Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki alatt esik (134 db)

Menstruációm alatt szeretkeztem barátommal és lehet terhes vagyok. Ha valaki így esik teherbe lehet méhen kívüli terhes?

Legjobb válasz: A kettõnek semmi köze egymáshoz.Ez nem befolyásolja hogy méhen kivüli lesz e.Az én lányom a menstruációm alatt fogant.Köszöni szépen jól van.10 hónapos most.Nem lett méhen kivüli.

A kettõnek semmi köze egymáshoz.Ez nem befolyásolja hogy méhen kivüli lesz e.Az én lányom a menstruációm alatt fogant.Köszöni szépen jól van.10 hónapos most.Nem lett méhen kivüli.
Honnan veszed, hogy terhes vagy? Mi utal rá?
Hogy eshet valaki teherbe a menstruáció alatt? Peteérés általában középidõben van, a ciklus meg a menstruációnál indul? A kettõnek egyébként tényleg semmi köze egymáshoz. Szerintem ez egy kamukérdés.
Kedves utolsó.Simán teherbe lehet esni mensi alatt, elõtt után..mindegyikre volt már példa. A közép idei peteérés csak egy átlag.. a nagy átlagnak akkor van, de van akinek 2 is jut 1 ciklusra... Szóval kedves kérdezõ, akár teherbe is eshettél ha nem védekeztetek! A méhen kívüli terhességnek tényleg nincs ehhez köze. Vannak tüneteid? Teszt???

Terhesség alatt ha valaki munkanélküli és nem kap munkanélkülit sem, akkor fizetni kell maga után a tb-járulékot? És terhesség után a gyes szolgálati időnek minősül akkor az biztosított időnek számít?

Legjobb válasz: Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Ha valaki felmond és a felmondási idő alatt beteg lesz és nem engedi az orvos már vissza dolgozni a felomondási időre, akkoris köteles a munkáltató kifizetni az arra a hónapra járó utazáshozzájárulást?

Felmondtam egy hete és kiszabtak 30 nap felmondási id?t,ennyi volt a szerz?désben is. De kiderül,hogy gerincsérvem van,és a doki már erre a már csak 25 napra nem enged vissza dolgozni,mert nehéz fizikai munkát végzek. 5.-éig kell a bérleteket leadni,akkor fizetik ki. Akkor nekem is ki kell fizetniük?

Legjobb válasz: Ha táppénzen vagy akkor nem köteles a munkáltató az útiköltségedet állni. Nálunk táppénz esetén még a kajajegy sem járt. Viszont a táppénz beleszámít a felmondási idõdbe.

Ha táppénzen vagy akkor nem köteles a munkáltató az útiköltségedet állni. Nálunk táppénz esetén még a kajajegy sem járt. Viszont a táppénz beleszámít a felmondási idõdbe.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy beleszámít. De végülis fél hónapot bejártam dolgozni.Akkor ne is számítsak arra, hogy kifizetik a bérletemet? Szóval akkor ezek szerint saját pénzemen vettem bérletet, ez tök jó :S. Mondjuk a szerzõdésben benne van , hogy felmondás után a munkáltató köteles a bért és minden egyéb juttatást kifizetni a munkavállalónak. Akkor ezt most nem értem.
De van egy olyan is hogy a munkáltató nem köteles sem az útiköltséget sem a kajajeget állni. Adható, de nem kötelezõ. Így a munkáltató dönthet úgy, hogy ha valaki 1 hónapban minimum 2 hetet táppénzen van, akkor nem köteles kifizetni a az adható juttatásokat. De én nem aggódnék elõre, mert jobb úgysem lesz. Majd kiderül. Ha nem jár akkor úgysem kapod meg. Ha jár, akkor a munkáltató úgyis kifizeti. Kár elõre parázni ezen.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, mondjuk igazad van csak én ilyen parázós vagyok sajna. Meg hát a fene sem akart táppénzre menni...De mondjuk minden munkahelyen aki táppénzre megy az tuti szimulál és büdös neki a munka. :S

Ha valaki GYES alatt esik teherbe, és megszületik a baba, akkor mennyi pénzt kap utána? És ha akkor születik, mikor a GYES lejárt már, visszament dolgozni és esetleg kirúgták és mondjuk munkanélkülin van?

Legjobb válasz: A jog védi a kismamákat! Gyes alatt nem rúghatnak ki senkit, ha pedig közben terhes lett és lejár a gyes, akkor sem! (Persze kivétel ha határozott idejû a szerzõdés, vagy ha a munkahelyét felszámolják jogutód nélkül.) Ha az elsõ gyermekkel gyed-en volt, majd gyes-en és a gyes alatt születik a második (és a munkaviszony még fennáll) akkor ismét kaphat gyed-et a második gyerek után, amit ha nem volt jövedelme a gyermek születési évét megelõzõ évben (pl:csak gyes) akkor a minimálbér alapján számolják ki. Ha munkanélküli lesz közben akkor nem tudom mi a helyzet. Remélem azért segítettem!

A jog védi a kismamákat! Gyes alatt nem rúghatnak ki senkit, ha pedig közben terhes lett és lejár a gyes, akkor sem! (Persze kivétel ha határozott idejû a szerzõdés, vagy ha a munkahelyét felszámolják jogutód nélkül.) Ha az elsõ gyermekkel gyed-en volt, majd gyes-en és a gyes alatt születik a második (és a munkaviszony még fennáll) akkor ismét kaphat gyed-et a második gyerek után, amit ha nem volt jövedelme a gyermek születési évét megelõzõ évben (pl:csak gyes) akkor a minimálbér alapján számolják ki. Ha munkanélküli lesz közben akkor nem tudom mi a helyzet. Remélem azért segítettem!

Ha valaki a GYES ideje alatt esik teherbe a második gyermekével, akkor a TGYÁS-t és a GYED-et mi alapján számolják a mai jogszabályok szerint? Ugyanannyi lesz, mint az első babánál, vagy kevesebb?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy mikor szül. Az ellátások alapját mindig aszerint számolják, hogy az igénylést megelõzõ évben volt-e jövedelem (180 bérezett nap), és ha nem volt, akkor miért nem. Ha azért nem mert tgyásban, gyedben, táppénzben részesültél, akkor az ellátások alapját a korábban folyósított ellátás alapjának figyelembevételével kell megállapítani, azonban ha azért nincs 180 bérezett nap, mert nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyesen voltál, akkor a minimálbér az alap. Persze ha a szerzõdés szerinti béred alacsonyabb a minimálbérnél, akkor az lesz az alap. Ha gyes alatt esel teherbe, érdemes megszakítani a gyest, és elmenni táppénzre, mert így nagyjából ugyanannyi gyedet kapsz, mint az elsõ babával. Ebben az esetben is elmondható azonban, hogy a tgyás is maximált lesz, annyi lehet maximum, mint a gyed.

Az attól függ, hogy mikor szül. Az ellátások alapját mindig aszerint számolják, hogy az igénylést megelõzõ évben volt-e jövedelem (180 bérezett nap), és ha nem volt, akkor miért nem. Ha azért nem mert tgyásban, gyedben, táppénzben részesültél, akkor az ellátások alapját a korábban folyósított ellátás alapjának figyelembevételével kell megállapítani, azonban ha azért nincs 180 bérezett nap, mert nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyesen voltál, akkor a minimálbér az alap. Persze ha a szerzõdés szerinti béred alacsonyabb a minimálbérnél, akkor az lesz az alap. Ha gyes alatt esel teherbe, érdemes megszakítani a gyest, és elmenni táppénzre, mert így nagyjából ugyanannyi gyedet kapsz, mint az elsõ babával. Ebben az esetben is elmondható azonban, hogy a tgyás is maximált lesz, annyi lehet maximum, mint a gyed.

Ha valaki terhesség alatt is menstruál és menstruáció alatt csinálja a tesztet vagy esetleg 1 nappal utána akkor is kimutatja a terhességet?

Legjobb válasz: Nekem anyukám elõször elvetélt. Rá pár hónapra besikerültem én. Az elsõ 4 hónapban rendesen menstruált. Szó szerint rendesen, nem is tûnt fel neki, hogy terhes. Aztán rendellenesen kezdett el hízni, csak a hasa kerekedett. Ebbõl jött rá, hogy én ott vagyok, és továbbra is megjött neki, csak egyre kevesebb vérrel. Egészséges szép kislány lett belõlem mégis. De ez nem normális, ha barnázás vagy vérzés van, és tudsz róla, hogy babás vagy, akkor azonnal dokihoz kell menni, mielõtt valami baj történik.

Nekem anyukám elõször elvetélt. Rá pár hónapra besikerültem én. Az elsõ 4 hónapban rendesen menstruált. Szó szerint rendesen, nem is tûnt fel neki, hogy terhes. Aztán rendellenesen kezdett el hízni, csak a hasa kerekedett. Ebbõl jött rá, hogy én ott vagyok, és továbbra is megjött neki, csak egyre kevesebb vérrel. Egészséges szép kislány lett belõlem mégis. De ez nem normális, ha barnázás vagy vérzés van, és tudsz róla, hogy babás vagy, akkor azonnal dokihoz kell menni, mielõtt valami baj történik.
ha a terhesség alatt menstruálsz, akkor nem vagy terhes. A menstruáció/menzesz a petesejt "kilökõdése" a szervezetbõl. van én értettem valamit félre biosz órán?
A kérdező hozzászólása: Van, aki terhesség alatt is menstruál, ami természetesen nem természetes és nem jó.Szóval várnám a válaszokat!!!
Igen! Sõt már hamarabb is szerintem! Barátnõmnek is "megjött" (azért maradjunk annyiban, hogy általában ez nem rendes mensi), de neki elõtte egy nappal már kimutatta. Aztán másnap jött a vérzés, de kevesebb volt.
A szomszédassznyom a 7.hónapig menstruált, rendesen 28 naponta...
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy ez nem normális, éppen ezért nem is ezt kérdeztem! :) Hanem, hogy ha menstruáció alatt csinálom a tesztet, akkor kimutatja e?
Miért ne mutatná? Ha terhes vagy, akkor mindig terhes vagy! Reggel, délben, este...
Igen, kedves elsõ válaszoló. Nem minden úgy alakult, ahogy az a nagykönyvben (esetedben bioszkönyvben) meg van írva. Csak három példa: nagymamám 4 hónapig rendesen (direkt rákérdeztem, élénk piros vérrel, több napig) menstruált. Nagynéném 3 hónapig nem tudta, hogy terhes (menzesz+ negatív tesztek sora), öcsém pedig anyukám menzesze elõtti nap fogant, ebbõl következik, hogy õ is menstruált az elsõ hónapban. Üdv!:)

Ha valaki szoptat még és terhes lesz, és mondjuk a terhesség alatt is szoptatja a babát, akkor a szülés után újra beindul a tejtermelődés?

Mert ugye más összetétel? tej kell egy 1,5 évesnek és más egy újszülöttnek!Nem beszélve a létfontosságú el?tejr?l!

Legjobb válasz: Én szoptattam terhesség alatt végig (csak este az elalváshoz kérte), folyamatosan volt tejem, bár néha talán kevesebb. Megszültem, elõtej képzõdött, a cicim nem sebesedett ki, mert folyamatosan igénybe volt véve. A "nagylányom" 2 éves a kicsi 3 hónapos és most mindkettõt szoptatom, és ez mindhármónknak óriási öröm. Tehát a tejtermelés nálam folyamatosan fenállt, kívánom, hogy ez nálad is így legyen!

Én szoptattam terhesség alatt végig (csak este az elalváshoz kérte), folyamatosan volt tejem, bár néha talán kevesebb. Megszültem, elõtej képzõdött, a cicim nem sebesedett ki, mert folyamatosan igénybe volt véve. A "nagylányom" 2 éves a kicsi 3 hónapos és most mindkettõt szoptatom, és ez mindhármónknak óriási öröm. Tehát a tejtermelés nálam folyamatosan fenállt, kívánom, hogy ez nálad is így legyen!
Ja, ha még van kérdésed, szívesen válaszolok rá! Kérdezz nyugodtan!
Ne is vedd el tõle! Igényli, és te boldoggá teszed vele! Az én lányom is cicifüggõ lett újra, fõleg ahogy látja, ahogy a kicsit szoptatom. Hú, de féltékeny:) !!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!Az az igazság, hogy a nagy fiam egy cici bajnok, és nem tudom, hogy mikor lesz hajlandó abbahagyni a szopizást!Még nem vagyok terhes de már dolgozunk rajta, csak emiatt nem szeretném tõle elvenni a cicit!
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem lehet rossz hatással a magzatra, ha szoptatsz? Úgy értem, nem terheli-e meg túlságosan a szervezetet, mert ugyebár mindkettõ, a terhesség és a szoptatás igénybe veszi az anyai testet.
A kérdező hozzászólása: Szióka! Szóval szoptattam terhes lettem(egybõl), utána is szoptattam (mármint terhesen)és senkinek semmi baja nem lett.Igaz a fiamnak nem kellett a cici kb amikor 20 hetes lehettem, abbahagyta.Most még van 6 hetem a szülésig és minden rendben.Amúgy nem viselt meg a terhesség+szoptatás, de azért nem bánom, hogy a kicsi fiam elválasztotta magát!Nagyon érzékeny volt már a mellem.De ha nem teszi akkor tovább szoptattam volna!
Örülök, hogy minden rendben lett! 6 hét már nem sok a szülésig, kitartás! Minden jót!

Férfiak! Ha nyaralás alatt összeismerkedtek valakivel, és elhívjátok talizni, akkor annak csak a kaland a célja, vagy beéritek egy kis beszélgetéssel is?

Legjobb válasz: Ha nem olyan nagy köztünk a távolság és mondjuk a lány is közel lakik hozzám csak pont egy idõbe és egy helyre mentünk nyaralni akkor lehet próbálni. De én ha nyaraláskor találkozok valakivel, nem megyek el messzebbre egy potya beszélgetésnél mert ahogy ismerem magam tuti belebetegednék a hiányától. Sajnos már volt ilyen hogy túlságosan összemelegedtünk egy lánnyal és hónapokig rajta járt az eszem. Pedig akkor MSN-en beszéltünk minden nap de akkor is hiányzott de annak is egyhamar vége lett sajnos.

Ha nem olyan nagy köztünk a távolság és mondjuk a lány is közel lakik hozzám csak pont egy idõbe és egy helyre mentünk nyaralni akkor lehet próbálni. De én ha nyaraláskor találkozok valakivel, nem megyek el messzebbre egy potya beszélgetésnél mert ahogy ismerem magam tuti belebetegednék a hiányától. Sajnos már volt ilyen hogy túlságosan összemelegedtünk egy lánnyal és hónapokig rajta járt az eszem. Pedig akkor MSN-en beszéltünk minden nap de akkor is hiányzott de annak is egyhamar vége lett sajnos.
Én strandolás közben próbálgatok csajozni, kicsivel komolyabb szándékkal, de eddig nem sok sikerrel.23f
A kérdező hozzászólása: Sajnos ismerõs a helyzet... Én meg úgy jártam, hogy megismerkedtem egy nagyon kedves külföldivel, már nagyon rég nem éreztem magam ilyen jól, de azóta kerültem a találkozót, mert minden ismerõsöm lebeszélt róla. A legjobb barátnõm konkrétan leüvöltött. De érzem, ha nem megyek el, akkor hiányozni fog.

Ha valaki teljesen kezdő mennyi idő alatt juthat el a középfokú nyelvvizsgáig? És milyen intenzitással kell tanulni? Hetente pl. hány órát? És milyen módszer ajánlanátok? (angol)

Legjobb válasz: Én egy évig jártam angoltanárhoz. Heti két órában, abszolút a nulláról indulva. Ezen kívül otthon is tanultam persze amit feladott leckéket, stb. Én ezalatt az egy év alatt felhoztam magam középfok szintre, csak nekem üzleti középfok kell, nem sima. Az üzleti középfok szóbelirõl két pont híján maradtam le a magnóhallgatás miatt, jelenleg azt gyûröm a sikeres nyári vizsga érdekében. :)

Én egy évig jártam angoltanárhoz. Heti két órában, abszolút a nulláról indulva. Ezen kívül otthon is tanultam persze amit feladott leckéket, stb. Én ezalatt az egy év alatt felhoztam magam középfok szintre, csak nekem üzleti középfok kell, nem sima. Az üzleti középfok szóbelirõl két pont híján maradtam le a magnóhallgatás miatt, jelenleg azt gyûröm a sikeres nyári vizsga érdekében. :)
Ja és még valami. A nyelvtanárom mondta, de már én is rádöbbentem. A nyelvvizsga nem mindig tükrözi a valódi nyelvtudást. ;)
Nulláról kezdtem el angolt tanulni, heti 1x1, 5 órában, otthon is foglalkoztam vele, de nem túl sokat - mellett egyetemre jártam és dolgoztam is. Másfél év után könnyedén megvolt a középfokú nyelvvizsga elsõre.
A kérdező hozzászólása: Ja és az egész kb. mennyibe kerülne, mire tényleges tudást szereznék és úgy nyelvvizsgáznék? Elõre is köszi a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: Hú! Nagyon jók vagytok! :) Köszönöm szépen a válaszokat! :) Tudom, hogy nem mindig tükrözi a tudást, de mégis nagyon sok helyre kell hogy legyen róla papír. Én úgy vettem észre, hogy nyelvtudás nélkül nagyon nehéz elhelyezkedni, sajnos. Köszi szépen tényleg, akkor talán én sem vagyok reménytelen eset. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!