Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki a lakását (94 db)

A kérdező hozzászólása: Kössz a válaszokat!
Nem! Elõször is a talált dolgot vagy a tulajdonosnak vagy ha ismeretlen akkor a helyi önkormányzatnál le kell adni! Ha nem jelentkezik érte senki, 3 hónap után kiadhatják, utána pedig egy év elteltével szerezhetõ meg a tulajdonjoga!
biztos, hogy nem. honnan veszel ilyet?
ezt a baromságot honnan szedted??? ennyi erõvel már a fele ruhatáram haveroké lenne...
honnan vettél ekkora baromságot????
O_o
"Aki magát nemi vágyának kielégítése végett más elõtt szeméremsértõ módon mutogatja, vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ" Tehát ha nem vesznek észre, akkor nincs probléma, viszont ha igen...
Akkor reménykedj, hogy a szomszédod egy kiéhezett, [email protected]ányos némber.
# 7 Attól még mindig megleshet valami perverz faszi
Ha elkapnak akkor bajban vagy :D
A kérdező hozzászólása: "De ha teszem azt egy jó nõ vagy, vagy a szomszédod valami perverz, akkor nem valószínû, hogy feljelent..." Egy jó pasi vagyok! :) 24/F
Lényegtelen, hogy hol történik - legyen az magánterület, vagy az utca- ha észrevesznek, akkor az jogsértésnek minõsül.
Gondolom az is közszemérem sértés ugyanúgy. De ha teszem azt egy jó nõ vagy, vagy a szomszédod valami perverz, akkor nem valószínû, hogy feljelent...
A kérdező hozzászólása: "Aki magát nemi vágyának kielégítése végett más elõtt szeméremsértõ módon mutogatja, vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ" Ezek szerint ez akkor is érvényes, ha a "mutogatás" saját tulajdonú ingatlanon történik?
igen
Szerintem közszeméremsértés akkor ha könnyen be lehet látni.

Mi a véleményetek arról, ha valaki a lakásban tartja az állatát?

Nagytest? kutyára gondolok pl.

Legjobb válasz: Azt hogy budi es tele szorrel lehet.

Azt hogy budi es tele szorrel lehet.
Nem mindegy? Van, aki együtt él a kutyájával, akár többel is, van, aki még megsimogatni sem fogja a sajátját soha, mert "nem egészséges". Mindenki úgy ítél, ahogy él. De ez nem azt jelenti, hogy foglalkozni kell azzal, mit gondolnak mások.
nagytestû kutyák általában egész nyugisak, ezért nem is olyan hátrányos a tartása, mint pl egy izgágább kistestûé.
ha rendesen ellátja, és megad neki mindent, akkor nincs vele semmi baj.ha meg nem, akkor se tudsz ellene mit tenni, mert mo-n gyerekcipõben jár az állatvédelem..ennyi mindenkinek joga van a saját lakásában úgy élni ahogy akar...
Hát..nekünk volt egy nagytestû kutyánk is meg egy kis-közép testû. A kicsi (terrier-vizsla keverék) annyira izgága volt folyamatosan, hogy mindig csinált valami bajt.. A nagytestû tényleg nyugodt volt, de ha kisebb helyiségben fordult, a farkával az egész asztal tartalmát lesodorta, stb. Ja és ráadásul a nagy állandóan lelökött a saját ágyamról:D:D pedig volt fekhelye:/ takarítani sokat kell a benti állatok után..meg kintrõl behozhat mindenféle bacit..de egyébként én nem ellenzem, kivéve ha bérház. a kertes házban bent tartás oké, mert kiakar menni, gazdi kiengedi és kész. de a bérház..ott kínzás a kutyának lennie:S szerintem..


Ha valaki a házassága előtt vesz egy ingatlant és utána összeházasodik valakivel, akkor a lakás közös tulajdonnak számít-e?

Van egy ismer?söm, aki 20 éve külön él a férjét?l, de még nem vált el. A lakás az ismer?sömé. Attól fél, hogy amíg ? külföldön tartózkodik,a volt párja beköltözik a lakásba. Ha igen, ki tudná-e tenni a lakásból. Ennél jóval bonyolultabb a történet, de nagyjából ez a lényege.

Legjobb válasz: Amit a házasságkötés elõtt vettél, az a tied. Probléma akkor van, ha a házasságkötés után a lakás felét ráíratod a házastársadra. Amennyiben az ismerõsöd a lakás egyetlen tulajdonosa, addig nincs gond.

Amit a házasságkötés elõtt vettél, az a tied. Probléma akkor van, ha a házasságkötés után a lakás felét ráíratod a házastársadra. Amennyiben az ismerõsöd a lakás egyetlen tulajdonosa, addig nincs gond.
9-es Semmi nem volt a háttérben, hidd el.Az ingatlan nem volt hiteles, és a testvérem volt a tulajdonos.Viszont a sógoromnak egy nagyon jó ügyvédje volt.Ez az ügyvéd az utolsó kávésbögrét is elakarta perelni az ügyfele javára, arra hivatkozva, hogy ügyfele az évek folyamán egy jól keresõ vállalkozó volt, így ebbõl adódóan nem kevés pénzt fektetett a nyaraló felújításának költségeibe.Meg is nyerték a pert. A paragrafusokat hiába hozod fel, mert a tárgyalótermekben sajnos nagyon sok olyan ítélet születik, aminek semmi köze az oda vonatkozó törvényhez.Ezt azt hiszem mindenki tudja, akinek kettõnél több peres ügye volt már az életben.Persze lehet mérgelõdni, fellebbezni, szidni a bírót, csak ez a tényen nem változtat.
7-es Akkor megpróbálom érthetõbben leírni.Amikor a testvérem férjhez ment, már volt a nevén egy Szigethalmi ingatlan, aminek az 1/1-es tulajdonosa volt.Szó nincs hitelrõl.Nem egészen hét év után beadták a válókeresetet, és a sógorom, egyben igényt tartott a ház 50 %-ra, a vagyonmegosztásnál.Két évig ment a pereskedés, végül a testvérem vesztett.Az ingatlan felét a volt férj kapta meg.A bíró a tárgyalás végén azt mondta, hogy elöbb kellett volna gondolkodni, és HÁZASSÁGI SZERZÕDÉST KÉSZÍTTETNI, mert a házasságban eltöltött éveik alatt egy házaspár egyenlõ részben finanszíroz egy ingatlan kötelezõ kiadásait/felújításait/telekadót, és a többi.Nem látta bizonyítottnak, hogy ezt csak a nõvérem fedezte volna egyedül. Szóval te ne beszélj hülyeségeket.
ne beszélj már hülyeségeket, különvagyonból a büdös életben nem lesz közös vagyon - ez nem az USA, hogy házassági szerzõdés kelljen ennek megakadályozására...a nõvéred ingatlana nyilván hitelbõl volt fizetve, ugye?
Igen, ha van róla szerzõdés.De ha nincs, akkor közös vagyon, ami akár a házasság alatt is keletkezhetett.A nõvéremet így kopasztotta le a volt férje, és sikeresen.A házasságuk elött vett ingatlant ugyanúgy belevették az osztásba a válóper folytán.Mert nem volt házassági szerzõdés.
"Azt tudni kell, hogy a házasságban eltelt öt év után minden vagyon közös.Ez vonatkozik az ingóságokra, és az ingatlanra is.Ha volt házassági szerzõdés, akkor nem.De ez a szerzõdés pár éve lépett törvénybe, tehát valószínüleg ez itt nem játszik." közös a lószart házasság elõtt szerzett vagyon különvagyon, semmi köze hozzá a házastársnak, sem 5, sem 10 év múlva...
Ne beszélj butaságokat, hogy azért nem váltak el, mert a férj nem akart válni.Nem a középkorban élünk.A válópert bármelyik fél elindíthatja, és a másiknak ha tetszik ha nem elválasztják.De a kérdésedre rátérve, igen beköltözhet a törvényes házastárs, a közös tulajdonukba.Azt tudni kell, hogy a házasságban eltelt öt év után minden vagyon közös.Ez vonatkozik az ingóságokra, és az ingatlanra is.Ha volt házassági szerzõdés, akkor nem.De ez a szerzõdés pár éve lépett törvénybe, tehát valószínüleg ez itt nem játszik.
A kérdező hozzászólása: Nem véleményt kértem. Tanácsot. Ne ítélkezz. Egyébként a férfi lépett le. Beleszeretett egy másik nõbe. Hogy miért nem váltak el el eddig?(mert a férj nem akar(t) válni.
Szép kis házasság az ilyen.
"jól keresõ vállalkozó volt, így ebbõl adódóan nem kevés pénzt fektetett a nyaraló felújításának költségeibe" na, csak kibökted, mi volt a háttérben - értéknövelõ felújítás fele a házastársat illette, mivel az értéknövekedés az ingatlanon már közös vagyonnak minõsült, mivel a házasság alatt történt közös vagyonból ;) ennyi...

Tb-tartozás miatt elveheti-e valakinek a lakását az Apeh, ha a lakás nem kizárólag az illető nevén van és nem is lakik benne?

Legjobb válasz: Hogy nem lakik benne az lényegtelen, és igen tartozásmiatt a NAV lefoglalhat egy fél lakást is. nem elveszi, hanem ráterheli a tartozást

Hogy nem lakik benne az lényegtelen, és igen tartozásmiatt a NAV lefoglalhat egy fél lakást is. nem elveszi, hanem ráterheli a tartozást
A tartozás nagyságától is függ, 500 eFt alatt csak jelzálogjogot jegyeznek be az ingatlan adóst megilletõ tulajdoni hányadára, 500 eFt fölött végrehajtási jogot, ami azt jelenti h. elárverezheti az adóhatóság. Ezt azonban megelõzi egyéb ingóság foglalás (ha van), gépjármû, munkabérletiltás, inkasszó a bankszámlára. Ha ezekbõl nem lehet teljesíteni a követelést akkor marad az ingatlan-árverés.

Mennyi egy panelház élettartama? Ha van neki és lejárat le kell bontani kártalanítja valaki a lakás tulajdonosait?

Legjobb válasz: 80..100 év. http://www.iq-therm.hu/panelprogram.html Nem hinném, miért kártalanítaná? Ha lejár a joghurt a hûtõdben, vagy a nem panel házad, kártalanít valaki? Ha a lejárati idõn belül dõl össze, elvileg perelheted a Valahányas Számú Állami Építõipari Vállalat jogutódját, ha van, de sok értelme ennek sem hiszem, hogy van, mert itt nem garanciális illetve szavatossági idõrõl van szó, hanem becsült élettartamról. Ami nem jogi kategória.

80..100 év. http://www.iq-therm.hu/panelprogram.html Nem hinném, miért kártalanítaná? Ha lejár a joghurt a hûtõdben, vagy a nem panel házad, kártalanít valaki? Ha a lejárati idõn belül dõl össze, elvileg perelheted a Valahányas Számú Állami Építõipari Vállalat jogutódját, ha van, de sok értelme ennek sem hiszem, hogy van, mert itt nem garanciális illetve szavatossági idõrõl van szó, hanem becsült élettartamról. Ami nem jogi kategória.
Elárulom, a vasbeton technológiát a mai napig használják. Ma már nem házgyárban állítják elõ az elemeket, hanem a helyszínen öntik ki. Tessék szépen megnézni az építkezéseket alaposabban. :) A lakóparkokban a drága lakások úgy épülnek, hogy vasbeton fõfalak, vasbeton váz, és a válaszfalak illetve a többi tégla. A nagy daruk nem azért vannak ott, hogy a melósok könnyebben megkapják a kávét, hanem mert a vasbeton elemeket azzal emelik be. Nem, senki nem kártalanítja õket. Ez a kapitalizmus, itt elbuktad a lakásod és kész. Vannak olyan kapitalista országok, ahol fejlett a szociális háló és ott van lehetõség valamilyen kárpótlásra, segítségre, de itt ilyen soha nem lesz.
+ kb harminc évenként vezetékfelújítás.
van rajt évszám alvázszám bele avütve kivültöl ha kimászol a ablakon ott megnézheted a párkány alatt hogy mikor gyártották és hogy mikor jár le aszavatossága:-)Persze mindenki kártalanithatja a szomszédját:-)De általában a házmester viszi fel liftel ilyen esetekben a millókat a tulajdonosoknak a lakásokba..Félre a tréfát egy panelház élettrartama több 100 év is lehet.Hiszen statikailag is massziv plusz bevan vasalva megerösitve.Szóval ezek igensokat kibirnak.Akár komoly földrengéseketis. Én tanultam statikát.Több EU-S országban (ahol van erre pénz, Nem nálunk nálunk ugyanis erre nincs pénz mert a mi gazdaságunk sajna afrika gazdaságáéval egyenlõ bontottak már le lakótelepeket mert erre már õkis rájöttek hogy 2-300ember t bezsufolni egy betontömbe nem túl egészséges:-)plusz baromi magas arezsijük van ezeknek a társasházaknak mert tele van hõhiddal meg betonvasakkal ami miatt télen k..rva hideg van benne nyáron meg k..rva meleg. A kiknek lebontották a paneljaikat azok az emberek kaptak könnyüszerkezetes kisrezsiju házakat az önkormányzattól.Egyéb kérdés?
Maradj már !!!!!! Már megint a lakás tulajdonosok. Mivel különcebb az mint a családi ház tulajai. Miért járna neki 1 forint is??? Olyan mint a lakás szigetelés, SZEGÉNY nem tudja leszigetelni a 3m x 6m v 3m x 8m -ét. A családi sok nem sírnak , pedig nekik legalább 10 x annyi területet kellene. És ez a nyílászároknál is ugyan így van !!!!!! :-(((((
A tervezési élettartamok alapján az EuroCode a következõképpen osztályozza a szerkezeteket [2]: Osztály Elõírt tervezési élettartam [év] Példák 1. 10 év Ideiglenes tartószerkezetek 2. 10-25 év Cserélhetõ tartószerkezeti részek, pl. darupályatartók, saruk 3. 15-30 év Mezõgazdasági és hasonló tartószerkezetek 4. 50 év Épületek tartószerkezetei és egyéb szokásos tartószerkezetek 5. 100 év Monumentális épületek tartószerkezetei, hidak és más építõmérnöki szerkezetek. Az elsõ panelházak tervezéskori élettartamuk le is járt, de semmi nem indokolja a lebontásukat, hiszen a fél város ezekben lakik, és nem is fenyeget egyelõre egyik sem az összeomlásával.Lebontás helyett inkább a felülvizsgálatukat, és szükség esetén a megerõsítésüket látom indokoltnak.
Már maga a kérdés felvetése is rossz. Ugyan miért is kártérítene bárki is a magántulajdon természetes elhasználódásáért? Nem hinném hogy bármelyik fejlett kapitalista országban lenne olyan hülye bárki is, hogy kártérítené ilyen esetben a peneldroidokat. Legfeljebb politikai megfontolásból, annak itt kedves kis hazánkban nagy hagyománya van.
Dehogy nem lehet. Felmondasz nekik és ennyi.
Ha be vannak jelentkezve, akkor nem biztos. A gyereket védi a törvény.

Ha fölugrok valakinek a lakására, minden esetben illik vinni valami kis ajándékot?

Munka ügyben kéne összejönnünk egy kollegámmal hétvégén, valami csendes helyen. Mondta, hogy menjek ?hozzá. Elég jóban vagyunk, habár még sosem találkoztunk munkán kívül.

Legjobb válasz: Szerintem nem kell. Neki illik valamivel megkínálni, kávé, ilyesmi, hogy jobban mennyen a munka, de szerintem nem várja el az ajándékot.

Szerintem nem kell. Neki illik valamivel megkínálni, kávé, ilyesmi, hogy jobban mennyen a munka, de szerintem nem várja el az ajándékot.
Jesszus, mit írtam! helyesbítek: menjen
Mivel nem vendégségbe mész, és nem egy hivatalos partira vagy meghívva így nem kell semmit sem vinned! Munka ügyben mész fel..Ilyenkor a vendéglátónak illik itallal kínálni téged..

SOS! Ha befújom a lakást rovarirtóval ami erre való, mit csináljak a teknősökkel?

Rá van írva, hogy mérgez? vízi állatokra, így biztosan megölné ?ket. De Az egész lakást fert?tlenítjük. Mit csináljak? Ez csak addig érvényes, míg befújom, hogy ne menjen a vízbe (tehát addig kiteszem ?ket) és utána 2 órával mondjuk már visszahozhatom a szobába? A szer 4 hétig hat a házban, bárhol. Csak s vízi él?lényekre halálos. SOS!!!

Legjobb válasz: Találtunk egy teknõs szakértõt, már megvan a válasz, köszi :)

A kérdező hozzászólása: Találtunk egy teknõs szakértõt, már megvan a válasz, köszi :)
Mit mondott? Érdekelne engem is! Én magukat a gyártókat kérdeztem, akik nem ajánlották az ilyen szereket, csak azt, amit az ember a bõrére ken.
A kérdező hozzászólása: Szia! A Biokillrõl van szó, abszolút ember barát, és a melegvérû állatokra sem árt. Keress rá, kajára is fújhatod, teljesen ártalmatlan, viszont minden rovarra halálos. Érdekes :) De a halak, teknõsök vizi vagy hidegvérû állatok 100% hogy meghalnak tõle. A hatása 4 hét, ezért nem tudtam, hogy most meddig vigyem el a tekiket. Azt mondta az orvos, hogy tegyük olyan helyre õket, ahol nem fújjuk be a helyet, és 2 nap múlva vissza lehet õket vinni a szobába, mert addigra biztosan nem lesz a levegõben. Ennyi :)

Miért fáj az másoknak, ha valakinek gazdagok a szülei és lakást meg autót vesz neki?

Ne essék félreértés, nem rólam van szó. Én szegény családból jöttem, most is hitelt nyögök, hogy legyen hol laknom. Azt fel nem foghatom, hogy miért kell lenézni azt, akinek megveszik ezeket a dolgokat a szülei. Nézzünk már magunkba! Mi is elfogadnánk. Én bizony igen!

Legjobb válasz: Szerintem többnyire abból van gond, ha valaki ezt a lakás-kocsi dolgot mások orra alá dörgöli. De ez egy sima fizetésnél is így van, ha valaki kérkedik az átlagnál jobb fizetésével, könnyen szerezhet ellenségeket magának. Én is kaptam lakást, de errõl sokan nem tudnak. Sõt, tulajdonképpen nem is az enyém, mert a szüleim nevén van (az õ házuk meg az enyémen, mert egyke vagyok és akkoriban még volt öröklési illeték). A nagyon közeli barátokon kívül - akkor is csak kérdésre - inkább azt mondom, hogy a szüleim lakásában élek, mert õk nem használják. Az már nem tartozik másokra, hogy szóban megállapodtunk, hogy ha eladnám, akkor nem gördítenek akadályt az eladás elé.

Szerintem többnyire abból van gond, ha valaki ezt a lakás-kocsi dolgot mások orra alá dörgöli. De ez egy sima fizetésnél is így van, ha valaki kérkedik az átlagnál jobb fizetésével, könnyen szerezhet ellenségeket magának. Én is kaptam lakást, de errõl sokan nem tudnak. Sõt, tulajdonképpen nem is az enyém, mert a szüleim nevén van (az õ házuk meg az enyémen, mert egyke vagyok és akkoriban még volt öröklési illeték). A nagyon közeli barátokon kívül - akkor is csak kérdésre - inkább azt mondom, hogy a szüleim lakásában élek, mert õk nem használják. Az már nem tartozik másokra, hogy szóban megállapodtunk, hogy ha eladnám, akkor nem gördítenek akadályt az eladás elé.
nekem ugyan nem faj mivel mindenunk megvan ami kell, sajat erobol, munkabol viszont negativ tapasztalatom van sajnos az ilyen szemelyekkel. 3 ilyen embert ismerek emberileg mindegyik egy nagy 0. az egyik az unokatestverem. szuleitol kapott lakast kocsit, fizettek a kulfoldi tanulmanyait. aztan mikor az anyja a nagyanyjanak vett egy gaztuzhelyt unokatesom tajtekzott a duhtol hogy az "Ö örökseget" ne herdaljak el a nagyanyjara...es a masik ket pelda is hasonlo. nagyon sok esetben akinek mindene megvan es nem kellett erte megdolgoznia az nem is becsul meg semmit es senkit a vilagon, persze vannak kivetelek de sajnos az en tapasztalatom mas.
Nekem sincs semmim, mégsem nézem le a másokat. Nehéz a mai világban irigység nélkül, õszintén nézni azokra, akik mindent megkapnak. (sokszor nekem sem megy) mert más 60 évet gürizik egy kis lakásért. Lehet, hogy mindenki azt szajkózza, hogy dolgozz meg érte, csináld önerõbõl, de õszintén szólva, én baromira örülnék ha nem kéne semmiért halálra melóznom magam, megkapnék mindent. Bevallom. De nekem nem ez jutott. Ez van.
Valóban itt lehet az ok.Az hogy nem tettek semmit érte.Az általános normális felfogás az, hogy küzdj, dolgozz és haladj elõre.A saját erõdbõl érj el nagy dolgokat.Persze hogy a legtöbb embernek szúrja a szemét ha valaki csak úgy anélkül, hogy bármit is tenne megkap mindent.Ez a megbecsülés dolog pedig nagyon igaz.Ha valaki hosszú évekig küzd, dolgozik és erõlködik valamiért biztosan sokkal jobban becsüli mint az aki ezt csak úgy egyik pillanatról a másikra megkapja.
Ameddig nem hangoztatja és dicsekszik vele addig nincs gond. Nehéz világban élünk, örülnie kell annak akinek ez megadathat, az emberek többségének sokat kell güriznie és szenvednie mire saját lakás kaphat, nem hogy még autót.
Más elfogadni és más visszaélni vele, és élõsködni a szülõkön, akik azért jómóduak, mert kidolgozzák a belüket. Nekem is segítettek, vettek lakást, de mindig tudtam, hogy hol a helyem, ugyanúgy dolgozom, mint õk, ettõl eltekintve eltartom magam. A gond azokkal van, akik huszonévesen sem dolgoznak (nem is tanulnak!), hanem a szülõkön élõsködnek és elégedetlenkednek, hogy kevés a pénz cigire, és 2 hónapja nem vettek új bakancsot.
Nálunk a testvérem kapott autót, majd lakást, én meg nyögöm a hitelt, mert nem fiúnak születtem. Pedig bõven futná a szüleinknek, de ez van. A lelkem mélyén nagyon irigylem a bátyámat, ugyanakkor örülök neki, hogy amim van, azt egyedül magamnak köszönhetem, és nem kell a szüleimnek jópofizni. És azért fáj másnak, mert neki nincs, de ha olyan helyre születik, neki is lehetett volna. Az élet igazságtalan, az emberek meg irigyek, ez van. 26N
Mert irigyek és mert azt hiszik, hogy az illetõ egy elkényeztetett kölyök aki nem érdemli meg. Bezzeg õk megérdemelnék :-) Én nem kaptam sem lakást, sem autót, de nagyon remélem hogy a gyerekeimnek fogok tudni adni, vagy legalábbis valamennyi pénzt tudok nekik adni erre a célra. Kocsit nem, azért dolgozzanak meg :-)
Én nem nézem le õket. A szülõ részérõl érthetõ segíteni akar, a gyerek örül neki, elfogadja. Irigy se vagyok. De a legtöbb ilyen nem tudja megbecsülni, s szerintem nem is jó dolog mindent megadni. Nem csak hogy nem becsüli a legtöbb, de nem is úgy néz rá mint aki megdolgozott érte.
Miért fáj? Hát mert nekik senki nem vett és maguknak kell megszenvedni érte. Igen, nekem is "fáj" mikor valakinek látom hogy mindene megvan, pedig semmit nem tett érte. És vigyorgó fejjel menõzik az új kocsijában amiért sose tett semmit. Igen fáj ez nekem, mert én sose kaptam kocsit, se lakást mert csórók vagyunk. Lehet rossz a gondolkodásom, de én nem akarok másnak jobb életet mint nekem van... szenvedjenek õk is ha én is azt teszem.
én azokat nézem le, akik hitelt vesznek fel a mai világban, ergo: ennyire hülyék, utána meg nyögnek...
jaj, véletlenül elküldte :) folytatom: szóval 50 éven keresztül nyomták így, egy szó nélkül. sokszor láttam rajtuk, h fáradtak, kimerültek. és pont ezért tudom értékelni, becsülni a lakásomat, és minden nap hálával gondolok rájuk. nem nagyzolok, nem dörgölöm a szerényebb sorsú barátaim orra alá, h nekem milyen jól megy. ezt megkaptam, innentõl az én dolgom, hogy fenntartom. autót akkor sem fogadtam volna el, ha a popóm alá tolják. az már tényleg luxus. immáron 5 éve spórolok, hogy pár év múlva ne BKVval kelljen járnom :) sokan tényleg csak azt látják, hogy a lakás csak úgy terem, pedig az esetek 99%ban komoly munka van mögötte. sok mai szülõt nem tudok egyébként megérteni: nagyzol, nagy kocsival jár, drága házat épít (miközben egy szerényebb is elég lenne mindkettõbõl), ahelyett, hogy az erre feleslegesen elherdált pénzt inkább betenné a takarékszámlára, hogy késõbb a gyerekeinek legyen mibõl elkezdeni az életét. inkább élek egy 3 szobás panelban az úszómedencés ház helyett, de 20 éves majd lakást tudok venni a gyerekemnek. ezt láttam a nagyszüleimtõl, ezt viszem tovább. õk sem nagyzoltak, nem akarták, h irigykedjenek rájuk, pedig õk tényleg a két kezükkel dolgoztak meg minden vagyonukért.
mert sokan nem látják, h mennyi munka van mögötte a szülõk-nagyszülõk részérõl. és ha megtehetik, miért ne adjanak? amit a nagyszüleim egy életen keresztül dolgoztak azért, hogy nekem lakásom legyen, sztem sok mai 20 éves egy hétig se bírná. reggel 4kor kelés, este 10kor fekvés, kb 50
Mert irigy majmok.
Utolsó, teljesen igazad van, és szerintem is tisztelet a kivételnek... Csak az a baj, hogy az én ismerõseim között kevés van. Mondjuk én is irigy vagyok néha a másikra, ezért törekszem arra, hogy nekem is legyen valami, de csak olyan, aminek tényleg hasznát is veszem.
Jajj, hagyjuk ezt mert azok meg akik gazdagok és megkapnak mindent, azokat nézik le akik csórók, ez fáj másoknak, nem az, hogy gazdagok. Ez oda vissza mûködik. A gazdag gyerek, szülõ, akárki hülyének nézi azt aki nem olyan mint õk, mert látni vélik, hogy butábbak, tehetségtelenebbek stb. Letolják a Mercivel meg a BMW-vel a Suzukit, mert az csak egy csóró kö.csög. A Suzukis meg elkönyveli, hogy minden gazdag bunkó, mert lám hogy viselkednek vele, innentõl kezdve õ szellemileg fölé helyezi magát ennek a kasztnak, és onnantól meg szerinte lesz minden ilyen "csak" egy újgazdag kö.csög. És egyébként is dögöljön meg a szomszéd tehene is. Nyilván van kivétel és nem mindenki ilyen, de próbáltam rávilágítani a körfolyamatra. Tulajdonképpen mindegy, hogy gazdag vagy szegény itt mindenki lelki sérült, magamat is beleértve.
Egyrészt irigység. Másrészt szerintem az ilyen emberrõl azt tartják mások, hogy a készbe beletette a s.ggét, nem dolgozott meg érte, emiatt nem tudja megbecsülni. Azért ez nagyrészt igaz is, tisztelet a kivételnek.
Én igen irigy vagyok mert az élet igazságtalan, mert az egyik mindent megkap a másik nem. Én nem úgy vagyok irigy hogy jajj ha nekem nincs másnak se legyen hanem hogy inkább nekem is legyen, nem fáj ha másoknak is van. Viszont igen kõkeményen gürizek nap mint nap és nincs látszata ezért frusztrál hogy másoknak mennyi minden jut munka nélkül. És lehet rám mondani, hogy na nagy magyar mentalitás, de ez az igazság mindenkinek szúrja a szemét ha Õ maga küzd és nincs látszata másnak meg minden van...
Ez érdekes felfogás. Én sokkal többre becsülöm azt, amit az édesanyámtól kaptam, mint azt, amiért saját magam dolgozom meg.
Még azt is fáj másoknak ha az ember a nagyszüleik lakásást megörökli. Itt is több helyen olvasni, hogy alá tolták a lakást, mintha a nagyszülõk nem egész életükben azért dolgoztak volna, hogy valamit tudjanak adni a gyerekeinek, unokának.
Bár nagyon becsülök mindenkit, aki saját erejébõl boldogul, mégis: õszintén bevallom, hogy nagyon szívesen adnék meg a gyerekeimnek mindent. Nem lakásra és autóra gondolok, hanem arra, hogy járhassanak nyelviskolába, ha kell különtanárhoz, lovagolni, sziklát mászni mehessenek-ha ahhoz van kedvük...vagy Erdélybe néptáncot gyûjteni... De nem tudjuk megadni. (Ennél sokkal hétköznapibb dolgok elõteremtése a napi gond)Pedig nagyon megérdemlik. Ha erre gondolok, engem is megpiszkál egy kicsit az irigység. Sajnos.
"de én nem akarok másnak jobb életet mint nekem van... szenvedjenek õk is ha én is azt teszem" Jajj, ez annyira tipikus magyar "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás. Neeeem, ne nekem legyen jobb, a másiknak legyen rosszabb! És csodálkozunk, hogy ez a kultúra egyik ragyogó politikust neveli ki a másik után magából...
Miért fáj azoknak, akik maguk kénytelenek megdolgozni érte? Azért, mert az "anyu-apu megveszi nekem" típusú vásárlások is felfelé hajtják az árat a piacon, mint minden vásárlás (kereslet-kínálat, ugye). Amelyik lakást a másiknak megvesz a családi háttér, azt te már nem veheted meg, így kénytelen vagy a maradékból válogatni, ráadásul drágábban. A piacon a tehetõsebb családok gyermekeivel kell konkurálnod a lakhatásért, és azért vagy hátrányban, mert rossz helyre születtél. Az "anyuapu lakást tol a fenekem alá" egy születési kiváltság, és mint ilyen, a kevésbé szerencsések szemét mindig is szúrta. Történelmi tapasztalat, hogy ha túl sokan vannak a szerencsétlen oldalon, akkor elõbb-utóbb bizonyos zavargásokkal el szokták törölni az ilyesmit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!