Találatok a következő kifejezésre: Ha víz a (2040 db)

Ha vizet melegítünk a víz térfogatával mi történik?

megn?, csökken? vagy mi?

Legjobb válasz: 4 foknál melegebb vízé nõ. annál hidegebb (0-4 fok) víz térfogata csökken.

4 foknál melegebb vízé nõ. annál hidegebb (0-4 fok) víz térfogata csökken.
0-3, 98°C között lecsökken a térfogata, utána pedig megnõ.
A 4 °C-os víz térfogata a legkisebb, szóval ha annál kisebb, vagy nagyobb lesz a hõmérséklete, akkor nõ a térfogata, nem?
És ha férfi, akkor is meg? Részemrõl NEM!
14:17: Ugyanezt írta le az elsõ hozzászóló is.
én úgy tudtam, h a 4°C-os víz térfogata a legnagyobb... http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADz#Tulajdons.C3.A1gai
hopp, az a sûrûsége...bocsi :$

Vizipipáról van szó. Hogy szűri meg a hideg víz a füstöt, ha a szívócső fentebb van, mint a víz?

Legjobb válasz: ha a testen levõ fém csõ belelóg a vízbe, akkor úgy szûri meg, hogy mivel a víz szintje fölött levegõ van, amit kiszívsz, csak a víz alól tudja pótolni a füstöt a tartály, hogy ne legyen légüres tér, és így ami füst kijön átmegy a vízen, ami megszûri. ezt egy két pipázás után látod a vízen, hogy besárgul, mert kirakódtak a káros anyagok. ha a fém csõ nem lóg bele a vízbe, akkor sehogy nem szûri meg a füstöt

ha a testen levõ fém csõ belelóg a vízbe, akkor úgy szûri meg, hogy mivel a víz szintje fölött levegõ van, amit kiszívsz, csak a víz alól tudja pótolni a füstöt a tartály, hogy ne legyen légüres tér, és így ami füst kijön átmegy a vízen, ami megszûri. ezt egy két pipázás után látod a vízen, hogy besárgul, mert kirakódtak a káros anyagok. ha a fém csõ nem lóg bele a vízbe, akkor sehogy nem szûri meg a füstöt
A vízbe belelóg az az egyenes fémcsõ, ahol a füst érkezik a pipa testébe, ezáltal csak a vízen keresztül tudod szívni a füstöt a szívócsõvel. Pont ettõl "bugyog" a víz használata közben. Nézz meg róla egy képet, és szerintem egyértelmû lesz, amit írtam.
Most látom elég rosszul fogalmaztam. Valahogy úgy akartam hogy nem sok semmit szûr meg nah:D Szóval nem számottevõ mennyiséget.
Igazániból semmit nem szûr meg a füstbõl. Minden káros anyag szerves, vízben nagy részük nem oldódik. Lehûti a füstöt, ennyi.
én úgy tudom hogy a kátrány egy részét megszûri

Ha vasas a kútvíz mi nálunk van, az mennyire van rossz hatással az afrikai sügérekre, és ha nagyon akkor hogy tudnám kevésbé vasassá tenni? Meg tudom oldani cspból is a 300l vizet, de az úgy jobban éri meg ha inkább behozom a saját kutunkból!?

Legjobb válasz: Hát, a vasasság az emberre nézve nem jár káros hatással, az biztos, a vízszolgáltatók azért szedik ki, mert filmréteget képez a csövekben, amin a patogén baktériumok megtelepednek. Ja, és azért is, mert eléggé ronda a barna víz. Halakra nem tudom veszélyes-e. A vízmûveknél bizonyos mértékig levegõztetéssel oldják meg(van sok mód, de ez a legolcsóbb) a vastalanítást, tehát oxidálással(reduktív környezet miatt vasII van a vízben oldva, ezt kell oxidálni, így kicsapódik). Gondolom ez házilag is mûködik valamilyen szinten, tehát veszel pár légpumpát, nagyobb teljesítményût, és beleállítod a vízbe porlasztóval. Amúgy sosem hallottam még ilyen házi megoldásról, csak arról tudtam nyilatkozni, amirõl egyetemen hallottam a vízmûvek esetében.

Hát, a vasasság az emberre nézve nem jár káros hatással, az biztos, a vízszolgáltatók azért szedik ki, mert filmréteget képez a csövekben, amin a patogén baktériumok megtelepednek. Ja, és azért is, mert eléggé ronda a barna víz. Halakra nem tudom veszélyes-e. A vízmûveknél bizonyos mértékig levegõztetéssel oldják meg(van sok mód, de ez a legolcsóbb) a vastalanítást, tehát oxidálással(reduktív környezet miatt vasII van a vízben oldva, ezt kell oxidálni, így kicsapódik). Gondolom ez házilag is mûködik valamilyen szinten, tehát veszel pár légpumpát, nagyobb teljesítményût, és beleállítod a vízbe porlasztóval. Amúgy sosem hallottam még ilyen házi megoldásról, csak arról tudtam nyilatkozni, amirõl egyetemen hallottam a vízmûvek esetében.

Ha van egy nagy alul felül zárt cső, mely tele van vízzel, tehát nincs légtér, csak a víz, továbbá egy ember is található benne, akkor hogy ha lecsapolnak szivattyúval annyi vizet a csőből, hogy az ember feje kilátszik, kap levegőt?

mert ugye semmi leveg? nem volt benne, csak a víz. Aztán amikor lecsapolnak bel?le, az ember megfullad, vagy azért lesz leveg?je?

Legjobb válasz: Természetesen nem, hisz nem képes belemenni sehonnan. Amennyiben kellõen sok vizet szivattyúznak ki a csõbõl, akkor a vízréteg felett olyan gázfázis lesz, ami csak és kizárólag vízgázbõl áll (nagyon kis nyomással). Tehát legfeljebb gáz halmazállapotú vizet lélegezhetne be, ergó mindenképp megfullad a delkivens.

Természetesen nem, hisz nem képes belemenni sehonnan. Amennyiben kellõen sok vizet szivattyúznak ki a csõbõl, akkor a vízréteg felett olyan gázfázis lesz, ami csak és kizárólag vízgázbõl áll (nagyon kis nyomással). Tehát legfeljebb gáz halmazállapotú vizet lélegezhetne be, ergó mindenképp megfullad a delkivens.

Mit tegyek ha utálom a vizet, pedig tudom hogy azt kéne inni?

Nagy gond ez nekem, és abszolút tisztába vagyok vele hogy a víz mindennél jobban kell, és hogy a sok cukros meg mindenféle üdítõ rossz a fogaknak és a szervezetnek is. Mégis, ha vizet próbálok inni (és bármilyen vizet), egyszerûen undorodom az ízétõl, vagy inkább az ízének a hiányától, és nem bírok 2-3 kortynál többet inni. Már úgy érzem egyáltalán nem vagyok szomjas, vagy hogy inkább szomjan maradok, de ez nem megy, kiköpöm. Évek óta küzdök vele és nem megy. üdítõt iszok mindig, nesteat, gyümölcslét. Valami módon rá tudnám szoktatni magam hogy meg tudjam inni?

Legjobb válasz: "a doktor is azt mondta vizet ne igyak soha mer a vízben béka van életemnek vége van bort iszom én nem vizet az vidámít engemet vizet igyék már a ló mer az a lónak való"

"a doktor is azt mondta vizet ne igyak soha mer a vízben béka van életemnek vége van bort iszom én nem vizet az vidámít engemet vizet igyék már a ló mer az a lónak való"
akkor tegyél bele egy kis citromlevet http://twice.hu/eletmod/ime-ezert-igyunk-vizet-citrommal
Akkor te vagy még nem voltál életedben szomjas, vagy valami betegséged van. Valaminek a hiányától ha undorodsz akkor függsz attól hogy meglegyen az az íz, ez pedig nem normális.
Nézd annyit azért tehetsz az egészséged érdekében, hogy nem ezeket az agyoncukrozott, ízesített, cuccokat iszod, hanem saját készítésû természetes teákat, gyümölcsleveket. Az ásvány ill forrásvizet, de jobb híján a csapvizet is ízesítheted , ha nem akarod tisztán inni, pl citrom, menta, citromfû, gyömbér, stb. Ha szükségét érzed, édesítsd mézzel, nyírfacukorral. Én pont fordítva vagyok a dologgal, nekem az üdítõk és a palackozott teák egyáltalán nem veszik el a szomjamat, sõt szomjasabb leszek tõlük, mint elõtte.:D
Keverj be 2 literes flakonokkal vizet , multivitaminos pezsgõtablettával. Nem is kell bele sok, csak hogy adjon valami ízt neki. 2 literbe elég vagy 3 db. Abban cukor sincs, meg egészséges is, meg túladagolni se lehet, mert minden fölösleges elemét kipisiled. És ha kiszámolod, akkor nem is olyan drága. Nem olyan olcsó, mint pl egy boleró por, de legalább egészségesebb.
Ízesítsd, de magad csináld, ne ízesített vizeket vegyél, mert azzal ugyanott vagy, mint a többi lónyállal :) Ha a gyümölcsökkel nincs bajod, akkor áztass a vízbe olyanokat, amiket szeretsz, nagyon enyhén kiázik az ízük. Ihatsz igazi teát, amilyen tetszik, a gyógynövények még jót is tesznek; ha pedig mindenképpen csak édesen bírod meginni, akkor inkább mézet tegyél bele.
Ha nem egy hóbortos tini vagy, akkor én is azt mondanám hogy ez egy betegség, és kivizsgáltatnám. Ha az ember szomjas, nem is kíván más csak vizet. Ez egy alapvetõ ösztön. Ha ez nincs meg benned, akkor valami baj van, érdemes utánanézni mi lehet az oka.
Próbáld ki citrommal. Amúgy szerintem ez is csak megszokás kérdése. Próbálj meg kinevezni egy vizes palackot, amin kiméred, hogy kb egyszerre mennyit kell meginnod. Az elején kezd pár korttyal, majd növeld az adagot. Az elején én is figyelem, hogy megigyam a napi adagomat, mostanra észre sem veszem úgy megiszok napi 3 liter vizet.

Ha az óvszer kilyukad, és vízzel megnézem, lehetséges hogy nem veszem észre? Ha víz nem szökik át sehol, az ondó se tud, igaz? Úgy értem a víznek is "erősen kéne folynia" ott.

Legjobb válasz: Kizárt, akkor tuti észre vennéd. Na ez egy felelõsség tudatos gondolkodás. Gratulálok, ritka az ilyen! De amúgy nem lyukad az ki olyan könnyen és elég az ha aktus után csak simán megnézed a gumit, hogy rendben van-e.

Kizárt, akkor tuti észre vennéd. Na ez egy felelõsség tudatos gondolkodás. Gratulálok, ritka az ilyen! De amúgy nem lyukad az ki olyan könnyen és elég az ha aktus után csak simán megnézed a gumit, hogy rendben van-e.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm.
fújd fel ! az biztosabb....

Üdv! Előkészülök a holnapra és nem tudom hogy a krumplit előre megpucolhatom-e? Azt tudom hogy víz nélkül be barnul, de azt nem hogy mi lenne ha vízbe raknám holnapig?

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK! :-)

Legjobb válasz: ha gondolod, hogy ezzel elõbbre leszel, tedd hideg vízbe, hogy ellepje. nem fog megbarnulni. ha sütni akarod, szeletelés utén jól szárítsd le egy konyharuhával, és utána süssed forró zsirdékban. ha nem sült krumpli lesz belõle,leöblítve felteheted fõni. Neked is boldog karácsonyt:)))

ha gondolod, hogy ezzel elõbbre leszel, tedd hideg vízbe, hogy ellepje. nem fog megbarnulni. ha sütni akarod, szeletelés utén jól szárítsd le egy konyharuhával, és utána süssed forró zsirdékban. ha nem sült krumpli lesz belõle, leöblítve felteheted fõni. Neked is boldog karácsonyt:) ))
A kérdező hozzászólása: Pürét akarok!Azért lennék elõrébb mert nem kéne holnap a pucolással szuttyognom!
A kérdező hozzászólása: Csak éppen nincs idõm olvasgatni...
Na ne mondd! :)
A kérdező hozzászólása: Na deeee!:)

A vízben is véd a tabi? Ugy értem ha vízbe sexelünk nem mossa ki a víz a megvastagodott nyálkahártyát a méhtől?

Legjobb válasz: Anyám borogass!Lehet hogy egyáltalán nem kéne szexelned... A megvastagodott nyálkahártya a méheden belül van, ahova a víz már nem jut el. A méhszáj a kapu, ahol a spermiumok bejutnak, de a víz nem. A tabletta hormonálisan véd (peteérés, beágyazódás megakadályozása, stb.). Tehát biztonságosan szexelhetsz vízben is.

Anyám borogass!Lehet hogy egyáltalán nem kéne szexelned... A megvastagodott nyálkahártya a méheden belül van, ahova a víz már nem jut el. A méhszáj a kapu, ahol a spermiumok bejutnak, de a víz nem. A tabletta hormonálisan véd (peteérés, beágyazódás megakadályozása, stb.). Tehát biztonságosan szexelhetsz vízben is.
nem értem, hogy jön ide megvastagodott nyálkahártya..xDD egyébként ha gyógyszert szedsz, akkor nyugodtan szexelhetsz vízben is.bár ha ilyen hülye kérdést teszel fel, akkor inkább ne szexelj.
Szerintem még pár évet várj a szex-el...
oo..istenkém xD 14 éves vagyok..nem szûûz..mégsincs ilyen hülye kérdésem..:)
lol :DD
óóóó, egek :D
én azt hallottam, hogy apalból vízben való szexelés megnöveli a gyulladás veszélyét. pl fiúd szépen betuszkolja a vizet, ami átmeheta méhszájadon és ott ha nem ürül, gyulladáshoz vezethet. én a zuhanyzós-szexet ajánlanám, az is nagyon jó;)
:D
elõzõ vagyok: apalból helyett alapból:)

Hány cm3-es a keletkező oldat térfogata és mekkora koncentrációjú, ha 54 dm3, légköri nyomású és szobahőmérsékletű HCl-gázt oldok 300 cm3 vízben? A keletkező oldat sűrűsége 1, 08 g/cm3

Legjobb válasz: n=p*V/(R*T)=2,245mol m(HCl)=n*M=81,94g Víz sûrûsége 20C-on 0,9983 g/cm3 víz tömege=sûrûség*V=299,46g a keletkezett oldatom tömege víz tömege+HCl tömege=381,4g Térfogata= tömeg/sûrûség=353,15cm3 koncentráció: oldott anyag anyagmennyisége/oldat térfogata=6,357 mol/dm3

n=p*V/(R*T)=2, 245mol m(HCl)=n*M=81, 94g Víz sûrûsége 20C-on 0, 9983 g/cm3 víz tömege=sûrûség*V=299, 46g a keletkezett oldatom tömege víz tömege+HCl tömege=381, 4g Térfogata= tömeg/sûrûség=353, 15cm3 koncentráció: oldott anyag anyagmennyisége/oldat térfogata=6, 357 mol/dm3

Ha forralom a vizet, mire felforr, addigra eltávozik belőle a klór, vagy hosszabb idejű forralásra van szükség?

Tudom, hogy id?vel magától is elillan, de ez most lényegtelen.

Legjobb válasz: Nem kell sokáig forralni, csak ha zárt térben forralod, akkor visszakapod a levegõbõl! "Szerencsére a klór forralás során távozik a vízbõl (a légterünkbe), így szükség esetén bármikor tudunk klórmentes vizet elõállítani. Hasonlóan, a fõzésnél felhasznált csapvízbõl is távozik a klór jelentõs része, azonban a többi szennyezõanyag ott marad ételeinkben." http://www.fineline.hu/viz/viz_minoseg.html

Nem kell sokáig forralni, csak ha zárt térben forralod, akkor visszakapod a levegõbõl! "Szerencsére a klór forralás során távozik a vízbõl (a légterünkbe), így szükség esetén bármikor tudunk klórmentes vizet elõállítani. Hasonlóan, a fõzésnél felhasznált csapvízbõl is távozik a klór jelentõs része, azonban a többi szennyezõanyag ott marad ételeinkben." http://www.fineline.hu/viz/viz_minoseg.html
Nem kell forralni. Kitöltöd egy vödörbe a vizet, hagyod állni 24 órát és klórmentes lesz. ennyi
Felesleges forralni, mert változik a forralás során a víz keménysége. Gyakorlatilag fél óra alatt, távozik a vízbõl a hozzáadott klór. Mivel kényes, érzékeny terület az akvarisztika, így javasolt 1-2 órát hagyni a vizet állni.
A kérdező hozzászólása: Második, elolvastad, amit a kérdés alá írtam? Pont azért írtam, mivel van, hogy gyors megoldásra van szükség, vízkezelõt és más szereket meg nem használok, nem nagyon bízom az ilyenekben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!