Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki a terhessege alatt (60 db)

Baja lehet a babócának ha valaki a terhesség alatt szelesebb?

Legjobb válasz: Már miért lenne? A terhesség általános veljárója a felfújódás, szelesség. Számíthatsz rá végig. Ha kitapasztalod, mi teszi rosszabbá a helyzetet,kerüld azokat az ételeket, italokat. De ne aggódj, ez így normális és természetes.

Már miért lenne? A terhesség általános veljárója a felfújódás, szelesség. Számíthatsz rá végig. Ha kitapasztalod, mi teszi rosszabbá a helyzetet, kerüld azokat az ételeket, italokat. De ne aggódj, ez így normális és természetes.
A kérdező hozzászólása: Köszi megnyugtattál.
nem, ne izgulj :)
Az elsõ pár hónapban és is állandüan fel voltam fújódva és igencsak bántottak a szelek.Ez csak a páromnak volt rossz :oD De megbírkóztunk vele :oD
A kérdező hozzászólása: és ha sokat visszatartom lehet baj?
Sosem egészséges visszatartani, nem babásan sem mert bélgöcsöket, legrosszabb esetben akár bélcsavarodást is okozhat. Gondolom talán még dolgozol, azért okoz gondot. nem jó visszatartani, a terhességnek része, természetes része. Ha tudsz , és elõbb érzed, sétállj arrébb, menj kia wcre, vagy udvarra, de próbáld meg nem tartogatni, mert az nagyon nem jó:-(
A kérdező hozzászólása: remélem valamikor elmúlik, mert elégé kényelmetlen.
Én úgy tudom, nem lehet a magzatvíz miatt!
A vízhajtók tudtommal (bár biztos többféle erõsségû, hatású létezik) hajthatja a magzatvízet is, ezért nem ajánlják. Logikusan a hatása így megegyezhet a "kevesebb" vagy "kórosan kevés" magzatvíz veszélyeivel, ami súlyosságtól és a terhesség korától függõen lehet vetélés, koraszülés, végtag retardáció, tüdõ fejletlensége, a mechanikai sérüléseknek nagyobb kockázata, szülési komplikációk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Én 33 hetes vagyok, és belgyógyász írta fel a gyógyszert, 2-3 naponta kell egyet bevenni. Így is lehet káros?

Ha valakinek a terhesség alatt barnás folyása van- amiről tud az orvos, de csak pihenést és csak Magne B6-ot írt fel- születhet egészséges gyereke?

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Mert nem mindegy... Az elsõ hetekben ez lehet akár normális is, késõbb már nem annyira. a gyerek egészsége meg nem ettõl függ. Inkább az függ ettõl, h megmarad e a magzat, vagy sem. De a legfontosabb_ bízzál a dokidban!

Hány hetes vagy? Mert nem mindegy... Az elsõ hetekben ez lehet akár normális is, késõbb már nem annyira. a gyerek egészsége meg nem ettõl függ. Inkább az függ ettõl, h megmarad e a magzat, vagy sem. De a legfontosabb_ bízzál a dokidban!
Persze, a kettõ nincs összefüggésben. Attól nem lesz beteg a gyerek, hogy neked barnás a folyásod. Abból esetleg durvább esetben vetélés lehet, de ezt is javarészt meg szokták tudni elõzni.
Hát persze! Ne aggódj, ez még semmi rosszat nem jelent. Nekem még vérzésem is volt, korán is szültem, mégsincs semmi baja a fiamnak. A lényeg, h tényleg sokat pihenj. Én a nap nagy részét ágyban töltöttem és szinte sehova nem mentem gyalog. Ha odafigyelsz magadra semmi baj nem lesz!
A kérdező hozzászólása: most vagyok 8 hetes, ez 2 hete tart.....de hol napokig semmi hol egy picivel több. 1 nap volt nagyon erõs, de utánna megnézett a doki uh-val de azt mondta semmi rendellenességet, se bevérzést nem lát. Csakhát aggódik az ember....
Semmi baja nem lesz szerintem.Nekem is volt ilyen a terhességem alatt.Mégsem lett baja a picimnek.Most 3 éves.:)
Elõször 7 hetesen volt barnázásom. Majd 14 hetesen elkezdett ömleni belõlem a vér. Szerencsére semmi bajuk nem volt a babáknak. Onnantól kezdve viszont csak tusolni és wc-re mennem volt szabad. Meg persze vizsgálatokra. Igaz, így is korán szültem (32 hétre), de ez nem volt összefüggésben azzal, hogy véreztem terhesség alatt. Sokat kell pihenni. A lánykáim egészségesek, virgoncak és nagyon huncutok. ... Lehet hogy direkt szórakoztak velem már a terhesség alatt is??? Pihenj sokat és próbálj minél kevesebbet izgulni. (Tudom, könnyû azt mondani. Nekem se sikerült)

Tényleg igaz ha valakinek a terhesség alatt a babánál valamit jobban figyelnek? ( nálunk például a koponya kamrát) Akkor az császárral fog szülni. A dokival még nem beszéltem.

Legjobb válasz: Szerintem nincs a kettõ között összefüggés. Császármetszésre akkor kerül sor, ha a sima szülés a babát vagy a mamát veszélyeztetné vagy nincsenek megfelelõ fájások, az anya nem tágul megfelelõen stb...

Szerintem nincs a kettõ között összefüggés. Császármetszésre akkor kerül sor, ha a sima szülés a babát vagy a mamát veszélyeztetné vagy nincsenek megfelelõ fájások, az anya nem tágul megfelelõen stb...

Van összefüggés, ha már valaki a terhesség alatt sem tudott rendesen aludni, hogy akkor a babája is rossz alvó lesz?

Én kb. 3 óránként ébredtem éjjel az utolsó trimeszterben. Kisfiam 4,5 hós, nem alussza át az éjszakát. Majdnem 1,5-2 óránként ébred, mert éhes, szomjas.

Legjobb válasz: Szerintem van összefüggés:-( Én is rossza alvó lettem terhesség alatt, a fiam 9 hós, de éjszaka 1-6 x kell:-(

Szerintem van összefüggés:-( Én is rossza alvó lettem terhesség alatt, a fiam 9 hós, de éjszaka 1-6 x kell:-(
semmi öszzefüggéd. én és a férjem is iszonyú rossz alvók vagyunk. én terhesség alatt alig aludtam és elõtte és most utána is 4szer kelek éjszaka. a lányom 2 hós kora óta átalussza az éjszakát. este fél8-tól reggel 7ig alszik
Nálam is így volt, nagyon rosszul aludtam a várandósság alatt, sokszor ébredtem, korán keltem. A fiam a hasamban nagyon nyugis volt, nem ébresztett éjjel, most egy 6, 5 hónapos örökmozgó, aki éjjel 3x kel és reggel 5-kor kezdõdik a napja. Vajon az ilyen babák mikortól fognak jobban aludni?
Nincs. :) 5 hetes a kisfiam, 2 hetes kora óta végigaludná az éjszakát, már ha hagytam volna a kaja miatt. 4 hetes kora óta 8-9 órákat alszik éjszaka, pedig én alig aludtam, totál fel volt borulva a napirendem terhesség alatt.
Sztem nincs. Én nagyon rosszul aludtam terhesség alatt, sõt még annál is rosszabban:) Viszont a kislányom alvásával soha nem volt gond.Kivéve persze a fogzást, de amúgy nagyon jó az alvókája:)
A kérdező hozzászólása: Én nem a babára ébredtem a terhességem alatt, hanem csak úgy, valami belsõ vekker ébresztett. Nálam csak este volt aktívabb a pocakomban, most meg akkor alussza a legjobbat. Nem tudom, hogy hormon, vagy mi az ami engem is mindig ébresztett éjjel, ahogy kb. most õ is kel.
Szerintem abszolút nincs összefüggés. Kisfiam a pocakomban éjjel-nappal meg nem állt, mocorgott, de éjjel különösen aktív volt. Sokszor betámasztotta a sarkát a bordáim alá, és addig nyomott, amíg máshogy nem helyezkedtem, az utolsó hónapokban szinte semmit nem aludtam tõle. Egész éjszaka kavart odabent, járt keze-lába, mint a motolla, sokszor sétálgattam éjnek évadján, hogy lenyugodjon kicsit. Ehhez képest még nem volt 6 hetes, amikor végigaludta az éjszakát, és ez a mai napig így van. Elég aktív baba, mászik, ül, áll, bútorokba kapaszkodva oldalazik, mindig "dolga van" (sokszor még enni se ér rá), de éjjel tök nyugis. 8, 5 hónapos.
Szia! Lehet hogy van, mert én végig jól aludtam, amíg a hasamtól tudtam, és most is max. 1x kelünk éjszaka. És reggel is akkor kel, mint a pociban. 7-1/4 8-kor :-) 4 hós
A kérdező hozzászólása: Nálunk is eleninte többször csuklott naponta és a hasamban is.
Én most éjszaka ugyanabban az idõben szoptatom 3 hós Kislányomat, mint amikor terhesség alatt pisilni jártam, vagy épp mocorgott. Ez olyan dolog, hogy mindig kérdezik, hogyha a baba a pociban sokat csuklik, akkor kint is így lesz e? Na nekem a pocimban naponta kb. kétszer csuklott. Itt kint pedig napi négyszer, de néha többször is. Szóval szerintem ezek között a dolgok között van összefüggés.
A kérdező hozzászólása: A mozgás más. Nekem is viszonylag keveset mozgott és nyugodt típusú emberek vagyunk, a baba is nyugodt, csak épp nem alszik éjjel.
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi leszek, hogy másnak is van-e ilyen tapasztalata, mint nekünk.
Szerintem nincs. Sokan mondogatják nekem is, hogy mivel csak a kötelezõ mozgásokat végzi el a babám általában (max 10x mozog egy nap:D), majd nyugis, lusta baba lesz. Bár adná az ég:D De ez nem így lesz szerintem:D Sokszor családon belül is hallottam, hogy aktív volt a gyerek a pocakban, de mikor kijött, akkor olyan kis csendes baba lett, vagy fordítva. Remélem nekem csendes, jó alvó kisbabám lesz. 32 hkm
Szerintem nincs összefüggés. Én mindkét terhességem alatt nagyon rosszul aludtam (már amikor tudtam) az elejétõl a végéig. Az elsõ lányom "nyugis" baba volt, éjjel max. egyszer kellett felkelni hozzá etetni, késõbb már azt sem, végig aludta az éjszakákat. A második lányom viszont 3 éves koráig egy éjszakát sem aludt végig. Volt úgy, hogy egy éjszaka alatt 15ször(!) ébredt. Ez az elsõ hónapban volt, késõbb már "csak" 5-6-szor.

Ugye ha valakinek a mensi alatt lemegy a hője, és csak a mensi utáni naptól emelkedik újra meg (37) akkor kizárt a terhesség?

Szóval nekem a mensi alatt leesett de a 4. naptól kezd?d?en újra 37, és folyamatosan fája fejem.Ugye csak fert?zés lehet?

Legjobb válasz: Nem ugye! A terhességet nehéz ilyen jelek alapján megállapítani, ha megjön, akkor nem szoktak rá gondolni, de ha van esély arra hogy teherbe estél, akkor csak egy teszt fog válaszolni..bármi is van menj orvoshoz, mert a fertõzés sem nyugtató dolog.. A helyedben pedig örülnék ha nem fertõzés lenne, hanem akkor inkább csak sima megfázás, vagy fronthatás.. vegyél egy tesztet, egy saridont, ha pedig nem múlik menj orvoshoz.

Nem ugye! A terhességet nehéz ilyen jelek alapján megállapítani, ha megjön, akkor nem szoktak rá gondolni, de ha van esély arra hogy teherbe estél, akkor csak egy teszt fog válaszolni..bármi is van menj orvoshoz, mert a fertõzés sem nyugtató dolog.. A helyedben pedig örülnék ha nem fertõzés lenne, hanem akkor inkább csak sima megfázás, vagy fronthatás.. vegyél egy tesztet, egy saridont, ha pedig nem múlik menj orvoshoz.

Ha valaki menstruál terhessége alatt, és már elmúlt 12 hetes elvetetheti a babát?

Legjobb válasz: Rosszul tudod, 12. hét után csak súlyos fejlõdési rendellenesség esetén vesznek el babát, pl ha méhen kívül fejlõdik, vagy Down kóros, vagy ilyesmi. Az ilyen késõn felfedezett terhességekbõl született gyermekeket szokták nyílt örökbefogadással örökbeadni a szülés után.

Rosszul tudod, 12. hét után csak súlyos fejlõdési rendellenesség esetén vesznek el babát, pl ha méhen kívül fejlõdik, vagy Down kóros, vagy ilyesmi. Az ilyen késõn felfedezett terhességekbõl született gyermekeket szokták nyílt örökbefogadással örökbeadni a szülés után.
Nem menstruálsz terhesség alatt, de lehet vérzésed.Attól fügetlenûl ha elmult 12 hetes akkor nem ha csak nincs valami fogyatékossága a babának ami indokolná az abortuszt.
Ha nincs veszélyeztetve az élete, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: Igen leírok mindent, de nem tudom még mikor lesz.Holnap megyek vérvételre és jövõhét szerdán vissza a dokihoz a leletekért, aztán védõnõ, onnan családsegítõ és csak aztán mehetek a kórházba.
És semmiképpen sem akarod megtartani? Rengeteg szervezet/ember segít szívesen, bár felnevelned valóban Neked kell. De azért gondold át. Én úgy gratulálnék a Picihez és jó egészséget kívánnék Nektek...
A kérdező hozzászólása: Sajnos semmiképp, nem tudom megtartani.
Szia! Végül hogy döntöttél? Elvetetted?
A kérdező hozzászólása: Szia! Hétfõn megyek abortuszra.
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=10 - ekkora most a gyermek a hasadban. Már van arca, a szíve teljesen kifejlõdött és egy hónapja dobog, a belsõ szervei is majdnem teljesen kifejlõdtek, 20 fogcsíra van a szájában, ujjai különváltak, átlagosan 4 cm fejtõl fenékig.
Majd ugye reszletesen leirod milyen elmeny volt?
Majd utána leírnád mit csinálnak pontosan és hogyan és fáj-e és hogy megy ott? Mert barátnõm is gondolkodik rajta hogy elvetet egy babát...
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál, 5 hetes vagyok.
Szia! Ha csak most lett pozitív a teszt és most maradt ki a vérzésed, akkor most lettél terhes is, tehát az minden, csak nem 12 hetes, szóval még megteheted, hogy nem tartod meg a babát. Ez az önhibán kívüliség arra vonatkozik, ha félrediagnosztizálnak. Ennyi erõvel mindenki mondhatná, hogy negatív a teszt, ezt nem lehet bizonyítani, de nyugi, nem vagy még 12 hetes.
Szia! Megint én vagyok, az utolsó kommented elõtti. A baba fejlettsége mérvadó és nem az, hogy önhibán kívül nem tudja. Aki elveteti addig az is azért veteti el mert nem tudta hogy terhes, gondolom van annyi eszük az embereknek ha védekezés nélkül szexelnek vesznek esemény utáni tablettát de ki tudja...végülis sokan vannak "megszakításos védekezõk" -.- Hány éves vagy ha szabad kérdeznem?
A kérdező hozzászólása: Én olvastam, hogy ha valaki önhibáján kivül nem tudja, hogy terhes az 18 hétig elvetetheti.Menstruáció és a negatív teszt szerintem ilyen.
Nem, 12 hetes magzatot már nem lehet elvetetni.
Az orvos tudja megmondani az UH alapján nagy pontossággal, hogy mennyi idõs a ......
A kérdező hozzászólása: 2-3 hónapja kevesebb a menstruációm, csináltam 2 tesztet mindkettõ negatív.A második tesztet a menstruációm elött 6 nappal csináltam ami negatív volt.De nem jött meg már 12 napja késik csináltam tesztet és pozitív lett.De gondolom ha csak most lett pozitív akkor nem lehetek több mint 4 hetes.
Na, mondtam én. A 12. hétig mehetsz abortuszra.
Szomorúan hallom..boldogan lettem volna az édesanyja a csöppségnek :(

Ha valaki dohányzik terhesség alatt akkor a babája nem hal meg az anyában ugye?

Legjobb válasz: A dohányzástól igaz nagyobb a vetélés kockázata!Hány hetes vagy? Én tudom,hogy nehéz letenni,én is küszködtem ezzel!

A dohányzástól igaz nagyobb a vetélés kockázata!Hány hetes vagy? Én tudom, hogy nehéz letenni, én is küszködtem ezzel!
Nem értem, hogy miért nem lehet leszoki arrol a cigirõl.Nálunk otthon az anyósék cigiznek, mikor megtudtam hogy terhes vagyok az volt az elsõ, hogy betiltottam a benti cigarettázást, vagy különben elköltöztem volna tölük az édesanyámékhoz 100 %, de szerencsere erre nem volt szükség.Hát én egy percig se kockáztatnék a helyedben, és nem értem, te nem szeretnél egy egészséges babát, ez a te és fõleg az õ egész életére kihat majd, csak pár hónapot kellene kibirni 10 hetes kism.
De!Így sokkal nagyobb a vetélés kockázata.Te tudod.Ha fontosabb a baba akkor hadj abba.Hány hetes vagy?Nagyszerû érzés amikor a kezedbe tarthatod. Boldog Baba várást! 2 hetes babuci anyucija:)
Mindenféleképpen veszélyes a terhesség alatt dohányozni.A baba nem biztos hogy elhal, de a méhlepény nem tud úgy mûködni ahogy kellene ezért a baba sorvadhat , kisebb súllyal születik.A késõbbiekben tanulási problémái lehetnek a gyereknek.A kisbabának is joga van az egészséges élethez, már az anyukája hasában is!
A vetélés kockázata nem nagyobb, de nagyon veszélyes a dohányzás, mert a baba koraszülött és kis születési súlyú lehet. A késõbbiekben pedig mindenféle problémája lehet (légzõszervi megbetegedések, értelmi fogyatékosság stb.) Hidd el megéri leszokni, még most sem késõ. Egy életre nem tudnám magamnak megbocsátani, ha lehet hogy miattam van baja a gyermekemnek. Kívánom a legjobbakat! Egy gyógypedagógus édesanya
Szia. Egyik ismerõsöm 6 hónapra szülte meg a babát, aki jukas szivvel született.Az anya végig cigizett, és még most lenne 8hónapos terhes.A pici még kórházba van, de ugy néz ki nem kell mûteni.Hát ez szörnyû, hogy egyes nõk nem képesek annyita megtenni a babájukért hogy azt a rohadt cigit letegyék.Ha a saját egészségüket tünkre teszik, akkor tegyék tönkre, de egy fejlõdö egészséges babájét ne tegyék már tönkre egy életre!!!
Mennyit szivsz egy nap?
Most hiába irnánk százan, h tedd ke, ha eddig nem tetted, ezután sem fogod.Csak ne csodálkozz, ha jobb esetben koraszülött lesz, rosszabb esetben meg megszülöd halva.
De!Meghal!Ne kockáztass!!!
A kérdező hozzászólása: 22-hetes vagyok
Hát én sem értem meg, hogy lehet valaki ennyire akaratgyenge. Én még így is szidni szoktam magam, hogy nem sikerült a baba fogantatása elõtt már legalább egy évvel letenni. Pedig próbáltam, mert mindig a babára gondoltam, és végül is féig-meddig sikerült, de mégis néha-néha visszaszoktam egy-két hónapra. Aztán pont a terhesség elõtt kb. 3 héttel tettem le (mintha megéreztem volna). Amióta kiderült, hogy terhes vagyok, még csak egy pillanatra sem jutott eszembe. Pedig több éves dohányos vagyok (kb. 8 évig dohányoztam, elején még csak keveset, de volt mikor napi 1 doboz is elfogyott, erre se vagyok büszke!) Azt meg hogy mit okozhat már leírták az elõttem szólók. De szerintem elég abba belegondolni, hogy amíg szívod a cigit, addig a baba nem oxigénhez jut, hanem nikotin kátrány és egyéb káros anyagokhoz. Ugyanazt szívja be õ is!
Szia! Az a picike, akit a szíved alatt hordasz, megérdemli, hogy egészségesen szülessen meg! Még nem késõ letenni a cigit. Nagyon sok negatív hatása lehet rá az, ha te dohányzol és ezek közül csak az egyik az, hogy esetleg elhal (bár ez a ritkább esetek közé tartozik).Épp most olvasom egy terhességrõl szóló könyvben (magyar szülész-nõgyógyász írta), hogy a nikotin hatására lelassul a sejtek osztódása, elsõsorban az idegsejteké! Ezen kívül relatív oxigénhiányos állapotot hoz létre a magzatnál. A babád érdekében, inkább légy erõs. Sok sikert!
Ha most azt írjuk, hogy nem, akkor nem teszed le? Sajnos meg van rá az esély, hogy koraszülött lesz, vagy asztmás, vagy bármi egyéb. Van olyan, aki végig cigizett és nem lett baja a babának. Na de ezt nem lehet kiszámolni. Én is cigiztem, míg terhes nem lettem. Elõtte tettem le. Ennyit megér! Csodálatos érzés, ahogy a babám mocorog a pocimban és biztos legalább ennyire csodálatos, hacsak nem jobban, ha már a kezemben tartom. Nem kockáztatnék.
Lányok, itt az a szörnyû, hogy ezt a kérdést 22 hetesen tette fel a kérdezõ!!! Amúgy egyet értek az elõttem szólókkal, egy életet teszel vele tönkre! A saját babád életét!Egy kétgyermekes anyuka
szia. en kb. 6 evig dohanyoztam, naponta kb15-19 szal cigit szivtam, de amiota megtudtam h. babat varok, letettem es nyugodt lehet a lelkiismeretem, az elso par nap még orulten hianyzott, talan méginkabb mint elotte, aztan csak 1-2 szalat, aztan fel szálat szivtam, mert egyre inkabb gyuloltem magam, mert lelkiismeret furdalasom volt, aztan 3 nap utan vegleg lemondtam a cigirol, es mar a fustjet sem birom.de ha ideges vagyok, neha elojon hogy jo volna ragyujtani, vagy almodok rola, de akkor sem teszem meg. nagy akarat es kiatartas kell hozza udv.13 hetes
meg se érdemled azt a babát!!!

Szedte valaki a terhessége alatt a Jó Közérzet multivitamint? Ha igen milyen tapasztalatai vannak ezzel a vitaminnal kapcsolatban?

Legjobb válasz: Én most a C-vitaminjából eszegetek, mert elfogyott a poros C-m. Eddig jó.

Én most a C-vitaminjából eszegetek, mert elfogyott a poros C-m. Eddig jó.

Milyen következményekkel jár az, ha valaki a terhesség ideje alatt végig szoláriumba jár?

Nem rólam van szó, hanem a húgomról.

Legjobb válasz: Hát pedig a szoli sajnos elég ártalmas tud lenni a babára. Mivel felmelegíti a magzatvizet, koraszülést, magzatelhalást okozhat. Emiatt sem ajánlják még a forró fürdõt sem. Nekem a nõdokim mondta, mert én is szerettem szoliba járni. Hát ne haragudj meg, de ha ennyire nem számít neki a baba, akkor minek vállalta? Remélem észhez tér majd!

Hát pedig a szoli sajnos elég ártalmas tud lenni a babára. Mivel felmelegíti a magzatvizet, koraszülést, magzatelhalást okozhat. Emiatt sem ajánlják még a forró fürdõt sem. Nekem a nõdokim mondta, mert én is szerettem szoliba járni. Hát ne haragudj meg, de ha ennyire nem számít neki a baba, akkor minek vállalta? Remélem észhez tér majd!
De minek konyorgom?Kismama tehat a babajara koncentrajaon es ne a szolira nem ertem hogy ez hogy johet szoba szoli kave cigi?sorba olvasom ezeket a kerdeseket NEM TESZNEK JOT A BABANAK
Volt egy modell, hasonlóan szoláriummániás volt. Vakon született a babája. Mondd el a húgodnak, hátha elgondolkodik...
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat és a linkeket / nekem egyet se dobott ki a gép, mikor kiírtam, de jó volt olvasni. Majd a húgom figyelmébe is ajánlom.
Szia! Én mikor az elsõ gyerkõccel voltam várandós, akkor az 5-6 hónapban jártam heti 2x (öszesen 10 alkalommal) álló szoliba (6 perc/alkalom), mert borzasztó fehér volt a bõröm és nagyon-nagyon zavart. Nekem a védõnõm azt mondta, hogy ennyi ebben a szakaszban még belefér. Amúgy fürdõruhában álltam be a gépbe + egy törülközõt is tettem a fürdõruhába a hasam elé :-))) Manókának semmi baja nem lett. Érdekes viszont, hogy most a másodikkal eszembe sem jutna bemenni szolizni, pedig ugyanolyan fehér a bõrõm, mint akkor. Úgy látszik ennyit változik 5 év alatt az ember lánya.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!