem el mérni a hõmet, 3 havi görbébõl kiderûlt hogy nincs normális pteérésem se ovulácóm, és még alul is mûködik a pajzsmirigyem, ha nem keztem volna el mérni talán még csak most fordultam volna orvoshoz, szerintem nagyon hasznos dolog
A hõmérõzés segít megtudni van-e peteérésed, ha van mikor, idõben van-e vagy késõn ami nem kedvezõ a babának...stb stb... Hasznos dolog, számomra a legjobb volt és a legolcsóbb a praktikák közül. Fõleg rendszertelen ciklusnál nagyon praktikus, mert legalább nem tesztelsz el egy rakat pénzt a nagy semmire.
Én pl azért nézem, mrt voltak cisztáim, maradt el peteérésem, és igy pontosan tudom mikor kell együtlenni ahhoz hogy sikerüljön. bár elsõ hónapja vezetm csak, de tényleg látványos. De legalább tudom mikor ne számítsak rá hogy sikerült, igy feleslegesen nem veszek t.tesztet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!