Találatok a következő kifejezésre: Ha vérszegény az mit (3 db)

Sztem a 3x2 jobban felszívódik mint a 2x3.
Én is ezt szedem, naponta 2-t kellenne de akkor szedem be ha eszembe jut, de azért rendszeresen. Ezt csak doki tudná megmondani. De szerintem nem gond. 25 hetes km
Én beállítottam a telefonomat riasztásra amikor be kellett venni a gyógyszert mert én is elég feledékeny vagyok:(! Próbáld meg hátha segít és úgy tudod szedni a gyógyszert ahogy kell!
Szia! Én a helyedben nem cserélném fel, mert jobban felszívódik ha 3x2-út szedsz. Csak egy jó tanácsot szeretnék adni nektek, mert olvasom hogy elfelejtitek bevenni :) )) Én szülés után vérszegény maradtam, aminek az volt a vége hogy nem tudtam szoptatni mert a kórházból való hazajövetel után ordított a lányom az éhségtõl, így tápszer lett a vége.
Ne haragudj, hogy kérdezek, csak arra lennék kíváncsi, hogy vérbõl állapították meg neked, hogy vérszegény vagy, vagy volt/van valamilyen tünet ami arra utalt és elmentél a dokihoz és õ mondta?
Utolsó vagyok: Még annyit, hogy mikor derült ki, hogy vérszegény vagy? Hány hetesen?
A kérdező hozzászólása: Elõször kiskoromban, és részleges vércserét is kaptam csecsemõként, aztán elsõ terhességemnél, 7 éve, és most is újra. Persze amikor elõször kiderült , nekem folyamatosan kellett volna szednem erre tablettát, de nem szedtem. Sajnos többször is éreztem szédülést, és mióta ezt szedem, megint, azóta helyre jött a vérképem, még a doki meg is dicsért. Persze így, hogy elfelejtem, ... nem nézetném meg újra :)
Köszönöm szépen a válaszodat! Boldog Új Évet!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szívesen. Én is köszönöm a válaszokat! Boldog új évet mindenkinek!

Ha vérszegény vagyok az mit jelent és mitől alakulhat ki?

Legjobb válasz: azt jelenti, hogy csökken a vörösvérsejtek száma. Több mindentõl kialakulhat.Pl:vitamin,vas-,folsavhiány stb.

azt jelenti, hogy csökken a vörösvérsejtek száma. Több mindentõl kialakulhat.Pl:vitamin, vas-, folsavhiány stb.
Leggyakrabban vashiány okozza, de menstruáció után is elõfordulhat enyhébb vérszegénység, illetve télen. Van öröklõdõ vérszegénység is (sarlósejtes), az valamivel komolyabb.

Ma voltam dokinál, azt mondta valószínű vérszegény vagyok. Majd hétfőn lesz eredmény. Ha az vagyok hogyan, mivel kezelhetem? Esetleg vannak ételek amelyek segítik a vérképzést?

Legjobb válasz: Szia! Vérszegény vagyok én is és súlyos vas hiányos! Tudnod kell róla hogy vannak vérképzõ gyógyszerek!! Kérdéseket fog feltenni neked, hogy a menstruációd erõssége milyen ha ügye bár lány vagy!! Nem kell félni tõle mindenre van jó megoldás!!! ;)

Szia! Vérszegény vagyok én is és súlyos vas hiányos! Tudnod kell róla hogy vannak vérképzõ gyógyszerek!! Kérdéseket fog feltenni neked, hogy a menstruációd erõssége milyen ha ügye bár lány vagy!! Nem kell félni tõle mindenre van jó megoldás!!! ;)
Ha tényleg vérszegény vagy, amit természetesen semmiképpen sem kívánnék, akkor a doki úgyis elmondja, hogy miket vegyél figyelembe, itt nem doktorok válaszolnak, de hagyatkozz a mi válaszainkban, más egy smink kérdésre tippet adni, meg egy ilyen kérdésre, de nem bántani akartalak...Jobbulást!
Máj/Cékla/Vöröshúsok Én is vérszegény vagyok v nem tudom:D De én meguntam h szedtem a gyógyszert fél évig azt semmit nem segített. Igazából nem kell komolyan venni nem halálos dolog ez. 18/F
Nem biztos, hogy a vérképzéssel van a baj. Erre azért majd kérdezz rá a dokinál, mielõtt bármivel is elkezded magad házilag is kezelgetni. Én is vérszegény vagyok, de nekem pl a vörösvértestjeim nagyon picikék és vashiányom is van, tehát nem a számukkal van a baj. Sok féle vérszegénység van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenképpen megvárom mit mond az orvos, remélem minden rendben lesz.Igazából nem akarom magamat házilag kezelni, csak gondoltam hátha vannak bizonyos ételek amiket, ha többet fogyasztok, esetleg segíteni a vérképzést.elég kellemetlen tüneteim vannak, pl: szédülés, homályos látás és mellé még pánik beteg is vagyok, szóval....de azért még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: jaj, amúgy lány vagyok.
Ha tényleg vérszegény vagy, akkor gyógyszert fogsz kapni. Pl. vastablettát és folsavat, de van akinek b12 hiány miatt van vérszegénysége, szóval ezt csak a laboreredmény alapján tudja az orvos megmondani. Az se biztos, hogy gyógyszert kell szedned, attól függ, milyen mértékû a baj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!