Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki akarja a babát (14 db)

Létezik oylan hogy ha valaki annyira akarja a babát hogy azért nem sikerül neki?

Csak mert mi nagyon szertnénk....

Legjobb válasz: Én már hallottam róla,hogy valaki annyira görcsösen akarta,sose jött össze,aztán mikor lemondott róla...,ott is volt a pocaklakó :) :)

Én már hallottam róla, hogy valaki annyira görcsösen akarta, sose jött össze, aztán mikor lemondott róla..., ott is volt a pocaklakó :) :)
Létezik, a krónikus stressz a neuroendokrin rendszert gátolja, azaz abszolút kézzel foghatóan akadályozza a teherbeesést. Evolúciós gát is, az ember stresszhelyzetben, görcsös akarásban nem reprodukcióra, túlélésre rendezkedik be, ehhez igazodik a teste is.
Kedves Kérdezõ!Én nagyon vágyom a babára igaz nem annyira betegesen gondolkozok mint némely ember de nekem is volt példa arra hogy magamba beszéltem hogy most biztos terhes vagyok jöttek is a tünetek de sajnos a tesztet nem lehetett becsapni annak nem tudtam bebeszélni :) sajnos én már fél éve várom hogy 2 csík legyen a teszten és minden hónapba egyre jobban szeretném de sajnos még semmi...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!nekem jövöhéten kéne megjönie..remélem nem fog.de valahogy érzem hogy megfog mert nagyon rajta vagyunk a babán.de probálok nem rá gondolni és akkor talán sikerül.
Biztos, hogy létezik. Nekünk akkor sikerült, mikor lemondtam róla és új állást pályáztam meg. Interjú elõtti napokban pozi lett a teszt. Sok olyat is olvasni, hogy örökbefogadás után jött a baba. Csinálni kell a dolgokat, de közbe el kell elengedni. Más dolgokkal kell foglalkozni. Elég a ráutaló magatartás :-)

Igaz, hogy ha valaki nagyon akarja a babát, kevesebb esély van a teherbe esésre, mint ha nem figyel rá?

Legjobb válasz: A görcsös akarás valóban nem tesz jót. A Baba úgyis tudja hogy mikor szeretne jönni és hidd el jönni is fog akkor. Sokat segít az egészséges életmód betartása, ovuláció környéki közösülés, magzatvédõ és egyéb vitaminok szedése mind a két félnél. A stressz a cigaretta nikotin és alkohol szintén hátráltatja a fogamzást.

A görcsös akarás valóban nem tesz jót. A Baba úgyis tudja hogy mikor szeretne jönni és hidd el jönni is fog akkor. Sokat segít az egészséges életmód betartása, ovuláció környéki közösülés, magzatvédõ és egyéb vitaminok szedése mind a két félnél. A stressz a cigaretta nikotin és alkohol szintén hátráltatja a fogamzást.
Igaz, de nagyon nehéz nem figyelni rá....
Mi a párommal egy évig stresszeltünk azon , hogy összejöjjön.Minden eggyüttlét után azt mondogattuk most biztos.De csak a csalódások jöttek sorba.Aztán volt egy kis hullámvölgy a kapcsolatunkba amikor sokat veszekedtünk és a kapcsolatonk jövõje volt a tét.És akkor nem figyeltük.Terhes lettem.És ezt pont a 30. szülinapján közölhettem vele.
Igen valóban van benne valami. én is így voltam annyira akartam hogy 2x csalódtam hogy megjött utána már azt mondtam hogy majd akkor jön amikor jönnie kell:-) és én nekem meg a párom születésnapján fogant meg. És akkor este azt mondtam neki ez lesz az ajándékod:-) és lám úgy is lett ez egy csodálatos ajándék lett nekünk:-)

Ha valaki nagyon akarja a babát akkor milyen gyakran kell szeretkezni?

Legjobb válasz: A lényeg, hogy a várható peteérést megelõzõ napokban, a peteérés napján és az utána lévõ napokban.

A lényeg, hogy a várható peteérést megelõzõ napokban, a peteérés napján és az utána lévõ napokban.
2 naponta!!!! A spermiumok érése miatt!
Ha nagyon akarod, nem bizti, h sikeres lesz a próbálkozás.vegyél ovu tesztet, igy megtudod a peteérésed idejét, akkor, azon a napon, és utána köv napon bizony lehet szeretkezni.De ne erre koncentrálj elsõsorban.és légy türelmes magaddal, ha a próbálkozások sikertelenek lennének.kitartást.
Ne görcsölj rá! Csak élvezd a szexet, akár minden nap, de ne azért mert babát szeretnél. :) Így a leghatásosabb, ha nem azon agyalsz közben, és nem érzitek kötelezõnek! gyors gólyahírt!

Milyen dolog az, ha valaki úgy akar babát, hogy a párja még nem?

Legjobb válasz: Hat eleg car ugy.....nem kellene olyan szemellyel babocat valallni ha az nem akarja...mi ertelme van az egesznek? Egy baba nem megoldas es olyan kapcsolat megmentesere ami nem mukodik...ha meg mukodik de nem kell babo akkor szulo nelkul no majd fel es az kinek jo? En nem ertem az ilyen embereket.....vegyenek egy babat aztan azzal babazzanak reggeltol estig.....ha meg tenyleg babo kell de nincs megfelelo par akkor is vannak mas megoldasok.

Hat eleg car ugy.....nem kellene olyan szemellyel babocat valallni ha az nem akarja...mi ertelme van az egesznek? Egy baba nem megoldas es olyan kapcsolat megmentesere ami nem mukodik...ha meg mukodik de nem kell babo akkor szulo nelkul no majd fel es az kinek jo? En nem ertem az ilyen embereket.....vegyenek egy babat aztan azzal babazzanak reggeltol estig.....ha meg tenyleg babo kell de nincs megfelelo par akkor is vannak mas megoldasok.
Sajnos ennek én is szenvedõje vagyok, de én teherbeestem, és magamnak nem akartam megszülni, igy volt egy abortuszom, amit azóta is bánunk, mostmár szeretne õ is. Azt tudomtanácsolni, hogy várj, ami a legrosszabb, fõleg ha a környezetetbe babák vannak, vagy jönnek. Kitartás...
Szia! Nálunk is én jutott elõbb oda, hogy szeretnénk babát. A párom akkor még nem akart, de egy ismerõsünknek akkor született babócája és utána valahogy a páromat is elérte az az érzés, hogy szeretne babát. Szerintem, ha jól mükszik a kapcsolatotok akkor hamar eljut a párod is arra, hogy szeretne babát. Addig hiába szeretnél ne vágj bele a párod tudta nélkül:-))) Türelem...
Elég rossza a helyzeted. Sokáig én is hasonló cipõben jártam mint te. A férjem nem akart babát azért mert fõsulira járok, és nem akart még ezzel is terhelni. Én viszont már a kapcsolatunk kezdete óta vágyom egy babóra.Kb. 4 hónapja kezdtünk el próbálkozni vele, de még nem sikerült. Most már lehet, mert júniusban végzek. Én a babára már 7 éve várok. Kitartás.
SZia! Ezzel a problémával mi is találkoztunk 2004-ben házasodtunk össza a férjemmel és én úgy gondoltam, hogy jöhetne a baba, viszont a párom inkább még utazni, élni szeretett volna egy kicsit. Utána Õ szerette volna viszont én kezdtem el egy sulit, amit semmiképp nem akartam abbahagyni. Most 31. hetes vagyok és mind a ketten nagyon várjuk a kislányunkat én 30, párom 34 éves, de egyikõnknek sem kellett lemondani amit szeretett volna és biztos, hogy mostmár mindenekelõtt a pici van!

Rosszat teszek ha nem akarom, hogy minden hétvégén jöjjön valaki babalátogatóba (5hetes a babám)? Hogy osszam be, megoldások?

Anyossomal soha nem volt szoros a kapcsolatom,vidéken laknak és havonta kéthavonta mentünk hozzájuk,mondjuk ök egyszer jöttek karácsonykor és rá fél évre még egyszer 2év alatt.De most hogy megvan az unoka jönnének sürübben is mint kéne(szerintem),a korházba már szülés utánni nap ott voltak ez még haggyán de már ott megkértem hogy ha hazamegyünk 1 hétig ne jöjjenek mert 3masban szeretnénk lenni és pihennem is kell,erre már 2 nappal A HAZAÉRKEZÉSEM UTÁNN TELEFONÁLT HOGY jönnének én meg kiborultam és mondtam hogy majd a következö héten.Jöttek is de persze nem akkor amikor megbeszéltük vasárnap délben beállitottak hogy ök itt vannak a házelött és jönnek(1orárol volt szo,éppen ebédeltem volna amikor beállitottak),megbeszéltük hogy 2 hetente jönnek erre már következö hét végén akartak jönni én ,mrg mondtam nem majd jövö héten mert nekünk is kell a nyugi(a férjem csak vasárnap van ithon máskor 5-6 körül jön haza igy csak vasárnap tudunk együtt lenni ).De haén szombatot mondok hogy jöjjenek az neki nem jo mert dolgozik,de most munkaszüneti nap volt is meg lessz is de neki csak a vasárnap jo.Lehet hogy én alappbol nem birom de nekem ez sok és akkor az én családom mikor jö ha mindig öhozzá igazodunk,meg idö sincs ha ö jön minden 2 héten.Az meg a másik hogy össze vissza igérgettet hogy majd ök segitenek lakást venni(régebben)aztán amikor kellt volna nem segittetek,inkább autot vettek(de akkor ne igégessen) meg hogy ha megvan a baba ad pénzt vegyük meg ami kell ebböl sem láttunk semmit csk 1 pllüss overált meg saját készitésü termo eggyütest ami 2 számmal nagyobb és nem valami szép de evvel is csak az a bajom hogy akkor monek igérgrt?!Az bánt hogy az ember számitott a segitségére mert igérte,de igy már nem kell semmi töle csaK AZ HOGY HAGYON MINKET NYUGODTAN ÉLNI.Mert ezmiatt a viselkedés miatt sokat idegeskedek ami árt a babának is,és ezért a tejtemelésemnek is.Bocsi hogy hosszura sikerült de muszály volt kiirnom magambol.Mit tehetnék hogy megoldodjon a helyzet?Köszi!

Legjobb válasz: Nos a babád már ki lehet vinni sétálni,nyugodan hívd fel a figyelmüket, hogy beszéljétek meg elõre mikor jönnek, mert neked igenis vannak a babával és más anyukákkal hétvégi programjaid, és nekik lesz kellemetlen, ha az üreslakás ajtaján kopognak. Ez nagyon nem jó, hogy csak úgy beállítanak. Fõleg, hogy még szólsz és nem törõdnek vele. Ezt a pároddal is meg kellene beszélni, hiszen mégiscsak jobb lenne ha õ beszélne velük elõször komolyabban.. Egyébként nem vagy köteles otthon ülni és várni,hogy jönnek-e, persze attól te még otthon lehetsz, hogy nem érsz rá. Képzeld el nálunk milyen botrányok lesznek..hasonló várható, és csak 3 utcával arrébb lakunk.

Nos a babád már ki lehet vinni sétálni, nyugodan hívd fel a figyelmüket, hogy beszéljétek meg elõre mikor jönnek, mert neked igenis vannak a babával és más anyukákkal hétvégi programjaid, és nekik lesz kellemetlen, ha az üreslakás ajtaján kopognak. Ez nagyon nem jó, hogy csak úgy beállítanak. Fõleg, hogy még szólsz és nem törõdnek vele. Ezt a pároddal is meg kellene beszélni, hiszen mégiscsak jobb lenne ha õ beszélne velük elõször komolyabban.. Egyébként nem vagy köteles otthon ülni és várni, hogy jönnek-e, persze attól te még otthon lehetsz, hogy nem érsz rá. Képzeld el nálunk milyen botrányok lesznek..hasonló várható, és csak 3 utcával arrébb lakunk.
Teljes mértékig megértelek és soha ne engedj az elképzelésedbõl , ez a gyerek a Ti gyereketek és hogy mi a jó neki azt Te tudod legjobban. Nálunk sem volt 6 hétig senki a nagyszülõkön kivül , de õk is csak akkor amikor megbeszéltük és nem maradtak sokáig. Még terhességem alatt megbeszéltük , hogy nem lesz mamás fürdetés- csakis mi fürdessük a babát és ha szeretnének segiteni valamiben , akkor inkább fözzönek pár napra valót.Csodálkoztam is de ez igy is volt. Ami nagyon fontos a férjed beszéljen az õ szüleivel erre kérd meg Õt szépen , mondd el Neki , hogy Te hogy szeretnéd és hogy a babócának is hogy a legjobb.Nektek közös érdeketek hogy a babátoknak nyugodt környezetet biztositsatok. Nincs helye a sok látogatónak még , majd ha már nagyobb lesz akkor jöhetnek és aki megharagszik ezért hát haragudjon.Jól teszed ha beosztod a látogatásokat egy napra egy család és nem lesz tolongás.A babák megérzik a feszült légkört és a nyugtalanságot. Neked most pihenned kell és csak a babáddal foglalkozni ne engedd meg magadnak, hogy akár anyósod vagy bárki más miatt idegeskedj.A legszebb napok következnek az életetekben élvezd ki minden pillanatát.
Az elso 6-8 hetben en sem akarnek senki mast a baba korul latni, csak magamat illetve a paromat, ennek meg igen egyszeru az oka. Az osszes ember virus es bacilus forras, foleg ebben az idoben. Nem mondom, hogy uvegbura ala kell tenni a gyereket, de az ujszulottek immunrendszere meg nagyon fejletlen, gyakorlatilag a szoptatassal fejlodik ki. Arrol nem beszelve, hogy szerintem igenis kell az elso par het az uj csaladnak, hogy osszeszokjanak. Szerintem tapintatlansag ezt nem figyelembe venni.
én szules elott mondom mindenkinek, hogy az elso hat hetben nem szeretnek latni senkit. csunya dolog, de ez van. szerintem oszinten mondd meg neki, hogy pici a baba, most alakulgat ki a rendszer, erzekeny, es kulonben is. es ezt nemcsak neked, hanem a ferjednek is el kell mondani, hogy alljon ki melletted. egy bizonyos ido utan johetnek kethetente, de neked most a baba erdekeit kell kepviselned, akar tetszik nekik, akar nem. én mar most mondom pl a tulbuzgo rokonoknak, hogy a gyerek akkor lesz felemelve, amikor Õ akarja, és nem akkor, amikor ÕK akarják, stb. durvan hangzik, tudom, de nem az õ gyerekuk.
A kérdező hozzászólása: Nálatok mi a rendszer mi lessz, mikor fognak járni babalátogatoba a rokonok?
EZ az igérgetés nálunk is megvan.De én már fel sem figyelek rá!A babakocsi meg a többi.2 rövidujju body a nyár végén még óriási volt jövõ nyárra meg kinövi.Kb.ennyi az egyetlen unokának.(1 fiuk van)Azt meg, h ne jöjjönek olyan sürün a férjednek kell megmondani!Az õ szülei!
Na persze az extrém anyós problémákra én sem tudom a megoldást...:-DD /Elõzõ.../
Szegénykém! Ha valaki, hát én megértelek!!! Az én anyósomék 200 m-re laknak tõlünk... Nagyon szerettem anyósomat, kedves, barátságos, segítõkész! De amióta megszületett a kisfiam, a falra mászom tõle! Mióta hazajöttünk a kórházból (!!!) - ezt úgy értsd, hogy elsõ itthon töltött napunk óta - , minden nap jött látogatóba. Minden nap! És ráadásul hetente többször is elõfordult, hogy este 8 felé nézett át, és 11-kor még itt ücsörgött, én már elvonultam a Picikémmel aludni. Õ meg beszélgetett a férjemmel. És abszolút nem tavartatta magát. A férjem meg védte, hogy joga van látni az unokáját. Nálunk úgy oldódott meg a konfliktus, hogy nagyon sokszor vitatkoztunk ezen a férjemmel, aztán 3 hónap után már annyira kiborultam, hogy mondtam a férjemnek: ez így nem mehet tovább! Ez a mi életünk, mi természetesen minden nap a kisfiunkkal vagyunk, de õk csak a nagyszülõk, beszélje meg velünk, hogy hetente 1x nézzék meg az unokájukat (leginkább anyósom, mert apósom nem tapad ennyire). A kisfiunk érdeke pedig az, hogy egy boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott anyukája legyen, ne egy anyós által tönkretett! (Mert ráadásul mi mindent rosszul csináltunk...) A férjem látta rajtam, hogy ez már tényleg nagyon komoly, már sírtam, ha meghallottam anyósm hangját a telefonban. Beszélt velük, nagyon finoman, és finoman utalgat rá most is, hogy éppen nem alkalmas, ne jöjjenek. Egyszer akkor jött át anyósom, amikor a kisfiammal ketten voltunk itthon, és akkor jó sokat beszéltem neki. Mondtam, szeretnénk, ha lenne már végre egy hétvégénk, amit hármasban tölthetünk el, mert még sosem volt olyan. Mondtam a szopizásról is sok dolgot, hogy sokat kell pihennem napközben, és este minél hamarabb lefeküdni, mert éjjel termelõdik a tej. Mondtam azt is, hogy szinte semmi idõnk a férjemmel egymásra, magánéletünk nincs, mert valaki mindig jön látogatni hétvégén, a hétköznapok pedig olyanok, hogy a férjem reggeltõl estig nincs itthon (8-20-ig). Ezek a beszélgetések megtették a hatást, mostmár "csak" hetente 3x jönnek át megnézni az unokát, és mostantól igyekszem úgy alakítani a dolgokat, hogy én megyek át a Picivel, vagy elhívom sétálni, mikor megyünk babakocsival. Így akkor látja és annyi ideig, míg én akarom. Remélem, hamarosan javul a helyzet Nálatok is, és remélem, kicsit tudtam segíteni. Bocs, kicsit hosszú a válaszom :-)
Nem tudom ki pontozta le a válaszom úgy, hogy az el is tûnt... Mindenesetre szerintem nem gáz az, ha a szülõk engedik, hogy a nagyszülõk lássák az unokájukat esetleg ha megszületik.... Egyes nõknek teljese elmegy a realitásérzéke és az esze, de komolyan!!! Sajnálom a szüleidet, szerintem a legtöbben azért nem ezt kaptuk, hogy ezt érdemeljék!!!
Az utolsónak:Nem mi vagyunk az abnormálisak!Nem arról van szó hogy nem láthatják az uncsit, csak szeretnénk normál keretek közé szoritani.Ugylátszik neked "normális "anyósod van nem pedig egy ragacs aki legszivesebben oda is költözne az ucsi szobájába.Az egy idõ után baromi zavaró sõt idegesitõ, aki ezt nem érti meg az primitiv és önzõ!
Oké, ebben igazad van, szerencsém van. Amúgy a válaszomban azt írtam, hogy heti 2szer alakítson ki 1-2 órát, amikor jöhetnek a rokonok. És nem beülni, hanem megnézni a kisbabát, majd kiüli egy másik szobába és szopatatásig lehet dumcsizni. Ez olyan durva? Aki beteg úgysem jön el, hogy hozza a bacikat, csak van ennyi eszük.. Egyébkét mi a szüleimmel lakunk. Ez azt jelenti, hogy igen, minden nap látják a gyereket és igen, többször. Sõt anyám jóformán mindig itt van, mert csak heti 3 nap dolgozik. És anyósom is átjön, majdnem minden nap. Nem kapkodják ki a gyereket, mert tudják, hogy azt nem szeretem. Ha ébren van, persze meg lehet dajkálni. Ha azt mondom, hogy mentem, mert szoptatok, akkor mentem. Õk meg csinálnak, amit akarnak. És sikerült összeszoknunk is a babával, mert igenis vannak olyan pillanatok, amikor csak a babó van, meg a férjem és én. Én nem tudnám elvenni ezt az örömöt a rokonaimtól, hogy lássák babó elsõ heteit. Lehet szerencsés vagyok, mert értelmes a családom, de ebbõl nálunk sosem volt gond, ha menni kellett, mentem, mert a baba az elsõ. Egyébként a baba nálunk a hálószobában alszik, ahol nem igazán lehet leülni, így szóba sem jött sose, hogy bárki 2 percnél több idõt töltsön el ott, ha babó alszik.

Tegnap voltam ultrahangon. Állítólag kevesebb a magzatvíz és III. részt érett a méhlepény.2500gramm a babám. Holnap megint mennem kell. Lehet beindítják a szülést. Én jobb szeretném ha magától jönne amikor akar. Van valakinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: Betöltött 36. héten nézték uh-val, hogy nagyon kevés a magzatvizem, befektettek, 36+2-n már csak a nyaka mellett volt egy kicsi víz. Engem császároztak, mert a köldökzsinór is rossz helyen volt. Semmi baja nem lett a babámnak. Bár a doki szerint tovább már nem lehetett volna húzni a dolgot, a baba károsodása nélkül. 2760 g-mal és 48 cm-rel született. (Azóta már jól meg is nõtt! :-D)

Betöltött 36. héten nézték uh-val, hogy nagyon kevés a magzatvizem, befektettek, 36+2-n már csak a nyaka mellett volt egy kicsi víz. Engem császároztak, mert a köldökzsinór is rossz helyen volt. Semmi baja nem lett a babámnak. Bár a doki szerint tovább már nem lehetett volna húzni a dolgot, a baba károsodása nélkül. 2760 g-mal és 48 cm-rel született. (Azóta már jól meg is nõtt! :-D)
Jobb ha megindítják, mert a baba nem kap már elegendõ oxigént, táplálékot a méhlepényen àt, szellemi fogyatékos is lehet , és elkezdhet fogyni! Làtod, a víz is kevés, nem lehet már valami buli bent lennie, ilyenkor már jobb neki kint!
Nyilván oka van annak, hogy be akarják indítani. Gondolom az, hogy elöregedett a lepényed. Ha sokat várnak vele, a gyerek nem kap oxigént és tápanyagot. Gondolom ezt te sem szeretnéd.
Nem mindegy, hány hetes vagy, de ha túl vagy már a betöltött 36. héten, akkor ne izgulj, minden rendben lesz! Van, hogy jobb már neki kint, mint bent!
3.válaszoló vagyok Most kell majd mennünk hasi- és koponya UH-ra majd a babával a kórosan kevés magzatvíz miatt. Nem tudom, hogy nálatok mondják-e majd, de kérdezz rá, érdemes megcsináltatni, hogy nem lett-e semmi probléma.
Hány hetes vagy?
a szobatársamnak voltak ilyen értékei 35 hetesen, õt befektették, 2 naponta volt uh, naponta 2 nst aztán nálam megindították a szülést, onnantól nem követtem a történteket, de azt mondták neki, hogy amíg a baba rendesen fejlõdik nem indítják meg. De a szülésig bent kell maradnia, nem engedik már ki így.
Engem 40 hetes 4 naposan indítottak kórosan kevés magzatvíz miatt. A babám több, mint 1 kg-mal nagyobb volt, mint a tiéd (3680 gr). Nekem is az utolsó napokban naponta ellenõrizték a vizet, majd egyik nap már nem lehetett halogatni. "nulláról" indultam, elég nehéz és fájdalmas szülés volt.
hágyadik hétben vagy? Sajnos ha veszélyben van a baba fejlõdése, élete akkor bekell inditsák, ne ess kétségbe emiatt. a 2500 gramm az már nagyon jó, és nemis biztos hogy annyi lehet hogy több már. Nagyon el tudják saccolni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :) 37.hetes terhes vagyok és megnyugtató válaszokat kaptam

Ha valaki 12 hét után elveszíti a babát, annak vannak nyilvánvaló jelei, vagy akár észrevétlenül is végbemehet a vetélés?

Legjobb válasz: Biztos, hogy begörcsölsz, és vérzés tuti hogy van.De ha megijedtél, annak valami oka van.Nem? Menj el az orvosodhoz õ megnézi neked a babát, hogy jól van e.

Biztos, hogy begörcsölsz, és vérzés tuti hogy van.De ha megijedtél, annak valami oka van.Nem? Menj el az orvosodhoz õ megnézi neked a babát, hogy jól van e.
Észrevétlenül NEM mehet végbe vetélés! Ez 100 %.
erõs görcsök és vérzés az jelzi a vetélést
12. hét körül már akkora a baba, hogy lehetetlen nem észrevenni amikor vetélsz!
Szia!Sajnos én az ellenkezõjén estem át!Semmi jele nem volt, csupán a 12.heti Uh-on szóltak, h sajnos nincs szívhang, s nem él a Baba!De ez minden esetben másképp zajlik le.Elõre izgulni nem szabad.17 hetes Kismama

2hónapos babám nem akarja elfogadni a tápszert a tejci meg kevés neki . milupa ha val probálkozunk de sajnos ökölődik tőle. Mit tanácsoltok mit tegyek? Magával a cumival is baja van csak a cicit akarja.

Legjobb válasz: Másik tápszerrel és cumival próbálkozzatok, mert azért nem maradhat éhen a pici. Az igaz, ha egy ideig többször szoptatod, vagy fejed, akkor szaporodni fog. De ez pár napba beletellik. Az nem igaz, hogy elapad a tejed, ha tápszerrel pótolsz, ha mindig szopival kezdesz, és csak kiegészítesz a táppal.

Másik tápszerrel és cumival próbálkozzatok, mert azért nem maradhat éhen a pici. Az igaz, ha egy ideig többször szoptatod, vagy fejed, akkor szaporodni fog. De ez pár napba beletellik. Az nem igaz, hogy elapad a tejed, ha tápszerrel pótolsz, ha mindig szopival kezdesz, és csak kiegészítesz a táppal.
Neki több esze van, hogy az anyatejet többre becsüli, mint a tápszert, az igazi cicit jobban szereti, mint a mûcicit. Tedd többször mellre, hogy több legyen a tejed. Ha tápszert adsz neki cici helyett, a maradék tejed is el fog apadni sajnos, ezt borítékolom.
Sajnos nem mindenkinél jön be a tedd többször mellre - több tej termelõdik dolog. Nálam sem sikerült, pedig ittam teát, szedtem homeós bogyót, egész nap rajtam volt a gyerek (szétáztatta a mellbimbómat már, emiatt berepedezett, majd ettõl mellgyulladásom is lett), plusz masszíroztam, fejtem, de mégsem lett több (így is örültem, hogy 5 hónapos koráig volt némi tejem, a családban senki nem tudott szoptatni). Egyébként ha tényleg mindent megteszel azért, hogy több legyen a tejcsid, de mégsem jön össze, akkor kénytelen vagy pótolni tápszerrel, éhen nem maradhat. Kisfiam egyébként a HA tápszert nem fogadta el, csak a simát. Lehet, hogy váltanotok kell másikra, és azzal semmi problémája nem lesz. B.

Kárt tehet a babában, ha valaki túl sokat akar vele játszani?

Úgy értem, baja lehet, ha túlpörgetik? Az anyósom rendszeresen rámászik az 5 hós lányomra, addig dögönyözi, míg sírva nem fakad. Ilyenkor általában örül, hogy b?gni kezdett, mert fel lehet venni. De akkor sem hallgat el a baba, ha felveszi, így húzkodja össze-vissza, rázza, beszél hozzá, amit?l a gyerek egyre idegesebb. A procedúra végén szokta nekem mondani, hogy ez a gyerek hasfájós, azért sír. Érdekes, ha ? nincs itt, nem hasfájós? A férjem szerint nem árt a babának, leglább megszokja, hogy mások másképp bánnak vele. Hát én enm tudom... Nem tudtok err?l egy cikket vagy valamit, amivel bebizonyíthatnám nekik, hogy ez nem jó?

Legjobb válasz: szia! én nem engedném. apósomra is rászólok amikor már 3 órája cipeli 6 hós lányom hogy a földön is vannak játékai. ha látnám a gyereken hogy nem bírja sértõdés ide vagy oda én bizony kivenném a kezébõl. de trükközhetsz is pelenkacsere vagy egyéb "fontos" dolog miatt vedd át tõle a babát és legyen nálad kicsit. vagy vedd át tõle hogy most te énekelsz neki vagy valamit találj ki. de legjobb lenne õszintén elmondani neki hogy a lányod nem bírja és kész.

szia! én nem engedném. apósomra is rászólok amikor már 3 órája cipeli 6 hós lányom hogy a földön is vannak játékai. ha látnám a gyereken hogy nem bírja sértõdés ide vagy oda én bizony kivenném a kezébõl. de trükközhetsz is pelenkacsere vagy egyéb "fontos" dolog miatt vedd át tõle a babát és legyen nálad kicsit. vagy vedd át tõle hogy most te énekelsz neki vagy valamit találj ki. de legjobb lenne õszintén elmondani neki hogy a lányod nem bírja és kész.
feleslegesen zaklatni egy gyereket! Ehhez nem kell cikk, csak józan paraszti ész. 5 hónaposan nem hiszem, hogy bugyujgatásra lenne szükség. Mond a mamának, hogy inkább olvasson neki mesét, vagy halkan énekeljen neki, mert azt olvastad, hogy ez erõsíti a kapcsolatukat. Nem tartom normálisnak egy 5 hónapos gyerekkel ilyen játékot ûzni. Fõleg ha sír! Hogyan nevelte fel a férjedet??? Hogy nem tudja ezt?
A kérdező hozzászólása: Azt a kérdést már én is feltettem magamnak, hogy vajon hogyan nevelte fel a férjem... A múltkor azzal dicsekedett, hogy az õ már 6 hósan adott fasírtot a gyerekeinek, és milyen szépen ették... A hátamon felállt a szõr! De köszi a válaszokat, igyekszem majd valami trükkel elvenni tõle ilyenkor, mert nem vagyok az a nyíltan konfrontálódós típus.
Én ilyenkor egyszerûen megfogtam a gyereket és magamhoz vettem. Mindegy, hogy anyukámnál volt anyósomnál. Az én lányom amúgyis hajlamos volt túlpörgetni magát, akkor aztán katasztrófa volt az egész napunk. Te vagy az anyja és Te tudod a legjobban, hogy mi kell a babának és mit szeret. Nyugodtan mondd meg, hogy a kicsi nem igazán csípi, ha dögönyözik. Kárt azért valószínüleg nem tesz bennt, de én sem hagynám.
21.05-ös vagyok. Az én anyósom 3 hónaposan parizert adott a gyerekeinek, most az enyémmel is ezt akarja etetni (10 hós), a múltkor romlott sajtot adott neki míg én kiszaladtam wc-re. Én azóta nem hagyom kettesben a lánnyal.
szerintem meg a féjednek nem kell konkrétan a mami marhaságát ecsetelni, felesleges, hogy konfliktust szüljön köztetek. Még nem láttam olyan férfit, aki ösztönbõl ne az anyját védené! Majd te ügyesen megoldod. Nálunk ugyanez volt, szétpörgették a kéthós kicsit, én mai napig akkor tolom át hozzájuk, mikor alszik:) ha felkel, kicsit játszanak vele, majd szépen bejelentem, hogy enni kell lassan, megyünk haza. Ha ott vannak nálunk, egy idõ után, mikor már látom, hogy sok amit csinálnak, de még nem sír a baba, egyszerûen a " gyere anyához" mondattal felé indulok és gyorsan átveszem, így tiltakozni sincs idõ. Persze közben maga a bûbáj, ahogy mosolygok anyósomékra:)
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/fejlodes_koveto.php?DATU.. esetleg olvasd át ezt, de kétlem, hogy a Mamát meg tudnád gyõzni "hisz az interneten össze vissza írnak". A férjed meg igenis támogasson ezekben a döntésekben.
Dehogy tesz kart, csak imadja, szerintem orulj neki! Ilyenkor, amikor ott van vele a mama, te legalabb tudsz rendezkedni a lakasban, gondolom van mit. Mosogatni, fozni, mosni, teregetni, szoval elfoglalod magadat. Esetleg leugrassz a boltba. Gondolom az is baj, hogy o anyos, es nem anyukad. Ne aggodj, nem lesz semmi baja a mamatol a kicsidnek, csak nagyon szereti, de a picinek az a jo, hogy minel tobb ember szereti.

Ha valaki babát akar, akkor miért figyelgeti a hőjét? Mi ebben a jó?

Legjobb válasz: Én pl. azért, mert a fogamzásgátló után nem tért vissza a ciklusom, és az orvos kérte, hogy egy kis ideig figyeljem, van-e egyáltalán peteérés, ovulációs tesztre pedig még nem akarok pénzt áldozni :) Nem a legbiztosabb módszer, de több mindennel kombinálva (hüvelynyák, méhszáj állapota) jó jelzést adhat a peteérés idõpontjáról. De szerintem senki sem így kezdni, csak néhány sikertelen hónap után szeretne minél biztosabbra menni.

Én pl. azért, mert a fogamzásgátló után nem tért vissza a ciklusom, és az orvos kérte, hogy egy kis ideig figyeljem, van-e egyáltalán peteérés, ovulációs tesztre pedig még nem akarok pénzt áldozni :) Nem a legbiztosabb módszer, de több mindennel kombinálva (hüvelynyák, méhszáj állapota) jó jelzést adhat a peteérés idõpontjáról. De szerintem senki sem így kezdni, csak néhány sikertelen hónap után szeretne minél biztosabbra menni.
Hát, ha figyeled a hõdet, és pontosan vezeted a diagramot, akkor megtudod, hogy van-e egyáltalán peteérésed... Vagy ha van is, akkor nincs-e túl késõn (hány napos a luteális szakaszod)... Jó ezeket tudni, hiszen ha probléma van, ebbõl kiderül, és nem idegeskedik és próbálkozik "feleslegesen" a pár, hanem orvoshoz tudnak fordulni...
Itt minden kérdésedre választ kapsz: http://www.pocaklako.hu/ha-nem-jon-a-baba/hogorbe/ Elõször olvasd el, és ha marad még kérdésed, akkor írj újra! :) ))
A kérdező hozzászólása: Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. More information about this error may be available in the server error log. Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. nem tudtam megnyitni :(
én 6 hónap után keztem el mérni a hõmet, 3 havi görbébõl kiderûlt hogy nincs normális pteérésem se ovulácóm, és még alul is mûködik a pajzsmirigyem, ha nem keztem volna el mérni talán még csak most fordultam volna orvoshoz, szerintem nagyon hasznos dolog
A hõmérõzés segít megtudni van-e peteérésed, ha van mikor, idõben van-e vagy késõn ami nem kedvezõ a babának...stb stb... Hasznos dolog, számomra a legjobb volt és a legolcsóbb a praktikák közül. Fõleg rendszertelen ciklusnál nagyon praktikus, mert legalább nem tesztelsz el egy rakat pénzt a nagy semmire.
Én pl azért nézem, mrt voltak cisztáim, maradt el peteérésem, és igy pontosan tudom mikor kell együtlenni ahhoz hogy sikerüljön. bár elsõ hónapja vezetm csak, de tényleg látványos. De legalább tudom mikor ne számítsak rá hogy sikerült, igy feleslegesen nem veszek t.tesztet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!