Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki akkor szabad (35 db)

Ha a Burger kingben, mekiben vagy egyéb gyorséttermeben dolgozik valaki, akkor szabad innia?

Természetesen arra a folyadékra (víz, tea, gyümölcslé) gondolok, amit magával visz. Ugye ezt nem veszik el t?le? (mert pl. mobilt igen)

Legjobb válasz: köszönöm a válaszod!!! nagyon hasznos volt! lenne még egy kérdésem: 4 órás munkára lehet a Burger kingbe menni? mondjuk reggel 8-tól délig.

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod!!! nagyon hasznos volt! lenne még egy kérdésem: 4 órás munkára lehet a Burger kingbe menni? mondjuk reggel 8-tól délig.
A kérdező hozzászólása: bocsi a tudatlanságomért, de én nem szoktam ott enni, ezért csak innen-onnan tudok infókat:)
Elméletileg lehet, de étterme válogatja, hogy kire és milyen idõtartamban van szükségük. De amúgy igen, van rá lehetõség, de én úgy láttam, hogy a négyórásokat inkább a csúcsforgalomhoz szeretik beosztani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm ez félig-meddig egy jó hír:D csúcsforgalom kb mikor van? és igaz az, hogy szeretik ott tartani a dolgozókat a munkaidõ lejárta után? (fizetés nélkül)
A kérdező hozzászólása: értem:) csak nekem ez 1 éves munka lenne, most, hogy nem vettek fel, 1 évig tanulnom kell (2 emelt érettségi, 1 nyelvvizsga) plusz még edzésre is járok, ezért nem lenne mindegy, hogy mikor engednek el. de biztos meglehet beszélni velük.

Ha valakinek trombózisa van/volt akkor azoknak az embereknek mit szabad illetve mit nem szabad enniük?

már mindenhol kerestem de nem adott ki semmit a net. kérlek titeket segítsetek.

Legjobb válasz: Nem függ össze. A trombózis vérrög miatt alakul ki, amit vérhígító injekciókkal lehet megelõzni.

Nem függ össze. A trombózis vérrög miatt alakul ki, amit vérhígító injekciókkal lehet megelõzni.
A kérdező hozzászólása: akkor ezért nem találtam neten köszönöm :)
Azért érdemes lehet hetente 2-3-szor halat enni és fokhagymát (de van halolaj és fokhagyma kapszula is). Remek hatással vannak a szív - és érrendszerre, a fokhagyma enyhén vérhígító hatású, ami a trombózis elkerülése érdekében hasznos lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Ha valaki terhes, akkor szabad moziba mennie?

És lehet rossz hatással a babára, hogy horror filmeket néz a leend? anya?

Legjobb válasz: Ugye a kérdés azon része, miszerint szabad-e a terhes anyának moziba mennie, csak vicc??? Miért ne szabadna? A horrorfilmek helyett azért inkább a vígjátékokból válogass, azokból is van szép számmal!

Ugye a kérdés azon része, miszerint szabad-e a terhes anyának moziba mennie, csak vicc??? Miért ne szabadna? A horrorfilmek helyett azért inkább a vígjátékokból válogass, azokból is van szép számmal!
Szerintem ez egy nagyon is értelmes kérdés. Nyugodtan menj moziba, viszont a film típusát válogasd meg. Horrorfilm nézése esetén az lehet rossz hatással a babára, ha pl megijedsz vagy izgulsz. Ezeket az érzelmeket õ is érzi, és nyilván nincsenek rá jó hatással. Gondolom elvagy 9 hónapig a horror nélkül. :) Válassz vígjátékot vagy nyugis filmeket! Mindig érdeklõdj a filmrõl mielõtt megnéznéd, és akkor nem lesz baj!
Sajnos annál a hangerõnél, amik a multiplex és egyéb mozikban vannak manapság, nincsenek nyugis filmek. Még egy animációs film sem ilyen. Ennek okán én nem vinném túlzásba a moziba menést a helyedben.
Én személy szerint, nem ajálom hogy menj, mert ha nem is a horrorfilm miatt, de a mozikban általában nagyon hangosak a filmek, amik árthatnak a babának.Inkább vedd ki DVDn és nézd meg otthon nyugis körülmények között.
Horrorfilm ellen szavaznék nem a mozi ellen!!Amikor én terhes voltam és horrort néztem úgy bekeményedett a hasam, hogy majdnem be kellett mennem a korházba!!! Én is szeretem a hátborzongató filmeket, de a köv. terhességemnél már nem kockáztatnám meg!!
Szerintem meg simán szabad, én moziban is voltam, meg a horrort is imádom. Miért is ne lehetne? Aki szereti a horrort, az terhesen is szereti. Lassan már kitaláljátok, hogy semmit sem szabad.


A kisfiamra ha rászólok, hogy valamit nem szabad, vagy nem engedek meg neki akkor a fejét kezdi el ütni a falba vagy a földbe. Van valakinek ötlete hogyan lehetne erről leszoktatni vagy valaki aki már hasonlót tapasztalt a gyermekénél?

Próbáltam szépen elmagyarázni, hogy ez fáj de már kiabáltam is vele hogy nem ezt ne tegye, de reménytelen.Amikor hisztizni kezd akkor rögtön elkezdi a fejét belevágni valamibe.Nem olyan nagyon erősen üti, de azért koppan és ha fáj is neki nem szokik le róla.Õ egyébként 19 hós

Legjobb válasz: Ki kell bírni, majd elhagyja ezt a szokását. A mien is így csinált ha valami nem tetszett, aztán érezte, hogy fáj....még nem elég érett, hogy megrtse mit miért és hogyan...idõvel. Vígasztald és beszélj hozzá, mást nem tehetsz.

Ki kell bírni, majd elhagyja ezt a szokását. A mien is így csinált ha valami nem tetszett, aztán érezte, hogy fáj....még nem elég érett, hogy megrtse mit miért és hogyan...idõvel. Vígasztald és beszélj hozzá, mást nem tehetsz.
Ez bizony dackorszak eleje. Szerintem semmit nem nagyon tudsz vele csinálni :-) Az én fiam is letérdelt multkor és fejelgette a földet, de van hogy harapja a kezét stb. Minden gyerek átesik ezen...

Ha valaki csontsovány, akkor szabad neki böjtölni?

Legjobb válasz: A böjt igen sokféle. Ha böjtölni akar, találhat magához megfelelõt sovány is. Legradikálisabb, az étlen -szomjan. Ezt nemigen ajánlom, kivéve ha Isten direkt erre vezet valakit. Következõ, az ételtõl való tartózkodás, de inni lehet. Részleges böjt, ami azt jelenti, amiket szeretsz, vagy mindennapos dolog, attól tartóztatod meg csak magad. Ha jól emlékszem, Dániel így böjtölt. A lényeg, hogy következetes legyél. Legyen az egésznek valami szellemi célja és amennyi idõt elterveztél, azt tartsd be.

A böjt igen sokféle. Ha böjtölni akar, találhat magához megfelelõt sovány is. Legradikálisabb, az étlen -szomjan. Ezt nemigen ajánlom, kivéve ha Isten direkt erre vezet valakit. Következõ, az ételtõl való tartózkodás, de inni lehet. Részleges böjt, ami azt jelenti, amiket szeretsz, vagy mindennapos dolog, attól tartóztatod meg csak magad. Ha jól emlékszem, Dániel így böjtölt. A lényeg, hogy következetes legyél. Legyen az egésznek valami szellemi célja és amennyi idõt elterveztél, azt tartsd be.
Szerintem inkább ne, mert rámehet az egészsége. Inkább imádkozzon többet, és/vagy tegyen valami hasznosat az embertársaiért. Az is segíti a hitben való elmélyülést.
Böjtölni szabad, koplalni nem. Az egészségedet tilos szándékosan veszélyeztetni egy-két esetet leszámítva. Azért jó a böjt mert mértékletességre tanít. Ezt elérheted olyan böjttel is amit csontsoványok is gyakorolhatnak, pl. cukros italoktól, csokitól vagy más élvezeti cikkekrõl való lemondás. Az sokkal fontosabb hogy tartsd is be a böjtöt, addig ameddig kitûzted.
Tiltva semmiképp sincs, csak ha életveszély forog fenn. Attól, hogy sovány vagy, még lehetsz egészséges, a kettõ nem feltétlenül függ össze. Ha betegség is társul hozzá, akkor az felmentés a böjt alól...persze ha így is szeretnél, senki nem fogja megtiltani (legfeljebb az orvosod).
A kettes hozzászólásával értek tökéletesen egyet. Annyit hozzátennék hogy érdemes kis lépésekben indulni: Például ha mondjuk eltökéled magad egy ételt nem, csak italt (akár rostos italt is) fogyasztó böjtre akkor kezdjed úgy hogy csak egy étkezést hagysz így ki. Aztán ha ez már megy, akkor kihagyhatsz kettõt, és így tovább. A lényeg hogy szép fokozatosan kezd el, és figyelj az egészségedre. Nem arról szól a böjt hogy sanyargassuk magunkat, fõleg nem hogy az egészségünk életünk veszélyeztessük (utóbbi szerintem nem is igei hisz a testünk is az Úrtól van, gondot kell tehát róla viselnünk). A böjtben a legfontosabb hogy milyen hittel állsz hozzá. Böjt alatt fontos hogy az átlagnál többet kell szellemi életet élni, különösen többet imádkozni azért amiért böjtölsz. Önmagában a koplalás, nem étkezés miatt nem lesz eredményes a böjt.

Érti ezt valaki? Ha lejár a gyesem és terhes vagyok akkor elmehetek tápénzre, ha kivetem a szabimat vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Ha lejár a gyes-ed, akkor természetesen kiveheted a felhalmozódott szabadságodat és mehetsz táppénzre. De, ha nem vagy terhes, mikor visszamész dolgozni és a szabadság kivétele alatt sem esel teherbe, akkor bármikor kirúghat a munkáltató, mert nem jár a felmondási védelem.

Ha lejár a gyes-ed, akkor természetesen kiveheted a felhalmozódott szabadságodat és mehetsz táppénzre. De, ha nem vagy terhes, mikor visszamész dolgozni és a szabadság kivétele alatt sem esel teherbe, akkor bármikor kirúghat a munkáltató, mert nem jár a felmondási védelem.
1. Lejár a gyesed. 2. Visszamész a munkahelyedre dolgozni 3. Ilyenkor kiadják a tgyás és gyed elsõ évére járó szabadságot. (esetleg lehet a szülés évérõl is ki nem vett szabadságod) 4. A szabadság letelte után dolgozol, akár terhesen is. Ha az orvos keresõképtelen állapotba vesz akkor tápénzre vagy jogosult.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Ha tényleg boldog kapcsolata van akkor kíváncsiságból, vagy hogy az egóját etesse.
Ja, vagy egy kis kalandot keres... :) Ó, mennyien vannak ilyenek!!!
Nem csak a pasik ilyenek hanem sok nõ is és kalandvágyból mennek fel vagy nem elég kielégültek .
A társkeresõkön hatványozottan nagyobb is az arány. Sokan hajlamosak egy az egyben vetíteni a társadalomra a társkeresõ (ill. közösségi) oldalak "lakóit", pedig pont ezért vannak ezek a helyek, hogy az egyéb igények kielégítését egy gyûjtõ helyen megoldhassák. (ritkábban párkapcsolat, szimpla ismerkedés sokaknál mert unatkoznak vagy nem képesek kint emberi kapcsolatokat építeni, alkalmi kalandokat, flörtöket, és ami manapság férfira nõre egyaránt igaz, fõleg 35-40+ korosztálynál, szeretõket.)
"Állítólag a pasas boldog a kapcsolatában" Állítólag!
Pontosan, ahogy az 1-es írja! Unalom, kíváncsiság EGO!

Mennyi ideig nem szabad pisilni terhességi tesztelés előtt, hogy elég Hcg legyen a szervezetben? Létezik, hogy ha valaki két óránként pisil, akkor nem mutatja ki a teszt, hogy terhes?

Köszi a válaszokat...

Legjobb válasz: Legjobb a reggeli vizelet, de ha terhes vagy, akkor a nappali is bármikor kimutatja a Hcg szintet.

Legjobb a reggeli vizelet, de ha terhes vagy, akkor a nappali is bármikor kimutatja a Hcg szintet.
Kb 4-5 óra elég. A legelején elõfordulhat, hogy a gyakori pisilés miatt nem mutatja ki egy kevésbé érzékeny teszt. De kb 4-5-6 hetesen már akkor is kimutatja bármilyen teszt a terhességet, mert akkor már annyira magas a hcg szint, és akár napközben is kimutatja.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm!
Reggeli vizelet a legjobb, mivel éjszaka termelõdik a legtöbb HCG.

Igaz az ha valaki használ dezodort az káros lehet? A ti családotokban használtok? Az én csaldombqn azt mondjak nem szabad elnOmni a saját tetszagunk mert akkor a párunk se találjuk meg. így se anya se apa nem használ dezodort. Nekem se lehet?

Legjobb válasz: nemismerek senkit aki ne használna dezodort. Nem káros,sõt hasznosmert megajkadályozza a baktériumok, gombák szaporodását a vizes hónaljadban. A párodat pedig nem szag alapján találod meg. Nyugodtan használj.

"Biztonságban" akkor érezhetjük magunkat, ha egy BDIH és NaTrue minõsített deo-t használunk. Kimutatták, hogy az alumíniumsókat tartalmazó izzadsággátlókat használók körében gyakrabban alakulnak ki jó-, illetve rosszindulatú melldaganatok. Az alumínium képes felhalmozódni a szervezetben, így az Alzheimer-kór kialakulásában is lehet szerepe. Ezeket valóban nem szabad megvenni.
nemismerek senkit aki ne használna dezodort. Nem káros, sõt hasznosmert megajkadályozza a baktériumok, gombák szaporodását a vizes hónaljadban. A párodat pedig nem szag alapján találod meg. Nyugodtan használj.
A desodor csökkenti is az izzadást és nem lesz sárga a ruha. Sárga pont az elszaporodó baktériumoktól lesz
Szerintem ha nem használsz és hagyod a testszagod párologni akkor nem fogsz. Nem állatok vagyunk, hogy ilyen szagokkal csalogassuk a kant.
Te hol a fenében éltél eddig? A föld alatt? Ha 40 fokos melegben nem használsz dezodort biztos lehetsz benne, hogy olyan büdös leszel, hogy ember nem tud majd veled egy szobában meglenni, akkor is, ha te ezt nem érzed... Helló, a 21. században élünk, ezek a találmányok bizony nem az ördögtõl valók...
Ez egy butaság.Rohadt büdös leszel dezodor nélkül.Ennyi erõbõl azt is mondhatnák, hogy ne fürödjél egyáltalán, mert csak úgy érzik meg a férfiak a mélyrõl jövõ, igazi mocsárszagot.
zuhanyzok napi 2x, és sportolás után is. finom illatú tusfürdõvel. Évente ha 10-szer használok parfümöt, egyébként semmit. És nem vagyok büdös, érzõdik valamennyire a tüsfürdõ illata. A deók csak eltömitik a pórusokat. 25/N
efelpéét inkább nee :D ne itt reklámozd.
Az aluminium sókat tartalmazó deók eltömeszelik a pólusokat, nem hagynak izzadni, és okozzák a fent már leírt problémákat, már pedig izzadni természetes dolog, csak büdösnek lenni nem az.Az FLP aloés deója hagy izzadni, csak a bacikat öli meg, így nem lesz büdös a használója, nagyon gazdaságos és nyomot sem hagy a ruhán.
Van jó néhány olyan márka, ami természetes összetevõket, illatanyagokat tartalmaz. Nem olcsók, de ezeket bátran használhatod. Keresd a flakonján a minõsítéseket!
25 N vagyok soha nwem használok nem igazán izzadok, 40 fokban sem Párom kritikus fajta, szólna ha büdös vagyok (nem érzed a saját illatod mindig)
A kérdező hozzászólása: Végülis van pénzem ha akarnék vehetnék és stikában használnám ezeket.
A kérdező hozzászólása: 25n soha nem is használtál deot? Se nálunk illatos tusfürdõ sincs csak sószappan.csak természetes dolgok vannak. De allitólag a sószappan az jó a bõrnek nem tudom án már mi lenne a jó
Ja régen nem voltak deok, sõt képzeld anno a paróka alatt tetvesek voltak és csontból készült pálcával vakargatták a fejüket.
A kérdező hozzászólása: De régen se használtak dezodort. Nagyon megváltozott ez a vilag.nem tudom mit tegyek ja nem vagOk büdös meg izzados se csak most melegekben azért izzad a honaljam olyan lesz a ruha honalja része.ha valaki hasznal dezodort akkor nem lesz nedves a ruha honalja? Vagy az csak illatosit?meg miért lesz sarga a feher ruha dezodorral nem lesz sárga?
A dezodor és a légfrissítõ a világ 2 legmocskosabb dolga. Gondold el!Permet, vegyszer a bõrödre!Gusztustalan. Ez csak egy üzlet, elhitetik veled, hogy büdös vagy, ha nem használod. Ha 40 fokos meleg van, akkor 10 perc után szinte mindegy mit fújtál vagy nem fújtál magadra, akkor is büdös leszel a buszon:D Fürdeni kell többet és átöltözni ha megizzadtál. Másrészt az izzadás természetes és méregtelenítõ hatású. Az izzadásgátló pont megakadályozza azt, hogy aminek felszínre kell jönnie, meg is történjen. A bõrre fújva is káros és a tüdõdnek is mikor belélegzed.

Ha valaki kap húsz év börtönt de tizenöt év után kedvezménnyel szabadul akkor az öt év mennyi idõ után évûl el?

Úgy értem ha megint csinál valamit gondolom pluszba megkapja az öt évet. Ha szabadulása után tíz évvel követ el valamit akkor is le kell ülnie az öt évet?

Legjobb válasz: 10 vagy 20 év a súlyosságtól függ

10 vagy 20 év a súlyosságtól függ
Ha egyszer feltételes szabadságon van, amennyiben annak eredményesen eltelik az ideje, a büntetést kitöltöttnek kell tekinteni. Ezután akármit is követ el, nincs olyan, hogy végrehajtják utólag azt az 5 évet. ha viszont a feltételes szabadság alatt újabb bûncselekményt elkövet, akkor igen, mehet vissza börtönbe, a feltételes szabadság tartama alatt a büntetés nem évül el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!