Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki akart teherbe (11 db)

Ha valaki 13 évesen teherbe esik, nem akarja elvetetni, de az anyja nem akarja vállalni az unokát, mit lehet tenni?

Nem akar abortuszt, mert nincs szíve elvetetni, és végs? soron akarja is a babát... De az anyja úgy gondolja, hogy ? nem akarja. Akkor így lehet abortuszt csináltatni? Vagy mit lehet tenni? A lány semmiképpen nem akarja, hogy elvegyék, inkább megszökik otthonról...

Legjobb válasz: Mivel kiskorú vagy így mindenképpen anyukád dönt, (ha 16 éves lennél akkor fiatalkorú lennél és akkor már dönthetnél a baba sorsáról )Ha elszöksz annak nincs értelme megtalálnak, és mibõl élnél? stb! Bármennyire fáj vetesd el majd lesz még alkalmad rá!

Mivel kiskorú vagy így mindenképpen anyukád dönt, (ha 16 éves lennél akkor fiatalkorú lennél és akkor már dönthetnél a baba sorsáról )Ha elszöksz annak nincs értelme megtalálnak, és mibõl élnél? stb! Bármennyire fáj vetesd el majd lesz még alkalmad rá!
ÁMEN!!! ûEgy 13 éves lány még a szexhez sem elég érett pláne nem ahhoz, hogy felelõségteljesen neveljen egy pici életet.Sajnos a fiataloik azt hiszik, hogy a szexel felnõtté válnak, holott csak elrontják a késõbbi jövöjüket, hiszen egy fejletlen szexuális érzelmi világ a rossz tapasztalatokkal megtüzdelve sosem élheti át az igazi érett testi gyönyört mert mire odáig eljuthatna kiég.Ez a babára ugyaníg vonatkozik. 23 hetes terhes vagyok, és gyönyörû szép és jó állípot a terhesség de tényleg csatlakoznék az elõttem szólóhoz. Nem egy leányálom a sok vizsgálat, a pénz utána azt a gyereket nevelni öltöztetni etetni iskoláztatni kell.És mibõl? Szinte 100%, hogy az apuka lelép, hisz ez mindig így van a nem kívánatos babáknál pláne ha ebben a korban készül.És utána? Egyedül egy gyerekkel hiába van nagyi aki talán segít, sosem fog tudni elhelyezkedni egy gyerek mellett nem tud munkatapasztalatokra szert tenni és igazából a párkeresésnél is probléma lessz, hogy mire 20 lesz a leányz már van egy 6 éves fia akivel otthon kell t5anulni mert kezdõdik a suli.A hozzá illõ pasi meg buliból buliba kocsmából kocsmába esik be. Nagyon át kell gondolni, az életnek megvan a saját kis rendje.Nézd meg a romákat.Õk szülnek 13 évesen is, szinte kötelezõ errõl szól az életük. Kinézik nekik a párt összefekszek, házasság, és onnantól szolgálja a pasit aki közbe mindenhol megcsalja de mivel ki van szolgáltatva örül, hogy van valaki mellette csak kuss a neve.Ennyit errõl.Nem egy leányálom!!!
25 éves vagyok, problémamentes terhességem 30. hetében járok. Ha ezt a csomó vizsgálatot, normálisnak tekintett rosszullétet, cukorterhelést, vérvételt 13 éves koromban kellett volna végigcsinálnom, egyedül, társ (apa) nélkül, akkor nem tudom, hogy mi lett volna velem... 13 évesen az ember lányára rájön egy korai "anya akarok lenni" érzés, de ez nem a jelennek szól, hanem a jövõnek. Nem hiszem, hogy el lehetne ítélni a kislány anyját, hogy nem akarja felnevelni az unokáját. Biztos nehéz, de leányzó, ha igazán felnõttnek érzi magát, akkor rájön, hogy nem játékbaba fog kibújni (ez a bújás dolog, valószínûleg egyébként is fájni fog, nagyon) belõle, hanem egy élõ, síró, rugkapáló kisgyerek, aki nem tamagocsi, nem lehet újraéleszteni. Be kéne fejezni inkább az iskolát, szerintem...
Egy 13 éves még nem lehet felõs szülõ, a gyerek nevelése tehát egyértelmûen a nagymamára maradna. Ha õ ezt nem akarja, akkor senkinek nincs joga õt ilyen helyzetbe hozni. Ha babát akarna, szülne egyet, az unoka viszant "arra való" hogy a nagyi kényeztesse, egy-egy hétvégén vigyázzon rá, de nem arra, hogy a nagyi nevelje fel. Ha pedig a 13 éves kislány terhesen el akar szökni otthonról, akkor ebbõl is látszik, hogy gyerek. Kihez menne? Ki vállalná, hogy eltartja õt a gyerekkel együtt és helyette vállalja a felelõsség 99%-át? És igen, az anyja dönthet, hiszen kiskorú gyermekrõl van szó.
fáldalmas dolog de gyereknek gyreket?nem szabad a semmire szülni!nem divat a fiatal anyuka!mibõl fogja eltartani ha megszökik otthonról?késõbb elmegy prostinak hogy eltartsa saját magát meg a gyermekét?hát ilyen anyukát senki sem kíván magának!szegény gyermek:jobb ha megsem születik mert sanyarú élet vár majd rá!!!!!!
Ha megszülöd és elszöksz, évekig nem bújkálhatsz. A gyámhivatal azonnal elvenné a körülmények miatt. Akkor sem tarthatnád meg. Ezt nem a kislány válalja, hanem a szülei, ha pedig õk nem akarják, a gyámhivatal sajnos tényleg elveheti és sem így sem úgy nem lesz a tiéd a gyerek. Akkor inkább vetesd el és majd ha eljön az ideje szülhetsz amennyit csak akarsz. Úgy is lehet valakit szeretni, hogy a kisebbik rosszat választjuk.
13 évesen még gyerek, semmiképpen sem szabadna megtartania, még ha most úgy érzi is, ez nem egy-két hétre szóló dolog, hanem egy életan át tartó felelõsség.
A lány anyukája dönt a baba sorsáról, mivel a kislánya még nincs 16. Az õ akarata az érvényes. Ha megszökik, akkor mibõl fog élni? hogy fogja eltartani a babát? Egy baba neveléséhez rengeteg pénz kell, amit egy 13 éves kislány nem tud elõteremteni a semmibõl. Arról nem is beszélve, hogy folyton bújkálnia kellene, hogy rá ne találjanak. Mindenképp az abortusz mellett döntenék, mivel még úgyis lesz alkalma késõbb anyának lenni. Ha vállalja a babát, akkor megfelelõ támasz kell, gondolok itt a szülõkre... ami ebben az esetben nincs meg. Ahogy írták, kimaradna mindenbõl, ami ebben az életkorban a lányokat foglalkoztatja, és ezért késõbb megutálhatja a gyerekét, mégha most úgy is érzi, hogy meg akarja tartani.
ja ..én irtam a 2.-at..én mellékesen 16 évesen lettem..és tudom ha anyukám nem állt volna mellettem akkor nem tartanék itt.én az iskolát nem tudtam befejezni..és oké elismerem.jo munkám van, saját lakásom..de te még nagyon fiatal vagy..én sem akartam levetetni de nagyon sok mindent átélhettem volna még...nem bántam meg imádom a lányom.de neked még nagyon sok idöd van..
Ja és egyébként a legjobb barátnõm is így volt 14 évesen terhes lett már elvetetni nem lehetett a fiú elhagyta és szerencséje volt hogy az anyja melette állt(nem volt más lehetõsége) most 16 éves nem jár bulizni a gyerek miatt meg egy csomó mindenbõl kimarad!
szia..szerintem a legfontosabb hogy ezt otthon tudasd a szülökkel..mert ha elszökne ez a kislány aki már nem is kicsi mert gyereket vár...akkor bizony nagyon nem tudná szülöi segitség nélkül egyedül felnevelni a kicsit..egy gyerek neveléshez nagyon sok minden kell..az édesanya joggal aggodik hisz ez a lány is gyereknek számit..de mondd el neki hogy szeretnéd..az iskolát magántanuloként becsületesen fejezd be..de ezt át kell gondolni mert sok mindenböl kimaradsz..és egy gyerek mindent megváltoztat, .ezeket az éveket meg nem hozhatod vissza
Az abortuszhoz mivel 18 év alatti, szülõ-gondviselõ aláírasa kell, enélkül meg sem csinálják. Azért gondolja át ezt a babakérdést, hogy ha az anyja nem támogatja, támogatja-e más? Mert nem kis felelõsség, pénz, odafigyelés, suliból kimaradással jár egy gyerek, és egy életre szól! Keressen fel egy tanácsadót és minden lehetõséget beszéljenek át. És vannak családsegítõk, anyaotthonok, amik lehetõséget adnak a baba kihordására megszülésére. De beszéljen szakemberrel, mielõtt végleges döntést hoz (amit a terhesség 12. hetéig tehet meg)
Megszakítás nem védekezés.
Mert 35-s a pearl indexe. ÉS a sors fintora, hogy mindig annak jön be, aki pont nem akarja.
# 3/5 Jó persze meg a holdat ugatom elõtte is védekezés és kevesebb az esélye. Ez nem félrevezetés, legnagyobb a teherbeesés lehetõsége így.
Azért ilyen baromságokat ne írjunk már, hogy ugyanolyan biztonságos, mint a tabi. Hát nem. A másik meg, hogy egy értelmes felnõtt ember vagy akar gyereket, vagy nem. Ha igen, akkor nem "védekezik" sehogy, ha meg nem, akkor törekszik a lehetõ legbiztosabb módszerre.
Rám nem vonatkozik a kérdés, mert nem írok ilyet, de most attól is függ hogy mekkora az esély, hogy mikor voltak együtt. Mert pl menses elõtt egy nappal igen kicsi az esély- nem tudni mikor van pé, általában félidõre teszik, de nem mindenkinél van akkor... Az elsõ által írtra annyit, hogy ugyan olyan védekezés, mint bármilyen más- minden védekezés, amit azért tesznek, hogy ne legyen baba. Közel ugyan akkora a teherbeesési ráta, mint a tablettánál vagy az elköttetésnél- nincs 100%-os módszer és tapasztalatból írom, hogy ugyan olyan biztonsággal alkalmazható, mint a tabi... csak nincs mellékhatása, semmi nem zavarja meg a tested természetes mûködését- míg a gyógyszernél csak megvonásos vérzésrõl beszélünk, amikor megvan... Rengetegen alkalmazzuk sikerrel!! :-P Az, hogy Te más véleményen vagy, elfogadom, de ne vezessünk félre senkit! Fiataloknak nem ajánlott, a gyerekeimnek sem fogom ajánlani!!
Murphy. Sajnos ez így szokott lenni. Ha vki akar babát, csak mondjuk vmiért nem sikerül végigvinni az aktust, akkor jó eséllyel nem jön össze. De ha nem akar babát, akkor meg összejön. Egyébként meg ha vki gyereket akar, akkor nem kell semmivel védekezni. Ha meg nem akar gyereket, akkor nem olyan módszert kellene választani, ami mellett 100 nõbõl 35 egy éven belül teherbe esik. Ált. azért mondja mindenki, hogy igen is teherbe eshet, mert egyrészt így igaz, másrészt meg ha ennyire f.sik a terhességtõl, akkor nem ártana, ha máskor több esze lenne és védekezne. Baromira utálom azokat, akik nyávognak, hogy nem akarnak teherbe esni, de annyi eszük nincs, hogy normálisan tegyenek ellene.
mert az emberek rosszat akarnak másoknak
"A másik meg, hogy egy értelmes felnõtt ember vagy akar gyereket, vagy nem." Azért ez nem így van. Ha valaki nem akar gyereket, az védekezzen, és hülye, ha nem védekezik, ebben teljesen igazad van. De én simán el tudom képzelni, hogy egy pár alapvetõen nem tervez még gyereket, de mégis el tudják fogadni, ha lesz. Nem ragaszkodnak ahhoz, hogy mindent az utolsó napig õk szabjnak meg, számoljanak ki, tervezzenek meg. Ilyen esetben megfelelõ, ha csökkenthetik a teherbe esés valószínûségét naptármódszerrel vagy megszakítással. Emellett persze teherbe eshet a feleség, ezért tényleg csak akkor szabad így csinálni, ha nem baj a baba.

Igaz, hogy ha valaki nagyon akarja a babát, kevesebb esély van a teherbe esésre, mint ha nem figyel rá?

Legjobb válasz: A görcsös akarás valóban nem tesz jót. A Baba úgyis tudja hogy mikor szeretne jönni és hidd el jönni is fog akkor. Sokat segít az egészséges életmód betartása, ovuláció környéki közösülés, magzatvédõ és egyéb vitaminok szedése mind a két félnél. A stressz a cigaretta nikotin és alkohol szintén hátráltatja a fogamzást.

A görcsös akarás valóban nem tesz jót. A Baba úgyis tudja hogy mikor szeretne jönni és hidd el jönni is fog akkor. Sokat segít az egészséges életmód betartása, ovuláció környéki közösülés, magzatvédõ és egyéb vitaminok szedése mind a két félnél. A stressz a cigaretta nikotin és alkohol szintén hátráltatja a fogamzást.
Igaz, de nagyon nehéz nem figyelni rá....
Mi a párommal egy évig stresszeltünk azon , hogy összejöjjön.Minden eggyüttlét után azt mondogattuk most biztos.De csak a csalódások jöttek sorba.Aztán volt egy kis hullámvölgy a kapcsolatunkba amikor sokat veszekedtünk és a kapcsolatonk jövõje volt a tét.És akkor nem figyeltük.Terhes lettem.És ezt pont a 30. szülinapján közölhettem vele.
Igen valóban van benne valami. én is így voltam annyira akartam hogy 2x csalódtam hogy megjött utána már azt mondtam hogy majd akkor jön amikor jönnie kell:-) és én nekem meg a párom születésnapján fogant meg. És akkor este azt mondtam neki ez lesz az ajándékod:-) és lám úgy is lett ez egy csodálatos ajándék lett nekünk:-)

Ha valaki 17 évesen teherbe esne, el lehetne veteni ha ő nem akarja? (lenn)

A lány szülei feltudnák jelenteni a fiút?Börtönbe vinnék? A lány oda költözhetne a fiú szüleihez? Szó ne essék,nem rólam van szó.

Legjobb válasz: 14 év feletti lánnyal kavarás miatt nem csuknak börtönbe. Saját testérõl/gyermekérõl pedig mindenki önmaga rendelkezik, ha már nem kiskorú.

14 év feletti lánnyal kavarás miatt nem csuknak börtönbe. Saját testérõl/gyermekérõl pedig mindenki önmaga rendelkezik, ha már nem kiskorú.
Nem lehet a srácot feljelenteni, mert a beleegyezés korhatára 14 év. 14 év alattiról hiába mondják, hogy beleegyezett, nem számít, de 14 év felettinél már igen. A lányt elvileg haza lehet vitetni, amíg nem nagykorú, sõt, ha valaki 18 éves kora elõtt szül, akkor az is könnyen megeshet, hogy a baba nagyszüleit nevezik ki gyámnak. Persze ez nem mindig van így. A lány abban az esetben mehet el otthonról, ha nagykorúvá nyilvánítják, pl. ha összeházasodik a fiúval. Ezt kérvényezni kell. Ha férjhez ment, akkor nagykorúvá válik, és akkor ugyan azok a dolgok vonatkoznak rá, mint minden 18 év fölötti állampolgárra.
Elvetetni nem tudjak a szulok, ha a lany nem egyezik bele, de erdemes jol atgondolni, hogy mi legyen! Ha kiskoruan elkoltozik otthonrol a lanyka, akkor komoly bajba hozhatja azokat, ahova koltozik. A fiut terhesseg miatt feljelenteni nem lehet, ha nagykoru akkor kotelezhetik talan az eltartasra.
akár kiskorú, akár fiatalkorú, akár nagykorú valaki, senki nem kényszerítheti abortuszra, nem tudom honnan terjedt el ez a marhaság, de egyre többet olvasom a fordítottja viszont igaz, mármint, ha nem nagykorú személy abortuszt akar, akkor ahhoz kell a törvényes gyám (szülõk) beleegyezése
Egy másik kérdésben írtad, hogy rólad van szó.Na mind1. Nem vetehetik el a babát, az anya(terhes nõ/lány)beleegyezése nélkül.
A kérdező hozzászólása: Azért írtam hogy nem rólam van szó, mert nem akartam volna azt hallgatni hogy ilyen vagyok meg olyan, mert 17 évesen teherbe estem. Köszönöm a válaszokat.
Mivel az illetõ betöltötte a 14.et nem vinnének senkit börtönbe. Elvetetni szülõi aláírással lehet. Oda költözni pedig szülõi engedéllyel. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Segítettél:) Köszönöm!

Ha valaki szüzen esik teherbe azt vizeletmintából ki lehet mutatni? És ha nem akarja megtartani az így fogant magzatot, elvetetheti?

Legjobb válasz: Hogy gondoltad a szüzen teherbeesést? Ondóba mártott ujjazástól? Ha arra gondolsz, hogy az elsõ alkalomtól terhes leszel, akkor az semmiben nem különbözik más teherbeeséstõl, azt, hogy elsõ alkalom volt nem lehet kimutatni.

Hogy gondoltad a szüzen teherbeesést? Ondóba mártott ujjazástól? Ha arra gondolsz, hogy az elsõ alkalomtól terhes leszel, akkor az semmiben nem különbözik más teherbeeséstõl, azt, hogy elsõ alkalom volt nem lehet kimutatni.
Szûzen elég nehéz teherbeesni bár ha a fiú(aki ugye kell hozzá)újjazott miután magához nyúlt elõfordul, hogy sperma kerûl a hüvelyedbe és teherbeesel!Ennek az esélye ugyan 0, 0000001%A tehességet vizeletbõl ki lehet mutatni(esemény után két héttel vagy mensi elmaradása után márha neked már van)!A szûzességet az orvos állapítja meg vizsgálattal!Elvetetni el lehet de védekezni jobb mert az abortuszt egy felnõttnek is nehéz elviselni lelkileg nemhogy egy gyereknek!!!Mert ugye az egy élet kioltása!!!Csak érdeklõdsz vagy konkrét eset miatt kérdezed?Ezt tényleg édesanyáddal kellene megbeszélned!Ha esetleg tartasz tõle kérdezz mire vagy még kíváncsi ha tudok segítek!
A terhességet mindenféleképpen ki lehet mutatni. De hogy történt? És a védekezés hol marad?
hadjál már minket a hülye kérdéseiddel!!!!!Szórakozol velünk????Mert ha tényleg nem akkor anyukádtól kérdezd már meg ezt jó?
Te vagy az aki tegnap is feltette ugyanezt a kerdest? Fejezd mar be kerlek!
A kérdező hozzászólása: A 4. válasz írójának üzenem, hogy nem poénkodom, csak nem vagyok olyan tájékozott mint Ti.
Szüzen nem esik senki teherbe ez biztos.
Hogyan lehet "szûzen teherbe esni"? Valamiben nagyon tévedsz, írd meg pontosan, mire kérsz választ.
nem védekeztetek?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Melyik kérdésre gondolsz? Az elsöre vagy a másodikra.De úgy lesz, ahogy kérted.

Igaz, hogy fogamzásgátló tabi szedése után, ha valaki teherbe akar esni, nagyobb az esélye az ikreknek?

Legjobb válasz: Én ezt még nem hallottam. Olvastam már hogy megnõ az esély ha drogoztál már, ha idõsebb vagy. ha sokasik gyerek, ha északi vagy pl.Svéd...de ezt még nem szóval kiváncsivá tettél.

Én ezt még nem hallottam. Olvastam már hogy megnõ az esély ha drogoztál már, ha idõsebb vagy. ha sokasik gyerek, ha északi vagy pl.Svéd...de ezt még nem szóval kiváncsivá tettél.
Állítólag azért igaz, mert az addig vissza szoritott peteérés újra elkezdõdik és esetleg a hirtelen hormonváltozástól több pete is beérik. Valamikor a meddõség kezelésére is használták. Szedettek fogamzásgátlót, majd abbahagyatták a szedést és megindult a peteérés és valóban születtek ikrek.

Meg lehet-e érezni, ha teherbe esett valaki, akár 1 héttel a mensi előtt, és ha igen, akkor mik a tünetek?

A szitum a következ?:9-én volt peteérésem,mi a párommal 7-én voltunk együtt,mert kislányt szeretnénk.10-én reggel már arra keltem fel,hogy most történt meg a megtermékenyülés,11-én már találgattam,vajon épp hol vándorolhat a kis babókezdemény,és 12-t?l elkezdett fájni a hasam,olyan mindjárt megjön érzés féle,de csakis a bal oldalon,és azért nem annyira,hogy gondot okozna,de érzem,és 10 óra alvás is kevés,de a tüneteket leszámítva,én 99% ban úgy érzem csak a bels?m súgja,hogy babás lettem.Szerintetek létezik ilyen?

Legjobb válasz: Szia!Emlékszem amikor "készült" a baba, egy pénteki nap volt, következõ hétfõn volt peteérésem, tehát 3 nap múlva és fiam lett. Ezt utólag számoltam ki mert amikor terhes lettem nem gondoltam hogy az vagyok csak annyira fájt a cicim, hogy a falat le tudtam volna kaparni, meg a megjön érzés nagyon erõs volt.Aztán megszületett 9 hónap múlva a kispasim:) Ja állandóan aludtam volna, volt hogy 4 napig feküdtem:) Szóval azt hiszem terhes vagy:)

Szia!Emlékszem amikor "készült" a baba, egy pénteki nap volt, következõ hétfõn volt peteérésem, tehát 3 nap múlva és fiam lett. Ezt utólag számoltam ki mert amikor terhes lettem nem gondoltam hogy az vagyok csak annyira fájt a cicim, hogy a falat le tudtam volna kaparni, meg a megjön érzés nagyon erõs volt.Aztán megszületett 9 hónap múlva a kispasim:) Ja állandóan aludtam volna, volt hogy 4 napig feküdtem:) Szóval azt hiszem terhes vagy:)
Nekem 4 nap múlva kéne megjönnie, 3 napja tök fáradt vagyok meg állandóan aludnék a lányommal is igy voltam ugy hogy tegnap reggel teszteltem és pozitív lett :) ! Drukkolok hogy neked is + legyen!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, nekem is van egy kisfiam, ezért szeretnénk most egy kislányt, és hát ezért is vagyok elbizonytalanodva, mert nála nem éreztem semmit, majdnem 10 nap késésnél kaptam észbe, most viszont szinte azonnal ezt érzem, hogy beköltözött valaki, és hát nem tudom, ez lehetséges-e, hogy már most megérzem:) ))
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak! 4 nap múlva kéne megjönni, és máris pozitív a teszt?Ez szuper.Nekem 23 (nem)kéne megjönnie:)
Nem ...
nem de eléggé gáz a teljes bizonytalanságra, gyakorlatilag a semmire szülni, fõleg ha a szülõk sem támogatják az anyát
Bizony. Abortuszra nem kötelezhetik de kitehetik a lakásból.
Nem. De arra kényszeríthetik, hogy megálljon a saját lábán.
Nem, ha elmúlt 18 éves akkor már nem, mert nagykorú.
Nem, de kitehetik a lakásból, hisz nagykorú, és munkaképes. Ha meg tud élni, tartsa meg. Ha nem, akkor gondolkodjon.
18 éves kor alatt sem kötelezhetik abortuszra, nemhogy fölötte. Ahogyan arra sem kötelezhetik, hogy tartsa meg. Ha abortuszra akar menni és a szülõk nem írják alá az engedélyt, a Gyámügy segítségét kell kérnie. Ha megtartja a babát, bizonyos vizsgálatokhoz (pl: amniocentézis) szintén kell a szülõ aláírása, és ha megtagadja, akkor a Gyámügy szintén eseti gyámot jelöl ki. Kiskorúnál a babát csak úgy adják haza a kórházból, ha vagy a szülõ, vagy a nagykorú, apasági nyilatkozatot tett apa aláírja a papírokat. Csakhogy az apasági nyilatkozathoz is kell a kiskorú lány szülõjének aláírása, ami szintén pótolható az eseti gyám aláírásával. Az megint más kérdés, mi lesz egy olyan kisbaba sorsa, akit a nagyszülõk nem akarnak befogadni, és adott esetben az édesapja sem tudja eltartani. Kiskorúnál azért vannak feladatai a szülõnek, pl. bizonyos vizsgálatoknál
Nem kotelezhetik. De akkor a 18 eves se kotelezze a szuleit, hogy ebben a bizonytalan vilagban felneveljek az unokajukat is.
6-os vagyok. Az utolsó 2 sor véletlenül maradt benne.
Kényszeríthetik.
Alatta sem kötelezhetik. A kényszerítés maximum abból áll, hogy közlik: õk nem fogják helyette nevelni és a pénzt elõteremteni a gyerekneveléshez. Ez meg mondjuk jogos! Ha úgy dönt, hogy bevállalja, akkor oldják meg a pasijával, anyagi téren is. Legalábbis ha én ilyen helyzetbe kerülnék, nem lenne pofám anyámékat terhelni ezzel.
Utolsóval értek egyet, szerintem még alatta sem kényszerhetik / élet ellenes cselekmény/. A mostani ab törvénymódosítás után lehet, hogy már maga az anyuka sem vetetheti el, annyi procedúrát körítenek majd neki. Nem pártolom az abortuszt, de elõfordulhat, hogy meg kell tenni.
Senkit nem lehet abortuszra kötelezni Magyarországon. 18 év felett a törvényi feltételek között a nõ magánügye (amit persze illik megbeszélni a partnerével!!!) 18 év alatt ha ellentmondás van a saját szándéka és a szülei szándéka között akkor goto gyámügy.
Az még egy kis csavar a sztoriban, hogy a jelenlegi jogszabályok alapján az anya még tanköteles-egészen pontosan annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyikben betöltötte a 18.életévét. Pl. ha valaki szeptember 1-jén ünnepli a 18. szülinapját, akkor az a következõ ÉV június 30-ig(augusztus 31-ig) tanköteles. Ettõl persze nem kell eltartania a szüleinek, de a friss anyuka errõl is kell, hogy intézkedjen.
14-es! Ez viszont annyiból áll, hogy beiratkozik az iskolába, ahol felmentik a tanórák látogatása, sõt a vizsgák alól is. Ezzel eleget tesz a törvényi kötelezettségének, és nem csak Õ kapja a csp-t a baba után, hanem utána is kapják a szülei annak a tanévnek a végéig, amelyben betölti a 18-at. Ennek feltétele, hogy a szüleivel egy háztartásban maradjon (legalább papíron). Ha elköltözik, akkor meg saját jogán igényelheti meg önmaga részére a csp-t ugyanerre az idõszakra.

Igaz az, hogy ha valaki teherbe akar esni akkor? (lent b. )

Nem ajánlatos sikosítót használni meg intim lemosot sem. mert felborítja a pH-t ....

Legjobb válasz: En ugy tudom, hogy az intim lemosot eppen azert hasznaljak, hogy ne boruljon fel a pH.

En ugy tudom, hogy az intim lemosot eppen azert hasznaljak, hogy ne boruljon fel a pH.
Szerintem lehet, hogy az intim zuhanyra gondolsz. Na az felborítja, a mosakodó gél nem.
Én most teszteltem pozitívat egy hete, a 3. hónapban összejött a baba, és évek óta csak intim lemosót használok. Mert az pont jó PH-t biztosít a tusfürdõkkel és szappanokkal szemben. A sikósítóról nem tudok pontos infót, amikor teherbe estem, pont nem használtuk, de egyébként néha szoktuk.
Intim lemosó és intim zuhany célja egyaránt az, hogy helyreállítsa a nemiszervek PH-ját. Én használtam ezt is, meg síkosítót is, és teherbe estem 32 évesen. Ezek nem fogamzásgátlók... :-)
Szerintem az intim zuhanynak egy célja van: hogy a kitaláló és gyártó jól megszedje magát. Én mondjuk nagyon haragszom rá, mert egy idõben én is azt hittem, hogy hozzátartozhat a személyes higiéniámhoz, hát nagyon legyengült tõle a hüvely saját védekezõképessége. De bizonyára mindenki más.
Hát igen... intuim zuhanynál nem mindegy, mire használja az ember. A hüvely öntisztuló, azt nem kell tisztítani semmivel. Viszont a hüvelyben lakó laktobacilusok kipusztulhatnak, megritkulhatnak akár egy antibiotikumos kõra hatására is, õket vissza lehet és kell is telepyteni. Erre a tejsavas irrigálás kiváló módszer. Én csak havonta egyszer használom, menszesz után. A nemiszervem környékét meg intim szappannal mosom.

Ha valaki nem akart teherbe esni, de már késő. milyen módok vannak a terhesség megszüntetésre?

Tényleg van olyan gyógyszer ami megszünteti a terheséget kb 5-6 héten belül? vagy csak az abortusz az egyetlen út?

Legjobb válasz: Szia. Én csak olyan injekcióról hallottam, amit 72 órán belül kell bedani. Keress rá a neten hol van ilyen sürgõsségi ambulancia.

Szia. Én csak olyan injekcióról hallottam, amit 72 órán belül kell bedani. Keress rá a neten hol van ilyen sürgõsségi ambulancia.
Mások abban reménykednek hogy terhesek lesznek, te pedig jössz itt az abortusz kérdéssel! Ilyenrõl ritkán olvasok!
A második válaszolónak üzenem, hogy ne vicceljen már, ez nem egy kismamáknak szóló honlap, itt bármit lehet kérdezni. ha nem tetszik neki a kérdés, akkor ne válaszoljon rá. Egy kismama
Szia! Nem, nincs forgalomba ilyen gyógyszer. Létezik, de nálunk szerencsére nincs és nem is volt engedélyezve, külföldön pedig betiltották.Pont azért, mert a felelõtlen fiatalok az életüket kockáztatták az orvosi felügyelet nélküli alkalmazásával, többen elvéreztek tõle. Ha teherbe estél, és nem tudod megtartani, akkor nem marad más, csak az abortusz. Nagyon fiatal vagy?Nem számíthatsz segítségre a szüleidtõl? Hogy õszinte legyek, én azért ezeket a dolgokat nem nagyon értem meg.Aki annyira felnõtt, hogy nemi életet él, az legyen annyira is az, hogy felelõsen gondolkodjon a fogamzásgátlásról.Már szinte mindenhol van tinédzserambulancia, ahol bármilyen kérdésre választ kaphatnak a fiatalok, és orvosi ellenõrzés mellett biztonságosan védekezhetnek. Remélem megoldódik a problémád, és felelõsebben viselkedsz ezután, üdv
Elmondanam, h az elozo terhessegem fogamzasgatlo szedese kozben tortent, nagyon sok oltast/sargalaz, hepatitis, tifusz/kaptam, es nem tarthattam meg.Tehat attol mert valaki vedekezik, nem biztos, h nem jon ossze a baba. Viszont En sem tudom ilyen gyogyszerrol nalunk, csak az a 72 oras tabletta van, de szerintem menj el az orvosodhoz, es O segiteni fog mindenben, ha megis ugy dontesz, h megtartod abban is, es ha nem szeretned akarmiert is akkor abban is. 17 hetes kismama
Elõzõ válaszolónak! elmondanám, hogy a tabletta melletti terhesség elég ritka, és többnyire a nem rendszeres szedés következménye. Persze elõ fordulhat normál esetben is. De talán mégis csak jobb védekezni, ha nem akarunk babát, mint abortuszra járni. A védekezéssel is lehet baleset, de talán sokkal több az esélye, ha nem foglalkozunk ezzel sehogysem. És talán nem is kellene ezt a felelõtlen magatartást sugallni a fiataloknak.
A ma forgalomban lévõ hormonális fogamzásgátló tabletták nem okoznak fejlõdési rendellenességet a magzatnál. Akkor sem, ha valaki a szedés alatt esett teherbe. Egyetlen genetikai tanácsadó sem javasolja emiatt a terhesség megszakítását. Mivel milliók szedik világszerte az ilyen készítményeket, jól dokumentált vizsgálatokkal bizonyították ezeket a tényeket. Természetesen, ha a terhesség kiderül, a szedést abba kell hagyni, hiszen ekkor már nincs szó fogamzásgátlásról.csak a gyógyszer szedése melletti teherbe esésre...
szüld meg én meg felnevelem! egy nõ, akinek nem jön össze a baba

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!