Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki annak (896 db)

Az számít cigánynak aki annak vaja magát!
A szociológia meghatározása szerint az a cigány akit a környezete annak tart. Tehát az a cigány akit a körülötte lévõ emberek annak tartanak.
Teljesen mindegy, hogy apja anyja, magyar szlovák, cigány, román, orosz. Cigány az, aki nem képes a saját háza táján tisztaságot tartani..Ehhez nem kell pénz, hogy valaki fogjon egy szemetes zsákot, és egy seprût. Cigány az, aki csak azért vállal gyereket, hogy több pénzt kapjon utánuk.-Ha a pénzt tényleg a gyerekre költené ezzel nem lenne baj. Cigány az, aki nem képes gyermekét megnevelni, tolvajnak, rossz embernek neveli, aki iskolában, óvodában kikezdi már társait. Cigány az, akit próbálsz elkerülni, mivel már láttad egyszer kétszer, és hallottad a stílust ahogy beszél. Cigány az aki parasztozik, ha gyermekére rászólnak, 30 emberrel veri agyon a tettest. Ehhez hasonló rengeteg gondolatsort lehet még írni. Még egyszer: MINDEGY, HOGY MILYEN LESZÁRMAZOTTJAI VANNAK AMÚGY.Aki ilyeneket csinál cigány.Õk a a cigánybûnözéshez tartoznak. Mindegy, ismét hogy cigány, magyar, szlovák, román, svéd. Ha elfogadja a többség által elfogadott normákat, próbál a társadalomba beilleszkedni.Tisztaságot tart maga körül, a fent említett szinte minden pont hamis állítás rá, az magyar állampolgár. Én így gondolom. Lehet leszavazni. Jobbikos voltam.
Hát ez érdekes kérdés. A cigányság, az egy népcsoport. De én ismerek olyat is, aki cigány, viszont normális életet él, dolgozik, neveli a gyerekeit, és teljesen beilleszkedett.A dolog pikantériája az, hogy bár õ is cigánynak vallja magát, ki nem állhatja a cigányokat. :D A saját családját sem bírja többek között. Már gyerekorában is arra hajtott, hogy dolgozzon. Rendesen tanult, és mióta kikerült a suliból dolgozik. Középkorú most, a kisebbik fia most megy fõiskolára.
Az , h cigány kétértelmû szó.Jelent etnikumot és lehet jelzõ. Az etnikumra jellemzõ a sötétebb bõr, bár vannak fehér bõrûek és kék szemûek .Indiából , Egyiptomból, Pakisztánból vándoroltak be a XIV.századtól mostanáig igen kis létszámban.Kultúrájukra jellemzõ, h szeretnek könnyen élni és zenélni.Többnyire zenészként tengõdtek de voltak ekhós kocsival járó kereskedõk is.A XX. század végén szaporodásuk látványosan fellendült.Nincs egységes nyelvük történelmük , hagyományaik ad hoc jellegûek.A nyugati társadalomba beilleszkedni a többségük nem akar és ebben éli meg etnikai hovatartozását. A cigánynak egyéb etnikumok felé nincs toleranciája és többnyire olyan dolgokat mûvel és úgy él amit az európai nálánál 800 évvel fejlettebb társadalom nem tud tolerálni. Innen ered a cigány mint jelzõ értelmezés amit értenek arra az emberre aki cigánykodik(alkudozik), hazudik, lop csal egyszóval bûnöket követ el és nincs fejlett etikai, morális képessége. Vannak köztük elenyészõ számban akik be tudnak illeszkedni jószántukból de a többség csak kényszerítõ erõ hatására fog.Mint ahogy kisebb nagyobb sikerrel megtörtént már a kommunizmus idején. Addig amíg nem törõdnek velük , segélyeket kapnak és a börtönökben (továbbképzõ intézményeikben)jó dolguk van, nem várható változás. Az cigány mint etnikum akit annak tart a környezete és az cigány mint jelzõ aki olyat tesz , h kiérdemli bõrszítõl függetlenül.
ma 16:49 Azt akartam mondani, hogy egy magyar is lesüllyedhet arra a szintre, és élhet cigányok között sajnos. Így igen, én õket hozzásorolom.kész.
Szerintem ki kellene már találni egy olyan jelzõt, amelyik nem félreérthetõ; tehát nem egy népcsoportot jelöl, hanem egy bizonyos viselkedésformát, amit itt részleteztetek. Ötlet?
Orkok
Még egyszer: MINDEGY, HOGY MILYEN LESZÁRMAZOTTJAI VANNAK AMÚGY.Aki ilyeneket csinál cigány.Õk a a cigánybûnözéshez tartoznak. Mindegy, ismét hogy cigány, magyar, szlovák, román, svéd. Tehát a cigánybûnözés valójában nem az amikor a romák bûnt követnek el?Ilyen megközelítést még nem hallottam...
A kérdező hozzászólása: egyesek nagyon viccesek...amúgy nem vagyok cigány, sváb vagyok, csak érdekel a jogszabály szerinti álláspont...amúgy ha már ennyire rasszista a hangnem, akkor szerintem az cigány aki annak született....nem mindenki cigány aki annak vallja magát....itt meghúzódnak érdekek is :DDD
én magyar vagyok de cigány szeretnék lenni... sokkal jobb nekik itt nálunk, mint a magyaroknak
Kénytelenek energiaitalt inni , mikor veled vannak:)
Szerintem menekülnek elõled társaságban, koptatnak, leráznak. Én egy ilyen lányt tudok a barátom társaságában, mindenki frászt kap tõle, ha látják, hogy valakivel már legalább fél órája "beszélget", akkor mutogatják egymásnak, hogy nézd, szegényt elkapta.. A beszélgetést azért tettem idézõjelbe, mert a lány csak magáról mesél folyamatosan, hogy õ mennyire elismert, nélkülözhetetlen, mekkora karriert csinál éppen, mennyire sokoldalú, stb, közben pedig egy darab kérdést nem tesz föl neked, annyira kellesz, hogy bólogass.
szerintem észre kéne, hogy vegyed magadról az vagy e vagy nem...

Ha valaki "ana" azt le tudná küzdeni egyedül? Vagy mindenképp szakember segítsége kell?

Legjobb válasz: ana azt jelenti anorexia, ugye? Hat ha nagyon sulyos, akkor egyedul nem tudod elkezdeni az evest, kerj segitseget, amig nem keso!

ana azt jelenti anorexia, ugye? Hat ha nagyon sulyos, akkor egyedul nem tudod elkezdeni az evest, kerj segitseget, amig nem keso!
az anorexia testképzavar. egyszerûen fogalmazva aki ebben szenved, az nem olyannak látja magát, mint amilyen a valóságban. Ez talán a legjobb megmutatása a dolognak: http://cataloniaisnotspain.files.wordpress.com/2008/05/anore.. nem lehet egyedül legyõzni, mert már a probléma felismerése sem igazán mûködik egyedül.
Olvasd végig, amit írtál, és olvasd végig azt, amit egy hozzászóló írt az anorexia tüneteirõl. Így elolvasva én is messzirõl közelítettem hozzá, de mára már messze járok tõle. Szerintem menj el szakemberhez, mert súlyos következményei lehetnek.
De a szüleid nem veszik észre, h mlyen vékony vagy???Szerintem mindenképp szakemberre van szükséged és az már sztem egy jó jel, h úgy látod Te is, h vmi nincs rendben...
A menstruacio elmaradasa a jele az anorexianak, azt akartam irni az elobb.
de okvetlen írd meg, hogy mikor voltál a pszichológusnál !
A kérdező hozzászólása: áááááá kizárt, h megmutassam! de amúgy viszonylag tök jól fogadtam és ez meglepett!!! igazából nem tudja, h mi ez pontosan és azért hiszi szerintem, h nem tudok enni!!! hát ez van.. nem sokára megyek pszichológushoz és igyekszem rendbejönni :) Most nagyon bízom !!!!! TÉNYLEG MINDENT MEGTEszek ezért!!
A kérdező hozzászólása: januárban megyek! Addig tartanak a vizsgák! Most annyiból jó, h anyám is tud róla, h figyeli rendesen eszem-e!! Az most mind1, h mennyire vágja a témát, h mi is ez! Most így jobb igaz nagyon nehéz!!!!! Minden falat után gázosan érzem magam...de majd elmúlik! Köszönök mindent!!! Szerintem magamtól nem mondtam volna el..de ezen is túl vagyok és ezen az átkozott anán is túl leszek!!!!!!
Gratulálok, látod, megjött a bátorságod. :) Talán most leesett egy nagyobb kõ a szívedrõl. Még a pároddal kéne megbeszélned, õ talán tájékozottabb, és elég komolyan veszi ahhoz, hogy végig támogasson!
A kérdező hozzászólása: Húúúú hát így most jobb!!! A páromat inkább hagyjuk!!! Õ elhajtana 1 melegebb éghajlatra...ez van! Nem kell mindent tudnia!!!! De ez most nem lényeges!! Csak az, h jobb legyen... Minden jót kívánok!!!!!! MINDENKINEK :) )
De, vékony vagy, 45 kg rettenetesen kevés. Majd rendbetesznek lelkileg, nyugi. :) Mi most úgyis hiába mondjuk, hogy egyél meg ilyesmi. Csak tényleg menj el...
te tényleg nem leszel addig normális, míg nem m=égy valamilyen pszihológushoz, vagy terápiára.én legszívesebben azt mondanám, hogy dogolj meg ha olyan huje vagy , hogy hashajtót szedsz az unnepek alatt csak hogy ne hízzál.én nem tudom elképzelni, hogy egy "tanult" lány így gondolkozzon!légy szíves olvasd már vissza amit írtál!egyszeruen undorító vagy!már egy hónapja hujíted a fórumot, csak hogy sajnálkozzanak rajtad!ha komolyan gondolnád már rég elmentél volna!
2009.január 10-e van!mit ígértél!voltál már orvosnál?
Biztos hogy nem volt. Es szerintem nem is fog elmenni, mert az irta, hogy az unnepek utan megint 100-200 kcal-t fogok enni naponta. Tehat ugy jott le a szavaibol, hogy vegre vege a karacsonynak, es megint egyedul vagyok, es megint nem kell ennem!! Es o ennek orul. Nem fog orvoshoz menni.
42-vel inditotta a karacsonyt, es hashajtozott (hasmenes, hanyas)akkor hogyan lett 45 kg??? Sehogy. Szerintem egyetlen dkg sem hizott. De azt nem ertem, hogy 162 magas, akkor kb. 52kg a normalis suly. Most 42 kg, mit akar meg? Ezutan tenyleg a halal jon mar, mert ez nagyon durva. Figyelj kerdezo, ha olvasod meg a hozzaszolasokat, akkor azt szeretnem irni neked, hogy menjel el egy edzoterembe, es beszelj ott az edzovel. Mondd el a gondodat, es ir neked edzes tervet. Akar mindennap mehetsz edzeni de ugy, hogy kozben eszel is. Es izmost, egeszseges leszel, es kb. 10 kg fogsz hizni. Akkor fogsz jol kinezni. Mi hajtott tegedet abba, hogy ne egyel?
csak az a baj , hogy a kedves kérdezo nem akar egy dekát sem hízni , mert dilis anorexiás aki 42 kilósan is csúnya kovérnek látja magát és akkor lesz elégedett ha csontsoványan gyonyoruszépen már haldokolni fog
Utolso hozzaszolo annyira halali a szoveged, igazad van nagyon, jopofa vagy, es ami a sziveden, az a szadon.
hát persze, mert már nagyon felbosszantott!tobb mint egy hónapja szívat itt minket és sehol semmi!és az anyjának is kuldenék már egy szemuveget, hogy végre meglássa elfogyott a lánya!
A kérdező hozzászólása: Hát ahogy látom kapom az osztásokat 1000-rel!!!! NOS, eddig azért nem írtam mert már kezelés alatt vagyok és 1 darabig nem akartam géphez csücsülni! Elég nehéz de 1 tök jó agytúrkászt találtam aki úgy érzem tud segíteni!!!!
és hogy hívják a dokit, és hol van a rendeloje?mert én már csak akkor hiszem el
Jarsz a dokihoz? Mit sikerult tennetek, hogy ne fogyjal mar tovabb?
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyek még kivizsgálásokra, h kiderüljön mennyit ártottam magamnak...1 kicsit parázok de túlélem! NEM KELL SENKINEK elhinnie..gyógyulni akarok és kapok segítséget!Ez nekem bõven elég!Háziorvosom is tud róla és Pestre járok agyturkászhoz.. benne megbízom és sokat segít! Kaptam 1 étrendet amit be kell tartani és a mérleg tabunak számít!A doki méreget majd..szerencsére nem kellett befeküdnöm és ez most jó..itthon jobb!!
ha nem hiszi anyukád, akkor mutasd meg neki ezt az oldalt amit itt nekunk írtál és akkor elhiszi.
A kérdező hozzászólása: Beszéltem tegnap anyámmal errõl az egészrõl! Nem hiszi azt, h ez anorexia csupán nem tudok enni!!! SZERINTE!! HÁt akkor maradjon ebben a hitben... Most odafigyel, h mit eszek és mennyit...HÁt egyenlõre ennyi!!! EZ SE VOLT KÖNNYÛÛÛ!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom, h az ana csak kb.14-18 évesek körében fordul elõ. Én 23 vagyok de....nem tudom!Persze nem korfüggõ! (ennyit tudok..)Olvastam róla az igaz.. (A menzeszem kimaradozik).-van, h 2-3 hónapra kimarad és megjön..ez pedig ismétlõdik!! Mivel levelezõre járok csak ott tudok úgy enni ahogy! Itthon már gázosabb..a szüleimmel errõl nem szivesen beszélnék-meg van nekik a maguk baja..nem kell, h még én is bonyolítsam a dolgokat! A cigirõl se tudtam leszokni de ezzel meg úgy vagyok, h ...A tanulás se megy!Állandóan a torna és a kalóriák számlálgatásából állnak a napjaim.. Nem tudom, h mi lesz..néha úgy érzem, h kezd kicsúszni a lábam alól a talaj...!
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon régen kezdõdött nálam!(kb.15 éves korom óta nem vagyok megelégedve magammal) Úgy keményebben kb.1 éve! A szüleim nem veszik észre mert amikor eszem akkor csak elöttük! Meg amikor suliban vagyok akkor tudom mondani, h ott már ettem! Van amikor tényleg úgy érzem, h ez már kezd eldurvúlni de amikor tükörbe nézek akkor folytatom.... Csak a suliban vették észre, h valami van...sápadt, beesett arc stb... Csak az érdekelt ha rászánom magam 1x akkor letudom-e küzdeni egyedül..bár én se hinném!! Ahoz túlságosan foglalkoztat! A sulit már nem kéne elcseszne..végzõs vagyok! köszike..
Szia! Nagyon úgy néz ki, hogy anorexiás vagy. Azért kell mindenképpen orvoshoz fordulnod, mert nagyon kicsi az esélye, hogy egyedül legyõzzed. Ez betegség, és ha nem kezelik, szervi károsodáshoz is vezethez (a hipotalamusz károsodhat, ami már maradandó). Ha ilyen szintre jut a betegség, bele lehet halni. Azonnal kérj segítséget. Nem muszáj a szüleidet, de mindenképpen fordulj egy olyan emberhez, akiben megbízol.
A kérdező hozzászólása: oké...köszönöm a válaszokat!!!!
légy szíves majd írd meg, hogy meg tudtad-e tenni azt a bizonyos elso lépést és sikerult-e legyozni az anorexiát?nagyon féltelek és aggódom érted.
A kérdező hozzászólása: Szia..ez tök jól esik, h van még valaki ezen a világon aki aggódik értem :) Azt a bizonyos lépést nem tudom, h képes vagyok-e megtenni de lehet, h ez lesz a vesztem! Igazából megmondva túlságosan befordultam ahoz, h lássam a kiutat...:( Itt a neten beszéltem pszichológussal majd várom a tanácsát..de tudom már mit fog mondani! Személyes beszélgetés kell...akkor meg lebukás lenne itthon! Köszönöm, h ....az õszinteséget és hát mindent. Ha még magamnak se vallom be igazán akkor senki nem tud segíteni...na mind1 majd lesz valahogy!
lesz is ha akarod.csak szólj egy barátnodnek, hogy cipeljen el egy dokihoz.és, ha véletlenul otthon kiderul, inkább most, mint késobb mert ha valami bajod torténne, akkor az szuleidnek még jobban fájna és lelkiismeretfurdalásuk lenne.egy anya írja ezt neked és nagyon szépen kérlek csináld meg azt a bizonyos lépést!drukkolok, szorítok neked.majd írj, hogy mire mentél!
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom!!! Fõleg mivel az életvitelem nem mondhatni, h jóóó!! Fõleg mivel peregnek le a kilók folyamatosan..most 43nál járok..de magamon nem veszem észre!!!! Kezd lelkifurdalásom lenni amit anyámékkal csinálok!!(a sok hazugság..) Totál elhisznek mindent amit mondok: pl.csak azért fogyom mert egészségesen kajolok(salik, gyümi), azért is tornázom, suliban ettem, most nem vagyok éhes, vizsgák miatti para stb...! Ha lennének barátaim akkor jobb lenne..csak 1-2 maradt de megpróbálom megtenni azt a bizonyos lépést! Köszöntem szépen mindent :) ) Mindenkinek aki olvassa EGÉSZSÉGES és boldog új évet- így elõre is :) Remélem nekem is hoz valami jót a köv. év!!!
Ne a következõ év hozzon neked valamit, még ez az idei! Szerintem már beismerted magadnak, hogy baj van, kérj meg valakit, hogy kísérjen el orvoshoz. A szüleid nem szólhatnak meg ezért, ezt õk is belátják biztosan, hogy fontos! Sok sikert, ne halogasd tovább! Holnap délelõtt telefonálj és kérj idõpontot!!!
A kérdező hozzászólása: Már néztem olyan intézményeket ahol segíthetnek!!!Találtam egyet és beszélek velük! Még külön szoba is van ahol egyedül lehetek és elég messze van, h ne tudjanak mindig látogatni!!(elég drága de megéri...)REMÉLEM! Most jobb lesz egyedül....nehéz lesz de talán sikerül!! Csak most fogok sok embert elveszíteni..beleértve a páromat:( Lehet ezért nem csináltam még semmit! Õ ezt nem értené meg..mindig ridegen beszélt errõl a betegségrõl!!!Megváltozik minden de élni akarok és így nem lehet!!EZT már kezedem belátni! Köszönök mindent!Irány pest....hmm minden jót!!!!!!MINDENKNEK!!
Nem hinném, hogy bárkit is el fogsz veszíteni, ha a párod belátja, hogy szükséged lesz rá, meg fog változni a véleménye, és a segítségedre is lesz. Nem biztos, hogy jó ötlet elzárkózni mindenki elõl, de ha úgy érzed, így könnyebben megy, akkor semmi gond ezzel. De szerintem úgy is meggondolod magad közben. :) Csak csináld végig, ez a lényeg! Sok sikert, örülök, hogy helyesen döntöttél!
én is orulok, és arra kérlek , hogy majd írj , most már tobben szemmel tartunk úgy látom és tiszta szívbol szorítunk neked
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!! Ha lesz valami akkor megírom! Húzós lesz de remélem sikrerül :) ) EZT AKAROM!!! GYÓGYÚLNI BÁRMI ÁRON!!!!!! köszönöm nektek (akik írtak és bátoritottak)
Aggódnak érted, azért borult ki a keresztanyád is. Ezek szerint õ felméri a helyzet komolyságát, ami egyáltalán nem rossz! A faggatózás meg arra jó, hogy minél jobban átlássa a helyzetet. Tudom, hogy nehéz, de indulj ki abból, hogy neked, a családodnak, szüleidnek akkor lesz a legjobb, ha te meggyógyulsz! Azt nem teheted meg velük, hogy nem szólsz róla! Gondolj bele, mit éreznének akkor, ha nem osztanád ezt meg velük. Ha nem támogatnak téged, és nem tudod végigcsinálni (AZ NEM LEHET!!!), akkor örök életükben lelkiismeretfurdalásuk lesz, hogy valamit rosszul csináltak, amiért ezt nem tudtad megosztani velük! Biztos, hgy õk is kiborulnak, hiszen a lányuk ÉLETÉRÕL van szó! De hidd el, ha felfogták, hogy mi a helyzet (pár nap legfeljebb), maximálisan a segítségedre kell, hogy legyenek. Készülj fel arra, hogy tiszta fejjel beszélgess el velük, mondj el nekik õszintén mindent, legyél felkészült a betegségbõl is. Ne azt érezzék, hogy meghülyültél, hanem azt, hogy ez egy betegség, ami gyógyításra szorul! Menni fog!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsot!!! Igyekszem megfogadni!!! Az egyik felem gyógyulni akar a másik meg...hát azt még az ana irányítja! De azt már beláttam, h így nem mehet tovább!!! A hashajtótól tönkre megyek és persze a koplalástól! Januárban megyek..most jön haza párom és vele megbeszélem!!! Addig erõt gyûjtök aztán majd alakul!! (neki csak azért nem akartam elmondani mert külföldön dolgozik és nem szeretném ha a baromságom miatt ne akarjon vissza menni...vagy roszabb esetben úgy kirúg, h lábam nem éri a földet!!) Anyámékkal ilyen problémám nem lesz!!! KÖSZI SZÉPEN a BÍZTATÁST!! így könyebb :)
ne januárban menj, hanem most rogton, holnap!és ne spekulálj, mert már az ÉLETEDDEL JÁTSZOL !már 10 napja írtál és azóta nem voltál sehol! nem jutottál el? vagy csak itt hulyíted az egész netet!mi meg halálra aggódjuk magunkat?!te pedig halálra fogyasztod magadat!már 42 kiló vagy!de már bocsáss meg a szuleidnek is szemuveg kellene, hogy nem veszik észre.annyira elfoglaltak?ha én észreveszem, hogy a fiam megint hízott egy pár kilót, ok nem veszik észre, hogy a lányuk halálra fogyasztja magát? ma megyen a sztori tévén 23, 15-tol az orvosi muhibákban egy anorexiás haláláról szolo rész.talán nézd meg, hátha észhez térít és már holnap elmégy egy orvoshoz.és nem szédíted tovább a te életedért aggódókat.és ne legyen tobb kifogás, hogy ekkor, meg akkor.azt akarod , hogy a halálod után szuleid orok lelkiismeretfurdalásban éljenek!?várom a válaszod, mégpedig azt, hogy már voltál orvosnál és elkezdted a terápiát!
A kérdező hozzászólása: Igen az anorexia rövidítése... Kértem 1x itt tanácsot, h mi lehet az ami velem történik és ezt válaszolták... (minden kaja után kényszert érzek arra, h minél gyorsabban lemozogjam és amit megeszek az kb.100-200 kalória de itthon max 400-ig megyek)44 kiló vagyok de nem tartom magam vékonynak..(162cm)Minden nap mérlegre állok, tornázom napi 5xv.6x!De nem hinném, h ez ana lenne....csak annyi, h fogyozóm! De ettõl még nem vagyok az...!!! Csak olyat eszem amiben tudom, h mennyi a kalória!(" a tükör nem hazudik"-szokták mondani..)

Szerintetek az les*bis, ha valaki anime-s lányokat meg hasonlókat rajzol? Csak érdekelne, hogy ha pl valaki meglátná, hogy ilyeneket rajzolok akkor mit gondolna. Mellékelek pár képet:

http://media.photobucket.com/image/black%20anime%20angel/Vam..

Legjobb válasz: Nemtom leszbis-e, de ha beöltözöl ilyennek és elém kerülsz akkor elfelejted a leszbiséget...

Nemtom leszbis-e, de ha beöltözöl ilyennek és elém kerülsz akkor elfelejted a leszbiséget...
Egyáltalán semmi leszbis nincs benne! Van egy hobbid, szeretsz rajzolni, legfeljebb megdicsérhetnek, hogy tehetséges vagy, azért senki nem szólhat le, mi ad ihletet. Az anime lányok a kedvenc témáid, ennyi...
Ez mûvészet. Ha én meglátnám, hogy valaki ilyeneket rajzolgat, elrabolnám és addig nem engedném el, amíg meg nem tanít rá engem is!!!;)
A kérdező hozzászólása: Evvel a linkkel nem sokra megyek sajnos. Olyasmi lehet, hogy akinél phd-zhatnak vagymi?
Már miért nem mész sokra vele? Itt meg is adja a választ a kérdésedre: http://www.doktori.hu/index.php?menuid=106 "Az egyesület tanácsa a felsõoktatási intézmények doktori tanácsai elnökeibõl álló testület, amely állást foglal a doktori képzéssel, tudományos fokozatadással kapcsolatos kérdésekben." stb., stb.
A kérdező hozzászólása: felsõoktatási intézmények doktori tanácsai elnökei , azok kik? de amúgy, mindegy, nem azért kérdezek valamit a gyakori kérdéseken, hogy linkeket küldjenek, ahol ki kell bogarászni a választ, hanem, hogy hátha valaki le tud írni egy dolgot pár mondattal. meg szabályzatból kimásoljanak olyat ami lényegében nem is válaszol kielégítõen. várom, a google-val mikor jön valaki elõ.
Nem gond, az enyém nem nagyobb 16-nál. :D
Egész biztos?
A kérdező hozzászólása: Nem kell aggódni, nem egy vonalzót dugtam fel magamnak.
Az enyém belefér ám ;) Na akkor, hogy is mérted le??
16cm? Ezt most ugy merted le, ahogy gondolom? Masreszt, szerinted megis mekkora centiben a noi huvely atlagosan? Ha ezen elgondolkodsz es nem esik le, lehet, hogy nem vagy jo helyen ebben az univerzumban.
A kérdező hozzászólása: 18 de hát ez mit határoz?
Nem gond, mivel bizonyos pózokban a 21 centibõl is csak 16 megy be, egyéb alkati tényezõktõl függõen. A többiben meg szimplán nem szabad tövig benyomin.
te hány éves vagy? Igen , akinek nagyobb van az nem fogja tudni az egészet berakni, de ez az õ gondja lesz már.
Mutáns vagy
Az enyém pont passzol bele.:) 16/5cm

Pontosan mivel foglalkozik egy repülőgépmérnök? Hol lehet elhelyezkedni vele ha valaki annak készül? Milyen tehetség kell hozzá?

Hamarosan érettségizni fogok és nemrég nagyon megtetszett a közlekedés/járműmérnöki szak, azon belül a repülőgépmérnöki. Nagyon szeretek repülni, szeretnék repülőkkel dolgozni. Attól félek, hogy nincs meg ehhez a tehetségem.

Legjobb válasz: Munkát vállalhatsz a karbantartásban (maintenance). Pl. Lufthansa Technik Vagy akár pilóta is lehetsz,ugyanis ahhoz is felsõfokú végzettség szükséges.

Munkát vállalhatsz a karbantartásban (maintenance). Pl. Lufthansa Technik Vagy akár pilóta is lehetsz, ugyanis ahhoz is felsõfokú végzettség szükséges.
Nehéz kitalálni... Amúgy repgép.mérnök elvileg jelen csak a BME-n van, ott is elég kevés embernek, az amortizálódásról nem is beszélve, tehát kösd fel a gatyádat, ha komolyan gondolod. Ehhez nem tehetség kell, fizika meg matek minimum baromi jól kell, hogy menjen, angol is szinte kötelezõ, infó sem árt.
Elhelyezkedni egyébként itthon valamelyik légitársaságnál (Wizzar, Lufthansa, Honvédség(!), stb.), GE-nél, Corvusnál lehet, illetve rengeteg kissebb beszállító is tevékenykedik hazánkban, ahol elsõsorban a gyártásra koncentrálnak
Nyíregyházán is van hasonló képzés, de a kevés hely miatt nagyon kevesen jutnak be.
Nyíregyen konkrétan pilótaképzés folyik, nem rep.gép.mérnöki.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Nyíregyen közlekedési mérnök képzés van...nem pilóta HAHA.

Mik a jelei annak, hogy valaki marihuána függő? És ha valaki sokat szív annak megváltozik a viselkedése?

hogy viselkedik,illetve megváltozik -e a viselkedése ha nem szív.

Legjobb válasz: a marihuana nem okoz fizikai függõséget. pszichikait igen, de annak nincs egyfajta tünete, mindenki máshogy reagál rá... lehet pl agresszívebb ha nem kap füvet, lehet depressziós...bármi. megváltozik a viselkedése...hát ez képlékeny, de általában úgylátom hogy valamennyire meg. fõleg ha leteszi valaki.

a marihuana nem okoz fizikai függõséget. pszichikait igen, de annak nincs egyfajta tünete, mindenki máshogy reagál rá... lehet pl agresszívebb ha nem kap füvet, lehet depressziós...bármi. megváltozik a viselkedése...hát ez képlékeny, de általában úgylátom hogy valamennyire meg. fõleg ha leteszi valaki.
A kérdező hozzászólása: lelki függés szerintem durvább mint a fizikai
attól függ miben. de attól még nem mindegy, máshogy kell "kezelni"
A kérdező hozzászólása: miért a lelkit hogy kell?
hát testi leszoktatásban alkalmazzák a fokozatosságot, egyéb anyagokat, metadon stb.. a lelkihez nem kell orvosi segítség, oda akaraterõ kell és kitatás. nem jelentkeznek testi tünetek, ezért ezeket nem kell kezelni.

Ha valakit hosszabb időre mesterséges altatásban tartanak, annak az emlékezet kiesésen kívül lesz más "mellékhatása" amikor felébresztik?

ilyenre gondolok hogy újra kell tanulnia beszélni, önállóan enni,járni,stb?

Legjobb válasz: Csak az altatástól nem lesz az embernek semmi baja.Maximum egy kicsit elgyengülnek az izmai.A mesterséges altatás alatt nagyon komolyan odafigyelnek az életfunkciók monitorozására és fenntartására,beleértve a légzésen és a keringésen kívül a szervezet folyadék- és ionháztartását,tápanyagbevitelét,stb. Az más kérdés,hogy valakit hosszabb ideig mesterségesen altatni viszont nem szoktak "csak úgy",annak oka van,és az általában komoly sérülés,trauma (fõleg koponyasérülés,politrauma),ami viszont magában hordozza annak a lehetõségét,hogy ha a sérültet felébresztik,lesznek maradandó,illetve lassan rehabilitálható károsodásai.Tehát jól írta az elõttem szóló.

Csak az altatástól nem lesz az embernek semmi baja.Maximum egy kicsit elgyengülnek az izmai.A mesterséges altatás alatt nagyon komolyan odafigyelnek az életfunkciók monitorozására és fenntartására, beleértve a légzésen és a keringésen kívül a szervezet folyadék- és ionháztartását, tápanyagbevitelét, stb. Az más kérdés, hogy valakit hosszabb ideig mesterségesen altatni viszont nem szoktak "csak úgy", annak oka van, és az általában komoly sérülés, trauma (fõleg koponyasérülés, politrauma), ami viszont magában hordozza annak a lehetõségét, hogy ha a sérültet felébresztik, lesznek maradandó, illetve lassan rehabilitálható károsodásai.Tehát jól írta az elõttem szóló.
A mesterséges altatás nem jár emlékezetvesztéssel! Az általában annak a következménye, hogy az alapbetegség (ami miatt altatni kell) miatt valamilyen módon (pl: szívleállás, trombózis, agyvérzés, fejsérülés) károsodik az agy oxigénellátása, és az agykárosodás következménye az emlékezetvesztés, bénulás stb...
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Ha valakinek sok fülbevaló van a fülében annak emiatt lehet valamilyen baja? Gondolom minél több lyuk van valakinek a fülében annál nagyobb a valószíűsége hogy begyullad a fül, vagy nem? És ezenkívül lehet még valamilyen panasz?

Legjobb válasz: Akkor lehet baj, ha rossz helyre lövik/szúrják, mert ha akupunktúrás pontot eltalálnak, az nagyon kellemetlen (hosszasan gyógyul, folyamatos fej és fülfájás, volt olyan ismerõsöm aki nem bírta hordani, ki kellett vennie). Ha megfelelõen van kezelve lövés/szúrás után nem fog begyulladni.

Akkor lehet baj, ha rossz helyre lövik/szúrják, mert ha akupunktúrás pontot eltalálnak, az nagyon kellemetlen (hosszasan gyógyul, folyamatos fej és fülfájás, volt olyan ismerõsöm aki nem bírta hordani, ki kellett vennie). Ha megfelelõen van kezelve lövés/szúrás után nem fog begyulladni.
Így van, ahogy az elsõ hozzászóló megírta, annyit tennék még hozzá, hogy az éjszaka lehet még kényelemetlen, fõleg a porcos fülbevalóknál sokáig megszenvedi az ember a rajta fekvést. Legalábbis én az industriálommal sokszor felébredtem szúrás után is 1-2 hónappal, hogy fáj, mert rosszul feküdtem a fülemen:S...
Nekem volt még tavaly porcban 3-3 mindkét fülemben..kezeltem szépen meg minden, de mégis úgy begyulladt és iszonyúan fájt...sõt nekem mig bent voltak a hajam is elkezdett hullani..majd kivettem és elmaradt a hajhullás..mostanában akartam volna visszarakni õket, de mind be van már nõve..újra
Én decemberben lövettem plusz két lyukat a balba és semmi panaszom nem volt rá azóta, már aznap tudtam rajta feküdni fájdalom nélkül. Az egyetlen dolog, amire ügyelni kell, az a megfelelõ kezelés, ergo a kezdeti szakaszban (elsõ hónap) ajánlott néha óvatosan megtekergetni és napi kétszer lealkoholozni a cimpát. Nem tudom, honnan vetted a kérdésben leírtakat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!