Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki alatt (436 db)

Ha valaki minden nap eddz akkor mennyi idő alatt fogyhat 10kg-t?

Szálkásodni szeretnék igazából most sem vagyok kövér de én úgy szeretnék kinézni mint a modellek!

Legjobb válasz: ha nulla edzésmúlttal,nulla edzésrutinnal az inaktív életbõl vág bele a mindennapi edzésbe,akkor kb 2 hét alatt abba fogja hagyni,mert rendkívül nagy stresszt kap a test a lélek és a napi rutin is totálisan felborul. ilyet kivitelezni egy rutinos sportoló tudna,aki újrakezdi mondjuk,vagy izolált környezetben, katonaság,ahol nem tehetsz mást csinálnod kell. szóval az edzések mennyiségét fokozatosan kell emelni. a modellek így edzenek- http://www.pinkfit.hu/news/2012/04/18/Eddz_ak%C3%A1r_egy_fit.. és nagyjából ilyen az étrendjük- http://shop.builder.hu/kaloria.htm4?etekid=189&act=mutat&min..

ha nulla edzésmúlttal, nulla edzésrutinnal az inaktív életbõl vág bele a mindennapi edzésbe, akkor kb 2 hét alatt abba fogja hagyni, mert rendkívül nagy stresszt kap a test a lélek és a napi rutin is totálisan felborul. ilyet kivitelezni egy rutinos sportoló tudna, aki újrakezdi mondjuk, vagy izolált környezetben, katonaság, ahol nem tehetsz mást csinálnod kell. szóval az edzések mennyiségét fokozatosan kell emelni. a modellek így edzenek- http://www.pinkfit.hu/news/2012/04/18/Eddz_ak%C3%A1r_egy_fit.. és nagyjából ilyen az étrendjük- http://shop.builder.hu/kaloria.htm4?etekid=189&act=mutat&min..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válasz! Rendszeresen sportolok járok eddzésekre de most növelni szeretném az eddzések számát!

Ha valaki GYES alatt esik teherbe, és megszületik a baba, akkor mennyi pénzt kap utána? És ha akkor születik, mikor a GYES lejárt már, visszament dolgozni és esetleg kirúgták és mondjuk munkanélkülin van?

Legjobb válasz: A jog védi a kismamákat! Gyes alatt nem rúghatnak ki senkit, ha pedig közben terhes lett és lejár a gyes, akkor sem! (Persze kivétel ha határozott idejû a szerzõdés, vagy ha a munkahelyét felszámolják jogutód nélkül.) Ha az elsõ gyermekkel gyed-en volt, majd gyes-en és a gyes alatt születik a második (és a munkaviszony még fennáll) akkor ismét kaphat gyed-et a második gyerek után, amit ha nem volt jövedelme a gyermek születési évét megelõzõ évben (pl:csak gyes) akkor a minimálbér alapján számolják ki. Ha munkanélküli lesz közben akkor nem tudom mi a helyzet. Remélem azért segítettem!

A jog védi a kismamákat! Gyes alatt nem rúghatnak ki senkit, ha pedig közben terhes lett és lejár a gyes, akkor sem! (Persze kivétel ha határozott idejû a szerzõdés, vagy ha a munkahelyét felszámolják jogutód nélkül.) Ha az elsõ gyermekkel gyed-en volt, majd gyes-en és a gyes alatt születik a második (és a munkaviszony még fennáll) akkor ismét kaphat gyed-et a második gyerek után, amit ha nem volt jövedelme a gyermek születési évét megelõzõ évben (pl:csak gyes) akkor a minimálbér alapján számolják ki. Ha munkanélküli lesz közben akkor nem tudom mi a helyzet. Remélem azért segítettem!

Ha valaki kimegy Németországba dolgozni mérnöknek 30 évesen, kb. mennyi idõ alatt tud lakást-autót venni, normális életet felépíteni?

Legjobb válasz: Ha haza akar jönni, akkor 3-4 év alatt össze lehet annyit gyûjteni, hogy itthon már egy szép lakást/házat vehessen. Ha kint akar maradni, akkor se kell hozzá több 5 évnél. De kint a legtöbben bérlik a lakást, mert így mobolisak maradnak, és a kezdetektõl jó életszínvonalon tudnak élni. Nem is annyira divat ingatlant venni. Autót is pár hónap alatt lehet venni, persze ez függ az igényektõl is, na és persze a fizetéstõl.

Ha haza akar jönni, akkor 3-4 év alatt össze lehet annyit gyûjteni, hogy itthon már egy szép lakást/házat vehessen. Ha kint akar maradni, akkor se kell hozzá több 5 évnél. De kint a legtöbben bérlik a lakást, mert így mobolisak maradnak, és a kezdetektõl jó életszínvonalon tudnak élni. Nem is annyira divat ingatlant venni. Autót is pár hónap alatt lehet venni, persze ez függ az igényektõl is, na és persze a fizetéstõl.
ITT egy autó minimum 30ezer Euro (a 10 év felettieket nem használja senki, csak egyetemisták), egy egyszobás lakás ára 150-200 Euro. Ennyit összespórolni nem lehet pár év alatt, nem véletlen, hogy itt is hitelre veszik az emberek.
Attól is függ, hogy melyik városba mész. pl.Münich nagyon drága, egy más fél szobás lakás min.800-1000 euro.Szóval a fizetéstõl is függ.
Nem vagyok egyetemista, de 15 éves autóval járok. Mint a környezetemben rengetegen. Ehhez pedig nem is igazán kell spórolni, egy fiatalabb használt autó árát mérnökként max. 3-4 hónap alatt össze lehet gyûjteni. Ismerõsöm vett hitelre házat, 20 évre vette fel, de 5 év alatt fizette ki végül.
Régi autót egy mérnök a 2. hónapban is meg tudna venni német fizetéssel, mert mondjuk egy 15 éves kocsi ott még olcsóbb is. A lakás viszont más tészta, mert ahhoz ott is legalább annyi évet, ha nem többet, kellene spórolni, mint itthon egy itthoni lakásra, ellenben ott jól mûködõ bérlakás piac van, és amúgy sem érdemes egy helyre kötni magad, mert van értelme a valódi mobilitásnak, szemben Magyarországgal, ahol van Budapest és Bécs országunkba átnyúló vonzáskörzete, máshol meg nincs munkalehetõség.
Ácsi, Mérnök....kint olyan képesítéssel egyetemi Bachelor Diplomával esélytelen...szakmai nyelvet mennyire vágod?

Az egészséges ha valaki 2hét alatt 7 kg-t fogy?

Van két hetem a ballagásig és addig muszáj lesz lefogynom 7 kg-t. Ha esik ha szakad mindent megteszek érte! Szerintetek ez egészséges ennyit lefogyni? És ha sikerül nem fogom gyorsan visszahízni?

Legjobb válasz: 2 hét alatt nem fogsz 7 kilót fogyni akkor sem, ha nem eszel semmit. Elõbb kellett volna észbe kapnod. Nem ajánlatos elkezdeni koplalni, mert a szervezet takaréküzemmódra vált, és ha újra elkezdesz enni, ragadni fognak vissza a kilók, lehet, hogy több is, mint ami volt. Szóval kezdj el egészségesebb életet élni mostantól, a heti fél kiló fogyás és az életmódváltás a garancia arra, hogy ez tartós lesz.

2 hét alatt nem fogsz 7 kilót fogyni akkor sem, ha nem eszel semmit. Elõbb kellett volna észbe kapnod. Nem ajánlatos elkezdeni koplalni, mert a szervezet takaréküzemmódra vált, és ha újra elkezdesz enni, ragadni fognak vissza a kilók, lehet, hogy több is, mint ami volt. Szóval kezdj el egészségesebb életet élni mostantól, a heti fél kiló fogyás és az életmódváltás a garancia arra, hogy ez tartós lesz.
Heti fel kilonal azert latvanyosabb eredmenyt is el lehet erni, de azert ne vidd tulzasba es ne legyen tul drasztikus eletmodvaltas! Azt szoktak mondani, hogy 4 het kell ahhoz hogy te magad eszrevedd, hogy valtozik a tested, 6 het ahhoz, hogy ez masnak is feltunjon. A sportolast probald meg rendszeresse tenni, pl futas-torna-uszas, en ezt szoktam, neha lemegyek az edzoterembe, de ami nagyon fontos, hhogy az etkezesre is figyelj! Nasik helyett ragcsalj zoldsegeket, gyumiket, sose edd tele magad, de etkezest se hagyj ki, este mar ne egyel nehez kajat, es vezess be valami rendszert, folytonossagot az eletviteledbe. Heti 2-3 kilo az idealis sulyvesztes szerintem, de ez sok mindentol fugg, remelem segitettem, udv :) L/20
Én egy edzés alatt megiszom 2 litert... Eléggé sûrûn járok utána wc -re egy darabig :D

Mi a véleményetek arról ha valakit kirúgnak az első héten, a próbaidő alatt?

A barátn?met a próbaid? alatt az els? héten kirúgták mert sokat kérdezett a kollégáitól és a f?n?két?l. És olyanokat kérdezett ami fontos, mert nem akarta elrontani ami a feladata. Én meg nem értem h miért rúgták ki hiszen egy hónap a próbaid?, és pár nap alatt senki nem tud egyb?l maximálisan teljesíteni.

Legjobb válasz: mivel a próbaidõ alatt indok nélkül bármelyik fél felmondhatja a munkaszerzõdést így akkor is elküldhette a fõnök ha jól dolgozott volna, de épp neki nemn volt szimpi, vagy jött helyette valaki más

mivel a próbaidõ alatt indok nélkül bármelyik fél felmondhatja a munkaszerzõdést így akkor is elküldhette a fõnök ha jól dolgozott volna, de épp neki nemn volt szimpi, vagy jött helyette valaki más
Valószínûleg az interjún túlságosan próbálta eladni magát, és olyasmiket is feltételeztek róla, hogy tud, amit a végén mégsem. Nekem eddig az õszinteség mindig bejött. A mostani munkahelyemen is megmondtam még mielõtt felvettek, hogy alapvetõen tolmács vagyok, így az adminisztrációs szarságok nem az erõsségem, de mivel nekik fontos volt a nyelvtudás, így belementek abba, hogy majd azokat más csinálja nekem.
A próbaidõ az 3 hónap, a barátnõdet valószínûleg azért rúgták ki mert nem felelt meg az elvárásoknak, esetleg túlzottan idegesítõ volt a viselkedése, vagy csak simán nem tetszett a fõnökségnek. Vagy létszámleépítés volt betervezve, és õt is kiválasztották.
Próbaidõ alatt mindkét fél indoklás nélkül felmondhat egymásnak, bármikor. Ez 3 hónap. Mondjuk, ahogy én látom 1-2 hét alatt eldõl, hogy az illetõ odavaló vagy nem. Nekem egyik ismerõsöméktõl rúgtak ki egy lányt, a referenciában állította, hogy így meg úgy. Közben nem tudott semmit csak kérdezett, utána pedig ezer hibával csinálta meg a munkáját.
Nyilván azért, mert úgy gondolta a fõkön, hogy alkalmatlan. Egy vezetõnek általában nincs se ideje se kedve "tanítani" hónapokig egy titkárnõt. És azért valljuk be, egy titkárnõnek annyi "bonyolult" feladatot ritkán adnak, hogy napi 20x kelljen kérdeznie.
Kérdés, hogy milyen munkakörben volt? Ha olyan munkakörre jelentkezett ahol fontos az önálló munkavégzés, akkor nem volt feltétlen jogtalan. A gond ezzel nem az, hogy kérdezett (mert még az is lehet, hogy egy szakmán belül is ahány ház annyi szokás) hanem hogy nem tud önállóan dolgozni és ezzel feltartja még azt is aki tudna, de az meg azért nem halad mert vele van(nak) elfoglalva, és ezzel megúszik az egész folyamat. Ha nincs rutinja benne, akkor ne olyan jellegû munkát keressen így elkerülhetõk a kellemetlenségek.
Kérdés, hogy miket kérdezett? Ha olyan alapvetõ dolgokat, amelyek tudni kell ahhoz, hogy valaki elmondhassa magáról, hogy pl. tud könyvelni, vagy tud fémet forgácsolni, vagy tud falat építeni stb. De ha a szakmai alapokat is ott kérdezte a kollégáktól, hangsúlyozom: ha, ilyen kérdéseket tett fel, akkor bizony ne csodálkozzon. Mert az azt jelenti, hogy az adott szakmáról csak papírja van, de ismerete nincs.
A próbaidõ erre való, ha bármi kis dolog nem tetszik a munkáltatónak akkor repül, egy titkárnõi állásra lesz 1000 másik aki nem kérdez, nagyobb melle van, nem pályakezdõ... Engem 2 helyrõl raktak ki mielõtt fel se vettek, pedig igyekeztem. Mindkét helyen több próbaidõsbõl választottak, egyik helyen a "kolléganõ" meg is jegyezte, hogy ügyes vagyok és jó lenne velem dolgozni, de a fõnöknek más tetszett. Másik helyen pedig nem volt rutinom, elsõ napon bedobtak a mélyvízbe segítség nélkül, nekem pályakezdõként nem sok fogalmam volt mivel is kezdjek, a tapasztalt versenytárs pedig mindent tudott mit mi után kell csinálni. A mostani melóhelyemen is csak 3 hónap próbaidõ után vettek fel.
A kérdező hozzászólása: a barátnõm pályakezdõ, és titkárnõnek vették fel.
Sosem tudhatod kit miért (mire) alkalmaznak. Így sosem szabad személyes támadásnak venni az elutasítást. Ez nem Õt minõsíti, hanem csak azt, hogy másra van igényük. Persze lehet hogy nemet mondott valamire, csak nem meri otthon elmesélni, de az is, hogy a kiválasztás tökéletesen amatõr volt, és késõbb derült ki, hogy másra gondoltak.

Ha valaki gyorsan meghízott sok zabálással 2 hét alatt 6 kilót, akkor azt gyorsan 2 hét alatt le is kehet adni?

Tudom célratörõbb ha az ember lassan fogy heti 1 kilójával, de ha valakire olyan gyorsan feljönnek a kilók és már úgy is meg van repedve a bõre akkor létezik valami gyors diéta?

Legjobb válasz: Én nem hiszem el, hogy lehet 6 kilót hízni 2 hét alatt pusztán zabálással. Szerintem el kéne menned orvoshoz, mert ez nem normális. A válasz a kérdésedre egyébként: nem.

Én nem hiszem el, hogy lehet 6 kilót hízni 2 hét alatt pusztán zabálással. Szerintem el kéne menned orvoshoz, mert ez nem normális. A válasz a kérdésedre egyébként: nem.
tapasztalat: en is hiztam mar ennyit kb ennyi ido alalt es volt, hogy sikerult ugyanennyi ido alatt le is adni!!!de egyszer vizsgaidoszakban ket het alatt hiztam 10kilot!!!egesz nap teliszalamis kenyeret zabaltam, de brutal mennyiseget+semmi mozgas, es ezt a 10 kilot 6 het alatt sikerult leadnom utana, eleg szigoru dietaval... de azert hajra!!!!:)
Aztán az egy más kérdés, hogy ez mennyire tesz jót a szervezetnek. Ezt azért nem tudom megérteni. Én "fénykoromban" a gabona, tej és cukor gazdag étrendem mellett is "csak" havi 1 kilókat híztam, az volt a legdurvább. Le a kalappal elõttetek. :)

Ha valaki terhesen szexel védekezés nélkül akkor anak lesz valami követzkezménye hogyha menstruál terhesség alatt?

Legjobb válasz: hogy jön össze a terhesség alatti emnstruáció (ami azért nagyon ritka) meg hogy lesz-e baja a nönek ha terhesség alatt él nemi életet? Alpból ha az orvos nem tiltja el nyugodtan lehet végig nemi életet élni. Az már hogy sok párnak nem megy már a vége felé. van akinek meg simán. Ha meg el van tiltva esetleg a vérzés miatt akkor semmiképp nem ajánlott.

hogy jön össze a terhesség alatti emnstruáció (ami azért nagyon ritka) meg hogy lesz-e baja a nönek ha terhesség alatt él nemi életet? Alpból ha az orvos nem tiltja el nyugodtan lehet végig nemi életet élni. Az már hogy sok párnak nem megy már a vége felé. van akinek meg simán. Ha meg el van tiltva esetleg a vérzés miatt akkor semmiképp nem ajánlott.
Hat mivel terhes vagy es teherbe mar nem eshetsz valoszinuleg nincs mitol felned ..
terhes vagy
Terhesen nem verezhetsz ha igen az a veteles jele es azonnal korhaz... Ha vedekezes nelkul szexelsz terhesen nincs baj HA nem nyitott a mehszaj igy nincs fertozes ami a babanak arthat... De ha vereztel csak orvosi engedely utan lehet, ha nincs engedelyezve nincs szex! Mar ha szulni is akartok, nem csak vetelni
Lehet verezni... De az mar egy veszelyeztetett terhesseg lesz helybol... Ott nincs szex! 3 alkalommal csinaltam vegig... Az elsonel surun vereztem, napi 4 orat mozoghattam csak amiben a szuksegleteim es a felules szerepelt! De nem seta vagy takaritas!

Ha valaki nem kövér, akkor a fogyás sem olyan látványos. Mégis mit érhetnék el 2 hét alatt? (Bővebben lent. )

Nyaralni megyek 2 hét múlva. Pontosan 2 hetem van. Olyanoktól kérnék tanácsot, akik értenek hozzá. Most 160cm vagyok és 53kg. Az elmúlt 1,5 hét alatt szedtem fel +3 kg-ot, mivel menzesz el?tt óriási az étvágyam, és sajnos nem bírtam. Hájas vagyok, nincs izmom, nem szoktam sportolni, havonta 3x edzek kb csak. Ez fél óra futást, vagy 1 óra aerobikot jelent. Nagyon kevés, tudom. A 2 hetem szeretném megtervezni. Ha minden másnap elmennék futni, akkor még el tudok menni az utazásig 8x futni. Körülbelül 25-30 percet szoktam kocogni + 10perc séta. Ezt be fogom tartani. Lesz látszata? Ezenkívül fenék feszesít? gyakorlatokat csinálok minden nap kb. félórán keresztül. Hullahopp karikázni szeretnék majd a sorozatom alatt végig naponta, ezenkívül futás után 5 perc ugrálókötelezés. Nagyon sok paradicsomot, uborkát, tojást, sajtot fogok enni, mindent nyersen. Inni napi 2l vizet és tejet fehérjeporral. Vélemény, tanács? Ja, a cél 48kg, kevés, vagy semmi háj, feszesség.

Legjobb válasz: A legjobb a futás , minden nap lehetõleg minél többet mert zsírt égetni igazán sokáig tartó mozgással lehet. Fehérjeport felejtsd el ha fogyni akarsz 1 óra kocogás simán mehet mert nem kell gyorsan csak éppen hogy. Öt perc ugrálókötelezés szerintem kevés, addig csináld ameddig bírod. Ennyi idõ alatt 5 kg nem valószínû hogy lemegy , de rajta múlik. Kajálással óvatosan , minden nap legyen meg az adott idõpont mikor eszel különben szar lesz. Este ne egyél. Nekem úgy sikerült fogyni hogy nap közbe szinte semmit nem ettem de azért mindig volt valami kaja a gyomromban pl: 1 kevés csoki mert az energiát ad futás elõtt. Nekem ez személyes tapasztalat így sikerült fogyni. Ja sajtot szerintem ne egyél mert a többségének nagy a zsírtartalma meg tojádt is hanyagolnám ha csak fogyni akarsz és nem izmot építeni,fejleszteni.

A legjobb a futás , minden nap lehetõleg minél többet mert zsírt égetni igazán sokáig tartó mozgással lehet. Fehérjeport felejtsd el ha fogyni akarsz 1 óra kocogás simán mehet mert nem kell gyorsan csak éppen hogy. Öt perc ugrálókötelezés szerintem kevés, addig csináld ameddig bírod. Ennyi idõ alatt 5 kg nem valószínû hogy lemegy , de rajta múlik. Kajálással óvatosan , minden nap legyen meg az adott idõpont mikor eszel különben szar lesz. Este ne egyél. Nekem úgy sikerült fogyni hogy nap közbe szinte semmit nem ettem de azért mindig volt valami kaja a gyomromban pl: 1 kevés csoki mert az energiát ad futás elõtt. Nekem ez személyes tapasztalat így sikerült fogyni. Ja sajtot szerintem ne egyél mert a többségének nagy a zsírtartalma meg tojádt is hanyagolnám ha csak fogyni akarsz és nem izmot építeni, fejleszteni.
Minek? 5 kg látványos fogyást azzal érsz el, ha olyan ruhákat veszel fel, amik slankítanak, És elõnyös fürdõruhát. kg úgysem látszik, 48 vagy 53 tökmindegy. Inkább ruhát és sminket próbálgass ez idõ alatt. A mensesnél felszedett kilók MAGUKTÓL mennek le.
Szia! Szerintem se lehetséges az 5 kg fogyás 2 hét alatt, legalábbis zsírból biztosan nem fog sikerülni.Én 2 hónapja minden nap tornázok 1, 5 órát és így sikerült 5 kilót fogynom, és emelet rengeteg izmot építenem.Egyszer 5 nap alatt fogytam 10 kilót, de az nem önszántamból volt, hanem nem volt étvágyam.Minden nap talán ha belém tudtak tuszkolni egy fél zsemlét.Nem ajánlom ezt senkinek, csak azért írtam le, hogy igenis létezik gyors és sok fogyás, de én nem hinném, hogy az zsír volt, mondjuk nagyon meglátszódott az alakomon.Amint a betegségbõl kigyógyultam és normálisan étkeztem kb. 3 nap alatt visszajött a leadott 10 kiló. Szerintem úgy leszel a legsikeresebb, hogyha futsz, minden nap 40 percet legalább.És arra figyelj, hogy lehetõleg délelõtt fuss evés után egy kicsivel, hogy legyen energiád végigcsinálni.Azt javaslom, hogy a vacsorát úgy ahogy van hagyd el.Hidd el, ez nagyon meg fog látszani rajtad.Garantálom, hogy a hasad kisebb lesz, a combod feszesebb és a feneked formásabb ha betartod a napi 40 (de legalább 30) perc futást.És a szemmel látható változás a lényeg, nem a kilók száma.
Semmiképp se hagyd ki a vacsorát! Egyél valami könnyû kaját, diétásat, de egyél, mert több, mint fél napig (sõt, ha uzsira csak gyümizel, akkor majdnem egy teljes nap) éheztetni magad kicsit gáz. Szal ehetsz nyugodtan, csak ne leterhelõ ételt. Pl.: túró, fõtt/lágy tojás, csmell zölddel, müzli (tudom, ch, 1x-2x belefér). Ja, és szalámikból, túró, sajtok, válaszd a zsírszegényt. Lefekvés elõtt - ha kajás vagy, mert késõn fekszel - egy pohár zsírszegény tej sokat segít. Eltelít, de nem hizlal. Ja, és mozogj naponta, minél többet. Fehérjét vigyél be sokat, nehogy még kevesebb izmod legyen.
akkor most este lehet enni mert elvileg amit este eszel azt elraktározod mivel nem használsz energiát és ezért is leszel rohadt éhes reggel ha este bezabálsz nem?

Ha valaki a GYES ideje alatt esik teherbe a második gyermekével, akkor a TGYÁS-t és a GYED-et mi alapján számolják a mai jogszabályok szerint? Ugyanannyi lesz, mint az első babánál, vagy kevesebb?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy mikor szül. Az ellátások alapját mindig aszerint számolják, hogy az igénylést megelõzõ évben volt-e jövedelem (180 bérezett nap), és ha nem volt, akkor miért nem. Ha azért nem mert tgyásban, gyedben, táppénzben részesültél, akkor az ellátások alapját a korábban folyósított ellátás alapjának figyelembevételével kell megállapítani, azonban ha azért nincs 180 bérezett nap, mert nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyesen voltál, akkor a minimálbér az alap. Persze ha a szerzõdés szerinti béred alacsonyabb a minimálbérnél, akkor az lesz az alap. Ha gyes alatt esel teherbe, érdemes megszakítani a gyest, és elmenni táppénzre, mert így nagyjából ugyanannyi gyedet kapsz, mint az elsõ babával. Ebben az esetben is elmondható azonban, hogy a tgyás is maximált lesz, annyi lehet maximum, mint a gyed.

Az attól függ, hogy mikor szül. Az ellátások alapját mindig aszerint számolják, hogy az igénylést megelõzõ évben volt-e jövedelem (180 bérezett nap), és ha nem volt, akkor miért nem. Ha azért nem mert tgyásban, gyedben, táppénzben részesültél, akkor az ellátások alapját a korábban folyósított ellátás alapjának figyelembevételével kell megállapítani, azonban ha azért nincs 180 bérezett nap, mert nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyesen voltál, akkor a minimálbér az alap. Persze ha a szerzõdés szerinti béred alacsonyabb a minimálbérnél, akkor az lesz az alap. Ha gyes alatt esel teherbe, érdemes megszakítani a gyest, és elmenni táppénzre, mert így nagyjából ugyanannyi gyedet kapsz, mint az elsõ babával. Ebben az esetben is elmondható azonban, hogy a tgyás is maximált lesz, annyi lehet maximum, mint a gyed.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!