Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki azzal mi (2672 db)

Ha valaki azt mondaná neked, hogy ő sátánista, akkor mit tennél?

Elkerülnéd a továbbiakban? Elítélnéd ?t ezért? Esetleg érdekelne téged, hogy valójában mit is jelent mindez?

Legjobb válasz: Az attól függ. Elsõsorban elbeszélgetnék vele, hogy ez neki mit jelent, mit tesz, miben hisz, mi az, ami fontos neki ebben. Ugyanis elõfordulhat, hogy nem is valódi "sátánimádó", csak Isten ellen lázadó. Ez nem mindig ugyanaz! Ha csak "lázong", akkor valójában nem gonosz.Ebben az esetben inkább a "hókuszpókuszon" van a hangsúly, és azon, hogy élvezi, hoyg másokat megijeszt a kinézetével, "hovatartozásával". Ilyenkor sok-sok türelemmel javítható a helyzet! (De azt nem szabad mondani, hogy hülyeség, amit beszél, mert annál inkább...) A valódi sátánisták követni akarják "urukat" a gonoszságban is. Náluk a gonosz tettek a "jócselekedetek". Ha azt látod, hogy valóban rosszat akar tenni másokkal, az élteti, hogy minél rosszabb legyen õ maga (nem rossznak akar tûnni, hanem valóban rossz akar lenni - ez nagy különbség!), akkor baj van! Szerintem ebben az esetben menekülj! (És esetleg - ha hívõ vagy - imádkozz érte!)

Az attól függ. Elsõsorban elbeszélgetnék vele, hogy ez neki mit jelent, mit tesz, miben hisz, mi az, ami fontos neki ebben. Ugyanis elõfordulhat, hogy nem is valódi "sátánimádó", csak Isten ellen lázadó. Ez nem mindig ugyanaz! Ha csak "lázong", akkor valójában nem gonosz.Ebben az esetben inkább a "hókuszpókuszon" van a hangsúly, és azon, hogy élvezi, hoyg másokat megijeszt a kinézetével, "hovatartozásával". Ilyenkor sok-sok türelemmel javítható a helyzet! (De azt nem szabad mondani, hogy hülyeség, amit beszél, mert annál inkább...) A valódi sátánisták követni akarják "urukat" a gonoszságban is. Náluk a gonosz tettek a "jócselekedetek". Ha azt látod, hogy valóban rosszat akar tenni másokkal, az élteti, hogy minél rosszabb legyen õ maga (nem rossznak akar tûnni, hanem valóban rossz akar lenni - ez nagy különbség!), akkor baj van! Szerintem ebben az esetben menekülj! (És esetleg - ha hívõ vagy - imádkozz érte!)
én nem fordulnék el de kerülném a témát, mert nem érdekel. de abban a pillanatban csak hümmögnék. :D
Megkérdezném tõle, és ez mit takar? Vagy: Az hol fáj:
A Sátánizmusnak semmi köze az emberáldoazhoz a vérisáshoz és ilyen hülyeségekhez, a sátánista nem hisz a sátánban hanem magában nekem semmi bajom nem lenne egy ilyen emberrel. Ha viszont ember/állat áldozatot akar vagy ilyenek (az már ördögimádat) akkor az már valamilyen szinten szerintem beteges.
Megkérdezném tõle, hogy véresen komolyna gondolja e.És ha igen összeköltöznénk.:D muhhahaha.
Nem értem a hümmögésre miért kaptam 0 pontot. A véleményemre és a reakciómra voltál kíváncsi nem? Hát én nem tudnék abban a pillanatban mit mondani neki, csak hümmögnék. Ennyi. Kezdem unni, hogy végülis ez egy önismereti kérdés, ha a saját véleményemet leírom az miért 0 pont. Na mindegy további szép napot!
Velem már történt ilyesmi. Egyik barátom kijelentette h õ sátánista. Erre: Én: *röhög* a LavLey féle sátánizmusra gondolsz? Õ: nem. Én: és miben nyilvánul meg a sátánizmusod? Õ: csirkéket áldozok. Én: mirelit csirkét? Õ: igen(...) Hát ez kész... XD nem ia tudtam h vannak ilyen hülyék... azóta már elköltözött, és nem tartjuk a kapcsolatot. ui: bocsi az offért, de ezt muszáj volt :D
Kerüld el jó messze, leírom mi a lefolyása: 1 a jópofa beszélgetések között adagolja a bibliai keveréseket 2 utána ha rákérdezel mi is ez leírja, hogy ez egy nagyon jó dolog és mindenféle hazugságokkal húz a téma felé, hogy ez nem is veszélyes, meg valójában nem az, ami, persze közben pontosan az! 3 utána megkísérel beléptetni valahogy, de ha nem jön össze neki standyben tart, vagy örökre utálni fog 4 ha beléptél egy ideig csak valami ámítás jön, aztán jön a valódi beavatás, lehetõséged van állatokat, embereket kínozni, ölni, ha kilépsz, vagy bármit szólsz a szektáról, megölnek, legalábbis fenyegetésben élsz
Utolsó válaszoló: szeretnék a te világodban éni, biztos nem unatkozol, miközben összeesküvés-elméleteket gyártasz :] idióta...
Messze ivben elkerülném!
Szerintem a legnagyobb probléma ezzel a kérdéssel, hogy a tizenévesek között, aki sátánistának nevezi magát fingja nincs arról mit is jelent ez valójában.Ezért fekete ruhában pentagrammákat rajzolgatva randalírozik.Neki ebben ki is merül a vallása.(persze tisztelet a kivételnek)
Menekülnék! Nehogy felmutasson áldozatként a következõ szombat estén... Na de komolyra fordítva a szót: nem mindegy az sem, hogy mennyire ásta bele magát ebbe a "vallásba"... Ha fanatikus, és már csak ezért él-hal, valószínûleg elkerülöm, ám ha vannak dolgok, amiket átvett a szektából, de másnak nem árthat vele, akkor valószínûleg egy lépés távolsággal, de megmaradhatna az addigi kapcsolatunk...
El nem ítélném, talán el sem kerülnék, de nem keresném a társaságát, mert nem értek egyet a nézeteivel.
Elküldeném a picsába!!!!!!
kb én is. ez betegség... méghozzá elég nagy
Fantörpikus, hogy mennyien elítélik õket; pedig általában fogalmuk sincs, hogy mit is jelent valójában. Kiváló munkát végzett a keresztény agymosás az elmúlt évszázadokban! :( Elsõ hozzászólónak: Megkérdezném tõled, hogy mi a gonoszság és mi a jóság? Ugyanis az teljesen szubjektív dolog. Tehát objektíven használva semmi értelme. (Ugyan errõl is lehetne órákat trécselni - talán kérdezek is majd róla.) Írásodon kitûnõen érzõdik a keresztény nézõpont elõítélete; teljes mértékben hiányzik belõle az objektivitás (szánalmas némiképpen). Na de sebaj; azért vagyunk itt, hogy kölcsönösen okosodjunk. :) Amúgy a sátánisták (az igazi sátánisták) nem gonoszak akarnak lenni. Ezt csak az agyament keresztények hírdetik róluk. Meg azt is, hogy "követik az urukat a gonoszságban", meg hasonlók. Ez baromság. Van olyan része a sátánizmusnak, ahol például nem is tudná követni az urát, hiszen nem is hisz benne. (Voltaképpen az ateizmus egyik formájának mondható.) A többi pedig többségében az "élni és élni hagyni" elvet vallja. Nem akar ártani, de joggal elvárja, hogy neki se ártsanak. (Ha valaki mégis megteszi, akkor meg ne panaszkodjon a következmények miatt.) Ötödik írásra: Semmivel sem nagyobb betegség, mint bármely más vallás, világnézet. Ugyanolyan. Sõt, bejegyzett vallás ez is. (Amíg másnak nem árt vele, addig miért lenne nagyobb baromság, mint a buddhizmus vagy a muszlim vallás? Vagy esetleg úgy gondolod, hogy a sátánizmus akárcsak a közelébe ért valaha is a muzulmán vagy a keresztény vallások kártékonyságának? Még manapság is rengeteg ember hal meg nap mint nap a "normálisnak" tartott vallások miatt. A sátánizmusnál azért ennyire nem sz*r a helyzet. A történelmet nézve pedig igencsak kispályásnak tûnik egy keresztes háborúhoz vagy inkvizícióhoz, esetleg dzsihádhoz viszonyítva. Akkor most melyik is a "rossz"?) Mit tennék? Semmi nem változna. Megkérdezném, hogy mit is jelent neki mindez, és maximum vitáznánk egy jót róla. Semmi több. Ha valaki bejelentené nekem, hogy keresztény, hindu, vagy bármi más, azt sem húznám le a vécén emiatt. (Az emberi elfogultság és elõítélet sokszor nevetséges szintet ér el. :( )
Az utolsó hozzászólónak: bocs, de szerintem Te sem ítélheted meg a többieket, azt írod az eslõ hozzászólóról, hogy nem objektív, meg "szánalmas" hogy keresztény szemszögbõl ítéli meg a kérdést, holott a kérdezõ a véleményét kérdezte, a "vélemény" meg ugye nem objektív. Te sem vagy az. Különben nem szánalmasoznál le valakit azért mert hisz valamiben és kiáll mellette. A fõ kérdésre válaszolva: nem tudom, megpróbálnék az illetõvel elbeszélgetni, hogy mik valójában a nézetei, és miért választotta ezt az utat. Aztán az alapján hogy mit mond erre már jobban el tudnám dönteni, hogy mit tegyek. Lehet, hogy az egész egy segélykiáltás amit valamilyen csalódás váltott ki belõle. Elfordulni tõle pedig a legrosszabb amit tehet az ember a barátjával.
Na igen, ha a többi hozzászólótól elvárod az objektivitást Te is legyél az. Vagy "agymosásként" megítélni egy vallást talán objektív? Ha a sátánistákat objektívan kell megítélni, akkor legyél kedves és Te pedig tegyél így a keresztényekkel. Akkor egyiket se tertsd se jobbnak se rosszabbnak a másikánál.
Naná, a keresztény agymosás miatt mindenki mindent elitél... Én végre kideríteném mi a különbség a sátánista, a sátánimádó és az ördöghívõ között, mert ezeket csak olyantól hiszem el aki benne él. Ha tényleg egy normális ágban van, nem lenne vele bajom, ha valamilyen elvakult, a gyökerektõl messzi, magát sátánistának valló szektában, akkor kicsit jobban figyelnék rá, elvégre nem szeretném hogy bajba kerüljön...
Sok oka lehet annak, hogy valaki ezt mondja. Viszont nem küldeném el és nem is ítélném el, mert alapjáraton kíváncsi vagyok és toleráns.

Mi az Candida gomba? Mik a tüneteik. és milyen vizsgálattal állapítják meg ha valakinek az van? Hogyan kezelik?

mik a tünetei. és milyen vizsgálattal állapítják meg ha valakinek az van? hogyan kezelik?

Legjobb válasz: Szerintem ezeken az oldalakon minden kérdésedre megkapod a választ: http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/833218/candidiasis_1.htm http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/1206/candida-..

A legbiztosabb a vérvizsgálat, de torokváladékból is kimutatható könnyen. De a vérteszt a tuti biztos.Addig kár belekezdened a diétába míg nincs vérteszt.

Miért probléma, ha valaki az autójával jelöletlen malacokat szállít (vagy bármilyen más állatot), esetleg terményt, mire lenne szükség, hogy ne büntessék meg? És mikor büntetik meg?

Kellett volna valamilyen papír? Orvosi papír? Vagy a malacok fülében valami biléta vagy más?

Legjobb válasz: Kisállatoknál általában elég az adás-vételi szerzõdés vagy számla ahhoz, hogy igazold azt, hogy a terményt vagy állatot kitõl vetted. Az állatjelölésrõl a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján olvashatsz: [link] Írd be a keresõbe, hogy állatjelölés és elõjön minden hivatalos és hatályos dokumentum, jogszabály. Ezekben megtalálod azt is, mi szükséges az állatok szállításához.

Kisállatoknál általában elég az adás-vételi szerzõdés vagy számla ahhoz, hogy igazold azt, hogy a terményt vagy állatot kitõl vetted. Az állatjelölésrõl a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján olvashatsz: [link] Írd be a keresõbe, hogy állatjelölés és elõjön minden hivatalos és hatályos dokumentum, jogszabály. Ezekben megtalálod azt is, mi szükséges az állatok szállításához.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!


Ha valaki azt mondja, hogy ilyen meg olyan szakot végzett (pl. : magyar-töri) akkor az mit jelent?

két bsc diplomát, vagy msc, vagy osztatlan, párhuzamos képzés???

Legjobb válasz: BSC(alapszak)- érettségi után közvetlenül lehet jelentkezni MSC (mesterképzés)- ide akkor mehet valaki ha már megszerezte a BSC diplomáját (megfelelõ szakirányba), értelemszerûen magasabb végzettséget ad, mint a BSC diploma Osztatlan képzés: vannak olyan szakok ahol nem lehet (orvos, gyógyszerész, jogász stb) megbontani a képzést alap és mesterszakra, hanem egyvégtében kell letudni az 5 évet, és akkor kapsz diplomát. Párhuzamos képzés: ez annyit jelent hogy valaki két szakot végez egyszerre (pl. én is)

BSC(alapszak)- érettségi után közvetlenül lehet jelentkezni MSC (mesterképzés)- ide akkor mehet valaki ha már megszerezte a BSC diplomáját (megfelelõ szakirányba), értelemszerûen magasabb végzettséget ad, mint a BSC diploma Osztatlan képzés: vannak olyan szakok ahol nem lehet (orvos, gyógyszerész, jogász stb) megbontani a képzést alap és mesterszakra, hanem egyvégtében kell letudni az 5 évet, és akkor kapsz diplomát. Párhuzamos képzés: ez annyit jelent hogy valaki két szakot végez egyszerre (pl. én is)
A kérdező hozzászólása: párhuzamos képzésre hogy lehet jelentkezni?
Egyik évben ide jelentkezel, másik évben oda.
Egyszerre nem lehet párhuzamos képzésre jelentkezni, olyan nincs. Úgy leszel párhuzamos képzésben tanuló, ha egyik évben felvettek x szakra, eltelik egy év és jelentkezek y szakra és felvesznek, mindkét helyen folytatod a tanulást (aktív a féléved), összeegyezteted az órákat és a vizsgákat, hogy minden beleférjen az idõdbe akkor párhuzamos képzésben vagy.
és ma már tényleg fizetni kell a párhuzamos képzésért? tehát levonják a 2 félévet 1 félév alatt?
Igen ha két szakra jár valaki egyszerre, akkor 2 félévet használ el 1 félév alatt.
Levonják igen.
kár.

Mi történik az olyan betegekkel a zártosztályon való kezelés után, akik nem valós dolgokat valósnak képzelnek? (Pl. Ha valaki azt hiszi, hogy rendőrök figyelik és ki akarják lőni. )

Egy családtagom emiatt a zárt osztályra került, onnan át fogják vinni a "nyílt" pszichiátriai osztályra. De mi lesz utána? Lehet ezt a betegséget tünetmentessé tenni gyógyszerekkel, pszichiátriai kezeléssel? Van rá esély, hogy belássa, hogy nem valós dolgok járnak a fejében? Képes lesz beilleszkedni a társadalomba?

Legjobb válasz: Sajnos az ilyen betegeknél egész életükbe gyógyszer szedést kell alkalmazni. Csillapítani lehet, de van mikor elõ fog neki jönni újra. Az orvosok megpróbálnak rajta segíteni folyamatosan gyógyszert fognak rajta próbálgatni, hogy melyik válik be neki.

Sajnos az ilyen betegeknél egész életükbe gyógyszer szedést kell alkalmazni. Csillapítani lehet, de van mikor elõ fog neki jönni újra. Az orvosok megpróbálnak rajta segíteni folyamatosan gyógyszert fognak rajta próbálgatni, hogy melyik válik be neki.
Paranoid skizofrénia. Antipszichotikumok + pszichoterápia kombóval van esély a tünetmentességre :) Remélem, jobban lesz majd idõvel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Mit jelent az, hogy ha valakire azt mondják hogy nyakas?

Legjobb válasz: Mikor valakinek akkor is igaza van, mikor egyértelmû a tévedése. Anyósom székely. Arról beszélgettünk, Aradon merre folyik a maros.Állította, az állomás helyén van a folyó.Mikor térképen megmutattuk, akkor is erõvel állította, ott folyik, ahol õ mondja. Ráhagytuk, mert ismerjük.Mikor elindultunk hazafelé, még a kapuból utánunk kiabált, hogy akkor is ott folyik.

Mikor valakinek akkor is igaza van, mikor egyértelmû a tévedése. Anyósom székely. Arról beszélgettünk, Aradon merre folyik a maros.Állította, az állomás helyén van a folyó.Mikor térképen megmutattuk, akkor is erõvel állította, ott folyik, ahol õ mondja. Ráhagytuk, mert ismerjük.Mikor elindultunk hazafelé, még a kapuból utánunk kiabált, hogy akkor is ott folyik.
Nem enged az igazából. A nyakas ember keményen ragaszkodik az elképzeléséhez. Ezért nem mindig negatív értelmû a "nyakas" jelzõ.
Akaratos.
Ilyen ez. Mindenki több mint a többi... Szerintük.
A kérdező hozzászólása: Akkor ilyen a hugom is :D Köszönöm a válaszokat!

Mit jelent az ha valaki azt mondja ez öngól volt?

Legjobb válasz: Ezen nem sok magyarázni való van. Pl. meg akarsz sérteni valakit, és mondasz dolgokat amirõl azt hiszed rosszul esik neki, de helyette olyat mondasz ami rád igaz, és lényegében magadat sértegeted. Vagy poént eresztesz el a saját károdra. A lényeg, hogy más kárára akarsz valamit, de magadnak okozod azt.

Ezen nem sok magyarázni való van. Pl. meg akarsz sérteni valakit, és mondasz dolgokat amirõl azt hiszed rosszul esik neki, de helyette olyat mondasz ami rád igaz, és lényegében magadat sértegeted. Vagy poént eresztesz el a saját károdra. A lényeg, hogy más kárára akarsz valamit, de magadnak okozod azt.
A fagyi visszanyal. :)
Vagy pl. ki akarsz rúgatni valakit a munkahelyérõl, és másnap te kerülsz valami miatt lapátra. Vagy be akarod köpni az osztálytársad hogy puskázott, erre a tanár neked az 1-est mert árulkodtál. Meg minden ami szándékosan más ellen irányul, majd rajtad csattan.

Mit jelent az hogy ha valakire azt mondják h megszépül?

azt jelenti nem volt szép de szép lett, vagy pedig nem feltétlenül most se de a régebbi önmagához képest szebb lett?

Legjobb válasz: szia ezt általában fiatalokra mondják.Tehát mondjuk 12 évesen kezdesz nõiesedni és valaki az "átalakulás" elõtt és után látott akkor mondják,hogy megszépültél. Vagy valaki szebb lett erre is gyakran használják,minden viszonyítás kérdése.Remélem tudtam segíteni. :)

szia ezt általában fiatalokra mondják.Tehát mondjuk 12 évesen kezdesz nõiesedni és valaki az "átalakulás" elõtt és után látott akkor mondják, hogy megszépültél. Vagy valaki szebb lett erre is gyakran használják, minden viszonyítás kérdése.Remélem tudtam segíteni. :)
Így van ahogy az elõzõ mondja!
Ez nem azt jelenti hogy csúnya voltál és egybõl szép lettél , hanem ez simán egy bok , hogy némi változás történt , vagy többet adsz magadra .:)
Hogy olyan randa valaki, hogy annál már csak szebb lehet! :D

Mit szólnál ha valaki az utcán odamenne hozzád és csak úgy megcsókolna?

Ha fiú vagy, ha lány :) 17/L

Legjobb válasz: Mit szólnál ha valaki az utcán odamenne hozzád és csak úgy fõzne paprikáskrumplit? (Igen ott helyben)

Mit szólnál ha valaki az utcán odamenne hozzád és csak úgy fõzne paprikáskrumplit? (Igen ott helyben)
Ha fiú: inkább bele se gondolok, most vacsoráztam. Ha lány: meglepõdnék, megkérdezném, hogy miért tette.
hmm.. a kérdés inkább az, a zsaruk mit szólnának a hullájához? XD 21/l
Ha jó csaj hát.. akk sem örülnék neki.. barátnõm van. Ha csúnya csaj elhajtanám a fenébe. Akármilyen fiú/férfi állbavágnám.
Szerezne egy jó mély harapásnyomot a nyelvére.
valószínûleg meglepõdnék, és rendõrért kezdenék kiabálni :) 29/N
Tanulok önvédelmet. Ha fiú valszeg rommá verem. Ha lány, akkor szóhoz se jutok a döbbenettõl... XD 20L
Ha fiú akkor az lenne élete utolsó mozdulata. Ha lány és jól is néz ki akkor örülnék.
Álom világba élsz :)
Ha fiú lenne, az lenne az utolsó megmozdulása e-világi életében. Ha csaj, és mellesleg jól is néz ki, akkor jöhet ;)
visszasmárolnám
adnék neki 3pofont oszt valami vascsõvel bevégezném a munkát
Amint bekövetkezik az adandó alkalom intézkedem.
Utolsó, azért kérlek tedd meg azt a szívességet, hogy levideózod és felteszed youtube-ra, amikor egy 79 éves nénikével smárolsz mondjuk az Andrássy út közepén...hadd legyen min borzadnia a népnek! :D
14-80 éves korig nõnemû élõlény jöhet. Ha fiú lenne az illetõ 1-elõször lehánynám utána szétverném. 19/F
elõttem lévõ grat XDXD ha jó csaj lenne visszais csókolnám ha meg valami rondaság fertõtleníteném a szám és álba vágnám ha fiú lenne akkor meg fõbe lõném xD
elõkapnám a rudimat, és megcsapkodnám vele a fogait meg az orrát, amíg még petyhüdt
felém akárki jönne tuti megütnémXD!!! am van párom, szal nem örülnék neki! ha lány jönne... az más téma, de azt is leütném, h mit képzel!!:) ))))
Attól függ ki lenne az, de mielõtt megcsókolna csak észere venném, hogy hé jön valaki felém...:D
ha jó csaj, ill. srác lenne, meglepõdnék..:) ha nem, elkapnám a szám és elkezdenék vele kiabálni :DDD L :)
Mért, ki tenne ilyet, talán akinek nincs pénze meghívni sehova sem?!
Álomvilág. . de én állbaverném :D
ficken macht spass ficken is gut
Ha pasi lenne pofám vágnám !! Ne smárolgasson engem semmilyen srác ... Csak a barátom. Ha meg csaj akkor a döbbenet miatt lehet nem tudnék szóhoz jutni sem... 17/L
Ez nehéz lenne neki sámli nélkül. Egy 210 centis kosaras.
ha fiú ha lány, cha csúnya lány vagy undortító fiú akor lehet kapna egy tockost

Milyen érzés ha valaki részeg? Mit érez az aki be van rúgva?

én eddig 2X voltam discoba és mindig ittam így utólag gondolva elég sokat.. de másnap se voltam másnapos se hányinger se fejfájás se semmi.. az este folyamán szokott egy ideig hányingerem lenni de aztán nem.. anyu szerint nem is tudom milyen az ha vki részeg, de szerinte én az voltam. de én mindig azzal védekezek h a gondolataim tiszták voltak.. nem esett nehezemre gondolkozni..

Legjobb válasz: Mindenkire máshogy hat,valakit letompít,valaki agressziv lesz,valaki meg csak nagyon vidáman érzi magát. :)

Mindenkire máshogy hat, valakit letompít, valaki agressziv lesz, valaki meg csak nagyon vidáman érzi magát. :)
Ha valaki részeg, jobb kedve van, gátlásai oldódnak, mennyiségtõl függõen szédülés, többet beszél mint általban...Ha többet iszol a kelleténél, fáradékonyság, rosszullét, hányás, agresszió, jobban kijönnek az érzelmek, köpnyebben sirsz stb... kb ennyi :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!