Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki évnél fiatalabb, (4 db)

Hol és ki vette ki 3 évnél fiatalabb kisgyerek manduláját? Persze csak ha indokolt. Volt valaki így hogy ilyen kiskorában vették ki a gyerek torokmanduláját?

Legjobb válasz: A kisgyermekeknek fontos hogy megmaradjon a mandulájuk sok betegségtöl megov és megovhat nagyon fontos hogy csak akor szabbad kivetetni hogy ha nagyon fontos akár betegség is kialakulat kiskorba amit nagyon nehéz kezelni. Inkább kiméld kiméljétek gyermekeiteket a mandula elvesztésétõl. A test védekezõrendszer fontos része.!

A kisgyermekeknek fontos hogy megmaradjon a mandulájuk sok betegségtöl megov és megovhat nagyon fontos hogy csak akor szabbad kivetetni hogy ha nagyon fontos akár betegség is kialakulat kiskorba amit nagyon nehéz kezelni. Inkább kiméld kiméljétek gyermekeiteket a mandula elvesztésétõl. A test védekezõrendszer fontos része.!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, tisztában vagyok vele. De ha a gyereknek az utóbbi 10 hónapban 8x volt tüszõs mandulagyulladása, és 8x kapott antibiotikumot, akkor talán mégsincs akkor szükség arra a mandulára, ugye? Nem is beszélve arról hogy a gyerek tiszta idegbeteg a rengeteg orvosi viszgálat, vérvétel, injekciók miatt...
Ha szükséges kikell vetetni mert begyuladhat az nagyobb problémákat okoz. Gyerek orvostol kérdezheted mijen vitaminokat kell szednie hogy minélerõsebb legyen a imunrencere.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sok mindent szedünk hónapok óta, nem oldotta meg a problémát. A kérdésem továbbra is az, hogy volt-e valaki úgy hogy 3 éves kor alatt ki kellett venni a gyerek manduláját, és ha igen, akkor hol és ki vette ki. Köszönöm.
érdemben nem tudok hozzászólni fiam most 4, 5 eves, évente 4-5 tüszös mandullagyulladása van, 1 eves korától. Beszédfejlõdése is ez miatt el van maradva, nem nõl. Alapban is hatalmasak a mandulái, ugy h összeérnek gyulladás nélkül is, tele van heggel. Füle mögötti mirigyek folyamatosan meg vannak nagyobbodva, 2éve kivették az orrmanduláját, a torok mandulla annak a helyére is benõtt, és még igy se tudom elérni h kivegyék. remélem kapsz valakitõl hasznos választ, ami nekünk is segít
elõzõ vok, szombathelyen a madentkoba kiveszik 120 ezer ft, reggel be, mütét és mütét utén 2 órával haza, de ha bármi probléma van, nem lehet visszamenni.
A kérdező hozzászólása: hát ha ez igaz amit fent írtál, nem tûnnek túl felelõsségteljesnek. hogy lehet egy kisgyereket mûtét után két órával elengedni, aztán ha otthon elvérzik az se baj.... hát ha ez így van, ezekhez biztos nem vinném....durva. mi az hogy nem lehet visszamenni ha gond van??? nem vállalnak felelõsséget azért amit csinálnak??? ha ez igaz, nem hiszem hogy szabályos amit csinálnak. de azért kösz az infót
Pont ezért nem visszük mi se oda. Amúgy nagyon jó szakorvosai vannak.
igen, én úgy tudom
Nem! A Kresz szerint 18 év alatt csak belföldön vezethetsz.
Jah hogy gyalog? :D Az más...
A kérdező hozzászólása: Nem autót vezetve csak busszal utasként. Vmi külön papaírt nem kérnek ilyenkor?
Románia uniós. Van ott egyáltalán ellenõrzés?
Nekünk 14 év alatt útlevelet és a fölött személyit kértek.... elvileg nem kérnek semmit, csak ha busszal mentek és sokan.... (elsõ voltam)

Milyen tanácsot adnátok elítélt fiataljainkkal való segítő beszélgetéshez? Ha te voltál már börtönben és 20 évnél fiatalabb vagy, miről beszélgettél volna? Mi lett volna jó neked?

Legjobb válasz: Szia Én azt próbálnám tudatosítani benne, hogy értse meg, hogy miért is került oda, miért van ott?!! Ha ez sikerül akkor talán van esélye az életben! Amíg nincs rendben magával addig szerintem veszett fejsze bármi okosságba kezdeni vele.

Szia Én azt próbálnám tudatosítani benne, hogy értse meg, hogy miért is került oda, miért van ott?!! Ha ez sikerül akkor talán van esélye az életben! Amíg nincs rendben magával addig szerintem veszett fejsze bármi okosságba kezdeni vele.
Bocs, én nem voltam börtönben, de szerintem a következõkrõl érdemes beszélni: Család, és az otthoni környezet, kinti baráti társaság (hatásai pl.) meg egyéb kapcsolatok, a börtönben betöltött szerep és helyzet, a kikerülés utáni tervek. Persze mindenrõl annyit, amennyit az illetõ el szeretne mondani, ezek csak támpontok, a beszélgetés tartalmát úgyis õ fogja meghatározni. Ezek csak segítenek elkezdeni a beszélgetést. Mondjuk én azzal indítanék, hogy meséljen magáról, és ha nem akar így elindulni a beszélgetés, vagy megakad valahol, akkor ezeket lehet támpontnak használni.

Ha valaki 18 évnél fiatalabb, de már betöltötte a 16. életévét, akkor szülő nélkül elmehet nőgyógyászhoz fogamzásgátlót feliratni?

Legjobb válasz: szerintem igen, én is 16 évesen irattam fel elõször fogamzásgátlót, nem értesítették a szüleimet, ha erre gondolsz. és szerintem a dokik is úgy vannak vele, hogy inkább fogamzásgátlót szedj, mint havonta járj abortuszra!

szerintem igen, én is 16 évesen irattam fel elõször fogamzásgátlót, nem értesítették a szüleimet, ha erre gondolsz. és szerintem a dokik is úgy vannak vele, hogy inkább fogamzásgátlót szedj, mint havonta járj abortuszra!
igen, velem eljött mondjuk anyukám, de nem kell a beleegyezése...
abortuszt félévente lehet maximum egyszer. de mehetsz egyedül nyugodtan:)
És 15 évesen egyedül lehet menni xntetek ?????
15 évesen még kell szülõ beleegyezése.
14 éves kor fölött nem értesítik a szüleidet!
16 éves kor felett ajánlják, illetõleg azt nézik, hogy mióta van már menszeszed és, hogy rendszeres-e...szülõ nem kell hozzá

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!