Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki és a (4974 db)

Én azt értem, hogy baj ha valaki "szaporító", de ha valaki kérdez a kutyákkal és az elléssel kapcsolatos dolgot miért kell azonnal leordítani?

tudom sok kutya van a menhelyen, de szerintem akkor is bunkó emberek vannak itt az oldalon, akik azzal kezdik hogy aki válaszolt rendesen egy kérdésre azonnal lepontozzák.

Legjobb válasz: Ez azért van szerintem, mert nagyon nehéz elképzelni, hogy egy gondos tenyésztõ ezen az oldalon kér bármilyen segítséget. Fõleg orvosi kérdésben. Aki itt keres válaszokat, nem túl valószínû, hogy sok éves szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, ami meg ugye elengedhetetlen ahhoz, hogy tenyésztõnek nevezzük.

Ez azért van szerintem, mert nagyon nehéz elképzelni, hogy egy gondos tenyésztõ ezen az oldalon kér bármilyen segítséget. Fõleg orvosi kérdésben. Aki itt keres válaszokat, nem túl valószínû, hogy sok éves szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, ami meg ugye elengedhetetlen ahhoz, hogy tenyésztõnek nevezzük.
Igen, ezen már én is elgondolkodtam... Azt sokan el sem tudják képzelni, hogy keverék kutyák is léteznek nem csak fajtatiszták. Az én barátnõm nem rég talált egy kis utcakeveréket, befogadta és csak késöbb derült ki hogy vemhes.Itt kérdezett valamit és a fejét vették hogy szaporító meg felelõtlen meg minden.Pedig igazábol csak összeszedett az utcán egy ari kutyát aki történetesen nem volt egyedül és most boldog kutyu mert szeretõ gazdára talált.
A nagfy baj az, hogy az ilyen tudatlanul/felelõtlenül elletõk miatt vannak zsúfolásig a sintértelepek és menhelyek. Az állatvédõknél a férõhely, anyagi lehetõség véges, az ilyenek meg újratermelik a szerencsétlen kutyákat. Leggyakoribb képlet:mikor fedezteti a szukát, mindenki esküszik, hogy kell neki kiskutya és csak pont ettõl a szukától. Megszületnek a kicsik, jönnek a mesék és kifogások, hogy miért nem kellenek mégis.Nem veszi meg senki, a végén odaadják "jó helyre". az ilyen kutyák mennek utána menhelyre 1 éves koruk körül.
Ma is élhetnek boldogan a kutyák, minden évben elletve, oltások nélkül, maradékot eszegetve 5-6 évig. Senki nem cáfolja. Úgy, ahogy régen az almok fele elhullik, a szukák egy része elpusztul ellés közben. Persze lehet így is csinálni. Én nem így szeretném. Én örülõk, hogy a kutyáim jóval, túlélik a tizedik életévüket, van aki a tizenötöt is, a macskáim húsz év felettiek lesznek és nyugodt a lelkiismeretem, hogy miattam nincs egyel több állat sem a menhelyeken. Az emberek is eléldegéltek orvosi ellátás nélkül, ma is csinálhatnánk igy, de akkor a csecsemõhalandóság ma is 60 % felett lenne, gyerekágyban halna meg minden 3. asszony és temetnénk minden tüdõgyulladás után. Nem lenne fogunk 30 éves korunkra, de nem számítana, mert az átlagéletkor úgyis csak 42.
Azért mert aki tenyésztõ és nem szaporító vagy hobbyszaporító az nem itt az oldalon fog kérdezni, hanem eleve tudja a dolgokat, vagy a dokiját hívja fel. Aki meg annyi fáradságot sem vesz hogy a dokijával beszéljen, vahy nem akar erre pénzt költeni, vagy nem tájékozódik elõre az csak szaporító vagy hobbyszaporító lehet. Ennyi.
12.43: Az õ érdekében? Fejtsd már ki bõvebben... A szukának NEM kell ellenie egyszer sem, nézz már utána egy picit:S
Felvásárolják a kiskutyákat? És hova mennek? Kamionnal külföldre? Kínába levesnek? Hát ez aztán a remek és felelõs állattartás...
elõzõnek Összeszedett a barátnõd egy kutyát, kiderült, hogy vemhes és itt kérdezett. Könyörgöm, szedtem már össze én is kutyát, az elsõ utam a dokihoz vezetett vele. Egyrészt, hogy megnézzem, hogy chippes-e, másrészt, hogy csináltassak vele egy alap kivizsgálást. Azt nem érti itt senki, hogy az itt kérdezõk nagy része olyan dologra kérdez rá, amit én az egyszerû paraszti eszemmel orvostól kérdeznék. Eszembe se jutna, hogy a neten keresgéljek. Ezért van az orvos. Ha a kutyám vemhes, akkor tájékozódom. Nem itt. Orvostól, tapasztalt tenyésztõtõl, tenyésztéssel foglalkozó könyvbõl.
Mert az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy évszázadokon keresztül boldogan éltek a kutyák a maguk természetes körülményei között az ember mellett, bedõlnek mindenféle - fõleg üzleti szempontokból reklámozott - baromságnak, és mindenkit utolsó felelõtlen dögnek tartanak, aki nem ivartalanítja, nem a legdrágább tápokkal eteti, és nem oltatja ezerféle ritka betegség ellen a kutyáját.
Bunkó hozzáállás... Én egyszer fogom csak fedeztetni a kutyámat, az õ érdekében, de csak egyszer. Szerencsére a mi városunkban szinte azonnal felvásárolják a kiskutyákat, tehát egy kutyát sem juttatok vele menhelyre. Akkor miért kell leparasztozni azt, aki fajtatiszta kutyát fedeztet?
16.08: Mindent leírtál, jól összefoglaltad. Teljesen egyetértek!
Én nem mondom azt hogy ne tartson kutyát . DE igen is hangsúlyozom hogy a kutyának megjár a jó étel , amit nem a Morzsi tápra értek , az orvosi vizsgálat ami legalább évente kötelezõ. Ezt biztosítani kell a kutyának , és nem arra fogni hogy mert csak ennyibõl élek. Nálam inkább egyék meg a kutyák az utolsót , és akkor én nem eszem ! (Bár ilyen nem fordul elõ csak pl nak írtam. ) De akkor is , ha valaki kutyát tart nem csak abba kell belegondolni hogy jaj de édes ez a blöki hanem hogy az a blöki meg fog nõni , költeni kell rá nem is keveset! Ez felelõs állattartás ! Köszönöm
Nem vagyok szaporító, de szeretnék kiskutyákat és lesznek is. Az miért baj? Nem ártok vele senkinek.
Ja és a kutyám szülei is törzskönyvesek, valamint a leendõ "apuka" is. Orvossal is konzultáltam.
A kutyádnak van törzskönyve?Az, hogy a szülõknek van, az 0. Egészségügyi szûrések? Tenyésszemle, kiállítási eredmények mindkét oldalról?Van már terved arra, hogy mit csinálsz a kölykökkel, ha nem tudod õket sem eladni, sem elajándékozni?Ugyanis nem egyszerû. Tudod, mennyibe kerül egy alom felnevelése?Mire eladod a kölyköket, már minimum 2 oltásnak meg kell lennie, féreghajtás, minõségi kaja, törzskönyv, chip stb. Foglaljuk össze:aszukának NEM KELL életében egyszer sm ellenie, a kölykök felnevelése pedig ráfizetéses.
Ugyebár minden évben megnézi az orvos, nem tudom, honnan veszitek hogy még oltásra sem hordom. Egyébként meg nem mindenki akar törzskönyves kutyát, a törzskönyv nélkülit is lehet ugyanúgy szeretni... Miért, nektek az a felelõs kutyatartás, hogy megveszitek a kutyát, mint egy tárgyat, amihez van jótállás? Az nem jutott eszetekbe, hogy van aki nem tud kiadni százezreket egy kutyáért de mégis szeretne egy kedvencet?! Egyébként 4-5 kölyköt könnyen el lehet ajándékozni ismerõsöknek, stb. Ahhoz meg semmi közötök hogy nekem mennyibe fog kerülni. Ha nekem van rá pénzem akkor miért ne tehetném meg. Többször voltak már nálunk kiskutyák, keverékek és nekik is sikerült szeretõ gazdit találni. Amúgy úgy veszem észre, eltértünk a kérdéstõl.
Nekem a napokban fog elleni a kutyám Õ is fajtiszta, egészséges és megvannak a leendõ gazdik. Feltettem egy ehhez hasonló kérdést én is. Olyan bunkó beszólásokat kaptam, h csak lestem! Mindenki jön a menhelyekkel, meg a fajmentõkkel, meg azzal, h mennyire rossza a kutyának az ellés! Akkor kérdem én: a tenyésztõ miért tenyészt? Õ is elveszi a menhelyes kutyák esélyét! Vagy nem? És a kutyának a tenyésztõnél már nem is olyan nagyon rossz és megterhelõ az ellés. vagy õt ez nem zavarja? Ha erre nekem adna valaki értelmes választ, azt megköszönném! Jaa, és egyet értek az egyik hozzászólóval, miszerint nem mindenki akar pedigree-s kutyát! Van aki egy társat akar! Lehet, h ez másoknak fura, de nem a kutya papírja, meg a díjai határozzák meg, h milyen kutya lesz, és hogy mennyire fogják szeretni!
A tenyésztõ ért a tenyésztéshez, fel van készülve a vemhességgel és elléssel kapcsolatos problémákra, azonnal felismeri , ha baj van.Eleve úgy választja ki a tenyésztésbe vételre alkalmas szukát, hogy megfelelõ eü.szûrésekkel, eredményekkel rendelkezzen, egészségileg és idegrendszer szempontjából 100 %-os legyen. Hónapokig keresi a szukához a vérvonalban, eredményben megfelelõ kant, nem szempont, hogy egy "szép"kan van a szomszédban.Már a fedeztetéstõl kezdi elõkészíteni a szukát az ellésre, alom felnevelésére. Aaszerint választ kant, hogy a várható alom egyedei mgfeleljenek a fajtajellegnek, javítsák a fajtát. Minõségi módon neveli fel a kölyköket, oltások, chip, tk stb.alapfeltétel, és nem ad bárkinek kölyköt.Kizárólag ellenõrizhetõ helyre, adásvételi szerzõdéssel ad el, garanciát vállal az öröklött betegségeknél vagy akkor, ha az adott egyed mégsem felel meg kiállításokon. Ha késõbb valamiért a vevõ meg akar válni a kutyától, a tenyésztõ visszaveszi, és új gazdát keres neki. Röviden ennyi.Nem véletlen, hogy komoly tenyésztõnél akár egy évet is kell várni kiskutyára. Azért nem konkurencia a FAJTAmentõknek(mert FAJmentõk nincsenek, kedves kérdezõ), mert tenyésztõtõl igényes emberek vesznek kutyát, akik kiállításra, munkára stb.akarják, a FAJTAmentõktõl pedig azok, akik X fajta kutyát akarnak kedvencnek(itt jön be a szaporítóktól az ingyen kölyök a képbe:inkább kell a pár hetes ingyen kiskutya, mint az idõsebb, felnõtt.Ha nem lennének szaporítók az ingyen kölykökkel, jó eséllyel mentett kutyát venne magához az, akinek nincs sok tízezre tenyésztõtõl venni). Ja és a tenyésztõ tudja, mi a különbség FAJ és FAJTA között, amit kedves kérdezõ még nem tudott megérteni, holott sokszor le lett már írva. Ezzel szemben mit csinál a szaporító(most kifejezetten az "egyszer hadd szüljön"-féle butaságból szaporítóról van szó)?Alap dolgokról fogalma nincs, arról sem, hogy a kutyája hordoz-e örökletes betegséget vagy megfelel-e a fajtának.Nem fontos, mi lesz a kicsikkel, elviszik ingyen vagy fillérekért "jó helyre" a kicsit, egy év múlva meg egy disznóólban szüli kamionra az almokat, amirõl fogalma nincs annak, akinél megszületett. Ha késõbb gond van a kutyával, általában nem veszi vissza a felnõtt, sokszor elrontott ebet(nincs hely, bántaná a másik kutyám, kisgyerek született stb.a mesék száma végtelen)és jön az, hogy az állatvédõkért, FAJTAmentõkért siránkoznak, hogy azonnal vigyék el a teherré vált kutyát, hiszen ezért vannak. Folytassam vagy érted már? Nekem különben rossz helyrõl elhozott, ivartalanított FAJTAtiszta kutyám van.
Bocs igazad van, FAJTA mentõ. Szóval van egy kutya. Ha tenyésztõnél ellik, akkor kisebb trauma éri, mint ha egy olyan gazdinál teszi azt, aki szintén megtesz mindent, amit csak tud. Fura. Ha csak olyan emberek vennének tenyésztõtõl kutyát, akik kiállításokra akarnak vele járni, akkor ugye tudod, h nem sok kutyát adnátok el! Szóval ugyanúgy elveszitek a menhelyes kutyák esélyét! Azért örülök, h megpróbáltál válaszolni!
Jaa, és még valami! Egy ismerõsöm vett egy kutyát egy igen neves tenyésztõtõl. A kutyáról kiderült, h diszpláziás. A tenyésztõ reakciója annyi volt, h adott még egy kutyát ingyen! De persze tudom, ti nem ilyenek vagytok! Erre csak azt tudom mondani, de én sem vagyok szaporító, és nem kéne leugatni,
ÁÁÁÁÁÁ, fogjátok már fel azzal a gyenge agyatokkal, hogy aki az esztelen szaporítás ellen emeli fel a szavát, az NEM a keverék kutyákat támadja, és nem azt akarja, hogy csak fajtatiszta kutyák legyenek. Csupán azt szeretnénk elérni, hogy ne kelljen évente millió számra meghalni kutyáknak csak azért mert a gazdája felelõtlenül szart az egészbe, és ha már nem ivartalanította (érdekes, nyugaton már ez a ritkább), még figyelni se volt képes rá, aztán a kölyköket vagy agyonüti születésük után, vagy bedobja egy menhelyre. Egyszer elvinnélek titeket a menhelyre egy hónapra csak, hogy lássátok mennyi kölyök kerül be, illetve csak kerülne ha lenne hely. A menhelyek 200%-os telítettséggel üzemelnek úgy, hogy közben a legtöbb alkalmazott is visz haza kutyát, mert a menhelyen már egyszerûen nincs hely. Ilyen állapotok mellet mondja már meg nekem valaki, hogy mi a f*sznak kell szaporítani ész nélkül a kutyákat? Persze tudom, mindenki tud nagyon jó gazdikat találni a kis blõkiknek... Csak az a baj, hogy a számok nem ezt igazolják, mert még mindig 10-szer annyi kutyát hoznak be, mint amennyit elvinnének. A behozott kutyák 90%-a keverék, 9%-uk fajtatiszta, vagy nagyon fajtajelleges, de azonosítatlan, és mindössze 1%, aki azonosítóval rendelkezõ, törzskönyves. Ez mégis csak azt bizonyítja, hogy a törzskönyves kutyák azért ritkán kötnek ki menhelyen. Miért? Mert aki már a kiválasztásnál figyelt arra, hogy honnan veszi a kutyát, az nem fogja kidobni egy évesen mert megunta/sokat ugat/sokat eszik/kiment a divatból..., ellenben azzal aki már a vételnél is úgy volt vele, hogy "mindegy honnan csak occsó legyen". Aki pedig azt gondolja, hogy tisztességes tenyésztésbõl meg lehet élni, azt szívesen meghívom egy fél évre hozzám segítõnek, hogy lássa mennyire hülyére keresem magam a dologgal. Lehet, hogy egy tenyésztõnél 60000+Ft egy kölyök, de nála nem születnek havonta kicsik, mert nem csinál csak azért almot, hogy legyen valamit eladnia (ellentétben a megélhetési szaporítóval). Ezzel nem azt mondom, hogy minden tenyésztõ maga a megtestesült Szentlélek, köztük is vannak bunkók, vannak olyanok is akik már csak a pénzért csinálják, de a többségük akkor is örül, hogy ha egyáltalán 0-ra ki tudja hozni az évet, és a kutyázást szeretetbõl mûvelik, nem pénzért.
Szerintem itt még senki nem kapta azt a választ, hogy aki szegény ne tartson állatot!A gond azzal van, aki annak ellenére, hogy nincs rá keret és nincs meg az alapvetõ tudás szaporításba kezd!A tenyésztõk és az állatvédõk ezen akadnak ki.Azon, hogy van két gyönyörû keverék kutyád, akiket imádsz és megadod nekik a kellõ gondoskodást senki nem fog kibukni.De ha beírod, hogy a "kan felcsinálta a szukát, nem tehetek róla szülni fog" akkor lehetnek akármilyen szépek a kutyáid tuti nem fog senki megdicsérni, mert ez nem felelõs állattartás!
Én inkább csak csodálkozom azon, mások hogy tudnak kutyát paradicsomos káposztával vagy borsófõzelékkel megetetni. A miénk sértetten félrevonult, ha valaminek nem hússzaga volt. Még a rizseshúsból is nagy gonddal kiválogatta az összes húsdarabot, hiába próbáltuk apróra vágni és összekeverni a rizzsel. Nem volt egy konyhamalac alkat a lelkem, csak a husi ment le neki.
A kutyának nem érdeke, hogy egyszer fedeztesd, ha nekem nem hiszel, akkor olvasd el az állatorvosi kamara nyilatkozatát, vagy kérdezd meg az állatorvosod. Milyen fajtatiszta kutyád van? Törzskönyves, örökletes betegségekre szûrt, tenyésszemlés? Mert ha nem, akkor nem fajtatiszta és nem szabadna elletni. Olvass itt vissza, hány olyan kérdés van, hogy " most hoztam el a párhetes kutyámat és nagyon beteg, elpusztult, mit csináljak vele. Nézd meg, hány "fajtatisztának mondott" drága pénzen vásárolt kutya van a menhelyeken. Kiderül, hogy beteg, hogy nem teljesen olyan fajta mint aminek árulták, hogy rág és ugat és máris megy a menhelyre, akkor is, ha 60 ezerért vették.
A kérdező hozzászólása: persze az valószínû, hogy ugyan úgy mint az embereknek, az állatainknak is be kell adni az orvosságokat, és elvinni õket, LEGALÁBB éves szûrésre. ez oké. de ha mindenki belegondol, nem mindenki tudja megengedni magának, hogy állandóan az orvoshoz rohangáljon az imádott kedvencével, és a méreg drága tápokról nem is beszélve... van aki havi 70000Ft-ból él meg (úgy ahogy). aki szegény az ne tarson állatot szerintetek? mert ez baromság... nekem is van 2 gyönyörû, életvidám, erõs, EGÉSZSÉGES kutyám pedig 20kg tápot 4000Ft-ért veszek...
Az én nõstény kutyusom 18 évet élt, pedig nem volt ivartalanítva, a tápoknak már a szagától is arrébb ment, kizárólag a színhúst volt hajlandó megenni, és a kötelezõ veszettség elleni oltást leszámítva egyetlen oltást sem kapott. Beteg is alig volt életében, csak az utolsó évben gyengélkedett a szíve, arra meg szedett gyógyszert.
Tudod szerintem a legkevesebb baj a táppal van. Jó lenne, ha minden gyerek elég zöldséget, gyümölcsöt és húst enne, de az sem mindenkinek sikerül. Nálam a biztosítékot az vágja ki, hogy "rohad a kutyám lába, vajon mi lehet a baja, vagy 5 órája ellik a kutyám, de nem jön egy kicsi se, most mit csináljak, légyszives mondjátok meg, hogy miért pusztul el egy hete minden nap egy kiskutyám". Nem értem, hogy ezt hogy lehet végignézni. Nem értem, hogy hogyan nem jut eszükbe az orvos. Nem értem, hogy akik elletik a kutyájuk, mert "olyan aranyosak a kicsik" és "hadd legyen anya is" azok miért nem gondolják tovább a folyamatot.
Én erre nem lennék büszke hogy ennyire lesz*rtad a kutyádat hogy még egy 3-4ezer forintos kombinált oltást sem bírtál neki beadatni évente. Tudod hogy hány oltatlan kutya pusztul el parvoban, szopornyicában? R*hadt nagy mázlid volt...
A kérdező hozzászólása: a 12:57esnek persze igazad van, az teljesen más és az kiborító ha ilyet hagynak... de én ilyen kérdéssel még itt nem találkoztam... légyszíves a linket írd már ide be.
Nem szartam le a kutyám, csak egyet köhintett, már hívtuk az állatorvost. Parvo és szopornyica ellen oltva volt, de azt egyben adta a doki a veszettség elleni oltással. Nem ezekre írtam, hogy feleslegesek, hanem a mindenféle, Magyarországon szinte ismeretlen betegségek elleni szurkálásokra. Kutyáknál nem tudom, miket találtak még ki, de cicusokat már lehet oltani macska-aids, macska-leukózis, meg mit tudom én milyen sosem hallott-látott nyavalyák ellen. A tápokról meg annyit, hogy nekem ne mondja senki, hogy alkalmasabb étel a kutyának egy vacak konzerv, mint néhány szelet sült karaj.
Én nem voltam hivatalos tenyésztõ, (hosszú életû) keverék kutyusom volt, aki csodaszép kis blökiknek adott életet. Mindegyiknek felelõs, szeretõ gazdit kerestünk és találtunk. Sokan boldogok egy ajándékba kapott keverék kutyussal, nem mindenki ragaszkodik a pénzért vásárolt pedigrés ebekhez.
A kérdező hozzászólása: ez is igaz, a kutyának mindig jobb a húsleves és az ilyen finomságok, mint a konzerv kaja. én is inkább fõzök nekik mint hogy konzervet vegyek.
Ja az más, azt írtad csak veszettség ellen volt oltva. Kutyáknak van veszettség elleni oltás, kombinált (ebben van a parvo, szopornyica és egy pár másik), meg Lyme-elleni oltás amirõl tudok. Nos, szerintem mindegyiket be kéne adatni. Nem tudom milyen "felesleges" oltásokról beszélsz. A kutyának biztos nagyon egészséges ha MEGFELELÕEN állítod össze a kajáját. Tehát hús, egy pici szénhidrát (mondjuk rizs), és zöldségek. Na de találd ki az arányokat. Nem tagadom hogy ezek nagyon jók, én is fõzök a kutyáimnak hétvégente külön. Na de én azt tartom felháborítónak ha egy ember maradékkal eteti a kutyáját mint egy malacot. Pl paradicsomoskáposzta, spagetti, borsófõzelék és társai...
Ha tenyésztõnél ellik egy kutya, több esélye van arra, hogy tenyésztõnk idõben észreveszi a bajt és segíteni is tud, mint laikusnál.Tudja, mikor és hogyan avatkozhat közbe, mit kell tennie, mikor kell SOS állatorvoshoz rohanni.Arról nem is beszélve, hogy legtöbb ilyen tenyésztõ mögött komoly állatorvosi háttér van. A másik, hogy már a vemhesség alatt betart bizonyos szabályokat(etetés, féregtelenítés stb.)amit egy hozzá nem értõ nem tud. Ritkán, de elõfordul szavatossági hiba náluk is.Ha egy szaporítónál fordul elõ, legfeljebb elhajt a fenébe, a tenyésztõ pedig próbálja orvosolni a hibát. Van, aki fizei a mûtétet, visszaadja a vételár egy részét, de millió variáció van.

Ha valaki megcsalta a párját, és utána tanácsot kér ezen az oldalon, miért hordják le?

Én sem helyeslem sem a hazugságot, sem a megcsalást. Ha valaki kérdezi, hogy megtegye-e, mindig azt írom, hogy ne.

Legjobb válasz: Szerintem ne utana kerje a tanacsot, hanem elobb gondolkozzon. Eso utan koponyeg! Lelkifurdalasa van? Hat legyen. Az a minimum. Nem varhatod el senkitol, hogy vigasztalja ot, mert megbantott valakit nem pedig ot bantottak. Ennyi. Tudod megcsalni valakit nagyon csunya dolog es ha normalis emberek ilyet hallanak, mindig elitelik azt aki megtette mert valakinek ezzel fajdalmat okozott.

Szerintem ne utana kerje a tanacsot, hanem elobb gondolkozzon. Eso utan koponyeg! Lelkifurdalasa van? Hat legyen. Az a minimum. Nem varhatod el senkitol, hogy vigasztalja ot, mert megbantott valakit nem pedig ot bantottak. Ennyi. Tudod megcsalni valakit nagyon csunya dolog es ha normalis emberek ilyet hallanak, mindig elitelik azt aki megtette mert valakinek ezzel fajdalmat okozott.
Ebben egyetértek veled, ha tudok tanácsot adni, akkor adok, mert az illetõ nem a véleményemet kérte, hanem hasznos TANÁCSOT. Ha véleményemet kérte volna, leírom hogy ejnye-bejnye. Volt itt valahol egy kérdés, hogy egy fiatal srác mûkörmöt akart, hogy milyen a legjobb. Csomóan lehordták, meg elküldték anyukájában, én csak leírtam, hogy nekem melyik vált be. Ugyanis ezt kérdeztem, nem azt hogy mi a véleményem, a fiúk mûkörmérõl. Na erre engem is elküldtek ide meg oda... Úgy van ez, hogy más szemében a gerendát is, a sajátjában meg a szálkát sem....
Most õszintén, arra, h megcsaltam az ezmegazom, mit tegyek, mit lehet válaszolni? Sztem 2 dolgot: Jól tetted, vagy fordulj föl. Én naponta többször is benézek ide, de olyan mennyiségû hülyeséget tudnak kérdezni az emberek amire a: Nem lehet értelmesen válaszolni, csak unalmukban írnak választ, vagy h +pontokat kapjanak, csak az adott oldalon már 3X föltették a kérdést. De töménytelen olyan is van amitõl minden értelmes ember a hasát fogja a röhögéstõl. Bár akad olyan is, ami tök értelmetlen, esetleg annyira teli van helyesírási hibákkal, hogy föl sem fogom, pedig nekem is iszonyat ramaty a helyesírásom. U.I.: És még azt vettem észre, hogy a kérdezõk nagy része csak azt a véleményt fogadja el, ami azonos az övével, mindenki más hülye, meg kapja be.
Igen, én pl biztos vagyok benne hogy sosem teszek ilyent.
Talán mert aki ilyet tett az érzelmileg meg szellemileg is egy sivár tapló, vagy ócska kurva. Aki eddig jut annak tisztában kellene lennie a következményekkel, vagy egyszerûen elfelejteni a barátját mert aki megcsalja az nem érdemli meg hogy legyen neki bárkije is. Azt meg ne is gondolja hogy majd itt sok eggyüttérzõ lélekre fog találni, hogy aztán majd ráhelyeseljenek aztán azt mondják hogy jól van kislányom menjél csak vissza sírd ki magad a vállán, meséld el hogy annyira lucskos volt a pinám hogy valakivel azonnal be kellett tömetnem, aztán minden rendbe fog jönni. NEM, erre nincs bocsánat, és ha valaki ezt tenné velem anélkül hogy elõtte nem képes azt az egyet kimondani hogy bocsi vége, mást kívánok, akkor az többé nem létezik a számomra. Egy ilyen baromság kérdéssel csak legfeljebb fölbasszák az emberekben az ideget, mikor látják mennyi ilyen könnyûvérû fazon van, és esetleg saját emlékek is rájátszanak! Egyszerûen tudomásul kell venni hogy aki ilyet tett az viselje a következményeket és legyen mersze szembenézni velük!
Az minimum hogy lelkiismeret furdalása van, de nem mondják meg hogy miért csalta meg azért leszidják! Mert vannak olyan esetek amikor már nem jöhet szóba semmi csak a megcsalás! Pl ha valaki nagyon leakarja koptatni a másikat és nem fogja fel hogy vége akkor az a megcsalás elnézhetõ. Meg ha valaki megcsal valakit akkor nem csak a másik hibás hanem az is akit megcsaltak. ez a dolog nem csak 2 emberen múlik hanem a 3. is ott van. Szerintem ha valakit megcsalnak azért gondolkozzon el azon hogy mi váltotta ki. mert akár õs is lehet a hibás mindenért. Akárki megkövezhet de szerintem nekem ebben igazam van!
Azért, mert sokkal könnyebb név nélkül ítélkezni és mások felett bíráskodni. Lehet, hogy abban a helyzetben õ is megtette volna, vagy már meg is tette a saját párjával, de itt olyan jól esik anyázni kicsit.
Na az uccsó hsz-t biztos, hogy valami ba....tlan fap...a írta aki ráadásul erénycsõsz vénkisasszony. Én is elítélem gondolatban az ilyen tettet, de NEM FELEJTEM El, hogy én is csak gyarló ember vagyok. Ahogy itt mindenki.
Aki leírja ide, hogy megcsalta a barátnõjét, szerintem azért teszi, mert lelkiismeret-furdalása van, a bûnhöz meg hozzátartozik a bûnhõdés: bûnhõdni vágyik. Amikor leírja a sztorit elõre tudja, hogy vissza fogják küldeni az anyjába, de tudat alatt igényli ezt, mert enyhíti a bûntudatát.
Igazat adok a kérdezõnek. Hogy is van az a bibliai idézet? Az dobja rá az elsõ követ... vagy valami ilyesmi.Senkit nem szabad elítélni, amit tesz, mert senki nem tudja mit hoz a holnap. Ahány ember, annyiféle. Különben is a szerelemben az a szabály, hogy nincs szabály. (Na most nagyon "okos" voltam...) Megcsalt és megcsaló mindig volt és mindig lesz. Az ember állandóan keresi a boldogságot.
megcsalás és megcsalás között is van különbség. pl van egy csaj akinek a pasija más csaj mellét megfogja. ez a csajnak nagyon szarul esik de a pasi szerint ez semmiség. a csaj erre úgy dönt hogy szakít a pasijával és elmegy ahoz akit már régóta szeret. ekkor megtudja hogy az illetõ viszont szereti, és elkezdik tervezgetni hogy együtt legyenek. viszont az expasi visszakönyörgi magát a csajhoz és azzal fenyegetõzik hogy öngyilkos lesz ha a csaj szakít vele. a csaj meg nem tud mást tenni minthogy megcsalja a pasit azzal akit szeret, mert hiába mondja a párjának hogy szakítani kéne meg minden, a pasi nem fogadja el, szerinte az a megoldás ha a csaj szerelmét megutáltatja mindenkivel és megpróbálja megveretni. ez nyilván nem ugyanaz mintha a csaj egyszerûen változatosságra vágyik és félrekúr. tehát valóban vannak akik csak azér kérdeznek arról amit tettek hogy legyen mit kérdezniük vagy mittomén akármilyen célból de vannak akik tényleg tanácsra vágynak. és tényleg nem az a legjobb ha gondolkozás nélkül leosztják õt, de még ha meg is érdemli az illetõ, akkor is kultúráltan kéne. meg mindenki meg fogja tapasztalni egyszer hogy senki sem tökéletes.
Ezt én sem értem - bár még nem követtem el ilyen hibát -. Hahó, emberek vagyunk és hibázunk. Néha túl lövünk a célon, de mindent helyre lehet hozni (ha hiszitek, ha nem). És attól, mert ezt elkövette UGYANOLYAN EMBER marad, mint mi csak plussz egy hibával. És aki nem követte el ezt a bûnt, az valami mást, szóval nem hiszem, hogy oka lenne rá, hogy lehordja. - Másrészrõl: szerintem azért ilyen bunkók (bocsánat a kifejezésért), mert szerintük õk tökéletesek és a másik tahó paraszt csak azért, mert hibázik. És tanácsot kérni sosem késõ. Tükörbe lehet nézni.
még*
A kérdés(ek)re válaszolva, szerintem egyszerûen jól esik mindenkinek már rátenni egy lapáttal... másban tényleg könnyû meglátni csak a rosszat. Plusz sok emberbe szerintem nuku empátia. És mégis válaszolnak. A másik gond az lehet, hogy maga a "kérdezõ" sem veszi túl komolyan a saját bûnét, lazán leírja ide, hogy megcsalta, .. most nem tudja mi legyen.. stbi stbi... Legtöbben, -azért valjuk be- nem igazán bánták meg és nincs lelkiismeretfurdalásuk. Ez sok embert dühíthet, kicsit jogosan. 1. Ha már megtette... 2. Ha már kiírta a kérdését.. 3. És még mindig nem bánja eléggé. ) Sokak szemébe ez így tûnhet. Szerintem.
Én végtelenül elítélem azokat, akik megcsalják a párjukat! Ennél nagyobb szemétség kevés van, amit a pároddal tehetsz! Ha az adott személy annyira kívánja azt, aivel megcsalná a párját, akkor feküdjön le vele, de legyen benne annyi gerinc, hogy elõtte szakít a párjával! Olyan nincs, hogy "elragadtak az események" stb. Ez mind hazugság! Azért vagyunk emberek, mert képesek vagyunk gondolkodni és legyõzni ilyen esetekben az ösztöneinket. Ha ezt nem tesszük meg és megcsaljuk a párunkat, akkor egy utolsó mocskos patkányok vagyunk!! Ennyi!!
A kérdező hozzászólása: "Most õszintén, arra, h megcsaltam az ezmegazom, mit tegyek, mit lehet válaszolni? Sztem 2 dolgot: Jól tetted, vagy fordulj föl." Szerintem pont hogy nem csak ez a két válasz van, hanem például ilyesmi is lehet: "Úgy gondolom, hogy nagyon rosszul tetted, hogy megcsaltad a férjed. Annak idején sok ember elõtt megfogadtad, hogy mindig hûséges leszel hozzá. Ha tisztességes akarsz lenni, soha többet ne tegyél ilyet. Most azonban rendezni kell valahogy a helyzetet, amiben vagy: 1. szakíts meg minden kapcsolatot azonnal azzal, akivel megcsaltad 2. valld be a párodnak, hogy mit tettél, kérj õszintén bocsánatot és ha megbocsát, akkor dolgozz teljes erõddel azon, hogy helyrehozd a kapcsolatotokat. Ha ezek után szakítani akar, sajnos annak a következményeivel is szembe kell nézned Egy ilyen jellegû és stílusú válasz például nem is az, hogy 1. igen kefélj szét mindenkit, ne is törõdj a hûséggel és nem is az, hogy 2. dögölj meg te ócska k
:-)
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi a válaszokat. Valószínûleg én azért vagyok megértõbb, mert fiatalkoromban én is elkövettem ilyesmit. Rá is ment a kapcsolatom, meg is bántam, pocsékul is éreztem magam, persze, akit megcsaltam, szintén. Aztán õ is boldog lett más férfival, én is más nõt vettem feleségül. Megváltozott a gondolkodásom, már abszolút nem úgy látom a világot, mint akkor, és ma semmiképpen sem tennék ilyet a feleségemmel. De megmaradt bennem az emlék, hogy milyen volt, amikor utálod magad és jogosan, és még ráadásul mindenki más is téged utál (szintén jogosan). Szóval én ezért próbálok megértõbb lenni azokkal akik ilyesmit követtek el, persze úgy, hogy attól nehogy bárki azt érezze, hogy egyetértek a dologgal és nem tartom nagyon súlyos bûnnek. Akik ennyire elítélik az ebbe esett embert, õszintén kívánom, hogy saját maguk sose kerüljenek hasonló helyzetbe.
A kérdező hozzászólása: Jó, de azok, akik így elküldik az illetõt a búsba, soha nem tettek ilyent és biztosak abban, hogy olyan jók, hogy soha nem is fognak?
Ez azért van mert kell hogy legyen az emberben egy olyan általános igény az erkölcsösségre amirõl úgy érzi hogy mindenkinek kötelessége azt képviselni. Ha valakit megcsalnak akkor kötelességed legalább egy kis részben legalább átérezned a felszarvazott helyzetét, sokkal inkább mint a bûnösét. Egy érdekes morális kérdés ez, de fogd fel úgy hogy az emberekben még megvan az igény a jóra, az erkölcsösségre. A társadalom neveli önmagát és a helyes viselkedésre akar rábírni mindenkit, bár ezt tudat alatt teszi. Szerintem ez önmagában dícséretes. A bûntudat ugyanenek a másik oldala és ez is dícséretes. Az emberek hibáznak és még fognak is, de az emberek tudnak tanulni is a hibáikból és ha a bûnöket elítéljük(következetesen), legyünk akár bûnösök akár szenvedõk, akkor jók vagyunk :)
Nem, de úgy se tudja megcsinálni.
Igen 50 évet kapsz ezért Guantanamoban

Ha valakit köröznek a képe premierplánban lesz látható a médiában. Amikor elkapják és mutatják a tárgyalóban kisatírozzák a fizimiskáját, vajon miért?

A névvel ugyanez a helyzet ,van ahol kimondják a teljes nevet ugyanakkor egy másik csatornán csak a vezetéknév első betüje és keresztnév.Egy hülyeségnek tartom.Egy rohadt gyilkos cigány mint Péntek László pl.megjelent a tévében minden szemellenző nélkül és teljes névvel ahogy kell ,de gyakran kisatirozzák pl.a multkor Hagyó fejét amit már nem egyszer láttunk és mégis.

Legjobb válasz: Most össze-vissza csapongunk, vagy egy kérdésre próbálunk felelni. A lehúzás ellenére ott van a helyes válasz. Nem én tehetek róla, ha a szabályzással és gyakorlattal nem ért valaki egyet. Nem engem kell lepontozni. A fotózásról úgy általában a következõ a szabály (ezt hivatalból ismernem kell): nyilvános helyen bárki lefényképezhet bárkit. Ha a fotón háromnál több alak szerepel, akkor senkitõl sem engedélyt kérni a közzétételhez. Ha csak három, vagy kevesebb, akkor mindenkitõl írásos engedély kell. Ez a szabály. Körözés: Ellentmondásos lehet, de a törvény feloldja. Hogyan lehet valaki megtalálni, ha semmit nem tudunk róla. Ha csak a rendõröknél van ott a fotója, személyleírása, akkor már az is sérti a jogait? Képzeld el a következõ felhívást: Keresünk valakit, vagy valakiket, akik valahol elkövettek valamit. Aki tud valamit, az telefonáljon valahová.

Most össze-vissza csapongunk, vagy egy kérdésre próbálunk felelni. A lehúzás ellenére ott van a helyes válasz. Nem én tehetek róla, ha a szabályzással és gyakorlattal nem ért valaki egyet. Nem engem kell lepontozni. A fotózásról úgy általában a következõ a szabály (ezt hivatalból ismernem kell): nyilvános helyen bárki lefényképezhet bárkit. Ha a fotón háromnál több alak szerepel, akkor senkitõl sem engedélyt kérni a közzétételhez. Ha csak három, vagy kevesebb, akkor mindenkitõl írásos engedély kell. Ez a szabály. Körözés: Ellentmondásos lehet, de a törvény feloldja. Hogyan lehet valaki megtalálni, ha semmit nem tudunk róla. Ha csak a rendõröknél van ott a fotója, személyleírása, akkor már az is sérti a jogait? Képzeld el a következõ felhívást: Keresünk valakit, vagy valakiket, akik valahol elkövettek valamit. Aki tud valamit, az telefonáljon valahová.
Nem túl következetes a média, de a szabályozás érthetõ. Személyiségvédelmi okokból nem lehet mutatni, nevét kiírni. Ugyanis amíg be nem bizonyosodik róla, hogy elkövette azt, amivel vádolják, addig ártatlannak kell tekinteni. Te sem szeretnéd, ha valaki rosszakaród csõbe húz, s mutogatnak mindenfelé, hogy mekkora gazember vagy. Közszereplõket is megillet ez, természetesen. A szem kitakarása ilyenkor gyakorta semmit nem ér.
1-es De akkor a körözéskor miért lehet mutatni az arcát? Akkor sincs még elítélve, csak gyanúsítva... Ez valódi ellentmondás és én sem értem. Másrészt meg egyszer én is felfedeztem magam az újságban, pedig csak napoztam a strandon...senki nem kérdezett meg, hogy akarok-e újságban szerepelni és engedem-e, hogy lefényképezzenek...nekem nem voltak személyiségi jogaim, csak a bûnözõknek vannak?
A kérdező hozzászólása: Na pont ezért tettem fel a kérdést.Ormótlan hülyeség a mondvacsinált személyiségi jog, mert nincs ! Ki adott arra engedélyt hogy filmezgessenek akárhol is ? Az utcán, reptéren, áruházban stb.? Tõlem sose kérdezte senki, mégis csinálják és ott vagyok emiatt több ezer videón eddig .Nem mintha zavarna mert nem vagyok bûnözõ, de akkor minek ez a cirkusz?Egyenesen jó lenne ha bemutatnák a bizonyítottan garázda emberek fizimiskáját hogy esetleg felismerjék õket legközelebb ha a környéken õlálkodnak.

Miért fáj az másoknak, ha valakinek gazdagok a szülei és lakást meg autót vesz neki?

Ne essék félreértés, nem rólam van szó. Én szegény családból jöttem, most is hitelt nyögök, hogy legyen hol laknom. Azt fel nem foghatom, hogy miért kell lenézni azt, akinek megveszik ezeket a dolgokat a szülei. Nézzünk már magunkba! Mi is elfogadnánk. Én bizony igen!

Legjobb válasz: Szerintem többnyire abból van gond, ha valaki ezt a lakás-kocsi dolgot mások orra alá dörgöli. De ez egy sima fizetésnél is így van, ha valaki kérkedik az átlagnál jobb fizetésével, könnyen szerezhet ellenségeket magának. Én is kaptam lakást, de errõl sokan nem tudnak. Sõt, tulajdonképpen nem is az enyém, mert a szüleim nevén van (az õ házuk meg az enyémen, mert egyke vagyok és akkoriban még volt öröklési illeték). A nagyon közeli barátokon kívül - akkor is csak kérdésre - inkább azt mondom, hogy a szüleim lakásában élek, mert õk nem használják. Az már nem tartozik másokra, hogy szóban megállapodtunk, hogy ha eladnám, akkor nem gördítenek akadályt az eladás elé.

Szerintem többnyire abból van gond, ha valaki ezt a lakás-kocsi dolgot mások orra alá dörgöli. De ez egy sima fizetésnél is így van, ha valaki kérkedik az átlagnál jobb fizetésével, könnyen szerezhet ellenségeket magának. Én is kaptam lakást, de errõl sokan nem tudnak. Sõt, tulajdonképpen nem is az enyém, mert a szüleim nevén van (az õ házuk meg az enyémen, mert egyke vagyok és akkoriban még volt öröklési illeték). A nagyon közeli barátokon kívül - akkor is csak kérdésre - inkább azt mondom, hogy a szüleim lakásában élek, mert õk nem használják. Az már nem tartozik másokra, hogy szóban megállapodtunk, hogy ha eladnám, akkor nem gördítenek akadályt az eladás elé.
nekem ugyan nem faj mivel mindenunk megvan ami kell, sajat erobol, munkabol viszont negativ tapasztalatom van sajnos az ilyen szemelyekkel. 3 ilyen embert ismerek emberileg mindegyik egy nagy 0. az egyik az unokatestverem. szuleitol kapott lakast kocsit, fizettek a kulfoldi tanulmanyait. aztan mikor az anyja a nagyanyjanak vett egy gaztuzhelyt unokatesom tajtekzott a duhtol hogy az "Ö örökseget" ne herdaljak el a nagyanyjara...es a masik ket pelda is hasonlo. nagyon sok esetben akinek mindene megvan es nem kellett erte megdolgoznia az nem is becsul meg semmit es senkit a vilagon, persze vannak kivetelek de sajnos az en tapasztalatom mas.
Nekem sincs semmim, mégsem nézem le a másokat. Nehéz a mai világban irigység nélkül, õszintén nézni azokra, akik mindent megkapnak. (sokszor nekem sem megy) mert más 60 évet gürizik egy kis lakásért. Lehet, hogy mindenki azt szajkózza, hogy dolgozz meg érte, csináld önerõbõl, de õszintén szólva, én baromira örülnék ha nem kéne semmiért halálra melóznom magam, megkapnék mindent. Bevallom. De nekem nem ez jutott. Ez van.
Valóban itt lehet az ok.Az hogy nem tettek semmit érte.Az általános normális felfogás az, hogy küzdj, dolgozz és haladj elõre.A saját erõdbõl érj el nagy dolgokat.Persze hogy a legtöbb embernek szúrja a szemét ha valaki csak úgy anélkül, hogy bármit is tenne megkap mindent.Ez a megbecsülés dolog pedig nagyon igaz.Ha valaki hosszú évekig küzd, dolgozik és erõlködik valamiért biztosan sokkal jobban becsüli mint az aki ezt csak úgy egyik pillanatról a másikra megkapja.
Ameddig nem hangoztatja és dicsekszik vele addig nincs gond. Nehéz világban élünk, örülnie kell annak akinek ez megadathat, az emberek többségének sokat kell güriznie és szenvednie mire saját lakás kaphat, nem hogy még autót.
Más elfogadni és más visszaélni vele, és élõsködni a szülõkön, akik azért jómóduak, mert kidolgozzák a belüket. Nekem is segítettek, vettek lakást, de mindig tudtam, hogy hol a helyem, ugyanúgy dolgozom, mint õk, ettõl eltekintve eltartom magam. A gond azokkal van, akik huszonévesen sem dolgoznak (nem is tanulnak!), hanem a szülõkön élõsködnek és elégedetlenkednek, hogy kevés a pénz cigire, és 2 hónapja nem vettek új bakancsot.
Nálunk a testvérem kapott autót, majd lakást, én meg nyögöm a hitelt, mert nem fiúnak születtem. Pedig bõven futná a szüleinknek, de ez van. A lelkem mélyén nagyon irigylem a bátyámat, ugyanakkor örülök neki, hogy amim van, azt egyedül magamnak köszönhetem, és nem kell a szüleimnek jópofizni. És azért fáj másnak, mert neki nincs, de ha olyan helyre születik, neki is lehetett volna. Az élet igazságtalan, az emberek meg irigyek, ez van. 26N
Mert irigyek és mert azt hiszik, hogy az illetõ egy elkényeztetett kölyök aki nem érdemli meg. Bezzeg õk megérdemelnék :-) Én nem kaptam sem lakást, sem autót, de nagyon remélem hogy a gyerekeimnek fogok tudni adni, vagy legalábbis valamennyi pénzt tudok nekik adni erre a célra. Kocsit nem, azért dolgozzanak meg :-)
Én nem nézem le õket. A szülõ részérõl érthetõ segíteni akar, a gyerek örül neki, elfogadja. Irigy se vagyok. De a legtöbb ilyen nem tudja megbecsülni, s szerintem nem is jó dolog mindent megadni. Nem csak hogy nem becsüli a legtöbb, de nem is úgy néz rá mint aki megdolgozott érte.
Miért fáj? Hát mert nekik senki nem vett és maguknak kell megszenvedni érte. Igen, nekem is "fáj" mikor valakinek látom hogy mindene megvan, pedig semmit nem tett érte. És vigyorgó fejjel menõzik az új kocsijában amiért sose tett semmit. Igen fáj ez nekem, mert én sose kaptam kocsit, se lakást mert csórók vagyunk. Lehet rossz a gondolkodásom, de én nem akarok másnak jobb életet mint nekem van... szenvedjenek õk is ha én is azt teszem.
én azokat nézem le, akik hitelt vesznek fel a mai világban, ergo: ennyire hülyék, utána meg nyögnek...
jaj, véletlenül elküldte :) folytatom: szóval 50 éven keresztül nyomták így, egy szó nélkül. sokszor láttam rajtuk, h fáradtak, kimerültek. és pont ezért tudom értékelni, becsülni a lakásomat, és minden nap hálával gondolok rájuk. nem nagyzolok, nem dörgölöm a szerényebb sorsú barátaim orra alá, h nekem milyen jól megy. ezt megkaptam, innentõl az én dolgom, hogy fenntartom. autót akkor sem fogadtam volna el, ha a popóm alá tolják. az már tényleg luxus. immáron 5 éve spórolok, hogy pár év múlva ne BKVval kelljen járnom :) sokan tényleg csak azt látják, hogy a lakás csak úgy terem, pedig az esetek 99%ban komoly munka van mögötte. sok mai szülõt nem tudok egyébként megérteni: nagyzol, nagy kocsival jár, drága házat épít (miközben egy szerényebb is elég lenne mindkettõbõl), ahelyett, hogy az erre feleslegesen elherdált pénzt inkább betenné a takarékszámlára, hogy késõbb a gyerekeinek legyen mibõl elkezdeni az életét. inkább élek egy 3 szobás panelban az úszómedencés ház helyett, de 20 éves majd lakást tudok venni a gyerekemnek. ezt láttam a nagyszüleimtõl, ezt viszem tovább. õk sem nagyzoltak, nem akarták, h irigykedjenek rájuk, pedig õk tényleg a két kezükkel dolgoztak meg minden vagyonukért.
mert sokan nem látják, h mennyi munka van mögötte a szülõk-nagyszülõk részérõl. és ha megtehetik, miért ne adjanak? amit a nagyszüleim egy életen keresztül dolgoztak azért, hogy nekem lakásom legyen, sztem sok mai 20 éves egy hétig se bírná. reggel 4kor kelés, este 10kor fekvés, kb 50
Mert irigy majmok.
Utolsó, teljesen igazad van, és szerintem is tisztelet a kivételnek... Csak az a baj, hogy az én ismerõseim között kevés van. Mondjuk én is irigy vagyok néha a másikra, ezért törekszem arra, hogy nekem is legyen valami, de csak olyan, aminek tényleg hasznát is veszem.
Jajj, hagyjuk ezt mert azok meg akik gazdagok és megkapnak mindent, azokat nézik le akik csórók, ez fáj másoknak, nem az, hogy gazdagok. Ez oda vissza mûködik. A gazdag gyerek, szülõ, akárki hülyének nézi azt aki nem olyan mint õk, mert látni vélik, hogy butábbak, tehetségtelenebbek stb. Letolják a Mercivel meg a BMW-vel a Suzukit, mert az csak egy csóró kö.csög. A Suzukis meg elkönyveli, hogy minden gazdag bunkó, mert lám hogy viselkednek vele, innentõl kezdve õ szellemileg fölé helyezi magát ennek a kasztnak, és onnantól meg szerinte lesz minden ilyen "csak" egy újgazdag kö.csög. És egyébként is dögöljön meg a szomszéd tehene is. Nyilván van kivétel és nem mindenki ilyen, de próbáltam rávilágítani a körfolyamatra. Tulajdonképpen mindegy, hogy gazdag vagy szegény itt mindenki lelki sérült, magamat is beleértve.
Egyrészt irigység. Másrészt szerintem az ilyen emberrõl azt tartják mások, hogy a készbe beletette a s.ggét, nem dolgozott meg érte, emiatt nem tudja megbecsülni. Azért ez nagyrészt igaz is, tisztelet a kivételnek.
Én igen irigy vagyok mert az élet igazságtalan, mert az egyik mindent megkap a másik nem. Én nem úgy vagyok irigy hogy jajj ha nekem nincs másnak se legyen hanem hogy inkább nekem is legyen, nem fáj ha másoknak is van. Viszont igen kõkeményen gürizek nap mint nap és nincs látszata ezért frusztrál hogy másoknak mennyi minden jut munka nélkül. És lehet rám mondani, hogy na nagy magyar mentalitás, de ez az igazság mindenkinek szúrja a szemét ha Õ maga küzd és nincs látszata másnak meg minden van...
Ez érdekes felfogás. Én sokkal többre becsülöm azt, amit az édesanyámtól kaptam, mint azt, amiért saját magam dolgozom meg.
Még azt is fáj másoknak ha az ember a nagyszüleik lakásást megörökli. Itt is több helyen olvasni, hogy alá tolták a lakást, mintha a nagyszülõk nem egész életükben azért dolgoztak volna, hogy valamit tudjanak adni a gyerekeinek, unokának.
Bár nagyon becsülök mindenkit, aki saját erejébõl boldogul, mégis: õszintén bevallom, hogy nagyon szívesen adnék meg a gyerekeimnek mindent. Nem lakásra és autóra gondolok, hanem arra, hogy járhassanak nyelviskolába, ha kell különtanárhoz, lovagolni, sziklát mászni mehessenek-ha ahhoz van kedvük...vagy Erdélybe néptáncot gyûjteni... De nem tudjuk megadni. (Ennél sokkal hétköznapibb dolgok elõteremtése a napi gond)Pedig nagyon megérdemlik. Ha erre gondolok, engem is megpiszkál egy kicsit az irigység. Sajnos.
"de én nem akarok másnak jobb életet mint nekem van... szenvedjenek õk is ha én is azt teszem" Jajj, ez annyira tipikus magyar "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás. Neeeem, ne nekem legyen jobb, a másiknak legyen rosszabb! És csodálkozunk, hogy ez a kultúra egyik ragyogó politikust neveli ki a másik után magából...
Miért fáj azoknak, akik maguk kénytelenek megdolgozni érte? Azért, mert az "anyu-apu megveszi nekem" típusú vásárlások is felfelé hajtják az árat a piacon, mint minden vásárlás (kereslet-kínálat, ugye). Amelyik lakást a másiknak megvesz a családi háttér, azt te már nem veheted meg, így kénytelen vagy a maradékból válogatni, ráadásul drágábban. A piacon a tehetõsebb családok gyermekeivel kell konkurálnod a lakhatásért, és azért vagy hátrányban, mert rossz helyre születtél. Az "anyuapu lakást tol a fenekem alá" egy születési kiváltság, és mint ilyen, a kevésbé szerencsések szemét mindig is szúrta. Történelmi tapasztalat, hogy ha túl sokan vannak a szerencsétlen oldalon, akkor elõbb-utóbb bizonyos zavargásokkal el szokták törölni az ilyesmit.
Dehogy! Azért mert azt hittem akkor, hogy ez menõ...ennyi. Nincs más magyarázata.
én 1x nagyon ideges voltam 1 vizsga elõtt, és haverom nyújtotta felém a cigijét, hát jó rágyújtottam és olyan szinten lenyugodtam h hihetetlen :D utána már kezdtem rászokni majd függtem, de azóta letettem már
A kérdező hozzászólása: teljesen eyget értek! sõt irigyelek is.
elõzõ vok. szal talán summázva a menzesz miatt. de ez se igaz így hanem hülyeség lenne ráfogni. egyszerûen csak a fájt a hasam és megláttam a cigit. talán kíváncsi voltam akk egy gyengébb pillanatomba, talán azt reméltem, h jobb lesz tõle talán mind2. mindenesetre ahogy szívtam tetszett a dolog, ízlett, jólesett és azóta is szívom:D 18/L
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat !
Családi gondok. Elvesztettem valakit aki fontos volt nagyon. Stressz. Sosem hittem azt hogy menõ.
Úgy is írhattátok volna: barátom hülye volt, én is...
Szintúgy..barátok is, ezért én is.
Ez is egy ok:) elsõ válaszoló.Amúgy én is azért szoktam rá mert a barátok is cigiztek és akkor én is:) :P
A kérdező hozzászólása: De csak volt benne egy kis akkarat is ?
Kezdtem beszélõviszonyba kerülni a suli "menõ srácaival" (közöttük volt az a srác is aki teccik) és zavart, hogy ha õk cigiznek, akkor én csak állok hülyén...nem akartam leégetni magam azzal, hogy ott fuldoklok (az elsõ szál után rájöttem, hogy nem is fuldoklok:D).A barátnõim közül néhányan cigiztek és én is hozzájuk csapódtam és aztán rászoktam... L/14

Ha valaki elérte a genetikai határát akkor minek tömegel és szálkásít utána is? Miért nem eszik annyit amennyitõl nem fogy és nem is hízik?

Legjobb válasz: Mert jól esik tömegelni és nem mindig kevés ch-n lenni. Viszont így jön fel kis zsír is, amit utána megint le kell majd adni. De ezt ne úgy képzeld, hogy én engedem magam fullra bezsírosodni.

Mert jól esik tömegelni és nem mindig kevés ch-n lenni. Viszont így jön fel kis zsír is, amit utána megint le kell majd adni. De ezt ne úgy képzeld, hogy én engedem magam fullra bezsírosodni.
A kérdező hozzászólása: Értem de ha valaki elérte a határt (vagy egy jó formát amit pl. nyárra szeretne megtartani ) akkor lehet sima étrenden lenni, hogy ne legyen sem kalória pluszban sem kalória minuszban?
Lehet persze egy szinten tartó étrenden lenni.
Lehet ilyet is csinálni. De honnan tudod mikor érted el a genetikai határodat? Sandorzsolt: te mar semmit se fejlodtel az elso 4/5 év után vagy ilyenekben pl igen hogy erezettebb vagy izomérettség?
Abban mintha fejlõdtem volna. Úgy értem, hogy izomérettségben. Eresebb vagyok az tuti.
MIÉRT KIABÁLSZ? Nézd meg: http://www.youtube.com/watch?v=7rJEW6FJHcU
azt nem tudom h pet vagy darkie mr blomefield a szomszéd samson a gyomber gazdaja a rosz azt nem tudom :D Reading in english???
Nézd meg a filmet. 1. válaszoló: nem kiabált hanem mindet a címbe írta
Tegnap még az egész kérdés nagybetûvel volt írva, azóta moderálták. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Elnezest mar elso kommentelo tegnap regisztraltam.xd amugymeg nem moderaltam vele semmitse!.xd
Youtube-on fent van a film...

Kérlek, hogy segítsen valaki! Ha valaki megvette a könyvét, és kipróbálta, akkor kérlek, írjatok, hogy bevált-e? Nagyon félek a műtéttől, és jó lenne itthon meggyógyítani magam.

Ezen az oldalon és mindenhol ahol az aranyérről van szó, hirdeti magát egy nagyon szimpatikus hölgy, hogy két hét alatt végleg elmulassza az aranyeret.7000 Ft-ot nem tudok, ill. nem is merek megreszkírozni.

Ha valakit bejelölök a facebookon és az adatlapján azt jelzi, hogy "ismerősnek jelölve"és már 2 napja nem jelöl vissza akkor az azt jelenti, hogy elutasított? :D

És már azóta volt fenn facebookon mivel töltött fel képet. A válaszokat előre is köszi :D :)

Legjobb válasz: Nem, valszeg megnézte hogy van jelölés, de nem ismer téged, szóval nem jelölt vissza és el sem utasított. Cseles, mert ha nem csinál publikusat akkor még azt hinnéd hogy nem volt fent, valamint így nem jelezte hogy nem jelölt vissza téged. :)

Nem, valszeg megnézte hogy van jelölés, de nem ismer téged, szóval nem jelölt vissza és el sem utasított. Cseles, mert ha nem csinál publikusat akkor még azt hinnéd hogy nem volt fent, valamint így nem jelezte hogy nem jelölt vissza téged. :)
A kérdező hozzászólása: köszi:D *.*
A kérdező hozzászólása: De akkor mi tévõ legyek? o.O ( hogy visszajelöljön? talán tegyek fel magamról képet? :D)
Hát, töröld a bejelölést, aztán jelöld be újra :) Meg írj neki üzenetet :D hátha akkor visszafog :) sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi.... remélem befog válni:D
np ... szurkolok! :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!