Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki abból van (22 db)

Ha valaki fel van mentve matematikából és nem is abból érettségizik, hanem helyette másik tantárgyat választ, akkor az valamilyen módon "megpecsételi" az életet?

Munkavállalás szempontjából

Legjobb válasz: Szerintem igen,minden ,,jó,pénzes" szakma matekra épül,gondolj csak bele. Kell az a matek a legfontosabb tárgy a világon,minden erre épül,a probléma megoldás,gondolkodás.És minden jobb szakmában ezek elengedhetetlenek. Szóval ha nem egy ,,mekis" szeretnél lenni akkor tanuld.

Szerintem igen, minden , , jó, pénzes" szakma matekra épül, gondolj csak bele. Kell az a matek a legfontosabb tárgy a világon, minden erre épül, a probléma megoldás, gondolkodás.És minden jobb szakmában ezek elengedhetetlenek. Szóval ha nem egy , , mekis" szeretnél lenni akkor tanuld.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Igen igazad van ebben. És azt nem tudod esetleg, hogy ha nem a rendes érettségi idõszakban teszem le a matekot, hanem mondjuk a következõben, akkor is be lesz írva az érettségi bizonyítványba, hogy egyszer fel voltam mentve?

Ha valaki GYESEN van és kijelenti a munkáltató semmilyen papírt nem kell aláírnia illetve abból nem jár neki egy példány? Részletek lent.

Az egyik ismerősömet a munkáltatója kijelentette úgy hogy még GYES-en van, de sem papírt nem kellett neki aláírnia, sem pedig papírt nem kapott a munkaviszony megszűnéséről!Hogy lehetséges ez?Aláhamisították az aláírását?

Legjobb válasz: GYES alatt védve van és nem küldheti el a munkáltató. És gyes lejártáig munkaviszonyba kell maradnia.

GYES alatt védve van és nem küldheti el a munkáltató. És gyes lejártáig munkaviszonyba kell maradnia.
Amit Te leírtál, az jogellenes. Nem értettél valamit félre. Mit értesz az alatt, hogy kijelentette? Honnan? A statisztikai állományból, vagy a munkaviszonyból? A gyermek 3 éves koráig az anya felmondási védelem alatt áll! Olyan nincs, hogy megszüntetik a munkaviszonyát ez idõ alatt. Ha tényleg ez történt, akkor irány az illetékes Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelõség. De elõtte azért tutira nézzetek utána, hogy igaz-e.

Ha valaki a pé napján van együtt a párjával akkor abból lehet baba?

Mikor érik általában meg a petesejt? A nap melyik szakában? Vagy az nem lehet tudni? Meddig lehet megtermékenyíteni?

Legjobb válasz: abból lehet igazán csak a baba!a napszakot senki nem tudja meghatározni,de kb.a menzid felénél!és 24óráig lehet megtermékenyíteni! mindent bele,éjjel,nappal! puszi

abból lehet igazán csak a baba!a napszakot senki nem tudja meghatározni, de kb.a menzid felénél!és 24óráig lehet megtermékenyíteni! mindent bele, éjjel, nappal! puszi
Nagy valószínûséggel igen!!!
Persze, hogy igen! :)
A kérdező hozzászólása: Csak mert mi pont a pé napján voltunk együtt! De jó lenne ha most végre már sikerülne! Ha terhes maradtam mikor érezhetem az elsõ "tüneteket"?
Az elsõ tüneteket még soká érezheted!De a mellfeszülés szokott lenni talán az a legelsõ még a mensi elmaradása elõtt!A megtermékenyített petesejt 7 napig vándorol míg elkezd beágyazódni ez 5 nap szóval 12 nap kürül leghamarabb! De ha lehet egy tanácsom ne tesztelj túl korán, mert csalódhatsz!
!NAGYON SZORÍTOK NEKTEK!POZITÍV TESZTELÉST KÍVÁNOK! elõzõ hozzászóló!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokatat! Most nincs más teendõm, mint várni! Nagyon utálom, de nem tehetek mást!


Szeretnék érdeklődni hogy ha valakinek nincs munkahelye, és nincs társadalombiztosítása, akkor kötelezhető e a fizetésre ha nincs miből, mert "koldulásból" tartja fent magát és abból csak a mindennapi megélhetésre van? Az ilyen ember miből fizessen?

Legjobb válasz: Sajnos törvényi elõírás, hogy fizetni kell, mert ha netán orvosi ellátásra van szükséged és kiderül,hogy nincs járulékfizetés, a NAV (régen APEH) sajnos visszamenõlegesen is behajtja s még büntet is :( (Ezzel nem azt akartam mondani, hogy egyetértek ezzel, de sajnos ez van!)

Sajnos törvényi elõírás, hogy fizetni kell, mert ha netán orvosi ellátásra van szükséged és kiderül, hogy nincs járulékfizetés, a NAV (régen APEH) sajnos visszamenõlegesen is behajtja s még büntet is :( (Ezzel nem azt akartam mondani, hogy egyetértek ezzel, de sajnos ez van!)
Nekem volt olyan, hogy megszûnt a munkahelyem, munkanélküli ellátásra meg nem voltam jogosult. Azóta sem értem, hogy akkor mibõl kellett volna TB-t fizetnem. (Tényleg. Mibõl? Egy nálam okosabb válaszolja már meg, hogy mások hogyan csinálják!!!) A lényeg, hogy amikor orvoshoz kellett mennem, közölte a doki, hogy nincs rendezve a biztosításom. Kicseleztük a rendszert, visszamentem délután ügyeletbe, mint "sürgõs eset", majd amikor lett munkám (nem bejelentett), akkor bementem a TB-hez hogy fizetni akarom a biztosítást magam után. Akkor 4800Ft volt azt hiszem. Visszamenõleg is be kellett fizetnem, arra részletfizetést kértem. Majd lett hivatalos munkám azóta nincs gondom ezzel. Ha semmi bevétele nincs az embernek, akkor nem tudja fizetni, de az életmentõ beavatkozásokat elvégzik és ügyeleti ellátást is kap az illetõ.

A 2012 szoc pol. Törvény életbelépése után, a 2011-ben született lányunkra tudunk támogatást fölvenni? Mi 2008-2009-ben építkeztünk és új lakásépítési hitelünk van, esetleg abból letudnánk így egy kicsit faragni? Ha valaki tud segítsen?

Legjobb válasz: A szocpol elsõ lakás szerzési támogatás ha már van lakásod akkor nem vagy rá jogosult.Bõvítésre vehetsz fel egy kis pénzt de olyan követelmények vannak a bõvítéshez hogy bõven meg kell pótolni a saját pénzedbõl.

A szocpol elsõ lakás szerzési támogatás ha már van lakásod akkor nem vagy rá jogosult.Bõvítésre vehetsz fel egy kis pénzt de olyan követelmények vannak a bõvítéshez hogy bõven meg kell pótolni a saját pénzedbõl.
A kérdező hozzászólása: Kiderült az igazság. Csak azért írom le, hogy ha van még hozzánk hasonló tájékozatlan szédelgõ bárány, akkor induljon el a helyes úton. Ha még a nagy szocpol-stop elõtt intézted elsõ lakásod építése/vásárlása okábol hiteled, és szocpolt vettél igénybe, akkor azóta is jogosúlt vagy további szocpol igénybevételére, ha menet közben az a boldogság ért, hogy gyermeked született. Esetünkben, egész tavalyi évben elintézhettük volna a 3. gyermekre, mert tavaly januárban született. Mindez most derült ki számunkra a végtörlesztési hajszában, mert az OTP-ben felhomályosítottak errõl. Elsõ gyermek: 900.000, második: 1.500.000, harmadik: 1.400.000Ft. Ne feledd, hogy deviza alapú hitelednél, a jóváírás átváltva történik, esetünkben 260Ft/CHF. Ez szívás, de még mindíg potyapéz, természetesen meg fogod fizetni ezt az államnak még busásan a gyarló életed alatt. A nagy 60 napos végtörlesztés kamu, január 31 a zárás, a bankok csukják a kaput, nem vállalnak már be. Az újra élesztett szocpolosoknak üzenem, hogy az OTP-ben arról is felhomályosítottak, hogy 2012 február 18-án kapnak hivatalos tájékoztatót az eljárásról, addig mindenki csak ötletelget.
Ne haragudj, de én most találtam meg a kérdésedet! Sikerült azóta elintéznetek a 3. gyermekre a szocpolt? Mert engem is érintene, viszont én nem tudtam róla, hogy utólag is a 3. gyermekre fel lehet még venni. 2008-ban építkeztünk, CHF alapú lakáshitelt és 2 gyermekre megelõlegezõ kölcsönt vettünk fel az MKB-tól, a gyermekek 2008-ban és 2010-ben meg is születtek. A megelõlegezõ kölcsönt átalakítottuk utána Szocpollá. Viszont a hitelünket kiváltottuk a végtörlesztés idején Fundamenta által folyósított hitellel. Így a hitelünk megvan még, csak más banknál. Mi is igénybe tudnánk venni a 3. gyermekre is a szocpolt még a régi feltétellekkel? Köszönöm a választ elõre is!
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, de nem olvastam az utolsó kommentet eddig. Igen sikerült elintézni a 3. szocpolt, remélem nektek is azóta, mert jogosultak vagytok.

Én arra szeretnék választ kapni, hogy mi van akkor ha valaki éberkomába esik 4 honap után 1 sulyos motorbaleset következménye képen és az orvosok közlik hogy véglegesedett ez az állapot abbol még van esély arra, hogy az illető fel ébredjen?

Legjobb válasz: Esély mindig van,van olyan aki 40 év kóma után ébred fel.Viszont..ha az orvosok szerint véglegesedett az állapot,akkor erre nagyon kicsi az esély.

Esély mindig van, van olyan aki 40 év kóma után ébred fel.Viszont..ha az orvosok szerint véglegesedett az állapot, akkor erre nagyon kicsi az esély.
szia! az én apukám 5hónapig volt éber kómában és most halt meg. a szervezete nem bírta tovább csontsoványra lefogyott és tüdõgyulladást kapott amit már sajnos nem élt túl... de remélem a te esetedben jobbra fordul, nagyon remélem és szívbõl kívánom
A kérdező hozzászólása: elõre is köszi válaszokat. de az én ismerõsöm azóta sem tért magához.
Sokat kell látogatni és beszélni hozzá, a kómásoknál sosem lehet tudni, hogy melyik rokonuk, barátjuk hatására ébrednek föl.
Szia! Én 2 hétig voltam kómában és utána meg szimplán felkeltem és nem tudtam, h mi történt velem! Egy mûtét során tele ment a tüdõm vízzel ez volt a baj, de semmi bajom nem lett! Az orvos azt mondta ez egy CSODA és, h elég erõs a szervezetem!

(elnézést a kérdésért nem vicc tárgya! ) Ha valakinek az arcában van piercing, akkor ha azt kiveszi és a szájába tart folyadékot, akkor szivárog a lyukon keresztül abból valami?

Nem azért kérdeztem meg mert vicc tárgyává akarom tenni mint sokan mások, hanem mert érdekel mint érdekességet!

Legjobb válasz: Nem szivárog ki a folyadèk tapasztalataim szerint :) Nem olyan nagy az a lyuk...

Nem szivárog ki a folyadèk tapasztalataim szerint :) Nem olyan nagy az a lyuk...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)
Dehogy folyik ki, ha kiveszed a piercinget abban a pillanatban összehúzódik a lyuk (legalábbis kis lyuk esetében) nem hülye a tested.
A kérdező hozzászólása: :) :) köszi! :)
LOL ez a kérdés:-D.
A kérdező hozzászólása: :D :) ))))
Lehet SPAM listát épít…

Ha valakinek van középfokú nyelvvizsgája, akkor kell abból a nyelvből középsuliban érettségiznie?

Hallottam valakit?l, hogy nem kell, ha van nyelvvizsgája. Ez így van? Mert én jelentkeztem el?rehozott angol érettségire, plusz osztályozó vizsgára. Az osztályozót persze biztos le kell rakni. Aztán szeptemberben viszont középfokú nyelvvizsgára megyek, és utána októberben érettségiznék. Most akkor hogy van ez?

Legjobb válasz: Egy nyelvbõl kötelezõ érettségizni. A nyelvvizsga nem váltja ki az érettségit (ez csak régen volt így, de már eltörölték). Emelt érettségiért kaphatnál középfokú nyelvvizsgát, de fordítva nem mûködik.

Egy nyelvbõl kötelezõ érettségizni. A nyelvvizsga nem váltja ki az érettségit (ez csak régen volt így, de már eltörölték). Emelt érettségiért kaphatnál középfokú nyelvvizsgát, de fordítva nem mûködik.
Igen, sajnos kell. Nekem is volt nyelvvizsgám, amikor tavaly év végén elõrehozottan érettségiztem blõle.
igen, kell mindenképp, de nem lesz neked nehéz, így egyszerre tudsz készülni a nyelvvizsgára és az érettségire is!:) így tuti jól fog sikerülni:)
Sajnos pont akkor törölték el, amikor meglett a nyelvvizsgám. Hónapokon múlott. 2005-ig elfogadták érettségi helyett a középfokú nyelvvizsgát...

Ha valaki transzszexuális abból van kiút? Azon kívül, hogy fejbe lövi magát mint sokan szeretnék? Az ilyen lehet még valaha "normális"?

Legjobb válasz: Orvos tud rajta valamit segíteni hormonkezeléssel. Egy beszélgetést megér vele.

Figyi!Én transzszexuális vagyok. Szerintem senkinek nem kéne fejbelönie magát aki más.A transzszexualizmus nem fáj más embereknek nem okoz más embereknek rosszat , senki nem tehet arról ha ilyen! Szerintem egyébként 2 oka van:1 a genetika hogy a hajlam meglegyen rá, 2:a neveltetés hibája.
Orvos tud rajta valamit segíteni hormonkezeléssel. Egy beszélgetést megér vele.
Az elsõ hozzászólónak: nézd meg a Gyûlölt másság címû filmet, és akkor érteni fogod a problémát.
Szia! Egyrészt neked egyrészt az elõttem lévõkhöz szólnék. Elöljáróban annyit hogy meleg vagyok. Tehát a transszexualitás a homoszexualitással ellentétben pszichológiai probléma, legaláábis a WHO szerint. Tehát a pszichológus mindenképp megér egy misét. Én is jártam a közelmúltban, mikor elmondtam itthon hogy meleg vagyok, és ha lebeszélni nem is tud mindenképp segíthet elfogadni. Anyáéknak mindenképp sokat segített, nekem nincs gondom vele. De az elsõdleges feladat magadban rendezni a dologt. Ha úgy döntesz hogy ez nem kell neked akkor sokat segíthat a doki, mivel elõreláthatólag együtt fogsz mûködni. Ha úgy döntesz hogy lehet jó így akkor is egít elfogadni. Egyébként zárszóként sokan élnek transznemûként boldog, és Teljes életet, ma Magyarországon! A normálisság meg relatív. Mit tekintünk normálisnak? :)
Szerintem te még azt sem tudod hogy mi az a transzexualitás. Igazûból miért érdekel, ha láthatóan emberszámba sem veszed õket?
Génmutáció okozza. Ez is olyan genetikai deformitás, mint a homoszexualitás. Tehát nem gyógyítható. Akarattal lehet ellene tenni. Ennyi
Öltözzön férfiassan, nõi dolgait dobja el és menjetek el eggyütt a városba csajozni vagy discóba.
Tudtommal akkor sem lõnek fejbe senkit, ha abbahagyja a transzkekszuálisságot. Abba kell fejezni és passz.
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg rosszul fogalmaztam, nekem nincs bajom velük, csak egy barátom transzszexuális, de már nagyon nem bírja hogy senkije nincs emiatt és ha megtudják rögtön azzal jönnek hogy "lõdd fejbe magad", és szeretne normális lenni, de ezt nem lehet csak úgy abbahagyni, vagy talán tévedek?? Nem lehet hogy hormonok miatt van, és lehet kezelni valahogy? Vagy mittudom én... vagy barátkozzon meg a helyzettel hogy soha nem lesz rendes élete?
elmegy a havi rendszerességgel szervezett TS találkozóra, mint én/mi. jót tesz, bizony. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!