Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki alatt teherbe (17 db)

Ha valaki a GYES ideje alatt esik teherbe a második gyermekével, akkor a TGYÁS-t és a GYED-et mi alapján számolják a mai jogszabályok szerint? Ugyanannyi lesz, mint az első babánál, vagy kevesebb?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy mikor szül. Az ellátások alapját mindig aszerint számolják, hogy az igénylést megelõzõ évben volt-e jövedelem (180 bérezett nap), és ha nem volt, akkor miért nem. Ha azért nem mert tgyásban, gyedben, táppénzben részesültél, akkor az ellátások alapját a korábban folyósított ellátás alapjának figyelembevételével kell megállapítani, azonban ha azért nincs 180 bérezett nap, mert nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyesen voltál, akkor a minimálbér az alap. Persze ha a szerzõdés szerinti béred alacsonyabb a minimálbérnél, akkor az lesz az alap. Ha gyes alatt esel teherbe, érdemes megszakítani a gyest, és elmenni táppénzre, mert így nagyjából ugyanannyi gyedet kapsz, mint az elsõ babával. Ebben az esetben is elmondható azonban, hogy a tgyás is maximált lesz, annyi lehet maximum, mint a gyed.

Az attól függ, hogy mikor szül. Az ellátások alapját mindig aszerint számolják, hogy az igénylést megelõzõ évben volt-e jövedelem (180 bérezett nap), és ha nem volt, akkor miért nem. Ha azért nem mert tgyásban, gyedben, táppénzben részesültél, akkor az ellátások alapját a korábban folyósított ellátás alapjának figyelembevételével kell megállapítani, azonban ha azért nincs 180 bérezett nap, mert nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyesen voltál, akkor a minimálbér az alap. Persze ha a szerzõdés szerinti béred alacsonyabb a minimálbérnél, akkor az lesz az alap. Ha gyes alatt esel teherbe, érdemes megszakítani a gyest, és elmenni táppénzre, mert így nagyjából ugyanannyi gyedet kapsz, mint az elsõ babával. Ebben az esetben is elmondható azonban, hogy a tgyás is maximált lesz, annyi lehet maximum, mint a gyed.

Sikerült valakinek szoptatás alatt teherbe esnie? Ha igen, mennyit szopott még akkor a babád?

Legjobb válasz: Sikerült. Igaz a fiam sokáig szopizott. Már két éves volt és még napi 4x cicizett. (reggel, délben, este és egyszer éjjel :-) ) Terveztük a tesót és egybõl össze is jött. Utána szokott csak le a nagyobb a cicirõl. :) Egyébként simán teherbe lehet esni szoptatás alatt is. :)

Sikerült. Igaz a fiam sokáig szopizott. Már két éves volt és még napi 4x cicizett. (reggel, délben, este és egyszer éjjel :-) ) Terveztük a tesót és egybõl össze is jött. Utána szokott csak le a nagyobb a cicirõl. :) Egyébként simán teherbe lehet esni szoptatás alatt is. :)
Nekünk is szopi mellett jött össze a kistesó. A nagylányom napjában többször(amikor kedve szottyant) és éjjel is kb. 2-3x szopizott. Tehát simán teherbe lehet esni. Hajrá!(mert gondolom kistesót szeretnétek, ezért kérdezed)
A kérdező hozzászólása: igen!mi is tesót szeretnénk.most 10 hónapos a lányom és még naponta 5-6-szor cicizik.remélem nekünk is sikerül majd!köszönöm a válaszokat lányok!

Ha valaki GYES alatt esik teherbe, és megszületik a baba, akkor mennyi pénzt kap utána? És ha akkor születik, mikor a GYES lejárt már, visszament dolgozni és esetleg kirúgták és mondjuk munkanélkülin van?

Legjobb válasz: A jog védi a kismamákat! Gyes alatt nem rúghatnak ki senkit, ha pedig közben terhes lett és lejár a gyes, akkor sem! (Persze kivétel ha határozott idejû a szerzõdés, vagy ha a munkahelyét felszámolják jogutód nélkül.) Ha az elsõ gyermekkel gyed-en volt, majd gyes-en és a gyes alatt születik a második (és a munkaviszony még fennáll) akkor ismét kaphat gyed-et a második gyerek után, amit ha nem volt jövedelme a gyermek születési évét megelõzõ évben (pl:csak gyes) akkor a minimálbér alapján számolják ki. Ha munkanélküli lesz közben akkor nem tudom mi a helyzet. Remélem azért segítettem!

A jog védi a kismamákat! Gyes alatt nem rúghatnak ki senkit, ha pedig közben terhes lett és lejár a gyes, akkor sem! (Persze kivétel ha határozott idejû a szerzõdés, vagy ha a munkahelyét felszámolják jogutód nélkül.) Ha az elsõ gyermekkel gyed-en volt, majd gyes-en és a gyes alatt születik a második (és a munkaviszony még fennáll) akkor ismét kaphat gyed-et a második gyerek után, amit ha nem volt jövedelme a gyermek születési évét megelõzõ évben (pl:csak gyes) akkor a minimálbér alapján számolják ki. Ha munkanélküli lesz közben akkor nem tudom mi a helyzet. Remélem azért segítettem!

Menstruációm alatt szeretkeztem barátommal és lehet terhes vagyok. Ha valaki így esik teherbe lehet méhen kívüli terhes?

Legjobb válasz: A kettõnek semmi köze egymáshoz.Ez nem befolyásolja hogy méhen kivüli lesz e.Az én lányom a menstruációm alatt fogant.Köszöni szépen jól van.10 hónapos most.Nem lett méhen kivüli.

A kettõnek semmi köze egymáshoz.Ez nem befolyásolja hogy méhen kivüli lesz e.Az én lányom a menstruációm alatt fogant.Köszöni szépen jól van.10 hónapos most.Nem lett méhen kivüli.
Honnan veszed, hogy terhes vagy? Mi utal rá?
Hogy eshet valaki teherbe a menstruáció alatt? Peteérés általában középidõben van, a ciklus meg a menstruációnál indul? A kettõnek egyébként tényleg semmi köze egymáshoz. Szerintem ez egy kamukérdés.
Kedves utolsó.Simán teherbe lehet esni mensi alatt, elõtt után..mindegyikre volt már példa. A közép idei peteérés csak egy átlag.. a nagy átlagnak akkor van, de van akinek 2 is jut 1 ciklusra... Szóval kedves kérdezõ, akár teherbe is eshettél ha nem védekeztetek! A méhen kívüli terhességnek tényleg nincs ehhez köze. Vannak tüneteid? Teszt???

Ha valaki munkanélküli segély alatt esik teherbe, akkor jár neki valamilyen járadék, és ha igen akkor menyi? Én kb.60000 ft munkanélkülit kapok.

Legjobb válasz: A gyed-hez 180 biztosított nap szükséges a szülést megelõzõ két éven belül. Ebbe a munkanélküli segély idõszaka is beletartozik. Úgy tudom, az átlagkereset 70%-át kapod. Ha nincs ennyi biztosított napod, akkor is kapsz pénzt, a gyes alanyi jogon jár mindenkinek, fix összegû, 30 ezer Ft körül van. Az egyszeri anyasági támogatás is jár mindenkinek, ha jól tudom, ez 67 ezer, a szülés után egy hónapig igényelhetõ, ha minden igaz, de ebben nem vagyok teljesen biztos, nekem ezeket a dolgokat a könyvelõ intézi.

A gyed-hez 180 biztosított nap szükséges a szülést megelõzõ két éven belül. Ebbe a munkanélküli segély idõszaka is beletartozik. Úgy tudom, az átlagkereset 70%-át kapod. Ha nincs ennyi biztosított napod, akkor is kapsz pénzt, a gyes alanyi jogon jár mindenkinek, fix összegû, 30 ezer Ft körül van. Az egyszeri anyasági támogatás is jár mindenkinek, ha jól tudom, ez 67 ezer, a szülés után egy hónapig igényelhetõ, ha minden igaz, de ebben nem vagyok teljesen biztos, nekem ezeket a dolgokat a könyvelõ intézi.
Kérj segítséget a TB-tõl! Személyesen menj be, és járj utána, mert biztosat egyik kismama sem mondhat! Ez attól is függ, hogy elõtte volt-e munkaviszonyod, az mennyi ideig tartott, mikor lett vége, és egybõl mentél-e munkanélküli segélyre, vagy eltelt közte több mint 30 nap? Ezek egyike sem mellékes! Én is, ha akkor nem megyek be érdeklõdni, akkor havi 30 ezerrel kevesebbet kapnék.
Gyed csak akkor jár, ha megvolt a 180 napi biztosítási idõ és mellette munkaviszonyod van a szüléskor. Ha ez nincs meg, akkor sajnos csak a gyes jár, illetve a családi pótlék.

Okozhat-e bármilyen egészségkárosodást, betegséget (ez alatt fizikait is értek vagy pl. hangulatra negatív hatást), ha valaki nagy számítógépek, szerverek mellett dolgozik napi 8 órát? Teherbe esésre és terhességre lehet hatással?

Gondolok itt arra, hogy lehet-e valamilyen sugárzás vagy hasonló, nem értek hozzá.

Legjobb válasz: Nem értek hozzá de ha nagyon káros lenne az egésségre nem hiszem hogy ennyi embert hagynának dolgozni (szabályosan). A második kérdésedre nem tudom de nem hiszem... Esetleg kérdezd meg az orvosod vagy hozzá értöt :)

Nem értek hozzá de ha nagyon káros lenne az egésségre nem hiszem hogy ennyi embert hagynának dolgozni (szabályosan). A második kérdésedre nem tudom de nem hiszem... Esetleg kérdezd meg az orvosod vagy hozzá értöt :)

Megváltozik/megváltozhat-e a tej mennyisége+minősége, ha valaki szoptatás alatt esik teherbe?

Legjobb válasz: én pont a minap olvastam itt,hogy igen.Megváltozik a minõsége,és állítólag már kevesebb ellenanyagot tartalmaz.De attól függetlenül,ha elfogadja a baba akkor lehet nyugodtan szoptatni tovább

én pont a minap olvastam itt, hogy igen.Megváltozik a minõsége, és állítólag már kevesebb ellenanyagot tartalmaz.De attól függetlenül, ha elfogadja a baba akkor lehet nyugodtan szoptatni tovább
Azt hogy a minõsége/mennyisége milyen lesz nem tudom, de nekem a védõnõm mondta, hogy ha teherbe esik valaki, nem szabad szoptatni, mert méhösszehúzódásokat okozhat, az meg vetéléshez vezethet. Bocsi ha nem a kérdésedre válaszoltam, csak jótanács...
A kérdező hozzászólása: Én úgy értettem, hogy nem lehet, hogy több lesz a tej??
Azt nem tudom, mert nem nézettem meg, , hogy a minõsége változott-e, de az íze és a mennyisége nekem nem változott, a lányom ugyanúgy elfogadta, mint elõtte, mielõtt terhes lettem az öccsével. Nekem azt mondták, ha szoptatás közben megtermékenyült és be is tudott ágyazódni a petesejt, akkor már nagyon ritka, hogy elvetélj.. Nekem 10 hetes volt a fiam, amikor kiderült, hogy a pocimban van.. a lányomat nem akartam hirtelen elválasztani egyik napról a másikra, így még hetekig szoptattam. Nem volt semmi gondunk, a fiacskám is egyészséges nagy, 11 éves legényke..

Ha valaki GYES alatt teherbe esik, és veszélyeztetett terhes, akkor elmehet betegszabadságra a GYES helyett?

Legjobb válasz: Szia. Határozottan IGEN. Persze akkor érdemes, ha a táppénz több, mint a GYES összege.

Szia. Határozottan IGEN. Persze akkor érdemes, ha a táppénz több, mint a GYES összege.

Párommal több mint egy éve próbálkozunk, hogy babánk legyen, de semmi. Nagyon sok helyen azt olvasom, hogy ha valaki 1 év alatt nem esik teherbe, akkor meddő. Az orvos szerint semmi nincs, ami gátolná a gyerekvállalást. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem nem "próbálkozni" kellene,hanem simán szeretkezni azért mert kívánjátok egymást. A "csináljunk gyereket",szerintem lelki gátakat okoz.

Szerintem nem "próbálkozni" kellene, hanem simán szeretkezni azért mert kívánjátok egymást. A "csináljunk gyereket", szerintem lelki gátakat okoz.
Van ilyen, szerintem ne add fel. :) Ha biológiailag nincs probléma, akkor elõbb-utóbb összejön. De! :D Ha gondolod legyél a kozmetikusom/fogorvosom/fodrászom/akármim. Akárkihez kezdek el járni, maximum 2 éven belül terhes lesz. :D Kb 10 nõ már biztos elment szülni, amióta az ügyfele/páciense vagyok. :D (Bocs ezt csak viccnek szántam.:D)
A meddõségnek az a meghatározása, hogy egy év alatt aktív szexuális élet mellett védekezés nélkül nem jön össze a gyerek. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem lehet gyereked, csak ilyenkor mondják azt, hogy vki meddõ. Ez lehet egy átmeneti dolog is. Az orvos milyen vizsgálatokat végzett el? Meddõségi centrumba menj és ott majd rendesen kivizsgálnak. Elõször a partnered (az egyszerûbb), mert nem biztos, hogy veled van a baj. Ha nála minden rendben, akkor jössz te. Hormonvizsgálatok, megnézik van-e peteérésed. Ha van, akkor megnézik hogy átjárható-e a petevezetõd stb.
Nagyon sok oka lehet. Egyik éppen a pszichés ok, vagyis nagyon akarjátok, nagyon görcsöltök érte. De lehet egy másik ok is. Egy ismerõsöm /nõ/ nem tudott szülni a férjétõl. Sok év után elváltak. Õ is férjhez ment, a volt férje is megnõsült. Mindkét helyen lett kisbaba. Õk egyszerûen nem passzoltak egymáshoz ilyen téren.
Szia. Olvass utána az Aviva tornának. Fórumokon CSAK jókat írnak róla. Sokan, - akiket évekkel azelõtt meddõnek nyilvánított az orvos-, hónapokon belül teherbe esett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!