Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki és mellette (38 db)

Mire utal ha valaki elmegy mellettem és hirtelen védekező karmozdulatot teszek mert félek hogy megüt?

Ha becsapódik az ajtó összerezzenek és hirtelen felgyorsul a szivem, remega kezem stb... Az előzményekhez hozzátartozik hogy ovis koromban sokat vertek az oviban és az általában suli se volt jobb. Sokat csúfoltak stb... Középsuliban pedig szinte minden naposak voltak a verések, bezártaka wc-be és nem engedtek ki egyszerűen teljesen kiszolgáltatott voltam. 4-5 ember azt mondtas hogy térdeljek le, leköpdöstek, wc-kefével vertek fejbe, azt paarncsolták hogy nyaljam le a talpukat, amikor elmentek mellettem mindig fejbevágtak. Ez 2 évig tartott utánna pszichológus rendbetette az önbizalmam és abbamaradtak a verések, de a rettegés megmaradt egyszerűen félek az emberektől, valaki hirtelen képzmulatot tesz felém megrettenek és fogoma fejem a testem és védekező pózt veszek fel. Pl. ha hirtelen megcsörena telefon megrettenek és a szivem is 120-al ver. hatalmas ürességég van bennem és utálat azok felé akik bántottak de még mindig rettegek tőlük.. Ez mi lehet? Milyen gyógyszerre lenne szükségem? 18/f

Legjobb válasz: Járj el sportolni, edzeni vagy akár egy küzdõsportra. Hidd el, ott összeszedsz magadnak annyi önbizalmat, hogy legközelebb Te csapod meg azokat, akik korábban Téged. :)

Járj el sportolni, edzeni vagy akár egy küzdõsportra. Hidd el, ott összeszedsz magadnak annyi önbizalmat, hogy legközelebb Te csapod meg azokat, akik korábban Téged. :)
vagy cipralex gyogyszert kell szedni önbizalomra
azt jelenti hogy apád vert. irány a konditerem
Szerintem ne szedj gyogyszert erre, mert az nem oldja meg a problémát.Az olyan lenne, mint akinek ráesett a lábára a szekrény, és elkezdenék injekciózni, egy darabik lehet csillapodna a fájdalom, de amig a szekrény rajta van a lábadon, addig a fájdalom ujra és ujra vissza fog térni, és egyre nagyobb intenzitással. Szóval tényleg inkább sportolj, mert attól önbizalmat nyersz, és nem kell megkeresned, és megverned a bántalmazóidat, akkor te is lesülyednél az ö szintjükre. Hasonlo cipõben jártam, nem okoskodásból írom.
Én is éreztem hasonló dolgokat, a küzdõsport segít, nem azért, hogy agyonverj valakit aki elmegy melletted, vagy bosszút állj azokon akik szívattak, hanem ad egy olyan fizikai/mentális magabiztosságot, hogy nem fogsz tartani az ilyen helyzetektõl.
Ja ez ennek a maradéka, bennem is megvan ez a fajta védekezõreflex és sajnos meg is marad szerintem örökké. Én úgy hidaltam át ezt a problémát hogy egyszer egy részegebb pillanatomban konfliktusba keveredtem tévedésbõl egy taggal és azon kaptam magam hogy nem megijedek mint régen hanem átjár egy ilyen hatalmas adrenalinbomba ami harcra késztet nem védekezésre. Na akkor jól megjegyeztem magamnak ezt az érzést és azóta már nem blokkolok le hanem tudom kezelni a konfliktusokat. Érzést nehéz szavakba önteni de kb úgy tudnám hogy amikor rádtör a frász akkor ne hagyd hogy átjárja a testedet hanem összpontosítsd és célozz vele az ellenség felé. Sajnos sosem fogod elfelejteni azokat a véglényeket, de ne aggódj mind segédmunkás meg sikertelen ember lesz, te meg viszed majd valamire.:D Megkapják ami nekik jár. amúgy én se tudom még a mai napig se megállni hogy ha valaki nyúl felém hirtelen ne üssem el a kezét meg kényelmetlenül érzem magam ha nyitott a védelmem de ami nem pusztít el az csak megerõsít. Am szerezz be egy kést és tartsd mindig a zsebedbe segít leküzdeni az utcán elkapó szorongást rosszarcúak láttán. Csak bele ne vágd valamelyikbe mert többet kapsz érte mint egy rendes emberért:) Na hát ez egy kicsit terjengõs lett de remélem segítettem valamicskét:D
Mekkora egy csicska hozzáállás! 18 éves vagy és gyógyszerektõl vársz változást? A tippjeink változni segítenének, de ha nem vagy képes magadon változtatni, mégis miaf'aszt vársz? Ezektõl a gyógyszerektõl és orvosoktól maximum egy beszipuzott csöves látszatát keltheted, nem hogy egy normális, önbizalommal teli férfiét! Gondolj bele kérlek, hogy mi neked a fontos és ne hagyd, hogy a lustaság kivégezzen...
A kérdező hozzászólása: Már nem azért de engema betegség neve és kezelése érdekelne elsõsorban! Pl:. ha elmegyek rovoshotz milyen antidepit ír ki hirtelen összerezzenésre? Nem érdekelnek az ostoba, abszurd vélemények és a tanácsok meg fõleg. Úgyh. orvosi szempontból válaszoljatok elegem vane gy életre a kioktató stílusból. Ha majd veletek történne ez akkor adjátok a tanácsokat....:$
Egész egyszerûen ne tartsd magad "nyúlnak". Gondolom ha másokkal szemben érdekérvényesítésre kerül a sor, nem nagyon vagy rámenõs. ez mind jellem kérdése, valszeg csak lenézed magad, félsz a konfliktustól.
Gyúrd ki magad, csinálj valami vagányabb kinézetet. Nem hülyeségbõl mondom, de ha az jót tenne neked, akkor keresd fel a régi alázókat és ha gondolod verd meg õket, vagy te is megalázhatod. Próbálj az utcán az emberek szemébe nézni, és szerezz erõsebb alkatú barátokat.
A kérdező hozzászólása: És cipralexet vény nélkül lehet vásárolni a patikában? Vagy hogyan lehet hozzájutni?

Ha valaki megcsinálja a B jogsit, akkor utána rögtön szabad vezetni egyedül, vagy van valami korlátozás, hogy 2 évig kezdõ jogsinak számít, és a 2 év alatt csak úgy szabad vezetni, hogy ott ül mellette egy olyan ember, akinek van már jogsija?

Legjobb válasz: Ha kezedben a plasztikkártya, akkor vezethetsz már. Ez nem amerika, kezedben a jogsi, tiéd a felelõsség, egyedül, akár ülnek melletted, akár nem. (persze nem árt pár hétig na segítgetnek, de ez egyéni vélemény) 2 évig utánfutót nem vontathatsz, és amíg a 18-at be nem töltöd, nem vezethetsz külföldön. Ennyi a megkötés.

Ha kezedben a plasztikkártya, akkor vezethetsz már. Ez nem amerika, kezedben a jogsi, tiéd a felelõsség, egyedül, akár ülnek melletted, akár nem. (persze nem árt pár hétig na segítgetnek, de ez egyéni vélemény) 2 évig utánfutót nem vontathatsz, és amíg a 18-at be nem töltöd, nem vezethetsz külföldön. Ennyi a megkötés.
Soha nem volt ilyen szabály Magyarországon. Soha. UL szerint igen, valóságban nem. Elsõ két évben vontatni nem vontathatsz. Másik gyakori kérdésre is válaszolok: ha már betöltötted a 18-at, a kártya átvétele pillanatában mehet külföldre is. A kezdõ jogsi a napok elmúltával válik nem kezdõvé. Azaz a két év leteltekor semmi nem történik, semmit nem kell intézni, fizetni, cserélni utánajárni. A 2év letelte után húzhatsz utánfutót, minden faxni nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megy a zöld kéz.

Ugy is lehetséges fogyni pl 6-7 kg-ot ha csak az étrenden változtat valaki és nem is sportol mellette?

Legjobb válasz: Ez az ami alapvetõ. Sportolni (edzeni) azért sportolsz mellette, hogy ha már külalak miatt fogysz, izmok adjanak valami kis külalakot. A többi a kalóriafelhasználásról mellébeszélés. Segít valamennyit az edzés a fogyásban is, de ez már a mozgás egészségre gyakorolt pozitív hatása.

Ez az ami alapvetõ. Sportolni (edzeni) azért sportolsz mellette, hogy ha már külalak miatt fogysz, izmok adjanak valami kis külalakot. A többi a kalóriafelhasználásról mellébeszélés. Segít valamennyit az edzés a fogyásban is, de ez már a mozgás egészségre gyakorolt pozitív hatása.
A kérdező hozzászólása: Értem!!:) Köszi szépen a válaszod

Ha valaki fekvőgipszet kap, és mellette táppénzt, akkor mikor hagyhatja el a házat úgy hogy emiatt ne vonhassák felelősségre? Csak mert úgy halottam hogy a táppénzeseket kimehetnek ellenőrizni hogy otthon vannak e.

Legjobb válasz: fekvõgipsz azért fekvõ hogy ne mászkáljon,szerintem akkor ha szurira megy már ha nem jön házhoz valaki aki beadja a járóval már lehet menni trombózis miatt ajánlott is. a tp papíron rajta van hogy kijárhat ekkor és ekkor,de az nem azt jelenti hogy járja a várost bulizik. tényleg van ilyen amúgy.

fekvõgipsz azért fekvõ hogy ne mászkáljon, szerintem akkor ha szurira megy már ha nem jön házhoz valaki aki beadja a járóval már lehet menni trombózis miatt ajánlott is. a tp papíron rajta van hogy kijárhat ekkor és ekkor, de az nem azt jelenti hogy járja a várost bulizik. tényleg van ilyen amúgy.
A fekvõgipsz, fekvõgipsz, de a táppénz és a lakáselhagyási tilalom azért nem egészen igaz. Pl. Egy törött kezû buszsofõr, miért ne mehetne le a boltba? Vagy egy idegkimerültség miatt pár hét pihenõre ítélt tanárnak egy két hét nyaralás egy csendes helyen, kifejezetten jót tesz.
Nem ismerem a szabályt, de nem tûnik logikusnak a lakáselhagyási tilalom.
A kérdező hozzászólása: Bocs a hibákért. Javítok: le tudná nekem valaki...
Technikailag vagy KRESZ-szempontból érdekel? (Azért kérdezem, mert hangsúlyozod, hogy keresztezõdésben.)
Az nem jó, ha leblokkolsz ha ott ül melletted. Egyébként autótól is függ, meg hogy hányasba érsz oda. Én általában lelassítok annyira, hogy meglássam, hogy van-e akinek elsõbbséget kell adni, ha nincs, akkor kettesbe be és megyek tovább, ha meg is kell állni, hogy belásd a keresztezõdést, akkor kiveszed üresbe, odagurulsz, megvárod míg mehetsz, közbe egyes és gáz.
Azért ez függ az út típusától is, hogy épp milyen úton haladunk (táblával védett, vagy jobbkezes). Én most a jobbkezest írnám le: - tudod (vagy legalábbis eléggé erõsen lehet sejteni hogy jobbkéz lesz) - keresztezõdés elõtt kicsit lassítani, vissza 2-be - 2-ben gurulsz, lábad a kuplung és fékpedál felett - a sebességtõl és a beláthatóságtól függõen 2-ben gurulsz, közben piszkosul figyelsz jobbra - ha senki hurrá és gáz - ha jönnek, fék közben kuplungot kinyomod Ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Technikailag értem. Valahogy így : tehát ha megyek hármassal, akkor átteszem a sebessséget kettesbe, lassítok, és csak akkor nyomom a kuplungot ha meg is akarom állítani az autót. Ha megálltam, beteszem egyesbe és aztán megyek tovább?
Nem nem :) gyakorlati vizsgán is úgy kérik hogy mész , látod hogy piros elveszed a lábad a gázról és hagyod had lassítson az autó és mikor úgy érzed már lassultál eleget finoman fékezel majd mielõtt megállnál benyomod a kuplungot és kiveszed üresbe. Leszállsz a kuplungról és csak a féket nyomod , látod hogy sárga kuplung be egyes és indulás
A kérdező hozzászólása: KRszi a válaszokat. Az oktatóm kiabálni nem szokott, csak mindig olyanokat mond, hgoy nincvcs aza rendõr aki megadná nekem a hajtásit. Pl. olyan dolgokat sem mond, hogy mit miért kell csinálni. Pl. nem magyarázza el, hogy miért kell a kuplungot is lenyomni a lassításnál, vagy hogy miért fullad le néha a motor a keresztezõdésben. :-(

Ha valaki egyetmista és mellette 1 hónapja dolgozik mellékállásban, és terhes akkor milyen támogatást kaphat?

Legjobb válasz: Ha nem iskolaszövetkezeteten keresztül melõzol és határozatlan idejû munkaszerzõdésed van,akkor kaphatsz GYEDet,ami a fizud 70%-a,de emellett nem vállalhatsz munkát,és arról sincs infóm,h GYED mellett visszamehetsz-e a suliba.Az biztos,h GYES mellett igen.Aztán mikor suliban vagy,szépen megígényled a szoctámot,a bursát és az esélyt a tanulásrát.Plusz ha jól tanulsz,akkor ugye kapsz ösztöndíjat.Mindez akkor érvényes,ha nem 2007ben nyertél felvételt,mert õk nem kaphatnak szoctámot és ösztöndíjat.Kapjátok még a családipótlékot is. 23 hetes fõsulis kismama

Ha nem iskolaszövetkezeteten keresztül melõzol és határozatlan idejû munkaszerzõdésed van, akkor kaphatsz GYEDet, ami a fizud 70%-a, de emellett nem vállalhatsz munkát, és arról sincs infóm, h GYED mellett visszamehetsz-e a suliba.Az biztos, h GYES mellett igen.Aztán mikor suliban vagy, szépen megígényled a szoctámot, a bursát és az esélyt a tanulásrát.Plusz ha jól tanulsz, akkor ugye kapsz ösztöndíjat.Mindez akkor érvényes, ha nem 2007ben nyertél felvételt, mert õk nem kaphatnak szoctámot és ösztöndíjat.Kapjátok még a családipótlékot is. 23 hetes fõsulis kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:)

Be lehet lázasodni attól ha valaki napi 3 szor keni élesztővel az arcát és napi 1 szer eszik nyers élesztőt, és mellette semmilyen tápanyagot nem visz be a szervezetébe csak alig?

Mert belázasodtam az elmúlt 2 éjjel is és másra nem tudok hivatkozni nem vagyok amúgy beteg nem vagyok megfázva semmi csak diétázom valószín?leg le vagyok gyöngülve kissé, és + az éleszt? bekavarhatott. Lehetséges? Hányingerem is van néha délel?tti órákban , terhes nem vagyok mert épp most van meg a menstruációm is.

Legjobb válasz: jézus, egyél! persze hogy be lehet lázasodni ettõl, teljesen legyengül a szervezeted, a legkisebb betegség ellen sem tud védekezni! Örülj hogy ennyivel megúsztad és kezdj el normálisan étkezni akkor is ha diétázol (zöldségek, ok fehérje, teljes kiõrlésû dolgok)

jézus, egyél! persze hogy be lehet lázasodni ettõl, teljesen legyengül a szervezeted, a legkisebb betegség ellen sem tud védekezni! Örülj hogy ennyivel megúsztad és kezdj el normálisan étkezni akkor is ha diétázol (zöldségek, ok fehérje, teljes kiõrlésû dolgok)

Ha valakinek így néz ki egy napi étrendje és mellette nem tud mozogni, mert beteg és nem mehet ki a házból akkor mi lesz a következménye?

endes válaszokat várok. egyébként máskor normálisan étkezik. R: 1 vaníliás csiga, 30g otthon készült kalács, 15g otthon készült kakaós csiga, 200dl tej (1,5%) E: 150g húsleves, 50g főtt krumpli, 30g főtt répa, 50g főtt hús. Desszert: fél ishler, fél mignon, fél túrós pite, 1 csokis fánk V: 38g toast kenyér vajjal, 1 alma

Legjobb válasz: A normális étkezés gondolom a mai ember tipikus egészségtelen étkezése, de ezt nem tudhatom. Egyetlen nap kb. semmit nem jelent, bár én ennyi tömény szénhidráttól valószínûleg rosszul lennék. Plusz nagyon hiányozna a nyers zöldség, de az mások életében kisebb szerepet tölt be, tudom. A kérdéses személy normál táplálkozása számít. Plusz nem is tudjuk, milyen bajai vannak, ésatöbbi. Ha nem étkezik megfelelõen, legalább vitaminokat szedjen, bár nem az az igazi megoldás, túl sokat számít az a heti sok kiló anyag, amit beviszünk a testünkbe...

A normális étkezés gondolom a mai ember tipikus egészségtelen étkezése, de ezt nem tudhatom. Egyetlen nap kb. semmit nem jelent, bár én ennyi tömény szénhidráttól valószínûleg rosszul lennék. Plusz nagyon hiányozna a nyers zöldség, de az mások életében kisebb szerepet tölt be, tudom. A kérdéses személy normál táplálkozása számít. Plusz nem is tudjuk, milyen bajai vannak, ésatöbbi. Ha nem étkezik megfelelõen, legalább vitaminokat szedjen, bár nem az az igazi megoldás, túl sokat számít az a heti sok kiló anyag, amit beviszünk a testünkbe...
Ha valaki így étkezik hosszú éveken át, akkor sok jóra nem számíthat.
A kérdező hozzászólása: csak egy napról van szó. heti egyrõl. egyébként mondjuk így néz ki R: fõtt tojás, tk kenyér, saláta, zöldségek T: alma E: fõtt kaja, de mindíg van benne hús v. hal. U: natúr joghurt V: hús v fõtt tojás salátával esetleg zsírszegény túró+ natúr joghurt

Ha valaki szed fogamzásgátlót, de mellette mégis teherbe esik, hogy veszi észre?

Mert ugye a tabi miatt automatikusan megjön, szóval gondolom a menzesz kimaradása nem mindig történik meg. Akkor honnan lehet észrevenni? Vagy ha valaki terhes, akkor tabi mellett sem jön meg?

Legjobb válasz: Ugyanúgy jelentkeznek majd a terhességi gyanújelek, mint ha nem szedné. Fogamzásgátló mellett és nélkül is elõfordulhat vérzés a terhesség elején.

Ugyanúgy jelentkeznek majd a terhességi gyanújelek, mint ha nem szedné. Fogamzásgátló mellett és nélkül is elõfordulhat vérzés a terhesség elején.
Pl. úgy hogy minden hónapban csinál az ember lánya egy terhességi tesztet..legalábbis nekem ezt javasolta a nõgyógyász hogy ne érjen késõi meglepetés dmben 600 ftért már lehet kapni 2 darabosat..nekem havi 300ftot megér a nyugalom :D
Abból lehet észrevenni, hogy nem vérzel. Ha mégis akkor is vannak egyéb tünetek. Fémes íz a szájban, hányinger, szédülés, esetleg fáradtság. Bár van olyan hogy észre sem veszi az ember lánya, hogy terhes. Mondjuk ezt nehezen tudom elképzelni, de olvastam már ilyenrõl is. Hormonális változást jelent, tehát tünetekkel jár. De igazán a terhességi teszt az ami tényleg biztosat mutat. Ahogy az elõttem is írták.
A kérdező hozzászólása: de pl 2-3. hónapban is vérezhet?
Nagyon ritkán az is elõfordul, igen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Ha valaki proteinezik és mellette sportol annak milyen hatásai vannak?

Legjobb válasz: Fehérje=protein. Tehát ha húst eszel, akkor is proteinezel. Annak mi a hatása? :)

Fehérje=protein. Tehát ha húst eszel, akkor is proteinezel. Annak mi a hatása? :)
De a 0%-ot sikerült elérnie úgy látom.:)
az meg a másik hogy mi az hogy indokolatlan magas fehérje bevitel? hogyne lenne már indok a 3g/tskgra, hiszen sportol.
kicsit egészségesebb lesz mintha nem proteinezne és nem sportolna
Protein italoknak van azért pár nem kívánt hatása. Indokolatlanul magas fehérjebevitelnél sokat is kell mozogni, mert a húgysav szinted az egekbe fog szökni, amitõl kaphatsz vesekövet, súlyosabb esetben érelzáródás.
pistus, te nem vagy nagyon okos ugye? Én 26 éve iszok nem kevés proteint és nem magas a húgysavam, minden évben ellenõrik vizsgálatokon és semmi baja a vesémnek sem. Egyébként a kiszámolt értékkre kell a protein tápkieggel kigészíteni a fehérjebevitelt, nem tonnaszámra inni. Szóval nem kell a riogatás, nulla hozzáértéssel ne oszd az észt.
látod Montez mit tettél, most szegény a nicknevét sem meri felvállalni, már el is tüntette
Muszáj, mert kitilthatnak, de szemtõl szembe már átgondolná a kisgyerek, hogy mit beszéljen.:)
Montez, irigyellek hogy ilyen szépen tudsz fogalmazni egy ilyen "közegben"! :D
Kisgyerek, sokat kell még tanulni, cikket is tettem be neked a másik kérdésnél, úgyhogy nem csak személyeskedés van. Kicsit vissza kell venni az arcból és elismerni, hogy még tudatlan vagy és semmi gond.:)
Mindig csak a személyeskedés, de a 0%-ot nem tudom elérni, akárhogy küzdök...szóval megnyálazhatjátok XD
Na igen, vicces dolog mikor mondják hogy tömegnövelésnél nagy súly, kevés ismétlés, szálkásításnál meg kis súly, sok ismétlés...nem tudják megérteni hogy a táplálkozáson múlik minden.
Igen, az is okos gondolat volt tõle egy másik kérdésnél. Van mit tanulnia. Nem is az a baj, ha valaki nem tud valamit, hanem az, ha ragaszkodik a hülyeségéhez.
Montez én ezt nem nevezném nulla tudásnak, ez inkább már mínuszos tudás hiszen nem az hogy nem tud sokat a témában de õ olyat tud ami nincs is. pl. kis súly, sok ismétlés szálkásítás.
Egy újabb tudatlant köszönthetünk köreinkben. Bár számomra a favorit "MesterségesZoli" vagy ki a tököm volt, annyi baromságot, amit õ összehordott, ha nagyon akarnák se tudnák mondani. De azért pistus11 is egy lelkes válaszoló, és ha így halad, sokra viheti!:D
És mi a magas fehérjebevitel ? Nem azt írtam, hogy kilószámra kell enni, de napi 2, 5-3g*ttkg kell egy testépítõnek fehérjébõl. Ez nem túl magas bevitel.
írjál már légy szíves pár tényezõt a rengetegbõl, elég lesz 5is.
Minden feltételes módba volt téve. Ahhoz, hogy a magas fehérjebeviteltõl "bajod" legyen, rengeteg hajlamosító tényezõre is szükség van. De ha van ilyen tényezõ, akkor nem kéne. Attól hogy te 26 éve tömöd a fejed ezzel a [email protected], attól még nem lesz egészséges az indokolatlanul magas fehérjefogyasztás.
pistus nagyon vágja a témát, másik kérdésben is osztja az észt nulla tudással.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!