Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki a kocsiban, (58 db)

Milyen dolog az, ha valaki a kocsijával meghúz több autót, utána meg elmegy, mint aki jól végezte dolgát?

Most is az egyik drága női lakó. Nem tud úgy parkolni, hogy ha minimálisan is, de neki ne menjen az előtte, vagy mögötte álló autónak. Most az enyémnek ment neki hátulról (láttam). Amikor kérdőre vontam, akkor leordította a fejemet, hogy miért nem állnak a többiek arrébb, hogy neki miért nem segít senki se beparkolni....(35 éves kb a nő) De nem csak itt láttam ilyet, máshol is. Valaki parkolni nem tud, vagy csak nagyon rosszul, és lassan. Leamortizál 2-3 autót, aztán mint aki jól végezte dolgát, továbbáll. Felelősségre vonásnál még nekik áll feljebb. Láttam már, hogy a Tesco parkolóban veszekednek egy nővel a rendőrök, mert meghúzott 2 autót, a nő meg panaszkodott, hogy mindenki úgy áll be, hogy ne tudjon más beállni... Csak én akadok ki ezeken az embereken? Tényleg segíteni kéne nekik? De miért? Nekem sem segített senki, az oktató elvárta, hogy normálisan, kár nélkül parkoljak. Mit gondoltok ezekről?

Legjobb válasz: Én elég mackós vagyok jó kis szakállal és elég beszédes a tekintetem, szóval nem nagyon szoktak velem ordibálni ha látják hogy vörösödik a fejem, de mondjuk nem is járnának jól, mert ugyan nõt még nem ütöttem meg, de ha eléggé felbosszantanak akkor beküldök a korházba akárkit. Egyébként van jogsi, nehogy már segiteni kelljen neki. akkor húzzon vissza oktatásra, ne mások életét veszélyeztesse a forgalomban.

Én elég mackós vagyok jó kis szakállal és elég beszédes a tekintetem, szóval nem nagyon szoktak velem ordibálni ha látják hogy vörösödik a fejem, de mondjuk nem is járnának jól, mert ugyan nõt még nem ütöttem meg, de ha eléggé felbosszantanak akkor beküldök a korházba akárkit. Egyébként van jogsi, nehogy már segiteni kelljen neki. akkor húzzon vissza oktatásra, ne mások életét veszélyeztesse a forgalomban.
fényképezni... az a leghatásosabb.. küldöd a feljelentéssel együtt.. általában van hatása. egyébként nem az emberek hülyébbek, több lett az autó, kevesebb a hely..és...sietnek. na ez az...
Az ilyen is vette, vagy a szájával szerezte a jogsit... Simán fel kell jelenteni õket. Ha nem tud parkolni, az az õ problémája. Ettõl még nincs joga más tulajdonát megrongálni. Az ilyet én is elküldeném 20 óra parkolási oktatásra és csak utána adnám vissza a jogsiját. Egyébként kérdezõ, simán az arcába vághattad volna, hogy vegyen vissza, fizesse meg a károd, különben megy a feljelentés, amivel rosszabbul jár...
Az a szép, amikor észre sem veszed a dolgot. Én is voltam úgy, hogy csak másnap, amikor tankolni akartam, vettem észre egy méteres, a hátsó ajtót és sárvédõlemezt átszakító "karcolást".

Most válok. A kocsi hitelén van a vita. A feleségem úgy gondolja hogy neki nincs semmilyen kötelezettsége. Lemond róla, mert nem akarja tovább fizetni. Vagyis ha megakarom tartani akkor fizessem ki a fennmaradt részt ahogy akarom. Megteheti ezt?

Legjobb válasz: Komolyan mondom Te matek es erkolcstan oran hianyoztal. Vagy el kell adni a kocsit, kifizetni a hitelt es a maradekot kette osztani vagy ha meg akarod tartani a kocsit fizesd szepen TE egyedul a hitelt. Amit Te akarsz abba csak egy hulye megy bele a birosag meg kirohog! Ez ugyan az mintha en vennek egy kocsit hitelre Te fizeted a reszletem felet, az autot meg en hasznalom! Na szeretned?

Komolyan mondom Te matek es erkolcstan oran hianyoztal. Vagy el kell adni a kocsit, kifizetni a hitelt es a maradekot kette osztani vagy ha meg akarod tartani a kocsit fizesd szepen TE egyedul a hitelt. Amit Te akarsz abba csak egy hulye megy bele a birosag meg kirohog! Ez ugyan az mintha en vennek egy kocsit hitelre Te fizeted a reszletem felet, az autot meg en hasznalom! Na szeretned?
Igaza van a másodiknak. Ráadásul, feltételezem az autónak egy tulajdonosa van, gondolom Te. Már miért is fizetné tovább az autót, ha késõbb nem fogja használni? Ha nem tetszik így, el kell adni a válás elõtt, a hitelt kifizetni, ha az eladási ár nem fedezi, na azt kellene közösen fizetni talán, de ebben nem vagyok biztos.
Ha te használod az autót fizesd te. Viszont a házassági hitel felezödik.Ö lemond az autóról a tiéd lehet a hitellel együtt.Vagy elveszik az autót.
Nem, ha a házasság alatt vettétek.Vagyonközösség van.Minden felezõdik.A hitel is.
Megteheti. Ha lemond a kocsiról, lemond a hitelrõl is. Nyilván nem akarja használni, így pedig hülye lenne fizetni.
na de érted, te használod a kocsit majd csak, és elvárod, hogy a volt feleséged is fizesse veled együtt???
Nekem nem tiszta a kérdés. Ha az autót te fogod használni válás után és a feleséged nem kéri tõled az eddig befizetett hitelösszeg felét akkor jogos, hogy nem is akarja tovább fizetni a törlesztést. Ha más a helyzet akkor írd le pontosan!
Igen.
Adjátok el a kocsit, azt tudjátok be a tartozásba, ezutána fennmaradó részt felezzétek. Egyéb esetben azé a hitel akié a kocsi.
Jaj már megint egy férfi kérdés, és megint ítélkeztek válaszolás közbe. Hány olyan kérdés volt csak az elmúlt héten amikor a feleség maradt a hiteles lakásba, és a férj fizette a hitel felét? Ott miért nem írta senki, hogy fizesse az aki ott lakik. Hitel vagyon közösségben vettétek fel, a feleséged is beleegyezett, így neki is fizetnie kell. Olyan nincs, hogy valaki lemond a hitelérõl. Hitel visszafizetés után el kell adni és felezni a pénzt.
*mint a kocsi értéke.
Azért ez nem ilyen egyszerû, nem mondhat le a hitelfizetésrõl, ha a visszafizetendõ hitel magasabb, mint amennyit ér a hitel. Ennyi erõvel a devizahitelesek is ezt csinálták volna, hogy vigyék a házukat, nekik már nem kell, de nyilvánvalóan attól a tartozás nem szûnik meg.
Az autó kérdés hitellel elég bonyolult dolog, vagyonközösség ide vagy oda. Itt elég nagy szerepet játszik az amortizáció, ezért elég nehéz kiszámolni a befizetett pénzt és az épp aktuális értéket. Általában úgy szokott lenni, hogy az kapja meg, aki használni kívánja tovább, neki kell fizetni a részleteket is.
Egyszerûbb ha jogi fórumokon érdeklõdsz.
Nálunk is ez volt. 3200000 az egyösszegû tõketartozás, az autó 1600000-et ér. Még kb 7 évig kell fizetnem havi 33000-et. A döntés, adjak az exemnek 500000-et, majd utána õ is köteles felém fizetni még 7 évig a törlesztés felét, de az autó az enyém maradt.
igen
Igen, kocsi nélkül egy kisfiú vagy a szemükben.
igen 7-es bömössel már lehet tekintélyed.
"nekem 17 éves korom óta van kocsim, szóval nem szorultam rá egy pasi kocsijára sem." Pénzes szülõkkel könnyû...
ezaz engem is macskának néznek állandóan ugy hívnak "cicám"
Napietus te akkor egy taszító, ellenszenves, undorító ember vagy, igazi antinõ, pont az ellenkezõje vagy annak mint amilyennek egy nõnek lenni kéne. Hülye, közönséges, piás, pénzes kis szánalmas gyökér vagy, ráadásba még reklámozod mellé a 29 éved, röhej. Minimum a jogsi mi? Azért tart itt a világ, mert már mindenkinek minimum a 200 colos plazma tévé, 2 kocsi, nyaralás, apádfasza, csak azt felejtitek el, hogy mi a fäszt fogtok enni ha felélitek a pazarlásotokkal, divathajszolással azt amink van.
Azért ez így nem teljesen igaz. Ugyanis nem elég, ha van autód, attól még mindig nemfognak emberszámba venni. Annak az autónak BMW-nek kell lennie. Nekem higgy, én tudom a "receptet"
hát persze. biztos ez a baj......
13:15, kértem én tõled kölcsön? benzinre, kocsira, viszkikólára vagy bármire? nem emlékszem ilyesmire, szóval pofikád súlyba...
nekem 17 éves korom óta van kocsim, szóval nem szorultam rá egy pasi kocsijára sem. de mondjuk 20 körül már az sztem minimum elvárható, hogy jogsija legyen. ne már mindig õ ihat, én vezetek felállás legyen :D 29/N
Köszi szépen utolsó.Látom egyre többen vagytok normálisak akik egyet értenek nem szokványos ambivalens nézeteimmel :D Faxa csaj vagy helyes, ilyen maradj.Én is ugyanez, dolgozok, vállalkozó vagyok, egyetem is, edzek heti négyszer másfél két órát, hogy kiváló legyen a testem, hajam mindig belõve.Én amíg sokan fekve hányóba fetrengenek addig én pumpálom a vasat vagy a következõ szoftveremet fejlesztem, vagy önképzõ tréningeken vagyok, vagy építem az üzletemet, vagy olvasok, ennyit errõl.Mindent lehet csak akarni kell. Tök jó csaj lehetsz utolsó, ez igen, LÁNYOK élõ példa, tessék róla példát venni, a , , ha szeretsz akkor fogadj el így is duma"-t felejtsétek el, mert pofára estek, környezetembe most tette a haver lapátra a csajt, mert, hogy õ fogadja így is el, hogy alaktalan és nem edz, igen õ vesztet többet a cici kiesett a szájából, pedig a haver a p_csáját is kinyalta, de szó szerint is.De számtalan ilyen van, tessék odafigyelni, célok kitûzése, sport, meg ilyenek és mindenki képes rá. 24F
ma 13:47 Szerintem õ fogalmazta meg a legjobban. Én mondjuk nem várom el egy sráctól, hogy legyen kocsija, de én vagyok húsz éves. Viszont egyet értek a 13:47-essel, én kõkemény végigmelóztam a nyaraimat olykor reggel nyolctól este nyolcig, fõiskola mellett a délutánokat, eljárok rendszeresen sportolni, hogy szép alakom legyen, adok magamra, ápolt vagyok, és mivel én 20 évesen képes vagyok mindezt elérni, teljesen önerõbõl, mivel a szüleim egyáltalán nem tudnak támogatni pénzzel, én elvárom, hogy a barátom, akivel járok, ugyanúgy képes legyen fizetni magának egy mozit, vagy bármit, ne anyukától lejmoljon mindig. De olyan ez, mint a kövér férfiak/nõk sipánkodása, hogy jajj engem miért nem fogadnak el így ahogy vagyok?... Nem kell, hogy egy srác audival rohangáljon, de az sem valami vonzó, hacsak teng-leng a világban, és az egész napos kockuláson kívül semmiért nem képes küzdeni, mert büdös neki a munka... 20L
A válasz megírásának idõpontja: 10-01 13:15 Irigy vagy látom.Mér nem teszel te is, hogy pazar életed legyen, hm?Tessék tûzzél ki célokat valósitsd meg, annyira unom, már, hogy szidjátok akinek van pénze, meg élete, meg IGÉNYEI.Lehet neked nincs neked megfelel a szürkeség, de könyörgöm ne nézzél már le mást mert van neki, képzeld nekem bomba nõm van, nem is vagyok hajlandó leadni, szeretek nyaralni, luxus helyekre, wellneszezni, mellettem feszít a hosszú apolt hajú fitnesszes alakú csajom.És akkor, csak tudod én ezér megdolgoztam és nem a otthon zsörtölõdtem, meg néztem sörrel a TV-t, hanem keményen dolgoztam és keményen dolgozok is.Nem vagyok lusta cselekedni, tudod te mi munka van ebbe, hogy valaki elérje azt amiket írtál, fogalmad sincs, gondols el, tudod célok, amiket részcélokra osztunk és összeáll egy nagy dolog, és kemény munka mögötte, könnyû fikzni, tessék csináld meg ott a lehetõség, igen, ehhez viszont meg kell mozdulni ez Alekosz nézésével nem fog menni. 24F
a szociális demagógia az, amikor azt mondjuk a népeknek amit hallani akarnak. göbbels írta le a 30-as években ennek a lényegét, azóta is eredménnyel használja az összes politikus. látom, nektek is ez kell, fiaim, mert az õszinteségre nem vagytok vevõk. szóval fentiek fényében helyesbítem korábbi hozzászólásaimat: abszolút nem számít, tud-e vezetni az ember vagy nem, minden vágyam volt tizenéves korom óta, hogy egy pasi magánsofõrje legyek. persze, szívesen viszem mamához, nénikéjéhez, kocsmába, bulizni, operabálba, bárhova. neki csak be kell ülni a kocsim tetszõleges ülésébe és bemondani a címet, 'oszt már megyünk is. na, így már tetszett :D?
Ciki, nem ciki, sose néztem, hogy van-e a srácnak autója, jogsija... Volt 3 komoly kapcsolatom, egyiknek sem volt semmije. Sose ez volt a mérce, meg a pénz, meg a szülõi háttér. Tök korrekt volt, hasonló hátterünk volt, és szépen buszozgattunk, vonatoztunk. :D Csak a pcsák mennek arra, hogy legyen a srácnak autója, legyen ki viszi vásárolni, persze fizesse is a legújabb magassarkút és miniszoknyát. Ha van autód, az csak a csóri pcsáknál elõny, a normálisabbaknak igazából lényegtelen.
"napietus.blog.hu válasza: nekem 17 éves korom óta van kocsim, szóval nem szorultam rá egy pasi kocsijára sem. de mondjuk 20 körül már az sztem minimum elvárható, hogy jogsija legyen. ne már mindig õ ihat, én vezetek felállás legyen :D 29/N" Ostoba...
"ez inkább azoknak lehet talán fontos, akiknek nincs, és szeretnék, ha valaki fuvarozza õket" tudtam én, hogy bkv sofõrnek kellett volna menni ...... :)
nem írtam, hogy nehéz volt...csak arra céloztam, hogy ez inkább azoknak lehet talán fontos, akiknek nincs, és szeretnék, ha valaki fuvarozza õket.
Osztom a véleményeteket, én is ugyanígy gondolkodok a témával kapcsolatban. Úgy nem lesz se autója, se háza senkinek, hogy otthon ül a p.csáján. El kell menni dolgozni, félre tenni a pénzt, folyamatosan fejlõdni stb. Akkor lesz jobb, szebb életem, ha teszek is érte és nem a csodát várom. A lehetõsége mindenkinek megvan, csak valaki él vele, valaki nem. Persze tudom, hogy nem indul minden ember egyenlõ eséllyel. 22F

Akkor se lehet elütni valakit, ha szétveri a kocsit?

Oroszoknál a videókban látom, hogy kiszállnak, és pajszerral, fémrúddal, akármivel, elkezdik szétverni a kocsit. A kamerán is látszik tisztán, hogy befékeznek, kiszállnak, mutogatnak, és elkezdik verni a kocsit. Ilyenkor az illető vagy elhajt, vagy kiszáll. Miért nem üti el, és kész? Akkor se lehet elütni valakit, ha rátámad a kocsira? Ott a kamera felvétel bizonyítéknak.

Legjobb válasz: A kamera pedig bizonyítaná az emberölést, vagy annak kísérletét, ha életben marad. Elhajtani jogszerû, vagy bármi módon menekülni. (A magyar törvények szerint, az oroszt nem tudom.)

A kamera pedig bizonyítaná az emberölést, vagy annak kísérletét, ha életben marad. Elhajtani jogszerû, vagy bármi módon menekülni. (A magyar törvények szerint, az oroszt nem tudom.)
én elütném a francba, nem nagyon foglalkoznék vele. Egyes, gáz, ha esze van félreugrik, ha nem, hát megérdemli. Az egyik ilyen orosz videóban meg is csinálja a sofõr, egyes, gáz, kiszakítja az ajtót és megy tovább. Egyébként ha elindulsz és elsodrod, nagy baja nem lesz, csak eltörik néhány csontja
Nem osztom a véleményedet, elég sok az orosz a rokonságomban és nem igaz az, hogy durvább emberek lennének. Amúgy meg miért is sodorná bárki a másik testi épségét veszélybe azért, mert az megrongálja egy vagyontárgyát? Azért mégiscsak az emberi élet a fontosabb, nem az a szaros kocsi...
Most itt érzésekrõl vitázunk szabálytalanul, vagy arra válaszolunk, amit a kérdezõ szeretne megtudni. Márpedig az emberülés, ha meghal, kísérlete, ha csak sérül. Jogos önvédelemnek ez nem számíthat.
Csak ha az életedet fenyegeti, és hihetõ hogy épp nem voltál mérlegelésre alkalmas állapotban. Például rád lõtt a szélvédõn keresztül, és láthatóan még lõni akar, akkor te elmenekülhetsz... õ pedig egészen véletlenül lehet akár a menekülési útvonal útjában.

Ha valaki vett a főnőkétől németországban kocsit? (LENT)

Vett a párom németországban kocsit a f?n?két?l(használtan) de papír nicns róla.És a párom el jöttt a cégt?l úgy hogya kocsival és senkinek se szólt.A f?n?ke azt mondta hogy országos körözést adtak ki ellene.Ez igaz lehet?Mit lépjünk?

Legjobb válasz: Ti tényleg vettetek egy kocsit úgyhogy semmilyen papír nincs róla? Jó kis tanulópénz lesz...

Ti tényleg vettetek egy kocsit úgyhogy semmilyen papír nincs róla? Jó kis tanulópénz lesz...
papír nincs róla? vett? ... úgy tûnik nem is fizetett, ha körözik ... te mindent elhiszel a párodnak?
elsõnek faggassad ki a párodat, hogy mi történt valójában. szopóág indul!
Mármint a párol ELvette a kocsit a (volt) fõnökétõl?
Ha nincs róla papír, akkor nem vett semmiféle kocsit, max pénzt adott másnak.
Így járnak a disszidensek.
Remélem lecsukják a párod. Az ilyen ember maradjon inkább a németeknél és bûnözzön ott.

Lányok szerintetek gáz, ha valakinek (barátnőtöknek, barátotoknak) nincs kocsija úgyértem nem saját hanem a családjában se?

A mai világban már alap és nagyon szégyellem nemrég eladtuk és tök gáznak érzem.

Legjobb válasz: Szerintem az a gáz, aki emiatt ledegradál bárkit is... Nyilván könnyebb a közlekedés, ha az embernek van saját kocsija, de annyira drága lett az elmúlt pár évben a fenntartása (pedig elõtte sem volt olcsó), hogy szerintem abszolút nem kirívó, ha valaki eladja a kocsiját, és inkább biciklivel, tömegközlekedéssel jár.

Szerintem az a gáz, aki emiatt ledegradál bárkit is... Nyilván könnyebb a közlekedés, ha az embernek van saját kocsija, de annyira drága lett az elmúlt pár évben a fenntartása (pedig elõtte sem volt olcsó), hogy szerintem abszolút nem kirívó, ha valaki eladja a kocsiját, és inkább biciklivel, tömegközlekedéssel jár.
Sikerült eladni??????
A kérdező hozzászólása: xD jah
Nekünk sincs kocsink, falun belül biciklivel járunk mindenhova, máshova meg távolsági busszal. Eddigi kapcsolataimban jelentett problémát, ettõl függetlenül engem természetesen zavar, de hát nem tudok mit tenni ellene :(
Lehet már nem aktuális, de én úgy lesz*rom, h nekünk nincs kocsink :D barátomnak van, de 5 év alatt õ az egyetlen barátom akinek van kocsija, vagyis az anyukájának, ha nem lenne az se érdekelne, sztem egyáltalán nem gáz :D

Ha valaki nem iratta át idöben a kocsit akor késnyszeráttiratást kifizzete a kocsira akor üzembentartoit adhat rolla?

Legjobb válasz: Nem pontosan értem a kérdést..Üzembentartó akkor lehetsz ha az autó tulaja beleegyezik és együtt kitöltitek a szükséges papírokat. Az pedig hogy ki az autó tulaja..ha a régi tulaj leadta az adásvételit, akkor õ már nem tulajdonos. Ha az új tulaj is leadta a papírokat és nevére vette az autót, akkor az õ aláírásával lehet üzembentartó valaki. Ha pedig az új tulaj (mint a mi esetünkben) a figyelmeztetések ellenére sem íratta át az autót, akkor az autó átszáll az államra, így senki nem lehet az üzembentartója, mivel már az állam tulajdona.

Nem pontosan értem a kérdést..Üzembentartó akkor lehetsz ha az autó tulaja beleegyezik és együtt kitöltitek a szükséges papírokat. Az pedig hogy ki az autó tulaja..ha a régi tulaj leadta az adásvételit, akkor õ már nem tulajdonos. Ha az új tulaj is leadta a papírokat és nevére vette az autót, akkor az õ aláírásával lehet üzembentartó valaki. Ha pedig az új tulaj (mint a mi esetünkben) a figyelmeztetések ellenére sem íratta át az autót, akkor az autó átszáll az államra, így senki nem lehet az üzembentartója, mivel már az állam tulajdona.

Ha valaki cigizik a kocsiban, de a 2 első ablak nyitva van, mennyi idő mire kimegy a "szag"?

(számomra illat...

Legjobb válasz: Ha valaki beül egy kocsiba, ahol cigizni szoktak, azonnal megmondja, hogy dohányoztak, mert bizonyos helyekre beeszi magát a szag. Maga a füst hamar kimegy, de a szag bizony sokáig ott marad...

Ha valaki beül egy kocsiba, ahol cigizni szoktak, azonnal megmondja, hogy dohányoztak, mert bizonyos helyekre beeszi magát a szag. Maga a füst hamar kimegy, de a szag bizony sokáig ott marad...
Hamar kimegy, de a szag beivódik, és az sok idõ mire nem érezhetõ. Olyan, mintha te elmész egy füstös helyre, hiába van nyitva ajtó ablak, ha hazaérsz, neked ígyis úgyis cigi szagod lesz.
beivódik a kárpitba.Én dohányzom nem szeretnék hamutartóban utazni.
igen, tényleg beívódik a kárpitba és mindig fogod érezni a cigiszagot, fõleg az érzi meg aki nem cigizik
Én dohányzom, de undorító a kocsiban rágyujtani, inkább szállj ki addig, tényleg smemivel nemlehet eltüntetni ha beszivja az üléshuzat a szagot.
Szerintem akkor megy ki véglegesen ha kitisztítod a kárpitot szõnyegtisztítval... 1-2 cigi a kocsiban nem vészes, de ha sokat põfékeltek akkor bizony aki beleül, még dohányos is, érzi... És ráadásul nehezen jön ki bármi a kárpitból...
Huh, szerintem ha nyitva van az összes ablak, akkor is egy rémálom dohányos emberrel egy kocsiban ülni, ha rágyújt. Rengeteget veszekszem ezen a szüleimmel, hogy legalább a kocsiban ne dohányozzanak.

Ha valakinek eltört a bordája, és mondjuk kocsival utazik, mert muszáj, be kell kötnie magát a biztonsági övvel?

Legjobb válasz: 4. § (1) Jármûvet az vezethet, aki a) a jármû vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármû vezetésétõl eltiltva nincs; b) a jármû biztonságos vezetésére képes állapotban van... Ebbõl következik, hogy te vagy képes vagy bekötni a biztonsági övet törött bordával, vagy kocsiba se ülhetsz. Egyébként sincs olyan, hogy valakit jogszabály ellenes lépésre köteleznek, az mindíg saját döntésen alapul még kényszerhelyzetben is.

4. § (1) Jármûvet az vezethet, aki a) a jármû vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármû vezetésétõl eltiltva nincs; b) a jármû biztonságos vezetésére képes állapotban van... Ebbõl következik, hogy te vagy képes vagy bekötni a biztonsági övet törött bordával, vagy kocsiba se ülhetsz. Egyébként sincs olyan, hogy valakit jogszabály ellenes lépésre köteleznek, az mindíg saját döntésen alapul még kényszerhelyzetben is.
Nos, melyik a veszélyesebb: fejjel elõre kirepülni a szélvédõn baleset esetén, vagy csak a bordádat törni az övtõl? Próbáld meg úgy feltenni, hogy a bordádat ne érje. Akár kézzel el is tarthatod a testedtõl, ha nem te vezetsz. Nem akkor kell rád feszülnie, amikor minden rendben van, hanem ütközéskor.
A kérdező hozzászólása: Nincsen semmi bajom, csak eszembe jutott :) Tehát a kérdés csak feltételezésen alapul, és véleményekre vagyok kíváncsi. Amúgy meg azért kérdezem, mert ha tegyük fel beköti magát, és tegyük fel baleseteznek akkor a már törött borda átszúrhatja a tüdejét, még ha csak koccannak is, (nem komolyabb a baleset)vagy hirtelen fékezésnél, nem is kell baleset, és jól megrántja a biztonsági öv, nem?
Már harmincas sebességnél történõ ütközéskor is komoly fájdalmakat, sérüléseket lehet szerezni öv nélkül. Képzeld el, milyen, ha fejjel nekirohannál valaminek... ez ér akkor, ha az öv nem fog vissza, és bevered a fejed a szélvédõbe. Még súlyosabb a dolog, ha ki is repülsz a kocsiból (az meg rád eshet). Igen, a törött borda átszúrhatja a tüdõt, de ezt meg lehet mûteni. Ha viszont a nyakad törik ki és a gerincvelõd szakad el, azt nem lehet többé helyreállítani. Az agy és a gerincvelõ sokkal sérülékenyebb bárminél, és a gerincvelõ sérülései nem jönnek helyre soha, legalábbis jelenlegi tudomásunk szerint.
A kérdező hozzászólása: Értem, és ha kórházba kell mennie vizsgálatra, tegyük fel viszik, nem õ vezet :) ? Mert ugye elõfordulhat :) Csak az életszerûség kedvéért, nem kell kiakadni ;)...
A kreszben régebben volt 1ilyen szabály, ha orvosi papírral tudtad igazolni, h neked árt, akkor nem kell bekapcsolni, de tudtommal már nem létezik ez a szabály.
Természetsen ha nem õ vezet, hanem viszik, akkor akár el is vérezhet a hátsó ülésen, azt már nem tiltja a kresz:)
A kérdező hozzászólása: Na, erre voltam kíváncsi :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!