Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki a terhesség (180 db)

Baja lehet a babócának ha valaki a terhesség alatt szelesebb?

Legjobb válasz: Már miért lenne? A terhesség általános veljárója a felfújódás, szelesség. Számíthatsz rá végig. Ha kitapasztalod, mi teszi rosszabbá a helyzetet,kerüld azokat az ételeket, italokat. De ne aggódj, ez így normális és természetes.

Már miért lenne? A terhesség általános veljárója a felfújódás, szelesség. Számíthatsz rá végig. Ha kitapasztalod, mi teszi rosszabbá a helyzetet, kerüld azokat az ételeket, italokat. De ne aggódj, ez így normális és természetes.
A kérdező hozzászólása: Köszi megnyugtattál.
nem, ne izgulj :)
Az elsõ pár hónapban és is állandüan fel voltam fújódva és igencsak bántottak a szelek.Ez csak a páromnak volt rossz :oD De megbírkóztunk vele :oD
A kérdező hozzászólása: és ha sokat visszatartom lehet baj?
Sosem egészséges visszatartani, nem babásan sem mert bélgöcsöket, legrosszabb esetben akár bélcsavarodást is okozhat. Gondolom talán még dolgozol, azért okoz gondot. nem jó visszatartani, a terhességnek része, természetes része. Ha tudsz , és elõbb érzed, sétállj arrébb, menj kia wcre, vagy udvarra, de próbáld meg nem tartogatni, mert az nagyon nem jó:-(
A kérdező hozzászólása: remélem valamikor elmúlik, mert elégé kényelmetlen.

Mit jelent az elhalt terhesség? Mire számíthatok? Milyen ha valaki a terhesség elején elvetél? Mi fog történni a műtéten?

Nagyából egy hónappal ezelött foganhatott a babánk. De az aktus után egy héttel elkeztem vérezni egy kicsit. Egy hét vérzés után csinaltam tesztet,miszerint babát várok. Elmentem az orvosomhoz,akkor ? nem tudott semmit mondani. Azóta is folyamatosan vérzem, ez már a harmadik hét, most kicsit er?sebben. Az orvosomtól kaptam beutalót a sebészetre, amire az van írva: Uh-val igazolt elhalt terhesség. Úgy tdom ha valaki elvetél az er?s vérzéssel,és hasgörccsel jár. Nekem a vérzésen kívül semmi ilyesmi tünetem nincs. A sebészetre hétf?n kell mennem.

Legjobb válasz: Nálad gondolom a beágyazódás megvolt, és azért nincs erõs vérzésed. A mûtét úgy zajlik majd, mint a többi küret (kaparás).

Nálad gondolom a beágyazódás megvolt, és azért nincs erõs vérzésed. A mûtét úgy zajlik majd, mint a többi küret (kaparás).
Nekem 9 hetesen halt el a terhességem. Pici barnás folyásom volt, elmentem a dokihoz és akkor már nem volt szívmûködés látható. Szóval nem véreztem, nem görcsöltem. Még aznap mennem kellett a klinikára elintézni, hogy másnap fegyenek fel mûtétre, 1. nap kaptam a méhszájtágító pálciát estefelé és másnap délelõtt volt mûtét és délután már haza is engedtek. Ilyenkor kitisztítják a méhet, hogy ne maradjon benne "idegen" szövet.
Most voltam szombaton egy ilyen mûtéten.Épp aznap töltöttem be a 12 hetet.Reggel barnázás jelentkezett, majd vérzés, ami nem volt erõs.Hasgörcsöm nem volt.Aznap még nem ettem semmit, csak reggel ittam egy kávét, így délután mehettem a mûtõbe.Lamináleát (tágítót) tettek fel (kellemetlen volt), ami két órát fent volt mûtét elõtt.Saját lábamon kellett a mûtõbe mennem.Ott elaltattak.Mûtét után 2 órával ihattam pár korty vizet, majd este ehettem.Eleinte egy kicsit kába voltam.Másnap délelõtt engedtek haza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem nem lesz semmi gond.
Ne aggódj!Nem lesz gond.Arra azért ügyelj ha hazamész, ne emelj nehezet, és ne hajolgass!3-4 napig pihengess, ha van rá módod! A vérzésre is figyelned kell majd.Ha darabos lesz, esetleg görcsök jelentkeznek, akkor vissza kell majd menned.Terhességi tesztet is kell majd venni, mert késõbb tesztelned kell.De ezt biztos el fogják mondani a kórházban mielõtt elengednek. Ne izgulj!
Nekem 10 hetesen vették észre UH-on, hogy kb. 8 hetesen elhalt az embrió. Semmiféle tünetem nem volt. Még aznap felhívtam a kórházat, ahol azt mondták, a beutalóval reggel éhgyomorra jelentkezzek. Az ambulanciára mentem, ott újabb UH-ot csináltak, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy tényleg nem él a baba, majd felküldtek osztályra. Kb. délben kaptam meg a laminária pálcát (nekem iszonyatosan fájt a felhelyezése, utána viszont csak enyhe menstruációs görcsöket éreztem, el is tudtam aludni), és 3/4 3-kor vittek be a mûtõbe. Kb. negyedóra volt a beavatkozás. Saját kérésemre bent tartottak még éjszakára, mert elég félõs vagyok, jobban érzem magam orvosi felügyelet alatt. Otthon kb. 2 napig volt még viszonylag sok vérzésem, utána már csak vécézésekkor ömlött ki egy-egy nagyobb adag. Viszont még egy hét múlva is úgy fájt a hasam köldök alatt keresztbe végig, hogy visszamentem egy kontrollra, de semmit nem találtak. Azzal magyarázták, hogy én biztos a nehezebben gyógyulók táborába tartozok. Meg voltam ijedve, mert 2 ismerõsöm 2 nappal a mûtét után már jött dolgozni, én pedig 2 hétig voltam táppénzen.

Ha valaki a terhesség első pár hónapjában is vérzik, az mitől lehet?

Tudom, hogy ritka, de ha ritkán is, hogy lehet ez? Mármint akár szed az ember fog.gátlót, akár nem, a vérzés a nyálkahártya lelökődése miatt van, ha meg már ott a magzat, gondolom, a nyálkahártya is megmarad... Akkor honnan a vér?

Legjobb válasz: lehet, hogy a beágyazódás során távozik némi vér...?

lehet, hogy a beágyazódás során távozik némi vér...?
Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban “megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád. “Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel: a fogantatás viszonylag késõn történik, ezért a “szokásos” idõpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses idõpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az idõpontban jelentkezik, hanem az elsõ harmad folyamán bármikor A terhesség alatt jelentkezõ “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az elsõ esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség elsõ hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az elsõ néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses elõjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya. Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség! /Forrás: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. /

Mi történik akkor, ha valaki a terhesség 7. hetéig fogyókúrázott?

Legjobb válasz: terhes vagy és fogyókúráztál? hát ez elég fura. persze lehet nem tudtad. ha ettél normális élelmiszereket(zöldség-gyümölcs-hús) szerintem semmi bajotok nem lesz. ha annyira drasztikusan fogyóztál volna, valószínûleg a baba nem maradt volna meg. de mostmár ne fogyózz, egyél csak mértékkel. a hirtelen súlygyarapodás sem jó!

terhes vagy és fogyókúráztál? hát ez elég fura. persze lehet nem tudtad. ha ettél normális élelmiszereket(zöldség-gyümölcs-hús) szerintem semmi bajotok nem lesz. ha annyira drasztikusan fogyóztál volna, valószínûleg a baba nem maradt volna meg. de mostmár ne fogyózz, egyél csak mértékkel. a hirtelen súlygyarapodás sem jó!
Ne kell majd annyi súlyfelesleget leadnia 33 hét múlva:-) De mostantól figyelj oda a megfelelõ táplálkbevitelre. Bajod biztos nem lett, ha megvan a baba:-)
Semmi sincs a baba elveszi ami kell neki, max.a te szervezeted sinyli meg, úgyhogy mostantól egyél normálisan ami nem jelenti azt hogy el fogsz hizni.
Szerintem semmi. Egy kis terhesvitaminnal bepótolhatod a dolgot. A baba is biztos örülne neki! De most már semmiképp se fogyózz!
Kérlek ne fogyizz már többet Nem tesz jót a babának se neked lehetséges hogy komplikációk lépnek fel ezálltal. Én is elhíztam eléggé, a hormon injekciók végett de nem igazán érdekel igaz bevallom nem mennek rám a 34 es ruháim de a pici végett és a boldogságunk végett mindent megteszek. Utána is lehet fogyizni amikor már világra jött a bébid! Sok sikert szorítok!
Csak egy dolgot ne felejtsünk el, vannak olyan vitaminok, amelyek a terhesség elsõ3-4hetében iszonyatosan fontosak.Pl:folsav, amelynek hiánya a nyitott gerincért felelõs.Ha ettél olyan ételeket, amelyek magasabb arányban tartalaznak folsavat(tojás, dió, mogyoró, szója, karfiol...)akkor nem hiszem, h lehet baj.No persze csak a sokadik heti ultrahangon fog kiderülni, h minden rendben van-e.De persze ezen élelmiszerek nem fogyasztása nem = azzal, h biztos valami betegsége van a kicsinek.Csak azt a "Terhességi vitaminnal mindent rendbe lehet hozni." nézetet szeretném elhessegetni. Amúgy nem kell betegre idegeskedni magad, mert az sem jó!Csak figyelj oda a rendes teljesértékû táplálkozásra, és a sok folydékbevitelre.(Hidd el ezeket könnyebb leírni, mint betartani!):)
Semmi.Sokszor az ember 5-6 hétig nem is tudja hogy terhes, éli az életét.Van aki mindent kihány az elején, ezáltal fogy is.Ne aggódj, ha nem lenne a szervezeted egészséges meg sem fogant volna a baba.De azért már ne fogyózz ha nem muszály:-).
nem
Nekem az egesz terhessegem stresszes volt. Nem tudom ennek tudhato e be de a lanyom nagyon nyugtalan, siros baba.
Én tiszta dilis voltam, sokat veszekedtünk, a baba a világ legnyugodtabb babája volt. Néhány évesen azonban izgága lett, de szerintem csak kiütközött a vér...:)
Végig aggodtam , sírtam aterhesseget . Nagyon nyugtalan , síros a babám. Semmi sem jó neki. Alig lehet lefoglalni . Egész nap csak kint lenne es nezelodne , pedig 3hónapos csak. :-)
Én a várandósságom alatt sokat stresszeltem, a párommal is sok volt a nézeteltérés, a fiam nyugtalan természetû.
Nagyon nehèz volt a terhessègem ami miatt vègig paráztam, stresszeltwm ès èn is extra kibírhatatlan voltam. Sírás, semmi sem jó, van rajtad sapka az a ban ha nincs az a baj típus voltam. A babánk lassan 6 hónapos ès olyan vilàgbèke nyugalom ès annyi vidámság van a kisfiúnkban hogy az hihetetlen. A vègèn már azon stresszeltem hogy tuti kihatással lesz rá az a feszültsèg ami bennem volt de nem. Èn azt mondanàm jobban kihat rájuk hogy milyen környezetbe èrkezik ès mennyi szeretetet figyelmet kap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Én úgy tudom, nem lehet a magzatvíz miatt!
A vízhajtók tudtommal (bár biztos többféle erõsségû, hatású létezik) hajthatja a magzatvízet is, ezért nem ajánlják. Logikusan a hatása így megegyezhet a "kevesebb" vagy "kórosan kevés" magzatvíz veszélyeivel, ami súlyosságtól és a terhesség korától függõen lehet vetélés, koraszülés, végtag retardáció, tüdõ fejletlensége, a mechanikai sérüléseknek nagyobb kockázata, szülési komplikációk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Én 33 hetes vagyok, és belgyógyász írta fel a gyógyszert, 2-3 naponta kell egyet bevenni. Így is lehet káros?

HA valaki a terhesség elején jár (1-2 hét), akkor milyen magzatmegtartó vitamint érdemes szedni?

Nem tudom még biztosan, de egyfolytában szúrkál a hasam, és a melleim nagyon érzékenyek. Pénteken kellett volna megjönnie, de szokott késni. Bromocriptint szedek, meg terhesvitamint. (folsav miatt)Félek nagyon, hogy baba és nem tapad meg...teszt és orvos

Legjobb válasz: Mindegy csak valamilyet szedjél. Itt sokan írják, hogy a legjobb a femibion, nekem az túl drága. Én Elevitet szedtem, most pedig Gravidát.

Mindegy csak valamilyet szedjél. Itt sokan írják, hogy a legjobb a femibion, nekem az túl drága. Én Elevitet szedtem, most pedig Gravidát.
elevit
femibiont javasolta a dokim, a védõnõ a gravidát.
A kérdező hozzászólása: Nálam eurovit van itthon. Az nem jó egyáltalán?
Én azt szedtem az elején, teljesen jó volt. Abban folsav van + B vitaminok a felszívódásához, ez a legfontosabb. Az Elevit, Gravida ráér késõbb, mikor már nagyobb a baba és kell neki a kálcium. 1 éves baba anyuja
a palástfû tea is segít a baba megtartásában
Bármilyen magzatvédõ vitamint szedhetsz, csak az a lényes, hogy szedj valamit!És csatlakozom az elõttem szólóhoz!Palástfûtea! Én Femibiont szedek!
A kérdező hozzászólása: A palástfûteát azt csak le kell forrázni és kész. Mikor kell inni, mennyit?

Ha valakinek a terhesség alatt barnás folyása van- amiről tud az orvos, de csak pihenést és csak Magne B6-ot írt fel- születhet egészséges gyereke?

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Mert nem mindegy... Az elsõ hetekben ez lehet akár normális is, késõbb már nem annyira. a gyerek egészsége meg nem ettõl függ. Inkább az függ ettõl, h megmarad e a magzat, vagy sem. De a legfontosabb_ bízzál a dokidban!

Hány hetes vagy? Mert nem mindegy... Az elsõ hetekben ez lehet akár normális is, késõbb már nem annyira. a gyerek egészsége meg nem ettõl függ. Inkább az függ ettõl, h megmarad e a magzat, vagy sem. De a legfontosabb_ bízzál a dokidban!
Persze, a kettõ nincs összefüggésben. Attól nem lesz beteg a gyerek, hogy neked barnás a folyásod. Abból esetleg durvább esetben vetélés lehet, de ezt is javarészt meg szokták tudni elõzni.
Hát persze! Ne aggódj, ez még semmi rosszat nem jelent. Nekem még vérzésem is volt, korán is szültem, mégsincs semmi baja a fiamnak. A lényeg, h tényleg sokat pihenj. Én a nap nagy részét ágyban töltöttem és szinte sehova nem mentem gyalog. Ha odafigyelsz magadra semmi baj nem lesz!
A kérdező hozzászólása: most vagyok 8 hetes, ez 2 hete tart.....de hol napokig semmi hol egy picivel több. 1 nap volt nagyon erõs, de utánna megnézett a doki uh-val de azt mondta semmi rendellenességet, se bevérzést nem lát. Csakhát aggódik az ember....
Semmi baja nem lesz szerintem.Nekem is volt ilyen a terhességem alatt.Mégsem lett baja a picimnek.Most 3 éves.:)
Elõször 7 hetesen volt barnázásom. Majd 14 hetesen elkezdett ömleni belõlem a vér. Szerencsére semmi bajuk nem volt a babáknak. Onnantól kezdve viszont csak tusolni és wc-re mennem volt szabad. Meg persze vizsgálatokra. Igaz, így is korán szültem (32 hétre), de ez nem volt összefüggésben azzal, hogy véreztem terhesség alatt. Sokat kell pihenni. A lánykáim egészségesek, virgoncak és nagyon huncutok. ... Lehet hogy direkt szórakoztak velem már a terhesség alatt is??? Pihenj sokat és próbálj minél kevesebbet izgulni. (Tudom, könnyû azt mondani. Nekem se sikerült)

Ha valakinek a terhesség elején ég már a gyomra akkor az azt jelenti hogy kisfiú lesz? Vagy ez csak vmi hülyeség? Már nem tudom hogy hol olvastam.

Legjobb válasz: igen, én is úgy tudom, hogy akkor ég a gyomor, ha "nagy" a baba haja. Hogy aztán igaz-é? Hasformáról szokták "megállapítani". Állítólag a fiús anyuknál hegyesebb, a lányosaknál gömbölyûbb a has. De mondjuk pont ma kérdezte meg tõlem egy néni, hogy ugye fiú lesz, mert csúcsosodik a pocim. És hát nem...kismuffoska van bent !:)

nekem kezdetektöl fogva ég kislány lesz :) )) 36hkm
igen, én is úgy tudom, hogy akkor ég a gyomor, ha "nagy" a baba haja. Hogy aztán igaz-é? Hasformáról szokták "megállapítani". Állítólag a fiús anyuknál hegyesebb, a lányosaknál gömbölyûbb a has. De mondjuk pont ma kérdezte meg tõlem egy néni, hogy ugye fiú lesz, mert csúcsosodik a pocim. És hát nem...kismuffoska van bent !:)
Szerintem sem mérvadó. Mindkettõvel égett a gyomrom, elsõ perctõl. De úgy az elsõtõl, hogy még tesztet se csináltam, csak egy héttel késõbb sejtettem, hogy terhes vagyok, mert két napot késik. A hasforma se jött be, meg semmi ilyen marhaság, hogy gyûrû, inga, zsepit ki hogy veszi fel, stb. Ellenben az elsõ pillanattól "tudtam", hogy melyik micsoda lesz.
iszonyatosan égett a gyomrom szinte az elsõ napoktól kezdve. lányom lett, igaz 32 hétre, de szinte alig volt haja. most 14 hónaposan vágattuk le elõször, mert egyenetlen volt, de így sem lehetett nagy hajú babának nevezni. egyébként meg a gyomor és a méh abszolút nincs egymással "kapcsolatban".
Komolyan nem értem, hogy épeszû emberben hogy merülhet fel, hogy ezek a baromságok "mûködnek". Az esély ettõl függetlenül 50-50 %. Mellesleg az elejétõl ég a gyomrom, és amióta látni lehet folyamatosan lányt mondanak UH-on. 36+1 hkm
Elvileg nem azt jelenti hogy milyen nemû lesz hanem hogy nagy hajjal fog születni.
Nekem égett a gyomrom, nagy hajjal született és kislány lett! :) (A pocim nem volt csúcsos...)
Szintén az elejétõl ég a gyomrom, 32. héten vagyunk túl, eddig mindig kislánynak mondták. Gömbölyû a pocakom.
A lányommal nagyon sokszor szinte naponta égett a gyomrom (nem volt haja csak kb. 15 szál). Most a fiammal egyáltalán nem égett még a gyomrom. Egy gyönyörû 2 éves kislány és egy 26 hetes magzat anyukája
Nekem nem ég a gyomrom, és nem csúcsosodik a pocakom, és kisfiú lakozik odabent (ez 100%). Ja és a kínai naptár szerint is lánynak kéne lennie!
Én nem hiszek az ilyesmiben. De. Kivételesen most ez stimmel, de nyilván ez véletlen. Lányommal anno nem volt ilyen tünetem, most a fiammal onnan tudtam hoyg egyáltalána terhes vagyok hoyg észvesztõen égett a gyomrom.
Csúcsos volt a pocakom, kislányom született. Viszont a haj dolog nálunk bejött (nyilván véletlen), égett a gyomrom és óriási hajjal született. (Bár ezt én az esti gyümölcsevésnek tudtam be, szerintem az csinált hajnalra savat).

Milyen következményekkel jár az, ha valaki a terhesség ideje alatt végig szoláriumba jár?

Nem rólam van szó, hanem a húgomról.

Legjobb válasz: Hát pedig a szoli sajnos elég ártalmas tud lenni a babára. Mivel felmelegíti a magzatvizet, koraszülést, magzatelhalást okozhat. Emiatt sem ajánlják még a forró fürdõt sem. Nekem a nõdokim mondta, mert én is szerettem szoliba járni. Hát ne haragudj meg, de ha ennyire nem számít neki a baba, akkor minek vállalta? Remélem észhez tér majd!

Hát pedig a szoli sajnos elég ártalmas tud lenni a babára. Mivel felmelegíti a magzatvizet, koraszülést, magzatelhalást okozhat. Emiatt sem ajánlják még a forró fürdõt sem. Nekem a nõdokim mondta, mert én is szerettem szoliba járni. Hát ne haragudj meg, de ha ennyire nem számít neki a baba, akkor minek vállalta? Remélem észhez tér majd!
De minek konyorgom?Kismama tehat a babajara koncentrajaon es ne a szolira nem ertem hogy ez hogy johet szoba szoli kave cigi?sorba olvasom ezeket a kerdeseket NEM TESZNEK JOT A BABANAK
Volt egy modell, hasonlóan szoláriummániás volt. Vakon született a babája. Mondd el a húgodnak, hátha elgondolkodik...
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat és a linkeket / nekem egyet se dobott ki a gép, mikor kiírtam, de jó volt olvasni. Majd a húgom figyelmébe is ajánlom.
Szia! Én mikor az elsõ gyerkõccel voltam várandós, akkor az 5-6 hónapban jártam heti 2x (öszesen 10 alkalommal) álló szoliba (6 perc/alkalom), mert borzasztó fehér volt a bõröm és nagyon-nagyon zavart. Nekem a védõnõm azt mondta, hogy ennyi ebben a szakaszban még belefér. Amúgy fürdõruhában álltam be a gépbe + egy törülközõt is tettem a fürdõruhába a hasam elé :-))) Manókának semmi baja nem lett. Érdekes viszont, hogy most a másodikkal eszembe sem jutna bemenni szolizni, pedig ugyanolyan fehér a bõrõm, mint akkor. Úgy látszik ennyit változik 5 év alatt az ember lánya.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!