Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki és közben (168 db)

Ha haladok egy autóval mondjuk..70km/h-val és közben az autóban egyhelyben repked egy darázs, akkor a darázs 70 km/h-val repül?

Nagyon sokáig gondolkodtam ezen,de nem tudok megfelel? választ adni...nagyon izgat ez a kérdés,néha álmomban is megjelenik.

Legjobb válasz: A darázs összetett mozgást végez. Mondjuk te az út szélén állsz, elképzelünk köréd egy (x1,y1,z1) koordináta rendszert, ezt tekintsük abszolút nyugvónak. Az autóban legyen egy másik koordináta rendszer (x,y,z), ez (x1,y1,z1) koordináta rendszerhez képest 70 km/h-val mozog. A darázs repülése az autóban levõ koordináta rendszerhez képest relatív mozgás. A darázs mozgása hozzád képest az abszolút mozgás. Az autó mozgása hozzád képest a szállító mozgás. Te a darázs abszolút sebességére vagy kíváncsi (V). A szállító sebesség Vp=70 km/h. A darázs relatív sebessége legyen pl. Vr=10 km/h. Az abszolút sebesség V=Vr+Vp, azzal, hogy V,Vr,Vp vektormennyiségek. A darázs abszolút sebessége így Vr és Vp vektor által bezárt szögtõl függõen V=60 - 80 km/h lehet. Ha ismerjük Vr és Vp közti szöget, akkor a koszinus tételt alkalmazva V kiszámítható.

Jaj, nem elég, hogy lepontozod, még "meg is magyarázod", hogy miért csapódik bele az ablakba. A hirtelen helyzetváltoztatásról van szó, akkor értelemszerûen más vonatkoztatási rendszerek lesznek érvényben. Azonban itt most normál haladású - így normál sebességû lassulás és gyorsulás esetében a méhecske nem fog belecsapódni az ablakba. [Ha gondolod ezt is pontozd le és aztán magyarázd meg, hogy MIÉRT fog belecsapódni.] Ugyanis, ha a gépjármû sebességébõl eredõen csapódna bele, akkor ha feldobsz egy érmét, az is "elrepülne". Illetve ahhoz, hogy a méhecske veled haladjon a levegõben, a méhecskének "tartani kellene a gépjármû sebességét", azaz amikor repked az autóban, akkor neki mondjuk 80 km-rel kellene repesztenie, mert amúgy "lehagyná" az autó. Pedig nem. A méhecske csak felszáll, és "viszi magával az autó" :) Ahogy az érmét is ha feldobod, ugyanoda esik le. Nem csapódik az ablakba. Ennek pedig az oka az, hogy ZÁRT térben van a méhecske és az érme. Tipikus esete a könnyebb lesz-e a kamion, ha a benne szállított madarak repkednek. Erre is a válasz: Ha zárt a plató, NEM.
A darázs összetett mozgást végez. Mondjuk te az út szélén állsz, elképzelünk köréd egy (x1, y1, z1) koordináta rendszert, ezt tekintsük abszolút nyugvónak. Az autóban legyen egy másik koordináta rendszer (x, y, z), ez (x1, y1, z1) koordináta rendszerhez képest 70 km/h-val mozog. A darázs repülése az autóban levõ koordináta rendszerhez képest relatív mozgás. A darázs mozgása hozzád képest az abszolút mozgás. Az autó mozgása hozzád képest a szállító mozgás. Te a darázs abszolút sebességére vagy kíváncsi (V). A szállító sebesség Vp=70 km/h. A darázs relatív sebessége legyen pl. Vr=10 km/h. Az abszolút sebesség V=Vr+Vp, azzal, hogy V, Vr, Vp vektormennyiségek. A darázs abszolút sebessége így Vr és Vp vektor által bezárt szögtõl függõen V=60 - 80 km/h lehet. Ha ismerjük Vr és Vp közti szöget, akkor a koszinus tételt alkalmazva V kiszámítható.
kedves rém okos barátom! mindegy, hogy milyen értékû a lassulás, és az iránya is teljesen mindegy - ha sebességváltozás van, biz' a darázs változtatja a helyét - vagy kompenzálja azzal, hogy õ is gyorsít, vagy fékez :) az általad oly nagyon precízen leírtakból arra kell következtetnem, hogy te még az életben nem ültél autóban, vonaton, lóháton, vagy biciklin...:) pótkérdés: mi célt szolgál a biztonsági öv? (mármint azon kívül, hogy ha nincs bekötve, akkor a rendõr jól megbüntethessen...:)
két fogalmat próbáltok egybevonni és ezért beszéltek össze vissza. a kérdésben szereplõ darázs 0km/h sebességgel repül és 70km/h sebességgel mozog. Mivel az autóval együtt mozog (egyhelyben repked) ezért a mozgási sebessége megegyezik az autóéval. Viszont a repülési sebességet közeghez viszonyítjuk és éppen hogy a földfelszínhez viszonyított sebesség a relatív. Ennek az az oka, hogy a szárnyak által termelt felhajtó erõ a közeg és a repülõ tárgy egymáshoz viszonyított sebességétõl függ, mint ahogy a közegellenállás is. (ezért állnak szembeszélbe a repülõgép anyahajók teljes sebességgel felszálláshoz, mert így a repülõ és a levegõ egymáshoz viszonyított sebessége a lehetõ legnagyobb)
Igen! Ha te utazol a vonaton, te is annyival mész mint vonat. (Elkezdtem fogalmazni hogy miért, de ugy belekeveredtem hogy most már én se tudom mivan :D )
Ez jó kérdés. :D Én azon agyaltam sokáig, hogy vajon ugyanannyi idõ-e a Budapest-New York repülõút, mint a New York-Budapest. Szerintem õ is 70-el megy, de nem 70-el repül. Mivel ha befékezne hirtelen az autó, akkor gondolom elméletileg nekicsapódna a szélvédõnek. Márpedig, ha õ nem haladna, akkor nem is csapódhatna neki, nem? Ajjaj. Bár lehet, hogy hülyeséget beszélek. Most nem fogok tudni aludni. :D
de bizony nekicsapódik! gondolj bele: ha az autó hirtelen fékez, te is elõrelendülsz, mivel a tested továbbra is az autó elõzõ sebességével halad (ill. akar haladni) tovább, végzetes esetben -karambol- akár az ülésbõl is kirepülsz, és a tested az addigi sebességgel repül ki az ülésbõl. (ha nem vagy bekötve)
Azonban, ha az autó befékez, akkor a darázs nem csapódik neki az ablaknak.
amúgy, visszatérve az eredeti kérdéshez: ha a darázs a 70 km/órás sebességgel haladó autóban egyhelyben lebeg, akkor zéró sebességgel repül, de 70 km/órás sebességgel mozog - az autón kívüli környezethez képest.
aha igy érthetõ. meggyõztél:) amugy te fizikás vagy, vagy csak jól tájékozott?
nem áll távol tõlem a fizika :)
végülis egyszerû a válasz csak egyesek (én is) túlkomplikálták.
semmi probléma, én is -és szerintem még sokan...- hajlamosak vagyunk mindenben a "csalafintaságot" keresni, amikor a nyilvánvaló és egyszerû felelet annyira kézenfekvõ. erre találta ki Ocham azt a bizonyos borotvát... :)
aham. van igy hogy az ember félrevezeti magát. addig nem baj amig másokat nem vezetünk félre:) kösz hogy szóltál hogy tévedtem.
:)
A kérdező hozzászólása: Te jó Isten...nem gondoltam volna, hogy ez egy ilyen bonyolult kérdés....
Volt nekunk egy Einsteinunk, akinek van egy relativitas-elmelete. Na ez tipikus peldaja ennek a relativitas-elmeletnek. A darazs az autoban repked, mondjuk 10km/h-val. Ha az auto mozgasaval megegyezo iranyban repul, akkor az ut mellett allo emberhez kepest 80km/h-val mozog, ha ellentetes iranyban, akkor 60km/h-val. Nade megint mas a mozgasi sebessege a naphoz kepest, galxisunk kozepehez kepest, a Holdhoz kepest, a szembejovo kerekparoshoz kepest, az elotted elhalado gyorsvonathoz kepest.
De ez amugy nem az lenne hogy a darázs a testek tehetetlensége miatt gyakorlatilag nem repül csak 10km/h val és nem 70-nel. Szóval akár kocsiban van akár a réten a darázs akkor is csak 10km/h -val repül. Vagy ez túl egyszerûmagyarázat? Szõkelány :P
Nem is annyira bonyolult, mint amennyire gondolnánk. Enstein relativitás elmálete szerint minden ilyen relatív. Tegyük fel , hogy a darázs sebessége 5km/h, ha ez az autó sebességével megegyezõ irányú akkor a darázs sebessége az út mellett álló fához képest 75km/h, ha ellentétes irányú akkor 65km/h.De teljesen más a sebessége egy vele szembe közlekedõ jármûhöz képest.
Igen, pontosan úgy, ahogyan te 70km/h-val ülve repülsz az úttest felett. A járókelõk nem csodálkoznak, mert körbevesz és eltakar elölük a kocsiszekrény, ami szintén 70km/h-val kell, hogy menjen az úttesten. Ha jól gondolom, ez nem egy kabrió. Akkor viszont egy utastér alakú levegõdarab is van veletek, ami fájdalom, és minõ meglepetés, 70km/h-val megy az úttesthez képest. A felsoroltak, mind a három, 70km/h-val mennek egy irányba, egy idõben, tehát egymáshoz képest nem mozognak. Mintahogy az a darázs sem mozog hozzájuk képest, mert õ "egyhelyben(?) repked(?)" az utastér alakú levegõdarabban. Na jó, hogy mennyire tud egy darázs kolibrimód szárnyrezegtetéssel egyhelyben lebegni, az teljesen lényegtelen. Az viszont tény, hogy ekkor õ is 70km/h-val mozog az úttesthez képest. Összegezve:a kocsid saját motorerejébõl 70km/h-val megy, visz magával téged, meg a levegõt a lebegõ darázzsal. Érthetõ? Tudsz saját erõdbõl 70km/h-val menni?(Pláne ülve?)az úthoz képest (vagy, ha úgy tetszik a földhöz képest)? Nem, de autóval könnyen megy. És mi van a darázzsal. Õ sem saját erejébõl ment az úthoz képest 70km/h-val. Vitte a levegõ, a levegõt meg az autó 70km/h-val. A darázs a kocsiban levõ levegõben lebeg bizonyos erõt kifejtve. (Ugyanekkora erõt fejtene ki ha monjuk egy szobában lebegne.) Az úthoz képest mégis 70km/h a sebessége. Nem "repül" 70km/h-val az úthoz képest. A darázs 70km/h-val MOZOG az úthoz képest.
amíg az ûrhajó - vagy az autó a darázzsal - egyenletes, egyirányú sebességgel mozog, addig egy egységként kezelendõ a kettõ. (ld. einstein elhíresült tételét: egy egyenletes sebességgel mozgó zárt szobában semmilyen módszerrel nem állapítható meg, hogy a szoba mozog, vagy egyhelyben áll.) amint bármilyen irányú sebességváltozás lép fel, az ûrhajóban -autóban- lévõ dolgokra hat ez a változás, mégpedig úgy, hogy amelyik dolog -darázs, ûrhajós- nem szerves része a mozgó bennfoglalónak, a tehetetlensége következtében, megtartva az eredeti sebességét és irányát mozog tovább. ha ezt nem kompenzálja megfelelõ "ellenerõvel", akkor az eredeti és a megváltozott sebesség különbezetével bizony elmozdul - ha az ató "satufékkel" megáll, a darázs biz' szétkenõdik a szélvédõn.
na jo. de akkor hogy van az ûrhajós esetben? ez ugyanaz az eset mint amit eredetileg kérdeztek. most arra gondolok hogy az õt körülvevõ közeg "huzza" magával az úrhajóst, anélkül hogy az ember saját erejébõl száguladana. azér ez tényleg durva lenne ha õ ott kéne helyben fusson:) na mi a véleményed?
közelítünk :)
A kérdező hozzászólása: Na mostmár megnyugodtam, köszönöm szépen a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Most nehogy már összevesszetek ilyenen. (mondjuk inkább ilyenen veszekedjen az ember) Mostmár értem. A DARÁZS NEM CSAPÓDOTT BELE AZ ÜVEGBE!!én csak azt kérdeztem, hogy a darázs repül 70-el vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Van 2 autónk, faterom kamionos, muterom jegyellenõr egy vonaton én meg Dirt-özök. Bocs
Sziasztok! Bár én nem vagyok túl jó fizikából, de úgy gondolom, hogy ha igaz a szélvédõ kontra darázs, akkor indulásnál is be kellene csapódnia! Másrészrõl egy egyenletes mozgást végzõ tárgy belsejére vonatkozott a kérdés! Ami azt jelenti, hogy a belsejében tulajdon képen nincs sebesség változás, hiszen az egyenletes mozgásnak ez a légyege! Így hát a darázs sebessége annyi amennyivel repül, függetlenül az autó sebességétõl!
Ezért nincsen abszolút sebesség. Mindig meg kell mondanod, MIHEZ KÉPEST? Amíg egyenletesen mozog az autó, addig mindegy. Ha elkezd gyorsulni, a darázs csapódik (azért nem ütközik az ablaknak, mert figyel és korrigál). Amúgy a Föld forog, valamint kering a Nap körül. A Nap kering a Tejútrendszer középpontja körül. És a Tejútrendszer is mozog. Semmi sincsen nyugalomban.
Juj de okos itt néhány barom. A darázs csapódhat. Attól függ, mennyire figyel oda, és milyen erõs a fék és mennyire tapad a gumi. Amúgy meg a darázs nem tud lebegni, így a kérdés értelmetlen. Lesz egy 70km/h-s alapsebessége, és ezt a saját kis sebességével még megtoldja valamerre. Persze ha van nyitott ablak...
ha az autó 70 km/h sebességgel halad (a földhöz v az út melletti fához viszonyitva) akkor a benne ülõ ember is annyival halad, de nem mozog (nem végez munkát, csak ül) a darázs az autóban ülõ emberhez képest állónak látszik, de valójában 70km/h-val halad és repül(ez már végez munkát is mert nem az autó viszi<-- nem ér az autóhoz csak ott "lebeg") a darázs sebessége az autótól független. ha az autó hirtelen megáll a darázs pedig megy tovább 70el neki fog csapódni az ablaknak(ha mondjuk nem látja h ott az ablak és nem kerüli ki) érthetõbben: ha nem lenne ott a szélvédõ, a darázs észre sem venné h az autó megállt, és zavartalanul továbbrepülne 70el. az ember aki az autóban ül elõrebukik rosszabb esetben kirepül az autóból vmeddig, amig a lendülete tart, a sebessége lecsökken és a földön köt ki.
"ez már végez munkát is mert nem az autó viszi<-- nem ér az autóhoz csak ott "lebeg") a darázs sebessége az autótól független. " huhhh... remélem nincs szándékodban fizikából felvételizni?
a darazsta nem az autó viszi, mert nem ér az autóhoz.... szóval ha jól értem, akkor, amikor az ûrhajós éppen nem ér hozzá az ûrállomás falához, csak úgy lebeg, akkor õ a saját erejébõl kénytelen cca. 40.000 km/órás sebességgel repülni, hogy le ne maradjon...ha meg elfárad, akkor gyorsan csak megfog egy fogantyút és máris az ûrhajó viszi... hát, mit is mondjak... nem vagy egy fizikus alkat :)
na mér? ha repül akkor nem végez munkát? csapkod a kis szárnyával:D nem értem mi a baj, de mondd már meg nem akarok hülyén halni meg:)
az ûrhajós példám azt hiszem, eléggé szemléletes.
"szóval ha jól értem, akkor, amikor az ûrhajós éppen nem ér hozzá az ûrállomás falához, csak úgy lebeg, akkor õ a saját erejébõl kénytelen cca. 40.000 km/órás sebességgel repülni, hogy le ne maradjon...ha meg elfárad, akkor gyorsan csak megfog egy fogantyút és máris az ûrhajó viszi..." hmm... mondasz vmit. lehet rosszul gondolkodtam m én ugy vettem az autót hogy nyilt, mint mondjuk a szekér:D
KRETÉN

Sebesen mozgó járműről, ha felugrik valaki (és közben a jármű elmegy alóla), ha földet ér, lesz valami baja?

Lehetséges-e ez a "mutatvány" sérülés nélkül?

Legjobb válasz: Ha sebesen mozgó jármûrõl felugrasz, és valamilyen úton módon a földön landolsz akkor igen lehet bajod. Minden csak viszonyítás kérdése, és jelen esetben HOZZÁD kell viszonyítani mindent és nem a környezethez. Ha te fent vagy a sebesen mozgó jármûvön akkor együtt mozogsz vele, tehát ha hozzád viszonyítjuk akkor a jármû nyugalomban van, és a jármûvet körülvevõ környezetet kell sebesen mozgónak venni. Ha elugrasz és a földön landolsz akkor amekkora sebességgel mozgott a jármû akkora sebességgel fog "kimenni" a lábad alól a talaj, és addig fogsz szinte tehetetlenül pörögve lassulni amíg a csúszási súrlódás vagy az elsõ utadba álló akadály meg nem állít.

Ha sebesen mozgó jármûrõl felugrasz, és valamilyen úton módon a földön landolsz akkor igen lehet bajod. Minden csak viszonyítás kérdése, és jelen esetben HOZZÁD kell viszonyítani mindent és nem a környezethez. Ha te fent vagy a sebesen mozgó jármûvön akkor együtt mozogsz vele, tehát ha hozzád viszonyítjuk akkor a jármû nyugalomban van, és a jármûvet körülvevõ környezetet kell sebesen mozgónak venni. Ha elugrasz és a földön landolsz akkor amekkora sebességgel mozgott a jármû akkora sebességgel fog "kimenni" a lábad alól a talaj, és addig fogsz szinte tehetetlenül pörögve lassulni amíg a csúszási súrlódás vagy az elsõ utadba álló akadály meg nem állít.
A sebesen mozgó jármûn, pl. platós teherautón, simán lehet ugrálni, hiszen az utas sebessége megegyezik a jármû sebességével! Próbáld ki a buszon, hogy amikor halad és felugrasz pont oda érkezel, ahonnét elrugaszkodtál! Ha netán szándékosan úgy ugrasz, hogy a plató mellett érkezz le, akkor a tehetetlenség miatt pont olyan sebességgel fogsz földet érni, mint amennyivel haladt a jármû az elrugaszkodásodkor! Már 30-40 km/h-nál kékre-zöldre vernéd magad, felette pedig törne a csont. Szerintem.
Viszont ha a jármû mozgásának irányával ellentétesen, de megegyezõ sebességgel ugrasz le, akkor pont földet érsz úgy, hogy nem gurulsz el semerre. Mikor elugrasz, azt hinnéd hogy mekkorát ugrasz, de ha nézed a földet, akkor látnád, hogy egyhelyben vagy.
10:24 Ez sebesen mozgó jármûnél (amirõl a kérdés szól) megoldhatatlan, egyszerûen nem tudsz olyan gyorsan ugrani, még nekifutásból sem. Persze a jármû sebessége nincs meghatározva, de a meghatározás alapján sztem gyorsabban halad, mint egy futó ember.

Mi történik akkor, ha valaki alvás közben esik hypoglikémiás kómába és a rokonai csak reggel veszik észre, hogy baj van?

Legjobb válasz: Szerintem ha egész nap megfelelõen étkezik,akkor olyan nincs,hogy éjszaka van baj.Meg kell ennie az elõírt szénhidrát adagot.Esetleg ha mégis lenne ilyen,akkor felébred rá,hogy rosszul van,és legyen a keze ügyében szõlõcukor,amibõl párat bekap.

Szerintem ha egész nap megfelelõen étkezik, akkor olyan nincs, hogy éjszaka van baj.Meg kell ennie az elõírt szénhidrát adagot.Esetleg ha mégis lenne ilyen, akkor felébred rá, hogy rosszul van, és legyen a keze ügyében szõlõcukor, amibõl párat bekap.
Az ilyen kómát fokozatosan kialakuló és súlyosbodó tünetek elõzik meg, lehetetlen nem felébredni rá.
Ha mégis megtörténik, akkor reggel már nem fog felkelni. A rokonok halva találják.

Miért ilyen jó érzés, ha valaki beszélgetés közben birizgál valamit, vagy játszik egy kis tárggyal, vagy a haját tekergeti? Olyankor bizsereg a fejem és csiklandoz mindenhol!

Biztos elég hülyén hangzik, de ha más is érzett már így, akkor tudja mir?l beszélek. Amikor a suliban valaki birizgálta az el?tte ül? haját, akkor is felállt a haj a fejemen, de ha az enyémet, akkor meg felakad a szemem és teljesen kikapcsolok, csak élvezem, hogy bizsereg mindenhol :-)) Ha valaki nem tudja mir?l beszélek, akkor nem szexuális izgalomra kell gondolni!!!

Legjobb válasz: Gõzöm sincs, nekem nincsen ilyen késztetésem, tudok úgy is beszélni, hogy semmit nem piszkálok, sõt, akár egy órán át is tudok néma csendben, mozdulatlanul ülni és figyelni. Amúgy a fejen is vannak erogén zónák. Ha az anyukádnak kiskorodban szokása volt a hajadat birizgálni, akkor az agyad emlékszik a régi idõkre, amikor kicsi voltál és vigyáztak rád, ezért is jöhet elõ jó érzés.

Gõzöm sincs, nekem nincsen ilyen késztetésem, tudok úgy is beszélni, hogy semmit nem piszkálok, sõt, akár egy órán át is tudok néma csendben, mozdulatlanul ülni és figyelni. Amúgy a fejen is vannak erogén zónák. Ha az anyukádnak kiskorodban szokása volt a hajadat birizgálni, akkor az agyad emlékszik a régi idõkre, amikor kicsi voltál és vigyáztak rád, ezért is jöhet elõ jó érzés.
A kérdező hozzászólása: Én is szoktam a kisfiamnak birizgálni a haját elalvás elõtt :-))) Biztos, akkor ez onnan jön :-)
Ennek pszichikai okai vannak. Beszéd közben valamit birizgálni izgatottságot jelent. Ha pl. a beszélõ gyakran az orrához nyúl, akkor hazudik. Fõleg nõknél játszanak szerepet a "kerek tárgyak", tollak, ollók, hajcsavargatás, így gyõzik le a megnyilvánulástól való félelmüket, az izgalmat
Én szinte mindig tekergetem a hajam. Szerintem baromi megnyugtató, stresszlevezetés. :D
Magadhozz "nyúli" önmegnyugtatás, ha beszélgetés közben elakadsz megigazitod a hajad, kereszbe teszed a lábad, köhögsz, ásítasz....
én totál megértem :D de nemtom én se h ez mitõl van :D
Azt hallottam, hogy szõrös "hajas" dolgot birizgálni megnyugtató. Ezt tesztelték is. Ezért javasolják pl. a depressziós embernek, hogy macskát simogasson. De a gyermeked haját is simogathatod, az neked is és a gyerekednek is jó. Ha valakinek nincs gyermeke, plüss állatot is jó simizni... Nagyon kellemes érzés.
A kérdező hozzászólása: Igen :-) Meg a pszichológusoknál van olyan kis homokozó mini gerebjével! Az is jó lehet! :-))

Ha valaki menstruáció közben esik teherbe az ugyanugy érzi a terhesség tüneteit?

Legjobb válasz: mesi alatt elenyészõ esélyed van teherbe esni de ha valami csoda folytán igen akkor igen

mesi alatt elenyészõ esélyed van teherbe esni de ha valami csoda folytán igen akkor igen
Minél jobban fogsz görcsölni miatta, annál nehezebben fog össze jönni a baba!Nyugodj meg legelõször is! Min egy hét kell a beágyazódáshoz!És még egy hét pluszban hogy érezz is valami változást!Tesztelni is csak 2 hét után lehet!
A kérdező hozzászólása: Kár, hogy ez még nem az, ugyanis babát akarunk...':(
Nincs "csak hát". Csak 1 hét telt el. Ilyen tüneteket még nem érezhetsz. Azaz beképzeled. Nyugodj meg, ez még fix, hogy nem az! ;) 1 hét múlva tesztelhetsz.
A kérdező hozzászólása: Febr. 22.én jött meg ekkor szeretkeztünk majd aktus után negyed órára megjött.. Ezekkel tisztában vagyok higy nem egybõl jönnek a tünetek... csak hát..
Mennyi idõ telt el? A terhesség tüneteit NEM egybõl az aktus után érzed. 7-10 nap szükséges ahhoz, hogy beágyazódjon a megtermékenyített petesejt. A beágyazódást pedig nagyon kevesen érzik (némi vérzés, szurkáló fájdalom jelezheti). A "klasszikus" terhességi tünetekhez minimum két hétnek el kell telnie.
A kérdező hozzászólása: OK. SZóval lehet rá egy cseppnyi esélyem hogy babám legyen? Reggelente ézek egy kis hányingert, fáradékonyabb vagyok a megszokottnál, van mikor étvágytalan vagyok, viszont van mikor egész nap csak ennék... Na meg ingerült is vagyok mostanság... Vagy csak beképzelem magamnak?
ezt úgy értsd, hogy megjött és közben telik el pár nap, szóval nem azonnal leszel terhes, a peteérés valamiért hamarabb következik be, ennyi N
A kérdező hozzászólása: Ilyen nincs hogy valaki mensi alatt is teherbe eshet?
Az, hogy a terhesség korai tünetei milyen intenzitással jelentkeznek nálad (egyáltalán nem visel meg, szinte fel sem tûnik, vagy szenvedsz mint egy kutya), az NEM attól függ, hogy a ciklusod mely részében estél teherbe.
A kérdező hozzászólása: Kezdek ebbe beleõrülni....:(

Ha valakit alvás közben leszopnak és õ nem kel fel rá akkor is ugyanúgy elmegy?

Lécci csak normális válaszokat!

Legjobb válasz: Még nem volt olyan hogy ne keltem volna fel egy ilyen ébresztésre :D Erõsen ajánlom a telefonos ébresztõk helyett :DD

Még nem volt olyan hogy ne keltem volna fel egy ilyen ébresztésre :D Erõsen ajánlom a telefonos ébresztõk helyett :DD
Hát ha nem kel fel rá, akkor az azért van mert meghalt...
Hát nem tudom van-e ilyen...:D Szerintem tuti felébredne az illetõ..
Felébred kicsit...de nem feltétlen emlékszik rá másnap... Tapasztalat...volt, hogy a férjemmel úgy voltunk együtt az éjjel, hogy másnap kerdezte, hogy mi volt... Orális szexre is volt így példa...
én már sok mindent megéltem, de még mindig felébredek rá ... szóval ahhoz nagyon el kell ájulni valakinek (mondjuk hulla részeg, de ugye az akkor már nem alvás) ... egyébként, ha mégis, akkor ugyanúgy elmegy ... fiatal korban ehhez le sem kell szopni, elég hozzá egy jó kis álom, és máris maszatos az ágynemû
Nekem próbálkozott egyik nõm ilyennel és azt mondta hogy nagyon oldalba könyököltem lila is volt neki jó darabig..Én nem emlékeztem semmire jót aludtam.
Nekem volt már álmomban spontán magömlésem úgyhogy elképzelhetõ hogy nem ébred fel.
felébred és ha nem morcos akkor elmegy
Lehetséges, de amikor elélvez arra biztos felébred. Nekem volt már éjszakai magömlésem szexmegvonáskor, tuti nem alszol tovább tõle.
Simán el tud menni, de hogy nem ébred fel rá, arra ne vegyél mérget!

Ha valakinek szex közbe jön a mensije, és a srác elélvez, lehetséges, hogy a csaj terhes lesz? :DD

Legjobb válasz: Bárki bármikor terhes lehet, aki nem védekezik rendesen. Csak vannak idõszakok, amikor kisebb az esélye, de soha nem 0! Mindig kell védekezni, amennyiben az illetõ nem éppen gyereket tervez!

Bárki bármikor terhes lehet, aki nem védekezik rendesen. Csak vannak idõszakok, amikor kisebb az esélye, de soha nem 0! Mindig kell védekezni, amennyiben az illetõ nem éppen gyereket tervez!
Komolyan ennyien nem védekeznek sehogy sem? A megszakítás meg a számolgatás nem védekezés.
Esély mindig van rá. De hogy pont közbe... :D
Lehetséges, mint bármikor, amikor nem védekeztek!

Lányok! Nálatok mit jelent, ha beszéltek valakivel és közben rágjátok az ajkaitokat?

Legjobb válasz: Én olyankor ideges vagyok legtöbbször, de volt, hogy csókot akartam:D

Én olyankor ideges vagyok legtöbbször, de volt, hogy csókot akartam:D
Biztos azért rágják mert cserepes az ajkuk. Ugye?
Náluk általában az idegességet, nyugtalanságot jelenti
Èn akkor szoktam ha izgulok :)
Amúgy tényleg. Ha kicsiket, gyorsakat, fõleg belülrõl, akkor ideges vagyok. Ha lassan, kívülrõl láthatóan, akkor ott bizony smaci volt a volt barátommal:D
Általában észre sem veszem, csak ha "rámszólnak" érte. Ez elõfordult, amikor nagyon gondolkodtam valamin, meg amikor zavarban voltam (olyannal beszélgettem, aki tetszett). De elõfordul az is, hogy egy lány tudatosan teszi ezt, olyankor valószínûleg csábítani akar.
Izgulok.
Baleset
Ha a cselekményed élet kioltására irányul, akkor bizonyítottság esetén emberölés. :-)
Te új értelemmel láttad el azt, hogy "Halálra röhögi magát" :)
Ha szándékosan csinálod emberölés, hacsak nem üszkös tóruszt használsz.

Ha valaki terhesség közben kómába esik elmegy a gyerek? (6 honapban)

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy elmegy, de lehet, hogy elveszik, mert szegény nem hallja, érzi az anyját, és ez komoly lelki megterhelés számára. Írj külön nyilatkozatot, amiben megtiltod ezt!

Nem biztos, hogy elmegy, de lehet, hogy elveszik, mert szegény nem hallja, érzi az anyját, és ez komoly lelki megterhelés számára. Írj külön nyilatkozatot, amiben megtiltod ezt!
Nem megy el feltétlenül, attól függ, hogy mi váltotta ki a kómát. Vannak olyan esetek, amikor a kómába esett anyát pont a gyerek miatt tartják mesterségesen életben ameddig a gyerek megszületik. Természetesen ilyenkor császármetszést csinálnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!